Armenteros en Vejinovic bezorgen Kuijt horrordebuut als hoofdtrainer ADO

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 21:50Wessel Antes • Laatste update: 22:52

Heracles Almelo heeft Dirk Kuijt vrijdagavond een vreselijk debuut als hoofdtrainer van ADO Den Haag bezorgd. De Heraclieden wisten in eigen huis gigantisch uit te halen en stonden al bij rust met 4-0 voor dankzij een prachtige vrije trap van Marko Vejinovic, twee doelpunten van Samuel Armenteros en een fraaie goal van Nikolai Laursen. Gelukkig voor ADO nam Heracles na rust gas terug, en wist keeper Hugo Wentges nog een strafschop van Armenteros te keren om erger te voorkomen.

Kuijt startte de wedstrijd vrijdagavond met maar liefst zes nieuwe aanwinsten in de opstelling van ADO. Zo mochten Denzell Hall, Dirk Carlson, Daryl Werker, Jordy Wehrmann, Max de Waal en Joël Zwarts zich direct laten zien. Bij Heracles stonden er een stuk minder nieuwelingen aan de aftrap. Michael Brouwer kreeg de kans onder de lat, nadat hij vorig seizoen werd uitgeleend aan FC Emmen, terwijl verder alleen de teruggekeerde routinier Vejinovic deze zomer arriveerde in Almelo.

Dankzij Vejinovic, die tussen 2009 en 2013 al vier seizoenen voor Heracles speelde, beleefden de Almeloërs een absolute droomstart. Na drie minuten schoot de 32-jarige middenvelder een vrije trap op prachtige wijze achter doelman Hugo Wentges, die logischerwijs kansloos was op deze inzet. Een kwartier later werden de problemen van ADO een stuk groter nadat de Hagenezen flink de fout in gingen tijdens de opbouw. De gelouterde Armenteros wist dat genadeloos af te straffen en de score te verdubbelen.

Tien minuten later liet de Zweedse spits alweer zijn tweede treffer noteren, toen hij een perfecte pass van Anas Ouahim met buitenkant links beheerst achter doelman Wentges wist te werken. Nog voor rust zette Laursen de 4-0 op het scorebord met een eveneens fraaie treffer. Emil Hansson passeerde Feyenoord-huurling Hall met een heerlijke versnelling, waarna hij de bal met zijn buitenkant precies goed teruglegde op de inlopende Laursen. De 24-jarige Deen wist de bal alert binnen te tikken en stuurde Kuijt daarmee met nog meer kopzorgen de kleedkamer in.

Na rust deed Heracles het gelukkig voor ADO een stuk rustiger aan. Ondanks de vier tegendoelpunten liet keeper Wentges een aantal keer goed zien waarom hij in juni bij de selectie van Jong Oranje zat. In de 57e minuut wist hij uitstekend in te grijpen, toen Armenteros alleen op hem af kwam. Vijf minuten later voorkwam hij opnieuw een hattrick van de spits. Heracles kreeg een penalty na een overtreding van Carlson, maar Wentges wist de zwakke inzet van Armenteros te keren. Zo bleef de schade na rust beperkt. Het hoogtepunt van de tweede helft was de terugkeer van Thomas Bruns, die onder luid gejuich van het publiek twintig minuten voor tijd mocht invallen tijdens de geweldige competitiestart van Heracles.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door cas1)
5 augustus 2022 om 23:56

lol

Heracles heeft ook gewoon echt goed elftal he. Die gaan denk ik fluitend kampioen worden

Voor Ado, Willem 2 en Nac vechten om plek 2

6 augustus 2022 om 00:21

Fluitend kampioen in de KKD dit seizoen... ik dacht het niet.

6 augustus 2022 om 00:22

Waarom niet kan je dat toelichten ?

6 augustus 2022 om 00:29

Ik denk het ook Krillin. Heracles heeft echt een heerlijk elftal voor kkd begrippen.

6 augustus 2022 om 00:49

Ik vermoed dat hij meerde clubs in gedachten heeft die voor de bovenste plek strijden.

6 augustus 2022 om 08:12

Fluitend kampioen? Daar denken we in Zwolle iets anders over. Dat het maar een mooi spannend seizoen mag worden.

Ach ja, weinig anders verwacht. Kut om nu ADO fan te zijn. Prima als we er al van uit kunnen gaan dat ze niet zullen promoveren na die wanvertoning in de play-offs afgelopen seizoen.

Weinig anders verwacht van Dirk Kuyt. Maar hij moet alles vast nog even finetunen. De echte Dirk Kuyt tactieken komen waarschijnlijk nog.

5 augustus 2022 om 22:20

Dit is de 3e keer in een 3e topic dat je deze tekst post. Heb je lang over het grapje nagedacht? In dat geval snap ik best dat je het wilt uitmelken 👍🏻

5 augustus 2022 om 22:38

Weinig anders verwacht van Dirk Kuyt. Maar hij moet alles vast nog even finetunen. De echte Dirk Kuyt tactieken komen waarschijnlijk nog.

5 augustus 2022 om 23:01

Ik vond Heracles juist erg sterk de eerste helft. Vond Kuyt ook een prima analyse afleveren achteraf. Snap je loze kritiek dan ook niet echt.

Ik denk dat ik een van de weinigen op dit forum was die het jammer vond dat Heracles degradeerde, dus verrassing; ik ben blij dat ze gelijk met een goede overwinning beginnen. Niet alles in de KKD zal zo makkelijk gaan (kuyt is tactisch compleet overklast haha), maar de eerste stap richting promotie is weer gezet. Zeker met het puntenverlies van concurrenten als Willem2

5 augustus 2022 om 22:16

Als ze de vanuit de Eredivisie er maar voor zorgen dat er niet mee op kunstgras gespeeld mag worden dan zie ik Heacles graag terug. Met Kunstgras laat ze dan maar lekker wegblijven.

5 augustus 2022 om 22:20

Kunstgras is een minus ja, dat moeten ze ff op orde krijgen in Almelo.

5 augustus 2022 om 22:27

Nico-Jan Hoogma heeft laatst uitgesproken dat het kunstgras weggaat in de aankomende jaren

Zal Dirkie de eerste trainer worden die eruit getrapt word in het Nederlands voetbal ?

Gefeliciteerd Heracles met deze overwinning op een directe concurrent. Pff wat viel dat Ado mij zwaar legen.. laten we maar zeggen dat het een totale offday was.

zo loop je gelijk weer achter de feiten aan.

Tweede helft gewoon 0-0 gespeeld, er zijn positieve dingen te benoemen!

Zo dit wel koren op de molen voor alle leden om Dirk te bashen. Hij heeft de eerste wedstrijd ruim verloren en iedereen lacht zich rot hier. Hoe triest kan je zijn. Ik weet niet wat hij ze heeft aangedaan. Ik hoop dat hij ADO op de rails krijgt.

5 augustus 2022 om 22:05

Wat Kuyt geeft gedaan? Het is gewoon een ontzettend neppe kerel. Daarnaast heeft hij Feyenoord misbruikt voor zijn eigen succes. Dat zal jou een worst wezen, maar zo ga je niet om met de jeugd.

5 augustus 2022 om 22:15

Hoe triest kan je zijn? Lekker makkelijk. Misschien hebben mensen wel oprechte redenen om Kuyt als een schijnheilige hypocriet te zien die zichzelf fantastisch vindt. Maar wuif de kritiek maar weg.

5 augustus 2022 om 22:28

Ik vind het ook vrij triest. Tijdens zijn actieve carrière heb ik hier zelden iemand over gehoord, maar ik heb toch sterk de indruk dat mensen sterk door Derksen beïnvloed zijn. Hoor slechts een paar repeterende argumenten die nog nooit door teamgenoten of vanuit de clubs waar hij gewerkt heeft zijn bevestigd.

5 augustus 2022 om 23:51

lees zijn boek maar eens, dan verander je misschien van mening.
ik heb zelf ook niks met kuyt, niet tijdens zijn actieve carriere als voetballer of toen hij als analist op de buis kwam.

vind het verder ook bijzonder dat hij nu als hoofdtrainer aan de slag is.

6 augustus 2022 om 01:51

Ik vind Derksen drie keer niks. Ik heb het boek van Kuyt gelezen en werkelijk opgelet bij zijn media-optredes. Hij is zogenaamd een vrome Christen die illegaal gokt met grote bedragen contant geld. Hij heeft zich bij Feyenoord onmogelijk gemaakt en beroept zich nu op de wanhoop van ADO, die zich hebben laten piepelen. Het is echt triest.

6 augustus 2022 om 09:18

Je hebt werkelijk opgelet bij zijn media optredens? Daarin heeft Kuyt nog nooit iets spannends gezegd. Zoals het overgrote deel van de spelers en trainers overigens, dus ben benieuwd wat voor grote ergernis je daar van specifiek Kuyt hebt uitgehaald. En illegaal gokken, poe poe. En dat als Christen, die nooit iets fout mogen doen. Wat een onmens. Je hebt dus nauwelijks een fatsoenlijk argument, het is gewoon fijn afgeven?

6 augustus 2022 om 09:38

Jij noemt het gewoon 'geen argument' dat maakt het nog niet ineens geen argument. Kuyt noemde zijn biografie na de bijbel het beste boek- het is werkelijk een van de meest masturbatorische dingen die ik ooit heb gelezen. En dan tienduizenden euro's afgeven op tankstations en de vermoorde onschuld spelen erover.

Als jij dit slechts afgeven vindt, prima. Ik gun zo'n man gewoon heel erg weinig, dus dan is het leuk dat ie het slecht doet bij ADO. Jammer voor ADO, maar soit.

6 augustus 2022 om 10:08

Jawel hoor, alleen geen sterk argument. ‘Geen argument’ heb ik overigens ook niet gezegd. Hij heeft een hoogdravende kwalificatie aan zijn eigen boek gegeven, vind ik ook geen sterk argument. Dat het leuk is om iemand die altijd zo politiek correct is geweest een keer op zijn bek te zien gaan, dat kan ik begrijpen. Ik vind bij Kuyt de afkeer echter totaal niet in verhouding staan met wat er nou aan argumenten wordt aangevoerd.

6 augustus 2022 om 10:33

Hoeveel meer negatieve elementen moeten er zijn bij een publiek figuur, al helemaal in de voetballerij, om afkeer van zo'n persoon te hebben? Het kan zijn dat jij alle hypocrisie en arrogantie niet genoeg vindt om Kuyt af te schrijven- dat kan -en iets als dat ie botox heeft laten doen is ook een slechte reden bijvoorbeeld. Maar ik begrijp niet zo goed hoeveel argumentatie je verwacht van me wat dit betreft.

5 augustus 2022 om 22:21

Heb niet veel tegen Dirk kuyt maar vind het mooier voor die supporters daar.

6 augustus 2022 om 11:54

Kuyt had toch zoveel kritiek op de coachingkwaliteiten van Gio. Laat maar zien dat je meer in huis hebt dan

Lekker wedstrijd van Heracles. Met mooi voetbal ADO geklopt. Is het al mogelijk om uit de kkd te degraderen? Wat gun ik ADO (vooral die onsympathieke fans) en Kuyt nog een degradatie.

Ado heeft toch ook een belabberd elftal? Geen enkele speler met wat ervaring in de eredivisie, veel te veel jonge spelers, geen ervaren spelers, kwalitatief behoren ze nog niet eens tot de beste zes of zeven ploegen.

5 augustus 2022 om 23:02

Ik denk dat ze 3e worden

Toch echt compleet jammer om te lezen en te zien hoe een legende, ja Kuijt is een legende(WK en CL finale, meer als 100 interlands, 100 goals voor Feyenoord, zwaar gerespecteerd bij Liverpool) zo wordt uitgelachen en eigenlijk toch ook wordt misgunt om een mooie carrière als trainer tegemoet zien gaan. Tuurlijk is een 4-0 verlies in je 1e wedstrijd niet goed maar geef de beste man ook de tijd.

5 augustus 2022 om 22:21

Ik ben vooral blij dat we in Nederland gestopt zijn om domme voetballers die een leuke carrière hebben gehad een glansrijke trainerschap toe te schrijven en dat die gasten dan ook nog eens de gore lef hebben om dat toe te eisen bij de KNVB.

5 augustus 2022 om 22:26

Dus je vond Kuijt een domme voetballer? Ook dat vind ik beetje een respectloze opmerking richting zo iemand. Kijk even wat de beste man gepresteerd heeft tijdens zijn carrière? Zulke mensen verdienen als zij daar voor openstaan ook een kans als trainer nietwaar? Kijk bijvoorbeeld Heitinga dat vind ik een redelijk dom iemand. Hoe kan je het in je hoofd halen om tijdens een mini klassieker op De Toekomst de harde kern van de F-side uitnodigen persoonlijk zodat zij de familieleden en staf/ spelers van de tegenstanders te gaan aanvallen? En zo iemand wordt ook nog eens hoog aangeschreven bij een grote club als Ajax.

5 augustus 2022 om 22:42

Wat je ook zegt over Dirk Kuyt, dom is hij absoluut niet.

5 augustus 2022 om 23:06

Er is gewoon respect voor de voetballer Kuyt. Na zijn spelers carrière heeft hij zich zelf gewoon regelmatig voor schut gezet en dan krijg je dit dus. Niets gek aan. Mensen als Sjaak Swart en Sneijder bijv. worden toch ook vaak genoeg uitgelachen. Daar maken ze het zelf naar. Betekent niet dat er geen respect meer is voor wat ze als voetballer bereikt hebben.

Kuyt is geen trainer geworden van Ado omdat hij zo een geweldige CV heeft maar omdat hij zich goed weet in te likken (ook een kwaliteit). Dat is zo jammer aan het voetbal er zijn vele die een positie weten te verkrijgen puur door contacten en vriendschappen.

Op basis waarvan heeft Ado deze jongen aangesteld?
Ik kan niks maar dan ook niks bedenken waaruit je kan afleiden dat hij trainer is

5 augustus 2022 om 22:27

Heb begrepen dat ze een gokspel hebben gespeeld met koffertjes en dat Kuyt de job heeft gewonnen. Ze spelen wel meer spelletjes daar in Den Haag

6 augustus 2022 om 11:01

haha, ja zou zomaar kunnen
Ik ken een club, die nu gefuseerd is met een andere club in Amsterdam, waarbij de trainer de club betaalde om dar trainer te mogen zijn. Hij gaf rond de 10.000 gulden het eerste jaar, het tweede jaar moest wel aangedrongen worden om het geld ook echt te krijgen.
Hij is volgens mij ook trainer geworden in de eerste divisie, maar niet erg succesvol.
Aparte leuke vent

Even niet om Dirk Kuijt of ADO te bashen, maar gewoon een paar feiten. Bij ADO hebben we in de laatste jaren het ene na het andere bestuur zien komen en gaan. Hetzelfde geldt voor de technische mensen, en die brachten dan weer hun eigen trainers binnen en die weer hun eigen spelers. Kijk bijvoorbeeld naar Martin Jol met zijn Engelse trainer en het regiment Engelse voetballers dat er ineens in Den Haag rondliep. En die hele handel was ook ineens weer vertrokken. Geen enkele consistentie.
Nu hebben we weer een andere eigenaar en een ander bestuur. En die halen dan eer een trainer binnen met enkel ervaring met een jeugdteam van Feyenoord en vervolgens rekken ze hun rechtsback zijn voetbalplunje uit, strikken zijn stropdas en maken hem Technisch Directeur. Dus ook weer iemand met nul ervaring in zijn functie. Prima als je dat gaat doen, maar verwacht dan niet dat die TD zijn trainer kan helpen en verwacht van die trainer dan ook dat hij alle beginnersfouten nog moet gaan maken. En daarmee mag je dus zeker geen directe promotie verwachten. Als ADO dat wel voor ogen heeft dan heeft het domweg de verkeerde mensen aangesteld.

Dat was geen eerste leuke awayday..
Alles wat heb ik heb uitgesproken neem ik terug. Eerste serieuze tegenstander en je gaat er zo hard vanaf. Vanaf minuut 1 achter Heracles aangelopen. Die verdediging? Hall Werker en in mindere mate Carson. Waar hebben ze die vandaan gehaald? Geen enkele bal op Thomas Verheijdt. Ik ben bang dat we een heeel lang seizoen gaan krijgen. Laat het team er nog 3x zo vanafgaan is Kuyt de lul met de aanhang die hoge eisen heeft. Voor mij was het enige lichtpuntje Zwarts.

Nog een lange reis naar Den Haag te gaan..

Dan geef je alles voor het Nederlands elftal en sta je zelf zonder te klagen als linksback als de trainer er om vraagt tegen Mexico en dan is Botox aan je gezicht voldoende om het publiek compleet tegen je te krijgen als je de reacties hier leest. Welkom in Nederland. Kan echt alleen hier dit.

5 augustus 2022 om 22:43

Wel nee joh, dan maak je er veel meer van dan er is. Hij is nog steeds een held. Alleen dat botoxen past zo ontzettend niet bij hem. Hij was de hardwerkende no nonsense jongen en die facelift past totaal niet in dat beeld. Dan krijg je grappen. Die zijn niet gemeen, die zijn zoals je in de kroeg bij je vrienden doet.

6 augustus 2022 om 09:44

Over de botox grapt men alleen. Als je zijn biografie leest dan zal je zien dat Dirk Kuyt zichzelf echt fantastisch vindt en gedurende zijn carriere zichzelf altijd boven anderen plaatste. Hij claimt nog net niet de trainerscredits voor het kampioenschap van Feyenoord een paar jaar terug, maar het zit er tegen aan. En dan die farce van zijn gelovigheid terwijl hij met enorm veel geld illegaal zat te gokken met die koffertjes op tankstations, om de vermoorde onschuld te spelen erover.

Ado hoort in de eredivisie. Ado hoort ook dus dan ook een normale trainer te hebben. Dirkie heeft het nu al verpest. Als er niet 3 a 4 overwinningen op rij komen, mag wat mij betreft al weer vertrekken. De trainer is ook onderdeel van de imago van een club. En qua imago en de haagse idenditeit is het geen gelukkige match.

Heracles lijkt me ook absoluut topfavoriet voor het kampioenschap dus dit kan gebeuren. Jammer voor Kuyt dat het bij zijn debuut is. Wel vraag ik me af op basis waarvan hij eigenlijk is aangesteld.

6 augustus 2022 om 00:13

Mooi dat je Heracles ziet als absoluut topfavoriet. Maar in Almelo zijn we/ze blij met promotie en stiekem verwacht ik niet eens veel meer dan play offs. Zwakke aanval en in de breedte kom je ook veelste kort

6 augustus 2022 om 00:33

Armenteros, Veninovic en binnenkomt Bruns er nog bij is aanvallend toch echt dik prima?

6 augustus 2022 om 09:30

Armenteros was gister geweldig en het enige lichtpuntje tegen Excelsior maar ik ben benieuwd hoe lang hij belangrijk kan zijn en fit blijft. Daarnaast zijn vejinovic en bruns middenvelders. Maar je kan wel een heerlijk middenveld neerzetten met keuzes als kio/vejinovic/bruns en op 10 Ouahim (Schoofs weg gelaten, die kan er geen snars van)

Niet heel raar.
Vejinovic, Armenteros, Laursen zijn gewoon spelers die eredivisie niveau hebben.

Terwijl ze bij ADO enkel spelers hebben gehaald op KKD niveau

Knap van Heracles , goed begin is het halve werk , en ADO heb ik weleens andere wedstrijden zien spelen , volgens mij hebben ze de tactiek tegen Heracles bepaald met beeldmateriaal van Heracles.
En dan bedoel ik de laatste 4 wedstrijden , video's, van afgelopen seizoen tegen bijvoorbeeld Sparta en Exelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. LaursenAanvaller11
M. BrouwerKeeper10
K. BuckerKeeper00
R. JalvingKeeper00
T. JansinkKeeper00
N. BakboordVerdediger10
H. DeyongeVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

15 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Heracles Almelo 1 1 0 0
2021 Tianjin JMT 8 1 2 0
2020/2021 ADO Den Haag 17 0 7 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
2019/2020 Arka Gdynia 24 8 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren