Feyenoord raakt opnieuw basisklant kwijt: Senesi vertrekt naar Bournemouth

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 15:24Wessel Antes • Laatste update: 12:53

Marcos Senesi gaat Feyenoord verlaten. De verdediger vervolgt zijn carrière bij AFC Bournemouth, weet Voetbal International. Hoewel West Ham United zich donderdagavond officieel gemeld had bij Feyenoord, heeft de Argentijn anders besloten. De onderhandelingen tussen de Rotterdammers en The Cherries zijn afgerond, Senesi bereikte eerder al een akkoord met Bournemouth.

Hoeveel de Premier League-club precies betaalt voor Senesi is niet bekend. Volgens Matteo Moretto mikte Feyenoord op een bedrag van vijftien miljoen euro voor de centrale verdediger. Dat bedrag werd eerder ook genoemd door 1908.nl. Bournemouth en Senesi waren al akkoord over een meerjarig contract en dus hing de deal tot zaterdag alleen nog af van de onderhandelingen tussen beide clubs. Nu ook zij tot een akkoord zijn gekomen is de deal rond.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Feyenoord bereidde zich in de afgelopen weken al voor op een vertrek van Senesi door Jacob Rasmussen aan te trekken. Toch gaat Feyenoord na het definitieve vertrek van de Argentijn wederom de transfermarkt op voor een linksbenige centrale verdediger. De naam van Dávid Hancko viel de afgelopen weken vaak rondom de Rotterdamse club. 1908.nl gaat ervan uit dat Feyenoord opnieuw concreet zal worden voor de Slowaakse stopper van Sparta Praag wanneer Senesi vertrekt.

Senesi had in Rotterdam nog een contract tot medio 2023. Naar verluidt heeft Feyenoord een eenzijdige optie om daar een jaar aan vast te plakken, maar kiezen de Rotterdammers er bewust voor om dat niet te doen. De clubleiding hield er al rekening mee dat Senesi niet meer in Rotterdam te houden was. Senesi kwam in de zomer van 2019 naar Feyenoord toe. De Rotterdamse club betaalde in totaal zo’n zeven miljoen euro aan San Lorenzo. Feyenoord moet naar verluidt tien procent van de eventuele winst op Senesi overmaken naar Argentinië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door rbn_)

Jammer, ik denk dat Senesi heel belangrijk had kunnen zijn in de EL en de competitie dit jaar.

6 augustus 2022 om 14:08

Erg jammer, zijn ontwikkeling ging onder Slot gestaag vooruit en zou dit seizoen ongetwijfeld doorgezet hebben. 15 miljoen is niet de jackpot, had wel tegen de 20 gehoopt.

6 augustus 2022 om 18:47

15 mil voor een speler met volgens mij nog een 1 jarig contact is niet slecht.

Feyenoord kan momenteel de gok gewoon niet nemen om het niet te accepteren en dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt.

Idem voor Aursnes, van 400k naar 15 mil in 1 jaar is helaas momenteel onmogelijk om te weigeren voor Feyenoord.

6 augustus 2022 om 20:17

Feyenoord had een optie voor nog een jaar. Dus dat had prima gekund. Ik denk dat er gewoon afspraken gemaakt zijn toen Feyenoord hem kocht. Dat zodra zijn aankoopwaarde verdubbeld was hij dan weg mocht of iets dergelijks. Want ben het met velen hier eens dat hij echt wel naar een betere club dan Bournemouth zou moeten kunnen. Er zal wel wat meer achter zitten.

6 augustus 2022 om 21:57

@suc6magnet Je weet toch helammal niet wat voor voorwaarden er bij die verlenging zitten. Niet voor niets had Feyenoord die optie nog niet gelicht denk ik dan. Geld pakken en doorbouwen is wellicht niet zo'n slecjt idee en ik denk niet dat ze allemaal niet goed zijn bij Feye

Jammer, Marcos was toch een van de favoriete spelers van het legioen de afgelopen jaren. Maar goed, met een eenjarig contract moet je 15 miljoen wel accepteren. Waarschijnlijk zit er in de eenzijdige optie om te verlengen een ontsnappingsclausule die veel lager ligt dan deze 15 miljoen en dan moet je nu wel zaken doen. Het zou jammer zijn als ie gaat, maar misschien kunnen we dan wel weer het team verder versterken.

6 augustus 2022 om 09:55

Eens, nadeel is natuurlijk het eenjarig contract. Maar dan vind ik 15 miljoen echt nog wel magertjes. Gravenberch ging bijvoorbeeld met een eenjarig contract incl bonussen voor 10miljoen meer. Dan verwacht je dat Feyenoord die niet meer hoeven te verkopen na Sinisterra, wel voor de hoofdprijs zou gaan.

6 augustus 2022 om 10:28

15 miljoen is zeker magertjes. We kunnen het niet vergelijken met Gravenberch. Ajax is op dat gebied een ander niveau én Gravenberch heeft ook meer CL, EL én zelfs interlands gespeeld met zijn jonge leeftijd. Maar Feyenoord wilt Marcos gewoon verkopen denk ik. Ze weten dat hij niet gaat bijtekenen. En ze zullen daarom ook zeker niet meer geld krijgen dan dat nu het geval is. Senesi heeft al langer zijn zinnen gezet op een transfer. Ik had zelf gedacht en gehoopt dat het wel een betere / mooiere club zou worden dan Bournemouth. Senesi heeft in ieder geval de kwaliteiten daarvoor. Het is voor een verdediger natuurlijk wel mooi om bij zo’n club je kunsten als verdediger te kunnen laten zien in de Premier League. Je speelt veelal defensief en met je rug tegen de muur. En hij heeft bijna alleen maar topspitsen tegenover zich. Als hij ergens zich kan laten zien is het daar wel. Plus er zijn zat verdedigers die bij dergelijke clubs de weg omhoog wisten te vinden. Presteert hij daar hij uitstekend, beland hij uiteindelijk sowieso wel bij een veel grotere en mooiere club. Enne, financieel gaat hij er ook gewoon bij Bournemouth dik op vooruit.

6 augustus 2022 om 10:29

Gedeeltelijk wel met je eens. Alleen wij halen die bedragen niet.
Stel dat Senesi niet meer Bijtekend wordt het steeds minder ook.
Stel we vragen 25 gaat twente 15 vragen voor Hilgers zo schijnt het te werken.

Nee zonder gekheid wij moeten de bedragen die ajax binnenhaal loslaten.
Dat halen we gewoon niet denk alles boven de 15 mil is netjes voor Senesi. Tis alleen wel bagger zo voor de comp start

6 augustus 2022 om 10:34

Ik vind zowel Gravenberch als Senesi redelijk marktconforme prijzen. Beide een eenjarig contract, maar Gravenberch is kampioen geworden, Champions league gespeeld en bij het Nederlands elftal gekomen, en is nu 20 jaar. Senesi heeft een prima seizoen gedraaid, was sterkhouder in de Europese campagne, maar heeft pas een paar minuten gespeeld bij Argentinië op z’n 25e. Vertegenwoordigen dus ook hele andere restwaarde. Ik ben best tevreden als we 15 miljoen vangen.

6 augustus 2022 om 11:18

Ik had ook wel een andere club verwacht, maar veelal op de counter spelen ligt hem met z'n pass en relatieve gebrek aan snelheid wel erg goed.

6 augustus 2022 om 12:16

Met alle respect, maar het is wel een speler van Feyenoord. Ajax heeft door de successen van de afgelopen jaren een naam opgebouwd waardoor een Ajaxspeler op voorhand al meer waard is dan een gelijkwaardige Feyenoordspeler. De rest van de Nederlandse clubs lopen op dat vlak helaas nog achter, al is het natuurlijk de hoop dat PSV, Feyenoord en misschien zelfs AZ door slim beleid te voeren op termijn ook zo'n status kunnen verwerven.

Daarbij is het ook zo dat spelers in de regel goedkoper worden hoe verder ze naar achteren staan. Aanvallers en middenvelders vertrekken voor de hoofdprijs, verdedigers doorgaans voor iets minder (uitzonderingen daargelaten).

Dan zit je nog met het feit dat Gravenberch het op hoger niveau heeft laten zien dan Senesi, en dat Gravenberch een aantal jaren jonger is en dus in theorie langer mee zou moeten kunnen c.q. meer restwaarde vertegenwoordigt.

Dan is zo'n verschil van 10 miljoen (als alle bonussen gehaald worden) gewoon meer dan prima.

6 augustus 2022 om 18:48

Gravenberch is jonger, heeft veel meer potentie, speelt bij Ajax, is international, een middenvelder en ging naar een topclub als Bayern Munchen.

Wil je nog meer redenen hebben, waarom je vergelijking nergens op slaat?

6 augustus 2022 om 12:31

Beter inderdaad die 15 miljoen pakken, je wilt ook geen gevalletje Jörgensen hebben.

Niet zo'n hele moeilijke keuze aangezien West Ham geen officieel bod uit heeft gebracht ..

6 augustus 2022 om 09:55

West Ham heeft zich officieel gemeld bij Feyenoord. Feyenoord zal haar vraagprijs hebben benoemd. Kan zijn dat WHU zich daarna terugtrok. Kan ook zijn dat de zaakwaarnemer van Senesi aangegeven te hebben dat zijn speler niet geïnteresseerd is.

WHU heeft onlangs een LCV voor veel geld aangetrokken en willen de positie dubbel bezet.

Bij Bournemouth zal hij eerder verzekerd zijn van een basisplaats. Logische keus met het naderende WK en zijn onlangse debuut voor het nationale elftal.

Stel dat je de keuze hebt tussen Bournemouth en West Ham .. en je kiest dan voor Bournemouth 😅

6 augustus 2022 om 10:03

West Ham heeft wel Aguerd al gehaald voor die plek. Die is nu geblesseerd, geen idee hoelang, maar Senesi zou dan alleen maar komen om dat gat op te vangen. Die zit dan straks gewoon op de bank.

6 augustus 2022 om 10:05

West Ham heeft onlangs voor +35 miljoen Nayef Aguerd aangetrokken. Bij West Ham ben je dus in eerste instantie back-up. Met het oog op het WK is Bournemouth een verstandige keus. En speel je daar goed, dan komt vanzelf Chelsea, Arsenal, Spurs, etc.

6 augustus 2022 om 15:36

Hij heeft daar waarschijnlijk een veel beter plan gekregen met garantie op speeltijd oid. Het salaris zal elkaar niet veel ontlopen, en bij de een speel je wel, bij de ander ben je backup. Ik had het ook wel geweten als ik voor de rest van m'n carrière nog ambities had.

6 augustus 2022 om 15:40

Nou, meer kans op speeltijd en zijn salaris ligt hier bijna 1 miljoen hoger. Logische keuze dus

6 augustus 2022 om 15:47

Lijkt nog een beetje op Rotterdam met dat water...
Heeft wel meer kans op speeltijd daar denk ik.
Maar Feyenoord had hem eigenlijk na het WK moeten verkopen, hopende dat ie daar veel/goed zou spelen, konden ze meer vangen, was toch nog optie op nog een jaar verlengen.

6 augustus 2022 om 17:38

Kan ook zijn dat de optie lichten bijvoorbeeld 2 miljoen kost +salarisverhoging. Haal je die 2 miljoen eruit terwijl het allerminst zeker is dat Senesi wordt geselecteerd, laatstaan speelminuten krijgt op het wk.

Zal wel een basisplek beloofd zijn, die West Ham niet kan bieden denk ik. Ik denk dat de Serie A hem beter gepast had maar de Premier League is natuurlijk wel de grootste competitie ter wereld.

Hij verdient deze stap. Ik heeft duidelijk laten zien dat het een goede stopper is. Bij bournemouth zal hij verder groeien.

6 augustus 2022 om 09:56

Hij verdient deze stap terug? Ik zie niet in hoe je echt beter gaat worden van alleen maar schietschijf in de PL te zijn. Hij zou juist beter worden met betere spelers om zich heen.

6 augustus 2022 om 10:01

Grotere competitie, betere spelers, meer verdiensten etc...etc...we weten toch inmiddels wel hoe dat werkt.
Doe je het goed bij 3en klei ere club dan zit je zomaar voor echt serieus erg veel geld een jaar later bij een topclub in Engeland, want ook dat werkt zo.

6 augustus 2022 om 10:19

Volgens mij heeft het bij Ake ook prima uitgepakt. Hij ging zelfs in het degradatiejaar van bournemouth naar city toe. Dusja.. hij speelt nu geen Europees voetbal maar wel bijna 2x per week een geweldige wedstrijd in de premier league. Dus ik vind het geen stap terug

6 augustus 2022 om 10:58

Stap terug? Financieel ene grote stap vooruit en ook kan hij daar kijken of er een stap hogerop in zit. Gelijk naar een grotere club neemt ook risico’s met zich mee. Kijk naar bijvoorbeeld een Depay, Sanchez en Luuk de Jong. Eerst een kleinere club is zo gek niet.

6 augustus 2022 om 12:12

Grotere competitie met meer weerstand. Verdedigend gaat hij zich verder ontwikkelen en dat zeker bij een degradatie kandidaat.

6 augustus 2022 om 12:17

Een stap terug? Elke week tegen Henk Veerman, Seuntjes en Kramer of tegen Gabriel Jesus, Haaland en Nunez spelen. Ik heb wel een vermoeden hoe je sneller een beter speler word

6 augustus 2022 om 15:37

Kijk naar Wijnaldum vanuit PSV en CL naar Newcastle. Een stap vanuit de Eredivisie naar Engeland is ongeacht naar welk team ierg groot. Je ziet de topspelers van Ajax en PSV die naar Engeland zijn gegaan ook de grootst mogelijke moeite hebben bij de topclubs om aan spelen toe te komen. Denk dat het niet zo verkeerd is een tussenstap te maken als je baar Engeland gaat.

6 augustus 2022 om 15:40

@MyVision

Wijnaldum ging naar een ploeg die 15de werd en er vervolgens mee degradeerde. Er is geen succesvollere speler vanuit de ED gekomen na Wijnaldum. Zegt helemaal niks dus.

6 augustus 2022 om 18:09

Jammer dat sommigen zich zo uitlaten over Bournemouth. Ik denk dat de meesten niet eens weten hoe ze het uit moete spreken, waar het ligt en hoe het stadion eruit ziet.
Mooie stap voor hem en gegund.
Ik denk ook zijn niveau. Beter daar spelen dan volgende maand spelen in Emmen .myvision eigenlijk heb je er niet zoveel verstand van.
Zachtjes uitgedrukt

Zo, verbazingwekkend gewoon dat Senesi blijkbaar zo weinig ambities heeft. En nee, dit is niet een sneer naar Feyenoord maar juist het tegenovergestelde. Ik ben van mening dat onze topspelers, minimaal middenmoot tot subtop aankunnen in Engeland. Senesi zal wel een geleidelijke weg omhoog willen, maar ten opzichte van Feyenoord is dit sportief natuurlijk een stap terug. Financieel ken ik het verhaal wel ja, en je tegenstand in de PL ook wel maar die mag dan lekker een jaartje ballen uit het net gaan vissen. Dat had ik niet gedaan. Kies dan voor West Ham, wat ik ook maar zo zo zou vinden gezien Senesi hier op VZ toch steeds (misschien na Martinez) tot de beste CV van de Eredivisie werd bestempeld.

6 augustus 2022 om 10:02

Ik ben het helemaal met je eens myvison. Dit is alleen financieel een mooie stap. Helaas blijkt dat nog altijd de drijfveer voor bijna elke speler.

6 augustus 2022 om 10:02

Ik vind dit juist een mooie stap. Bij West Ham komt hij namelijk niet in de basis. Ze hebben Aguerd (momenteel geblesseerd) gehaald. Zouma, Dawson en Diop heeft West Ham United verder nog als centrale verdedigers. Een club als Bournemouth is ideaal. Jaartje Premier League, bijna gegarandeerd basisspeler en blink je uit dan kan je altijd hogerop, zie Ake.

6 augustus 2022 om 10:14

Een Timber blijft ook bij Ajax met het oog op het wk. Senesi heeft ook kans om mee te mogen naar het WK, maar dan moet hij wel wekelijks spelen en het liefst in een grote competitie. Dat zal een belangrijke keuze zijn. Hij kon voor Italië uitkomen, maar wachtte op zijn droom. Liever 1 interland voor Argentinië, dan 100 voor Italië. Boutnemouth is een weloverwogen tussenstap mijn inziens.

6 augustus 2022 om 12:26

Mja. Timber moet men gewoon 60-80miljoen voor neerleggen en dat kan United niet en Timber die wil zelf heus niet naar minder dan United. Dus helemaal valide is die vergelijking niet. Dan zou Senesi gewoon bij Feyenoord moeten blijven en een jaartje bij moeten tekenen.

6 augustus 2022 om 15:58

Waarom kan United dat niet? Ze leggen dat ook voor andere spelers neer. Maar als timber zelf nog niet wil, dan is de zaak snel klaar.

6 augustus 2022 om 17:43

Feyenoord had een optie op een jaar contractverlenging. Alleen weet niemand het kostenplaatje van het lichten van deze optie.

Timber was goedkoper dan Martinez. Timber durfde alleen de stap niet te zetten met een wk voor de deur en het advies van LvG in zijn achterzak.

Spelen in de PL of in Nederland om plek 3. De Argentijnse bondscoach zal toch eerst naar de PL kijken.

6 augustus 2022 om 10:43

Als er iets is wat afgelopen jaren is gebleken, is het wel dat onze topspelers uit de Eredivisie veel en veeeel beter een tussenstap kunnen maken dan direct een zo groot mogelijke stap. Ik vind het een hele verstandige keuze van Senesi. Misschien iets te laag qua club, maar met het oog op het WK logisch. Via Bournemouth kun je je weer in de kijker spelen bij grotere clubs. Afgelopen jaren zijn onze topspelers nauwelijks geslaagd in het buitenland. Ziyech, Bergwijn, Malen, Luuk de Jong, vd Beek etc etc etc. Allemaal naar de (sub)top gegaan, allemaal niet geslaagd. We moeten in Nederland echt af van het idee dat onze topspelers wel even mee kunnen draaien in de (sub)top. Die stap is veel te groot. Zelfs de bovenkant vd middenmoot is vaak nog te moeilijk om je draai in te vinden vanuit de Eredivisie.

6 augustus 2022 om 12:33

Mja, Ziyech, Bergwijn en Malen waren inderdaad absolute top in de Eredivisie en die hebben het (nog) niet gered inderdaad. Maar een De Jong en een De Ligt weer wel. Het hangt vaak ook van het type speler af, mentaliteit en bovenal clubkeuze. Een Ziyech zou ik nu wel graag zien bij United, een Donny gaan we denk ik nog zien bij United.

6 augustus 2022 om 13:02

@myvision - de jong en de ligt hebben wel een hoog niveau aangetikt, maar hebben het ook niet helemaal waargemaakt. Je hoort regelmatig kritische geluiden van de media of je hoort lovende berichten over deze twee spelers. Heeft natuurlijk ook met de clubs te maken, want barcelona is gewoon een puinhoop, terwijl juventus op een gegeven moment geen fatsoenlijk beleid kon voeren. Dat de ligt voor 18 miljoen minder is verkocht aan bayern, zegt ook wel redelijk wat. Dus als je zou vragen, kunnen ze het niveau van de competitie aan? Dan is het antwoord ja. Hebben ze aan de verwachten voldaan? Dan zou mijn antwoord zijn, meh? Het was soms te inconsistent van beide spelers, en voornamelijk bij de ligt zag je dat hij niet heel veel beter is geworden wanneer hij meedeed met oranje.

6 augustus 2022 om 13:29

Ik heb het over of ze het hebben gehaald en het is heel simpel: met in 3 seizoenen respectievelijk 117 wedstrijden voor Juventus en 140 wedstrijden voor Barcelona hebben De Ligt en De Jong het in 3 seizoenen natuurlijk met gemak gered. Jij haalt er allemaal externe factoren bij, maar je kan wel van alles zoeken om De Ligt en De Jong te laten falen,...het is gewoon niet gebeurd. Ze mochten beide eigenlijk absoluut niet weg, dat de beider topclubs beleidsmatig gestructureerd falen kunnen ze zelf weinig aan doen. Maar als De Ligt gefaald was, gaat juist een club die het financieel zeer prima in orde heeft als Bayern hem niet halen.

6 augustus 2022 om 13:54

Maar er is wel echt een dik bedrag betaald he? Je hoort te verwachten wanneer men zoveel geld betalen voor deze twee jongens, dat ze structureel bij de beste spelers van de competitie horen. De Ligt kwam aan als The Golden Boy, maar heeft nooit de beste verdediger van de competitie gewonnen bijvoorbeeld. Sinds hij bij Juventus zit, hebben Bremer (destijds Torino, nu Juventus), Romero (destijds Atalanta, nu Spurs), en daarvoor De Vrij. Nogmaals, ik zeg niet dat ze het niveau niet aankonden, maar hebben ze hun bedrag wel gerechtvaardigd. Dan zeg ik nog steeds “een beetje”. Bayern heeft wel vaker dit soort aankopen gedaan die misschien wel de kwaliteit hadden, maar niet helemaal hebben waargemaakt bij hun club. Meeste bekende voorbeeld is misschien Robben, niet helemaal gered bij Real, maar top bij Bayern. De Ligt heeft nogmaals de potentie, want hij heeft verschrikkelijk goeie wedstrijden gespeeld bij Ajax en Oranje, dus dat heeft Bayern denk ik wel getriggerd om hem te halen.

6 augustus 2022 om 14:30

De Jong en de Ligt waren dan ook echt absolute toptalenten die niet te vergelijken zijn met de andere namen die je noemt. Kijk zo’n Donny van de Beek die al een hele tijd niet in beeld is bij het Nederlands elftal terwijl jongens als Til wel worden opgeroepen.

6 augustus 2022 om 16:00

Donnie gaat bij United niets doen. Is gewoon een selectiespeler en absoluut geen meerwaarde. Die heeft nu het geluk dat ten hag daar is, anders zit die sws hele seizoen op de bank. Donny is een topspeler voor de Europese subtop, niets meer niets minder.

6 augustus 2022 om 12:18

Een stap terug? Elke week tegen Henk Veerman, Seuntjes en Kramer of tegen Gabriel Jesus, Haaland en Nunez spelen. Ik heb wel een vermoeden hoe je sneller een beter speler word

6 augustus 2022 om 12:28

Juist een uitmuntende keus waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen. Het getuigt juist van enorm veel ambitie dat je speeltijd bij een kleinere club verkiest boven de bank bij een grotere. Het gaat erom dat je ervaring opdoet en je last zien tegen de beste spitsen en bij Bournemouth krijgt hij daartoe de kans.

Prima stap voor deze jongen. Feyenoord ontvangt een mooi bedrag en deze jongen speelt in de sterkste competitie. Als hij zich sterk ontwikkeld kan hij na 1 of 2 seizoenen wellicht weer een mooie stap maken. Als Feyenoord slim is bedingen ze nog eens een behoorlijke doorverkoop percentage. Onderlinge PL transfers vallen doorgaans wat hoger uit, kunnen ze er een nog mooier bedrag aan overhouden.

Jongens sorry maar dit is toch geen mooie stap? Van top Eredivisie naar kelder Premier League. Treurig om te zien hoe graag spelers soms weg willen uit Nederland waar ze op handen gedragen worden.

6 augustus 2022 om 10:21

Ik denk dat ze liever naar de PL willen dan weg uit Nederland. Maar ben het wel met je eens dat ik niet had verwacht van Senessi dat hij naar zo'n kleine club zou gaan. Ergens in de middenmoot PL had hij denk ik ook aangekund.

6 augustus 2022 om 10:24

Het geld overheerst natuurlijk. Zou mooi zijn als ze een limiet op zetten hoeveel een speler mag verdienen. Maar dat zou nooit gebeuren.

6 augustus 2022 om 12:15

De salarissen die ze in de PL betalen zijn torenhoog. Daarnaast is het voor Senesi natuurlijk gewoon een stap naar een veel sterkere competitie. Denk dat het wel verstandig is om eerst zo'n tussenstap te maken. Hou je je bij Bournemouth goed staande, dan komen de echte (sub)topclubs echt nog wel.

Weer een speler weg en ook een te laag bedrag. 15 miljoen Incl bonussen had echt beter gekund hoor. Je hebt al 5 a 6 spelers weg moeten doen dan moet je dus hoger mikken en 25 miljoen vragen. Nu ook aursnes weggaat hou je net 4 basisspelers over. Hoop dan wel dat Hancko de vervanger wordt.

6 augustus 2022 om 10:32

Te laag? 15 miljoen voor een 1-jarig contract. Ik zou het zeer netjes vinden.

6 augustus 2022 om 10:47

Eenzijdig verlengen maakt het 2 jaar. Daarnaast heb je al 5 basisspelers weg laten gaan. Dan kun je toch op zijn minst hoog inzetten?

6 augustus 2022 om 10:50

We weten niet wat de optie is. Misschien staat er een gelimiteerd transfersom in. Feyenoord had anders echt wel de optie gelicht.

6 augustus 2022 om 10:55

Precies zoals rbn zegt. Als er gunstige voorwaarden bij die optie horen had Feyenoord die optie natuurlijk allang gelicht. Het feit dat dat niet is gebeurd betekent waarschijnlijk dat er iets in staat waardoor er volgend jaar minder geld aan hem zou worden verdiend.

6 augustus 2022 om 12:16

Wat is een te laag bedrag?
Als we ons gaan spiegelen aan Engeland (wat veel mensen doen) is het inderdaad aan de krappe kant.
Het is en blijft alleen de eredivisie en hij was nu niet echt een grote uitblinker in onze competitie van een club die vaak als kampioen van Nederland uit de bus komt rollen en het is ook een na-corona tijdperk waar vele clubs financieel last van hebben
Voor een verdediger met nog maar 1 jaar te gaan is 15 miljoen een prima bedrag voor Nededlandse begrippen.

Had Sevilla of Napoli verwacht nu Kounde en Koulibaly weg zijn en de bezetting daar achterin schaars is. Prijs 20 miljoen vragen, anders verdien je niks aan Senesi en Bournemouth heeft geld genoeg.

Verder, jammer dat hij gaat, wel echt een belangrijke speler voor Feyenoord en we houden echt niks over van ons team .
Maar nu Geertje een dikke contract verlenging geven, omdat hij nog maar twee jaar heeft en hem met korting moet verkopen volgend jaar. Hancko zie ik ook heel graag komen, snel, sterk en jong.
Kokcu, Trauner, Geert, Bijlow worden hierna wel onverkoopbaar!

6 augustus 2022 om 10:34

Sevilla heeft al Marcao van Galatasaray gehaald en Napoli Kim van Fenerbahçe.

Mooie stap voor hem, weg der geleidelijkheid. Overigens zie ik hem nooit de top behalen, maar dat terzijde. Feyenoord wellicht nog Hancko binnenhalen of anders een andere verdediger met ervaring.....ben benieuwd

15 miljoen vind ik een prima bedrag voor Senesi. 25 jaar, 1-jarig contract en pas 1 interland gespeeld. Afgelopen seizoen redelijk stabiel, maar maakt ook eens in de zoveel tijd nog wel een slippertje.
Bournemouth prima stap, zie Nathan Ake. Basisplaats in een van de grootste competities, bij een ploeg waar vooral zal worden ingezakt en zijn (gebrek aan) snelheid niet zo’n probleem zal zijn. In de 1 op 1 en in de lucht wel sterk namelijk. Succes Marcos!

Een club die de finale van de Conference league heeft gespeeld. Die groeiende is,
verruilen tegen een van deze twee clubs? Ik zou lekker bij Feyenoord blijven
Behalve als ik daar veel en veel meer zou kunnen verdienen

6 augustus 2022 om 10:59

West Ham heeft de halve finale van de Europa League gespeeld wat m.i. net zo knap is. Dat zijn voorkeur bij Bournemouth ligt vind ik dan wel apart. Zal wel met speeltijd te maken hebben.

Jammer , bijzonder gecharmeerd van Senesi. Leest het spelletje als geen ander. Te langzaam voor de top maar ik vind hem buitencategorie.

Ik begrijp ook niet dat Feyenoord niet wat hoger gaat zitten. Wellicht wordt het een 15 + bonus constructie en dat ze uit komen op 20 miljoen. Ik zou alleen zelf hebben gekozen voor West Ham en niet Bournemouth. Zijn toch iets hoger aangeschreven en doen toch elk jaar wel wat meer mee met de plekken 5-10 dan Bournemouth. Voor Feyenoord wel een aderlating op dit moment. Gelukkig is de transfermarkt nog 3 weken open. Zullen wel belletje naar Twente doen

6 augustus 2022 om 11:58

Senesi nog 1 jaar contract dus meer dan 15 word het echt niet helaas..bij Bournemouth heeft hij sowieso kans om in de basis te spelen en bij West Ham moet dat maar blijken nadat ze Aguard gehaald hebben..

Zou feyenoord niet eens nederlandse spelers gaan halen. Zou als Senesi weggaat toch maar even kijken voor Mees Hilgers. Jetro Willems zou ook niet gek zijn voor de LB.

6 augustus 2022 om 13:10

Zoals Dolrosun, Tabouni, Idrissi en Wieffers bijvoorbeeld?

Jammer maar begrijpelijk dat hij vertrekt. 1 van me favoriete verdedigers in een Feyenoord shirt. Hoop dat hij morgen nog wel even meespeelt tegen Vitesse.

Hoop toch dat het bedrag 2/3 miljoentjes hoger uitvalt. En dat je met bonussen op 20 uitkomt. Het seizoen gaat alweer beginnen en Senesi is onze sterkhouder en samen met Kokcu de aanjager in dit elftal. Heeft zich vorig seizoen als een ware leider gepresenteerd. Zal dus ook moeilijk te vervangen zijn aangezien er waarschijnlijk niet heel veel van zijn miljoenen herinvesteert kunnen worden. Zal het dan toch Hancko worden voor 7/8 miljoen?Wel apart dat je met Bijlow, Geertruida, Trauner, Kokcu, Toornstra, Walemark en wat jeugdspelers straks maar 6 spelers overhebt die vorig seizoen minuten hebben gemaakt (er vanuitgaande dat Marciano, Senesi, Aursnes, Diemers, Hendrix en Alireza nog vertrekken). Slot begint letterlijk op nul al ben ik blij dat de as met Bijlow - Trauner - Geertruida en Kokcu in ieder geval staat. Die weten wat er nodig is om het spel van Slot te spelen. Zij krijgen alleen de zware taak om iedereen hierin mee te krijgen.

ik had (persoonlijk) graag senesi bij een spaanse club gezien, bijv een sevilla.
die zijn toch hun twee topverdedigers verloren afgelopen transfer periode (kounde en diego carlos)

6 augustus 2022 om 13:26

Voor Diego Carlos heeft Sevilla Marcao gehaald. Een linksbenige centrale verdediger.

Snap dit wel van Senesi, bij Bournemouth speelt ie zeker en kan dan via die club daarna een stap hogerop. Zoals Ake gedaan heeft. Bij West ham wordt het toch vaak banken voor hem. De vraag is wel wat Feyenoord dan nog overhoudt van 15 miljoen met die 10% afdragen aan de oude club 7,2 miljoen winst tov het aankoopbedrag en slechts een deel daarvan mag worden aangewend. Daar koop je geen waardige vervanger voor.

Van alle spelers bij Feyenoord, was duidelijk dat bij een god bod Senesi mocht vertrekken. Ik denk alleen dat Feyenoord het graag eerder in de transferwindow het had zien gebeuren. Aursnes gaat ook. Daarna moet het echt afgelopen zijn met uitgaande transfers. Op Jahanbaks na dan.

Dat wordt door selecteren op deze positie voor Feyenoord. Er is talent dus daar ligt het niet aan. Wellicht komt er nog een pinchhitter, onderhandelingen zijn gaande.
2 meter lang, groot loopvermogen. Stormram in de aanval.
Jay-Roy 'The Cave Man' Grot of Adolfo Gaich?

Bijzondere transfer. Senesi had wat mij betreft wel wat hoger mogen mikken dan Bournemouth

dus van vorig seizoen alleen nog Bijlow, Trauner, Kokcu, Geertruida en Pedersen over. nee hoor, ik huil niet...

6 augustus 2022 om 15:45

We hebben nu nog 2 linksbacks, lcv, vervanger voor Aursnes en een buitenspeler nodig.
Diemers, Hendrix, Marciano en Alireza moeten nog weg. Word een gekke maand augustus maar hopelijk zonder teveel teleurstellingen.

6 augustus 2022 om 16:05

Lopez is binnen dus dat is er 1. Paxiao is blijkbaar ook bijna binnen en nu senesi vertrekt zal Hancko ook wel komen. het komt goed, maar deze maand gaan we echt nog wel een paar keer op onze bek.

Wel echt een laag bedrag voor zijn klasse.

Maar ik denk dat dat met zijn contractduur te maken heeft

Naam van Hancko gaat al langere tijd rond bij Feyenoord, wat zou hij moeten kosten+/- ??
Is dit iemand die er meteen staat als vervanger van of heeft hij tijd nodig, ben niet zo bekend met hem?

6 augustus 2022 om 15:51

Genoeg ervaring, fysiek sterk plus international en ook nog eens redelijk jong. Bovendien erg goede (offensieve) statistieken. Ik had gehoopt dat mijn club er ook voor zou door pakken.

6 augustus 2022 om 15:53

vgm moet die gast tussen de 6 a 8 mil kosten. al liggen ze uit europa inmiddels (door een blunder van hem trouwens) dus dat kan de prijs nog wat drukken. is basisspeler en fit, zal er direct staan.

Prima, beter dan afgelopen seizoen gaat hij denk ik niet worden. Hoop dat ik ongelijk heb en dat we de bonussen ook nog mogen ontvangen mocht hij een niveau omhoog gaan. Gracias Marcos

Hij heeft geen kwaliteiten om bij de top te komen, heeft niet voor niets pas 1 interland gespeeld. Dit is een prima club voor hem, een middenmoter.

Ik ben helemaal niet blij met het vertrek, wetende dat het hele transfer bedrag wat het oplevert niet in zijn geheel kan worden gebruikt voor een nieuwe centrale verdediger, waar haal je een gelijkwaardige verdediger vandaan als je maar twee derde van de opbrengst mag gebruiken voor een nieuwe CV vind het een aderlating en veel te laat.

6 augustus 2022 om 16:33

Hierdoor kan Feyenoord opnieuw weer wat schulden wegwerken, prima toch? De rest is voor het halen van een vervanger. Als Feyenoord zo doorgaat dan is het over een tijdje schuldenvrij en kan de vrienden van Feyenoord ook worden uitgekocht.

Dit gaat een lastig seizoen worden voor Feyenoord laten we hopen dat we iets uit onze hoge hoed kunnen toveren

6 augustus 2022 om 17:18

Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid een tussenjaar, ook al haal je veel kwaliteit terug zal het ook Slot tijd kosten om hier een geoliede machine van te maken. Zowat je gehele as plus meest creatieve speler zijn weg.

Het komend tussenjaar "levert" je wel bijna 80 miljoen op, waarvan een groot gedeelte geïnvesteerd is in jonge en getalenteerde nieuwe spelers.

Door selecteren op deze positie voor Feyenoord. Er is talent dus daar ligt het niet aan. Wellicht komt er nog een pinchhitter, onderhandelingen zijn gaande.
2 meter lang, groot loopvermogen. Stormram in de aanval.

Wel verwacht dat hij zou vertrekken, maar zo laat in het seizoen is het alsnog een aderlating. Nu moet Hancko en het liefst nog een cv wel komen zou je zeggen.

Aursnes ook nog weg en dan gaat Feyenoord een package deal halen bij Twente. Zerrouki en Hilgers.

6 augustus 2022 om 17:27

Nee, alsjeblieft niet. Hilgers is er nog niet klaar voor. Hij zal ongetwijfeld potentie hebben maar hij moet lekker nog 2 jaar bij Twente blijven.

6 augustus 2022 om 17:53

Lopez, Hancko, Zerrouki en Paixao. Hopelijk ook nog een 2e linksback en eventueel Mannsverk / Aouchiche Borbas / Gnonto.

Naast Aursnes en Senesi verwacht ik ook dat Diemers, Hendrix, Marciano en Alireza nog vertrekken.

We hebben haast.

Gelukkig dat Vitesse ook nog amper een elftal op de been heeft.

Echter die Hancko moet nu wel snel komen, of een andere goede LCV.

2 linksbacks nog en Zerrouki erbij voor wanneer Aursnes vertrekt.

Dan die Paixao nog of Gnonto.

Dan is de selectie voor Feye echt klaar en kan Slot gaan bouwen, hoop dat het nog niet te laat is.

Mooi bedrag weer in de plus voor Feyenoord en wederom een speler die over de kop wordt verkocht. 15 miljoen en dan 800.000
Naar zijn oude club voor die 14.2 miljoen kan je een waardige opvolger vinden en met de goede scouting wellicht 2.
Mooie transfer voor deze jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord meldt zich na vertrek Marcos Senesi opnieuw voor Dávid Hancko

Feyenoord heeft zich officieel opnieuw gemeld bij Sparta Praag voor Dávid Hancko, zo meldt 1908.nl maandagavond. Feyenoord was al eerder deze transferperiode geïnteresseerd in de 24-jarige centrale verdediger uit Slowakije, maar...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren