Dries Mertens kan zeer lucratief contract ondertekenen in Istanbul

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 18:20Jonathan van Haaster • Laatste update: 21:34

Dries Mertens staat mogelijk voor een avontuur in Turkije. Galatasaray heeft de Belg een officiële aanbieding gedaan, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De topscorer aller tijden van Napoli is sinds deze zomer transfervrij na zijn vertrek uit Zuid-Italië. De Turkse club hoopt de 35-jarige Belg met een riant salaris te verleiden tot een dienstverband in de Süper Lig.

Mertens' avontuur in Napels hield op nadat hij en voorzitter Aurelio De Laurentiis niet tot een overeenkomst kwamen voor een nieuwe verbintenis. Na negen jaar kwam er zodoende een einde aan het dienstverband van de Belgisch international in het Diego Armando Maradona Stadion. Mertens speelde in totaal 396 officiële wedstrijden voor Napoli, waarin hij 148 doelpunten maakte en negentig assists afleverde. Volgens Romano kan Mertens bij Gala een nettosalaris van maar liefst vier miljoen euro opstrijken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Naast de ex-PSV'er werkt Cimbom momenteel aan het afronden van de transfer van Lucas Torreira. De 26-jarige Uruguayaan heeft volgens Romano zijn jawoord al gegeven aan Galatasaray, dat rond de zes à zeven miljoen euro zal overmaken naar Arsenal. Torreira en zijn zaakwaarnemer reizen een dezer dagen af naar Istanbul om de transfer rond te maken. Galatasaray versterkte zich eerder deze transferperiode al met onder meer Sérgio Oliveira, Léo Dubois en Fredrik Midtsjø.

Afgelopen woensdag meldde journalist Gianluca Di Marzio dat Ajax een mogelijke bestemming zou zijn voor Mertens, al werd dat bericht snel ontkracht door Mike Verweij van De Telegraaf. Via zijn Instagram-account nam Mertens deze week op emotionele wijze afscheid van Napoli. Dat deed Mertens aan de hand van zijn zoon Ciro, die in Napels geboren werd. “Ik ben zo trots dat mijn zoon Ciro in Napoli is geboren. Waar hij ook ter wereld heen zal reizen: hij zal altijd Napolitaan blijven.” Dat de Belg, wiens voetbaltoekomst nog onduidelijk is, terugkeert in Napels is zeker. Zijn gezin houdt het huis aan zee dat zij bezitten namelijk aan. "Zodat ik zo vaak mogelijk kan terugkeren”, aldus de aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door galagantoise34)

Lekker je zakken vullen in een competitie vol met volgevreten vedettes. Jammer dat Dries dit gaat doen. Ik had hem graag teruggezien bij zijn FC Utrecht. We moeten het er helaas mee doen.

5 augustus 2022 om 20:23

Jammer? De beste man gaat 4 mil netto per seizoen pakken, in een geweldige stad, prachtige land en zeer fanatieke supporters.

Hij zal daar als held ontvangen worden. Overal lekker eten en gastvrijheid.

Wat moet hij voor paar ton doen bij Utrecht? Wekelijks belachelijk gemaakt worden door zeikers als Driessen, Derksen en vd Guip. Veel belasting en minder weer dan Turkije.

En de volgende te oude uitgerangeerde voetballer die voor een topsalaris in Turkije gaat voetballen is een feit…

5 augustus 2022 om 18:57

Ik denk toch echt dat je Mertens nog geen uitgerangeerde speler mag noemen. Is niet meer de jongste maar van mij mag hij ook terug naar ehoven komen.

Ik snap niet waarom we voor een 35 jarige speler gaan eerlijk gezegd en dan ook nog 4 mil salaris per jaar. Met dat geld kun je net zo goed voor Evander gaan die ook nog eens 10 jaar jonger is.

We gaan het nooit afleren volgens mij om overbetaalde 30 plussers te halen..

5 augustus 2022 om 18:47

Team genoot,

Evander is nu in de wacht gezet omdat Galatasaray bezig is met een top speler voor op de 10 positie. Maar je hebt gelijk zo denk ik er ook over.

5 augustus 2022 om 18:55

Mertens heeft zeker wel kwaliteiten nog steeds maar met 35 jaar is hij wel over zijn top heen. Dan heb je een 23 jarige Evander die nog de top kan bereiken bij wijze van. Ik zou het wel weten als ik technisch directeur was.

5 augustus 2022 om 19:07

Dom dat Evander in de wacht word gezet, we hebben hem nodig, wie willen ze anders op de 10, Denis Suarez zag ik voorbij komen nou alsjeblieft niet zeg, Evander is nodig en vrij jong.

5 augustus 2022 om 19:14

Evander zou echt geweldig zijn. Liever hij dan Mertens, maar het bestuur heeft een tunnelvisie, lijkt wel.

5 augustus 2022 om 19:17

Lees zojuist dat Evander volgende week gepresenteerd gaat worden door GS, jokermbc23 op insta is best betrouwbaar, heeft tot nu toe alle transfer goed en kent inside mensen.

5 augustus 2022 om 19:24

Torreira voor 7 miljoen? Kostte hij Arsenal niet rond de 40 miljoen? Prima deal dan lijkt me, vond het voorheen altijd wel een aardige speler.

5 augustus 2022 om 22:32

Zou mooi zijn als Evander zou komen.
Echter las ik dat ze hem waarschijnlijk niet meer willen, omdat hij geblesseerd is en we een maandje verder zijn voordat hij weer zal spelen.

5 augustus 2022 om 22:33

Ja, ik weet niet hoe onze bestuur het geflikt heeft maar het is echt een hele goede deal voor een speler van zijn kaliber en leeftijd.

6 augustus 2022 om 08:15

@Galata-Saray, je hebt inderdaad gelijk, vanwege de blessure is hij in de wacht gezet en heeft het bestuur afgezien van de transfer, er is een bod op Veiga gedaan van 5.5 miljoen maar die is afgewezen, we hebben echt een 10 nodig die het verschil kan maken.

6 augustus 2022 om 19:17

Ja maar gs speelt altijd met korte termijnvisie. Ze willen kampioen worden en dan 3 jaar weer niks. Ben blij dat fener dit allang niet meer doet

6 augustus 2022 om 20:55

Neem jij jezelf nu echt serieus? Ik hoop van niet want anders heb ik echt medelijden met je. Bel aub maandag direct je dokter.

5 augustus 2022 om 22:18

Is inderdaad een beetje onnodig.
Dat geld kan liever besteed worden aan een jongere speler zoals Evander die jarenlang inzetbaar is. Mertens is trouwens een sterspeler, zal sws wel goed presteren in de Turkse compa.

6 augustus 2022 om 01:44

8 miljoen voor een Evander die zichzelf totaal niet bewezen heeft is veel te veel. Durf wedden dat niemand hem ooit bekeken heeft. Leuk voor jullie als jullie nieuwe Cicaldau's willen.

Er is ook niks mis met 30 plussers halen, zolang je er maar niet op bouwt. We hebben een goede, jonge ploeg. Mertens zou de Tadic van Gala kunnen worden.

Volgens sommige journalisten in Turkije heeft Mertens een contract geaccepteerd van 1 + 1 met een jaar salaris van 3.5 mil euro per jaar. De +1 optie wordt automatisch verlengd als Galatasaray kampioen wordt.

Los van deze gerucht met Torreira en Mertens haalt Galatasaray zeer goede versterkingen binnen ook al ben ik tegen dat een club een speler van 35 jaar een jaar salaris uitgeeft van 3.5 miljoen euro per jaar.

5 augustus 2022 om 19:05

Zeer goede versterking? Kom op man. Zoveel geld maar nogvsteeds krijgen ze het voetbal niet van de grond daar. Natuurlijk is heel Turkije voetbalgek, maar met al dat te besteden geld moet het toch mogelijk zijn om af en toe een Europese finale te halen.

6 augustus 2022 om 01:16

Finale? Ik ben op dit moment al blij als we met 2-3 ploegen overwinteren. Het probleem is dat Turkse clubs, op een enkeling na, Europees voetbal als een last zien. Alles draait om het kampioenschap, terwijl dat op dit moment financieel niks voorstelt.

Man o man, al dagen hoop ik dat deze transfer niet doorgaat. Ja, Mertens is een goede speler, wellicht te goed zelfs voor Süper Lig begrippen. Maar die man is al ruim 35 en gaat zich never nooit niet voor de volle 100% inzetten. Hij heeft zich al dik in Europa bewezen en was jarenlang een van de topspelers van Napoli, waarom zou die zich nog voor Galatasaray inzetten als zijn carrière er toch al op zit. Die ziet deze transfer als een verdienmodel en niets anders. Ik kan namelijk al voorspellen hoe dit gaat verlopen: even een jaar lang in een wereldstad als Istanbul vertoeven, lekker verdienen en vooral niet te veel je best doen (want waarom zou je nog). Vervolgens is de club deze speler liever kwijt dan rijk en ontstaat er gesteggel over het uitbetalen van het salaris.

We leren het ook nooit.

5 augustus 2022 om 21:17

Hij scoorde er vorig seizoen nog 11 in de Serie A, dat is volgens mij al meer dan welke Galatasaray speler dan ook in de Stsl. Ik denk dat er nog steeds niets mis is met zijn intrinsieke motivatie.

5 augustus 2022 om 22:37

Bro, met onze fans is het haast onmogelijk om jezelf niet 100 procent in te zetten. Daar maak ik me geen zorgen om maar wel om zijn loon en leeftijd/fitheid.

Ga toch weg man. Het laatste wat we nog willen is een 35 jarige speler. De laatste keer dat we een overbetaalde vedette hadden, had hij een abbonement op het ziekenhuis.

Hopelijk komt evander, maar torreira mag er ook zeker wezen

Na de toptransfer die Torreira is (voor Turkse begrippen) is dit een teleurstelling van jewelste. Het WK komt eraan dus misschien kan hij zich wel 100 inzetten maar dit salaris kan niet door de beugel. Een hele goede speler maar als het bestuur toch al heeft besloten om geld uit te geven, zie ik liever Evander komen. Een middenveld met Torreira, Oliveira en Evander met Midtsjo en Berkan als wissel is top top top. Mocht het salaris trouwens rond de 2 miljoen liggen, zie ik Dries wel graag komen. Voor 1 jaar kan je dat risico nemen. Al heb ik ook gehoord dat zelfs Juventus hem een bod een gedaan maar hij deze heeft geweigerd omdat hij niet in de Serie A wilt spelen (buiten Napoli).

Mertens is al enkele jaren over zijn top. Ieder zijn keuzes natuurlijk, maar dat instagram filmpje is toch wel voor de goedgelovigen onder ons. God in Napoli, kans om zijn doelpuntenaantal op 2 jaar nog te verstevigen. Meespelen voor CL voetbal.. als bankzitter, maar toch liever daar dan met alle respect Galatasaray. Hij kon dan nog eens 2,3 miljoen per jaar krijgen, daar 4 miljoen. Merkelijk meer, maar hij had al een gigantisch verbeterd contract gekregen na zijn topjaren. Als ze hem 7 a 8 miljoen zouden geven, dan kies je puur voor het geld. Het blijft jammer. Als hij dan naar België zou terug keren of zelfs Nederland, dan zou het nog kunnen zijn voor dichter bij de familie of vrienden te zijn.

Dries Mertens is gewoon een legend geweest bij Napoli. Hij heeft meer doelpunten gescoord voor Napoli dan Maradona. Sterker nog, hij is topscorer aller tijden van Napoli. Niemand had het zien aankomen dat hij bij een mooie club als Napoli zo goed zou presteren. Jammer dat hij niet zo wordt beschouwd door mede VZ leden, omdat hij van PSV komt. Als hij bij Ajax had gevoetbald had hij een spreekwoordelijk (en een figuurlijk) standbeeld gekregen op VZ. Als Ajacied stoort mij die vooringenomenheid mij wel, want hij is gewoon een klassespeler geweest. Nu helaas op zijn retour en gezien zijn leeftijd is dat ook normaal. Als ik hem was, had ik hetzelfde gedaan - nog even flink cashen en daarna financieel onafhankelijk zijn. Dries, je bent een legend in het Italiaanse voetbal en ik wens je het beste!

Ik hoop zo erg dat Dries Mertens dit NIET gaat doen….. Ik zou lekker terug naar de Eredivisie keren. Als 35-jarige speler vind ik zeker niet dat we hem al af kunnen schrijven, want hij is nog best goed. Zou hem wel graag terug zien keren bij PSV en anders FC Utrecht

Mertens die met zijn 35 jaar elk seizoen minstens 37 wedstrijden heeft gespeeld en daarnaast elk seizoen boven de 15 aan doelpunten aandeel heeft behaald willen mijn medefans niet?? En dat na een seizoen als vorig jaar met uitermate matige spelers in de selectie? Moet niet gekker worden. Geduld kennen we toch niet in Turkije dan wil ik er ook kwalitatief sterke spelers zien. Iets opbouwen zal hem never nooit worden in ons voetbalcultuur. Daarnaast wordt er besproken dat er een gulle meneer 50% van de salaris op zijn kosten wilt nemen. Daarnaast heeft deze transfer geen enkele invloed op de besproken transfers van Evander of Veiga. Het zal hier niet bij blijven ik verwacht ook nog een aantal defensieve versterkingen. En dat allemaal voor een competitie waarbij de kampioen nog geeneens 2 miljoen euro aan premies zal ontvangen. We zijn een beetje doorgedraaid wat betreft transfers, maar ach ja boeit mij het. Ik hoef voorlopig geen matige spelers te zien in het rood gele tenue van mijn club.

5 augustus 2022 om 22:25

Bro, je hebt helemaal gelijk. Over de kwaliteiten van Mertens delen we allemaal dezelfde mening. Het is een yildiz oyuncu (sterspeler), echter is hij al aardig op leeftijd en kost een enorm vermogen. Daarnaast hebben we nog een gomis van 36 jaar oud. We moeten af van dit soort vedettes en ons focussen op jeugdspeler met verkoop potentieel.

6 augustus 2022 om 01:57

Die hebben we ook. Kerem, Yunus, Nelsson. Genoeg jong talent in deze ploeg.

Torreira zie ik zeker als een versterking voor Gala vooral omdat je het moet doen met een Berkay en Taylan. Mertens daarentegen zou ik totaal niet doen voor dat geld haal je zeker een jongere schaduwspits die wellicht in de toekomst nog wat kan opleveren.

Galatasaray blijft maar de zelfde fouten maken. altijd maar namen halen die over hun top heen zijn

Als Ajax Mertens zou halen, is het een buitenkans. Wanneer GS dat doet, krijg je standaardreactie “zoveelste uitgebluste speler die zijn zakken wilt vullen”. Als het totale transferbeleid ook zo was, dan oké. Echter is Mertens enige transfer uit deze periode die over 30 is. De rest van de spelers zijn allemaal met een bepaalde gedachte gehaald.

6 augustus 2022 om 00:11

Of een 37 jarige burak yilmaz in de eredivisie vinden ze ook helemaal geweldig

Van alle mensen op de wereld zijn het alleen Galafans die zouden zeggen dat Evander beter is dan Mertens. Opeens is iedereen wyscout-expert geworden. 8 miljoen voor een speler die zich niet bewezen heeft is veel te veel. Lekker voor jullie als jullie nieuwe Berkans en Cicaldau's willen.

Mensen die naar Falcao refereren. Falcao had bij Monaco geen blessureleed in zijn laatste jaren. Komt bij ons en blesseert zich meteen. Lemina die elk jaar 30-40 wedstrijden haalt, was bij ons constant geblesseerd. Boey die uit blessure kwam tegen Marseille en zich meteen weer blesseert. Zouden we de schuld niet beter ergens anders zoeken? De amateuristische trainingen van Terim bijvoorbeeld.
Falcao haalde mooie statistieken en brak de hegemonie van Fener in Kadikoy. Met een goede coach had hij ons ook kampioen gemaakt.

6 augustus 2022 om 08:26

Wie zegt dat Evander beter is dan Mertens? Het gaat puur om de leeftijd, Mertens gaat 8 miljoen verdienen in 2 jaar tijd als we kampioen worden en CL spelen, die 8 miljoen kan je ook investeren in een Braziliaanse 24 jarige speler die ook redelijk goede statistieken heeft, presteert hij 2 jaar goed kun je hem misschien met winst verkopen, op Mertens pakken we niks want die gaat lekker transfervrij weg na 1 of 2 jaar… als jij Evander vergelijkt met Berkan en Cicaldau zou ik verder kijken dan alleen de Super Lig, overigens heeft Okan hoca aangegeven dat hij een 10 wilt die er gelijk staat, dat gaat Evander dus niet worden want die is een maand geblesseerd, benieuwd wie ze als 10 gaan halen, Veiga word genoemd die ken ik al helemaal niet.

6 augustus 2022 om 16:50

Het wordt een 1+1 contract, dus we investeren slechts 4 miljoen. 4 miljoen waarbij je tenminste weet wat je gaat krijgen. Als je wilt investeren in jonge spelers, doe dat dan niet voor 8 miljoen. 8 miljoen voor een speler die op zijn 24ste nog steeds bij Midtjylland zit, komaan. Die is zelfs niet eens jong.

In Brazilië en Portugal zijn er duizenden voetballers die je kan halen voor een miljoentje, als je wilt investeren in jonge spelers, begin daar. Als je per se hogere bedragen wilt uitgeven, zoek dan jongelingen in grotere competities.

Scout in de Braziliaanse competitie en je ziet betere spelers dan Evander maar onze scouts kijken nooit rond in Zuid amerika wij halen altijd van die houthakkers zoals Cicaldau en Berkan. Daarnaast wil ik Mertens wel zien bij Gala maar niet voor 4mil per jaar beste man is ook alweer 35

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. SeferovićAanvaller10
B. BalabanKeeper00
İ. ÇipeKeeper00
O. KocukKeeper00
F. MusleraKeeper10
K. ArslanVerdediger00
M. BaltacıVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

181 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Napoli 30 11 2 0
2020/2021 Napoli 29 9 2 0
2019/2020 Napoli 31 9 5 0
2018/2019 Napoli 35 16 1 0
2017/2018 Napoli 38 18 4 0
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray kondigt dubbelslag aan: zowel Mertens als Torreira is binnen

Galatasaray heeft Dries Mertens en Lucas Torreira binnen, zo meldt de club maandagavond via de officiële kanalen. De 35-jarige Mertens maakt de transfervrije overstap en zet zijn handtekening onder een contract...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren