ESPN analyseert PSV: ‘Waarom is die man in godsnaam geen international?’

Zondag, 7 augustus 2022 om 10:58Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:54

Walter Benítez heeft in de eerste drie wedstrijden van het seizoen de volledige tafel van De Eretribune op ESPN overtuigd. De 29-jarige doelman van PSV, die transfervrij overkwam van OGC Nice, heeft zich volgens onder meer Arnold Bruggink nu al bewezen als rustpunt in het elftal. "Er staat echt iemand", aldus de oud-middenvelder na afloop van het openingsduel van PSV in de Eredivisie tegen FC Emmen (4-1).

Benítez kreeg bij de seizoensouverture in de competitie nauwelijks iets te doen, maar kon zich toch eenmaal onderscheiden. "Een geweldige redding op een heel goed schot van Ole Romeny", analyseert Kees Kwakman na afloop. Benítez was kort voor die redding kansloos op een knap schot uit de draai van Romeny, maar keerde een nieuwe venijnige poging van de spits van Emmen met een snelle reflex.

Bruggink is als gezegd onder de indruk. "Het werkt wel raar, eigenlijk: je zit naar die wedstrijd te kijken bij AS Monaco (1-1, red.) en je denkt: nou, er kan eigenlijk niet zoveel gebeuren", aldus Bruggink. "Dat komt omdat het een gozer is waarbij je het gevoel krijgt: daar staat ook echt iemand. Zo rustig. Je ziet het ook in de manier hoe hij de andere spelers coacht. Hij straalt gewoon heel veel vertrouwen uit. Vorig seizoen was het bij PSV natuurlijk juist andersom, dan kreeg je vaak het gevoel: als dat maar goed gaat." Toen stond Joël Drommel, nu bankzitter, het grootste deel van het seizoen in het doel.

Ook buiten het veld is Benítez volgens Bruggink een grote aanwinst. "Qua karakter: het is een gast die meteen met iedereen contact maakt. Dat scheelt ook heel veel, een nieuwe keeper die binnenkomt en gewoon met de materiaalman praatjes maakt en sociaal ook handig is." Hugo Borst is eveneens overtuigd en heeft slechts één vraag: "Waarom staat die man in godsnaam niet in het Argentijnse elftal?" De vraag blijft in de studio van ESPN onbeantwoord.

Benítez was voor zijn komst naar Eindhoven vijf seizoenen lang een betrouwbare sluitpost voor OGC Nice, maar kreeg nooit een kans in het Argentijnse elftal. De goalie kwam wel drie keer uit voor de Onder 20 van Argentinië en stond in 2016 op het punt om mee te gaan naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar raakte geblesseerd. Door zijn roots zou Benítez ook mogen uitkomen voor Paraguay. Emiliano Martínez (Aston Villa) is de eerste doelman van Argentinië, met normaliter daarachter Geronimo Rulli (Villarreal), Juan Musso (Atalanta) en Franco Armani (River Plate).Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Omdat Martinez beter is, daarom Hugo. Altijd van die populistische reacties.

6 augustus 2022 om 23:57
0

Alsnog wel beetje apart dat hij nog geen enkele interland heeft gespeeld.

7 augustus 2022 om 00:01
0

Het is wel vreemd inderdaad dat hij nooit is opgeroepen, ook al zou het als 2e of 3e keeper zijn. Zou mooi zijn als hij met PSV de Champions League groepsfase bereikt, denk dat de bondscoach dan niet meer om hem heen kan. Armani kan er niet zo veel van, Martinez en Rulli zijn prima keepers, maar niet persee beter.

7 augustus 2022 om 00:18
0

Lol, martinez is veel beter man. Gast is zo onderschat in de premier league en is echt sinds zijn periode bij arsenal opeens zo hard gegroeid. Op dit moment vind ik qua kwaliteit de top 5 bestaan uit Martinez (Aston villa), Benitez (Psv), Rulli (Villarreal), Marchesin (Celta) en Musso (Atalanta).

7 augustus 2022 om 00:25
0

Ik vind dit altijd wel zo'n prachtig fenomeen. Wij als Arsenal supporters moesten iedereen ervan overtuigen dat Martinez echt geweldig stond te keepen toen hij uit het niets mocht invallen, niemand geloofde het. Toen hij wegging voor meer dan 20 miljoen euro na een handvol potjes en een eenjarig contract werden we ineens voor gek verklaard. Dat hebben we heel het seizoen erna moeten aanhoren.

Nu heeft hij er een matig seizoen opzitten bij Villa. En we horen nog steeds hoe goed hij eigenlijk wel niet is. Onder aan de lijn is het 1 goed seizoen, 1 matig seizoen maar toch blijft ie super goed want hij keept niet bij een grote club qua aanhang hier.

7 augustus 2022 om 02:05
0

@jwtw, Dibu Martínez is wereldklasse en onbetwist in Argentinië. Heeft in alle 17 wedstrijden voor Argentinië nog nooit verloren en daarnaast maar 5 doelpunten tegen gekregen. Rulli heeft het prima gedaan met Villarreal de afgelopen jaren en Musso doet het uitstekend in Italië. Armani zit erbij vanwege zijn ervaring en omdat hij goed in de groep ligt. De keepers trainer van Argentinië is geen groot fan van Benítez, dat is mede de reden dat hij nog nooit als 3e of 4e keeper is opgeroepen

7 augustus 2022 om 03:56
0

Niet perse beter? Vele malen beter. Absoluut geen schande, maar ga ajb niet overdrijven. Goeie keeper voor psv, maar geen top 2 Argentinië

7 augustus 2022 om 00:00
0

Maar hij wordt niet eens opgeroepen? Hij hoeft niet meteen in de basis te staan he...

7 augustus 2022 om 00:10
0

@OL1950 Omdat Hugo het woord “in “ gebruikte kreeg ik de indruk dat hij hem als nummer één wil zien starten voor Argentinië.

7 augustus 2022 om 00:33
0

Ik heb Benitez nog niet zien keepen, dus kan er geen oordeel over vellen, echter zijn en Martinez en Rulli en Musso drie degelijk tot goede doelmannen, alleen dat is toch al duidelijk zat?

7 augustus 2022 om 00:00
0

Hij is niet slechter dan rulli en Armani...

7 augustus 2022 om 00:14
0

Het gaat om een 2e of 3e keeper. Doen die er ooit toe? Ga je mee om op de bank te zitten. Martinez is beter dus spelen doe je niet.

7 augustus 2022 om 00:30
0

Maar een lichaam kan ook blessures oplopen.. maar met jouw denkwijze kan je eigenlijk de Vrij, de Ligt, Virgil en de centrale verdedigers van Fc Dordrecht oproepen?

7 augustus 2022 om 02:41
0

Ja veldspelers zijn inderdaad hetzelfde als keepers.

7 augustus 2022 om 07:34
0

Natuurlijk doen die er toe. Kijk naar de wissel van Tim Krul voor de strafschoppenserie. Het is echt onzin dat een 2e en 3e keeper er niet toe doen, die horen ook gewoon bij de selectie.

7 augustus 2022 om 07:42
0

@Redusthecolour Martinez is dan ook een hele goede strafschoppen stopper. Tuurlijk zijn de 2e en 3e keeper niet onbelangrijk, maar zeker wel minder belangrijk dan de wissels van de veldspelers.

7 augustus 2022 om 08:58
0Als Martinez zo n wereldkeeper was keepte hij natuurlijk niet bij een subtopper als Arsenal en bij een laagvlieger als Aston Villa die blij mogen zijn als ze erin blijven.

7 augustus 2022 om 09:53
0

Juist ja. Totti speelde ook niet bij Barcelona dus die was ook middelmatig. Op deze manier kan je net zo goed spelers beoordelen op hun fifa kaartje.

7 augustus 2022 om 12:33
0

@juvedreef, 'het gaat om een 2e of 3e keeper. Doen die er ooit toe?' wel grappig dat je dit zegt als Nederlander. Bij Nederland doet zelfs de 4e keeper er toe met 2 van die glazen keepers die de helft van het jaar geblesseerd zijn.

7 augustus 2022 om 13:17
0As Roma is nog altijd beter dan Aston Villa..nee hoor top keepers keepen bij de beste clubs en niet bij ploegen die er net in blijven (afgelopen seizoen 14de en nu al meteen 2-0 verlies tegen Bournemouth..die ballen had Benitez gewoon gepakt).

7 augustus 2022 om 00:10
0

Martinez is ook niet zo heel lang geleden echt uit het niets naar voren gekomen. Uitstekend gedaan sindsdien natuurlijk, zeker bij Argentinië. Het is echter niet zo dat hij onaantastbaar is, vorig seizoen was hij bij Villa al stukken minder dan het seizoen ervoor, sterker nog hij had eigenlijk maar een matig seizoen zelfs.

7 augustus 2022 om 00:49
0

Die kent Hugo niet denk ik. Emiliano Martinez was een jaar of 2 geleden echt wel een fantastische keeper moet ik zeggen, na corona is het wat minder gegaan maar hij deed het in het seizoen daarvoor zo ongelofelijk goed dat men Arsenal voor gek verklaarde dat ze Martinez aan Aston Villa hadden verkocht en Leno de kans bleven geven. Leno, die nu weg is naar Fulham omdat Ramsdale beter is. Dat zegt wel iets over hoe goed Martinez was denk ik en wat een fout Arsenal inderdaad gemaakt heeft. Rulli (villarreal) en Musso (atalanta) zitten op min of meer het niveau en in de leeftijdscatagorie van Benitez hoewel die twee wel meer fouten beginnen te maken, vooral Rulli. Het verklaart ook waarom Benitez (nog) geen international is.

7 augustus 2022 om 13:00
0

Iedere keer als ik Aston Villa kijk, vind ik Emiliano echt een dier. Geweldige lijnkeeper en een echte puntenpakker.

7 augustus 2022 om 09:28
0

Zegt genoeg hoe erg die gasten eigenlijk ander voetbal volgen..

7 augustus 2022 om 11:42
0

Prima, maar er worden er meestal drie opgeroepen, en daarnaast heb je ook nog wel eens te maken met blessures. Dus hij wordt blijkbaar niet bij de top 4/5 keepers van Argentinië gezien.

Martinez van Aston Villa is ook een topkeeper, maar Benitez hoort zeker bij de Argentijnse Nationale elftal. Rulli en Armani zijn zeker niet beter dan Benitez.

7 augustus 2022 om 05:05
0

Rulli is een klasse beter man

7 augustus 2022 om 06:52
0

Zie jij die andere 2 wekelijks trainen en spelen dan? Of roep je dit op basis van wat YouTube beelden en wat anderen zeggen?

Ik vraag mij soms af waarom Hugo Borst nog aan de tafel zit om over voetbal te praten. Waarschijnlijk alleen omdat hij soms wat geks zegt of een beetje dwars doet. Verder totaal oninteressant wat hij te vertellen heeft en in mijn ogen kan hij beter gaan golven of iets dergelijks. Geen meerwaarde meer in het analistengilde. Hij kan ook altijd een account hier aanmaken dan heeft ook niemand er meer last van.

7 augustus 2022 om 00:09
0

Golfen of golven?

7 augustus 2022 om 01:03
0

Excuus, surfen op de golven mag van mij ook.

7 augustus 2022 om 00:39
0

Ik zal je vertellen, Borst doet echt heel veel. Analyses over voetbal en collums, maar tegelijkertijd lekker aan het schrijven, sinds kort is hij ook eigenaar van een gallerie, liep sowieso al de beurzen af en nu ook als echte 'kunst'-scout. Zelf denk ik dat hij beter een keuze kan maken, bij het voetbal wil hij altijd te geforceerd even 'anders' zijn, oftewel iets opperen wat ongewoon is, om zo die creatief denkende analist te lijken, maar volgens mij wint hij er geen zieltjes mee bij het voetbalpubliek, tevens is hij binnen de creatieve bubbel gewoon een parasiet zonder echte kennis van zaken. Hoe dan ook, punt is dat jij hem wel een ander tijdverdrijf kunt aanpraten, probleem is hij heeft echt duizend baantjes en willekeurige activiteiten.

7 augustus 2022 om 00:58
0

Ik denk dan inderdaad ook dat het goed is dat hij een keuze gaat maken. En hopelijk wordt dit keuze niet voetbal. Ik heb de charme met langs de lijn compleet verloren sinds hij er zit. Altijd zijn mening willen geven vind ik erg vervelend voor een onafhankelijke commentator

7 augustus 2022 om 08:17
0

Voor mij exact hetzelfde. Vroeger kon ik hem nog wel hebben, zeker in zijn VI-tijd. Maar nu, het heeft een steeds hoger 'kijk mij eens alternatief zijn'-gehalte. En ja, stel je voor, je komt uit Rotterdam en bent niet voor Feijenoord maar voor Sparta. Ook iets wat steeds maar benoemd moet worden.

Omdat Martinez keept, die is namelijk beter Hugo.

7 augustus 2022 om 03:14
0

Martinez is zeker beter. Armani en Rulli daarentegen zeker niet.

7 augustus 2022 om 08:28
0

Vind ik van wel

7 augustus 2022 om 09:03
0Daarom keept hij ook bij Aston Villa omdat hij ozo goed/beter is.. als dat zo was keepte hij wel bij een topclub en niet bij een ploeg die blij mogen zijn als ze erin blijven.

7 augustus 2022 om 10:14
0

Aston villa speelt helemaal niet tegen degradatie, waar heb je het over?

7 augustus 2022 om 11:16
0

Blijkt wel dat je geen Engels voetbal volgt.

7 augustus 2022 om 13:12
0Daarom verliezen ze zeker ook van Bournemouth omdat het een kampioensploeg is zeker? en daarom eindigde ze zeker als 14de?.

7 augustus 2022 om 13:13
0Blijkbaar volg jij het niet want volgens mij hebben ze al meteen met 2-0 verloren van een ploeg die blij mogen zijn als ze erin blijven.

buiten martinez doen de keepers van argentinie niet veel voor elkaar onder denk ik.
rulli en musso leveren ook gewoon prima werk bij hun clubs

Dit zag je al van mijlenver aankomen. Ja psv heeft eindelijk weer een betrouwbare keeper en ja dat is inderdaad heel goed gedaan van de leiding om hem binnen te halen. Maar laten we deze keeper nu niet weer direct betitelen als de nieuwe Neuer of iets dergelijks. Je las het zelfs al voordat hij ook maar 1 minuut gekeept te hebben en nu wordt ie bewierookt na een potje tegen Emmen. En begrijp me goed, psv zelf kan hier vrij weinig aan doen. Het zijn voornamelijk de supporters en nog meer de media die dit doet. En let op, zodra er 1 fout wordt gemaakt, is diezelfde media er als de kippen bij om hem ook weer af te maken. Dus laat die keeper zich nu gewoon rustig ontwikkelen tot een stabiele factor, zonder er van allerlei statements tegenaan te gooien.

Benitez is een geweldige keeper die ik binnen afzienbare tijd de stap zie maken naar de top. Een keeper met katachtige reflexen en die goed is in de 1-tegen-1 en die bovenal charisma heeft. Uitstraling mogen we nooit onderschatten bij een keeper! Ik zou Walter Benitez willen adviseren om zo door te blijven gaan en dan weet ik zeker dat de trainer van Argentinië in aanloop naar het wereldkampioenschap voetballen in de zandbak niet meer om 'el Loco' of 'de Pitbull' uit San Martin heen kan. Geweldige keeper die een publiekslieveling in Eindhoven wordt!

Benitez is absoluut een goede keeper voor PSV. Want ik bekijk het zo; als je nagaat dat je het vorige seizoen Drommel of Mvogo moest opstellen kan hij haast geen verslechtering zijn. En Nice is een goede subtopper in Frankrijk, hij was daar de laatste 4 jaar eerste keeper en een van de beste goalies in Frankrijk. Lengte, uitstraling het klopt eigenlijk allemaal wel. Lijkt me niet dat dit een grabbelaar is.

Wat de Argentijnse selectie betreft, je wisselt niet zomaar van keeper. Als Bijlow bij ons fit is, keept hij gewoon. Dan is het land ook te klein als LvG opeens besluit om bijv. Flekken er in te zetten omdat ie wat goede wedstrijden heeft gekeept. Als 2e keeper zouden Benitez kunnen meenemen, maar of je daar wat aan hebt.

Martinez keept in een iets sterker competitie dan onze keeper van PSV. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet goed is. Dat gaat Ajax dit seizoen zich opbreken geen goede keeper.

Omdat deze jongen niet kan keepen Hugo. Nu 3 wedstrijden gezien en gewoon stopbare ballen doorgelaten.

Deze man keept 3 goede wedstrijden, en moet opeens in het Argentijnse elftal? Denk dat 90% van Nederland deze keeper voor zijn transfer naar PSV nooit heel serieus heeft gevolgd en ook niet helemaal scherp heeft wat de kwaliteiten zijn van andere Argentijnse keepers.

En als dit een Argentijns international was, had hij misschien nu niet bij PSV gespeeld. En als PSV zijnde vraag ik me af of je blij moet zijn als hij international wordt. Bij spelers uit Zuid-Amerkia is het na elke interland periode maar de vraag wanneer de spelers terug zijn en of dat op tijd is voor de eerst volgende competitie wedstijd.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 1 0 0 0
2021/2022 OGC Nice 37 0 2 0
2020/2021 OGC Nice 38 0 3 0
2019/2020 OGC Nice 26 0 0 0
2018/2019 OGC Nice 35 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN analyseert PSV: ‘Waarom is die man in godsnaam geen international?’

Walter Benítez heeft in de eerste drie wedstrijden van het seizoen de volledige tafel van De Eretribune op ESPN overtuigd. De 29-jarige doelman van PSV, die transfervrij overkwam van OGC Nice,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren