Publiek in Heerenveen zorgt voor fluitconcert na openingsduel Eredivisie

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 21:55Mart van Mourik • Laatste update: 23:37

SC Heerenveen en Sparta Rotterdam hebben de punten in het openingsduel van het nieuwe seizoen in de Eredivisie gedeeld. In het Abe Lenstra Stadion eindigde de ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Het feit dat het publiek in Heerenveen een fluitconcert gaf na afloop, was tekenend voor het wedstrijdbeeld.

Van Wonderen kon direct beschikken over de van Bologna overgekomen Sydney van Hooijdonk, die het aanvalsduo vormde met Amin Sarr. Verder debuteerde doelman Andries Noppert in het doel van de Friezen. De vijfmansverdediging werd aangevoerd door captain Sven van Beek. Trainer Maurice Steijn koos ervoor om vijf namen te laten debuteren. Naast Jonathan De Guzmán kregen ook Mike Eerdhuijzen, Jason Lokilo, Tobias Lauritsen en Nick Olij de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In de openingsfase van de wedstrijd bleef de amusementswaarde voor de aanwezige toeschouwers beperkt. Het enige speldenprikje van het eerste kwart van het duel werd uitgedeeld door Van Hooijdonk, die met zijn inzet stuitte op Olij. De grootste kans van de eerste helft werd genoteerd door Mats Köhlert. Laatstgenoemde kwam dicht bij de openingstreffer met een hard schot in de benedenhoek, maar opnieuw voorkam Olij een doelpunt.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld: het ontbrak Heerenveen aan creativiteit in de eindfase van de aanval, terwijl Sparta geconcentreerd stond te verdedigen. Na een uur spelen beproefde Van Hooijdonk opnieuw zijn geluk; hij slaagde er echter niet in om de scherpe sluitpost van Sparta te passeren. Hoewel beide ploegen in de slotfase nog op zoek gingen naar de winnende treffer, werd die niet meer gevonden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door heddeum)

Wat een fantastisch spektakelstuk hebben we vanavond kunnen zien!!
De eerste twee degradatiekandidaten hebben zich geloof ik al gemeld. Wat armoedig zeg.

5 augustus 2022 om 22:06
0

Dan heb je Volendam, Excelsior etc. nog niet zien voetballen. Heerenveen eindigt met dit materiaal gewoon top 10. Alsof de rest van de Eredivisie niveautje Premier League is

5 augustus 2022 om 22:09
0

Dat het vandaag niet lukte kwam ook doof sparta. Heerenveen is absoluut geen degradatiekandidaat. Eindigt gewoon top 10

6 augustus 2022 om 11:20
0

Dat het bij Heerenveen niet lukt komt door Van Wonderen wat gewoon een extreem behoudende.coach is. Na Johnny Janssen nu Van Wonderen. De Heerenveensupporter wordt niet bepaald verwent

5 augustus 2022 om 22:21
0

Geef ze de tijd joh. Van ons cluppie Feyenoord verwacht je zondag toch ook niet al heel veel?

5 augustus 2022 om 22:23
0

Nee, van Feyenoord verwacht ik ook geen wonderen dit weekend. Maar dit was echt wel heel armoedig.

5 augustus 2022 om 22:22
0

Die twee degradiekandidaten staan nu wel op champions league plekken

Overigens wel een beetje flauw om beide ploegen na 1 slechte wedstrijd door de grond te willen boren

5 augustus 2022 om 22:30
0

Je weet dat Sparta op het allerlaatste moment op 1 puntje de nacompetitie ontliep afgelopen seizoen he? En ik verwacht van deze trainer minder dan van Fraser.

En Heerenveen: afgelopen seizoen in totaal 41 punten. Daarvan 25 in de eerste seizoenshelft met 2x Veerman die daar rondliepen. Die zijn er niet meer. Dus voor een ieder die roept dat Heerenveen wel even minimaal 10e wordt: droom lekker verder!

5 augustus 2022 om 22:48
0

Onze selectie is vele malen beter dan vorig seizoen. Dan heb je echt niets gevolgd

5 augustus 2022 om 23:07
0

Was wel echt te zien ja al die toppers. Maar goed, over een paar weken kijken we wel hoe hoog of laag ze staan.

5 augustus 2022 om 23:15
0

We zullen zien inderdaad, zondag eerst maar even genieten van die andere toppers uit Rotterdam, wellicht kunnen die ook een puntje pakken, alleen dan tegen Vitesse.

5 augustus 2022 om 23:35
0

Ja, dit was slecht. Dat heb je soms. Wat een rare, dommige en nietszeggende reacties zeg. Het niveau dat jij momenteel aantikt is op zijn minst vergelijkbaar met Heerenveen en Sparta

6 augustus 2022 om 00:22
0

Waarmee je dus eigenlijk aangeeft dat het echt fucking slecht was en ik gewoon gelijk heb. Over niveau gesproken; weet wanneer je een vergelijking moet gebruiken.

6 augustus 2022 om 07:09
0

Ik zei de hele tijd al dat het heel slecht was. Ik heb ook nergens gezegd dat het niet slecht was hoor. Jij zegt alleen hele andere dingen

6 augustus 2022 om 15:34
0

Want Feyenoord heeft de rest van vorig seizoen hetzelfde niveau gehaald als de 1e wedstrijd tegen Drita wil je zeggen? Man man man, elke ploeg moet toch even inkomen. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat de openingswedstrijd van de eredivisie een waar spektakelstuk was, en dat die ploegen het de rest van het seizoen ook goed gedaan hebben.

5 augustus 2022 om 22:49
0

Is moeilijk te zeggen de eerste 5 wedstrijden wie waar om gaat spelen. Vorig seizoen stond Willem 2 in het begin hoog. Toch degraderen ze.

Helemaal met het publiek eens. Een verschrikkelijke wedstrijd van onze kans, sowieso een flinke zaadpot. Amper wat gecreëerd. Als dit zo doorgaat, dan wordt het nog een zwaar seizoen.

5 augustus 2022 om 22:13
0

Ook met slecht voetbal staat Heerenveen nu 1e. Seizoen is nog lang!

5 augustus 2022 om 22:31
0

Dit was de beste wedstrijd van heel het seizoen en tevens de slechtste 😧

Verschrikkelijke wedstrijd. Totaal niet aan kansen kunnen komen. Haye was schrikbarend slecht. Enige die goed speelde was van ewijk. Mag hopen dat dit niet veel gebeurd dit seizoen.

5 augustus 2022 om 22:05
0

Wat had je dan verwacht? Weinig mutaties ten opzichte van vorig seizoen dus verwacht geen sprankelend voetbal. Ik ben niet verbaasd van wat ik zag

5 augustus 2022 om 22:11
0

Vorig seizoen na de winterstop zag het er anders aardig leuk uit. Vrij aanvallend spel, goals en resultaat. Als we op die voet verder gaan wordt het een mooi seizoen

5 augustus 2022 om 22:13
0

Totaal niet met je eens, plek 11 is echt wel het hoogst haalbare. Zit erg weinig creativiteit en scorend vermogen in de ploeg.

Dit was niet goed. We kunnen beter dan dit. Haye heel zwak. Sarr, heel zwak. De rest: Heel zwak. Het was echt heel zwak.

5 augustus 2022 om 22:04
0

We staan wel eerste! Dat kan de rest niet zeggen

Oef, flashbacks naar het JJ tijdperk, had gehoopt daar nooit meer aan herinnert te worden. 0 tempo, 0 wil om te winnen. Had voor het eerst in jaren weer wat hoop voorafgaand aan het seizoen maar dit was vreselijk

Ben je zo blij dat de Eredivisie weer begint, zit je hier 90 min naar te kijken.. verlang je ineens weer terug naar het ek dammen van de afgelopen maanden.

5 augustus 2022 om 23:49
0

Zelfs het wedstrijdverslag is saai

6 augustus 2022 om 03:25
0

Bayern München, Arsenal, Lyon, Benfica, er waren genoeg alternatieven op de vrijdagavond .

6 augustus 2022 om 11:40
0

Heracles ADO was ook soort eredivisie potje 😝

Met dezelfde meuk, een ander resultaat verwachten is pas naïef....... Weer een rommel seizoen....

5 augustus 2022 om 22:10
0

Vanaf de winterstop liep het prima. Veerman en Veerman werkte gewoon niet meer, na hun vertrek en die van Jansen ging het beter... Niet raar om te hopen dat de goede lijn van vorig jaar werd doorgetrokken

Je moet Ole ook niet op de tribune zetten.
Fundamentele fout en belediging

Prima en volwassen wedstrijd van Sparta, nauwelijks wat weggegeven. Zit potentie in

5 augustus 2022 om 22:14
0

Sparta heeft ook flink geinvesteerd, die gaan zich makkelijk handhaven dit seizoen. Ik schat ze hoger in dan Heerenveen

Heerenveen is een hele mooie en logische vervolgstap voor Kees van Wonderen. Hij heeft met beperkt materiaal het maximale uit de selectie van Go Ahead Eagles gehaald afgelopen seizoen, met af en toe goed voetbal en leuke wedstrijden.

Voor mij was dan ook de vraag, kan hij ook op een andere manier spelen dan het verdedigende spel? Want met een club als Heerenveen moet je -vaker- zelf het spel maken i.p.v. een afwachtende houding.
Toen ik de formatie zag wist ik al voldoende. Het gaat waarschijnlijk een erg saai, moeizaam en vermoeiend seizoen worden voor Heerenveen als van Wonderen dit voortzet. Ik hoop toch dat hij wat aanvallender gaat spelen dan de formatie en wedstrijd van vandaag.

Weinig verrassend. Slaapverwekkend van heerenveen. Dit past niet bij deze club. Heerenveen hoidt van attractief voetbal.
Ok dan verlies je wat wedstrijden, maar altijd boeiend.
Komen ze met Wonderen aanzetten. Boring

Kitolano viel uitstekend in. Erg blij mee. Let maar op hem dit seizoen! Puntje kan ik ook mee leven. Weinig weggegeven. Helaas ook weinig gecreëerd, dus daar mag nog aan gewerkt worden.

5 augustus 2022 om 22:32
0

Kitolano viel zeker positief op in die korte speeltijd. Zeer benieuwd naar hem

Slechte wedstrijd door dat beide teams gewoon niet aan schieten toekwamen. Dan kan een voetbalwedstrijd al snel vrij saai worden.

Drukzetten en verdediging van Sparta was zeker niet verkeerd, al waren de risicoloze balletje terugspelen en dan kansloos de bal over de linkerflank gooien echt vrij kansloos. Heerenveen leek ook echt vermoeid en de spitsen zaten er zeker nog niet in, hoop dat beide clubs het beter gaan doen komende maanden!

Je zult maar geld moeten betalen om dit soort wedstrijden af te kijken. Als dit de voorbode is van komend weekend, zijn we mooi in de aap gelogeerd;-)

Ik vind het nog vleiend stuk voor Heerenveen, want ik heb het absoluut anders ervaren. Genoeg potentie, maar daar kon ik vandaag weinig van merken. Weinig dreiging. Kohlert positief lichtpunt en ook van Ewijk viel me mee de rest moet en kan beter. Kan hopelijk alleen maar beter worden. Wedstrijd verdiende inderdaad geen winnaar.

5 augustus 2022 om 23:27
0

Die Kohlert die staat daar nie top z'n plek vind ik. Doordat hij daar samen met Kaib op links staat mis je een man op het middenveld. Het middenveld mag zich aanvallend wel wat meer laten zien. Je kan een aantal keer van Hooijdonk mooi inspelen bijvoorbeeld, maar vervolgens staan er niemand onder waar hij de bal naar terug kan spelen zodat je door kan met de aanval of zelfs kan schieten. Op het midden van het veld ontbrak er wat.

Anti voetbal van v Wonderen past niet bij Heerenveen. Hier gaat het publiek heel snel klaar mee zijn als de resultaten uitblijven zoals vandaag. Dat Sparta een puntje genoeg vnd in een uitwedstrijd is begrijpelijk.

Nederlandse competitie is weer begonnen maar het klagen is nooit weggeweest, kijk bijv naar Frankfurt, 1-6 achter maar publiek gaat 90 min lang tekeer met gezang.

Hmm geen topwedstrijd dit. Nog wat vroeg van wonderen te beoordelen maar achteraf bekeken had je misschien het liefst nog wel met tobiasen doorgegaan

Poeh wat een saaie pot zeg. Tweede helft wat beter dan de eerste als heerenveensupporter, maar niet goed genoeg. Zag ik niet aankomen eerlijk gezegd, want tegen Excelsior was het een stuk beter. Aanvallend moeten we echt stappen zetten. Achterin is het wel prima, maar je moet toch echt voorin kansen creëeren en scoren om te winnen

Denk dat Ole Tobiasen weer heel snel voor de groep staat, die liet eindelijk weer positief voetbal zien vorig seizoen met een vrij karakterloze ploeg. Nu doet van Wonderen er nog een schepje bovenop met z'n anti voetbal.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. HalilovićMiddenvelder10
T. HayeMiddenvelder10
S. OlssonMiddenvelder10
A. NoppertKeeper10
A. TahiriMiddenvelder10
P. BochniewiczVerdediger10
R. KaibVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

62 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 sc Heerenveen 1 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 31 1 4 0
2020/2021 Willem II 14 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 0 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Publiek in Heerenveen zorgt voor fluitconcert na openingsduel Eredivisie

SC Heerenveen en Sparta Rotterdam hebben de punten in het openingsduel van het nieuwe seizoen in de Eredivisie gedeeld. In het Abe Lenstra Stadion eindigde de ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel:...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren