Milan van Dongen prikkelt Schreuder: ‘Ik vind het cynisch wat je nou wil vragen’

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 16:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:42

Alfred Schreuder was zaterdagmiddag voor aanvang van Fortuna Sittard - Ajax niet gediend van de vraagstelling van Milan van Dongen. Laatstgenoemde ging volgens de oefenmeester te lang door over of zijn huidige verdedigers wel beschikken over het 'gif' dat een aantal vertrokken spelers in hun spel hadden. Schreuder kiest er tegen Fortuna voor om in de achterhoede te beginnen met Devyne Rensch, Jurriën Timber, Perr Schuurs en Owen Wijndal. Daley Blind schuift door naar het middenveld door de afwezigheid van de geschorste Edson Álvarez.

Van Dongen haalde aan dat Ajax met Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez twee belangrijke krachten is verloren. "Die hadden iets meedogenloos in hun spel. In hoeverre zit dat nu in de spelers die je hebt in de verdediging?", aldus Van Dongen. "We hebben daar nieuwe spelers voor gehaald, maar Calvin (Bassey, red.) heeft vorige week rood gekregen. Maar we weten dat we het ook op een andere manier kunnen invullen. Vandaag doen we dat met Schuurs in het centrum en schuift Blind door omdat Álvarez geschorst is", antwoordt Schreuder.

"Maar hebben jongens als Wijndal, Blind en Rensch dat?", gaat Van Dongen er op door. "Die hebben ook andere kwaliteiten, maar natuurlijk vraag je dat als coach ook van hun", aldus Schreuder. "En dat geven ze dan?", vraagt Van Dongen. "Jawel, tuurlijk wel. Ik vind het een beetje cynisch wat je nou wil vragen." Van Dongen: "Hoezo cynisch dan?" Schreuder: "Volgens mij begrijp jij mij heel goed. Ik heb daar vorige week iets over gezegd. In fases moeten ze als team beter verdedigen. Het is niet altijd een individu, het gaat erom dat ze de voorzet eruit halen."

Lucca
Voor aanwinst Lorenzo Lucca is er geen basisplaats weggelegd. De Italiaan, die deze week naar Amsterdam werd gehaald en voornamelijk als pinchhitter moet fungeren, begint op de reservebank. "Het is duidelijk dat het nog een jonge jongen is. We wilden er een speler bij met lengte voorin. Als je in de eindfase dingen moet forceren dat we hem kunnen brengen. Maar het is ook een jongen die zich moet ontwikkelen. Het zal niet zo zijn dat hij alleen als invaller gebruikt gaat worden. Huren met een optie tot koop is een hele interessante constructie", aldus Schreuder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door wulmke)

Vind die Alfred maar een gefrustreerd mannetje, hij is de omgekeerde Ten hag.

6 augustus 2022 om 16:32

kijken met jaloezie naar de trainer bij ie
zijj voorkomen, hoe hij communiceert

mooie tijden voor jullie

6 augustus 2022 om 16:34

Komt straks wel als de resultaten minder worden.

6 augustus 2022 om 16:37

Ja erg blij met Ruud. Maar misschien dat Alfred media training gaat krijgen net als Ten Hag

6 augustus 2022 om 16:38

Ik vind hem in de media juist beter dan Ten Hag. Weet alles heel netjes uit te leggen. Een beetje vergelijkbaar met hoe mooi Slot dat altijd doet. Al is die daar nog net wat beter in.

Verder beschermt hij alleen zijn spelers nog wat meer dan Ten Hag en daardoor lijkt hij af en toe wat geprikkeld. Als speler zou ik dat overigens juist wel waarderen.

6 augustus 2022 om 16:43

Erik Ten Hag heeft ook wel eens vaker gefrustreerd en wereldvreemd op een vraag gereageerd hoor.

6 augustus 2022 om 16:43

Schreuder heeft het gewoon niet voor elkaar en is eigenlijk een te kleine en onervaren trainer voor deze huidige spelersgroep.
Maar dat is mijn mening.

6 augustus 2022 om 16:47

Ten Hag kon ook wel eens raar uit de hoek komen. Kon heel slecht tegen zijn verlies. Lag altijd aan Ajax en nooit aan de tegenstander

6 augustus 2022 om 16:59

Met een selectie als die van ajax moet je het toch ook bij jezelf zoeken. Tuurlijk kan de tegenstander een goede wedstrijd spelen maar met de kwaliteit die ajax heeft moet je gewoon 85% van de tegenstanders in de ED oprollen. Doe je dat niet heb je zelf verzaakt

6 augustus 2022 om 16:59

Bij Ten hag vond ik het minder gefrustreerd overkomen dan bij Alfred hoor.

6 augustus 2022 om 17:07

@Real_Amsterdam kon mij de bekerfinale tegen PSV nog herinneren. Ten Hag zei na de wedstrijd dat alleen Ajax recht had op de beker, dat terwijl het aantal kansen ongeveer gelijk lag. Dat was niet heel respectvol naar de tegenstander

6 augustus 2022 om 17:02

Hadden ook gewoon Slot uit Rotterdam op moeten halen, die Schreuder heeft de uitstraling van een natte krant...

6 augustus 2022 om 17:28

Zijn reactie is typerend en het echte antwoord kun je zien na een helft voetbal. Er zit geen pit, precies wat van Dongen aanhaalt en wat Schreuder denkt niet nodig te hebben. Te soft.

6 augustus 2022 om 17:48

En het wordt alleen maar erger. Zolang Schreuder er hoofdcoach is, gaat Ajax afhankelijk zijn van individuele kwaliteiten, elke maand een beetje meer. Gelukkig voor Ajax en de supporters loopt er nogal wat kwaliteit rond, dus successen kunnen er wel mee behaald worden. Alleen in de CL ga je stuk met dat afbraakvoetbal van Schreuder.

6 augustus 2022 om 18:50

Vandaag gewonnen door individuele acties, niet omdat het verdiend was. Er zat geen lijn in en daar oefen je dan een periode voor in de voorbereiding.

6 augustus 2022 om 19:44

Mooi verwoord Sirius. In de eredivisie ga je echt veel winnen, maar met een coach zonder tactisch vermogen ga je er in de CL genadeloos af.

Normale vraag en een beetje raar antwoord. Niets meer en niets minder. Media willen altijd graag alles van een mug een olifant maken. Next!

Schreuder had gewoon bij de eerste vraag ja moeten zeggen. Het was immers geen open vraag. Hou het simpel en laat je niet zo op de kast jagen.

Natuurlijk ga Martinez missen de duurste fout van Ajax om die te verkopen.

Zit nu een 30 Minuten te kijken weet absoluut niet wat dhr Schreuder de afgelopen weken heeft gedaan! Dramatisch om te zien hoe het team speelt. Alle ballen door de lucht geen opvang en druk...... technische over de grond ook niks. EEN SCHADUW OOK MET DE MIX OUDE SPELWRS EN BERGWIJN!

6 augustus 2022 om 17:32

Ja het is best pijnlijk om te zien dit.
Rennen rennen en niet ff normaal de bal naar elkaar kunnen spelen door dit hysterische idee van spelen.

6 augustus 2022 om 18:12

Snap je het nu wat beter?

6 augustus 2022 om 18:41

Ja best wel hoor jeetje. Fortuna Sittard is ook een geduchte tegenstander voor dit Ajax dat was ik even vergeten.

Bij ten Hag zag je een duidelijk aanvalsplan en hij verbeterde dat plan tijdens de wedstrijd zelfs.

Bij Schreuder is het ren je rot show met te veel aanvallend ingestelde spelers en er is totaal geen lijn te ontdekken en hij kan het ook niet verbeteren gedurende de wedstrijd.

Schreuder komt nog veel te kort om hoofdtrainer van dit Ajax te zijn.

Schreuder is een regelrechte ramp voor Ajax die man heeft nog geen goede keuze gemaakt.

6 augustus 2022 om 17:26

Schreuder snapt het gewoon niet zijn aanval en verdediging idee is gewoon idioot.
Hij is nog erger dan Peter Bosch

6 augustus 2022 om 18:46

Mee eens, ik weet niet wat hij wil bewijzen, maar tot nu toe weinig

Als je een interview ziet van van nistelrooij. Die geeft overal netjes antwoord op. Wat gewoon hoort. En je ziet schreuder. Geef gewoon fatsoenlijk antwoord als er nette vraag wordt gesteld.

6 augustus 2022 om 17:40

Precies!
En hoe meer je zo blijft doen hoe meer de media je gaat zoeken.
Hij is gewoon op alle fronten te licht voor dit Ajax

Ik denk dat Schreuder de kerst niet haalt. Hij werd getypeerd als ‘achter de ellebogen’ bij Twente en heeft in de voorbereiding niet echt kunnen imponeren. Tijdens de JC schaal zag ik te veel emotie op het veld vooral door de ‘straat jochies’. Hij geeft rare antwoorden en reageert veelal passief agressief op doorvragen. Ik vind dit een trainer die een gevaarlijke en onveilige cultuur neerzet, het lijkt mij dat hij op de lange termijn controle over het team gaat verliezen en dus ook wedstrijden.

6 augustus 2022 om 17:43

Schreuder heeft twee trainers voor de bus gegooid. Zowel Adriaanse als Mcclaren hebben dit beaamd. Meneer likte de hielen van Munsterman tot hij uiteindelijk hoofdtrainer werd en wat een ramp was dat. Daarnaast hebben Leon Ten Voorde en Fardau Wagenaar van Tubantia beaamd dat hij het lek bij FC Twente was en informatie doorspeelde naar de media. Hetzelfde patroon zette zich voort bij Ajax en De Telegraaf. Ook een reden waarom Driessen het altijd voor hem opneemt. Ik vraag me af hoelang dat nog duurt als het spel steeds slechter wordt. Schreuder is een slang als hij niet de hoofdcoach is en kansen ruikt en hij is gewoon een goede veldtrainer die een hopeloos slechte hoofdcoach is.

Nog steeds onvoorstelbaar hoe ze bij Schreuder uit zijn gekomen. Ik snap de route die ze hebben gevolgd wel, maar hebben ze geen beelden van de ploegen die hij onder z'n hoede had? Dan heeft hij ook nog eens de mazzel dat deze ploeg te sterk is om niet op plek 1 of 2 te staan na 10 wedstrijden. Die gaat het seizoen minimaal afmaken. Intussen mogen de supporters steeds meer afbraakvoetbal aanschouwen met eeuwig gebrei waarbij wedstrijden gewonnen worden op individuele kwaliteiten.

6 augustus 2022 om 17:42

Het is echt een waar raadsel.
Ik hoop dat de spelers met hem gaan praten anders denk ik dat het een vervelend seizoen voor hun word.

6 augustus 2022 om 17:46

Het nadeel voor de supporters is dat hij zomaar kampioen kan worden met slecht voetbal. Ajax heeft gewoon veel individuele kwaliteiten en ik verwacht dat het rendement van Antony dit seizoen ook omhoog gaat. Daarnaast ziet het er bij PSV weliswaar goed uit, maar daar is het ook allemaal nog niet optimaal. De CL kan wel een ramp worden, vooral als Ajax een lastige poule krijgt. Afbraakvoetbal en CL gaan niet samen. Dat hebben we al zo vaak mogen aanschouwen met meerdere Nederlandse ploegen...

6 augustus 2022 om 18:02

Voor de competitie zal het waarschijnlijk ongetwijfeld genoeg zijn maar ik zie toch gebeuren dat Ajax het moeilijk gaat krijgen om kampioen te wordenIn de CL gaat het m niet worden ben ik bang op deze manier. Afbraak voetbal word in Amsterdam niet getolereerd en zou ook een schande zijn met deze selectie.

Nog niet best, maar geef iemand ook iets meer de tijd. Weet je ten Hag nog het eerste en laatste half jaar?

Hebben jullie nou niks opgestoken,??? Ten hag werd in het begin volledig afgebrand door jullie hier!!! Samen met het orakel Driessen.
Nu is Schreuder aan de beurt! Schei nou toch uit man,!!!
Prima mens en trainer en dat vinden veel spelerels die onder hem getraind hebben! Maar hier weten ze alles beter??? Dat ze nog geen baan hebben bij de KNVB,????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren