Arne Slot: ‘Ik heb in die onderlinge duels met Ajax geen krachtsverschil gezien’

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 12:20Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:59

Arne Slot is van mening dat Feyenoord komend seizoen op zijn minst lange tijd mee kan doen om het kampioenschap. De Rotterdammers eindigden vorig seizoen op twaalf punten van landskampioen Ajax, dat net als PSV deze zomer flink investeerde in de selectie. “Wij zitten in een compleet andere fase dan deze clubs. Maar we hebben ondanks dat al aangetoond dat we in de buurt kunnen komen”, aldus Slot.

“Twaalf punten klinkt als veel”, zegt Slot in een interview met het Algemeen Dagblad. “Maar we verloren allebei de Klassiekers. Win je die wel, dan gaan er bij Ajax zes af en bij ons zes bij en dan sta je dus gelijk.” De oefenmeester haalt daarnaast aan dat Feyenoord de Klassieker in een lege Kuip speelde en Ajax in Amsterdam steun kreeg van een volle Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord. “Maar goed, tweemaal winnen is misschien makkelijk praten, maar ik heb in die onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil gezien.’’

Ajax werd het afgelopen seizoen kampioen met 83 punten. Volgens Slot voldoet eenzelfde aantal punten komend seizoen niet om je tot landskampioen te kronen. "Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV dan schat ik in dat de nieuwe landskampioen heel veel punten moet gaan halen. Ruim meer dan tachtig punten, denk ik. Wij moeten dus ook héél veel punten pakken om bij te kunnen blijven”, aldus Slot, die bij Ajax en PSV dingen ziet gebeuren 'die haaks staan op wat er bij Feyenoord gebeurt'.

“Daar halen ze internationals en gearriveerde spelers, ze betalen zelfs de hoogste transfersom ooit voor een speler. Wij braken ons verkooprecord, zitten in een compleet andere fase dan Ajax en PSV." Slot kijkt er echter wel naar uit om komend seizoen veel weerstand te bieden aan de concurrenten. “Dat is vorig seizoen heel aardig gelukt. In de competitie heeft het heel lang geduurd voor Ajax en PSV ons echt op grote achterstand konden zetten. En in Europa versloegen we clubs met veel grotere budgetten. Die uitdaging ligt er weer.’’Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door korenaar)

Kampioen word je dan ook niet in de Klassieker maar over 34 wedstrijden. Arne Slot hanteert doelredenering ten top. Feyenoord is de laatste fase vooral bezig geweest de derde plek veilig te stellen in concurrentie met FC Twente.

5 augustus 2022 om 12:28

Heb je het hele stuk gelezen?
Hij gaf aan in de klassiekers geen krachtsverschillen te hebben gezien win je ze beide is het nog maar 6 punten ipv 12. Echter zeg hij ook dat het niet vanzelfsprekend is ze te winnen.
Daarnaast heeft hij ook aan dat ajax en psv verder aan het uitbouwen zijn en wij opnieuw aan het opbouwen zijn.

5 augustus 2022 om 12:30

Adam heeft toch gewoon een punt? Tegen RKC gooien ze ook 4 punten in de water. Dan kan je wel iets over opbouwen roepen maar als Feyenoord zijnde moet je tegen clubs als RKC gewoon volle punten pakken. Dat ze meekunnen met de Top2 is leuk, maar aan het eind van de rit gaat het om de knikkers.

5 augustus 2022 om 12:31

Als je ze allebei wint is het verschil 0 punten zelfs ipv 12. Maar ja, als als als

5 augustus 2022 om 12:32

Ho ho Mitea, in Waalwijk werd gewoon gewonnen 😌

5 augustus 2022 om 12:33

@NicoMitea Dat klopt, maar Ajax verloor 5 punten door Go Ahead en PSV verloor van bijvoorbeeld Willem II. Dus iedere topclub was punten aan het morsen tegen de kleintjes. Stel je voor dat Feyenoord 12 punten had gepakt tegen Ajax ipv andersom. Dan had de wereld er heel anders uitgezien. Het had ook best gekund, want Feyenoord had wel veel pech tegen Ajax

5 augustus 2022 om 12:37

Bobiku29, haal ik wedstrijden door elkaar? 2x gelijk tegen RKC toch?

5 augustus 2022 om 12:38

Ik heb het hele stuk gelezen, hij hanteert, niet voor het eerst, een enorm domme redenering. Tegen Go Ahead heeft Ajax 2x punten verloren. Dan ga je als trainer toch ook niet zeggen dat er geen niveauverschil is met Ajax? Je speelt 34 wedstrijden en in die reeks heeft Feyenoord nooit als serieuze bedreiging gegolden voor de titel, zoals PSV dat wel is geweest.

5 augustus 2022 om 12:45

Rond de winterstop stonden we precies 3 punten achter Ajax. Dat is na 17 wedstrijden. Hoe bedoel je geen serieuze bedreiging?

5 augustus 2022 om 12:51

@andres mag ik vragen hoe ajax dit seizoen 12 punten in 2 klassiekers heeft kunnen pakken? Volgens mij hebben ze er maar 6 gepakt aangezien ze voor de competitie maar 2x tegen elkaar spelen en 2x3 punten zijn toch maar 6 punten inplaats van 12

5 augustus 2022 om 12:56

@jeffrey ik bedoelde daar mee dat Feyenoord 6 punten was ingelopen en Ajax 6 punten minder had. Dat maakt 12 punten

5 augustus 2022 om 12:58

Ajax pakt er 6, dus Feyenoord heeft er 6 minder, als Feyenoord die wedstrijden wint heeft Feyenoord 6 punten meer en Ajax 6 punten minder, dan is het verschil van 12 punten dus weg

5 augustus 2022 om 12:59

Ja lekkere dooddoener. Ajax gooit ook 5 punten weg tegen Go Ahead. Tuurlijk word je over een heel seizoen kampioen, maar resultaten in onderlinge duels tellen wel dubbel en waren afgelopen seizoen cruciaal. Ajax won alle toppers (12 punten), Feyenoord pakt 4 punten en PSV maar 1 in die duels. Dat maakt al het verschil. Tegen 'kleinere' ploegen heeft Ajax het maar marginaal beter gedaan dan Feyenoord (4 punten meer) en aanzienlijk slechter dan PSV (9 punten minder).

5 augustus 2022 om 13:02

1x gelijkspel 1x winst dus bullshit

5 augustus 2022 om 13:17

Goh ja wat een feest was dat zeg die overwinning

5 augustus 2022 om 13:17

Adam dan moet je hem nog eens lezen.
Hij zegt dat hij in de onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil heeft gezien.

5 augustus 2022 om 13:20

Juist, maar Slot is trainer van Feyenoord en focust daarom op zijn eigen ploeg. Moet hij dan zeggen dat ze dit seizoen kansloos zijn omdat Ajax vorig seizoen makkelijk punten heeft laten liggen tegen o.a. Kowet?

Feyenoord heeft op papier geen slechte ploeg maar dat geldt voor de meeste teams bovenin. Toch heb ik het idee dat met name Ajax dit seizoen ondermaats gaat presteren (heb weinig vertrouwen in Schreuder en co) en dat Feyenoord dus niet bij voorbaat kansloos is.

5 augustus 2022 om 13:27

Ja en 3 wedstrijden later was het alweer klaar. Dus inderdaad geen bedreiging na 20 wedstrijden.

5 augustus 2022 om 13:34

@Feye_88 geen echte bedreiging. Na de winterstop werd het verschil uitgebouwd van 3 naar 12 punten. Ondanks al het geneuzel over slecht spel verloor Ajax nauwelijks punten. De enige die dit bij kon houden was PSV. Dus PSV kan terecht claimen dat er nauwelijks verschil was, ondanks dat ze beide keren niet wisten te winnen van Ajax. Se enife factor die Feyenoord in het kampioenschap speelde was winnen van PSV. Dat onderlinge duel geneuzel is echt dikke onzin verder. De ranglijst aan het einde van het seizoen geen het onderkin verschil aan, niet twee wedstrijden. Volgens die redenatie zijn zowel AZ als Go Ahead beter dan Ajax.......

5 augustus 2022 om 13:40

Precies dat zegt hij ook. Ajax koopt de duurste speler ooit in de eredivisie. Gaat om de knaken. Toch mooi dat hij dit zegt. Gaan het Ajax zo moeilijk mogelijk maken, dat staat er.

5 augustus 2022 om 13:43

Hij zegt toch ook letterlijk dat hij in de onderlinge duels geen kracht verschil zag....daar is geen speld tussen te krijgen.

Dat er over het hele seizoen een kracht verschil zichtbaar is zal niemand ontkennen. Dat is niet alleen duidelijk, maar ook heel erg logisch.

5 augustus 2022 om 14:30

Het is natuurlijk wel een domme uitspraak als je 12 punten achter de koploper bent geeindigd, 22 goals minder hebt gescoord en 15 goals meer hebt geincasseerd. Dan zinspeel je op een bepaald beeld die onjuist is op basis van twee wedstrijdjes. Ik gun Feyenoord veel hoor, maar als ze tweede worden hebben ze gewoon een fantastisch seizoen gedraaid. Ik heb niet de indruk dat ze er deze transferzomer beter op zijn geworden namelijk, integendeel.

5 augustus 2022 om 16:05

Wat mij betreft doen we het al uitstekend als we 3e eindigen met zoveel nieuwe spelers en een Twente in onze nek wat nagenoeg in tact is gebleven.

Maar hoezo is het een domme uitspraak? Heb jij in de onderlinge duels wel een duidelijk kracht verschil gezien dan?5 augustus 2022 om 12:29

Dat klinkt interessant hoor. Maar je bent vooral bezig om zoveel mogelijk te winnen. Ook in de laatste fase. En de derde plek is nooit heel erg in gevaar gekomen. Daarnaast speelden we tot het einde Europees.

In de onderlinge duels was Ajax voetballend niet zozeer beter. Als trainer zoek je naar aanknopingspunten en als je ziet dat we in geen van de topwedstrijden voetballend de mindere waren, dan is dat een mooi signaal voor de toekomst.

5 augustus 2022 om 12:37

Maar wat maken de resultaten van vorig seizoen nog uit? Zeker het voetballende gedeelte. Ik heb even geteld en vergeleken met de vorige pot die Feyenoord tegen Ajax heeft gespeeld staan er dit seizoen 7 nieuwe spelers in de basis. Dat is toch totaal niet meer te vergelijken met hoe je vorig seizoen gespeeld hebt? Feyenoord heeft met Sinisterra en Malacia twee ongelooflijke sterkhouders verloren en met aursnes staat die teller binnenkort misschien wel op drie. Voor deze twee posities is naar mijn mening ook nog niet echt een waardige vervanger aangetrokken.

5 augustus 2022 om 12:42

@rombomcu.,
En toch zegt het wel iets. Je kunt over de gehele selectie plussen en minnen en dan bedenken waar je staat.
Qua Malacia en Sinisterra heb je gelijk, et de kanttekning dat vooral het tweede half jaar van Malacia goed was. Eerste seizoenshelft was hij enorm matig, net na zijn oproep voor oranje. Heeft ons net als Senesi zeker een paar punten gekost.
Maar aan de andere kant zijn we er op andere posities, zeker in de breedte sterker op geworden.
De vervangers zijn onderweg. Helaas zondag nog niet beschikbaar.

5 augustus 2022 om 12:49

Maar wat zegt het dan over het voetballende gedeelte. Ik neem even die szymanski en Til als voorbeeld. Van wat ik van die szymanski heb gehoord is dat meer een verdelende speler a la Berghuis met een fijne traptechniek en die spelers weg kan sturen. Je speelde vorig seizoen met houten klaas Til op die positie, die juist uitblinkt met drukzetten, loopacties en goals erin prikken. Dat zijn dus twee totaal verschillende spelers die op dezelfde positie gaan spelen, dan kan je toch niks zeggen over hoe Feyenoord dit seizoen gaat voetballen. Want dat wordt door elke speler weer anders ingevuld.

5 augustus 2022 om 13:43

Ik denk dat Feyenoord er voetballend erg op vooruit is gegaan ten opzichte van vorig jaar, er staat een intelligentere ploeg. Hoewel Dessers het uitstekend heeft gedaan, vind ik dat wel een houtje-touwtje-aankoop die de club uit armoede heeft moeten doen. En ook Jahanbaksh was er eentje uit de oude doos, waar weinig visie achter zat.

Nu heeft Feyenoord met Walemark, Idrissi en Dilrosun weer wat vernuft op de flanken, waar vooral Sinissterra vorig jaar voor moest zorgen. Intussen denk ik dat Feyenoord met Gimenez een uitstekende slag heeft geslagen voor de spits en Danilo een dark horse daarachter is dat voor de dubbele bezetting zorgt op die positie. Het middenveld is echt top: Szymanski is echt de kers op de taart en geflankeerd door Timber en Kokcu heb je gewoon een kampioenswaardig middenveld, terwijl achterin de club er na de komst van een degelijke back ook niet minder op staat dan Ajax en PSV.

Moeilijkheid voor nu is gewoon even dat Feyenoord zijn aankopen wat laat deed en nog wat meer aan de afstemming moet werken. Maar zeker met de Slotfactor is Feyenoord wat mij betreft niet langer een outsider voor de titel, maar gewoon een van de favorieten.

5 augustus 2022 om 13:45

Ik vind absoluut niet dat je over de hele selectie kan plussen en minnen. Ten eerste heb je een berg spelers binnen gehaald die nog alles te bewijzen hebben, dus daar kunnen we heel weinig zinnigs over zeggen. Daarnaast verandert de groeps dynamiek compleet met zoveel veranderingen, dus puur op positie plussen en minnen slaat dan al helemaal nergens meer op.

5 augustus 2022 om 14:56

Idrissi en feyenoord outsider voor de titel .hahah feyenoord had vorig seizoen misschien wel de beste linkerkant van de eredivisie. Dat is nu helemaal weg ,plus je levert doelpunten in met til, dessers en sinisterra. De kans is aanwezig dat er nog 2 vertrekken. Het moest eerst nog een goed team worden, dat zal ook nog wel een tijd duren, maar ik laat me graag verassen.

5 augustus 2022 om 15:39

Dit zijn andere comments dan de afgelopen jaren, waar we blij mochten zijn als we de play-offs wisten te behalen.

De basis 11 ziet er goed uit, al moet het idd nog ingespeeld raken. En met de midden-/zuid-amerikanen is het afwachten hoe snel ze hun draai weten te vinden.
Echter in de breedte komen we tekort. En mochten we weer een leuk Europees seizoen draaien, dan kan het zomaar weer gebeuren dat we pas op het einde de 3e plek veilig stellen.

5 augustus 2022 om 12:29

Behoedt ons daarvoor.AZ en Twente boven ons eindigen
Gelukkig ben ik er van overtuigd dat jetset mis hebt

5 augustus 2022 om 12:31

Twente is uiteindelijk knap op slechts drie punten geëindigd, maar is nooit echt een dreiging geweest. Dat gevoel heb ik althans nooit gehad. Feyenoord had de derde plek mooi op tijd al veroverd

5 augustus 2022 om 12:32

Groot was dan ook de verrassing toen we nog een Europese halve en hele finale moesten spelen. Heel bizar, alleen maar met angst naar Twente gekeken, bleken we ineens nog tegen Marseille en Roma te moeten, zo raar, nooit meer aan gedacht, glad vergeten.

5 augustus 2022 om 12:52

Haha prachtig

5 augustus 2022 om 12:33

De 3e plek was 3 wedstrijden voor het einde al veilig daarom hebben ze de laatste wedstrijden ook laten lopen, want ze waren met de finale bezig.
Verder zag ik wel verschil in de onderlinge ontmoetingen. Namelijk minder persoonlijke fouten aan de kant van Ajax. Dat is juist wat het verschil maakt.
Mbt het publiek heeft hij wel gelijk, dat scheelt veel, dan had een scheids misschien wel een penalty gegeven of Antony de rode kaart

5 augustus 2022 om 12:58

Volgens mij geeft hij evenwichtig antwoord op de vraag als feijenoord dit seizoen ajax wel kan bijbenen. Hij zegt dat 12 punten veel lijkt maar dat zijn de punten die hij in de klassiekers heeft verloren en die konden ook anders aflopen. Hij heeft niet gezegd dat hij kampioen kon worden of dit seizoen kampioen gaat worden. Alleen dat ze ondanks budgetverschil Ajax en PSV gaan proberen zo lang mogelijk moeilijk te maken.

5 augustus 2022 om 13:34

Doelredenatie is toch ook gewoon nuttig om iets aan te tonen? Hij zegt hiermee niet dat Ajax en Feyenoord zonder de klassieker gelijk zouden staan. Hij geeft aan dat de situatie heel anders zou kunnen zijn als het balletje net anders had gerold. Want in de klassiekers van vorig jaar waren beide clubs aan elkaar gewaagd. Hij zet hiermee dingen in het juiste perspectief in mijn ogen. 12 punten is veel, desalniettemin.

5 augustus 2022 om 17:14

Ja, zo ken ik er ook nog een paar. Als Willem II wat minder had verloren waren ze misschien ook niet gedegradeerd. Als Twente de wedstrijd tegen Feyenoord niet verloor waren zij misschien wel derde en Feyenoord vierde geworden.

5 augustus 2022 om 15:42

Is het gros van de personen die op dit artikel reageren nou zo dom, of is Slot nou zo slim? Lees wat er staat. Hij geeft alleen aan, waar hij gewoon gelijk in heeft, dat er in de onderlinge duels tussen Feyenoord en Ajax geen krachtsverschil was. Is dat nou zo vervelend om te lezen? Dat Ajax en PSV een bredere selectie en meer geld te besteden hebben, dat is inmiddels wel duidelijk, maar is dat dan wat jullie graag tot in den treuren willen horen? Logisch dat als je ook nog eens 19, Europese wedstrijden speelt met zo’n smalle selectie, het een lastig verhaal word om een volledig seizoen bij te blijven. Voor de winterstop konden ze bij blijven, daarna niet meer. Dit jaar is de selectie weer wat breder en hoeven ze geen 19 Europese wedstrijden te spelen, dus hopenlijk kunnen ze dit jaar langer bijblijven.

5 augustus 2022 om 18:25

Ach, weet je...je kan ze zoveel uitleggen, dan begrijpen ze het toch. Wat je vaak bij Feyenoorders tegenkomt, is vooral...Als als als....
Zucht, dat heeft totaal geen invloed op je niveau. Het niveau komt alleen voor in een overwinning. Vandaag kan je winnen en de week erop verlies je van de nummer 12.

Ajax wint van Real, Juventus....zegt dat wat over het niveau van Ajax of over die clubs. Nee, meneer Slot....het zegt alleen dat je die wedstrijden hebt gewonnen. Pas als je de finale speelt, zegt dat wat...wat je hebt gepresteerd in het toernooi. Doe je het kunstje het jaar daarop weer, dan pas kan je over het niveau praten.

De wedstrijden van Ajax tegen Feyenoord, die wint Ajax bijna altijd de laatste jaren. Dat is het niveau, waar Feyenoord staat.

PSV wint veel bij Ajax met grote cijfers, maar Ajax heeft de laatste jaren de langste adem over 34 wedstrijden😜

Het probleem is dat alle nieuwe spelers nog ingepast moeten worden.
Tuurlijk zouden we lang mee moeten kunnen doen alleen moet je op begin al niet je punten laten liggen en daar ben ik nu juist zo bang voor.

5 augustus 2022 om 15:08

Nee, als ik het zo lees zouden jullie mee moeten doen mondje titel. Zowel Danilo als Slot ziet geen krachtsverschil en dan moet je ook van de rest kunnen winnen die wel een stuk minder zijn. Heerlijke theorie die je als Slit zijnde ook moet doortrekken. Ajax verliest erg veel sterk houders en Feyenoord is er beter op geworden.

Gaat interessant worden.

5 augustus 2022 om 18:39

Thamike je moet uiteraard wel het stukje lezen en niet alleen het leukste zinnetje.
Slot zag vorig jaar geen verschil in de onderlinge wedstrijden. Zegt hij niks vreemds natuurlijk.

Daarnaast geeft hij netjes aan dat er bij psv en ajax andere dingen gebeuren dan bij feyenoord en geeft hij zoals ik hem lees aan dat hij ajax en psv verder vind.

Van de week zei hij dat ook paar goede jaren en we kunnen misschien zelfde soort spelers als ajax kopen

5 augustus 2022 om 18:46

@bliek, heb het hele stuk gelezen. Ik weet dat hij zegt dat er geen verschil was in onderlinge duels. Ik constateer dat hij dan ook kampioen had moeten worden. Dat is na zijn eigen conclusie toch niet zo gek. Geen verschil met Ajax dan ben beter dan de rest van de teams en moet je kampioen kunnen worden.

Dat geldt voor PSV net zo trouwens alleen hoor ik die hier niet zo vaak over. Ik zou als technisch directeur blij zijn met een trainer die zijn selectie in staat acht hetzelfde te brengen als Ajax in onderlinge duels want dan moet je gewoon die titel kunnen pakken.

5 augustus 2022 om 22:02

Kunnen pakken is uiteraard een ding. We zijn helaas door ons eigen succes in europa afgehaakt in de
Competitie. Onze
Selectie was niet zo breed

Denk dat feyenoord toch al vrij vroeg gaat afhaken. Na een fantastisch debuutseizoen, wordt dit jaar een stuk minder heb ik het gevoel. Ajax en psv gaan t weer uitmaken wie er kampioen wordt. Ondanks dat ik geen fan ben fan shcreuder en zorgen heb over t achterhoede, denk ik dat ajax weer ervandoor gaat met de schaal. 1. Ajax 2. Psv 3. AZ 4. Twente. 5. Feyenoord.

5 augustus 2022 om 12:28

Feyenoord 5e? Waar is dat op gebaseerd? Hele bijzondere conclusie.

5 augustus 2022 om 12:31

Denk op zijn screenname 😜

5 augustus 2022 om 14:12

Dat zegt hij al....puur onderbuik gevoelens en dus helemaal nergens op gebaseerd.

Ik moet eerlijk bekennen dat, wat voor gevoel je ook hebt bij Feyenoord dit seizoen, het is allemaal nergens op gebaseerd. Of je moet zo'n voetbal beest zijn dat je alle onbekende aankopen ook daadwerkelijk kent en regelmatig hebt zien spelen. Dan kun je er iets zinnigs over zeggen.

Als je dat niet hebt gedaan is het pure hoop wat onbewust wordt omgezet in een "gevoel".

5 augustus 2022 om 17:00

Dus dit..puur gevoel...dat zei ik nog notabene. en ik daarbij de ik dat twente ook weer eens een goed seizoen gaat draaien.

5 augustus 2022 om 12:30

Hoe dacht je dat vorig seizoen ging lopen rond deze tijd? De helft van dit forum zei dat feyenoord voor plek 5 zou strijden. Dat hebben we gezien

5 augustus 2022 om 12:35

Feye_88, moet zeggen dat ik persoonlijk een beter gevoel had vorig jaar. Zoveel nieuwe spelers nu, veel jonge spelers ook. Ik moet het nog zien, maar met Slot komt het vast goed

5 augustus 2022 om 12:40

Vorig jaar hadden we nu net drita gehad in deze fase. Had jij toen werkelijk een beter gevoel? Kan het me echt niet voorstellen.

5 augustus 2022 om 12:35

Hou op hoor

5 augustus 2022 om 13:03

Heb je az gister gezien?

5 augustus 2022 om 13:52

Feyenoord was vorig jaar tegen Drita ook geweldig toch? Uiteindelijk een Europese finale gehaald. Die wedstrijd van gisteren zegt 0,0 over de rest van het seizoen. Daarnaast stond er gisteren een aardige B-ploeg op het veld.

5 augustus 2022 om 14:15

Eens.

Ook al stond de A ploeg er....kun je op basis van alleen deze wedstrijd geen enkele conclusie trekken over het verloop van de rest van het seizoen. Het is nog zo ongeloofliojk vroeg. Idd het drama tegen Drita is een perfect voorbeeld. Toen dacht ik ook Äls het zo door gaat, wordt dit weer een zwaar seizoen".

Het werd uiteindelijk een prima seizoen.

Zoals altijd realistisch. In slot we trust

Ajax was alleen in de Arena het laatste half uur beter. De rest was in beide wedstrijden (licht) voor Feyenoord. De VAR in beide wedstrijden doorslaggevend.

5 augustus 2022 om 13:14

Ach hou toch op. Beide wedstrijden verloren. Klaar.

5 augustus 2022 om 16:23

Zullen we dan ook maar direct ophouden met alle vorm van wedstrijdanalyse? Kunnen we direct VZ ook opdoeken.

5 augustus 2022 om 14:20

Hoezo was de VAR nou weer doorslaggevend in de Kuip?

5 augustus 2022 om 15:03

Door die klap van Anthony niet als rood te beoordelen.

5 augustus 2022 om 15:13

En de enkelbreker van Lissen met slechts geel af te doen?

5 augustus 2022 om 15:56

Of die handsbal van Schuurs?

5 augustus 2022 om 16:25

Via zijn eigen lichaam. Volgens de regels geen penalty.Als er een jaar is dat Feyenoord of PSV kampioen kan worden is het dit jaar. We hebben met Schreuder een imo matige coach, geen goede keeper en het oogt allemaal zo instabiel als de pest. We zijn er bovendien ondanks het spenderen van veel geld op achteruit gegaan. Licha en Mazraoui vervangen is gewoon onmogelijk.
edit;typo

5 augustus 2022 om 12:32

Ik weet het niet hoor. Er staat gewoon ren sterke selectie bij ajax. Je
Moet jongens ook de tijd gaan geven.
Vind het keepersprobleem echt wel het grootste wat jullie hebben. Pasveer leuk en aardig vorig seizoen goed maar leeftijd gaat gewoon tellen en je heb gewoon niks achter de hand.

Hebben wij na bijlow ook niet trouwens.
Psv veel en goed ingekocht maar ook een nieuwe coach.
Feyenoord ook veel ingekocht maar alles moet nog samen gaan voetballen

5 augustus 2022 om 12:40

Uitstekende selectie, maar wel een naar mijn mening matige coach. Pasveer is prima maar als die wegvalt, tsja. Ajax en PSV moeten allebei kampioen worden vind ik, wie het niet wordt heeft in dat opzicht gefaald. Jullie lopen iets te ver achter nog denk ik, maar een paar goede transferzomers en jullie hebben het geld op constant aan te haken met ons en PSV.

5 augustus 2022 om 13:16

Seizoen is nog niet eens begonnen en je noemt Schreuder al een matige coach? Geen goede keeper? Pasveer staat daar straks gewoon weer let maar op. En iedereen is te vervangen. Je overdrijft nogal.

5 augustus 2022 om 13:20

Ik kijk vrijwel alle wedstrijden van Twente en heb daar genoeg van Schreuder gezien. Heb hem niet gezien bij Hoffenheim en Brugge, maar ook daar waren ze niet heel erg rouwig dat hij wegging. Pasveer mits fit is prima, maar daarachter zit niks. En als je denkt dat we Mazraoui en Licha niet enorm gaan missen, ben je gek. Die zijn niet 1 op 1 te vervangen.

5 augustus 2022 om 15:52

Als je hem niet hebt gevolgd sinds Twente hoe kan je dan weten dat gij niet beter is geworden?

5 augustus 2022 om 13:23

Jeetje AjaxF1 er is 1 officiële wedstrijd geweest en je schrijft het seizoen al af? Laat ze eerst eens een potje of 10 voetballen. Dan kunnen we wellicht een voorzichtige conclusie trekken? Zo jammer dat spelers/trainers na 1 wedstrijd al worden afgeschreven

Zullen wel veel mensen hierover vallen. Heeft compleet gelijk, een volle Kuip is toch 100% anders spelen. Daarnaast is Feyenoord een duidelijk pingel door de neus geboord in de Arena. Alhoewel ik wel denk dat Ajax’ basis niveau een stukje hoger ligt

5 augustus 2022 om 12:59

Uit en thuis had Feyenoord een penalty kunnen/moeten hebben.

5 augustus 2022 om 14:22

Thuis echt totaal niet. Maar goed, Ajax heeft iedere overwinning te danken aan de VAR.

Die zag ik in de onderlinge duels tegen RKC ook niet. Als Slot nu ook eens deze wedstrijden wint, ziet de competitie er al heel anders uit. Hoop dat Feyenoord het dit seizoen langer spannend kan maken dan vorig seizoen!

5 augustus 2022 om 12:38

Dan moet je je research eens beter doen denk ik. Tegen de kleine teams zijn juist bijzonder veel punten gehaald. Juist tegen het rechterrijtje hebben we (te) veel punten laten liggen.

5 augustus 2022 om 12:50

*zijn we te vaak bestolen.

5 augustus 2022 om 13:03

Deze volg ik even niet hoor. Tegen de kleine teams bijzonder veel punten gehaald, maar tegen het rechterrijtje te veel punten laten liggen?

5 augustus 2022 om 14:01

Linkerrijtje * excuses

5 augustus 2022 om 13:06

2 punten laten liggen hoeveel punten hebben jullie laten liggen tegen utrecht

Arne Slot doet een klassieke rekenen met Aad de Mos.

5 augustus 2022 om 13:09

Ik wilde net hetzelfde reageren, haha. Geweldig

5 augustus 2022 om 13:13

Gelukkig werd Feyenoord afgelopen seizoen in De Eredvisie nog eerste, van de subtop.

In de onderlinge duels tussen Go Ahead Eagles en Ajax zag je ook weinig krachtsverschil. Ik snap dat hij dit roept voor de bühne, maar dit onrealistische verwachtingspatroon gaat hem uiteindelijk de kop kosten. Als je met Feyenoord 3e wordt heb je het gewoon prima gedaan, word je 2e heb je het fantastisch gedaan. Maar zit het een keertje tegen dan word je 4e of 5e.

Arne Slot is een toptrainer. In de topwedstrijden is hij altijd sterk, dat was hij al in AZ Alkmaar. Bij Feyenoord deed hij het vorig seizoen ook goed in de grote wedstrijden. Vraag dat maar aan Sparta Praag, Union Berlijn, Marseille, Partizan en PSV. Tegen Ajax waren de mannen van Arne Slot erg ongelukkig, maar er heerst ook een vloek bij Feyenoord in de wedstrijden tegen Ajax. Heel gek maar Feyenoord wint wel altijd van de concurrenten uit Eindhoven maar tegen Ajax hebben ze vaak pech. Komend seizoen gaan ze gewoon meedoen. Ik verwacht dat ze kans hebben om kampioen te worden met de nuchtere Arne uit Bergentheim aan het roer. Groeten Klaas.

Haha, volgens mij moet Slot even leren rekenen. Als Feyenoord beide klassiekers had gewonnen, dan had Ajax zes punten minder gehad maar stonden ze nog steeds zes punten voor, niet gelijk. Zijn natuurlijk altijd we mooie uitspraken naar de achterban dit. Desondanks denk ik dat het dit seizoen spannender wordt, maar verwacht nog steeds een flink verschil tussen Ajax/PSV en Feyenoord.Edit: inmiddels mijn stomme rekenfout door, laat maar gaan 😂

5 augustus 2022 om 12:34

Oeh dit is gênant. Volgens mij moet jij leren rekenen. Als feyenoord beide klassiekers wint is het

Feyenoord +6
Ajax -6

Als het verschil 12 was, dan wordt het in de nieuwe situatie 0

5 augustus 2022 om 12:34

Volgens mij moet jij leren rekenen… :’)

5 augustus 2022 om 12:39

haha ai, het komt misschien RAW op je bord, maar als Ajax niet wint dan hebben ze 0 punten ipv 6, en als Fey wint hebben ze +6 punten. Daar zit dus 12 punten verschil tussen. Bijna weekend knecht! nog even volhouden!

5 augustus 2022 om 12:56

Gelukkig ben je wel goed in anderen de maat nemen.

5 augustus 2022 om 13:02

Heel pijnlijk dit.

5 augustus 2022 om 13:16

Reken even met me mee.

Ajax is op 83 punten geeindigd en Feyenoord op 71.

Als Feyenoord de beide Klassiekers had gewonnen, had Ajax 6 punten minder gehad en dus op 77 punten geeindigd (83-6=77). Feyenoord had 6 punten meer gehad en dus op 77 punten geeindigd (71+6=77).

Dit is natuurlijk puur en alleen naar de onderlinge resultaten gekeken. Andere wedstrijden hadden wellicht ook anders uit kunnen pakken, met een misschien wel heel andere eindstand van de Eredivisie als gevolg

5 augustus 2022 om 13:17

Lezen is lastig, gelukkig telt Doelsaldo ook mee, maar goed, als als als achteraf is zo onnodig.

5 augustus 2022 om 13:27

HAHA. Ik zag de fout zelf ook, excuus! Laten we het maar toewijzen aan een zonnesteek opgelopen hier bij het zwembad. Fijne dag allemaal!

5 augustus 2022 om 15:59

Trek nog even een pilske op ons open! Enjoy!

op papier kan het een spannend jaar worden omdat ik het gevoel heb dat de teams dichterbij elkaar staan.
sowieso lastig om resultaten van vorig jaar er bij te halen, er gaan nu hele andere teams het veld op. mede doordat ajax en psv een nieuwe trainer hebben

Noemt Ajax en Psv in 1 adem mbt het betalen van de hoogste transfersommen, maar daar moet hij voor dit jaar echt bij Ajax voor zijn en in mindere mate bij zijn eigen club. Psv heeft vooralsnog geen relatief hoge transfersommen betaald.

5 augustus 2022 om 12:34

Mee eens. Zowel met inkomsten als met uitgaven staat Feyenoord dit jaar op plek 2. Maar toch denk ik dat Feyenoord nog steeds de 3e club van Nederland is. PSV heeft niet veel aan transfersommen uitgegeven, maar wel degelijk goede spelers gehaald. Ik weet niet of Feyenoord er veel op vooruit is gegaan met hun aankopen.

5 augustus 2022 om 12:36

Gaat er meer om dat Ajax en psv in een andere poel kunnen vissen.

Ik denk dat het goed zou zijn als Feyenoord eens niet aan het begin van het seizoen al over het kampioenschap begint. Gewoon een plek in de top 3, dat is ook reëel. Door nu al te roepen dat je heel lang mee kunt/wilt gaan doen in de kampioensstrijd zorg je alleen maar voor verwachtingen van publiek en druk voor je spelers. Bovendien als Feyenoord dadelijk een keer 2 wedstrijden niet wint, beginnen al die journalisten direct met vragen of de titel al uit zicht is.

5 augustus 2022 om 12:38

Feyenoord begint daar nooit over. Slot ook niet als je het goed leest. Het is de buitenwacht die dit oprakelt

5 augustus 2022 om 13:02

'arne Slot is van mening dat Feyenoord komend seizoen op zijn minst lange tijd mee kan doen om het kampioenschap.'

En ja, ik heb de rest ook gelezen. En ja, het zal best een vraag van een journalist zijn geweest. Maar een antwoord in de trant van 'we gaan voor een plek in de top 3 en welke plek dat is zien we in mei wel.' was ook een mogelijk antwoord geweest.

5 augustus 2022 om 13:36

Hij zegt toch echt "op zijn minst" en "lange tijd mee kan doen".

Hij zegt nergens dat die verwacht kampioen te worden..

Het is goed dat hij een ambitie heeft om het maximale proberen te halen. Zou raar zijn als hij dat niet heeft. Meer zegt die verder ook niet, dus ik zie je punt niet.

5 augustus 2022 om 14:39

Bedankt dat je die quote aanhaalt. Je bewijst daarmee m'n punt haha

5 augustus 2022 om 13:00

Bij Feyenoord verwacht niemand dit hoor. Gewoon weer doorgaan met waarde creëren, derde worden, en Europees overwinteren, dan wordt een kampioenschap elk jaar iets minder onrealistisch.

Gaat arne slot nou ook al slap lulle...

Mooi dat je dat vaststelt Slot, maar daar hebben we dus precies niets aan. Geen garantie dat Ajax net zo goed presteert als vorig jaar en ook geen garantie dat Feyenoord net zo presteert als vorig seizoen. Ajax een nieuwe coach, veel nieuwe spelers, voorlopig nog een gammele achterhoede. Feyenoord is meer dan de helft van de basis kwijt waarschijnlijk. Er valt dus nog heel weinig over te zeggen, en het heeft ook geen zin om over vorig seizoen te gaan praten.

Dan heb je niet goed gekeken Arne. Topvoetbal wordt beslist op details en daarin was Ajax gewoon sterker.

Snap wel dat je als coach op zoek moet naar aanknopingspunten. Echter geeft het in dit geval geen enkele garantie omdat zo ongeveer onze gehele basis 11 vertrokken is.

5 augustus 2022 om 15:40

De wedstrijden worden zeker niet alleen op details beslist. Vooral in Amsterdam bleek dat het verschil op de bank zat. Wij kwamen aan met Hendrix en zij brachten Tagliafico. Dat probleem hebben we hopelijk opgelost dit seizoen.

5 augustus 2022 om 16:59

Duidelijk, topsport wordt niet bepaald op details maar op wissels. Nog meer wijsheden?

In een topwedstrijd zijn het vaak de individuele kwaliteiten die wedstrijden beslissen. En niet zozeer het wedstrijdbeeld. Al is dat de laatste jaren natuurlijk wel vaak het geval geweest, zeker in de Arena.

En als m’n moeder twee wielen had was ze een rolstoel..

5 augustus 2022 om 12:56

Rolstoelen hebben 4 wielen m'n beste. Je bedoelt een fiets.

5 augustus 2022 om 13:05

Tenzij zijn moeder natuurlijk al 2 wielen heeft.

5 augustus 2022 om 13:09

Dan had het woordje 'erbij' erbij moeten staan

Wel een goalsverschil helaas en daar gaat het om. Moet wel zeggen dat we afgelopen jaar voor het eerst in een eeuwigheid weerstand boden in de Arena. Of we nou 3-2 of 20-0 verliezen maakt onderaan de streep (bijna) niets uit.

Alleen al het KNVB scheidsrechter corps is al meer dan 12 punten in het voordeel van Ajax. Dus ik zie Slot zijn punt wel dat het werkelijke verschil niet zo groot is.

Wellicht was het voetballend niet zo dat ze weg zijn gespeeld door Ajax maar het verschil wordt toch echt gemaakt in begroting.
Als je ziet wat Ajax doet deze transferperiode in vergelijking met Feyenoord dan is het meer dan logisch en natuurlijk op een goede dag kan Feyenoord verassen maar ik denk als je er 10 tegen elkaar speelt dat Feyenoord er 3 wint en Ajax de overige 7.
Zoals al vaker hier vernoemd kampioen word je niet tijdens de top wedstrijden maar tegen de kleintjes.

Als je 34 wedstrijden wint ben je automatisch kampioen. En zo kan ik nog wel wat open deurtjes intrappen. Ajax verloor 5 punten aan GAE. Maar dat kwam ook door wat pech. En zo kun je alles in je voordeel trekken. Als dit en als dat. Maar uiteindelijk kom je te staan waar je hoort te staan. Wel vind ik dat Slot uitstekend werk verricht bij Feijenoord. Deze jongen had ik veel liever bij Ajax gezien dan Ten Hag of Schreuder. Maar het loopt zoals het loopt, dus ook dit seizoen zal er hopelijk weer voldoende spanning zijn om zowel kampioenschap. Europees voetbal en degradatie of play offs daarvoor.

Alsof een onderling duel ook maar iets zegt over de eigen kracht. In de competitie gaat het niet om 1 of 2 potjes het gaat erom dat je een heel seizoen presteert. Als Feyenoord 2 keer van Ajax wint en Ajax wint de groepsfase CL, dan wil dat ook niet zeggen dat Feyenoord hetzelfde zou kunnen bereiken. Ik snap werkelijk waar niet dat mensen zich constant willen meten aan de hand van specifieke potjes. Leuk als je net die ene pot lekker mee kan doen maar wanneer je direct erna punten verspeeld tegen bijv RKC dan ben je gewoon niet goed genoeg (om mee te doen voor de schaal).

Wat een opendeur- artikel weer. Slot kan moeilijk zeggen dat ze degraderen. Je moet je spelers toch motiveren dus elk jaar zullen ze zeggen dat ze kampioen willen worden, ongeacht de selectie

. Voor de duidelijkheid: bij de 0-2 nederlaag kreeg Feyenoord letterlijk 0 kansen. Hoe had Feyenoord die klassieker ooit kunnen winnen? Een gelijkspel van 0-0 was de uitkomst geweest als Feyenoord niet twee keer defensief in de fout ging.

In de Arena was het een ander verhaal. Goed eerste uur gespeeld, geprofiteerd van de kansen en toen had Feyenoord kunnen winnen. Het laatste half uur was het echter achteruit lopen en wachten op de gelijkmaker (en later ook de 3-2). Als Feyenoord voor rust 1-3 had gemaakt kom het, als die Marciano geen blunders maakte kon het. Maar uiteindelijk bleek uithoudingsvermogen, een brede bank en toch andermaal verdedigend het niet genoeg.

Dan kun je wel speculeren over 6 punten meer en Ajax 6 minder, zodat het verschil plots bijna verdwenen is : maar het heeft er nooit ingezeten dat Feyenoord twee klassiekers zou winnen. Daarnaast lost het niks op aan het feit dat de verwachting is dat je (ruim) meer dan 80 punten moet halen. Dan zit je met 71 (zelfs met 77) nog niet in de buurt van de 85 (?) die je misschien wel nodig gaat hebben. Helemaal niet als je selectie waarschijnlijk minder is.

5 augustus 2022 om 15:01

Hij zegt ook niet dat je de afgelopen 2 klassiekers had moeten winnen. Hij zegt dat er in die 2 wedstrijden geen krachtsverschil was. En dat klopt feitelijk gewoon.

Daarnaast zegt hij dat 12 punten veel klinkt maar als je 2 wedstrijden wint van Ajax was het dus 0 geweest. Dat klopt feitelijk ook gewoon. Nergens zegt die dat ze afgelopen klassiekers hadden moeten winnen dus geen idee waarom je dat zo graag wilt benoemen?

Feyenoord is tot nu toe alleen maar verzwakt tov vorig jaar….
Die gaan gewoon derde worden denk ik.

Arne Slot heeft het waarschijnlijk zelf niet in de gaten maar hij omschrijft dus perfect een subtop club. Pieken tegen de grote clubs uit de competitie en het af laten weten tegen de kleintjes. Uiteindelijk kun je leuk zeggen dat je geen verschil zag tegen Ajax maar wat koop je daar voor. Er zijn veel wijzigingen in de Feyenoord selectie en waar de ploeg precies staat is maar afwachten. Volgens de Feyenoorders op deze site hebben ze ondertussen 9 Messi's binnengehaald. In mijn optiek echter staat er op dit moment een selectie met een hoog "wishful thinking" gehalte. Neem Dilrosun. In zijn beste seizoen heeft hij 2 goals en 6 assists gehad. Dat zijn nu niet bepaald cijfers om vrolijk van te worden. De Mexicaanse spits heeft ook geen super cijfers. Maar we hebben meer spitsen gehad met matige cijfers die vervolgens de eredivisie aan flarden schoten. En wanneer Timber echt zo goed was geweest had hij nog wel bij Ajax gezeten. Wat ik er vooral mee aan wil geven is dat het alle kanten op kan gaan met deze selectie. Maar het verwachtingpatroon is ongekend hoog merk ik bij Feyenoorders en na de succesvolle Europese campagne zou het dit jaar ook allemaal wel eens tegen kunnen zitten en dan komt men erachter dat Slot niet de verlosser is maar gewoon een goede coach. Persoonlijk verwacht ik niet meer dan een 3e plek Feyenoord. Er zijn teveel mutaties in het team en er moet volkomen opnieuw gebouwd worden en dat op een moment dat de competitie begint.

5 augustus 2022 om 18:21

Succesvolle Europese campagne tegen FC Dritta en Slavia Praag…. Uit het zelfbeeld dat ze in Rotterdam hebben spreekt pure wanhoop. Ze blijven zich vergelijken met de grote broer Ajax terwijl ze echt bij lange na niet meekunnen. Desondanks blijven ze zich moed inspreken door overwinningen in de Europese hoofdklasse te promoveren tot wereldprestatie.

En daarom ben je dus niet geschikt om trainer van Ajax te worden, Arne. Wat een kortzichtigheid… Arne ziet dus werkelijk het kwaliteitsverschil niet tussen Antony en Idrissi (of zijn voorganger).. wat een maf.

Na kaarten heeft geen zin Real Madrid wint CL. Terwijl iedereen dacht dat PSG het zou winnen. Degenen met de meeste geluk en minste fouten wint . Laat Slot ophouden met ik zag geen verschil bij PSG Real Madrid zag ik wel verschil en wie won er precies Real.

Nou slot, dat je in Amsterdam met twee uitbraken op voorsprong komt, maar verder scheel getikt werd zegt in jouw optiek niks….? Het krachtsverschil was gewoon groot, zelfs tegen een Ajax dat in die periode flink uit vorm was. Maar goed, praat jij de boel maar moed in.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

20 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Fabrizio Romano en het AD spreken elkaar tegen over transfer van Aursnes

Fredrik Aursnes tekent deze week nog bij Benfica. Dat zegt transferexpert Fabrizio Romano, die daarmee eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad tegenspreekt. Journalist Mikos Gouka zei namelijk dat het zomaar zou...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren