Debuut Kuijt verloopt catastrofaal: 4-0 achter bij rust; Hans Kraay jr. schrikt

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 21:03Mart van Mourik • Laatste update: 21:53

Het officiële debuut van Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag dreigt uit te draaien op een fiasco. Halverwege het duel met Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie kijkt de ploeg van Kuijt aan tegen een 4-0 achterstand. Marko Vejinovic opende de score uit een vrije trap, waarna twee treffers van Samuel Armenteros en een doelpunt van Nikolai Laursen tot de ruststand leidden.

Heracles beleefde een absolute droomstart dankzij de teruggekeerde Marco Vejinovic, waarvan trainer John Lammers eerder al had aangegeven dat hij topfit is. Na drie minuten schoot de middenvelder een vrije trap op prachtige wijze achter doelman Hugo Wentges: 1-0. Een kwartier later werden de problemen voor de ploeg van Kuijt een stuk erger nadat de Hagenezen flink de fout in gingen tijdens de opbouw. De gelouterde Samuel Armenteros wist dat genadeloos af te straffen.

Tien minuten later liet de Zweed alweer zijn tweede treffer noteren, toen hij een perfecte pass van Anas Ouahim met buitenkant links beheerst achter doelman Wentges wist te werken. De 4-0 kwam op naam van Laursen, die op aangeven van Emil Hansson zijn naam op het scorebord zette.

Hans Kraay jr. laat in de studio van ESPN weten enorm te schrikken van het optreden van ADO. "Wat doe je als je Kuijt bent? Je moet hopen dat de bus zo snel mogelijk vertrekt. Dit maken ze vandaag never nooit meer goed. Op het middenveld worden ze helemaal sufgetikt. Dit is een mega afgang zeg. Ongelooflijk knap van Heracles."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Dit is toch gewoon genieten!? Zoveel praatjes als analist met zo’n narcistische houding hij weet het allemaal beter, en dan zo nat gaan op je debuut.

5 augustus 2022 om 21:10
0

Dit zag je al aankomen obv van zijn analyses. Ik ben totaal niet verrast. Als je het spelletje niet doorhebt, en zo zijn er veel analisten op tv, dan ga je weinig overbrengen op je spelersgroep. Tactisch komt Kuijt zwaar tekort.

5 augustus 2022 om 21:21
0

Die analyses van Kuyt vond ik ook tenenkrommend, al vraag ik me soms af wie het spelletje dan wel "ziet". Ik neem aan dat topcoaches als Guardiola en Van Gaal dat doen, maar zelfs bij hen hoor ik dat niet doorklinken in hun teksten. Heb zelf op zeer bescheiden niveau gespeeld en snap ook weinig van tactiek, jij wel?

5 augustus 2022 om 21:24
0

Van Gaal is wel een goede analist hoor. Hij heeft weleens bij de Champions League gezeten en daar vond ik hem prima.

5 augustus 2022 om 21:32
0

Bij van gaal en guardiola hoor ik ook niet vaak bijzondere dingen, maar als ze wat melden zijn dit zelden open deuren en is het altijd logisch en duidelijk. Dhr Kuyt als analist daar in tegen doet niks anders dan open deuren intrappen en verkoopt klinklare onzin als warme broodjes. En dat alles brengt hij met een overdosis aan zelf vertrouwen en narcisme!!

5 augustus 2022 om 22:47
0

Voetbalvreugd, toen wenger en mourinho 3 jaar geleden geen club hadden, waren ze samen analist tijdens CL knockout fases op BEIN. Dat was verademend. Cruyff was ook zo. Maar niveau kuyt, sneijder, heitinga is gewoon open deuren intrappen

5 augustus 2022 om 21:36
0

Waar geniet je dan van? Behalve dat gedoe met zijn relatie heeft Kuyt nog nooit iemand een vlieg kwaad gedaan. Ik snap echt niet waar hij jouw leedvermaak aan heeft verdiend.

Als Kuyt narcistisch is, wat maakt dat jou? Je bent aan anoniem aan het genieten van het falen van iemand anders, die je niks aan heeft gedaan. Zielepoot

5 augustus 2022 om 21:45
0

Feye_88:

Het is gewoon triest gedrag van meelopers van Derksen. Als hij nooit zo'n lastercampagne had gevoerd t.o.v. Kuyt hadden diezelfde mensen hier geen moment naar omgekeken.

5 augustus 2022 om 23:14
0

Dus ik kan mij alleen maar aan Kuyt ergeren omdat de grote Johan Derksen mij dat heeft opgedragen? Ik heb een hekel aan al die provisorische teksten, open deuren en dat overdreven positieve. Kuyt heeft aan nie-mand een hekel, vindt alles geweldig en als analist was het werkelijk tenenkrommend zo voorspelbaar.

5 augustus 2022 om 23:20
0

Hahah anoniem iemand misgunnen en genieten van zijn falen 🤣. DAn ben je inderdaad best triest. Maar als jij daar van kan genieten, doe dat lekker joh. En zo te zien zijn er nog vele met jou die dat doen. Kuyt heeft het Nederlandse voetbal veel gebracht en dat was ook toen zijn taak/ werk. Dat hij een mens is; tja

6 augustus 2022 om 00:15
0

Iets te veel Johan Derksen napraten dit. Deze man heeft zonder al te veel talent voor Liverpool gespeeld en +-100 interlands gespeeld? Show some respect

Heracles is dan ook wel een vervelende start. Geef hem nog wat tijd, al denk ook ik dat dit niks word. Afschrijven na 1 helft is wel enorm snel.

6 augustus 2022 om 07:37
0

Inderdaad. Het komt wel. Heracles was sterk. Zelfs dit Heracles is voor Eerste Divisie veel te goed.

Met die clubs zal hij toch echt moeten strijden om promotie 😳

Kuyt had het over een sleeping giant. Nou dat was hier wel terug te zien, het halve team sliep nog.

Ach ja, soms zit er zo'n helft bij. Sneu voor Dirk, maar kan er voor de ADO-fans die vorig seizoen het veld bestormden, wel enig genoegen in scheppen...

Verrast dit echt iemand?

5 augustus 2022 om 21:10
0

Nee totaal niet

5 augustus 2022 om 21:12
0

Mij niet maar ik kan niet voor iedereen spreken. Alhoewel 4-0 wel wat veel is bij rust 😎

5 augustus 2022 om 21:26
0

Nee hoor, maar het is wel genieten ☺️

Suggestieve titel op kuijt haters wakker te maken. Jammer weer VZ. Heracles komt uit de eredivisie en op een bizarre manier gedegradeerd, hoort met deze selectie eigenlijk in de eredivisie thuis. Ado daarentegen was al middelmaat, en heeft nou niet echt gevestigde namen gehaald. Kortom, kwaliteitsverschil is groot. Met of zonder kuijt.

5 augustus 2022 om 21:14
0

Tsjah 4-0 bij rust is wel wat veel, vind je zelf ook niet? Als Kuyt dan zelf stoer gaat lopen doen met 'sleeping giant' weet je dat je onder een vergrootglas ligt.

5 augustus 2022 om 21:40
0

Tuurlijk is het veel, en zeker niet goed. Ben geen Ado fan en probeer ook niet goed te praten. Maar kwaliteit op het veld is gigantisch, terwijl we nu net doen alsof kuijt als trainer faalt. Maargoed, dat scoort.

5 augustus 2022 om 21:17
0

4-0 bij rust blijft een blamage.. je mag hem verliezen zeker, maar niet zo op deze manier hoor. Stel ado zat in de ED en moest tegen Utrecht, 4-0 achter bij rust, dat zou ook een blamage zijn, laat staan tegen Heracles in de KKD.

Oei dit gaat niet goed voor demagoog Dirk. Johan Derksen had het altijd al gezegd. Deze man schopt alleen maar open deuren in. Gaat niet werken als trainer. Gelukkig zei Dirk dat spelers tegen hem opkijken en respect hebben. Vertrouwen moet je altijd houden. Groeten Klaas.

5 augustus 2022 om 21:31
0

Ik zou als speler ook tegen hem opkijken. Dirk Kuijt is immers het bewijs dat je niet hoeft te kunnen voetballen om een mooie carrière te hebben.

Nee, even zonder gekheid. Ze zullen hem ongetwijfeld respecteren als voetballer. Maar ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één speler is bij Ado die meneer Kuijt serieus neemt of respecteert binnen zijn huidige functie als trainer.

6 augustus 2022 om 00:51
0

Als dat het geval is, waarom sta jij dan nog niet op 100+ interlands, Martijn? Ik ben niet voor of tegen de coach Kuijt maar gadver, wat krijg ik de bibbers van nobody's die afgeven op mensen die keihard gewerkt hebben om te komen waar ze nu zijn.

Heracles speelt goed! Daar is geen K(r)uyt tegen gewassen!

Nooit begrepen dat ADO bij hem uitkwam. Los van de eventuele capaciteiten van Kuyt als coach heeft hij 0 ervaring. Dat kan bij clubs waar het risico om te vallen niet zo groot is, maar een club waar het nog steeds een puinhoop is en die eigenlijk moet promoveren, dat is gewoon te hoog gegrepen voor een zeer onervaren coach. Dan maakt het niet uit hoeveel je hebt bereikt als voetballer.

Ach je kan beter 4-0 achter staan bij rust dan 7-0 zou Kuijt zeggen.

Zo zien we ADO graag haha. Dominee Kuyt dacht dat ie ff in kon stappen bij Feyenoord en nu dronken gespeeld door Heracles. Gelijk ontslaan en Wiegman bellen voor opvolging.

Marko Vejinovic en Samuel Armenteros, dan kun je wel stellen dat je 4-0 achter gaat staan. Ik denk dat iedereen het erover eens dat deze spelers niet in de KKD thuishoren.

5 augustus 2022 om 21:23
0

En dan nog een Hoogma achterin erbij. Al hebben deze spelers de laatste jaren natuurlijk ook geen geweldige dingen meer laten zien.

Hij vond het een zegen dat hij bij Feyenoord gepasseerd werd.

Wij ook Dirk... wij ook!!

Iedere leek kan toch gewoon aanvoelen dat Kuyt helemaal niet de kwaliteiten heeft om een hoofdtrainer te zijn. Op het veld was het altijd al een draver die het moest hebben van aanwijzingen van z'n medespelers. Ik denk dan ook dat ADO het hoogste os wat hij zal halen als trainer.

Ik denk zomaar dat er meer mensen zijn die hiervan schrikken. Maar hopelijk gaat het goed met Hans

Gun die man zijn succes. Veel betekend voor het NL voetbal. Jammer dat hij zo af gaat

5 augustus 2022 om 21:28
0

Als persoon misschien wel, maar icm de club ADO is het toch wel genieten…

Na rust gaat het al een stuk beter. Al 20 minuten geen tegengoal gehad...

Als je maar mensen om je heen hebt die jou respecteren is het goed Dirk. Het begint eigenlijk zoals verwacht. Ik vermoed dat hij oktober nog wel haalt om vervolgens volgendjaar bij katwijk oid aan de slag te gaan. Zelfs Hans Kraaij jr. is een betere coach.

dirk wist het altijd beter,.waaro. denkt elke ex profvoetballer dat hij.kan coachen.

Deze uitslag verbaast me niet. Op één of andere manier zie ik gewoon geen goede coach in hem, hij heeft het gewoon niet. Er ontbreekt iets bij hem. Hij weet alles wel altijd mooi te brengen maar ik vrees voor hem dat het ook daarbij zal blijven. Het zou me niet verbazen als zijn trainerscarrière geen lang leven beschoren is.

Het leek alsof ADO al 30 wedstrijden in de benen had. Wat een slappe hap zeg. Kuyt is er om poppetjes op de juiste plaats te zetten en spelers te motiveren, maar ze deden maar wat. Complete afgang. Ben ik blij dat een avontuur als hoofdtrainer bij Feyenoord (ondanks gemaakte afspraken naar zeggen) niet is doorgegaan...

Ado is ook gewoon een ontzettend moeilijke club voor een beginnende trainer. Vervelende achterban, totaal geen investeerders in de stad en wel de verwachting / eis dat ADO in de eredivisie hoort. Tja

Eerste wedstrijd van de competitie verloren, boeien!

Zegt nog niets.

Kuyt zou zonder zijn vermogen om constant te blijven lopen nooit prof geworden zijn. Van zijn voetballend inzicht heeft die het nooit moeten hebben. Was altijd een loopjongen geweest en als je dan als club denkt dat zo iemand even een tactische wonder gaat zijn dan moet je toch even achter je oren krabben. Is geen Xavi of guardiola, al denkt hij er zelf een beetje anders over. Aparte generatie voetballers had Nederland destijds..sneijder, vd vaart en kuyt, allemaal toch redelijk mislukt nadat het voetballen er niet meer in zat.. slechte trainers en nog slechtere analisten. Heeft er ook voornamelijk mee te maken dat ze zichzelf vooral zo geweldig en belangrijk vinden en niet bescheiden zijn zoals bijvoorbeeld Ruud is.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller10
T. VerheydtAanvaller10
J. ZwartsAanvaller10
R. StruickAanvaller00
H. WentgesKeeper10
T. AsanteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

15 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Heracles Almelo 1 1 0 0
2021 Tianjin JMT 8 1 2 0
2020/2021 ADO Den Haag 17 0 7 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
2019/2020 Arka Gdynia 24 8 6 0
Laatste voetbalnieuws

Dirk Kuijt verschijnt na keiharde nederlaag voor camera van ESPN

Het officiële debuut van Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag is uitgedraaid op een fiasco. Halverwege het verloren Keuken Kampioen Divisie-duel met Heracles Almelo (4-0) keek de ploeg van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren