Engelse pers: ‘Old Trafford werd theater van Ten Hags ergste nachtmerries’

Maandag, 8 augustus 2022 om 08:33Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:11

Erik ten Hag staat nog een loodzware klus te wachten bij Manchester United. Dat is de algehele conclusie van de Engelse media na de 1-2 nederlaag op Old Trafford tegen Brighton & Hove Albion. Tijdens zijn eerste officiële duel als manager van Manchester United maakten the Mancunians geen overtuigende indruk. Ten Hag zelf noemde de verliespartij tegen Brighton ‘een grote teleurstelling’.

Ten Hag moest toegeven dat hem ‘een hels karwei’ staat te wachten bij United nadat hij het nieuwe Premier League-seizoen opende met een nederlaag. The Red Devils kwamen zondag op Old Trafford twee treffers voor rust van Pascal Gross niet meer te boven. “We moeten heel hard werken, analyseren en dan verder gaan”, zei Ten Hag voor de camera van de BBC. “Natuurlijk is dit zeker een tegenslag en een grote teleurstelling. Ik wist vanaf het begin dat het niet makkelijk zou worden. We gaven twee makkelijke ballen weg en de organisatie stond niet goed.”

United maakte op de Engelse media allesbehalve een goede indruk. The Guardian spreekt over een ‘horrorstart’ voor Ten Hag. “Al het optimisme uit de voorbereiding en een nieuwe manager stopte, terwijl Old Trafford het ‘theater’ van Ten Hags ergste nachtmerries bleek. Het soort voetbal waar de fans op hoopten lijkt nog weken, zo niet maanden weg, en de Ronaldo-saga lijkt niet dichter bij een oplossing te komen. Als hij echt wilde weten hoe moeilijk de baan als manager op Old Trafford is, dan weet Ten Hag het al na één officiële wedstrijd.”

“Een nieuw seizoen, dezelfde problemen voor Manchester United”, schrijft de BBC. “Voor de aftrap heerste er een gevoel van optimisme rond United. Erik Ten Hag probeert zijn persoonlijkheid over te brengen aan zijn spelers, toch bleven veel van de oude problemen bestaan. Op het veld was er geen sprake van samenhang, ondanks het goede debuut van Christian Eriksen en Lisandro Martínez.”

Niets slaat optimisme meer de grond in dan een dosis realiteit”, is de conclusie van Sky Sports. “Met de komst van Erik ten Hag en een aantal nieuwe aanwinsten, was er hoop dat dit het jaar zou worden waarin Manchester United eindelijk goed voor de dag zou komen. Het zal niemand echter verbazen dat de problemen uit de voorgaande seizoenen niet op magische wijze waren verdwenen. Niet alles is verloren voor Manchester United, maar de renaissance van Ten Hag is nog lang niet begonnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door rm1335)

Snap United ook totaal niet. Met Ten Hag slaan ze tactisch gezien een heel andere weg in.
Om daarin een beetje resultaat te halen zul je serieus door moeten selecteren, met de huidige spelers is het onmogelijk om het beoogde spel van Ten Hag te spelen.
En hoe kan een club als United niet eens een spits hebben? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Ronaldo soap, en het feit dat je duurste speler niet kan voetballen maar wel aanvoerder is.
Wat een puinhoop.

8 augustus 2022 om 08:45

United moet weer vanaf 0 opgebouwd worden. Veel spelers komen te kort voor het niveau wat United wilt na streven. Jeugd zoals de class of 92, is ook ver te zoeken 😔

8 augustus 2022 om 09:18

Mctominay, fred,.... noem ze maar op zijn spelers die bij burnley of zo zouden zitten normaal. Ze hebben wat aardige matchen gespeeld maar daar houd het op. Shaw ook een geweldig seizoen gehad vorig jaar weer niks. Ze hebben giga veel geld uitgegeven aan middelmaat.

8 augustus 2022 om 09:26

Die class of 92 was natuurlijk ook wel een uitzonderlijke lichting. Maar United heeft bijvoorbeeld verschrikkelijke pech met zo'n Greenwood. Een heel goede speler uit de eigen jeugd, maar door zijn walgelijke gedrag kan hij geen plek meer krijgen in het team.
Daarnaast loopt er genoeg talent rond trouwens met Elanga, Shoretire, Iqbal, Hannibal en Amad Diallo. Allen zitten ze dicht tegen het eerste aan. Als coach moet je alleen wel durven om ze op te stellen (en dat is lastig in een ijzersterke competitie als de PL). Maar het moge duidelijk zijn dat een Fred, McTominay, Maguire en Rashford totaal niet leveren momenteel.

8 augustus 2022 om 10:06

Die 4 die jij noemt zijn middelmaat, ik ben blij dat zowel maguire en fred niet naar city zijn gekomen. Utd moet mss de talenten brengen die jij noemt, maar vrees dat ze opgebrand gaan zijn tegen december. En maguire die al openlijk gaat klagen over de samenwerking tussen hem en martinez is niet slim.

8 augustus 2022 om 10:07

@footy78 Maar United leert er ook niet van. Nu hebben ze onder Ten Hag weer spelers gehaald die je niet beter gaan maken. Ik snap het hele beleid niet

8 augustus 2022 om 10:25

Eriksen en Martinez zijn juist spelers die het spelletje dat ten Hag wil spelen snappen. Malacia wilde hij eigenlijk ook al graag hebben bij Ajax. Martinez en Malacia moeten nog wel wat stappen zetten en Eriksen heeft zijn best tijd gehad lijkt het, maar ik vind het niet per se slechte aankopen. Uiteindelijk zijn dit wel spelers waarmee je je spelopvatting kunt uitvoeren.

8 augustus 2022 om 10:43

Leuk dat ze Ten Hag zijn spelletje snappen maar wat heb je daaraan als ze kwalitatief tekort komen?

8 augustus 2022 om 11:00

Een beetje vroeg om al te concluderen dat ze kwalitatief te kort komen.

Het is opportunisme troef na de eerste wedstrijd. Van tevoren wist iedereen toch wel dat dit project er 1 zal zijn met een lange aanloop. Waarom dan meteen allerlei conclusies na 1 pot?

United heeft nog even de tijd om zaken te doen op de transfermarkt om in ieder geval de grootste pijnpunten te verbeteren, waaronder een extra spits. Gisteren was vrij duidelijk dat Rashford zijn niveau van vorig seizoen door trekt en Martial is helaas alweer geblesseerd.

Mcfred zal niet lang te handhaven zijn na hun wanvertoning, dus hopelijk deze week eindelijk een einde aan de de Jong saga en de ontstane duidelijkheid een verandering door kunnen voeren. Als we het al moeilijk hebben met een club als Brighton dan zie ik dat liever gebeuren met bijvoorbeeld Iqbal centraal die kan groeien, dan ploeteren met Mcfred die ook niet meer beter gaan worden.

United moet zich dit jaar gaan richten op plek 4 en die marathon duurt nog lang zat. Dat het geen makkie zal worden is iedereen bekend.

8 augustus 2022 om 11:12

Maar Ten Hag besluit zelf om spelers op te stellen die überhaupt genoeg moeite hebben om hun hoofd boven water te houden, laat staan het spelletje van Ten Hag. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen van Maguire en hem de belangrijkste pion te laten door hem nog steeds captain te laten zijn. Hij kiest er voor om Fred en Mctominay samen op te stellen. We hebben 2/3 jaar lang kunnen zien dat deze spelers gewoon weg niet het niveau hebben voor een topclub in de PL.

8 augustus 2022 om 08:48

Waarom snap je United niet? Ten Hag wou graag de transfers deels kunnen regelen (dus spelers die hij graag wou). Dat hij dan spelers kiest uit de eredivisie of ex eredivisie is dat natuurlijk ten Hag zijn eigen schuld.

Ook had hij Maguire gewoon op de transferlijst kunnen zetten. Maar ipv daarvan spreekt hij zijn vertrouwen uit en wordt die zelfs aanvoerder. Ten Hag maakt het zichzelf gewoon onwijs lastig.

8 augustus 2022 om 09:05

Wat denk jezelf.. dat die eigenaren pikken dat iemand van 80 mln voor 30 mln verpatst gaat worden?

8 augustus 2022 om 09:10

Wat wil je anders? Hij presteert niet en kost United punten. Daar zijn de eigenaren ook niet blij mee. Pak gewoon je verlies en het is klaar. Die eigenaren weten ook wel dat als je Maguire voor 80 miljoen haalt dat je sws verlies maakt op hem.

8 augustus 2022 om 09:19

Er is niemand die voor maguire 50mil gaat betalen, en als dat gebeurd dan zijn ze niet slim. Die gast heeft het goed gedaan bij leicester.

8 augustus 2022 om 09:44

Nergens zeg ik ook 50 miljoen. Die eigenaren wisten vanaf het moment dat ze hem kochten dat ze hem nooit zouden verkopen voor hetzelfde. 30 miljoen of iets.

8 augustus 2022 om 10:28

Ja, kijk maar naar Pogba. 100 miljoen gekocht, gratis vertrokken.

8 augustus 2022 om 09:21

Je kan wel doorselecteren, maar je kan niet al je spelers wegdoen en er een geheel nieuw team van maken. Een nieuwe weg ingaan kost tijd en we moeten hopen dat Ten Hag die tijd ook krijgt. Pijnlijk is wel inderdaad dat het elftal gewoon niet goed genoeg is. De backs zijn matig, centraal achterin staat eigenlijk niet één topper (varane zou dat kunnen zijn maar die zit op een of andere manier op de bank), het blok voor de verdediging is matig, en er is geen spits. De breedte van de selectie is ook niet goed. Maar die problemen oplossen is ook niet eenvoudig. 1. omdat je simpelweg niet oneindig geld hebt, en 2. ze spelen geen champions league.

8 augustus 2022 om 09:49

Het materiaal van united is inderdaad geen top. Maar je zou zeggen dat het materieel wel beter is dan brighton. Maar het is niet alleen het materiaal wat niet goed is. Er klopt meer niet. Het is niet voor niets een kerkhof voor trainers in de afgelopen jaren naar Ferguson

8 augustus 2022 om 10:02

Denk dat de verwachtingen rondom United ook te hoog liggen als je de selectie bekijkt en hoe ze voor de dag komen. Maar goed eerste wedstrijd laten we vooral niet te snel oordelen en Erik wat tijd geven

8 augustus 2022 om 10:24

"je kan wel doorselecteren, maar je kan niet al je spelers wegdoen en er een geheel nieuw team van maken"

Waarom praten mensen op het internet altijd in deze extreme zwart-wit termen? Nee, je kunt niet al je spelers vervangen, maar je kunt bijv wel spelers die daadwerkelijk weggegaan zijn vervangen. Dat is niet gebeurd. Ook kun je 1 of 2 sleutelposities, zoals de cvm waar al jaren een groot probleem is, versterken. Om maar eens wat te noemen.

8 augustus 2022 om 11:05

Azulgranito, dit is ook iets wat ik al een tijdje roep. Men verwacht dat “topclub” United ieder jaar mee moet strijden voor de titel. Dat is helemaal niet realistisch. Op dit moment zijn er minimaal 5 ploegen die beter/verder zijn dan United. Probeer dat gat eerst eens te dichten want het verschil tussen nummer 5 en nummer 6 vorig seizoen was groot.

8 augustus 2022 om 11:29

Precies. En zolang de fans dat niet beseffen en / of accepteren zullen ze constant blijven klagen. Ook heeft een traject als dit gewoon tijd nodig. Clubs die veel en snel van trainer wisselen, dat komt meestal de consistentie niet ten goede, al is het alleen al om het feit dat je nu iets van 6 trainers hebt gehad in 7/8 jaar die allemaal totaal verschillende spelers hebben gehaald. Er is absoluut 0 samenhang of balans in deze selectie. Ze hebben met vol verstand voor ETH gekozen. Geef hem dan ook rustig de tijd denk ik dan. Klopp kreeg ook tijd om te bouwen en hij haalde alles behalve gearriveerde spelers. Denk aan Wijnaldum, Firmino, Mane, Robertson etc

8 augustus 2022 om 11:44

Klopp was toch echt niet degene die de spelers haalde. Bizar dat mensen denken dat elke coach volledig over de gigantische scouting afdeling gaat. Sommige coaches, zie Bayern, Real Madrid, hebben simpelweg niks over de transfers te zeggen. De hoge heren bepalen daar. Bij Liverpool was het Michael Edwards die geniaal scoute, zéér zeker niet Klopp. Hoe graag mensen dat ook willen of blijven beweren.

8 augustus 2022 om 18:08

In ieder geval werden er spelers gehaald die goed in de visie van Klopp passen.

8 augustus 2022 om 20:48

Ja, Kloppt. Was ook niet zozeer gericht naar jou dat laatste, maar tegenwoordig heb je miljoenen fans die serieus denken dat echt A-L-L-E-S wordt bepaald door de trainer: gewonnen prijzen, wedstrijd winnen of verliezen, transfers, spelers scouten, en zelfs de ontwikkeling van spelers. Terwijl een gemiddelde coach heeft max 20% invloed, en de rest van het succes wordt bepaald door de spelers voorop en daarna technische staf etc

8 augustus 2022 om 09:58

En dat is dus precies wat je veel Engelse Man Utd supporters ook hoort zeggen. Die zijn zwaar pissig op de Glazers. Geef Ten Hag gewoon wat hij nodig heeft hoor je dan. Hier kan hij helemaal niks mee.

8 augustus 2022 om 10:05

Mensen hebben die Solskjaer destijds wel als een koekenbakker neergezet, maar een tweede plek behalen met dit United was echt een wereldprestatie

8 augustus 2022 om 10:20

Japie klopt dat was een prima prestatie. Echter het seizoen erop verbrak hij zo een beetje alle negatieve records en eindigden ze zelfs met evenveel doelpunten voor als tegen. Dan moet je als club ook gaan evalueren.

8 augustus 2022 om 10:44

Dat is waar, maar onder die Rangnick ging het volgens mij nog slechter en gisteren onder Ten Hag zag het er ook niet uit. Lag het dan wel allemaal aan Solskjaer?

8 augustus 2022 om 10:48

Precies, dit was een seizoen zonder Cr7 en toen was Fernandes het baasje, sinds Cr7 er is zie je spelers gewoon terugvallen.

Cr7 was zonder twijfel na Messie (knipoog) de beste speler ter wereld maar dit soort speler vragen ook veel aandacht.

Kijk bijv naar Ibrahimovic, het nationale elftal van Zweden ging pas beter voetballen zonder Ibra, dit kwam doordat spelers toch vrijer waren in hun keuzes en meer lef toonden in hun spel.

8 augustus 2022 om 10:55

Gisteren startte CR7 ook niet bij United en leek het wederom nergens op

8 augustus 2022 om 11:29

En na zijn inval leverde hij met een snelle actie een dot van een kans voor de al een jaar totaal uit vorm verkerende Rashford. Die werd vervolgens voor zijn rampseizoen beloond met een contractverlenging nota bene. Wel sturen ze Lingard weg. Als iemand het nog kan volgen...

8 augustus 2022 om 15:54

Deze onzin dat het door CR7 komt kan nu wel de prullenbak in he. Het jaar 20-21 is ook een jaar dat clubs als Chelsea en Liverpool het lieten afweten, niet te vergelijken.

8 augustus 2022 om 10:14

Shaw zag er bij beide doelpunten echt slecht uit. Verder zag het er in de samenvatting qua kansen niet eens slecht uit.

Al dat optimisme uit de voorbereiding steken de tabloids er vooral zelf in om het daarna vervolgens compleet te kunnen af branden. Het moeten altijd extremen zijn, er is geen middenweg.

8 augustus 2022 om 10:46

Dat is ook wel een oude Engelse traditie. Voor elk EK of WK heb je dat ook, Engels team wordt helemaal de hemel ingeschreven. En dan wordt het haast altijd (buiten het afgelopen EK) een teleurstelling.

Ik heb gisteren een groot deel van de wedstrijd gezien van Manchester United, en ik snap na gisteren wel waarom het de laatste jaren al niet bepaald goed gaat bij United. Het is allemaal gezapigheid troef, er wordt amper tot geen druk gezet, er wordt niet strak verdedigt, het is een loterij of een speler wel of niet terug loopt bij balverlies. En aanvallend gezien is er amper beweging.
Als tegenstander is er bijna geen mooiere ploeg om tegen te spelen dan dit united, want met een beetje inzet, is er vrij eenvoudig resultaat te behalen tegen deze ploeg.

Ik hoop voor Ten Hag, dat hij de boel aan de praat gaat krijgen, maar ik vrees met grote vreze, want van de spelers die ik gisteren in actie zag was er eigenlijk niemand die zich ontrok aan de malaise.

8 augustus 2022 om 10:16

Zou zelf Varane naast Maguire zetten en Martinez ipv McFailure, naast Eriksen met Bruno op 10. Dan heb je voetbal en iemand die kan verdigen op het middenveld.

8 augustus 2022 om 10:22

Ik snap ETH ook niet dat hij dan met dezelfde XI gaat spelen die de afgelopen seizoenen er vrij weinig van gebakken hebben. Als je ballen had startte je een vd beek, of gaf je talenten gelijk wat minuten.

We hopen het allemaal dat het gaat lukken in het kader van chauvinisme, maar dit wel een valse start zeg. Ik ben van plan om naar Old Trafford te gaan in oktober, dus hopelijk rolt het balletje dan wel een beetje.

8 augustus 2022 om 10:51

Ja want Donny heeft bewezen de man in vorm te zijn die United kan helpen de afgelopen twee jaar. Donny is gewoon niet goed genoeg voor United, die heeft een topseizoen gedraaid bij Ajax maar laten we nou niet verwachten dat dit Donny zijn standaard is.

Slechtste wat ten Hag kan doen is de krant lezen. Vorig seizoen won Brighton nog met 4-0 van United, dus dit is al een stuk beter Hoop dat het snel wat beter gaat met United dan kan ten Hag wellicht ook wat meer risico nemen met het laten spelen van talenten ipv bijv Mctominay.

8 augustus 2022 om 08:49

Dat was de uitwedstrijd hè, die moet nog komen

8 augustus 2022 om 09:27

Maar niemand kan met droge ogen ontkennen dat Brighton geen giant killer is. Zodra ze tegen het linker rijtje spelen spelen ze erg goed.

Persoonlijk vind ik het gelijkspel van ons tegen Fulham meer op het conto van onszelf komen dat dit verlies van United tegen Brighton. Ze zijn logischerwijs nogal zoekende.

8 augustus 2022 om 09:45

Absoluut, Brighton voetbalt tegen het linker rijtje erg goed. Zelfs na het vertrek van 2 grote spelers lijken ze het goed voor elkaar te hebben. Zou graag Potter zien bij een grotere club.

8 augustus 2022 om 09:47

Brighton is inderdaad een giant killer. Arsenal en United kunnen er ook over meepraten. Echter als je je thuiswedstrijden tegen Brighton al verliest wordt het een heel lastig seizoen. Maar goed eerste wedstrijd nieuw seizoen, nieuwe coach. Dat is nooit makkelijk

8 augustus 2022 om 10:17

Maar laten we eerlijk zijn, het lag toch niet alleen aan de kracht van Brighton? United voetbalde toch gewoon niet best?

8 augustus 2022 om 10:22

Ja dramatisch. Eerste helft had Brighton 12 schoten!!. Maguire staat te slapen bij de 0-1, zelf weinig tot niets kunnen creeëren. Het was heel slecht. Hopelijk kunnen ze zich herpakken tegen Brentford maar als je zo speelt is elke PL wedstrijd gewoon een 50/50

Het begon er echt goed uit te zien in de voorbereiding. Je zag de hand van ten hag. En gister, gister leek het wel alsof ze allemaal last van Old Trafford vrees hadden. Geen van de dingen die ze in de voorbereiding lieten zien kwamen terug. Het waren weer allemaal lange ballen naar voren. En traag. Als je gewend bent Ajax te kijken dan weet je soms wat een speler gaat doen dan weet je de loopacties en gister zag je spelers die niet wisten wat ze moesten doen of hoe ze moesten lopen. De keuzes die gemaakt werden waren zo ontzettend dom. Het heeft tijd nodig en dat weet iedereen maar met deze spelers gaat het nog lang duren vrees ik.

8 augustus 2022 om 10:09

Een oefenwedstrijd is ook geen officiele wedstrijd. Die gaat nergens om, dus niemand gaat voluit en meestal spelen teams niet eens in hun sterkste opstelling. Een oefencampagne zegt daarom meestal vrijwel niks

Je kan het ook positief zien. Deze nederlaag zorgt alleen maar voor dat de beleidsbepalers wakker worden en EtH gewoon de aankopen gunnen die hij nodig heeft. Er is dringend behoefte aan een middenvelder en een aanvaller. Rashford dreigt een Lingard te worden, CR weten we het verhaal immers wel, maar wat zit erachter? Sancho kan het niet alleen en de rest zijn nog jonkies. Over McFred hoeven we het niet meer te hebben. Zet ze bij Southampton neer en daar zouden ze niet opvallen.

8 augustus 2022 om 08:53

Jij denkt dat het aan de beleidsbepalers ligt? Ten Hag heeft onderhandeld met United om spelers te krijgen die hij graag wilt. Die heeft die gekregen. Frenkie kan de club niks aan doen natuurlijk. Eveneens Antony. Ten Hag maakt het zichzelf gewoon moeilijk door (ex) eredivisie spelers te halen.

8 augustus 2022 om 09:33

Dan noem je net twee van de belangrijkste die hij dus niet gekregen heeft.

8 augustus 2022 om 09:40

Komt vaker voor dat je niet de gewenste spelers krijgt. Daarvoor maak je een lijstje met alternatieven. Of het aan Ten Hag ligt of aan de club is een ander verhaal.

8 augustus 2022 om 09:42

Laat Erik maar blij wezen dat met name Antony niet is gekomen. Dat soort overhypte figuren die zelfs in onze Farmers League matig rendement hebben zouden volledig verzuipen in dit United. Is denk ik eerder een zegen dan een vloek dat die spelers niet komen. Aanhaken bij de absolute wereldtop vereist wereldklasse aankopen, niet dit soort net niet figuren.

8 augustus 2022 om 09:46

Antony zou niet eens in de basis staan. 80 miljoen zou absurd zijn voor hem. Kijk gewoon is in de PL. Bijv Neto of Neves.

Ik denk dat Ten Hag zijn eerste wedstrijd vooral niet wou verliezen. Dat merkte je aan zijn opstelling.. hij stelde 2 defensieve middenvelders (mc tominay en Fred) om in ieder geval een sterk verdedigend blok te hebben. Maar die 2 zijn voetballend niet goed genoeg. Tegen BHA kun je verwachten dat je meer de bal zal gaan hebben. Dan heb je een technische voetballende 6 (Eriksen) nodig. Die had hij neer moeten zetten, maar dat durfde Ten Hag niet aan.

Toen Eriksen de 2e helft daar speelde ging het ook veel beter. Volgende keer gewoon weer spelen om te winnen Erik, en dan komt het wel goed.

Martinez was nog een van de betere aan de kant van United. Straalde als enige echt rust uit in de verdediging. Spelers als Mctominay, Fred, Maguire en Dalot konden er echt helemaal niks van. Te veel middelmaat voor een team dat wil strijden om de CL plekken. Een goede middenvelder is echt een must evenals een spits.

8 augustus 2022 om 09:14

Hij verloor nagenoeg ieder duel van Welbeck, maar speelde super goed hoor!

8 augustus 2022 om 09:46

Daarom noemde de BBC zijn debuut ook prima! Maar laten we vooral luisteren naar de anti Ajax menigte hier. Gisteren zag ik ook nog iemand Martinez de slechtste van het veld noemen hier op voetbalzone, wat natuurlijk absolute onzin was. Mctominay was met afstand de minste, en ook Shaw, Fred en Dalot waren niet om aan te zien.

8 augustus 2022 om 09:50

Dalot is toch helemaal geen United niveau? Laat staan in de basis. Man man man wat een armoe. Wie hebben ze nog meer voor RB? Alleen Wan Bissaka? Pff wordt een zwaar seizoen voor United. Persoonlijk zou ik liever Varane of Bailly opstellen dat Maguire

8 augustus 2022 om 10:30

Benzema, je bent echt een domme idioot. Ga gewoon ergens anders trollen.

8 augustus 2022 om 10:38

SilverFront dat doen ze in Engeland vrijwel altijd met debutanten.

8 augustus 2022 om 10:44

@azulgranito, Ten Hag moet Dalot wel hebben gekozen voor zijn aanvallende impulsen, maar die waren gisteren ook niet aanwezig. Zet dan maar inderdaad Wan Bissaka in de basis, die is aanvallend niet geweldig maar staat verdedigend gelukkig wel gewoon zijn mannetje. Die Dalot maakte na 15 seconden al een behoorlijke fout, daarmee was de toon voor de wedstrijd ook ongeveer gezet.
Ik zou achterin Wan Bissaka, Martinez, Varane en Shaw opstellen. Al was Shaw gisteren ook echt heel erg slecht, maar die kan wel beter normaal gesproken.

8 augustus 2022 om 11:30

Je hebt kennelijk Rashford niet gezien.

We zullen het gaan zien. Laten we hopen dat er weer eens wat Nedelandse trainers gaan slagen bij de grotere jongens.. laatste jaren is het vertrouwen aardig gedaald.

8 augustus 2022 om 09:53

Zou mooi zijn inderdaad maar als je het realistisch bekijkt kan je eigenlijk alleen maar falen. Ik bedoel CL met dit team halen in een competitie met City, Spurs, Chelsea, Liverpool en Arsenal. Op dit moment en met de aankopen in acht nemend staat United er toch het zwakst op van alle topteams. Neem.daarbij het feit dat de selectie totaal ongebalanceerd is, veel spelers de nodige kwaliteiten missen en je zo een beetje de halve selectie dient te vervangen. Eth moet minstens 2/3 jaar krijgen om hier iets van te maken imo

Mooie gefotoshopte foto erbij vz…

On: hoop dat EtH het wel op de rit gaat krijgen en gaat draaien. Zo’n slecht team staat er nou ook weer niet en in de voorbereiding leek het aardig. Bij Ajax ging de start ook niet altijd voortvarend

8 augustus 2022 om 09:13

Dit is gewoon een echte foto, niks photoshop

8 augustus 2022 om 09:55

Ik meende dat die foto van Ronaldo (en ten hag?) er voor is gefotoshopt want kan me nog zo’n plaatje herinneren van de oefenpot waar Ronaldo in mee deed. Maar ik kan het dan fout hebben

8 augustus 2022 om 10:18

Volgens mij wel oudere foto, maar geen photoshop.

8 augustus 2022 om 09:47

Bij Ajax had hij dan ook het met afstand beste team van de competitie, inclusief de beste speler van de Eredivisie. Nu bij United is het huilen met de pet op, hoogstens de 4e of 5e selectie van de PL. Ik hoop oprecht dat hij nog wat aankopen krijgt, want dit wordt met heel veel moeite en geluk een 5e plaats.

8 augustus 2022 om 09:55

City, Liverpool en Chelsea zijn inderdaad sterker maar ik denk zelfs dat Spurs en Arsenal op dit moment verder zijn. Wat ook niet zo gek is aangezien hun coaches voortboorduren op vorig jaar. Maar qua selectie lijken die 2 teams ook beter in elkaar te steken. United moet imo zwaar doorselecteren en dat wordt zeer lastig zonder vele miljoenen te spenderen

8 augustus 2022 om 10:15

Precies. Arsenal heeft nu een goed team staan, en Tottenham heeft de afgelopen jaren altijd al een peperdure selectie maar falen gewoon altijd en worden als "matig team" neergezet om zo Kane z'n prestaties op te hemelen. Kan best dat dit United gewoon de 6e selectie is van de Prem, dan was vorig seizoen 6e dus geheel volgens niveau.

Ik zeg het al sinds de dag dat, De Gea aankwam bij United, dat hij gewoon geen dubbeltje waard was. Verkoop De Gea en zet daar Navas neer en United zit in de top. Als je weer die 2 doelpunten ziet gewoon misselijk van te worden. Wat een circus acrobaat is die keeper zeg! Alleen maar showduikjes.

8 augustus 2022 om 09:57

De Gea was de eerste jaren bij United sowieso een sterkhouder en zo een beetje hun enige lichtpuntje in donkere tijden. De laatste jaren is hij inderdaad erg zwak. Bizar hoeveel een keeper kan inleveren qua niveau want hij was echt een wereldtopper in zijn eerste jaren PL.

9 augustus 2022 om 11:58

Als een keeper blundert dan raak je de vertrouwen van de team kwijt. Blunderen zit in zijn systeem, netals Vermeer, Kepa etc. Dan is een Pasveer veel beter of een Navas veel waardevoller ook al oogt het niet sprankelend. Een keeper hoeft niet top te zijn,alleen betrouwbaar. Dat is een De Gea niet.

Toen ik dit gisteren zag snapte ik wel waarom ten Hag interesse had in Brobbey en Antony. Wat een soepzooitje is dit zeg, er zit geen lijn in het gros kan domweg niet voetballen. Het was echt schrijnend. Ik zie domweg weinig potentie en dat is het allerergste, dit wordt echt bidden dat je biedingen op spelers krijgt en ze verkopen of nog 2 jaar de pijn uitzitten tot die contracten aflopen, hier kan je echt geen hout mee.

8 augustus 2022 om 09:26

Nog meer ED talenten en dan klagen dat hij tijd nodig heeft.

8 augustus 2022 om 09:54

Mwah, ik vond dit internationaal gezien wel echt waardeloos. Doe me dan maar ED talenten. Het is soms ook wat je nodig hebt, ik mis een spits bij Man Utd die kan scoren en een buitenspeler die een speler kan omspelen.
Dat brengen deze 2 wel.
Ik snap het wel wat je zegt en ben het ook met je eens, maar ik denk oprecht dat deze ED talenten het beter doen dan de gasten die gisteren speelde. Rashford out voor Brobbey en Sancho voor Antony is domweg een verbetering, hoe pijnlijk ook.

8 augustus 2022 om 09:59

Hoe fan ik ook ben van Anthony maar hij heeft weinig bewezen tov Sancho die geweldige statistieken heeft neergezet in Dortmund. Speelde onbevangen en was echt geweldig om te zien. Ik ben fan van Anthony maar laten we niet overdrijven. Zo erg steekt hij er ook weer niet bovenuit in de ED

8 augustus 2022 om 10:45

Wat hadden Brobbey en Antony gisteren dan toegevoegd? Het is toch overduidelijk dat het probleem achterin en op het middenveld ligt. Sancho, Rashford, Fernandes, Eriksen en Martial zijn prima opties voorin. Maar Mcfred, Dalot en Shaw waren gisteren behoorlijk aan het schutteren.

8 augustus 2022 om 10:59

Die verdedigen mee

Wat er ook voor situatie aan de gang is, Ronaldo moet gewoon elke wedstrijd vanaf minuut 1 spelen. Gister is duidelijk geworden dat het niet aan Ronaldo ligt, al was het natuurlijk al belachelijk dat dit gesuggereerd werd. Als Rashford gewoon die bal afmaakt is het een hele andere wedstrijd. Maguire, Fred, Mctominay, Rashford mogen allemaal teruggezet worden naar het B-team om daar opnieuw te leren voetballen. Er moet een middenvelder komen, bij voorkeur sms van Lazio.

Een slecht begin van United. Maar als je de selectie van united bekijkt is het echt niet zo slecht. Alleen de mentaliteit ontbreekt. Als je die Bruno ook ziet terug sjokken bij die goal dan denk je hoe dan. Spelers als Bruno moeten juist het voortouw nemen in inzet toonen. Daar kan ten hag wel wat aan doen. En dat is gewoon wisselen. En hoezo weer die Maguier erin terwijl je Varane op de bank hebt zitten. Ook vind ik een aantal spelers bij United echt waardeloos. Om te beginnen met Dalot, Fred, Mctominay, en natuurlijk Maguier. Die 4 nooit meer opstellen. Ook denk ik dat na Martinez en Malacia er nog wel 4 spelers bij mogen. Neves zou op het middenveld al een verbetering zijn. Tielemans zou ik ook proberen te halen. En ik zou Osimhen als spits nemen. Ik denk dat je dan aardig uit de problemen bent. En het centrum achterin met Martinez en Varane. Dan heb je een middenveld met Ericksen Neves en Tielemans wat behoorlijk goed staat. Sancho en Rashford op de vleugels en Osimhen in de spits. Dan moet je minstens meedoen in de top 6. Maar goed we gaan het zien. Dit word een zware klus voor ten hag. Maar ik hoop dat hij succesvol word, anders hebben we weer een nederlandse trainer die mislukt in het buitenland.

Ze hebben blijkbaar een bod gedaan op Arnautovic, want die kent Ten Hag nog van FC Twente. Ben nog steeds aan het zoeken of het niet van The Onion komt.

8 augustus 2022 om 10:00

Arnautovic? Van Bologna naar United op je oude dag haha dat zou bizar zijn. Kan niet geloven dat dat op waarheid is berust

8 augustus 2022 om 10:02

Nee dat kunnen de fans van United ook niet volgens mij, maar er schijnt zelfs al een bod te zijn afgewezen van 9 miljoen.

8 augustus 2022 om 11:12

Haha wtf ik lees het inderdaad ook net. Op de Guardian. Dat is bepaald geen Onion. Geweldige scouting heeft die club toch.

Het soort voetbal waar de fans op hoopten lijkt nog weken, zo niet maanden weg…

Want de media had verwacht dat Man Utd binnen 6 weken het “Ajax “ voetbal van ten hag zou gaan spelen?
De fans weten gelukkig wel beter. De echte fans dan. Niet de social media aandachtstrekkers.

8 augustus 2022 om 10:48

Je kans als trainer proberen om het geleidelijk in te passen. Of het type voetbal spelen wat bij je selectie past. Heeft tijd nodig maar ik zie geen aanpassingsvermogen bij Ten Hag.

United moet eerst van de ballast en middelmaat af: McG, McT, Fred, Shaw, Rashford, DvdB, Bailly, Varane, Lindelof, dat zijn daar 9 voorbeelden van (er zijn er meer). Ten Hag gaat het met dit materiaal niet redden en wat hij gehaald heeft, daar gaat hij ook de oorlog niet mee winnen. Er zit geen enkele urgentie in het spel, een pass over meer dan 2 meter is een uitdaging, simpel uitverdedigen kunnen ze niet en voorzetten vsn de zijkant, als die er überhaupt zijn, komen niet aan. Same as last year. And the year before... etc.

8 augustus 2022 om 10:49

Misschien is het een spelfout, maar wie is McG? Overigens apart dat je Varane, Lindelof en Bailly noemt maar geen Maguire. Die man zakt toch al jaren door het ijs. Bij Engeland komt ie ermee weg omdat ze met 5 achterin spelen, en bij Leicester zag het er aardig uit omdat die een groot gedeelte van de wedstrijd met hun kont tegen de 16 aan spelen. Maar met 50 meter in de rug wil toch niemand een Maguire achterin hebben staan.
Overigens viel DvdB gisteren aardig in, maar dat is ook geen basismateriaal nee. Maar bleek wel eens te meer dat het Mcfred duo gewoon aan het voetballende gedeelte ontbeert. Niemand krijgt die bal fatsoenlijk bij die 4 voorin, en dan wordt het al gauw minder. Rashford zou ik daarom ook nog niet afschrijven, die heeft in het verleden getoond dat hij wel degelijk kan afmaken.

8 augustus 2022 om 17:59

Excuses Silverfront, met McG bedoelde ik Maguire. My bad, ik dacht de spelling Macguire was.

Ik dacht dat ten hag echt wel wat verstand van voetbal had.. ik begrijp hem aan 1 kant wel, als je binnenkomt bij een nieuwe club en je gaat meteen 1 van je duurdere aankopen op de bank zetten dan scoor je geen punten.. maar soms moet je harde beslissingen nemen als dat inhoudt dat je winnen gaat. Als je dan toch wel maguire er neer zet, die volgens mij al alle hoon van old trafford over zich heen heeft gehad, neem je een groot risico. Je maakt hem ook nog aanvoerder waardoor er nog meer druk op komt te liggen.. maguire kan echt niet meer, die viel eerder niet op omdat hij toen een echt goeie verdediger naast hem had staan. Viel veel minder op maar bij manu heeft hij al zoveel fouten gemaakt... zet varane en martinez er neer en pak je verlies. Dan nog gaat ten hag het niet redden tegen liverpool, chelsea, arsenal en mancity omdat hij de domweg de spelers er niet voor heeft.. maar goed dat is mijn kijk erop.. een ieder mag daar zijn eigen kijk op hebben.. ik was een enorme fan in de tijd van van der sar en van nistelrooy maar de club is onherkenbaar geworden... scholes, giggs, ferdinand, vd sar, van nistelrooy, keane dat was genieten...

Hij moet wel doorselecteren… dezelfde spelers staan er nog in. Varane er uiteraard in voor Maguire en Fred, mcTominay en Shaw ook vervangen.

Ten Hag heeft trouwens wel meteen een record te pakken. Eerste overwinning ooit van Brighton op Old Trafford.

8 augustus 2022 om 11:57

Die kan ie in zijn zak steken.

Tijd/Tijd geven vind ik echt het meest waardeloze argument die je kan hebben als supporter of manager van Man U.
Het is al te laat. Al jaren. Ze moeten er nu staan.
Na een speelronde of 10 is het gat al niet meer te overbruggen.

Managers als Conte, Rainieri, Ancelotti hadden allang een solide verdediging neergezet een spits gehaald en met lelijk voetbal punten gepakt.

Als Ten Hag serieus denkt met deze opstelling door te gaan dan leeft hij een droom.

1 speelronde is nog niet zo erg. Zo snel mogelijk een rechtsback halen, Varane erin of nog een centrale verdediger. Een spits halen.
Met 3 spelers erbij ziet het er al veel beter uit.
4-4-1-1 spelen en United zal gewoon punten pakken.

Spelers als Maguire raak je niet kwijt. Gewoon weg laten rotten. Als die bij Engeland niet meer speet, verkast die wel in de winterstop of volgend jaar naar een Burnley.

Shaw, Maguire, Dalot, McTominay, Fred mogen nergens bij de eerste 11 in de buurt komen.

Rashford banken. En nog zo veel troep op de bank die verhuurd moet worden. Wat een waardeloze selectie. Man U mist spelers met gif.

Het is door velen boven mij al geschreven maar de selectie van United staat echt bol van middelmaat. De spelersgroep kent onvoldoende kwaliteiten om het door Ten Hag geliefde spelletje te moeten spelen. Gisteren tegen BHA leek het op een soort parodie erop. Ongeorganiseerd druk zetten, vanuit de omschakeling vrijwel geen bal vooruit gespeeld krijgen. Daar kun je veel op trainen maar de kwaliteit hiervoor moet er ook zijn. Als United niet verder door selecteert wordt het de komende jaren helemaal niets.

United was een drama vorig jaar. Onbegrijpelijk, dat je dan met dezelfde spelers begint. Fred en Mctominay kan absoluut niet op het niveau wat United wil halen. Ik snap niks van de keuze om met Harry te beginnen, Varane is zeker beter. Malacia had ik laten starten en een middenveld met Eriksen, Bruno en Fred. Tot slot als je Ronaldo hebt had ikheb laten spelen.

Tsja wat verwachten ze daar? Ten hag had een half jaar nodig om het bij ajax op de rit te krijgen, en had toen ook in Europees verband hulp nodig van zn assistent of spelers om het tactisch goed neer te zetten. Dan kan je niet verwachten dat ie t in 4 weken wel ff perfect neer zet bij man u.

Wat ik me wel afvroeg gisteren: zou hij die mctominay en fred ook zelf hebben aangetrokken als hij ze nog niet had? Waarom die twee maar blijven staan in de basis blijft echt een mysterie

ETH houdt veel te veel vast aan oude spelers, had gewoon met bezem door de selectie moeten gaan. Mctominay kan niet voetballen, Fred is ook niet de man die united verder gaat brengen, want het is bij hem allemaal net niet.
United heeft geld genoeg, haal Frenkie, haal Brozovic, haal Neves en je kan vooruit. Hudson-Odoi bv nog. Doorselecteren en haal Iqbal, Hannibal en Savage er bij.
Verkopen: Williams, AWB, Jones, Fred, Mctominay, Maguire.

De Gea
Dalot
Varane
Martinez
Malacia
De Jong
Brozovic
Sancho
Fernandes
Rashord
Martial

Het is wit of zwart een middenweg is er niet Engeland. Geeft hem gewoon de tijd maar dat hebben ze daar niet.

Een topclub die echt geen enkele transfer rond kan krijgen...Wat werkt daar voor volk......??? En niks gesaneerd........blamage

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3915 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 6 0 0 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren