Driessen snapt Ajax niet: ‘Belachelijk! Ihattaren geen nummer geven is idioot’

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 08:54Wessel Antes • Laatste update: 09:46

Valentijn Driessen vindt de beslissing van Ajax, om Mohamed Ihattaren geen vast rugnummer toe te wijzen, belachelijk. Dat geeft de journalist vrijdagavond aan in de voetbalpodcast Kick Off van De Telegraaf. Driessen heeft absoluut geen begrip voor het besluit, terwijl zijn collega Mike Verweij vooral denkt dat het een signaal is vanuit Ajax.

“Je had hem een rugnummer kunnen geven, maar ik denk dat het misschien ook wel een teken is vanuit Ajax van: ‘Jongen ga nou eerst eens je best doen en jezelf volledig op voetbal focussen en daarna komt de rest vanzelf’”, aldus Verweij. Driessen heeft een hardere mening over de situatie. “Het is belachelijk natuurlijk, echt belachelijk.”

Driessen gaat verder en probeert zijn mening te onderbouwen. “Iedereen die bij Ajax onder contract staat krijgt een rugnummer, ze zitten tot nummer 87, dan geef je zo’n jongen toch gewoon een nummer? Het lijkt wel vooruitlopen op aju paraplu en dat ze het niet meer in hem zien zitten. Nu komt hij weer in een uitzonderingspositie terecht en ontstaan er weer allerlei discussies. Wat kost het om die jongen een rugnummer te geven? Ik vind het echt idioot.” Ajax bracht afgelopen woensdag de rugnummers naar buiten. In tegenstelling tot Driessen zijn bewering kregen 24 spelers uit de hoofdmacht een nummer toegewezen.

Verweij verwacht niet dat dit betekent dat Ajax het niet meer in Ihattaren ziet zitten. “Dat denk ik niet. Ik denk dat er een psychologisch spelletje achter zit van: ‘Wij bepalen je rugnummer, doe jij je best maar.’ Dat vind ik wel een gekke gang van zaken. Je kan zo’n jongen ook steunen en zeggen: ‘Hier is je rugnummer en ga er vol voor!"" Ihattaren keerde afgelopen woensdag terug bij de Amsterdammers en werkt momenteel een individueel trainingsprogramma af. In de komende weken praat hij opnieuw met Ajax over zijn traject.


Poll

Had Mohamed Ihattaren een vast rugnummer moeten krijgen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door teun1)

Een nieuw seizoen, een nieuwe dag en een nieuwe compleet zinloze opmerkingen van Valentijn Driessen. Zal een lang seizoen voor hem gaan worden.

6 augustus 2022 om 09:05
0

Jij vind het, in tegenstelling tot Driessen, wel gewoon dat Ihattaren geen rugnummer krijgt? Ik meende dat hij vorig jaar bij zijn komst uit Italië wel meteen een nummer kreeg, nietwaar? Toen was hij (volgens de berichten) veel en veel minder fit dan vandaag de dag. Dus heb ik ook moeite om er niks achter te zoeken.

6 augustus 2022 om 09:11
0

Ze maken Mo gewoon kapot daar in Amsterdam 😉

6 augustus 2022 om 09:15
0

Kan psv over meepraten toch!

6 augustus 2022 om 09:19
0

Die arrogante Schreuder heeft wel erg veel nare trekjes van Schmidt overgenomen hè Japie?

6 augustus 2022 om 09:20
0

Toen was het de bedoeling dat hij "gewoon" bij jong ajax zou aansluiten en daar heeft hij ook mee gedaan. Nu weet niemand iets en is er blijkbaar een maatwerktraject. Ik snap best dat ze bij Ajax ff aankijken hoe het de komende weken loopt, hoogstwaarschijnlijk zelfs in overleg met Ihattaren zelf. Een rugnummer is zo gegeven. En nummer 87 lijkt me ook niet echt motiverend werken. Zodra hij een paar trainingen achter de rug heeft, sluit hij bij het eerste aan met een "normaal" rugnummer.

6 augustus 2022 om 09:31
0

Geheel met je eens behalve met dat aansluiten bij het eerste. Ik vraag me echt af of het nog wat word. Als voornamelijk psv supporter hem het wel echt gegund. Nu toch echt eerst weer zien en dan geloven.

6 augustus 2022 om 09:51
0

Hey marton, thanks
Best een plausibele uitleg, daar niet van, maar juist de argumenten dat een rugnummer zo gegeven is, en dat hij misschien binnen een paar trainingen weer zou kunnen aansluiten zou in mijn optiek juist reden zijn wel een nummer toe te kennen. En het hoeft ook geen 87 te zijn, als dat demotiverend werkt. Het wordt hoe dan ook een nummer dat nu toch al beschikbaar is.

Nou ja, zoals ik al zei, ik heb moeite er niet iets achter te zoeken door deze gang van zaken. Maar ik zal me inhouden 😉. Het zou leuk voor mo en Ajax zijn als er progressie wordt geboekt, maar ook daar heb ik verder weinig belang bij.

6 augustus 2022 om 10:12
0@fossen, nee ze proberen op te bouwen wat er na de afbraak bij PSV onder Schmidt nog over is van dit talent

6 augustus 2022 om 10:54
0

@G-schock, haha prachtig om te zien dat Japie zich nog niet in dit topic heeft durven vertonen. Maar, hem kennende, zal hij straks vast met een uitgebreid betoog komen over hoe het toch niet aan Ihattaren ligt. Ik wrijf alvast in m'n handjes!

6 augustus 2022 om 13:22
0

@Grovertje dat word weer lachen, gieren en brullen. Ik trek alvast een koude open😁

6 augustus 2022 om 09:06
0

Wat is er concreet aan deze opmerking onzinnig? En nee, ik ben bepaald geen fan van deze Valentijn. Nu maakt hij echter wel degelijk een opmerking die hout snijdt.........

6 augustus 2022 om 09:27
0

Zijn opmerking slaat juist nergens op want hij baseert het op dat volgens hem iedereen een vast nummer heeft gekregen. Maar oa een fitz Jim, unuvar of Setford staan er toch ook niet bij?

6 augustus 2022 om 09:52
0

En wat betekent het dat die spelers er niet bij staan?

6 augustus 2022 om 10:56
0

Enerzijds eens, maar wij weten niet wat de beweegredenen zijn van Ajax. Er zit ongetwijfeld iets achter, want zelfs Pierie krijgt een rugnummer.

6 augustus 2022 om 11:24
0

Unuvar heeft nummer 32 gekregen…

6 augustus 2022 om 11:34
0

Unuvar staat er wel bij

6 augustus 2022 om 12:54
0

Mo krijgt psychologische hulp aangeboden van Ajax las ik van de week in een artikel. Die jongen was echt wel fit de afgelopen weken, maar er spelen andere mentale zaken, dat is wel duidelijk. Vandaar geen rugnummer.

6 augustus 2022 om 18:31
0

Sorry, over heen gekeken. Maar een Setford zit ook altijd op de bank staat er ook niet tussen. Niet te veel waarde aan hechten. Nr 28 zal gewoon voor hem zijn

6 augustus 2022 om 09:10
0

Hij verwoordt het weer als een verongelijkte puber, maar in dit geval moet ik het wel met hem eens zijn. Zeer vreemde keuze om hem geen nummer te geven imo

6 augustus 2022 om 10:11
0

Of Ajax gaat gewoon niet verder met Ihattaren en gaat hij na de huurperiode gewoon weer terug naar Italie?

6 augustus 2022 om 11:12
0

Compleet zinloos is dit natuurlijk niet, de discussie omtrent Mo barst hierdoor gewoon weer los. Die had overigens ook losgebarsten als hij rugnummer 87 had gekregen, maar dat terzijde. Dit is uiteraard wel gewoon een signaal, of op z’n minst een voorsorteren op ‘houdoe en bedankt’..

Als hij een rugnummer had gekregen had Driessen dat weer belachelijk gevonden.. Vorm van sensatie om overal tegenin te gaan wat Ajax doet of beslist. Vermoeiende man

6 augustus 2022 om 09:06
0

Dit dus, zowel de keuze om ‘m wel en niet een rugnummer te geven kun je prima onderbouwen dus er is geen goed of fout. Maar je weetwat de keuze ook is dat Driessen de andere mening gaat hebben.

6 augustus 2022 om 12:02
0

Dit ook. Driessen lijkt wel heel erg z´n best te doen om op alle slakken zout te leggen.

Mo zal simpelweg dit seizoen moeten laten zien dat het koppie om is en hij een waardige selectiespeler kan zijn. Dan volgt dat rugnummer vanzelf.

Valentijntje maakt zich al weer druk, over iets waar hij een pest hekel aan heeft, namelijk Ajax. Ihattaren zal als hij fysiek weer in orde is echt wel een rug nummer krijgen. Hij heeft een groot deel van de voor bereiding i.v.m. omstandigheden niet mee gemaakt. Valentijntje is weer olie op het vuur aan het gooien om te suggereren dat Ihattaren geen rugnummer krijgt.

Geef mij zo'n baantje gaat Ajax links is die tegen links gaat Ajax rechts is die tegen rechts. Wat een makkelijk baantje zeg en dan lekker heel de dag onzin roepen.

Misschien niet op de manier hoe onze grote vriend Driessen het brengt maar ik ben het er wel mee eens. Geef hem gewoon een nummer of stuur hem terug naar Italië. In het verhaal van Verweij dat het hem motivatie moet geven en die zich op zichzelf moet focussen zie ik totaal niet waarom het niet geven van een rugnummer daaraan bijdraagt. Dat lijkt me echt gelul om er maar een bepaalde reden achter te zoeken.

6 augustus 2022 om 09:26
0

Zoals het er voor mij nu naar lijkt heeft hij weer een terugval in zijn oude gedrag. Het verhaal van John van der heuvel klinkt niet logisch. En hij heeft weer een gedeelte van de voorbereiding gemist om onbekende redenen. Denk dat die jongen helaas weer aan het kloten is. Hij kan verder niet terug naar juve. Want Ajax heeft hem definitief overgenomen.

6 augustus 2022 om 09:46
0

Nee, nog niet definitief overgenomen. Einde van dit jaar moeten ze beslissen. Er zijn wel een aantal artikelen geweest die zeggen dat Ajax hem wil behouden maar nog niks officieels.

Verweij en Driessen zuigen weleens uit hun duim maar zal van der Heuvel dat ook doen? Dat lijkt me wat ver gaan als het gaat om criminele activiteiten en als misdaadverslaggever.

6 augustus 2022 om 10:58
0

Waarom klinkt het verhaal van John Van Den Heuvel niet logisch dan?

6 augustus 2022 om 11:37
0

Hij wordt bedreigd en gaat dan vervolgens een meisje op zijn Instagram doen. Lijkt me geen domme jongen. Ga je ze uitdagen lijkt me. Politie die kan je ook niet eeuwig beschermen. Ook dat Ajax hem geen nummer geeft. Wijst er voor mij op dat er wat anders speelt. Want als hij echt bedreigd wordt. Dan heeft Ajax geen reden om hem geen nummer te geven.

Als Mo geen rugnummer krijgt vindt Driessen het belachelijk.

Als Mo wel een rugnummer krijgt vind Driessen het belachelijk.

Als Ajax eerst bij Driessen zou polsen dan vind hij het belachelijk dat ze niet zelfstandig een beslissing nemen.

Meneer azijnzeiker kan altijd een artikel maken..

6 augustus 2022 om 09:37
0

Helemaal mee eens. Er zijn ook genoeg andere jonge spelers die geen nummer hebben gekregen. En als die dadelijk in Jong laten zien dat ze een kans bij 1 verdienen, dan gaat zo'n jongen echt wel met een rugnummer spelen hoor, net als Ihattaren.

Maar Valentijntje vind altijd wel een reden om te zeuren. Mark my words, of Gorter vanavond nou keept of niet, er komt ergens in de komende dagen een nieuw zeikverhaal van Valentijntje. Als hij speelt dan is Gorter te slecht en had Pasveer natuurlijk moeten keepen, of als hij niet speelt dat Ajax heel slecht met Gorter om gaat en dat hij meer kansen had verdient.

Sportjournalistiek is helemaal niet zo moeilijk, snap niet dat je hier een opleiding voor nodig hebt. Denk dat een paar lessen Nederlands voldoende zijn.

Terecht dat hij geen rugnummer krijgt, hij moet maar laten zien dat hij er voor de 100% voor wil gaan. Hij is vaker met andere dingen bezig, ik verwacht dan ook dat ajax niet met hem verder gaat. Misschien kan van Bommel hem nog redden.

Ik zie dat nummer 18, 19 en 21 nog vrij zijn. Ruimte genoeg dus om Mo officieel lid van de selectie te maken zodra hij die achterstand heeft ingehaald.

6 augustus 2022 om 09:39
0

Die Italiaan, Lucca, heeft inmiddels nr 18. Dan komt waarschijnlijk die Mexicaanse RB nog, maar ook dan blijven er nog genoeg nummers over. Volgens mij droeg hij in de bekerfinale nr 27, dat is ook nog beschikbaar. Dus het is weer zeuren om het zeuren.

6 augustus 2022 om 11:00
0

Het kan ook een simpel signaal richting Ihattaren zijn dat hij eerst helemaal fit moet zijn om bij Ajax 1 terecht te komen. Ik denk inderdaad ook niet dat het allemaal zo spannend is.

6 augustus 2022 om 11:17
0

Dat zou logisch zijn. En als Ajax Ihattaren wel een rugnummer had gegeen zou dit waarschijnlijk de boodschap van Valentijntje zijn.

Het feit dat Ajax hem geen rugnummer geeft, naar mijn inziens, aan dat het al twee óver twaalf is voor die drama Queen.
Ze laten nu n psycholoog op hem los, iets wat ze bij PSV ook gedaan hebben, zegt men.
Een psychisch rapport opvragen van werknemer is volgens mij niet mogelijk bij wetgeving anders had Ajax dat kunnen doen. Of is dat wel mogelijk?
De basis voor deze hele soap ligt bij de inmiddels vertrokken trainer Ten Hag, want hij is verantwoordelijk voor dat Mo werd gehuurd van Juventus, de nieuwe trainer Schreuder zit met deze onprofessionele knul opgescheept.
Het blijft uiteindelijk een heel stoffig verhaal rondom dat laatste geval, Mo kan niet met de selectie mee naar het buitenland afreizen vanwege bedreiging en afpersing , je zou zeggen ga juist met de selectie n week of wat op trainingskamp en laat de politie in Nederland verder zijn werk doen.

Driessen moet zijn pedante praatjes eens lekker voor zichzelf houden. Alleen maar stoken en speculeren, wat die engnek doet.

Oh jongens, stop toch met boos worden om deze man. Hij doet het er om.

Het niet krijgen van een rugnummer maakt je verblijf bij Ajax nogal vrijblijvend.

Het motiveert in ieder geval niet, en maakt je geen onderdeel van de groep.

6 augustus 2022 om 11:02
0

Mee eens daarnaast is deze jonge mentaal nog niet sterk genoeg en Ajax gaat hem hierin ondersteunen. Maar door hem geen rugnummer te geven geef je deze toch alleen maar een mentale tik geen beste aanpak inzake Motje...

Valentijn is altijd zo kortzichtig. Dat maakt het soms wel leuk om te lezen. Als je de man niet serieus neemt ga je de ironie er van inzien.

Ik raad iedereen aan om artikelen over Driessen links te laten liggen. Gewoon niet op klikken, dan verdwijnen zijn artikelen vanzelf. Hebben we ook geen last meer van zijn bizarre uitspraken, waar niemand iets aan heeft. Dit is overigens de laatste keer dat ik op een artikel over deze man reageer en klik.

Kennelijk heeft Driessen wel een mening over het feit dat Ihattaren geen rugnummer kreeg toebedeeld, maar is hij vergeten te doen wat elke goede sportjournalist dan hoort te doen. Informeren waarom dat zo is.

Zo lang deze kerel een podium krijgt en wij er steeds op blijven reageren lacht deze aardappel zich kapot.
Wat Ihataren aangaat zal er wel echt weer iets aan de hand zijn.
Jammer dat je met dit talent en helaas niet de juiste intelligentie steeds maar verkeerde keuzes blijft maken.
Het enige dat hem helpt is radicaal met alles breken en ergens ver weg opnieuw beginnen.
Helaas is dit voor hem ern brug te ver, zo jammer maar het blijft een voldongen feit.
Je kunt niet steeds trainers en clubs als schuldige blijven aanwijzen, men werkt(e) daar dagelijks met hem, dus zij weten echt wel wat er speelt.
Hij kan wat dat betreft in een rijtje met Mido talent genoeg masr meester in het verprutsen ervan.

Ik begrijp valentijn wel, dit doet die vrouw vh ad ook altijd. Iets benoemen, waardoor er een discussie ontstaat, zodat mensen daar weer op reageren en dan kunnen zij weer op tv, dit uitleggen. Dit is gewoon een trucje.

Driessen vindt iets belachelijk ? Ja, als er een iemand belachelijk kan herkennen dan is hij het zelf natuurlijk wel. Komt zo vaak iets belachelijks uit zijn mond.

Als ik de media moet geloven is Ihataren helemaal terug en speelt hij de sterren van de hemel. "het is maar een oefenpotje" telt niet.
Op basis daarvan wel vreemd dat hij geen nummer krijgt dan.

6 augustus 2022 om 11:19
0

Bij regel 1 ga je de fout al in. Als ik de 'media moet geloven'.

De media is in Nederland best betrouwbaar, maar uitzondering daarop is de sportjournalistiek, die geen feiten brengen maar veelal hun mening. En een van de dieptepunten van de sportjournalistiek is dit duo van de Telegraaf.

Rugnummer kan hij nog altijd krijgen
Weet Driessen wel wat er met hem aan de hand is en waarom hij niet mee traint

Het is toch ook belachelijk dat Ihataren geen rugnummer heeft. Ik zou mij ook niet prettig daarbij voelen als speler.

Is niet in m opgekomen dat ie nu nog niet vast bij het eerste zit, als alleen eerste elftal spelers een nr hebben?

Hij gaat hoofdzakelijk z'n wedstrijden spelen in jong ajax, waarom moet hij dan een rugnummer? Over 2 maand keert hij weer terug naar Italië, verhuurt Juve hem weer aan een andere club

Het Valentijn. Ga je dat ook over Lucca zeggen of alleen over Mo. Lucca staat namelijk ook nog niet op de lijst. Oeh wat spannend!! Not.

6 augustus 2022 om 14:46
0

Tsja, Lucca is er natuurlijk niet al een half jaar. Dus niet echt te vergelijken toch?

En als Ajax hem WEL een nummer had gegeven, had Driesen daar weer commentaar opgehad
Het een een beroepszeikerd eerste klas
En vaak komt er alleen maar wartaal uit zijn mond/pen/toetsenbord
Hij geeft een mening, maar die moet hij vaak herzien als de echte waarheid naar boven komt

Ach, als psv van de keeper uit de Eredivisie met de slechte schot-redding verhouding naar de gene uit Frankrijk met de beste gaat, is het ook niet goed want hij is transfervrij.

Die man zeikt om nog relevant te zijn en om te reageren blijft die aandacht krijgen..

Mootje is bezig met de ex of vriendin van Aboukhlal. Die jongen heeft mensen achter haar aan gestuurd waarna zij naar Spanje vluchtte. Mo is erachteraan gegaan, maar moet z'n prioriteiten on point krijgen. Ajax straft hem: zonder toestemming groepsproces verstoren.

Mo moeten ze lekker terug laten keren bij Juve klaar is Kees, gaat hem niet meer worden helaas voor Mo, veel te kwetsbare jongen om op te bouwen helaas.

Daar gaan we weer, zwaar vermoeiend deze man, met zen aannames

Irritante intrigant deze chef sport van de Telegraaf. Drukmaken om een rugnummer...pfffffff ☹️

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Driessen snapt Ajax niet: ‘Belachelijk! Ihattaren geen nummer geven is idioot’

Valentijn Driessen vindt de beslissing van Ajax, om Mohamed Ihattaren geen vast rugnummer toe te wijzen, belachelijk. Dat geeft de journalist vrijdagavond aan in de voetbalpodcast Kick Off van De Telegraaf....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren