Presentatie Jasper Cillessen opnieuw gecanceld; NEC zwijgt over reden

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 12:50Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:57

De presentatie van Jasper Cillessen bij NEC is voor de tweede keer uitgesteld. Dat meldt Omroep Gelderland. Volgens de regionale publieke omroep zwijgen de Nijmegenaren over de exacte reden, maar naar verluidt ligt zijn oude club Valencia dwars. Los Che zou op een hogere transfersom azen en de druk bij NEC hebben opgevoerd.

NEC wilde Cillessen eigenlijk donderdag al officieel presenteren als nieuwe aanwinst. De Nijmegenaren stelden de perspresentatie toen uit en dit is vrijdag opnieuw het geval. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de transfersom voor de 33-jarige doelman, die al wel medisch is gekeurd, uiteindelijk rond de één miljoen euro zal liggen.

NEC probeerde het papierwerk vrijdagochtend tevergeefs voor 12.00 uur rond te krijgen. De Eredivisionist had gehoopt Cillessen op tijd speelgerechtigd te krijgen, maar de sluitpost moet nu een streep zetten door een mogelijk debuut aanstaande zondag thuis tegen FC Twente. "Hij is er vandaag voor het eerst bij, maar het is niet gelukt om hem in te schrijven", vertelt trainer Rogier Meijer. "Maar mooi dat hij terugkomt naar deze club, terwijl hij op zo'n hoog niveau heeft gespeeld."

Met het WK in Qatar in aantocht zal het belangrijk zijn voor Cillessen om aan spelen toe te komen. De afgelopen twee jaar speelde de ex-keeper van onder meer Barcelona en Ajax slechts zeven interlands. Dat had deels met blessures en een coronabesmetting te maken, maar de doelman werd ook een aantal keer niet geselecteerd of opgesteld. Bij NEC lijkt Cillessen wel te kunnen rekenen op speeltijd, ondanks de aanwezigheid van Mattijs Branderhorst, die vorig seizoen de eerste man onder de lat in Nijmegen was en een prima indruk maakte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door boykedb)
5 augustus 2022 om 13:04

Persoonlijk ken ik vrienden uit de omgeving van Jasper erg goed en die vertelden mij dat-ie 'gewoon' bij NEC tekent en blijft. Het gaat zoals in het artikel vermeldt staat om de laatste plooien.

Snap Valencia wel, geld is daar echt hard nodig. Zwaar in de problemen, dat bleek al wel uit het wegdoen van Parejo en Rodrigo. Uitstekende keeper voor NEC uiteraard.

5 augustus 2022 om 13:08

Ik snap Valencia niet. Ze willen van zijn salaris af. En het is nou niet zo dat de geïnteresseerde clubs in rijen van 3 voor het stadion staan opgesteld om maar biedingen op Cillissen uit te brengen. Dan kan je, wanneer er 1 geïnteresseerde club is wel vast blijven houden aan een hele hoge transfersom, maar dan loop je het risico dat je helemaal niet van hem afkomt en dus komend seizoen gewoon weer zijn hoge salaris over kunt gaan maken.

Bij Valencia weten ze ook heus wel wat NEC te besteden heeft en dat die niet even 10/15 miljoen op tafel gaan leggen voor Cillissen.

5 augustus 2022 om 13:18

Voor 1 miljoen komen er heus nog wel clubs hoor, ik denk dat Jasper gewoon graag naar NEC wilt. Terecht ook, lekker naar huis.

5 augustus 2022 om 13:57

1 miljoen gaat ook echt niet het verschil maken in Valencia hoor. Als we het over dat bedrag hebben dan denk ik dat Boekhoorn dat contant had afgerekend en Cillessen op dezelfde vlucht als Boekhoorn naar Nederland had gezeten.

5 augustus 2022 om 13:59

Een miljoen euro is toch een mooi bedrag en een flink jaarsalaris eraf helpt ook. Met dat miljoen kunnen flink wat salarissen binnen de club voor personeel betaald worden oid. Alle beetjes helpen bij een club in nood.

5 augustus 2022 om 14:05

Ik denk niet dat salarissen van het personeel het probleem is. Denk dat al het personeel buiten de technische staf, spelers en directie bij elkaar net zo veel verdienen als 1 of 2 speler in de eerste selectie.

5 augustus 2022 om 13:25

'' Snap Valencia wel, geld is daar echt hard nodig.''

Ongetwijfeld, en wat ze willen ontvangen moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten maar ik denk dat hetgeen NEC extra zou betalen voor Cillessen een druppel op een gloeiende plaat is. Las dat de transfersom in eerste instantie rond het miljoen lag, die zal echt niet opeens naar 3 miljoen gaan ofzo. Misschien gooit NEC er nog een paar ton bovenop maar dat zal het denk ik wel zijn. Uiteindelijk is het voor Valencia veel belangrijker dat ze van dat salaris af zijn dan dat ze de transfersom nog iets omhoog duwen.

Zonde voor Brandenhorst die het prima heeft gedaan vorig seizoen

5 augustus 2022 om 13:29

Daar moest ik ook aan denken. Samen met Blaswich een van de weinig keepers die ik vorig jaar opvallend goed vond.

Huh Qatar? Wat moet deze keeper bij het Nederlands elftal als je van Valencia naar NEC afglijdt en zelf niet hoger kan mikken? Of een betere club voor je in de markt komt. Met alle respect maar je gaat toch niet met een keeper van NEC naar het wk? Die ook nog eens de bank warm hield in Valencia.

5 augustus 2022 om 13:13

Waarschijnlijk krijgt die het behoorlijk druk in het doel van Nec, drukker dan bij bijvoorbeeld Ajax. Als hij indruk maakt kun je hem dan toch prima meenemen als 1 van de 3 doelmannen? Zeker gezien zijn ervaring.

5 augustus 2022 om 14:53

Cillese is afgeschreven, presteert al bijna 10 jaar niet op een acceptabel niveau. Het zal bijlow, flekken en pasveer maar moeten worden, ook niet bijzonder goed als drie-eenheid, maar stabieler dan cillese. Wellicht krul als penaltykiller erbij ipv 1 van die 3. Voor nec is dit overigens een goede aankoop, voor de eredivisie ook geweldig.

5 augustus 2022 om 15:03

Cillessen is gewoon de meest stabiele keeper die we hebben, mocht hij fit zijn en een goed indruk maken bij Nec is er geen probleem om hem 1e keeper te maken.

5 augustus 2022 om 16:13

Hij is stabiel, maar op een WK heb je een puntenpakker nodig en af en toe een penalty kan stoppen. Dat is Cillessen niet.

5 augustus 2022 om 16:32

Ach we hebben toch sowieso niet echt top keepers. Een penalty killer kun je meenemen en wisselen in de verlenging van Flekken wordt ik beetje moe echt een hele overhypte keeper. Cillissen, Bijlow wie keept is me om het even vindt ze namelijk allebei even goed. Misschien Bijlow net iets beter maar door zijn blessure gevoeligheid kun je niet op hem bouwen.

5 augustus 2022 om 18:37

Al 10jaar jaa? volgens mij was ie toen 23en een meer dan redelijke keeper

5 augustus 2022 om 20:59

@De.theking Jammer dat we Neuer niet kunnen oproepen.... noem eens een puntenpakker als keeper die we kunnen selecteren?

5 augustus 2022 om 13:20

Omdat het verder gewoon een prima keeper is voor Nederlandse begrippen. Heeft zijn ervaring al te pakken. Is niet een jonge keeper die voor de ervaring (in Europese duels) naar het buitenland moet, of de Nederlandse top. Hij heeft zich daar al bewezen. En wanneer hij gewoon naar behoren functioneert bij NEC moet je hem gewoon meenemen. We namen toch ook een keeper van Norwich mee, en een keeper van Freiburg. Daarnaast keept hij dan in dezelfde competitie als Bijlow en Pasveer. Zo vreemd is het ook niet.

5 augustus 2022 om 13:22

Nederland heeft geen een topkeeper. Als hij zijn niveau haalt is hij nog steeds een van de 3 beste keepers.

5 augustus 2022 om 13:30

Gelukkig zal onze bondscoach er niet zo simplistisch naar kijken, want het is niet opeens zo dat hij niet meer kan keepen omdat ie van Valencia naar NEC gaat. Of hij wel of niet mee moet maakt mij in principe niet uit, maar als Van Gaal Cillessen inschat als zijn beste keeper dan laat hij hem echt niet thuis omdat ie slechts bij NEC speelt. Punt is een beetje dat we gewoon geen internationale topkeeper hebben, Bijlow heeft de toekomst maar zich ook nog niet echt bewezen in Oranje, Cillessen is degelijk/prima maar geen topper en Flekken heeft in Oranje nog amper een bal tegengehouden, dat vind ik van de drie echt de minste. Daarna kom je in de categorie Krul en Pasveer, die gaan het ook niet voor je doen.

5 augustus 2022 om 13:47

Zelfs nederlands beste ooit heeft nog even voor nota bene fulham gespeeld.
Zie niet in waarom dit geen goede keus zou zijn, vind het juist wel te prijzen om nu al te komen ipv op zijn 38ste en er eigenlijk geen zin meer in blijkt te hebben

5 augustus 2022 om 14:09

Jan van Beveren speelde nooit voor Fulham.

5 augustus 2022 om 14:20

Bijlow heeft de potentie voor een top keeper maar die moet ook eerst zorgen dat die eens een heel seizoen speelt in plaats van de helft moeten missen en niet al 1 seizoen maar al meerdere

5 augustus 2022 om 17:34

Was ook niet de beste

5 augustus 2022 om 19:08

Persoonlijk ben ik altijd fan geweest van menzo, maar helaas heeft v gaal hem kapot gemaakt.

5 augustus 2022 om 13:40

Huh, dus als hij bij Valencia zou blijven is het wel een optie en een paar maanden later als hij wellicht goed speelt bij NEC niet? Is hij in de tussentijd dan slechter geworden?

Bijlow (mits fit) is de nummer één voor Oranje maar verder zou ik als ik bondscoach was toch kijken naar Cillessen (altijd betrouwbaar geweest bij Oranje) of Pasveer (beste NL keeper vorig jaar tot blessure). Wie hebben we verder? Flekken zou op zich ook kunnen maar heeft zijn kans bij Oranje nog niet gepakt. Dus Bijlow, Flekken, Pasveer (mits hij keept bij Ajax) en Cillessen gaan het bepalen en als laatstgenoemde goed speelt bij NEC gaat die mooi mee denk.

5 augustus 2022 om 14:10

Hij blijft toch bij de drie beste keepers van Nederland denk ik. Bijlow, Cillessen en Flekken en je bent prima voorzien. Geen absolute top, maar gewoon drie oké-keepers.

5 augustus 2022 om 14:18

Maar je wilt wel een flekken mee nemen naar qatar? Is niks beter als cillesen naar mijn mening

5 augustus 2022 om 14:21

Wie segt dat alleen nec intresse had?

5 augustus 2022 om 15:06

noem eens 3 betere Nederlandse Keepers?

5 augustus 2022 om 16:21

Wat maakt het uit voor welke club hij speelt als hij het gewoon goed doet?
Kennelijk is iedereen vergeten dat hij, toen hij voor het eerst werd opgeroepen door van Marwijk, ook gewoon nog bij NEC speelde.

5 augustus 2022 om 17:36

Wordt met zijn ervaring gewoon 1e keeper in Qatar.

5 augustus 2022 om 20:58

Is dat de norm dat je bij ons aller ajax mort spelen of PSV?? Ruud hesp ging mee als keeper van Roda..... Je redenatie slaat nergens op... net of het boeit of hij keept bij NEC... Nee iemand meenemen van de bank van Valencia of de 2de keeper toendertijd van Ajax of nu een keeper uit de championship.... Als keeper kan je jezelf onderscheiden bij een club als NEC en daar keepte hij ook toen hij voor het eerst werd uitnodigd.....

6 augustus 2022 om 00:21

zou je wel even met iets meer respect kunnen reageren, hij is nogsteeds onze beste keeper. club boeit niet

Ik neem aan dat dit 'gewoon' rond komt, Cillessen wil graag en NEC (of Boekhoorn) heeft vast nog wel een miljoen liggen. Wel wat zuur van Valencia om achteraf alsnog om een prijsverhoging te vragen, mocht dit waar zijn.

Ik snap niet dat zaakwaarnemer van cillesen niet meer partijen heeft aangeschreven.
Tenzij cillesen heeft gezegt ik ga terug naar NEC lekker afbouwen en het Wk heeft geen prio meer.

5 augustus 2022 om 21:02

Hij wou terug naar NEC.. De club waar het allemaal begon.. Hij had geen zin meer in onzekerheid.

Het schijnt dat AZ deze deal aan het hijacken is en hem probeert te contracteren. Zou ik vanuit Cillessen zijnde ook beter snappen. Als keeper van FC Utrecht, Vitesse of AZ maak je toch meer kans bij het Nederlands elftal dan als keeper van NEC

5 augustus 2022 om 13:07

Zou mij niet logisch lijken. Hij heeft toch een gevoel bij NEC en dan lijkt me de stap naar Vitesse nogal gevoelig.

5 augustus 2022 om 13:21

Ach is toch beide gewoon gelderland

5 augustus 2022 om 13:25

Ja, Atletico en Real ook beiden “gewoon” Madrid.

5 augustus 2022 om 13:47

@salerno1919

Je bent blijkbaar niet op de hoogte van de rivaliteit tussen Vitesse en NEC of je zit gewoon te trollen.

5 augustus 2022 om 14:03

In beide steden staan de kanonnen richting elkaar gericht. Dat zegt denk ik wel iets over de onderlinge rivaliteit, ook buiten het voetbal.

5 augustus 2022 om 13:21

Ben benieuwd naar je juice bronnen

5 augustus 2022 om 13:32

AZ is deze deal dermate aan het 'hijacken' dat Cillessen al met NEC meetraint. Mooie dikke duim heb je.

5 augustus 2022 om 13:47

Nu geloof ik het ook niet van AZ maar meetrainen zegt natuurlijk ook niet heel veel, zie Mokotjo bij Twente of Boetius bij Feyenoord

5 augustus 2022 om 13:53

Die spelers zijn alle 2 clubloos. Het is niet heel gewoon dat een speler van een club meetraint bij een andere club. Of de deal moet echt in de afrondende fase zijn.

5 augustus 2022 om 14:15

Tja wat daar de afspraken tussen de clubs over zijn weet ik niet, maar hij traint echt mee (staat ook in het originele artikel waar VZ naar verwijst). Dus dan zal het gaan om de laatste plooien. Dat ie nog maar een andere club zou gaan geloof ik niet, als ie dat echt had gewild had hij het al gedaan denk ik.

5 augustus 2022 om 14:01Ik hoef hem niet hoor, veel te blessure gevoelig, alsof je een soort Arjen Robben op doel hebt.
Sinds zijn vertrek bij Ajax nooit meer dan een half seizoen op rij gekeept.

5 augustus 2022 om 14:18

Leuk maar hij is beter dan die Vindahl en Verhulst bij elkaar. Denk dat AZ heel blij zou zijn geweest met Cillessen, dat ie blessuregevoelig is klopt maar ik denk dat je liever 20-25 wedstrijden met Cillessen keept en de rest met Vindahl/Verhulst dan het hele seizoen met laatstgenoemden.

5 augustus 2022 om 14:52

Ieder zijn bedenkingen.
Ik heb iig geen vertrouwen in Jasper, maar we gaan het zien.
Bij NEC krijgt hij wellicht iets meer te doen dan bij zijn vorige werkgevers.
Ik laat me graag het ongelijk bewijzen.

Voor ons wel weer fijn dat hij er hoogstwaarschijnlijk zondag niet bij is...

Stiekem hoop ik als ajacied dat Ajax zich er last minute mee is gaan bemoeien maar dat denk ik helaas niet. (Zou het overigens ook niet netjes vinden)
Ik zou het knap vinden van een club als NEC als ze een keeper weten te strikken die ook in de top van de eredivisie mee zou kunnen.

Ik heb altijd gevonden dat Cilessen de nummer 1 keeper was van Nederland ook voor komend WK. Ik moet hierop terugkomen en vind hem door deze stap getuigen van geen ambitie en dat hij aan het afbouwen is. Van mij mag hij dus thuisblijven bij het WK. Als 2e of 3e keeper heb je liever keepers met specifieke kwaliteiten als een penaltypakker maar dat is hij ook niet. De keepers die ik meeneem zijn Bijlow, Pasveer en Flekken.

5 augustus 2022 om 14:24

Bijlow ner als cillessen teveel gebleseerd flekken wat heeft die nou berijkt?? Pasveer is al bijna 40geloof ik als cillessen het goed doet kun je im gewoon oproepen kijk vincent janssen bijvoorbeeld

Te geblesseerd om zichzelf te presenteren?
Wat zou het toch leuk zijn voor nec om hem terug te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder20
L. SchöneMiddenvelder20
Pedro MarquesAanvaller20
O. TannaneAanvaller21
E. TavşanAanvaller21
S. El KarouaniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

281 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 NEC 1 0 0 0
2021/2022 Valencia 17 0 1 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal had helder antwoord klaar op rentree van Cillessen bij NEC

Jasper Cillessen heeft in een interview met De Telegraaf uitgebreid tekst en uitleg gegeven bij zijn verrassende overstap naar NEC. De geboren en getogen Nijmegenaar noemt zijn terugkeer in het Goffertstadion...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren