Chelsea legt miljoenen neer en verzekert zich na transfersoap van Cucurella

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 14:16Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:28

Marc Cucurella vervolgt zijn loopbaan bij Chelsea, zo maken de Londenaren via de officiële kanalen bekend. The Blues betalen 65 miljoen euro exclusief zeven miljoen aan bonussen aan Brighton & Hove Albion. Cucurella tekent een contract tot medio 2028 op Stamford Bridge, terwijl Levi Colwill, een talent uit de jeugdopleiding van Chelsea, de omgekeerde weg bewandelt.

Cucurella leek lang op weg naar Manchester City, aangezien trainer Josep Guardiola zijn landgenoot hoog op het wensenlijstje had staan. Alles veranderde echter toen Chelsea zich meldde. De 24-jarige linksback was al gauw persoonlijk akkoord met de Londenaren en de onderhandelingen tussen Brighton en Chelsea verliepen ook voorspoedig, aangezien de club van trainer Thomas Tuchel bereid was om verder te gaan dan City. De deal is nu dus na een transfersoap alsnog rond. Brighton maakte donderdag via statement bekend geen akkoord bereikt te hebben met Chelsea, dat the Seagulls een dag later op de hak neemt door de komst van Cucurella middels een soortgelijk statement alsnog te bevestigen.

De linksbenige Spanjaard werd opgeleid bij Barcelona en werd in de zomer van 2012 opgenomen in de cantera van los Azulgrana. Uiteindelijk bleef Cucurella tot medio 2020 bij Barcelona, waarna hij voor ruim elf miljoen euro verkocht werd aan Getafe. Een jaar later was Brighton al overtuigd van zijn kunnen en telde het achttien miljoen neer. Na één seizoen maakt de man met de weelderige haardos dus opnieuw een transfer.

Bij Chelsea zal Cucurella gaan concurreren met Marcos Alonso, als die tenminste op Stamford Bridge actief blijft. Barcelona zou naar verluidt interesse hebben in de ervaren Spanjaard. Cucurella, speelde vorig seizoen 38 wedstrijden in alle competities voor Brighton. Daarin trof hij één keer doel en gaf hij twee assists.Poll

Vind jij Marc Cucurella een versterking voor Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

128 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Voetbalzone loopt weer eens achter of zit enorm te slapen. Alle nieuws sites als Voetbalprimeur, VI en het officiele twitteraccount van Chelsea melden de Cucurrella transfer om 13:30, en voetbalzone moet weer zo nodig bijna 1 uur langer wachten met plaatsen....

On: Mooie transfer voor Chelsea. Afgelopen seizoen zag je hoe belangrijk de wingbacks bij Chelsea zijn. Nu Chilwell er voorlopig nog uitligt, is een extra linkerwing back geen overbodige luxe. Zeker als je bedenkt dat Cucurrella en Chilwell ook als LCV kunnen spelen.

Die hoge prijs van Cucurrella heeft puur te maken met de betrokkenheid van Colwill die naar Brighton verkast. Chelsea wilt Colwill niet kwijt en hem graag verhuren. Brighton staat hier normilater niet om te springen om een jonge speler van Chelsea op te leiden. Om het toch aantrekkelijk te maken voor Brighton om Colwill te huren, betaalt Chelsea gewoon extra voor Cucurrella. Dan kan Chelsea hun top talent laten opleiden bij Brighton en betaalt daar indirect voor door extra te betalen voor Cucurrella.

5 augustus 2022 om 14:25

Hoezo mooie transfer het is gewoon speler van het niveau Getafe echt absurd hoge bedrag men vind dat nog bijna normaal voor een middelmatige speler die wat ijverig is. gaat waarschijnlijk niet eens veel spelen

5 augustus 2022 om 14:29

Hoe kan je dit idd een mooie transfer noemen. Extreem bedrag voor een middelmatige speler. Alle credits naar Brighton

5 augustus 2022 om 14:36

Als gewone spelers al zoveel gaan kosten is het einde zoek.

5 augustus 2022 om 14:36

Bizar bedrag! Wat een overschatte middelmatige speler vind ik deze Cucurella. 72 miljoen dit is zeker de nieuwe Maguire!

5 augustus 2022 om 14:46

Hij was inderdaad speler daar bij Getafe en ik vond hem de beste in dat kwallenelftal. Daarna speler van het jaar bij Brighton toch? Veel geld is t maar is geen middelmatige speler hoor en heeft absoluut al jaren het niveau Getafe overstegen, nog altijd pas 24..

5 augustus 2022 om 15:38

Ik heb liever martinez denk ik wel.

5 augustus 2022 om 15:44

Daphim. Eindelijk iemand die het wat meer begrijpt. Hij kan daarnaast op meerde posities uit de voeten. Blijft natuurlijk (te) veel geld.

5 augustus 2022 om 16:35

En dan zijn er mensen die 65 te veel voor martinez vinden..

5 augustus 2022 om 17:16

65mil is voor zowel Cucurrella als Martinez (te) veel.

5 augustus 2022 om 18:37

Dankje, ja het is wel echt een hoog bedrag. Maar het zou zo maar de nieuwe Azpilicuata kunnen worden, als in betrouwbare kracht en een toekomstig leider figuur. Hij heeft de fight, Brighton fans waren echt blij met m geloof ik.

5 augustus 2022 om 14:26

Wow 1 uur wat heftig zeg..

5 augustus 2022 om 14:31

En Zermatt staat weer bovenaan met Aqua1 als tweede. Some things never change wat dat betreft

5 augustus 2022 om 17:10

Hahaha vullen elkaar mooi aan 😉

5 augustus 2022 om 14:54

Ik bezoek de site al een aantal jaren maar nooit echt actief geweest met reageren. Dat is pas sinds kort.
Maar in al die jaren heb ik reacties gezien van mensen waarvan ik denk wtf.. waar maak je je druk om. En dit is er weer 1.
Vriend ze plaatsen volgens jouw een uur later het bericht dan andere sites, wat maakt dat uit. En al zouden ze het helemaal niet plaatsen waarom zou je je er druk om maken. Sommige mensen snap ik niet. Gaan zeuren omdat vz bv een transfer nieuws niet hebben geplaatst of andere soort berichten rondom een club/speler.
Gast.. er zijn zzoo veel dingen in de wereld of leven waar je je druk om moet maken. Maar als je hier om dit soort dingen je "frustratie" uit dan ben je echt hopeloos ff serieus.

Dit is gedeeltelijk wel persoonlijk naar jouw toe

5 augustus 2022 om 15:09

Ben ik niet helemaal met je eens, je kunt best aangeven dat je nieuws over je favoriete club mist. En als je zegt dat er zoveel andere dingen zijn waar je je druk om kunt maken, vraag ik me überhaupt af wat je op een voetbalsite/-forum doet.

5 augustus 2022 om 15:25

Hi Samcro,

Als je nieuws van je favoriete club mist betekend dat je het al ergens hebt gelezen of hebt gehoord anders zou je er niet om vragen. Waarom zou je je dan irriteren of ergeren aan het feit dat het hier nog niet op staat of vermeld is.

Met zoveel dingen waar je je druk om moet maken bedoel ik meer doe gewoon relaxed. Het blijft voetbal/nieuws. Daar kan je je toch niet om ergeren?
Misschien heeft dit er niks mee te maken maar zo denk ik bv ook over gasten die om het voetbal gaan knokken of spelers/directie gaan zitten bedreigen etc..

5 augustus 2022 om 15:29

Hi Miharb2, als je het nieuws gezien hebt wil je daar misschien wel graag over in discussie gaan met mede-fans of juist rivaliserende fans. Dat kan alleen hier op vz, dus dan is het wel jammer als het niet gepost wordt.

Voetbal blijft de belangrijkste bijzaak van de wereld he

edit
Uiteraard is het absurd dat mensen om voetbal knokken, bedreigen etc.

5 augustus 2022 om 16:11

Ja een club betaalt extra omdat ze hen een speler gratis een seizoen willen toestoppen. Geloof jij je eigen onzin soms?

5 augustus 2022 om 16:18

Jij bent in elk geval het toppunt van naïviteit. Denk je nu echt dat Chelsea en Brighton dit niet met elkaar besproken hebben..? Dit is gewoon een doordacht plan om extra te betalen voor Cucurella en daarmee indirect Collwill door Brighton te laten opleiden en marktwaarde te laten verhogen.

5 augustus 2022 om 16:26

Brighton wilde Colwill eigenlijk kopen. Maar Chelsea wilde hem alleen verhuren. Vandaar dat de prijs uiteindelijk nog wat hoger is.

5 augustus 2022 om 16:53

Dan verhuur je hem gewoon niet aan Brighton? Genoeg clubs die interesse hebben als ie de kwaliteit heeft. Beetje gaan bijbetalen om hem verhuurd te krijgen. Klinklare onzin.

72 miljoen, wat een geld zeg! Wel een goede speler trouwens. Viel me bij Brighton afgelopen seizoen altijd positief op!

5 augustus 2022 om 14:43

Veel te veel geld voor een matige lwb. Is opgehemeld vanwege zijn la masia achtergrond door een bepaalde kern, maar realiteit laat zien dat het nooit een topper is geworden en ook niet gaat worden. Leuk seizoen bij brighton verandert dat niet, en onderschat de selectie niet waardoor ze linkerrijtje zijn geëindigd. Niet het niveau dat chelsea moet nastreven, voor een absurd bedrag.

5 augustus 2022 om 15:00

We weten dat Engelse clubs teveel betalen en dit is weer een schoolvoorbeeld ervan. Wat een geld.

Voor 72 miljoen euro zijn er toch wel betere spelers te krijgen?

5 augustus 2022 om 14:21

serieus dacht 45 miljoen en dat vond ik al bizar veel dit is gewoon sick man niet normaal.

5 augustus 2022 om 15:19

Ik schat dat je Theo Hernandez voor 80 miljoen kan losweken bij AC Milan. 72 miljoen voor deze speler is extreem veel.

5 augustus 2022 om 16:21

Echt bizar veel geld ja. Ik was ook voor Theo Hernandez gegaan.

Ja back-up maar voor dat bedrag is dat overdreven, in nood kan je daar nog Kouliebalie er neerzetten toch..

5 augustus 2022 om 16:51

Koellieballie ga je daar toch niet zetten, hij zal aanvallend niks brengen en tegen een snelle winger alle kleuren van de regenboog zien. Het is veel geld voor een back up maar Tsjielwell is nu eenmaal blessuregevoelig gebleken en nu heb je met Koekoerejja tenminste een waardig alternatief. Duur ok, maar om geld zitten ze in Engeland toch niet verlegen.

5 augustus 2022 om 17:12

Koulibaly

5 augustus 2022 om 17:47

Bij Tsjelsie hebben ze inderdaad genoeg geld.

Tuchel ziet Cucurella ook als optie voor de LCV denk ik

De statement van Chelsea vind ik wel erg leuk, kleine sneer naar Brighton statement dat ze geen akkoord hadden.

Dure aankoop moet ik toegeven. Of hij Chelsea beter maakt? Dat wel. Ben niet zo gecharmeerd van Chillwell. En hij moet maar eerst op niveau komen na zijn horror blessure.
Chelsea mist nog wel een spits en een flankspeler. Maar nu ze met geld strooien moet dat wel lukken.

5 augustus 2022 om 15:03

Wat dacht je van centraal achterin? Je bent twee spelers kwijt, haalt een ervoor terug. Dan heb je een groot talent die je daar kan laten spelen en dan verhuur je hem. En Silva is vaak al geblesseerd out dus had je Cilwill prima kunnen gebruiken

5 augustus 2022 om 15:33

Silva heeft vorig seizoen bijna alles gespeeld. Daarnaast kan Colwill zich ontwikkelen bij Brighton door week in en week uit te spelen. We krijgen er volgende zomer een veel betere speler voor terug. Momenteel zitten we met Silva, Azpillicueta, Koulibaly, Chalobah en de potentiële nieuwe aankoop (in de veronderstelling dat Sarr en Ampadu zullen vertrekken). Dat zijn 5 spelers voor 3 posities en daarnaast kan Cucu ook uitstekend als LCV uit de voeten.

5 augustus 2022 om 15:48

Centraal achterin kan er ook nog wat bij inderdaad. Jullie hebben nog een kleine maand moet lukken. Cucurella kan trouwens ook als LCV spelen met drie man achterin.

5 augustus 2022 om 16:10

Silva heeft 23 en 28 basisplaatsen gehad in de afgelopen twee jaar in de PL. Dus bijna alles zou ik het niet noemen, zulke aantallen had Colwill een kans kunnen geven om ook bij Chelsea veel wedstrijden te spelen. Zeker omdat Chelsea met 3 CV's speelt. Daarnaast is het echt een misvatting dat Cucurella ook LCV kan spelen. De wedstrijden waarin hij op papier daar stond heeft Brighton helemaal niet in een driemansdefensie gespeeld maar in een 4mans. Cucurella staat dan als linksback tegen het middenlijn. Dat is heel anders dan hoe bij helsea de LCV posities is ingevuld, Chelsea schakelt helemaal niet over naar een andere systeem tijdens de wedstrijd. Hij is verdedigend veel te kwetsbaar om als LCV te spelen.

Ik denk wel dat het mogelijk is dat Tuchel dit seizoen een ander systeem gaat hanteren zoals in de voorbereiding gewisseld werd, maar dan zou je met bijv. twee spitsen moeten gaan spelen in een 442, terwijl je niet een fatsoenlijke spits hebt.

5 augustus 2022 om 15:26

Denk dat ze die “sneer” aardig kunnen waarderen bij Brighton, wat een belachelijk hoog bedrag.

5 augustus 2022 om 15:53

Het is een heerlijk bedrag inderdaad voor ze. Ze boeren goed. Arsenal vorig jaar dat Ben White kocht en nu Cucurella.

5 augustus 2022 om 15:50

@soma ik vind dat je de spijker de laatste tijd behoorlijk op ze kop slaat mbt Chelsea. Voorheen had ik het gevoel dat het enkel en alleen haat was naar Chelsea toe. Ik vind het zelf ook behoorlijk prijzig maar ben toch wel blij met deze aankoop mocht er nu een wingback geblesseerd raken aan de linkerkant is er in ieder geval wat kwaliteit om het op te vangen. Dat miste is toch wel erg met Slowlonso. Denk dat er aan de rechterkant ook nog wel iemand bijkan mocht Reece weer geblesseerd raken mis je daar ook kwaliteit en kan het eigenlijk niet opgevangen worden.

5 augustus 2022 om 15:58

Chelsea is nog steeds niet mijn favoriete club maar ik probeer het tegenwoordig objectief te bekijken. Ik houd de PL wel redelijk in de gaten. En Chelsea is een interessante club om het een beetje te volgen. Jullie hebben vaak leuke spelers waaronder Afrikaanse clubiconen en zo slecht gaat het daar niet.

Chelsea heeft ook een sterke jeugdopleiding. Onlangs een toptalent van Arsenal overgenomen

Nu Azpi bijtekend kunnen jullie nog wel een zomer wachten voor een rechtsback zolang er een CV erbij komt. Alonso moet snel weg inderdaad.

5 augustus 2022 om 17:04

Ja dat is ook wel echt te merken en voegt ook een stuk meer inhoud aan de reacties meestal.

Dat talent van Arsenal wat Hutchinson toch? Is dat een erg groot talent? Volgens mij is die ook direct weer verhuurd.

Daar heb je gelijk in ik ben erg blij met de verlenging van Azpi. Is ook echt een legende aan het worden en kunnen we inderdaad nog wel een jaar mee voort al is het op de wingback wel een behoorlijke downgrade in vergelijking met Reece.

Verder ben ik wel echt jaloers op jullie met de aankoop van Jesus dat wordt echt een sensatie denk ik. Gaat Arsenal nog veel doen op de transfermarkt denk je? Had verwacht dat ze bijv nog wel voor Tielemans zouden gaan.

5 augustus 2022 om 17:16

Hutchinson was een van de toppers van Hale End samen met talenten als Patino en Khayon Edwards, ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Pech voor ons...

5 augustus 2022 om 17:29

Zoals Jaricho aangeeft hij was een sterspeler in de jeugd voor ons. Maar bij ieder talent is het altijd afwachten of het gaat doorbreken.
Qua transfers is Arsenal nog wel in de markt maar ik denk dat Tielemans misschien de enige is. Arsenal is nu vooral bezig om deadwoord te verkopen. Denk dat er daarna misschien 1 of 2 spelers gehaald worden.

Beetje duur maar blij met deze aankoop. Chilwell en Cucurella op links is wel lekker. Kunnen we Alonso meteen verkopen aan Barca. En ook mooi dat colwill volgend jaar terug komt. Het zou wat zijn als we 3 jaar op rij een tallentvolle verdediger ergens anders zien doorbreken.

5 augustus 2022 om 14:25

Ongelovelijk dat Sarr vorig seizoen een kans kreeg en Guehi doorbreekt bij Palace.dat komt misschien ook door Tuchel.

5 augustus 2022 om 14:49

Dat was ongelovelijk ja. Sarr moest toen tegen het einde van het seizoen bij Porto zijn wedstrijden in het b-elftal afwerken en mocht daarna doodleuk aansluiten bij het eerste van Chelsea.

5 augustus 2022 om 14:52

Maar wat ga je doen als ze allebei fit zijn? Ga je dan man van 55 miljoen op de bank zetten of dan man van 70 miljoen?

5 augustus 2022 om 15:43

Ik ben er van overtuigd dat Cucurella er gewoon meer in legt dan Pulisic als Tuchel hem op lm/lv zou gebruiken.

5 augustus 2022 om 16:21

Denk ook wel dat ie van waarde kan zijn hoor. Alleen is die wel te duur en als je 343 blijft spelen ook overbodig als Chilwell fit is. In een 442 wel bruikbaar, maar vind het niet slim om in een andere systeem te spelen en hebben daar ook niet de spelers voor.

Pfoee, 65 miljoen exclusief bonussen is toch gewoon veel te veel. Had ik als Chelsea zijn echt nooit gedaan. Maar daarentegen, ik zit er ook niet in het bestuur 😅

Wat absurd veel geld voor een middelmatige back. Heeft een goed seizoen gehad en kan echt wel ballen, maar zoveel geld neerleggen voor een vleugelverdiger/linker middenvelder is in mijn ogen een schande.

5 augustus 2022 om 14:27

geld te veel bij Chelsea, krankzinnig voor back-up moet er toch wel in de jeugd te vinden zijn, dan is het nog eens gratis ook.

5 augustus 2022 om 15:52

Is geen back-up

Leuke speler, maar echt te veel geld. Opvliegerig type vind ik.

Wat een geld 🤦‍♂️

Ondanks dat ik een beetje Felipe Luis-vines krijg van deze transfer ben ik er wel enorm blij mee. Een nare blessure zoals die van Chilwell ligt op ieder moment op de loer en dan moet je, net als Manchester City, dubbel bezet zijn op je belangrijkste positie!

5 augustus 2022 om 14:38

Dat is allemaal waar Yoeri, maar dan wil ik jou ook nooit meer iets horen zeggen over prijzen bij andere ploegen, want dit kan je op geen enkele manier goed onderhandeld noemen. Boehly begint paniekerig te worden, want ook Kouli is overbetaald. Dan hebben we het ook niet eens over de flop van 100mio.

5 augustus 2022 om 15:21

Brighton is gewoon een stugge onderhandelaar. Ben White kostte ook tegen de 60 miljoen, maar omdat hij een goed eerste seizoen had hoor je bijna niemand over zijn transfersom. Als ze weten presteren is er niks aan de hand vind ik. Zelfde geld voor Koulibaly als hij 3/2 seizoenen een goed constant niveau weet te halen, vind ik het helemaal prima.

5 augustus 2022 om 15:27

Klopt wel, het gaat mij er meer over dat het weer een bevestiging is dat voetbalfans hypocriet zijn. Toen White gekocht werd was het vanuit alle kanten veel teveel geld maar als Chelsea het doet is het noodzakelijk om diepte te hebben.

Overigens vind ik White geen goed eerste seizoen gehad hebben, gewoon voldoende, want hij kan veel beter. Hopelijk is en blijft Tomi fit, zodat we White niet te vaak op rb hoeven te gebruiken....laat staan dat ie als cdm moet gaan spelen als TP opeens toch weg valt.

5 augustus 2022 om 15:57

@samcro, ik vind dat wel een beetje van de club afhangen. Bij Arsenal wordt er over het algemeen een stuk minder uitgegeven. Overbetalen vind ik dan een slechter idee dan bv een Manchester City die dan toch nog meer haalt. Daar wordt er namelijk geen speler minder om gehaald. Ik vind dat niet per se hypocriet.

5 augustus 2022 om 16:27Al die Engelse ploegen geven geld als water uit en betalen vaak veel te veel voor een speler. Een West Ham kan het zich veroorloven om telkens miskopen te doen van meer dan veertig miljoen, Arsenal is de big spender van de laatste seizoenen terwijl ze geen CL spelen en ook niet veel spelers verkopen, Chelsea geeft weer veel geld uit nadat ze vorig jaar nog iemand van 120 miljoen hadden gehaald en die nu bijna gratis weg doen, United hoogste salarishuis en big spender, Guardiola meer dan 1,1 miljard uitgegeven bij City. Die clubs zwemmen in het water, hoeven niet eens CL te halen of spelers te verkopen om veel geld uit te geven, dus wat maakt het uit als je nu 30/40/50/60/70 uitgeeft voor een individuele speler. Clubs uit de Bundesliga, La Liga, Serie A en andere competities moeten het wel hebben van spelersverkopen en het halen van de CL, die lopen meer risico.

5 augustus 2022 om 16:50

Heb je liever dat de grote transferbedragen liever naar de directie en de eigenaren gaat?
Lekker naar een salary cap en draft systeem zoals in de VS. Eigenaren die nog rijker worden van zo'n systeem. Het is te belachelijk dat er nog geen NBA speler is die Messi zijn salaris heeft gehad terwijl er genoeg geld zit in de competitie.

5 augustus 2022 om 16:54

Ik heb niets gezegd over de transfersom, die is in mijn ogen ook te hoog. Je weet dat je voor wingbacks een godsvermogen betaald en voor dit geld geloof ik dat er andere zijn die misschien beter zijn. Het is een veel te hoog bedrag, dat ben ik helemaal met je eens.

Ik weet niet of je hem paniekerig kan noemen. Besluiteloos of niet daadkrachtig genoeg lijkt me meer op zijn plaats. Maar dit is niet alleen Boehly, dat is ook Tuchel. Tuchel wilde liever niet met Kounde in zee dus schakelden ze door naar De Ligt (die niet haalbaar bleek) en Ake (waar ze terecht niet het gevraagde bedrag voor wilde betalen) om uiteindelijk weer terug te komen bij Kounde die toen al richting Barcelona wilde vertrekken. Nu ze iemand hebben gevonden die ze willen hebben zijn ze bereid om ver te gaan en omdat de seizoenstart voor de deur staat is de prijs gewoon enorm hoog.

Chelsea is door de overname ook pas laat op gang gekomen, dat is ook een factor waarom het nu wat paniekerig oogt. Het moet snel gebeuren.

Ik ben het overigens helemaal niet met je eens dat er teveel betaald is voor andere spelers in deze transferperiode. Koulibaly is een wereldklasse speler en is imo zelfs nog redelijk goedkoop gehaald.

5 augustus 2022 om 14:42

Kan je ook zoals Liverpool hebben die het in eigen kringen zoeken, in plaats van met geld te smijten voor een back-up en niet eens het niveau voor Chelsea heeft.

5 augustus 2022 om 14:45

Nee Liverpool legt 100 miljoen voor een jochie met welgeteld 1 leuk seizoen in de Portugese farmers League. Terwijl ze letterlijk al 2 spitsen hebben. Voor de rest heeft Liverpool wel een puik transferbeleid natuurlijk, maar die zijn ook niet vies van bepaalde praktijken

5 augustus 2022 om 15:25

Die jochie heeft ze al een prijs bezorgd, nu jij weer.

5 augustus 2022 om 15:28

Een hele fruitschaal, laten we niet doen alsof ie daarmee zijn aankoop al terugverdiend heeft.

Het is ook totaal niet het punt dat gemaakt wordt.

5 augustus 2022 om 15:36

Zonder die niet te missen goal van hem had Liverpool ook gewonnen met 2-1, "nu jij weer"

5 augustus 2022 om 15:57

Een hele 'fruitschaal' en dan de FA Cup wel een absolute top prijs vinden.

5 augustus 2022 om 16:05

Als je de Community Shield vergelijkt met de FA cup dan maak je jezelf echt belachelijk. Volgens mij begrijp je niet hoe erg de FA cup wordt gewaardeerd in Engeland en hoe moeilijk die te winnen is. Zoek nog even wat quotes van Mourinho vrij recent.. toch wel een winnaar lijkt me? Absolute topprijs is misschien wat overdreven maar gewoon een hele mooie en belangrijke prijs.

5 augustus 2022 om 16:08

Samcro, hij is gehaald om prijzen te winnen, nou dit is een goed begin, niemand heeft gezegd dat zijn aankoop hiermee terug verdiend is.

5 augustus 2022 om 16:10

Penalty dankzij zijn inzet + scoren, eindstand 3-1, “nu jij weer”

5 augustus 2022 om 16:16

Feno, dat zou gek zijn als je de FA Cup een absolute top prijs vindt? Wie heeft dat gezegd?

Als je dan mag vergelijken vind ik Martinez een koopje. Die vind ik completer en heeft mijn inziens meer voetballende capaciteiten

Heeft Brighton toch goed geboerd. Gehaald voor 18 miljoen en na 1 goed seizoen voor zoveel geld verkocht met Colwill. Toch niet slecht gedaan.

Ik dacht dat het rond de 50 mil zou zijn, maar meende ook te lezen dat de deal helemaal nog niet rond was. Zou Brighton dan hoger in de boom hebben gezeten en nu alsnog meer hebben gekregen?

Las ergens analyse dat hij vooral tot z’n recht komt in 442 systeem(?) precies iets wat Chelsea niet speelt? Enfin, wordt interessant.
Maar je zou zeggen dat als je dergelijke spelers niet eerder kunt scouten dat er dan iets heel er mis is. Dit is complete waanzin natuurlijk.
Chelsea heeft genoeg jeugd ook waardoor goedkopere optie en combi met jeugd niet gek zou zijn.
Nu moeten ze eigenlijk CL halen en zelfs dat lijkt me al lastig genoeg. In Engeland wordt hoog opgegeven van Spurs en in mindere mate Arsenal. Begrijp ik ook niet helemaal maar Chelsea slaat alles qua beleid, aankopen en hoe ze daarmee omgaan. Wordt er niet leuker op

72 miljoen voor hem? Wat is deze transfer toch te gek voor woorden.

Nu snap ik zeker waarom City de onderhandelingen had stilgezet. 40m/45m had een mooi bedrag geweest. Hij is nog jong en heeft wel wat bewezen. Ongeveer 72m voor deze speler is echt too much.

Ik moet even slikken van deze transfer. Chelsea heeft echt dringend een TD nodig. Die Boehly snapt er niet veel van en zijn adviseurs zijn ook niet helemaal lekker. Als je meer dan een 20 miljoen euro betaald voor mister middelmaat Marc Cucurella, de schopper van Getafe, dan betaal je echt veel te veel.

5 augustus 2022 om 14:51

Haha dit is echt bizar. 65 miljoen plus 7 miljoen add ons haha, wauw! Brighton lacht zich rot. Voor Cucu wel leuk maar man wat een bedrag! Chelsea is echt dronken lol. Barca heeft ze pijn gedaan en dan nu dit.

De markt is echt naar de knoppen!

5 augustus 2022 om 14:51

Mister middelmaat? Jij hebt hem overduidelijk niet in actie gezien bij Brighton. Was keer op keer de uitblinker met zijn voorzetten en passen. Sowieso 50 miljoen pond waard,

5 augustus 2022 om 15:16

Ik heb hem gezien als die uitblinker bij Brighton, Emile Heskey. Precies dezelfde uitblinker was hij ook bij Getafe. Pure middelmaat. Maar jij bent een andere mening toegedaan. Dat kan.
Chelsea had dan liever - bijvoorbeeld - Real Madrid benaderd om Miguel uit het tweede team te halen voor die 50 miljoen pond die jij noemt. Die is een stuk jonger en veel beter dan Cucurella.

5 augustus 2022 om 15:24

Miguel beter dan Cucu? Haha nou niet overdrijven hoor lol.

5 augustus 2022 om 15:39

Miguel zou zo bij ons in het 1e meekunnen Socio. Cucu echt niet.

5 augustus 2022 om 14:54

Cucurella is echt wel meer dan jij beschrijft, maar verder natuurlijk wel compleet gestoord om hier 65+bonussen en een talentje voor verhuur kwijt te raken. Boehly die niet eens weet wat buitenspel is moet niet over transferzaken gaan idd, zsm iemand aannemen die daar wel verstand van heeft.

Krankzinnig bedrag. Is dit marktconform? Redelijke wingback, maar niet een tikkeltje overdreven dit?

Ik zie veel mensen hier klagen over de transfersom. Maar het is toch duidelijk wat hier gebeurt? Chelsea koopt Cucurella voor 65 miljoen omdat ze Marcos Alonso voor 75 miljoen aan Barca gaan verkopen 😉.

Bizar veel geld, al zeg ik het zelf. Maar zeker geen onaardige speler van 'La Masia'. Deze jongen gaat nu naar zijn derde club in 3 jaar, steeds een stapje hoger en nu dus bij een topclub. Ik vindt het geen technisch verfijnde back, meer een strijder zoals Tagliafico in zijn beste tijd. Als Chilwell vorig jaar zijn kruisband niet gescheurd had, was deze jongen niet nodig!

Wat een idioot bedrag voor een degelijke back, dan hebben wij met Zinchenko toch een werelddeal gehad.

5 augustus 2022 om 15:21

Voor de helft van de prijs gehaald idd, maar ik las hier nochtans dat Cucurella een geweldenaar is en Zin een reject.

5 augustus 2022 om 15:24

Ach ja, er waren er toch ook die vinden dat wij veel te veel betaald hebben voor Gabriel Jesus?

En dan zie je dit soort transfers... dit is toch somewhat een paniektransfer van Chelsea?

5 augustus 2022 om 15:28

We gaan een heerlijk seizoen beleven met al die rejects, kan alleen maar lachen om dat simpele gelul.

5 augustus 2022 om 15:30

Ja belachelijk al dat gezeur om 50 miljoen voor Jesus, tegenwoordig betaal je voor elke spits met twee voeten al 80 miljoen, of hij er dan nog wat van kan is de tweede vraag.

5 augustus 2022 om 15:33

Thenry, ik zie dit ook als paniekaankoop, wil echter niet zeggen dat het niet goed uit kan pakken. En dan zal het al snel als gerechtvaardigde uitgave bestempeld worden. Blijft bizar dat Chelsea er 100en miljoenen doorheen gooit waarvan een hele hoop spelers floppen.

5 augustus 2022 om 15:40

Jaricho, ik heb ook vertrouwen, ook als we vnvd gelijk spelen of verliezen, maar ergens heb ik toch dat stemmetje dat blijft herhalen: It's the hope that kills you.

5 augustus 2022 om 15:41

Samcro, dit kan inderdaad evengoed een B. White verhaal worden. Vorig jaar werden we uitgelachen met die transfer en vandaar spreken ze van een toptransfer... Kan voor deze transfer inderdaad zomaar hetzelfde worden.

Maar voor mij blijft er toch een vleugje 'paniekaankoop' aanhangen! Maar goed, dat was Ziyech destijds bij Ajax ook toch wel en we weten allemaal hoe dat gegaan is:-)

5 augustus 2022 om 16:11

Palace is voor ons sowieso altijd een lastige, zeker onder Vieira nu, dus aan de openingspot zal ik niet zo zwaar tillen. Ik heb vertrouwen in het project dat we onder Arteta begonnen zijn. Meeste middelmatige spelers en overbetaalde diva's zijn weggewerkt, alle neuzen staan dezelfde kant op, goede aankopen en ongelofelijk veel talent in de ploeg. COYG!

5 augustus 2022 om 16:32

White is voor mij wel nog steeds een beetje twijfel. Vond het vorig jaar niet ijzersterk. Deed het prima, maar ook wedstrijden waarin ik ben geschrokken. Maar goed, wie weet is het dit seizoen constanter. En zo niet, dan hebben we Saliba. Denk sws dat die best wel eens een basisplek kan gaan veroveren.

5 augustus 2022 om 16:34

Zeker een lastige, maar toch moet je 'm winnen. Vind het ook gek dat je niet zwaar tilt aan een openingspot, aangezien dat echt wel de toon kan zetten. Vorig jaar verloren we de eerste 3. Zijn daarnaast ook gewoon 3 punten he!

5 augustus 2022 om 16:45

Ik ben het weer met je eens Gooner. Vind dat White inzicht mist, vooral op positioneel gebied, mist net die finesse van een echte verdediger. al kreeg ik toen meteen weer commentaar van je mede fans. Ook eens met je andere reactie, je wilt de top 4 halen, dus moet je goed van start gaan. Als ik het schema van Arsenal zo zie moet je in de eerste vijf wedstrijden gewoon vijf keer winnen.

5 augustus 2022 om 17:09

Dat zeker Gooner4, als we CL willen halen moet je gewoon sterk beginnen, maar ik bedoel eerder dat ik niet moord en brand zal schreeuwen zoals andere mensen mocht je deze verliezen.

Ontzettend veel geld, maar een broodnodige aanvulling. Als hij van waarde kan zijn voor Chelsea, maakt de transfersom mij niet heel veel uit. Op naar Fofana en de Jong! .

5 augustus 2022 om 15:26

Denk je echt dat Chelsea nu nog 160 - 180 miljoen gaat neerleggen voor Fofane en de Jong? Zo ja, dan zijn ze voor mij meteen titelkandidaat. Maar ik zie zoveel geld niet meer uitgeven eerlijk gezegd want dan zouden ze richting de 260 - 300 miljoen uitgegeven hebben!

Ik denk daarom ze enkel nog een CV gaan aantrekken.

5 augustus 2022 om 15:31

Gaven ze niet 250mio uit dat jaar na de ban? Het zou theoretisch kunnen, maar ik denk niet dat Frenkie nog weg gaat.

5 augustus 2022 om 15:39

Ja inderdaad, maar daar zaten ook nog eens de 'Hazard-miljoenen' bij. Maar nu zie ik Chelsea echt geen 250 miljoen spenderen. Vraag me zelfs af of dat vanwege FFP wel kan...

5 augustus 2022 om 15:51

Chelsea heeft een heel seizoen met Ryanair moeten vliegen en gebruikte shirts hergebruiken, daar liggen de miljoenen nu natuurlijk voor het smijten..

5 augustus 2022 om 16:49

Titelkandidaat? Echt niet. De Jong is een goede speler, maar ze missen voorin kwaliteit en Fofana is een degelijke tot prima verdediger, maar niet meer dan dat.

5 augustus 2022 om 18:42

Heel eerlijk? Ik zou het echt niet weten man. Fofana wilt dolgraag, maar Leicester houdt een astronomisch bedrag voor ogen. Leicester moet speler(s) verkopen om spelers te kunnen kopen. Belangrijkste gegadigde om daar te vertrekken zijn Maddison, Tielemans en Fofana, maar goed we gaan het meemaken. Voordeel van Fofana is in ieder geval dat hij een hele hoop geld in het laatje kan brengen. De zaakwaarnemer van Frenkie heeft onlangs positieve gesprekken gevoerd met Chelsea. Laporta en Boehly schijnen ook een goede verstandhouding te onderhouden. Het liefst blijft hij bij Barca en krijgt hij zijn ingehouden salaris, maar dat lijkt op het moment niet heel realistisch. Boehly zou beide in ieder geval graag willen hebben en is ook bereid om daarvoor te betalen.

Ben benieuwd welke speler Chelsea nu weer gaat kapen aangezien ze zelf geen scouting lijst hebben

72 miljoen voor Cucurrella is echt absurd. Snap wel dat als je paar eerste targets misloopt dat je dan wat moet doen maar dit is wel heel extreem. Wat is nu het plan van City? Zij verkochten Zinchenko met de gedachte dat ze een linksback gingen halen toch? Of wordt Ake nu als back up gezien op die positie en willen ze een centrale verdediger? Overigens zie ik hier alleen maar reacties over dat deze jongen matig is. Gewoon een goede speler alleen het bedrag is hoog. Denk je dat Pep een back wilt die er niks van kan? Zelfde reacties stonden hier over Zinchenko terwijl die jongen enorm werd gewaardeerd bij de beste club in Engeland. Vraag me altijd af hoeveel mensen hier nou daadwerkelijk PL kijken of maar gewoon wat roepen?

5 augustus 2022 om 16:35

Cucurella is wel even een stukje beter dan Zinchenko natuurlijk. Spelen bij City waarin je telkens in balbezit bent en risicoloos kunt spelen is anders dan bij Arsenal waar de tegenstanders meer druk zetten en naar voren spelen.

5 augustus 2022 om 16:38

Op basis van wat?

Ligt net aan wat voor spel je speelt. Zinchenko is voetballend beter en kan daardoor inschuiven naar het middenveld. Cucurella is een snelle back met enorm veel loopvermogen. Net waar je van houd. Als ik kijk naar wat er voor beide betaald is, dan zou ik zeker voor Zinchenko gaan.

Geen echte spits voorin maar een belachelijke som betalen voor eem atige back terwijl je met Chillwell al een basisspeler hebt. Sterk staaltje management weer van de Engelse clubs.

5 augustus 2022 om 16:37

Engelse clubs? Volgens mij is Chelsea maar 1 club toch?

Verder enorm duur. Echt heel heel erg duur. Hoewel ik deze jongen verschrikkelijk vindt (door Getafe voornamelijk) is het wel een goede back. Kunnen ze zeker plezier aan beleven, maar voor dit bedrag is het wel echt belachelijk. Chillwell is er ook nog, dus ben benieuwd als die allebei fit zijn. Snap dat je kwaliteit in de breedte wil hebben, maar dit is dure breedte. Aan de andere kant is Chillwell nog altijd afwezig en heeft hij een hele zware blessure gehad. Kan zomaar even duren voordat hij helemaal terug is en in het systeem van Tuchel zijn de backs wel enorm belangrijk.

5 augustus 2022 om 16:52

Dit soort beleid is wel inherent aan de gemiddelde Engelse club. Meer poen dan verstand.

5 augustus 2022 om 18:46

Moet je tegenwoordig een echte spits in je elftal hebben? We hebben het vorig jaar geprobeerd met Lukaku, maar dat was gewoon te statisch. Tuchel wilt met een bewegelijke voorhoede spelen, daarom is Sterling aangetrokken. Chilwell is momenteel nog verre van zijn niveau en Chelsea heeft daar gewoon op ingespeeld. Is het teveel geld? 100% Was de transfer nodig? 150% Met Alonso en Emerson red je het daar niet mee.

5 augustus 2022 om 19:49

Dan haal je toch een beweeglijke spits?

wauw hoe verzin je het om 72 mil te betalen voor zo een matige speler er zijn zoveel goeie backs voor veel minder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Fulham10
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JorginhoMiddenvelder11
C. GallagherMiddenvelder10
K. HavertzMiddenvelder10
N. KantéMiddenvelder10
R. Loftus-CheekMiddenvelder10
É. MendyKeeper10
M. MountMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

1 fan
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Chelsea 1 0 1 0
2022/2023 Brighton & Hove Albion 0 0 0 0
2021/2022 Brighton & Hove Albion 35 1 6 0
2021/2022 Getafe 1 0 0 0
2020/2021 Getafe 37 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea legt miljoenen neer en verzekert zich na transfersoap van Cucurella

Marc Cucurella vervolgt zijn loopbaan bij Chelsea, zo maken de Londenaren via de officiële kanalen bekend. The Blues betalen 65 miljoen euro exclusief zeven miljoen aan bonussen aan Brighton & Hove...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren