Alfred Schreuder erkent fout: ‘Ik dacht dat dit kon, maar het lukte niet’

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 19:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 02:32

Alfred Schreuder erkent dat hij 'een echte nummer 9' nodig had tegen Fortuna Sittard. De trainer van Ajax posteerde tegen Fortuna Sittard (2-3 winst) andermaal Dusan Tadic in de spits, maar veranderde dat na een uiterst teleurstellende eerste helft door Brian Brobbey in te brengen en Tadic op 10 te laten spelen. "Een trainer moet ook in de spiegel kijken", zegt Schreuder vol zelfreflectie tegenover ESPN.

Ajax wist voor rust nauwelijks een kans te creëren en kwam op achterstand via een door Paul Gladon benutte counter. "We waren slordig aan de bal, hadden te weinig beweging rondom de bal", analyseert Schreuder. "Zij stonden goed georganiseerd en heel laag. Als je dan wat knullig balverlies lijdt... de eerste tegengoal, dat mag eigenlijk niet gebeuren. Het was de eerste helft niet goed van onze kant, de tweede helft daarentegen een stuk beter."

Dat had alles te maken met het inbrengen van Brobbey en Davy Klaassen in de rust. Ajax keerde de achterstand binnen zes minuten om in een 1-2 voorsprong. "Dat kenmerkt dat je een grote club bent en veel wisselmogelijkheden hebt", aldus Schreuder. "Ik denk dat de wedstrijd vroeg om een wissel. Met een dubbele wissel kregen we meer power naar voren en loopvermogen vanuit de tweede lijn."

Met name het inbrengen van Brobbey, die na een uur voor de 1-3 tekende, was volgens Schreuder belangrijk. "Er was natuurlijk weinig ruimte en Fortuna verdedigde goed. Dan wil je daar met een echte spits spelen en dan zie je ook dat het in dit soort wedstrijden fijn is als je een echte nummer 9 op het veld hebt staan." De oefenmeester steekt als gezegd de hand in eigen boezem.

"Ik leer hier ook van. De trainer moet ook in de spiegel kijken. Ik heb dat ook tegen de jongens gezegd. Ik dacht dat het zo kan als in de eerste helft, maar dat bleek niet zo goed te gaan, dus dan moet je ingrijpen en wisselen. Daar ben je trainer voor, en je weet ook dat je goede spelers op de bank hebt. Ik dacht dat het ook zonder echte 9 kon, dat lukte niet, dus heb ik ingegrepen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door pinko)

Aan de ene kant. Dit siert hem wel om toe te geven. Aan de andere kant. 90% van Voetbalzone zag al lang dat dit niet kan werken. Vind ik toch heel vreemd. Blind op CVM kan niet meer na vandaag. Schuurs heeft zichzelf eigenhandig 3M goedkoper gemaakt en heel benieuwd wat er in de spits en Linksvoor gaat gebeuren. Tadic in de spits werkt toch niet echt, maarja Bergwijn en Anthony is je kapitaal.

6 augustus 2022 om 20:04

Blind als enige 6 kan inderdaad niet. Verdedigend komt hij dan tekort omdat hij een te groot deel van het veld moet bestrijken en aan de bal bevindt hij zich niet in de zone waar hij van belang kan zijn. Als je speelt met een dubbele zes, denk ik nog steeds dat Blind van pas zou kunnen komen. Dan knapt ook Alvarez vuil werk op en staat Blind in zijn eigen zone.

6 augustus 2022 om 20:11

Suarez7. Je kan ook gewoon heel het team om blind laten draaien? Nee ik bedoel meer dat Blind op deze positie gewoon niet meer kan. Ik snap dat er Ajacieden zijn die vast blijven houden aan Blind, omdat die natuurlijk Ajax DNA heeft. Maar eigenlijk kan die beter bij Jong Ajax gaan spelen om de nieuwe lichting voor te bereiden. Voor Ajax 1 vind ik dat hij gewoon te kort komt. Is ook niet gek met zijn hartproblemen die die heeft opgelopen. Het is zeker een goeie voetballer aan de bal, maar onderhand krijg ik het idee dat hij wordt gezien als de beste voetballer aan de bal die er is. Ook aan de bal is het echt geen Europese top meer

6 augustus 2022 om 20:21

Tja. Blind bashen is hier populair. Ik ben het daar gewoon niet mee eens. In de eerste seizoenshelft vorig jaar was hij fenomenaal en toen het taai werd waren hij, Timber, Tadic en in mindere mate Gravenberch de spelers die Ajax op sleeptouw namen en richting de titel hielpen. Ik zie nog steeds een toegevoegde waarde in hem. Maar ik zal gek zijn.

6 augustus 2022 om 20:25

Suarez 7. Blind bashen? Ik reageer gewoon op hetgeen wat ik zie. En ik vind het gewoon een hele statische speler die goed aan de bal is. Een typische 2e elftal speler die de jeugd veel kan leren/coachen. Of een speler die je laatste 10 minuten nog inbrengt als je aan het drukken bent. Ajax moet er echt voor gaan waken om niet te lang te blijven vasthouden aan de vaste kern.

6 augustus 2022 om 20:50

In mijn optiek is Schreuder ongeschikt. Blind is gewoon geen middenvelder of back, centraal kan prima. Schuurs dan links centraal zetten wat niet zijn positie is, verder is ook Berghuis al langere tijd niet in vorm. Dan wisselt hij met rust prima, maar komt hij later met Maghallan, wat is dat voor boodschap naar de rest, op deze manier neemt geen selectie speler je meer serieus. Kost je ook nog een doelpunt, verder lijkt er ook geen lijn in te zitten (ook al
niet bij de oefenwedstrijden). Hij borduurt voor op Ten Hag en is alleen als trainer gekomen doordat de Telegraaf hier op aandrong, niet omdat hij een goede trainer is maar vanwege zij geliefdheid als bron. Ze schrijven hem omhoog, maar heb hem werkelijk nog nooit goed voetbal zien spelen met een team.

7 augustus 2022 om 09:18

Wat dacht je van Schuurs. Deed het gisteren prima. Is ook weer de klos zie ik

6 augustus 2022 om 20:11

Dan gaat Berghuis de sjaak zijn. Tadic zal nooit op de bank gezet worden. Die gaat dan op 10 spelen.

6 augustus 2022 om 20:19

90%??? Zowat iedereen zag Brobby als nr1 spits (terwijl hij geen hele wedstrijd kan gaan, laat staan 2x per week) en Tadic als andere optie op 9. En verder niks nodig voor de 9. De enkeling die opperde dat Tadic niet op 9 kan werd verketterd.
Waarom is die Bergwijn gekocht? Nou gaan we leuren met de 3x op rij mvp. Zet Tadic weer op links en Bergwijn op de bank want fie brengt ook niet veel.

6 augustus 2022 om 20:29

Dit is wat Kieft laatst ook zei. Met Bergwijn Brobbey Antony heb je qua aankopen je ideale voorhoede. Maar dan is Tadic een probleem.

6 augustus 2022 om 20:49

Nouja in mijn ogen ook onbegrijpelijk dat ie het tandem Blind-Tadic volledig afbreekt in wedstrijd 1. Met die 2 op links heb je zoveel automatisme in de ploeg. Dan speel je Psv helemaal dol in de eerste helft met Blind centraal achterin en dan wijk je daar ook weer vanaf. Bouw dan verder op die eerste helft zou je zeggen. Als klap op de vuurpijl brengt ie dan nog Magallan in, eerder dan de in vorm verkerende Kudus. Ik moet het nog maar zien met Schreuder.

6 augustus 2022 om 23:05

De tandem Tadic Blind werd eind vorig seizoen al afgebroken door Ten Hag. Die tandem werkt totaal niet meer. 0 diepgang, geen verassing, gewoon te afhankelijk van diepgang over rechts om effectief te zijn. Tadic kwam op 10 en was gewoon doorslaggevend in die rol. Mijn verwachting was dat hij in die rol door zou gaan en dat of berghuis of klaassen er verstandig aan deed om te vertrekken. Met de komst van Bergwijn werd dat gevoel bevestigd. En daarboven kwam ook nog Wijndal en toen was het zeker. De tandem Tadic-Blind is verleden tijd. De tandem Tadic Brobbey, waarbij Tadic ook nog Antony en Bergwijn kan wegsteken is de meest voor de hand liggende.

6 augustus 2022 om 20:37

Het is heel lastig idd. Tadic is al jaren je MVP op links, Bergwijn kostte 31 miljoen en zijn beste positie is ook ook op links, Antony kostte 20+ miljoen en is je kapitaal. Beste positie is rechts. Dan heb je ook nog is Brobbey voor 15 miljoen.

Ik snap Kieft daarin heel goed met wat hij zei. Je hebt een echte nummer 9 nodig en dat is tadic niet. Die kun je ook niet meer op links zetten door de aanwezigheid van Bergwijn. Dus is het of 9 wat al niet echt kan of op 10. Alle 3 hebben geen zin om te banken.

6 augustus 2022 om 20:42

@thomas,

Apart 🤔. Ik heb toch telkens gelezen dat Tadic prima als spits uit de voeten kan. In de CL wedstrijden moest hij zelf de voorkeur krijgen boven Brobbey. Nu begrijp ik dat supporters met de waan van de dag leven.

Tadic wordt elk jaar minder. Ja hij maakt zijn doelpunten incl. pingels. Hij heeft een hele goede voorzet en gebruikt zijn lichaam als geen ander. Maar qua werkethiek en snelheid wordt het elk jaar minder. Ook hij kan gewisseld worden! Maar er zal wel iets in zijn contract staan waardoor hij nooit naar de kant wordt gehaald.

6 augustus 2022 om 20:46

4fredondo

Ik ben geen grote tacticus maar tegen een verdedigend Fortuna is anders spelen dan tegen sterkere ploegen als in de CL.

6 augustus 2022 om 22:18

Ik denk dat Schreuder vandaag z’n puzzel opnieuw heeft gelegd en 2 combinaties kan hanteren. Mijn verwachting is dat Brobbey zijn plek gaat pakken en Tadic op 10 gaat spelen. Wordt overigens wel heel druk met 6 middenvelders die allemaal basiswaardig zijn!:
Taylor, Alvarez, Tadic, Berghuis, Kudus, Klaassen

Optie 1:
Pasveer
Mexicano/Rensch-Timber-Blind-Wijndal
Alvarez
Tadic-Berghuis
Antony-Brobbey-Bergwijn

Optie 2
Pasveer
Rensch/Mexicano-Timber-Bassey-Blind
Taylor
Tadic-Klaassen
Antony-Brobbey-Bergwijn

6 augustus 2022 om 22:52

Optie 3
Pasveer
Mexicaan timber Bassy Wijndal
Alvarez
Tadic Kudus
Antony Brobbey Bergwijn

Daarnaast zal Scheuder veel wisselen en door het wk zal er heel veel gespeeld worden. Hierdoor kan je retouren en afstemmen op de tegenstander. Klaassen Blind Berghuis zullen hierdoor genoeg aan spelen komen. Hetzelfde geld voor Rensch Taylor en zijn nog een aantal jongens die minuten kunnen maken. Dit natuurlijk aan de hand van vorm. Ik denk dat Scheuder meer op de Duitse toure gaat met veel wisselen integenstelling van wat Ten Hag deed. Ik hoop niet dat hij het zover doorvoert zoals Smith deed bij PSV of Tuchel doet bij Chelsea.

7 augustus 2022 om 02:06

Duidelijk een buitenspeldoelpunt van Brobbey. Maar goed, we zijn het ondertussen wel gewend dat de arbitrage Ajax bevoordeelt. Die beuk van Schuurs was namelijk geen buutenspel em had minimaal geel moeten zijn.

7 augustus 2022 om 04:23

IkWeetAlles, blijkbaar weet je nog niet hoe buitenspel werkt. Als de VAR kijkt, kijken ze naar details en trekken ze lijnen. Daarom werd de goal van Brobbey goedgekeurd omdat het geen buitenspel was, en bijvoorbeeld de goal van Bergwijn wel. Die werd nagekeken door de VAR en dat bleek wel buitenspel. Weet je zo weer genoeg?

Brobby moet altijd starten veel meer diepgang. Goede reactie van Schreuder.

6 augustus 2022 om 21:35

Moet die het wel kunnen volhouden hè, en dat is vaak zijn probleem.

6 augustus 2022 om 22:20

Als hij straks 60 á 70 minuten heeft gespeeld kun je die Italiaan testen of terug grijpen maar Tadic..

6 augustus 2022 om 22:40

@Arends: Als ze Brobbey ook geen hele wedstrijd laten staan krijg je ook geen 90 min conditie. Lekker wedstrijden 90 min vol laten maken dan komt het van zelf we goed.

6 augustus 2022 om 21:36

Moet die het wel kunnen volhouden hè, en dat is vaak zijn probleem.

7 augustus 2022 om 09:22

Diepgang heb je niet nodig tegen een ploeg als Fortuna. Die staan al op de achterlijn

Iedereen roept dat Ajax wel even kampioen wordt maar tactisch vernuft is bij AS moeilijk waar te nemen. Ik hou een open mind voor het kampioenschap.

6 augustus 2022 om 20:04

Hij moet hoe dan ook met dit materiaal tot de laatste dag meestrijden. Maar we moeten hem echt wat meer tijd gunnen voor een eerlijk oordeel. Idem Van Nistelrooy, daar zal ook niet alles maar soepel verlopen.

6 augustus 2022 om 20:11

Wie is iedereen? Ik zie best veel mensen die PSV bovenaan hebben. Zeker bij die polletjes van VI of ESPN waar analisten en verslaggevers een lijst invullen met de ranglijst.

6 augustus 2022 om 20:13

Ach die riepen meteen al na 2 weken open transfermarkt dat PSv met al die nieuwe aankopen kampioen ging worden. Toen waren veel clubs amper begonnen met aankopen. Je ziet ook dat sommigen hun mening alweer hebben bij gesteld. En dan zal de komende weken, maanden nog wel vaker gebeuren. Er valt nu toch nog niks van te zeggen. Volgend jaar pas.


6 augustus 2022 om 20:15

Het is ook 50/50. De één heeft geen uitgesproken betere selectie dan de ander. Dit lijkt een hele spannende te worden

6 augustus 2022 om 20:17

Die lijstjes van espn neem ik niet serieus. Er heeft er daar 1 gezegd dat twente kampioen wordt. Nou dan ben je echt dronken lijkt mij. Een 4e plaatst vind ik mooie plaats om weer te eindigen.

6 augustus 2022 om 22:23

Ik ben het hier mee eens, want beide clubs hebben hun kracht en zwaktes. De voorhoede is bij beide clubs van een heel hoog niveau. PSV heeft echter wel pech met het fysiek van Madueke en hopelijk blijft Gakpo fit! Verdedigend is bij beide een zorgenkindje. Het middenveld is onwijs goed bezet bij beide clubs, maar heeft Ajax een “diepere” selectie.

7 augustus 2022 om 07:16

Daar ben ik het niet mee eens hoor, Ajax heeft mi veruit de beste selectie, zeker in de breedte. Of Schreuder kundig genoeg dit te verzilveren betwijfel ik enorm.

6 augustus 2022 om 20:13

Ik zie hier juist louter tactisch vernuft. Vooraf een plan gemaakt, blijkt na een helft niet te werken. Vervolgens met een dubbele wissel de boel omgooien zodat het wel werkt, de achterstand ombuigen naar een voorsprong en de wedstrijd over de streep trekken. Ik zou zeggen: well done Alfred Schreuder.

6 augustus 2022 om 21:41

Taktisch vernuft pff. Laten we volgende keer Timber als rechtsbuiten opstellen en in de rust weer rechtzetten met Timber centraal en Antony op rechtsbuiten. Die wissel zou je ook zeker taktisch vernuft noemen.

7 augustus 2022 om 04:26

Dit deel ik met je foebele! Zien wat er fout gaat en daar op anticiperen!

6 augustus 2022 om 20:47

Savano

Ik ben daar helemaal niet zeker van. Hij moet eerst de ploeg op een vaste manier laten spelen en dat zien we nog niet.

7 augustus 2022 om 02:08

Wees niet bang Savano, mocht het voeballend niet lukken, dan heb je altijd nog de scheids, de grensrechters en de VAR die meewerken.

7 augustus 2022 om 09:25

Ik vind Ajax achterin erg kwetsbaar. Missen lengte, gif en spelers.

Keurige reactie. Hij mag puzzelen van mij, deed Ten Hag ook elk seizoen de eerste maanden, laten we dat niet vergeten. Blind wordt wel een blok aan het been, hoop dat Schreuder dat ook aan durft te zien. Hoop ook dat Overmars wat harder aan hem gaat trekken.

6 augustus 2022 om 20:16

Mee eens vind erg snel en overdreven negativiteit tav Schreuder hier. Ben zelf redelijk neutraal tav Schreuder en vind wel dat ie gewoon een kans moet krijgen. Vind m qua communicatie iig een heel stuk fijner dan ten Hag. Heeft ook nog behoorlijk wat te puzzelen. Ben benieuwd hoe het staat verderop in t seizoen.

6 augustus 2022 om 22:28

Waar is Schreuder goed in, in jouw optiek? Ik zie in hem meer een coach dan een trainer. Ik weet niet of hij goed is in spelers beter maken, jeugd inpassen en ook zie ik geen tactisch hoog begaafde trainer. Als ik mijn punten een beetje meer moet bekrachtigen; Taylor dwaalt maar wat in de voorhoede, Rensch en Timber missen vertrouwen. Bij Hoffenheim, Barca en Brugge heb ik ook weinig jonge spelers beter zien worden, mist echt exceptioneel talent. En de laatste wedstrijden zie ik aardig wat speler die niet spelen op de plek waar ze voor zijn gehaald of horen te staan. Voorbeelden zijn nu Tadic, Blind, Berghuis en Schuurs. Schreuder lijkt mij meer een people manager, iemand die de groep bij elkaar houd en gezellig wat oefeningen doet. Maar goed, ik sta er te ver vanaf om zeker te zijn van de punten die ik geef.

7 augustus 2022 om 13:19

Zoals ik zei ik ben redelijk neutraal dat betekent dus ook dat ik niet perse vind dat ie fantastisch goed is. Ik denk dat hij gewoon nog aan het puzzelen is. Dat is in deze fase gewoon prima zeker als je je wedstrijden gewoon wint. CL wordt t pas echt interessant. Inhoudelijk denk ik overigens dat ik redelijk met je mee ga vind alleen sentiment hier over hem overdreven negatief. Vind gewoon veel te vroeg een oordeel over hem te vellen.

6 augustus 2022 om 22:01

Blind moet gewoon terug naar cv, Alvarez ervoor. Bassey is backup voor Blind/Wijndal.

6 augustus 2022 om 22:28

Ik verwacht een koppel tussen Timber/Bassey met een voetballer ervoor zoals Taylor en dan kan Blind linksback. Als je meer zekerheid op het middenveld wilt dan wordt het vermoedelijk RB/Timber/Blind/Wijndal
Alvarez

6 augustus 2022 om 22:25

Blind heeft een jaar contract en is na dit jaar transfervrij. Hij gaat concurreren met Wijndal en Bassey en verwacht dat hij genoeg aan spelen toe komt. Ik zou hem er graag bijhouden, maar hij moet ook beseffen dat basis niet meer vanzelfsprekend is.

6 augustus 2022 om 22:47

Zolang alle spelers de bal nog bij Blind inleveren voor de opbouw moet je hem gewoon laten staan. Dat geeft namelijk aan dat ie nog een meerwaarde heeft. Zodra ze ermee stoppen, wat binnen nu en 2/3 jaren zal gebeuren, dan kan ie mooi als trainer verder gaan binnen Ajax. Fijne jongen met onzettend veel voetballend inzicht.

7 augustus 2022 om 07:18

Blind moet je als Ajax altijd houden, mi geen basis meer maar zul je zeker nodig hebben een seizoen als dit.

Dit is alleen maar goed. Schreuder is nieuw bij de club en heeft bepaalde spelers verloren en gekocht. Dat het een keer in het begin van het seizoen zo loopt kan gebeuren, zolang de 3 punten gepakt worden en dat is gelukkig gebeurd.
Ongetwijfeld zijn er ook mensen die zeggen dit werkt niet en het is slecht bla bla... hij staat dagelijks met deze spelers op het veld en probeert iets wat niet goed uitpakt. Dan siert het hem om het toe te geven, gebeurd ook niet altijd

6 augustus 2022 om 20:51

Hij moet zeker tijd krijgen hoor, maar dat je na een voorbereiding van heel wat wedstrijden er na een helft achter komt dat iets niet werkt, vind ik wel opvallend. Doet een beetje denken aan Hiddink in zijn laatste periode bij oranje. Maar prima, Schreuder krijgt de tijd.

Brobbey was belangrijk maar het was nog belangrijker om Blind van het middenveld te halen, hopelijk heeft hij ook van die fout geleerd.

6 augustus 2022 om 20:10

Goh, wat was Blind slecht he. Aan de bal natuurlijk 10x beter dan Alvarez, maar hoe hij in de omschakeling terug rent.. echt een schandalige vertoning. Alvarez sprint er altijd achteraan. Wat een verschil tussen die 2.

6 augustus 2022 om 20:23

Idd. Maar AS begon met te zeggen dat Alvarez weg mocht. Maakt gewoon de zelfde fouten als eth. Frustrerend.

En dit vind ik dan wel een hele positieve kant van hem. Niet er om heen draaien maar ook toe geven dat je zelf ook nog kan leren en dat je fouten maakt.

7 augustus 2022 om 08:39

Natuurlijj is het mooi, maar het was ook wel heel vreemd geweest dat hij vol had gehouden dat zijn basis opstelling en goede keuze was. Daarbij kun je je afvragen of zijn tekst dat het bij een grote club hoort dat je met wissels iets kunt veranderen. Zelfs bij de laagst spelende amateur club wordt het voetbal er beter van ahja je van een onlogisch elftal naar een logisch elftal gaat waarbij spelers op de juiste plek gaan. Maar veel ajax supporters zullen dit wel weer te kritisch vinden.

Fijn dat schreuder na 90min heeft gezien wat heel Nederland voor de wedstrijd al wist. Hopelijk leert hij hier van. Valt mij tegen aangezien hij bekend staat als “tactisch brein”.

6 augustus 2022 om 20:15

Hij had het na 45 minuten al door, en heeft het ook opgelost met die dubbele wissel. Ik zie het probleem niet, zo’n eerste competitie wedstrijd is altijd aftasten.

Aan de ene kant is het goed dat hij zelf toegeeft fout te hebben gezeten, maar aan de andere kant wist je van tevoren ook wel dat je weinig ruimte zou gaan krijgen tegen een team als Fortuna. Laten we hopen dat Schreuder van zijn fouten heeft geleerd en de volgende keer met een fatsoenlijke basisopstelling komt

6 augustus 2022 om 20:26

Heeft niks met ruimte te maken want tegen psv werd de zelfde fout gemaakt. Voorlopig nog niet tevreden met AS. Maakt teveel tactische blunders. Heeft tijdens de voorbereiding dus niet opgelet.

Hij geeft het in ieder geval toe en hopelijk handelt hij er ook naar.
Ten hag had nog weer een excuus gevonden en het nog 6 wedstrijden geprobeerd totdat een blessure hem er toe zou dwingen

Vind dit wel een prettige ontwikkeling dat hij dit zegt. Het spel was echt niet goed en het middenveld leek niet eens aanwezig de eerste helft.

Alfredo je haalt Brobey als spits niet voor niets terug. Ten Hag speelde ook met Haller als spits. Dus dat kon je weten. Ten Hag heeft Blind ook geprobeerd op het middenveld, was ook geen succes ook daar niets van geleerd. Dus zet de poppetjes de volgende keer wel goed neer.

Schreuder durft Tadic niet op de bank te zetten, hij moet en zal een plekje voor hem creëren. Dat gaat ten koste van het beste team

6 augustus 2022 om 22:37

Logisch toch, want het is je captain en MVP van vorig seizoen naast Haller. Wil je de rust bewaken hou je hem tevreden en ga je geleidelijk hem vervangen. Tadic is heel bepalend zowel op het veld als in de kleedkamer en dat moet je erkennen. Berghuis is al vaker vroegtijdig gewisseld, Klaassen bankt en ook Bergwijn is er vroeg afgehaald. Tadic komt ook aan de beurt, maar krijgt meer krediet en dat heeft hij in de jaren opgebouwd.

6 augustus 2022 om 23:37

Ben net als iedere Ajacied (denk ik) blij met en dankbaar voor Tadic en Blind, maar ze staan er in of daarmee nou het beste team wordt gevormd of niet. Dat vind ik wel kwalijk en moeilijk uit te leggen aan jongens als Berghuis of Kudus

7 augustus 2022 om 08:41

Vorig jaar was het voetballend al een minder jaar van Tadic, dit ondanks dat hij nog steeds goede statistieken had een nog heel erg belangrijk was, maar is hij ook belangrijk op een andere positie?

Maakt zich hiermee kwetsbaar, maar vind het goed wat ie doet. Nu al vaker zijn ongelijk toegegeven dan Ten Hag. Die kwam via een omweg tot iets wat hierop leek. Brobbey is nog totaal niet fit dus wat ie nu heeft gebracht is indrukwekkend en biedt veel hoop. Tadic zie ik nog steeds het liefst in de as. 10 speelt ie bij Servië ook, dus waarom niet hier ook. Vond Bergwijn ook goed in de as met zijn korte aannames en snelle voortzetting. Dat wisselen bevalt me wel.

Taylor op 6 was ook echt een sterke switch. Zijn tweebenigheid wordt dan echt een kwaliteit. Zie hem daar graag staan. Want Fortuna zie ik wel voor linkerrijtje vechten, is een redelijke ploeg. Dus als het vandaag kan, kan het tegen nog 10 tegenstanders. Stof om over na te denken Alfredo.

6 augustus 2022 om 21:15

Peter Bosz was ook eigenwijs, Frank de Boer ook… ik denk dat we terug moeten naar Van Basten of Adrie Koster toen we dit voor het laatst gezien hebben.

6 augustus 2022 om 21:19

Nou laten we hopen dat Schreuder er iets meer van bakt dan die laatste 2 😆

6 augustus 2022 om 23:24

Dat hoop ik ook, hoewel ik aan Adrie Koster niet per se slechte herinneringen heb. Het was slechts een interim trainer en ik vond het hem niet zo extreem veel slechter doen dan de meeste trainers in die periode. Van Basten als trainer beschouw ik echt als een van de grootste teleurstellingen. Destijds werd voor ruim 35 miljoen (wat toen echt een astronomisch bedrag was) geïnvesteerd in de selectie en uiteindelijk haalde we slechts plek 3 (met nog minder dan 70 punten).

Ik probeer optimistisch te blijven : de JC Schaal verliezen is bijna een decennium traditie geworden (helaas) en hoe vaak we moeizaam uit de startblokken zijn geschoten is ook bijna niet bij te houden. Die eerste wedstrijden moet je even doorkomen, helemaal als nieuwe trainer zonder veel krediet.

6 augustus 2022 om 21:43

En zo stonden ze allemaal op een kluitje op een paar vierkante meter. In plaats van volop beweging en met veel positiewisselingen. Veel te statisch allemaal. Tadic gewoon reserve. Is over the hill, maar kan best nog een tijdje als invaller.

Van zijn opstelling (en laatste twee wissels) werd ik niet vrolijk. Dit interview stelt me enigszins gerust, een stukje zelfreflectie bij onze trainer. Wanneer is dat voor het laatst geweest? Gewoon erkennen dat het niet goed is was en dat je keuzes niet goed waren. Erg prettig, beter dan er omheen praten of proberen te doen alsof we allemaal een andere wedstrijd hebben gezien. Toch een pluspuntje, zo’n interview

Eerste wedstrijd van het jaar. Schreuder is pas net begonnen bij Ajax en probeert de beste elf te vinden. Geen één trainer heeft alles meteen op de rit! De punten zijn binnen, Schreuder zal hier uit leren. Prima dat de trainer het toegeeft.

Tja, wat iedereen al zag en ziet is dat Blind en Tadic over the hill zijn. Dus even door de zure appel bijten en die twee meer in een lerende rol vanaf de zijkant laten functioneren. En Kudus meer minuten laten maken. Die begint steeds meer op de Kudus uit zijn beginperiode te lijken. Voorin ook sneller wisselen als er spelers zijn die een offday hebben. Antony als voorbeeld. Daarvoor heb je nu juist een brede bank. Schuurs toch nog verkopen voor zo'n 15 miljoen. Dan ben je nog spekkoper ook voor een damesvoetballer. Met dat geld verder de defensie versterken. Blind en Rensch lang genoeg geprobeerd en geconstateerd dat deze twee richting de uitgang moeten worden geduwd. Als je toch bezig bent met schoon schip maken. Alvarez is ook nog prima te slijten, dus niet mee wachten en ook het middenveld op de schop. Volwassen keeper er bij. En een coach die wel weet hoe je Ajax moet laten spelen. Dus, Schreuder, waardering voor je als assistent, maar als hoofdcoach gewogen en te licht bevonden. Waarom voor die belangrijke positie niet Slot bij Feijenoord weggekocht???

6 augustus 2022 om 23:39

Met een hoop eens, behalve Alvarez. Daarmee zeg je imo toch wel hele gekke dingen

7 augustus 2022 om 12:24

Voor Alvarez moet wel een soortgelijke speler te krijgen zijn die wat beter en sneller het spel kan voortzetten. Hij kan nu nog heel veel geld opleveren, vermoed ik. Maar als Ajax doorgaat waarmee het is begonnen, kan dat snel verdampen. Want spelen in een geoliede machine of in een opnieuw op te bouwen succesvol elftal is en maakt een heel verschil. Daarbij mogen we zeker zijn rol in de afgelopen periode niet onderschatten. Want net als de andere Latino’s is er niks aan te merken op zijn wil om te winnen en overlevingsdrang. Zet daar eens een Rensch of Schuurs tegenover. En daar kan ik me dan weer vreselijk aan ergeren. Dat laat maar lopen gedrag.

Blind moet je als verdedigende middenvelder opstellen. Niet als verdediger en al helemaal niet als CV. Maar goed, dat is al tig keer herhaald en toch...

6 augustus 2022 om 21:45

Dat was van middag op die positie een regelrechte ramp. Als je een niet Ajax kenner vanmiddag de ploeg na de eerste helft had laten beoordelen, was die begonnen met: wat doet die kleine, kalende, amper lopende middenvelder daar de hele tijd??? Ballen verspelen, nooit afpakken en zo traag als "poppestront"....

7 augustus 2022 om 20:57

Zeker waar hoor. Middenveld zit genoeg betere mensen voor elke positie.

Het materiaal wat Ajax heeft is te goed om geen kampioen te worden. De enige manier om het te verpesten is een idiote opstelling maken (zoals Schuurs links in het centrum posteren) of slecht of onvoldoende functionerende spelers laten staan. Dan krijg je gegarandeerd ontevreden spelers op de bank. Je kan niet Gorter opofferen voor zijn fouten en dan Blind laten staan als je ziet dat ie het niet meer brengt. Overigens vond ik Blind als LCV wel behoorlijk spelen, maar tegen echt goede tegenstanders zie ik het somber in. Het aantal briljante passes is ook niet meer het aantal van voorheen. Schreuder moet moeilijke keuzes maken. Durft hij dat niet dan kost hem dat de kop.

7 augustus 2022 om 21:34

Is niet waar. PSV kan meer dan wedijveren met Ajax. En Feijenoord heeft een prima coach, dus die levert ook dit seizoen. Schreuder is niet een goede hoofdcoach, maar een goede assistent. Dus dat wordt pezen om dit seizoen bij de eerste twee te eindigen, want die plaatsen geven recht op groepsfase CL. Ik moet nog maar zien of Schreuder het einde van het seizoen haalt,

De aanvallers en middenvelders in de eerste helft zijn in principe allemaal goede spelers, maar het probleem is dat het allemaal aangevers zijn. Je hebt ook lopende mensen nodig die continue kijken waar ze moeten lopen om te kunnen scoren en daar ook een aangeboren instinct voor hebben. Ik denk dat elk team minstens twee van dat soort spelers nodig heeft. Ik kan me geen succesvol team herinneren die dat niet had.

Hoop dat hij het eens wilt proberen met Tadic op 10 en voorin Bergwijn, Brobbey en Anthony. Schreuder had ook geluk dat Alvarez en Bassey er nog niet waren maar als die er zijn heeft hij meteen een leuke keus om te maken. Een hele dure Bassey op de bank houden? Ik denk dat de komende duels Wijndal zich moet gaan bewijzen anders zal die wel eens op de bank komen in plaats Blind.

Ajax heeft nu een probleem in de spits. Tadic is te traag en heeft geen diepgang en stuurt liever anderen op weg naar de goal. Dan moeten Bergwijn en Antony naar binnen komen voor zo'n pass of de nummer 10 eroverheen,. Dat is allemaal overgecompliceerd zeker tegen verdedigende teams. Dus je moet met Brobbey spelen maar die is nog zelden fit geweest voor 90 minuten. Snap niet dat die niet es wat harder traint trouwens. Welke prof van zijn leeftijd is er nou perma ongeschikt voor 90 minuten. Goed dan heb je nog een Italiaanse pinchhitter waar je niet mee kunt starten. Vorig jaar hadden we Haller die altijd 90 minuten kon spelen en constant bewaakt moest worden door 2 man. Dat missen ze nu, nee de puzzel is nog niet gelegd voorin. Ondanks dat alles maakt Ajax veel goals obv individuele kwaliteit, het echte probleem ligt in de omschakeling en achterin. Bassey zal Martinez moeten gaan vervangen, Blind komt nu in de problemen denk ik. Hij is altijd multi inzetbaar gebleken maar door zijn traagheid komt hij nu op weinig plekken meer bovendrijven. Centraal achterin kan ook niet meer, verdedigend middenveld ook niet en op linksback heb je nu Wijndal.

7 augustus 2022 om 12:00

Ik zie ze nooit trainen, dus ook van Brobbey weet ik het niet. Maar de Ajax staf ziet dit soort dingen natuurlijk ook, dus die zullen er ook echt wel mee bezig zijn. Enige dat ik kan bedenken is dat hij of a) nog terugkomt van een blessure of b) teveel spiermassa heeft, waardoor 90 minuten (in feite is dat bijna duursport) nog teveel is. Dan moet hij aan zijn bouw gaan werken, en dat kost tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren