Dirk Kuijt verschijnt na keiharde nederlaag voor camera van ESPN

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 23:35Mart van Mourik • Laatste update: 00:41

Het officiële debuut van Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag is uitgedraaid op een fiasco. Halverwege het verloren Keuken Kampioen Divisie-duel met Heracles Almelo (4-0) keek de ploeg van Kuijt al aan tegen een 4-0 achterstand. In het tweede bedrijf bleef de schade beperkt en vielen er, mede door een gemiste strafschop van Samuel Armenteros, geen treffers meer. Kuijt spreekt na afloop voor de camera van ESPN zijn teleurstelling uit.

Marko Vejinovic opende de score uit een vrije trap, waarna twee treffers van Samuel Armenteros en een doelpunt van Nikolai Laursen tot de ruststand 4-0 leidden. Halverwege concludeerde analyticus Hans Kraay jr. al dat het vertoonde spel van ADO een ‘enorme afgang’ was. “Wat doe je als je Kuijt bent? Je moet hopen dat de bus zo snel mogelijk vertrekt. Dit maken ze vandaag never nooit meer goed. Op het middenveld worden ze helemaal suf getikt. Dit is een mega afgang zeg”, aldus Kraay halverwege.

Na afloop van de wedstrijd erkent Kuijt dat hij meer had verwacht van zijn debuut als hoofdtrainer, maar uiteindelijk wil de oefenmeester geen overhaaste conclusies trekken. “Het is gewoon heel teleurstellend. In de eerste plaats voor de supporters. Daarnaast ook voor de spelers, want die hebben in de afgelopen vijf weken heel goed en hard getraind. Zij hebben zich vandaag niet weten te belonen. Je kan hier verliezen van Heracles, maar de manier waarop is gewoon heel zuur. We hadden wel een kleine storm verwacht. Die storm kwam er ook, maar nadien ging het mis.”

“Vlak voor rust hadden wij nog kansen om op 3-1 te komen”, vervolgt Kuijt. “In het algemeen was het gewoon niet goed. Veel spelers hadden die niet de vorm die ze in de afgelopen wedstrijden in de voorbereiding hadden. Zo zie je dat je nooit wat kan zeggen over de voorbereiding, maar ik had een heel ander gevoel voorafgaand aan de wedstrijd. Vandaag is zuur en het doet ook wel pijn. Ik vind het heel rot voor de jongens, maar ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in deze ploeg. De ambities gaan we zeker niet in de koelkast zetten”, besluit de coach.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door psvparasiempre)

Volgende week kan de ploeg zomaar weer een ander gezicht hebben.

6 augustus 2022 om 00:10

Scherp! Beter de ploeg weer een ander gezicht dan Kuyt

6 augustus 2022 om 09:05

Het wordt inderdaad tijd dat die ploeg een flinke metamorfose ondergaat, anders hebben ze nog meer gezichtsverlies...

Iedereen maakt hem kapot. Maar geef hem de kans. Gio, Frank, Philip allemaal kregen zij die kans. Dirk je kan het jongen

6 augustus 2022 om 00:23

Erg triest dat iemand met zo’n staat van dienst zo weinig respect krijgt. Wat heeft hij toch misdaan? Een beetje botox? En ondertussen maar geilen op types als Monica Geuze en Nikki Plessen… over botox gesproken

6 augustus 2022 om 01:16

De botox maakt mij niet uit, hij moet doen waar hij zin in heeft. Wat mij verschrikkelijk op de zenuwen werkt is zijn ongekende zelfingenomenheid. Ooit was Kuyt bescheiden, toen heeft hij dat imago zelf iets te veel omarmd en acteerde hij bescheidenheid. Inmiddels is het stadium van je reinste narcisme bereikt

6 augustus 2022 om 07:28

Bobiku, dat is dus ook direct het probleem bij veel mensen. Wij zijn het vsn kuyt niet gewend omdat hij altijd bescheiden is geweest, echter is de persoon veranderd. Wanneer bijv Zlatan was geweest dan waren het totaal andere reacties geweest. Ik ken de voetballer kuyt, de persoon kuyt ken ik niet en heeft geen zin om over te oordelen en de trainer kuyt is kunnen we pas over een aantal jaar beoordelen.

6 augustus 2022 om 09:18

Ik vind het toch wel bijzonder dat de man die jouw club persoonlijk de enige titel van de afgelopen 23 jaar heeft bezorgd er zo op staat bij jou.Niet om je af te vallen hoor! Uiteindelijk telt het karakter van iemand

6 augustus 2022 om 09:54

Ik vind dat totaal niet blijken uit dit interview. Dat narcisme waar je het over hebt. Ik vind hem wel veel te zacht. Ook voor de spelers. Arme jongens, zo hard getraind. ... Schamen moeten ze zich en terugknokken. Dat past ook meer bij ADO dan dit geaai.

6 augustus 2022 om 10:56

Maurice, blijkt misschien niet uit dit interview, maar wel uit eerdere uitspraken. Bij Feyenoord zag je dat hij zichzelf als een soort kroonprins beschouwde, iemand die een soort geboorterecht had om daar trainer te worden. Terwijl hij nog niks heeft laten zien, en ze binnen de club blijkbaar ook niet zo tevreden waren. Toen hij bij ADO tekende zei hij ook al iets waaruit bleek dat hij die club eigenlijk net wat onder zijn status vond. Ik ken hem ook niet persoonlijk maar vanaf een afstandje ademt het allemaal zelfingenomenheid. Laat hem eerst eens wat presteren op het veld, als trainer dan. Dan kan hij recht van spreken opbouwen.

Vergelijk het trouwens met Ruud vN. Die werkt in de relatieve luwte aan zijn carrière en zegt niet direct ja als PSV komt. Echt totaal anders.

6 augustus 2022 om 15:47

Naalvlies, dat is het ook. Kun je nagaan, is eigenlijk het enige wat ik erop kan zeggen. Vroeger trapte hij ook open deuren in en zei hij niets bijzonders, maar dat was omdat hij oprecht een heel vriendelijke gozer was. Daar was nog niets gemaakt aan. Ik ben natuurlijk blij dat hij terugkeerde in 2015 en hij heeft het hele team toen een ongekende boost gegeven, zeker in mentale zin. Maar... hij was zó arrogant, verpakt in geveinsde vriendelijkheid. Lees trouwens zijn boek een keer. Je schrikt je rot

6 augustus 2022 om 09:37

Niemand maakt hem kapot hoor, dat doet hij zelf wel. Hij is de schijnheiligheid zelve.

Verkoop als Feyenoord Hall alsjeblieft. Die werd de hele wedstrijd voor bij gelopen alsof die voor het eerst op een voetbalveld stond. Zo ik schrok echt van zijn beroerde niveau, Hansson was hem altijd de snel af..

6 augustus 2022 om 01:18

Deed die het wel goed, Hansson? Die deed het bij RKC zo leuk een paar jaar terug

6 augustus 2022 om 11:25

Tja het was een makkelijk avondje voor Hansson tegen Hall. Denk dat de KKD een mooi niveau voor Hansson is om te laten zien wat hij nou echt kan.

Pijnlijk voor dirk, maar Heracles heeft simpelweg meer kwaliteit dan ado. Vejinovic en Armenteros zijn heerlijke voetballer, zeker voor de kkd.

6 augustus 2022 om 00:52

Maar het is verschrikkelijk lekker om kuyt af te maken, @ruiz_fct. Begrijp dat dan. Ook al heeft heracles een betere ploeg en heeft het een meer ervaren coach in de vorm van lammers, laten we kuyt gewoon afmaken en zeggen dat hij weg moet bij ado terwijl die net is begonnen. Je gaat tegen de stroom in door dit te zeggen. #kuytout

6 augustus 2022 om 08:19

Trieste bedoeling. Kuyt verdient gewoon eerlijk een kans als trainer. #fcgrun0ut

6 augustus 2022 om 15:43

Jurumy, het sarcasme in de bijdrage van fcgrun was echt niet zo heel moeilijk om te zien.

Mister ‘open deuren intrappen’ heeft gesproken!
Wat een verademing voor het Nederlandse trainersgilde.

6 augustus 2022 om 06:58

Het klonk echt opgelezen wat hij vertelde. "Hoi, ik ben Dirk, en ik jou mijn spreekbeurt over de afslachting van ADO"

Geen schande om te verliezen van Heracles. Die hebben een veel beter team. De manier waarop is wat anders. Tering het zag er verdedigend niet uit bij ADO.

Overdreven gedoe allemaal en meewaaien met de windjes. Deze man verdient een kans en hopelijk hebben we er een goede coach bij. Bijzonder hoe Nederland met oud sporthelden om gaat.

Hilarisch dat Kuyt inhoudelijk altijd zo weinig zegt dat VZ als titel maar gekozen heeft dat hij voor de camera verschenen is 😂

Zuur en pijn. Had bij 3-0 nog een kansje. Tsja, wat moetje eigenlijk voor de camera's zeggen als je net met 4-0 van het veld bent geveegd en je hebt er als coach ook niks aan gedaan om de afgang te voorkomen ? Vraagt Dirk zich nu af of zijn team wel goed geprepareerd was ? Was zijn opstelling en uitgestippelde tactiek wel adequaat ? Of zien we nu al dat Kuijt domweg te weinig bagage heeft om trainer bij ADO Den Haag te zijn ?

Als deze 4-0 een voorbode is voor het seizoen, hebben we nog genoeg voetbalinhoudelijke dingen om Kuijt op te bekritiseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller20
T. VerheydtAanvaller20
J. ZwartsAanvaller20
R. StruickAanvaller00
H. WentgesKeeper20
T. AsanteVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

15 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren