NEC wil na Cillessen weer verrassen, maar baalt van ‘afwachtende houding’

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 12:03Guy Habets

NEC is na de aanstaande komst van Jasper Cillessen nog niet klaar op de transfermarkt. De Gelderlander weet dat de Nijmeegse club van zins is om nogmaals te verrassen en Jürgen Locadia vast te leggen, maar dat het zich ergert aan de houding van de spits. Die zou na weken afwachten nog steeds zijn jawoord niet hebben gegeven.

De interesse van NEC in Locadia is geen geheim meer, aangezien er in juni al melding van werd gemaakt. Sindsdien bleef het echter stil rond de voormalig aanvaller van PSV, wiens contract bij VfL Bochum vorig seizoen afliep. Daardoor is Locadia vrij om te gaan en staan waar hij wil en kan hij transfervrij naar Nijmegen verhuizen, maar zijn status maakt hem ook aantrekkelijk voor andere clubs. Mede daardoor heeft de 28-jarige Emmenaar nog geen keuze gemaakt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat zit NEC niet lekker, schrijft De Gelderlander. Er is nog altijd interesse in Locadia, maar het vindt ook dat 'de afwachtende houding van de clubloze spits te lang duurt'. De hoop bestaat wel dat het binnenhalen van Cillessen ervoor kan zorgen dat Locadia en andere spelers eerder geneigd zijn om naar de Goffert te komen. "Wereldwijd wordt er over de transfer van Cillessen gesproken", weet trainer Rogier Meijer. "Mocht een speler twijfelen tussen ons en een andere club, dan is dit misschien wel een reden waarom diegene voor NEC kiest."

Zeker is wel dat de Nijmeegse club en technisch directeur Ted van Leeuwen nog actief zullen zijn tijdens de laatste weken van de transfermarkt. Er wordt, naast de spitspositie waarvoor Locadia in beeld is, ook nog gezocht naar een centrale verdediger en een vleugelaanvaller. "Het versterken met een doelman had niet de grootste prioriteit, maar de andere posities lopen ook nog", laat Meijer optekenen. "Het een gaat niet ten koste van het ander. We zijn druk bezig en hebben er vertrouwen in dat er nog meer spelers komen."



Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jeron)

Dan moet je je afvragen of dit wel de speler is die je wilt hebben. NEC staat niet op zijn eerste plek en wacht dus op betere aanbiedingen van wellicht betere clubs. NEC komt pas aan bod als er niks beters komt.

6 augustus 2022 om 12:21

Ja wat wil je het is met alle respect Nec.
Niet beledigend bedoelt maar zo werkt het voor PSV en Ajax ook met spelers van een hoger kaliber.

Zo werkt het nou eenmaal in de voetbalwereld. Maar als hij uiteindelijk bij Nec tekent en hij schiet er 10 in dan is iedereen het vergeten.

6 augustus 2022 om 12:38

Het is geen speler voor de top meer. Ik snap dat een AZ of Utrecht betere clubs zijn maar op dit moment te hoog gegrepen voor hem. Een heel goed jaar draaien bij NEC kan hem misschien alsnog naar AZ brengen of heel misschien nog Feyenoord of PSV. Maar dan moet hij zich toch echt eerst weer bewijzen.

6 augustus 2022 om 18:30

Nee hoor hij hoeft absoluut niet te komen, snap ook niet dat we zolang wachten op hem,

6 augustus 2022 om 12:52

Zo werkt het voor alle spelers

Als het te lang duurt, schakel je toch gewoon lekker door? Het is graag of helaas hoor, snap dat dat leuk is maar het moet niet eeuwig gaan duren.

6 augustus 2022 om 13:41

Transfervrij is dit een buitenkans voor NEC, desnoods wacht je tot 31 Augustus.

Die wacht op een grotere club of een groter salaris. Geen hogere wiskunde lijkt me.

Ik denk zelfs dat mijn club zich bij hem heeft gemeld nu Vangelis wellicht weggaat.

6 augustus 2022 om 13:50

AZ heeft zich bij iedereen gemeld.... Gisteren las ik ook al bij Jasper

6 augustus 2022 om 14:18

Bij Jasper hebben ze zich niet gemeld hoor, dat komt vanuit een handvol supporters die geen vertrouwen (meer) hebben in de huidige keepers.
Tot op heden "meld" ik mij als enige voor locadia heb ik vernomen(bron; mezelf).

Ted van Leeuwen is de meest ondergewaardeerde technisch directeur van Nederland. Heeft al wonderwerk verricht in Enschede en in Arnhem, en nu laat hij zijn kwaliteiten ook zien in Nijmegen. Is hij niet op termijn een optie voor de Nederlandse topclubs, Ajax, Feyenoord en/of PSV? De subtopclubs, zoals AZ en FC Twente (mogelijk ook Utrecht) lijken me ook een mooie stap voor Van Leeuwen, maar persoonlijk denk ik dat hij klaar is voor een stap naar een topclub. Geweldige TD!

6 augustus 2022 om 12:36

Zeker mee eens! Vind jan streuer van twente ook echt een hele goede eerlijk gezegd.

6 augustus 2022 om 12:51

Als je transfersommen van een miljoen neer kan leggen dan is het werk ook niet zo ingewikkeld meer. Dan heb ik meer respect voor wat een Mo Allach momenteel doet bij RKC, met amper budget om te besteden. Hetzelfde geldt voor Fortuna en Emmen, daar zullen de analisten wel weer wekelijks een orgasme van krijgen, maar die clubs betalen achterlijke salarissen voor dit soort kleine clubs.

6 augustus 2022 om 14:13

Als jij het makkelijk vindt zodra je wat te besteden hebt moet je misschien eens met Martin van Geel gaan praten, want die ziet dat denk ik wel anders.

6 augustus 2022 om 12:52

Ted van leeuwen is een goede td. Maar is erg slecht in communicatie en duidelijkheid naar spelers toe. Daarvoor zijn we blij dat hij uiteindelijk wegging bij twente. Want we zijn dankzij ted wel een aantal jeugdspelers kwijt geraakt, omdat jij er niet naar om keek. Zo had zerrouki ook al niet meer bij twente gespeeld als het aan hem lag en was wieffer een te moeilijke jongen. Daardoor moest hij weg. Maar wieffer is gewoon iemand die zijn mening geeft en als hij het er niet mee eens is dat gewoon zegt. Daar kon hij niet zo goed tegen. Maar als td was hij idd prima. Maar de randzaken waren gewoon slecht bij hem.

6 augustus 2022 om 12:55

Van Leeuwen lijkt meer dan het is. Heeft ons gered in de KKD, maar in de eredivisie heeft hij er een rotzooi van gemaakt tot 2x toe. Haalt ook altijd wel een vreemdelingenlegioen waar hij zelf beter van lijkt te worden. Lijkt, want het is een vermoeden. Nee, ik ben blij dat hij weg is en we nu Streuer hebben.

6 augustus 2022 om 12:56

Eigenlijk heeft ie nog niet zo heel veel laten zien in Nijmegen. Van vorig seizoen pakte alleen Marquez goed uit, uit nu toe is Tannane gehaald maar weten nog niet hoe het uitpakt. Verder is niet vlot met verlengen van jeugdspelers en houdt er een werkwijze op na van een einzelganger. Je moet je afvragen of je dat wil bij een grotere club...

6 augustus 2022 om 13:45

Ted van Leeuwen is geen technisch directeur maar een 2e hands autoverkoper die de rol van technisch directeur speelt. Hij heeft het bij Twente helemaal niet goed gedaan. Ja, hij heeft de selectie samengesteld waarmee we weer gepromoveerd zijn uit de KKD. Maar dat had ieder van ons ook gekund. We hadden een begroting die dubbel zo hoog was als die van de andere clubs. Zoiets als Ajax in de eredivisie heeft. Toen we weer terug waren in de eredivisie heeft hij een gigantisch slechte selectie samengesteld en we waren rechtstreeks weer gedegradeerd wanneer het seizoen niet afgebroken was door corona. We hadden een selectie met 1 rechtsbuiten en 1 linksback. Maar we hadden wel 7 centrale middenvelders. Wat deed Ted hij haalde nog een 8e middenvelder genaamd Oriol Busquets. Nou die kwam alleen door zijn achternaam want die bakte er weinig van. We werden doodgegooid met 3e rangs Spanjaarden. Naar de jeugd werd niet omgekeken. Super Ted kwam niet opdagen bij afspraken. Iedereen was doodsbenauwd voor hem en zijn bijnaam was niet voor niets terror Ted. Paul van der Kraan heeft veel goeds gedaan bij Twente maar het allerbeste was Ted van Leeuwen eruit gooien en Jan Streuer halen. Dat is een goeie TD en sinds die er zit is er weer een stijgende lijn. En wat hij nu bij NEC laat zien is ook weinig verheffend in mijn opinie. Leuk voor de PR zo’n Cillesen maar NEC had met Brandenhorst gewoon een goede keeper dus volstrekt overbodig. En Locadia heeft al jaren helemaal niets laten zien.

14 wedstrijden en 3 doelpuntjes de afgelopen 3 seizoenen.. Dat is wel heel erg pover weer voor een aanvaller. Nu is dat geen enkele garantie voor disfunctioneren in de eredivisie, want daar scoort iedereen toch?

6 augustus 2022 om 12:36

Daarom zitten topclubs ook niet meer op hem te wachten. Is inmiddels 28 jaar en al tijden niet constant gespeeld. Eerst maar eens zich laten zien bij een club als NEC om misschien over 1 of 2 jaar nog een stapje hoger te maken. Kan nog zo’n. 5 of 6 jaartjes mee.

6 augustus 2022 om 12:40

Dat ligt eraan hoe snel hij oud wordt. Een Zlatan kan op zijn 40e nog mee, een vd Vaart was met 30 eigenlijk al klaar.

Was in het begin best wel fan van hem, maar hij heeft de stijgende lijn helaas niet door kunnen trekken.

6 augustus 2022 om 12:49

Klopt. Maar Zlatan is een speciaal geval😉 living Legend!
Maar Locadia is in potentie een goede speler maar heeft dat al jaren niet meer laten zien. 1 Stapje terug om er twee vooruit te maken zou mijn advies voor hem zijn. Maar goed, ik ben zijn zaakwaarnemer niet

Doorschakelen!
We zijn bij Emmen ook lang mee bezig geweest.
Hij vindt zichzelf schijnbaar te goed, te duur en te geweldig.

Het is graag of niet

6 augustus 2022 om 19:08

Kloot hij mag blij zijn dat er nog clubs zijn die het aan durven.

14 wedstrijden en 3 doelpunten de afgelopen 3 jaren.

Dat is niet echt iets bijzonders.

6 augustus 2022 om 20:53

Maar ja, met de rest van zijn CV hoopt hij natuurlijk op een club van hogere statuur
En anders wellicht maar richting China

6 augustus 2022 om 21:33

Dan zou een ver land of het midden oosten beter voor deze voetballer zijn. Aangezien er in mijn ogen geen club meer komt die hij verwacht.

Tja ik ben het er wel mee eens dat je op een gegeven moment door moet. Ik zie Locadia graag komen omdat hij kwaliteiten met zich meebrengt die de selectie nu nog niet heeft (lengte, power, kracht, scorend vermogen) waardoor je als ploeg echt een heel stuk beter wordt. Maar men is er nu toch al een kleine 3 maanden mee bezig en heeft hem volgens mij een voor NEC-begrippen vorstelijk salaris aangeboden. Dan is het op een gegeven moment ook graag of niet, want nu moet je de competitie in zonder fatsoenlijke spits. Kan je zomaar een slechte start en moeizaam seizoen bezorgen.

Snap nogsteeds niet waarom Vitesse Locadia niet oppikt. Veel betere optie dan Jorgensen. Heeft bij Bochum afgelopen seizoen bewezen (tegen oa Bayern Munchen) bewezen nog zeker over kwaliteiten te beschikken. Daarnaast denk ik dat hij ook goed in het tweespitsen systeem van Letsch past. Als je Locadia/sankoh om een Baden Frederiksen heen laat spelen heb je een prima aanval. Locadia is qua stijl ook meer vergelijkbaar met Openda. Zie hem daar in een heel seizoen niet zoveel als Openda maken, maar 10 tot 12 doelpunten moet haalbaar zijn. Contract voor 2 seizoenen geven, waardoor je wellicht na 1 seizoen er nog een kleine transfersom aan kan overhouden.

Die is echt niet gemotiveerd om te spelen. Is alleen maar met instagram bezig a la Van der Wiel. Voor Curaçao wilt hij nog steeds niet uitkomen omdat meneer met zijn 28 jaar nog steeds denk in aanmerking te komen voor oranje.

6 augustus 2022 om 14:23

A la Van der Wiel? Van der Wiel heeft wel iets meer bereikt in zijn carrière. Misschien niet alles eruit gehaald, maar alleen maar met Instagram bezig? Slaat nergens op natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder10
L. SchöneMiddenvelder10
Pedro MarquesAanvaller10
I. BronkhorstVerdediger10
S. El KarouaniVerdediger10
O. TannaneAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

6 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2020- NEC
2019-2020 NEC
2017-2019 NEC / TOP Oss U19
2005-2014 De Graafschap
Laatste voetbalnieuws

NEC moet vrezen voor afketsen van Cillessen-deal en wijst Locadia zelf af

Jasper Cillessen en zijn zaakwaarnemer zijn in een financieel conflict beland met Valencia. Dat zegt Ted van Leeuwen, de technisch directeur van NEC, die de doelman graag binnen zou halen. Voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren