Van Hanegem: ‘Hij viel in bij Feyenoord alsof hij voor het eerst voetbalde’

Maandag, 8 augustus 2022 om 09:00 • Laatste update: 11:12

Willem van Hanegem is van mening dat Feyenoord het beste gevoel mag overhouden aan de start van de competitie. De Kromme schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat de Rotterdammers door het binnenhalen van enkele aanwinsten meer voetbal in de ploeg gaan krijgen. “De Pool Sebastian Szymanski vond ik zelfs de beste Feyenoorder in Arnhem”, aldus Van Hanegem.

Feyenoord sloot zondag de seizoensouverture in de Eredivisie overtuigend af. In een vermakelijk schouwspel in GelreDome werd het Vitesse van Thomas Letsch met 2-5 opzijgezet. De ploeg van Arne Slot begon met vijf debutanten. “De drie topclubs wonnen allemaal hun eerste wedstrijd, maar ik vind dat Feyenoord het beste gevoel mag overhouden aan de start van de competitie”, schrijft de columnist. “Natuurlijk is Vitesse niet meer de ploeg die het de afgelopen seizoenen was, maar Feyenoord heeft een paar spelers gehaald die voor meer voetbal zullen gaan zorgen.”

“Danilo maakte geen goals in de voorbereiding, maar ik vind het een prima spits. Je kunt met hem voetballen, hij is goed in het zestienmetergebied en hij is niet te beroerd om wat werk te verzetten”, vervolgt Van Hanegem, die ook vindt dat Quinten Timber en Javairô Dilrosun hun toegevoegde waarde hadden. Het meest onder de indruk was Van Hanegem van de nieuwe Poolse aanwinst van Feyenoord. “Sebastian Szymanski vond ik zelfs de beste Feyenoorder in Arnhem.”

Van Hanegem is echter nog niet van alle aanwinsten geheel overtuigd. “De minste was Jacob Rasmussen, dat lijkt mij een speler die even op gang moet komen. En Oussama Idrissi viel in alsof hij voor het eerst voetbalde, maar die jongen heeft in het verleden laten zien kwaliteiten te bezitten aan de zijkanten voorin.” Rasmussen vormde tegen Vitesse het hart van de defensie met Gernot Trauner, terwijl Idrissi halverwege de tweede helft bij een 2-3 tussenstand als invaller binnen de lijnen kwam voor Patrik Walemark.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door dajoowie)

Dus van Hanegem was positief over 5 spelers en negatief over 1 invaller en de titel heeft het alleen over die ene invaller waar hij negatief over is.

8 augustus 2022 om 09:12

Twee spelers. Maar dat nuanceert hij ook gelijk.

8 augustus 2022 om 09:20

@jermaine het is allemaal nog lang niet zo negatief als jij in t gemiddelde ajax artikel

8 augustus 2022 om 09:36

@nederland79: kijk dan maar eens mijn positieve reactie bij het artikel van deze ochtend over Sanchez

8 augustus 2022 om 09:52

Sterker nog, hij is zelfs optimistisch over hem na een belabberde wedstrijd. VZ zit weer lekker te stoken

8 augustus 2022 om 10:15

Ja jermainejenas, als er in de kop had gestaan dat Willem positief was over Feyenoord, dan had natuurlijk niemand op het artikel geklikt!

Overigens ben ik het helemaal met Willem eens.

8 augustus 2022 om 10:35

@pasevski

Een positieve Van Hanegem is anders ook behoorlijk nieuwswaardig haha

8 augustus 2022 om 12:01

Hahaha!

8 augustus 2022 om 10:37

Negativiteit is een sterkere trigger dan positiviteit

Ben het niet vaak met hem eens maar dit is een prima analyse. Idrissi zal vast nog wel los komen, maar het zag er gister bij vlagen knullig uit. Straks komt Paixao erbij en ik ga er vanuit dat die gehaald is voor de basis. Rasmussen moet wennen aan het hogere niveau en op die positie moeten we echt zsm een vervanger voor Senesi aantrekken. Szymanski was echt geweldig om naar te kijken. Alles gaat bij hem net een stapje sneller en hij kijkt goed vooruit.

8 augustus 2022 om 09:22

Idrissi is natuurlijk al een paar jaar niet meer los gekomen, dus dat is maar de vraag. Maar t lijkt er op dat feyenoord voldoende spelers heeft die t goed gaan doen waardoor je hem niet zult missen

8 augustus 2022 om 09:37

wazza

Zeker prima analyse. Alleen de vraag wie beste gevoel mag oerhouden.

"“de drie topclubs wonnen allemaal hun eerste wedstrijd, maar ik vind dat Feyenoord het beste gevoel mag overhouden aan de start van de competitie”"

Uitslag zeer knap tegen Vitesse, alleen zal PSV dit ook hebben. Met een B elftal zeer makkelijk resultaat halen. Geeft ook goed gevoel en vertrouwen aan een ploeg.

8 augustus 2022 om 10:19

@wazza
Ik ben het bijna altijd wel met hem eens. Nu ook weer voor 90%, al vind ik hem net iets te streng voor Idrissi. Natuurlijk gaat hioj veel te nonchalant met een 100% kans om, maar hij heeft vrij lang niet echt iets kunnen laten zien. Geef hem even de kans (Wat hij eigenlijk ook wel aangeeft.)
Ik vond Rasmussen veel erger. Bijna alle kansen die Vitesse kreeg hadden wel met hem te maken. Die jongen moet duidelijk nog wennen, maar bevestigt imo direct dat hij back up is voor een LCV (Die hopelijk snel komt na het vertrek van Senesi.)

@mrkrillin
Imo mag Slot absoluut het meest tevreden zijn met de seizoen start. Zoveel nieuwe spelers aantrekken en direct moeten inpassen is niet makkelijk. Als je ziet hoe ze dat oppikken na een simpele omzetting (dilrosun naar rechts en Walemark naar links) en wat een goaltje vervolgens kan doen met het zelf vertrouwen van en ploeg......
Knap!

Het is nog maar 1 wedstrijdje, dus je mag er niet te veel conclusies aan verbinden, maar stiekum ga je a l een klein beetje denken dat het zomaar weer een mooi seizoenetje kan gaan worden.

8 augustus 2022 om 14:57

Ik vind het merkwaardig dat van Hanegem niet spreekt over de belabberde tactische keuzes van een verzwakt Vitesse, en de zeer matige promovendus Emmen. Elke wedstrijd staan er namelijk twee elftallen in het veld. Zowel Vitesse als Emmen wilde klaarblijkelijk, en voor mij onbegrijpelijkerwijs, het spel maken en creerde daarmee ruimte voor de aanvallers van PSV en Feyenoord. Hoezo kies je daarvoor?! Daar waar Sjoerd Ultee zijn ploeg realistisch het veld instuurde met een goed uitgedacht tactisch plan, hebben Lukkien en Letsch grandioos verzaakt door open huis te houden.

Ajax was de eerste helft inderdaad matig en stroperig, waar totaal geen excuus voor is(zaten ), maar ik denk dat Willem de tweede helft niet heeft gezien, want Ajax was daarna alles behalve matig stoperig en de achterstand werd heel snel omgebogen.

Wat betreft die nieuwe spelers is Szymanski een parel, maar ik zou voor geen goud Dilrosum en Danilo willen ruilen voor Bergwijn en Brobbey. Spelers op Eredivisieniveau kunnen allemaal voetballen wanneer ze ruimte krijgen, het is de kunst om te presteren als er geen ruimte ligt.

Maar goed,van Hanegem is voornamelijk supporter, zoals Sjaak Swart dat van Ajax is en de broertjes v/d Kerkhof dat van PSV zijn. Geen van allen zijn in staat om kantlijnen te plaatsen, daarom neem ik ze allevier niet al te serieus met dit soort meningen. Dat Willem kritisch is over Idrissi, die eruit zag alsof hjj op het strand aan het ballen was, zegt mij niet zoveel. Dat hij niets bracht zag namelijk iedereen.

8 augustus 2022 om 15:21

"ik zou voor geen goud Dilrosum en Danilo willen ruilen voor Bergwijn en Brobbey. "

Ik vind dit toch wel een gewaagde uitspraak hoor.
Waarom zou jij een speler van bijna 33mln niet willen ruilen met eentje van nog geen 5mln?
En een weg gelopen talent wat je terug koopt voor 17mln niet willen ruilen voor eentje die je OOK gratis weg hebt laten lopen???

"maar goed,van Hanegem is voornamelijk supporter, zoals Sjaak Swart dat van Ajax is en de broertjes v/d Kerkhof dat van PSV zijn. "

Deze mannen kun je zo niet vergelijken. Sjaak en de gebroeders Kerkhof zijn verblind door club liefde en totaal niet realistisch. Ook al is v. Hanegem Feyenoord supporter, er is in Nederland bijna niemand te vinden die kritischer is op Feyenoord dan hij.
Daar moet ik bij zeggen dat zijn kritiek vaak terecht is.

8 augustus 2022 om 15:59

Schijnbaar moeilijk te begrijpen, maar toch lieg ik niet dat ik ze voor geen goud zou willen ruilen Hoezo is de transfersom belangrijk op het moment dat de bal rolt? Het interesseert mij geen reet wat ze gekost hebben wanneer ik een wedstrijd kijk; ik heb immers dat contract niet hoeven afkopen, jij wel? Een bekende filosoof en een in mijn ogen begenadigd tacticus - die in zijn columns nooit iets negatiefs zei over andere clubs dan Ajax, zei ooit dat hij een zak geld nooit heeft zien scoren.

En wat van Hanegem zegt is helemaal niet zo kritsich als je denkt. Hij komt met inkoppertjes zoals dat Idrissi voorbeeld(en dat de aankopen zo goed zijn en dat de selectie heel goed is). Kenmerkend voor hem is dat het blijkbaar niet uitmaakt hoe Vitesse speelde en hoe Feyenoord cadeautjes mocht uitpakken.

Onthoudt het volgende maar goed, Feyenoord gaat ook dit seizoen herhaaldelijk op de snufferd tegen elftallen die door hun coach wat intelligenter de wei ingestuurd worden dan Letsch gisteren deed en compact laten spelen. We zullen zien hoe goed Dilrosun en Danilo zijn als er geen ruimte ligt.

Hoe dan ook, mijn belangrijkste punt van kritiek op deze column, dat van Hanegem totaal niet rekening houdt met de manier van spelen van de tegenstander of hoe goed die dat doet, negeer je totaal. Juist hierdoor is zijn mening niet zo interessant.Ja die Sebastian Szymanski vond ik gisteren ook echt geweldig. Een geweldige nonchalante pass op Dilorsun die vervolgens net op de paal schoot, straalde meteen zoveel klasse en kwaliteit uit. Je wist gewoon meteen dat dit een hele goede aankoop was. Daarnaast de gehele wedstrijd vooruit gevoetbald in plaats van een tikkie terug. Erg goed gescout van Feyenoord, deze jongen.

Rasmussen en Idrissi komen absoluut tekort als je om de titel wilt spelen. Gelukkig voor Feyenoord zullen ze dan ook vooral als invaller gebruikt worden. Dilrosun verrast mij eigenlijk de hele voorbereiding al en ik kijk er dan ook niet raar van op als hij het Malen traject doorloopt (terug uit buitenland, knallen en dan transfer naar de subtop). Gimenez is ook een goede spits.

8 augustus 2022 om 09:17

Idrissi wil ik nog het voordeel van de twijfel geven, gezien zijn geringe wedstrijdritme. Rasmussen misschien ook te snel geoordeeld, maar die leek echt tekort te komen, en dan hou ik het nog netjes.

8 augustus 2022 om 10:23

Ik zou beide nog niet afschrijven. Rasmussen dacht tot zaterdag of zondag dat hij op de bank zou zitten. Vergeet ook niet, dat toen we Senesi voor het eerst zagen, het predikaat miskoop op hem geplakt wordt. Iedereen vond het niks en nu is hij wel een topper geworden. Vermoedden Rasmussen niet beter wordt dan Senesi, maar ik geloof niet dat hij gisteren al opzijn best was en er erder niks meer inzit. Ildrissi moet beter kunnen is afwachten.

8 augustus 2022 om 11:34

Senesi kenden we helemaal nog niet. Rasmussen heeft er al een jaartje Vitesse op zitten.
De enige verdedigers waar het vorig jaar altijd over ging bij Vitesse waren Bazoer en Doekhi. Rasmussen blionk absoluut niet uit.

Nu deed hij dat helaas wel, maar in negatieve zin. Ik ben met je eens dat we hem niet direct moeten afschrijven, maar voor mij heeft hij wel bewezen dat hij een pure back-up is, maar zeker geen basis speler.

8 augustus 2022 om 15:52

Dat het in de media nagenoeg alleen ging over Bazoer en Doekhi betekent niet dat Rasmussen er niks van kon. Het was gewoon een erg solide verdediger voor Vitesse, waarbij hij in het afgelopen halfjaar eigenlijk sterker was dan Doekhi, maar meedeelde in de algehele malaise (waarin de conference league een grote rol speelde, gezien Vitesse alles moest doen met een bijzonder smalle selectie waarin de helft constant door blessures heen speelde). Ik denk ook niet dat je wonderen moet verwachten van Rasmussen, maar over het algemeen staat hij (wanneer hij wedstrijdfit is) goed gepositioneerd en kan hij simpelweg de ballen inleveren bij de juiste kleur. Ik zou dan ook net als lwd12 willen zeggen, wacht het eerst nog even af gezien hij totaal niet had verwacht te spelen.

Niet om Til tekort te doen, maar Szymski is echt 3 klasse beter. De beste speler van Feyenoord. Zijn overzicht passen echt geweldig. Voor hem doe je de tv aan en ga je naar het stadion. Er is een verschil tussen goed spelen en goed zijn. Diloruson was goed maaer de klasse spat ervan af ban Szymski. Volgend seizoen 100% koopoptie van 10 mil lichten. Deze jongen gaat later echt voor minimaal 30 weg.
Ook echt goed gescout en binnen gehaald.
Walemark was twijfelachtig in de voorbereiding maar hij behoort zeker tot de eerst 15 spelers.
Rasmussen is handig als backup. Niet teveel woorden aan vies maken hij is niet heel slecht maar ook geen topper.

8 augustus 2022 om 09:14

Is ook een heel andere speler. Ook al is de Pool echt goed inderdaad. Hij zal met assists en lekker passjes blijven strooien, terwijl Til er eigenlijk puur voor zijn goals in staat.

8 augustus 2022 om 09:28

Til is een loper.. Trekt gaten voor anderen

8 augustus 2022 om 09:31

Die assist op Walemark was echt precies de juiste snelheid. Heerlijk dat je zo'n speler hebt die zulke steekpasses kan geven. Zo'n speler hebben we lang niet op 10 gehad.

8 augustus 2022 om 09:40

@rpuizav
"zo'n speler hebben we lang niet op 10 gehad."

Wie was de laatste speler die zo was op 10?

8 augustus 2022 om 09:53

@mrkrillin
Johan Cruijff

8 augustus 2022 om 09:56

Shinji Ono? Ik kom er oprecht even niet op

8 augustus 2022 om 10:03

Ik denk inderdaad Ono. En daarvoor zat ook een tijd niets. Misschien JC maar toen was ik net wat aan de jonge kant.

8 augustus 2022 om 10:34

Igor Korneev en Pablo Sanchez waren technisch ook zeer begaafd achter de spits.

8 augustus 2022 om 10:49

Ono speelde op 8 (en met rugnummer 8 ook overigens). Denk dat je Tomasson en Larsson misschien nog zou kunnen noemen. Maar verder heeft Feyenoord denk ik ook nooit echt met een specifieke 10 gespeeld.

8 augustus 2022 om 11:03

De Guzman kon ook wel zulke balletjes neerleggen.

8 augustus 2022 om 11:15

Luigi Bruins en Nicky Hofs dan misschien ook

8 augustus 2022 om 09:33

Niet om Til tekort te doen, maar die heeft vorig jaar het hele seizoen het vuur uit de sloffen gelopen voor het team. Daarmee ontlaste hij zijn teamgenoten achterin flink en wist hij vaak op de helft van de tegenstander de bal te veroveren om vervolgens (indirect) meteen gevaar te stichten. Dat Szymanski technisch gezien een stuk beter is dat ziet iedereen, maar om op basis van 1 wedstrijd te concluderen dat hij 3 klassen beter is gaat me te ver. Dan zou zijn impact aan het eind van het seizoen ook een stuk groter moeten zijn dan die van Til afgelopen seizoen. Lijkt me een mooie uitdaging voor hem.

8 augustus 2022 om 09:42

Til speelde de tweede seizoen helft gewoon heel matig. De techniek van Til laat hem vaak in de steek. Ik waardeer zeker wat hij voor ons heeft gedaan. Szymiski heb je meer voetbal in je team. En volgens mij was deze jongen basisspeler bij Dynamo moskou. Waarbij Til bij freiburg niet eens een basispeler was.Deze jongen is 100% 3 klasse beter dat ziet een blindpaard nog.Psv heeft voor 4 mil Til terecht gekocht. Psv heeft een loper in Til en passer in Simons dat hebben ze goed geregeld.Ook als je de verhalen hoort over deze jongen eem groot talent was in Polen en Rusland zegt men dat daar ook de klasse te zien was.

8 augustus 2022 om 10:06

@khalid: Aan de bal was Til inderdaad erg matig, maar zonder bal nog steeds van erg grote waarde. Of Szymanski dat op kan brengen het hele seizoen moeten we nog gaan zien. Het zijn hele andere types. Het ligt er maar aan waar je de nadruk op wilt leggen. Til is een loper en doelpuntenmaker. Szymanski is creatief en bedient de aanvallers.
Dat Til in Duitsland moest banken zegt natuurlijk niets. Berghuis bankte in Engeland ook. Vormer bij Feyenoord ook achter Clasie. Die was echt niet minder.

8 augustus 2022 om 11:16

Bij Feyenoord was Vormer absoluut aanzienlijk minder dan Clasie. Clasie heeft de top van zn kunnen aangetikt bij Feyenoord, waar Vormer juist nooit echt z'n basis niveau heeft aangetikt bij Feyenoord.

Ik ben overigens met je eens dat Til en Szymanski compleet verschillende types zijn. Maar je kunt na 1 wedstrijdje al wel zien dat Szymanski veel meer klasse heeft dan Til toch? Dat is volgens mij wat Khalid probeert aan te geven.

Natuurlijk was Til belangrijk met afjagen en met (vooral in de 1e seizoenshelft) heel veel goals. Maar voetballend is Szymanski zo veel beter. Die kan echt mensen voor de goal zetten met een heerlijke pass, iets wat je Til nauwelijks ziet doen.

Als Szymanski dat kan combineren met afjagen en goals maken, hebben we idd 3 stappen vooruit gedaan op die positie.

8 augustus 2022 om 11:36

@bizzlad: ik ageer meer tegen de termen 'klasse' en 'voetballend' want wat Til kan is namelijk ook gewoon een belangrijk onderdeel van de sport.

8 augustus 2022 om 11:55

Helemaal mee eens. Maar de kwaliteiten van Til kun je makkelijker aanleren dan de kwaliteiten van Szymanski.

De voornaamste factor die gaat bepalen wat voor seizoen het gaat worden voor Feyenoord is fitheid. Ajax heeft de meest brede selectie en daarna PSV. Maar de eerste 11 van Feyenoord zijn ook goed genoeg om elke eredivisie ploeg te verslaan.

8 augustus 2022 om 09:18

Als de selectie van feyenoord compleet is zijn de meeste posities dubbel bezet

Bijlow/jansen/marciano
Pedersen/geertruida/benita - trauner/geertruida - hancko/rasmussen - lopez/piña

Aursnes(of zerrouki of mannsverk)/toornstra - timber/kokcu - Szymanski/taabouni

Walemark/alireza - gimenez/danilo - dilrosun/paixao/idrissi

En dan heb je nog een sloot spelers op de bank.

8 augustus 2022 om 09:33

Zerrouki kun je van dit lijstje schrappen. Streuer is duidelijk, dat gaat niet gebeuren. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Mannsverk overigens

8 augustus 2022 om 11:58

Natuurlijk zijn de posities dubbel bezet. Maar nog steeds doe je na de basis 11/12/13 wel direct een flinke stap terug in niveau als je het mij vraagt. Net als vorig jaar eigenlijk.

Jongens als Janssen, Marciano, Rasmussen,taabouni en Jahanbaks zijn toch wel heel veel nieveutjes minder dan de A jongens op hun positie.

Desalniettemin heeft Slot absoluut wel meer keuze dit jaar. Hoop dat hij er weer het maximale uit weet te persen in relatief korte tijd.

8 augustus 2022 om 12:32

Jansen is een prima keeper. Taabouni en ook bassett hebben laten zien zich goed te ontwikkelen.

Van rasmussen was de eerste indruk matig, maar dat moeten we nog gaan zien.

De niet-basisspelers Jansen, pedersen, benita, danilo, dilrosun, toornstra en taabouni kunnen zo meedraaien. Dat zijn er al een stuk of 7 en dan moeten we de linksbacks nog beoordelen als ze er zijn.

Daarnaast komen ook spelers als naujoks, Klein, milambo etc eraan.

Ik denk dat Feyenoord echt hoge ogen gaat gooien dit jaar. Helemaal als men nog 2 gerichte aankopen gaat doen achterin. Het allerbelangrijkste heeft Feyenoord echter al: Slot. Ik denk echt met afstand de beste trainer van Nederland nu ten Hag naar het buitenland is getrokken. Ik heb echt het idee dat Slot zo goed is dat hij met 50% van de kwaliteit van Ajax en PSV mee kan doen om de titel. Laat staan als je hem 80% geeft. Gaat een leuk jaar worden!

Ik vind ons achterin wel heel erg kwetsbaar, daar moet echt nog wat bij willen we een tijdje meedoen om de titel. Boven Ajax en PSV gaan we sowieso niet eindigen (tenzij Gakpo en Sangare opee s toch vertrekken). Plek 3 moet daarentegen wel echt het minimum doel zijn. Twente en AZ vond ik matig.

8 augustus 2022 om 11:42

Heeft niets met de uitslag van gister te maken maar waarom zou Feyenoord niet boven Ajax en/of PSV kunnen eindigen? Ik ga niet mee in de polonaise maar zoals VI aangaf Feyenoord krijgt dit seizoen veel meer wapens tov vorig seizoen. Vorig seizoen waren we erg afhankelijk van Kökçü in de passing en Sinisterra in het mannetje passeren. Met Szymański tov Til heb je al een extra speler die creativiteit brengt. Met Paixão heb je een speler die net als Dilrosun een mannetje kan passeren. Gimenez is nog ff afwachten maar verwacht ik veel van. Heb je ook nog eens 2 verschillende spitsen zodat je voorin enorm gevarieerd kan spelen.

8 augustus 2022 om 12:02

Tja het kan natuurlijk wel, maar als je het verschil in middelen ziet (vooral bij Ajax) en het feit dat ze ook in de winterstop als ze willen nog miljoenen uit kunnen geven, lijkt het me niet waarschijnlijk. Ik ben wel zeer positief verrast na gisteren.

Het valt niet te ontkennen dat bij Feyenoord bij vlagen heel behoorlijk voetbal liet zien tegen Vitesse. Szymanski is een absolute aanwinst voor Feyenoord én de Eredivisie. Wat kan die jongen goed voetballen. Verder ben ik nog een beetje terughoudend in superlatieven richting spelers. Vitesse vond ik wel erg zwak voor de dag komen. Als dit de ploeg is die het dit seizoen moet gaan laten zien verwacht ik dat ze onderin komen te voetballen. Als bij Feyenoord iedereen heel en fit blijft zouden ze wel eens een outsider voor de titel kunnen zijn, ervan uitgaande dat er nog een paar gerichte versterkingen worden gehaald. Ik blijf erbij dat als Feyenoord eerder had gehandeld er een beter ingespeeld collectief klaar stond en in de breedte ook nog wat te bieden heeft.

Feyenoord heeft echt een leuk team in elkaar gezet. Goeie spelers, die szymanski was idd goed. Aanvallende spelers gevaarlijk. Slot is ook nog eens een goeie trainer die het voetbal er in krijgt. Gaan zeker mee doen om de titel! Maar de weg is nog lang...

Goed nieuws op de maandag morgen!
Als Willem z'n goedkeuring geeft,zeg ik:
"Give the cup to Feyenoord"het lijkt er egewoon op dat Slot een bepaalt type voetbal wil spelen en dat ook nog eens kan overbrengen op de spelers. Als daarnaast de technische staf op de proppen kan komen met spelers die daar in passen, dan heb je toch de cruciale ingrediã«nten aan boord om als club te groeien. Mooi om te zien dat het voetbal sinds slot is omgeslagen, maar ook de sfeer rondom de club en dat er nu ook gewoon geld wordt verdient aan transfers van spelers die nog niet zo heel heel lang geleden geen waarde leken te vertegenwoordigen. Of althans....niet zoveel. Sjappoo

Szymanski, erg netjes gescout van Feyenoord! Dat is echt een klassieke 10. Zo makkelijk dat ie voetbalt en strooit met passjes

Ik snap eigenlijk niet helemaal de hosanna stemming over het voetbal van Feyenoord gisteren. Op persoonlijke noot vond ik ze namelijk helemaal niet zo sterk spelen, waarbij ze in beide helften de eerste 15 minuten verschrikkelijke opstartproblemen hadden waardoor men eerst gevaar tegen moest krijgen voordat de motor ook maar het kleinste beetje werd aangezwengeld. Ik vind dit persoonlijk altijd een lastige insteek, gezien ik het erg herken van de periode Rutten destijds bij Vitesse. Hierin had Vitesse ook een erg goede ploeg, echter moesten we altijd op achterstand komen voordat het voetbal echt begon te draaien. Het voordeel wat Feyenoord gisteren wel had is dat het bij Vitesse als een kaartenhuis in elkaar stortte na de zoveelste fout van Houwen, waarbij eigenlijk niemand op het veld er meer vertrouwen in leek te hebben. Neem daarin mee dat Baden Frederiksen al weinig doet in een wedstrijd en wanneer hij een op een het duel aan kan gaan struikelt over de bal, dat geeft niet al te veel vertrouwen richting de rest van de ploeg.

Uiteindelijk heb je natuurlijk een goed resultaat tegen een ploeg waar je in de voorgaande jaren met regelmaat punten hebt laten liggen, echter heeft Vitesse ook simpelweg een jasje uitgedaan en een nog krappere selectie dan vorig jaar (naast de duidelijke kwaliteit die weg is). Nu vind ik het altijd moeilijk te zeggen of een ploeg zich echt heeft verbeterd (gezien het van heel veel factoren afhangt), maar daarbij kan wel worden gesteld dat met Szymanski en Timber echt goede stappen zijn gezet door Feyenoord (waar ze gisteren ook echt de uitblinkers waren in de wedstrijd). Ik vraag mij uiteindelijk af of het middenveld nog goed in balans is als je daar Kokcu bij zet, maar daar komen we op den duur vanzelf achter. Een ding is sowieso zeker, met een speler als Szymanski kan je automatisch 10 goals uit spelhervattingen per seizoen bijschrijven, want hij legt ze precies op de stropdas neer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1818
2.Ajax1817
3.AZ178
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder71
J. DilrosunAanvaller73
J. BijlowKeeper70
O. IdrissiAanvaller71
DaniloAanvaller76
A. JahanbakhshAanvaller60
P. WålemarkAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren