‘Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer’

Maandag, 8 augustus 2022 om 12:10Guy Habets • Laatste update: 14:02

Lionel Messi en Barcelona zijn in gesprek over een hernieuwde samenwerking. Met dat nieuws pakt het Catalaanse televisiestation TV3 uit. De Argentijn zou enkele maanden geleden al met zijn oude club in contact zijn gekomen om een terugkeer in de zomer van 2023 te bespreken. Barcelona en voorzitter Joan Laporta hopen dat een comeback inderdaad te realiseren valt, om zo de 'schande' van het vertrek van Messi in 2021 uit te wissen.

Toen moest de Argentijnse ster vanwege financiële problemen in Camp Nou vertrekken en nam hij in tranen afscheid van zijn Barcelona. Twee jaar later kan het dus wellicht van een comeback gaan komen, aangezien het contract van Messi bij Paris Saint-Germain in de zomer van 2023 afloopt. TV3 schrijft dat de 35-jarige aanvaller nog steeds verliefd is op Barcelona en geen wrok koestert vanwege zijn vertrek. Sterker nog: Messi droomt ervan om zijn actieve loopbaan in Camp Nou af te sluiten.

Eerder leek het er nog op dat de meervoudig Ballon d'Or-winnaar af wilde bouwen in de Major League Soccer, maar die plannen heeft Messi naar verluidt laten varen. Een terugkeer naar Barcelona is het enige dat hij nog op de planning heeft staan en dat klinkt los Azulgrana als muziek in de oren. Laporta en trainer Xavi zeiden eerder al dat ze graag zouden zien dat Messi terugkeert en daarnaast krijgt de Catalaanse club op die manier ook de kans om een eerder gemaakte afspraak met de clubtopscorer aller tijden goed te maken.

Messi moest in de coronacrisis namelijk salaris inleveren en als hij een contract voor twee jaar zou tekenen bij Barcelona, heeft de club de kans om het destijds ingehouden geld alsnog terug te betalen. Een hernieuwde samenwerking lijkt dus voor beide partijen gunstig. Bij Paris Saint-Germain heeft de Argentijnse ster nog niet zijn absolute topniveau kunnen laten zien, hoewel hij afgelopen weekend middels een fenomenale omhaal scoorde. In het hele vorige seizoen kwam Messi echter 'maar' tot zes competitietreffers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door b_konijn)

Hoe gaat Barca dat bekostigen? Ze gaan nu al met de pet rond. Heel het vertrek van Messi was, als dit gerucht waar is, dus een farce.

8 augustus 2022 om 12:20

Nou, het financieren zal magisch nog wel lukken. Alleen gaat dan het circus beginnen. Dan moeten Lewandowski, Kessie en Rapinha salaris inleveren. Vervolgens weigeren er 1 of 2, waardoor Messi niet ingeschreven kan worden voor de competitie.

Ik hoop ook oprecht niet dat hij in de vorm van speler met deze puinhoop terugkomt. Dat hij weg moest vorig seizoen was al erg genoeg, dit zou het allemaal verergeren..

8 augustus 2022 om 12:21

Niet alleen een farce, maar ook strafbaar. Clubs mogen spelers pas 6 maanden voor aflopen contract benaderen of praten over toekomst.

8 augustus 2022 om 12:33

mrkrillin

Klopt volgens mij, maar volgens mij wordt daar massaal omheen gewerkt. Real Madrid was volgens mij al twee jaar in gesprek met Mbappe, als het niet langer was. Helaas, want wat mij betreft is het een goede regel.

8 augustus 2022 om 12:49

Bij Mbappe hadden ze toestemming omdat Real zich bij PSG had gemeld en er sprake was van een evt transfer.
Als de huidige club geen toestemming heeft gegeven / niet op de hoogte is dan is het strafbaar

8 augustus 2022 om 13:27

Neemt niet weg dat clubs idd behoorlijk schijt lijken te hebben aan de regel dat je niet met spelers praat voor de clubs er uit zijn.

8 augustus 2022 om 12:26

Dan gaan ze Lewandowski vragen of hij salaris wilt inleveren en contributie gaat betalen.

8 augustus 2022 om 12:27

Hier ga je iets te kort door de bocht. Vorig jaar zat de club in een houdgreep van La Liga. Door de enorme risico’s die de jaren daarvoor genomen waren en de coronacrisis, kreeg de club een uiterst minimaal voetbalbudget. Dit jaar proberen ze een groter budget te realiseren door bepaalde TV-rechten en onderdelen van het bedrijf te verkopen - ik laat even in het midden of dit verstandig is. Hierdoor zijn dit jaar aankopen mogelijk en was het vorig jaar niet te doen om Messi langer te behouden. En wat betreft dat ‘met de pet rondgaan’. Dat is ook maar net hoe de media het framet. Tijdens het beleid van Bartomeu zijn er idiote contracten uitgedeeld. Nu proberen ze een selectie samen te stellen volgens een nieuw salarisplafond en de grootverdieners wordt gevraagd zich daarin te schikken om scheve gezichten binnen de groep te voorkomen. Er hoeft niet meer ingeleverd te worden omdat ze het geld er niet voor hebben.

8 augustus 2022 om 12:43

@riqui8
Of er huidig geen enorme risico’s worden genomen.
Huidig beleid is korte termijn, en helpt Barca niet op langer termijn.
Betreft de contracten, als daar lage tekengelden tegen overstonden is het in perspectief nu niks anders. Nu worden hoge tekengelden uitgekeerd.
En salaris van nieuwe spelers plus tekengeld komt onderaan de streep bijna op zelfde uit.
Betreft Messi hadden ze zijn contract kunnen verlengen. Echter na dat zijn contract verliep werd die gezien als nieuwe speler.
Staat je niet blind op de woorden van Laporta.

8 augustus 2022 om 12:45

Die scheve gezichten krijg je natuurlijk ook door nieuwe spelers aan te trekken. De selectie wordt er wel door versterkt, maar de meeste spelers zijn voorbijgangers en die willen gewoon hun geld. Het salarisplafond is een goed plan, maar als je dan 150 miljoen uitgeeft moet je wel een goed plan hebben om de oude salarissen op te vangen. Salarisverlaging is mij iets te kort door de bocht gedacht.

8 augustus 2022 om 12:57

@riqui8, ik twijfel er niet aan dat jij de club veel beter kent dan ik en dat je vast een goed punt hebt. Het is alleen lastig te verkopen naar je spelers toe dat zij salaris moeten inleveren (wegens wanbeleid in het verleden, want die torenhoge lonen zijn destijds gewoon afgesproken) om verloren zoon Messi weer voor veel geld terug te halen. Want PSG laat Messi natuurlijk niet uit liefdadigheid gratis vertrekken. Dan komt inderdaad het verhaal van het loon van Messi daar nog achteraan. Als deze berichten waar zijn is het enorm onverstandig van Barca om opnieuw onrust te creëren binnen de club. Messi zal bovendien zijn beste dagen ook gehad hebben, al voegt hij altijd waarde toe. Maar of die waarde ten koste moet gaan van de loyaliteit en motivatie van spelers als Frenkie, Lewa en Rapinha vraag ik me af.

8 augustus 2022 om 13:20

Het gaat volgens mij om een transfer van messi in 2023, wanneer zijn contract afloopt. PSG zou dus geen obstakel vormen. Ik verwacht wel dat het in zo’n geval echt een romantische move zou worden, waarbij Messi een relatief laag salaris gaat verdienen en het puur doet om bij Barca af te kunnen sluiten. Maar heel eerlijk: ik zie het liever niet gebeuren. Je kunt beter bouwen aan een toekomstige superaanval met jongens als Ansu Fati, Raphinha en Ferran waarbij Lewandowski hen nog even op sleeptouw neemt. Messi zou daar niet meer zoveel aan bijdragen, ben ik bang.

8 augustus 2022 om 13:39

Fati en Ferran zijn toch bankzitters geworden na de aankoop Rahpina en de contractverlenging van Dembele?

Denk niet dat die twee jaar gaan banken om te wachten op een plekje in de basis of af een toe een keertje mogen starten in het kader van roulatie.

8 augustus 2022 om 14:52

Fati zie ik in ieder geval wel een basisplek afdwingen. Hij is echt een uitzonderlijk talent en als hij fit is, zal hij denk ik gewoon op links starten. Het zou me namelijk niets verbazen als het straks bij Dembele toch weer eens tegenvalt en Raphinha heeft bij Barcelona natuurlijk ook nog alles te bewijzen. Daar komt bij dat ze allebei het beste zijn vanaf rechts. Ik denk dus voornamelijk dat die twee elkaars concurrenten gaan zijn. Ik ben inderdaad bang dat Ferran wat is gezakt, maar ook hem zou ik niet direct afschrijven. Hij heeft de potentie om de top te halen en het voordeel dat hij op alle drie de posities in de aanval uit de voeten kan. Hij zal zeker zijn kansen krijgen en misschien juist door de toegenomen concurrentie naar een hoger niveau worden gestuwd. Vorig jaar moest hij spelen. No matter what. Xavi had toen niet de mogelijkheid om hem eens rust te geven of er naast te houden na een wedstrijd met veel gemiste kansen.

8 augustus 2022 om 15:27

Ik hoop het voor Fati. Maar vooralsnog lijkt Xavi te willen gaan starten met Raphina, Lew en Dembele in de basis. Als die het goed gaan doen en fit blijven, dan wordt het voor Fati wel een kwestie van zeer geduldig blijven.

Bij Ferran weet ik niet wat ik er van moet denken. Redde het niet bij City en dreigt nu bij Barca het ook niet tot basisspeler te schoppen. Op zijn leeftijd is teveel banken niet goed.

8 augustus 2022 om 18:38

De club zat in een houdgreep van La Liga? Hoezo dat Riqui? Volgens mij zat de club vast
in haar eigen baggerbeleid. Dat La Liga dan gewoon de regels waar alle andere clubs zich netjes aan houden handhaaft, maakt niet dat die een houdgreep toepast.

8 augustus 2022 om 22:34

Einde seizoen is Messi transfervrij. Dus ja, dan komt hij voor een appel en een ei uit Parijs terug. En in zijn kielzog volgen dan ook een aantal sponsers. Dus als Messi voor een minimaal salaris bij Barcelona wil voetballen, dan zou het ze nog weleens veek geld op kunnen leveren.

9 augustus 2022 om 11:58

@rm1335, natuurlijk komt het door Barca zelf. Echter, vervolgens is het wel La Liga die ze in een houdgreep hield en ze het een en ander verbood. Het is volledig terecht, ze volgden de regels en waren consequent maar we weten ook dat als La Liga die regel niet had, Messi nu nog bij Barcelona speelde en de club er (waarschijnlijk) financieel weer een stukje slechter voor stond. De schuld ligt bij Barcelona, de reden bij La Liga. Dan kun je wat mij betreft best spreken over een houdgreep zonder daarmee meteen de schuld bij La Liga neer te leggen.

8 augustus 2022 om 12:31

Bij Barcelona vinden ze heus wel wat om hem in te schrijven. Frenkie willen ze nu ook weer voor de rechter slepen.

8 augustus 2022 om 12:37

@B_Konijn
Messi ontvangt nog niet betaalde loon, zullen dat daarmee willen compenseren en nieuw salaris uitsmeren over tig jaar.
Of ze verpanden weer toekomstige inkomsten.
Benieuwd wanneer uefa daarnaar gaat kijken.

8 augustus 2022 om 12:42

Ik denk dat ze dit makkelijk kunnen bekostigen door het aflopen van zijn contract als “misdadig” te formuleren, daarnaast al zijn contractverlengingen in het verleden, zodat hij weer op zijn jeugd contract kan gaan spelen.

8 augustus 2022 om 12:44

Ik denk dat ze dit makkelijk kunnen bekostigen door het aflopen van zijn contract als “misdadig” te formuleren, daarnaast al zijn contractverlengingen in het verleden, zodat hij weer op zijn jeugd contract kan gaan spelen.

8 augustus 2022 om 12:54

Ze gaan dan een rechtszaak aanspannen tegen Lewa dat hij salaris moet gaan inleveren.
En dan begint Barca opnieuw met hun jankverhalen dat spelers moeten meedenken en blabla.

Barca is naar de tering, helaas..

8 augustus 2022 om 13:16

Dan moet iedereen bij de club, van de spits tot de kantinebeheerder, 90% salaris inleveren.. En als ze dat niet doen worden ze door de voorzitter in de media afgemaakt en tegen het publiek opgezet. Om vervolgens middels rechtszaken zit af te dwingen. Messi is passé en weg bij Barcelona, accepteer het. Zelfde geldt voor CR7. Tijd voor een nieuw tijdperk.

8 augustus 2022 om 15:03

Iig geen grotere farca dan jouw plieclubbie. Dat 10 clubs bezit, dat aan financiele doping doet en allerlei smerice constructies uitvoert.

Barca tenminste verkoopt gewoon hun eigen bezit, dus oa tv rechten etc.

9 augustus 2022 om 13:08

Tuurlijk, even afgeven weer op City. Als jouw club over een paar jaar een flinke financiële injectie krijgt, ben je dan opeens geen fan meer? Van mij hoeft dit allemaal ook niet in het voetbal, maar het is er nou eenmaal. Wees dan ook net zo moreel en kijk geen WK dit najaar, goed? En beter ook geen Champions League meer, want daar zitten volop roebels van Gazprom in.

9 augustus 2022 om 13:19

Haha je snapt helemaal de oneerlijkheid niet he. Het gaat niet om de oliestaat en haar olie specifiek. Maar de oneerlijkheid dat zo'n club uitvoert waarin het voetbal ecosysteem wordt aangetast. Waarbij er dus oliegeld als financiele doping in de club wordt gepompt middels allerlei sluwe sponsorships etc. en ook betalingen die via een omweg worden gedaan of de meerdere clubs dat het bezit. Dat is gewoon dikke oneerlijke concurrentie.

Als je nou gewoon zelf inkomsten genereert omdat je goed beleid voert of door je grote achterban (merchandise etc ) dan is dat prima maar dat is hier niet het geval. Andere clubs worden gesponsord door bedrijven uit die oliestaten zoals Emirates, daar is niks mis mee. Eerlijke inkomsten maar niet als die sponsor afkomstig is van dezelfde eigenaar van desbetreffende club en zo meerdere bedrijven uit dezelfde oliestaat. Kijk city's maar even na, enorm veel bedrijven zogenaamd als sponsor uit de eigen oliestaat. Tsja. Maar ja zal je vast niks boeien.

Geloof er niet veel van, denk dat hij voor 2 euro aan salaris moet komen spelen wil Barca dit kunnen veroorloven

8 augustus 2022 om 12:17

Misschien dat ze de tv rechten voor de komende 100 jaar maar gelijk allemaal verkopen. Is dat niet genoeg dan maar weer met de pet bij de selectie langs.

8 augustus 2022 om 12:21

Met je comment losblancos is duidelijk dat je niet op de hoogte bent van dat Real hefzelfde heeft gedaan met haar tv rechten iets langer dan een decennium geleden aangezien je niet op de hoogte lijkt van de hypocrisie van wat je zegt.

8 augustus 2022 om 12:31

Real heeft de tv-rechten voor iets boven de marktwaarde verkocht. Een goede deal. Barcelona heeft de tv-rechten volgens mij met meer dan vijftig procent korting verkocht. Een slechte deal.

8 augustus 2022 om 12:37

Kom maar op met een bron Suarez. Heb nergens gelezen dat Barca het zo slecht gedaan heeft aan de onderhandelingstafel.

Ik ga er van uit dat je dit gewoon uit een comment van een ander hebt gehaald zonder verder te onderzoeken of het waar was.

8 augustus 2022 om 12:46

https://www.vi.nl/pro/overig/hoe-barcelona-740-miljoen-euro-weggooit. Deze comment zal ongetwijfeld verwijderd worden omdat het delen van linkjes niet toegestaan is, maar je kan er over lezen via VI Pro en The Athletic. Dezelfde krant die net deelt dat Barca De Jongs contract wil annuleren.

8 augustus 2022 om 12:50

En voor de duidelijkheid: ik ben Barca-fan (na Ajax mijn tweede club, hou van MSN en MXI). Ik wou dat dit niet waar was. Ik ben gewoon heel kritisch op het huidige bestuur. Net als dat ik kritisch was op Bartomeu's gekheid. Dat kon je ook al lezen, als je langer lid bent.

8 augustus 2022 om 13:25

Real heeft de TV rechten verkocht aan Mediapro net zoals alle andere teams in Spanje dus inclusief Barcelona. Barcelona verkoopt die huidige TV rechten van Mediapro nu. Dat is het verschil.

8 augustus 2022 om 14:06Suarez7 bedankt voor het plaatsen van de bron en heb het doorgenomen. Ik moet er nog wat dieper in verdiepen maar voglens mij heb je het verkeerd geintreperteerd. Barca heeft de rechten voor de komende jaren aan bedrijf x verkocht die er over de komende jaren meer zal aan gaan verdienen dan ze betaald hebben(dat is waarom het een investering is). In het geval van Real heb je het nu over marktwaarde. Daar moet je iets anders mee bedoelen.
Het kan niet zo zijn dat Real zn rechten heeft verkocht en het bedrijf dan minder er aan verdiend dan dat ze aan Real hebben betaald. Dan zouden ze die rechten toch niet kopenl? Dus ook in het geval van Real wordt er gewoon meer aan de tv rechten verdiend dan wat Real ervoor heeft gekregen.

Ik vermoed dus dat de hudigie marktwaarde niet gelijk zal zijn aan uiteindelijke opbrengsten die er aan gedaan worden. Het is gewoon wat er nu bereid is om betaald te worden voor die rechten.
Dus het zou kunnen zijn dat in het geval van Barca dat gewoon in de buurt ligt van wat ze ervoor hebben ontvangen.

Corrigeer me uiteraard als ik de plank volledig mis sla.

Bedankt toch voor het posten van het artikel en sorry voor de valse beschuldiging.

8 augustus 2022 om 15:15

Je zegt het goed. Het gaat om een investering. Je moet het als volgt zien. Barca en Real verkopen beide een asset (de tv-rechten over de komende 25 jaar) aan een investeringsmaatschappij. Laten we zeggen dat die waarde van de tv-rechten op 100 miljoen wordt geschat voor het gemak. Real heeft zijn rechten in dat scenario verkocht voor 110-115 miljoen euro. De investeringsmaatschappij gokt daarbij op rendement, omdat het bijvoorbeeld verwacht dat Real goed zal presteren, de internationalisering van voetbal doorgaat en de opkomst van streamingsdiensten de rechten meer waarde zal geven. Het is dan ook goed mogelijk dat die maatschappij dan 10, 20 of misschien wel 50 miljoen euro winst maakt. Er kan ook verlies gemaakt op worden. In het geschetste scenario verkoopt Barcelona de rechten ter waarde van 100 miljoen voor 50 miljoen euro. Barca kan zo bijvoorbeeld Kounde of Lewandowski kopen. De investeringsmaatschappij wrijft zich in zijn handen en heeft een asset voor de helft van de prijs gekregen, met mogelijke extra winst. Je verpand je toekomst voor de korte termijn. En in het geval van Barca koop je eigenlijk pleisters door goudstaven te verkopen voor bizar weinig geld. Ik vind dat krankzinnig. De conclusie die ik daaruit trek is dat Laporta grote risico's neemt met de toekomst van de club door de financiele positie op lange termijn op het spel te zetten voor een kwaliteitsinjectie nu.

8 augustus 2022 om 15:22

Heb je geen bron voor nodig. De tv-gelden waren vorig seizoen 167 miljoen waard en stijgen jaarlijks. Reken het zelf uit. Is werkelijk gewoon een heel slechte deal op de lange termijn.

8 augustus 2022 om 15:30

ModricMagic zegt zelfs dat het gaat om een verkoop op de secondary market om het maar zo te noemen. Daarvan ben ik niet op de hoogte. Van een ding kan je uitgaan; Barca heeft een object voor minimaal 50 procent korting "verkocht", om voor dit jaar een selectie te kunnen samenstellen.

8 augustus 2022 om 20:02

@real8madrid

Dat is mijn punt ook. Die tv rechten van madrid stegen ook over de jaren. Dat was toch 6 jaar?

Hoe weet hij dan dat Madrid de tv-rechten boven de marktwaarde heeft gekocht?

8 augustus 2022 om 14:48

Minimumsalaris in La Liga is 155.000 euro per jaar. Dat zit wel dichter bij 2 euro dan 20 miljoen o.i.d. aan salaris is

Nou, dan mag Frenkie straks contributie betalen ipv salaris ontvangen. Blijft eeuwig zonde dat een voetbalhistorisch icoon wat Messi is niet zijn hele carriere bij Barca heeft kunnen spelen, puur als gevolg van financieel wanbeleid. Toegegeven, hij verdient gigantisch veel, maar heeft de club dan voetballend gezien gigantisch veel gegeven.

8 augustus 2022 om 12:18

Hahaha... je was me serieus net voor met precies dezelfde gedachten.

8 augustus 2022 om 12:23

Ik dacht juist dat iedereen wilde zien hoe Messi het in het buiteland er van af zou brengen? Is gewoon goed dat hij is vertrokken. Werd allang tijd dat Barcelona met het team richting de toekomst bouwt.

Wel mee eens dat de situatie rondom z'n vertrek niet heel voorbeeldig is.

8 augustus 2022 om 13:47

Hier erger ik me ook aan. Blijft ie is het niet goed, gaat hij weg dan had ie moeten blijven zogezegd... Had al lang niets meer te bewijzen. Lijkt me ook niet veel van aan

8 augustus 2022 om 20:05

Yep. Je snapt het punt waar ik op doel.

Moeten beide partijen toch niet willen. Zit een enorm afbreuk risico aanvast. Ze moeten de geweldenaar herinneren die ze jaren de mooiste dingen heeft voorgeschoteld.

Hopen dat hij bereid is om voor een paar consumptiebonnen te komen voetballen bij zijn "grote Liefde".
Het salaris wat Messi normaliter krijgt kjunnen ze in Barcelona alleen nog maar betalen als ze echt de hele club verkopen.

Als ze die Sagrada Familia nou gewoon verkopen. Daar krijg je echt wel een paar miljoen voor.

8 augustus 2022 om 13:50

Hoezo? Dat ding is niet eens af..

On: na alle wanpraktijken bij Barça de laatste tijd kan mij dit nieuws nauwelijks nog interesseren. Prachtige speler Messi en mooi dat hij eventueel weer naar "huis" kan..

Even buiten de vraag om hoe Barcelona dit gaat financieren, zou dit toch gewoon fantastisch zijn! Messi coming home.

Ik zie het echter niet gebeuren, helaas.

Heel eerlijk, als voetballer zou ik hem niet meer terughalen, Ik denk dat het nu tijd is om goed door te selecteren. Of misschien nog 1 jaar als voetballer om hem daarna een andere functie geven binnen de club.

Denk dat Messi weet dat hij alleen bij Barca kan voetballen als hij een veel lagere salaris accepteert. En hij gaat dat ook gewoon doen....

Dan willen ze hem dus een salaris gaan betalen dat het verlaagde (maar nog altijd waanzinnige) salaris dat hij destijds had compenseert? Terwijl hij tegen die tijd al 36 is? Ze zijn echt helemaal gek geworden in Barcelona.

Messi als mentor voor de jonkies hij is dan 38 dan zie hem eigenlijk ook niet samen spelen met lewandowski??

Verwacht niet dat Messi voor 80 miljoen aan salaris op de loonlijst zal komen, al vraag ik me wel af hoe hij en Lewandowski door een deur kunnen nadat Lewandowski als een ontevreden kleuter zich gedroeg nadat Messi zijn 7e ballon dor won. Tuurlijk was Lewandowski ook in de race en had die hem ook kunnen winnen, had hij wel niet zo hoeven te reageren paar maanden later.

Moeten we niet meer doen. Ik zal misschien één van de weinige Barcelona fans zijn die hier tegen zal zijn. Economisch kunnen we dit niet meer verantwoorden en we moeten ons niet laten leiden door sentiment.

Hoe graag ik Leo ooit weer eens bij Barcelona wil zien spelen, is dit puur rationeel gezien niet de juiste oplossing.

Hij verdient wel een gepast afscheid, hopelijk kunnen we dit wel regelen.

Ach ja dat zien we wel vaker. Een organisatie misdraagt zich in het verleden maar baalt er later van dat dit toch een smet geeft op de uitstraling. Dus gaan proberen het imago op te poetsen.

Dit jaar baalt men dat het met Messi zo gelopen is, volgend jaar heeft men echt heel veel spijt hoe men met Suarez is omgegaan en over twee jaar schaamt men zich hoe men met Alba en Pique omgegaan is.

Het zal allemaal wel.

Wat een fake nieuws!! En als die terug komt is het alleen om één seizoen te komen voetbalen en afscheid nemen meer niet. Wat een speculaties en volgens mij is de relatie tussen Messi en Laporta zo wie zo niet goed meer.

8 augustus 2022 om 13:17

Fake? Laporta roept het toch echt zelf in de pers.

8 augustus 2022 om 13:41

Laporta benadrukt dat er nog niet met Messi is gesproken over terugkeer. En dat hij hem graag wil terug zien in het Barca shirt ivm dat het niet op de juiste manier is gegaan hoe hij de club moest verlaten. Dat is wat hij in de pers heeft gezegd twee weken geleden.

8 augustus 2022 om 14:47

En wie was er verantwoordelijk voor dat Messi op die schandalige wijze de club moest verlaten? Welke voorzitter heeft het zover laten komen om een verbouwereerde Messi op de eerste trainingsdag te vertellen dat zijn contract niet doorging en hij geen speler meer van Barcelona was?

8 augustus 2022 om 15:20

Dat hoef je mij niet te vertellen. Ik weet wie verantwoordelijk daarvoor is. En dat is die gluiperd van Laporta. Hij heeft Messi gebruikt om zieltjes te winnen om gekozen te worden. Kun je wel die vraag allemaal met vraag tekens naar mij toe beantwoorden. Ik heb alleen genoemd dat hierboven fake nieuws is dat Laporta al aantal maanden bezig is met gesprekken met Messi over terugkomst.

8 augustus 2022 om 15:30

Ah ik snap het. Sorry mijn misverstand. We zitten op dezelfde lijn. Laporta roept inderdaad de grootste onzin in de pers om zelf beter te lijken.

Bij dit soort gevallen (net als Ronaldo) denk ik altijd aan Vieri . Die uit liefde voor het spel nog doorwilde en financieel al binnen was.
Die tekende tegen een salaris van een paar duizend per maand en dan dikkere prestatiebonussen had opgenomen in zijn contract.
Zo kan het ook gewoon.
Waarom zouden ze altijd nog zoveel moeten verdienen?
En ze hebben ook nog zat persoonlijke sponsor inkomsten.

Wie gaat er salaris inleveren

Inderdaad, laat Barcelona maar een rechtszaak beginnen tegen De Jong om het nieuwe contract te ontbinden en doorgang te vinden middels het oude contract, zodat de nieuwe aanwinsten van 50+ miljoen kunnen worden ingeschreven en als kers op de taart een 35-jarige superster binnenhalen met dito salaris. Het slaat allemaal nergens op. Ook moeten we niet vergeten wat het probleem was van Barcelona in het laatste seizoen van Messi: alle ballen moesten via hem gaan, er was geen sprake meer van teamwork. Ook moeten we in het achterhoofd houden welk dramatisch seizoen Messi in Parijs heeft gehad. Zou een 35-jarige superster op diens retour een noodlijdend Barca kunnen redden? En hoeveel spelers moeten deze keer salaris inleveren? En als die weigeren, worden er dan weer rechtszaken begonnen om contracten ongeldig te verklaren? Allemaal een potpourri van financiële missers in een cocktail van eigendunk en megalomanie. Dat kan alleen maar misgaan daar.

Heb je een prima voorhoede met Dembele, Lewandowski en Raphinha en dan wil je Messi onnodig terughalen. Sorry maar die kerel is niet meer nodig. Wil je dan Raphinha gaan banken? Je hebt al Torres en Fati daar zitten. Messi is dan ook nog 36 jaar als die terug komt. Ik vind dat kapitaalvernietiging met wat je al op de bank hebt.

8 augustus 2022 om 13:38

Precies heeft toch geen zin meer.. is iets teveel luxe ook weer. Torres die voor die jackpotbedrag gehaald is gaat vgm nu ook niet heel vaak spelen meer

Dat zou echt het mooiste cadeau zijn!!!

Ik zie de laatste tijd een Messi die er weer plezier in lijkt te hebben. Dit verhaal lijkt mij daarom onzin, tenzij PSG van hem af zou willen.

Dit is ook onzin, dit verhaal wordt door Laporta alleen maar de wereld geslingerd om het imago op te poetsen.

Hoe Laporta met grote spelers als Messi, Pique en Alba omgaat doet zeer bij veel echte fans. Fans die op de banken stonden toen Barcelona met het befaamde tiki-taka de ene na de andere hoofdprijs naar binnen sleepte.

Die kijken met afgrijzen toe hoe hun helden van weleer geschoffeerd worden door een voorzitter met grootsheidswaanzin.

8 augustus 2022 om 13:47

Het is ook onzin!!

“Leo Messi's entourage totally deny reports that president Laporta has contacted them to negotiate a possible return.”

Als ze de jong gaan verkopen kunnen ze met dat transfer messi zijn loon betalen voor een paar jaren plus ze mogen nu doen wat ze willen met financiën ook al verdienden ze al lang failliet te gaan niet dat ik het wil maar als het een gewone fabriek was geweest dan was het al lang failliet en kregen ze hoge boetes

8 augustus 2022 om 14:10

Dat is ten dele waar. Barcelona gokt erop, net zoals veel andere voetbalclubs, dat ze te groot zijn om te falen. Dat schuldeisers hun nimmer failliet durven te laten verklaren maar altijd wel met een oplossing komen om de schulden de herstructureren omdat ze bang zijn voor de fans.

Dit zagen we ook bij de banken tijdens de kredietcrisis. Die bleken zulke enorme risico's genomen te hebben dat ze gewoon zomaar om konden vallen. Maar dan zouden de spaar tegoeden van de gewone mensen in gevaar komen. En dat durven de politici niet aan. Dus redden ze de banken.

Mooi voorbeeld is die documentaire serie over Crystal Palace. Die waren door te grote schulden ook technisch failliet. maar ja de fans gingen naar het centrum van London om te demonstreren voor het bankgebouw van de bank die zoveel geld uitgeleend had. En dan zie je hoe het werkt, waar een normaal bedrijf gewoon failliet verklaard was en de baten verdeeld zouden worden onder de schuldeisers, nam de bank zijn verlies maar en schold de meeste schuld vrij. Intimidatie door boze fans werkt nou eenmaal.

8 augustus 2022 om 18:55

Ik weet niet of het slim zal zijn om bij Goldman Sachs in de VS voor de deur te gaan protesteren. De Swat teams en riot police zijn niet zo aardig als Her Majesty's constables.

Het zou prachtig zijn als hij met PSG dit seizoen ook de CL weet te winnen en dan vervolgens in 2023 terugkeert naar Camp Nou om daar nog een landstitel te winnen en zo afsluiten. Dan is hij denk ik ook 37 en is het wel mooi geweest. Afsluiten met 45+ titels zou toch kerst op taart zijn als daar nog een CL of WK erbij komt.

En Frenkie moet komen opdraven voor een appel en een ei.

Wat een club, wat een club 🤦

Loop eens een dag met een Spaanse arbeider mee,en vraag naar zijn maandsalaris,HET IS DEWAANZIN TEN TOP,en hier lees ik alleen oninteressant gelul,of hij,ohij 100.000.000 per jaaroet,en/of gaat krijgen,want verdienen,ho,maar,de voetbalwereld en de volgers kunnen opgenomen worden!

Als Messi dat graag zou willen dan gun je het hem wel, maar die rare club die Barcelona geworden is, dat is toch ook niet meer ' zijn ' Barcelona? Ik blijf het wel raar vinden dat hij zich nooit heeft afgevraagd of het wel mogelijk was allemaal, dat hij in de laatste 4 jaar meer dan een half miljard kon verdienen en dat de club zich dit niet kon permitteren? Dat was wel heel naïef. Of niet?

Volgens Messi zelf is dat grote onzin (zie zijn social media)

Te zot voor woorden. Wat is Barca een baggerclub geworden. Een grote corrupte bende. Johan draait zich om in zijn graf !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1617
5.Osasuna122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder60
O. DembéléAanvaller62
RaphinhaAanvaller61
Ansu FatiAanvaller62
R. LewandowskiAanvaller68
Ferran TorresAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3799 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 8 4 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren