Driessen speculeert: ‘Je zou haast denken dat hij iets weet van Van Seumeren’

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 07:56 • Laatste update: 08:44

Valentijn Driessen begrijpt niet dat Jordy Zuidam nog altijd het vertrouwen krijgt bij FC Utrecht. De technische man kreeg in de Domstad opnieuw de macht over de portemonnee van eigenaar Frans van Seumeren en liet dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Onder meer Bas Dost, Luuk Brouwers en Nick Viergever werden verleid tot een overstap naar Stadion Galgenwaard. "Je zou zomaar vermoeden dat hij iets weet van Van Seumeren", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Opnieuw valt er geen lijn te ontdekken in het aankoopbeleid, wat voor het vijfde seizoen op rij het ergste doet vrezen", schrijft Driessen. FC Utrecht zakte de voorbije jaren weg op de ranglijst in de Eredivisie en eindigde achtereenvolgens drie keer als zesde. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg zelfs als zevende. "Om het verwachtingspatroon de kop in te drukken, is de doelstelling bijgesteld tot een plaats in de top-6. Onbegrijpelijk daarom dat Van Seumeren Zuidam de hand boven het hoofd houdt en hem carte blanche blijft geven op de transfermarkt. Je zou zomaar vermoeden dat hij iets weet van Van Seumeren."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Driessen is van mening dat er met hagel wordt geschoten door Zuidam. "Het ene jaar kiest hij voor jong en talentvol, dan weer voor oud en ervaren, dan weer voor mislukkingen uit de top-4 of veelbelovende spelers uit de subtop, veelal dezelfde soort spelers voor dezelfde positie. Twee seizoenen geleden kondigde de club zelfs een aanval op de top-3 aan. Zonder succes en FC Utrecht eindigde na het zoveelste kleurloze seizoen op de zesde plaats. Veel meer viel ook niet te verwachten. Zuidam had weer eens een onsamenhangende selectie samengesteld met dragende spelers die het niet hadden gered bij PSV, Feyenoord en AZ."

Ook het vertrek van Henk Veerman is tekenend, aldus de chef voetbal. De boomlange spits maakte afgelopen weekend zijn terugkeer bij FC Volendam bekend en zwaait Utrecht daarmee na een half jaar alweer uit. "Veerman is naar Volendam vertrokken en de zoveelste spits van Zuidam die niets voor de club heeft betekend na Balk, Dalmau, Kramer, Bahebeck en Makienok. Op termijn zullen Mahi, Douvikas en Sylla zich ook in dit rijtje scharen. Dit seizoen wordt daarom erop of eronder voor directeur voetbalzaken Jordy Zuidam", voorspelt Driessen alvast.


Poll

Waar eindigt FC Utrecht dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door ijsmuts)
5 augustus 2022 om 09:11
0

Helaas is deze smeercampagne het lot van de voor Utrecht excellente technisch directeur Jordy Zuidam die niet zwicht voor intimidatie van het management van de matige Carel Eiting (die samenwerken met De Telegraaf) die terecht niet goed genoeg werd bevonden voor FC Utrecht. FC Utrecht weigert in dezelfde val te lopen als bijvoorbeeld AZ waar de hopeloze Dani de Wit van hetzelfde management altijd moet spelen anders krijgt Pascal Jansen met eenzelfde smeercampagne te maken. AZ zit in een val en dat doet het elftal en de club geen goed. Het handelen van deze lieden is inmiddels algemeen bekend in de voetballerij maar maakt het daarom niet minder verachtelijk. Vergeten wordt even te zeggen dat Jordy Zuidam het inzicht heeft gehad om de kwaliteiten van Quinten Timber, in tegenstelling tot Ajax en andere clubs in Nederland, wel goed in te schatten en binnen een jaar voor 10 miljoen te verkopen. Een fantastische prestatie. Alleen al die voltreffer door zijn inzicht maakt hem goud waard voor Utrecht. Daarnaast is Jordy Zuidam de TD die de kwaliteiten van Sébastien Haller als eerste zag, die Labyad en Klaiber voor heel veel geld verkocht aan Ajax en de matige Kerk ook voor een zeer aardig bedrag van de hand heeft kunnen doen. Al met al een absolute top TD voor Utrecht die zeker niet zou misstaan bij een club als bijvoorbeeld Feyenoord.

5 augustus 2022 om 10:29
0

Kijk, aan zo'n reactie heb je wat. Fijn om een keer een inhoudelijke reactie te lezen bij een artikel van Driessen. Een frisse wind. Goed voorbeeld, doet volgen.

5 augustus 2022 om 10:34
0

@jantje: zakelijk gezien draait Zuidam inderdaad flink winst en daar mag hij de credits voor krijgen. Daar staat wel tegenover dat ik vind dat Utrecht er (vooralsnog) nog steeds niet in is geslaagd een selectie neer te zetten die serieus een aanval op de top 4 kan doen. Het aanstellen van de juiste trainer onder deze TD gebeurt vooralsnog ook zelden. Daar zitten behoorlijk wat miskleunen tussen. Fraser heeft ook niet aangetoond clubs op lange termijn vooruit te helpen dus ik heb daar weinig vertrouwen in.

5 augustus 2022 om 11:23
0

@IJsmuts Het verschil tussen de top 4 en de drie achtervolgers is met name budget. Wil een club zich werkelijk gaan mengen in de strijd om een plaats bij de top 4 dan moet er flink geïnvesteerd worden waardoor spelers die zekerheid bieden gehaald kunnen worden (voor elke linie 1 zo een speler). Inmiddels is Quinten Timber door toedoen van Utrecht een betrouwbare speler geworden en kost hij opeens tussen de 8 en 10 miljoen. Dat zijn de bedragen waar je aan moet denken. Is dat budget er niet dan is een aanval op de eerste vier posities geen reële verwachting. Daar kan een TD van Utrecht dus ook niet op worden afgerekend. Waar hij wel op kan worden beoordeeld is dat Utrecht niet een paar seizoenen achter elkaar in het rechterrijtje zou spelen. Dan zou er met enige reden geoordeeld kunnen worden dat Utrecht ondermaats presteert. Nu is Utrecht onder leiding van Zuidam een stabiele subtopper geworden en een stabiele club waar relatieve rust heerst. Ze doen het dus gewoon heel goed. De supporters mogen misschien hopen op een keer een mooi seizoen met strijd voor de vijfde of misschien vierde plek maar dit mag met het huidige budget van Utrecht absoluut niet verwacht worden.

5 augustus 2022 om 11:56
0

@jantje: Utrecht heeft het 5e spelersbudget van de eredivisie met best een gat naar vitesse en twente. Dat zie ik niet terug in de kwaliteit van de selectie of prestaties. Maar vooral op het gebied van de trainersaanstellingen vind ik Zuidam (als hij daar al over gaat) bijzonder behoudend en niet succesvol. Welke trainer heeft daadwerkelijk iets toegevoegd bij Utrecht? Zoals een Ten Hag, Jans, Slot, Letsch (eerste seizoen) en nog een rijtje coaches die de grauwe middelmaat ontlopen?

5 augustus 2022 om 12:44
0

Je noemt hem zelf al: Ten Hag

5 augustus 2022 om 12:52
0

@IJsmuts Ik houd het graag feitelijk. Utrecht had vorig seizoen het 7de budget in de Eredivisie. Na de top vier en achter Vitesse en Twente. Dus wat jij zegt is niet waar. Voor komend seizoen heeft Utrecht samen met Groningen de 6de (of 7de zou je dus kunnen zeggen) grootste begroting in de Eredivisie. Dus van een 5de begroting met een aanzienlijk gat naar Vitesse en Twente is geen enkele sprake en niet waar. Dit feit bevestigt alleen maar de topprestatie van Utrecht als stabiele subtopper.

5 augustus 2022 om 13:03
0

Utrecht werkte tot nu toe met de 7e begroting.
Komend seizoen hebben ze Vitesse ingehaald zoals je hieronder kunt zien.

Seizoen 22/23:

1 Ajax 160 miljoen

2 PSV 85 miljoen

3 Feyenoord 80 miljoen

4 AZ 32 miljoen

5 Twente 30 miljoen

6 Utrecht 25 miljoen

7 Groningen 25 miljoen

8 Vitesse 23 miljoen

9 Heerenveen 18 miljoen

10 Sparta 13 miljoen

11 NEC 12 miljoen

12 Fortuna 11 miljoen

13 Go Ahead 10 miljoen

14 Volendam 9,5 miljoen

15 Emmen 9,3 miljoen

16 Cambuur 9 miljoen

17 RKC 8,4 miljoen

18 Excelsior 7,5 miljoen

5 augustus 2022 om 13:54
0

@jantje: dan nodig ik je uit om mijn bericht nog eens goed te lezen want ik hou het namelijk ook feitelijk. Jij hebt het over begroting, ik heb het over spelersbudget, oftewel; hoeveel geld gaat er naar spelerssalarissen? Daarin staat Utrecht namelijk wel 5e, best ruim boven Vitesse en Twente.
Ondanks dat ze dus aanzienlijk meer aan salarissen uitkeren presteren ze dus niet echt beter. Ik zie niet in wat daaraan een topprestatie is

5 augustus 2022 om 13:57
0

@the mariner: leuk, dat begrotingsoverzicht. Zegt dat ook iets over de mogelijkheid tot het investeren in salarissen? Niet echt, tenzij je er vanuit gaat dat elke club hetzelfde percentage van de omzet kan investeren in salarissen maar dat is dus bij lange na niet het geval. Een Twente bijvoorbeeld investeert maar een klein percentage van de omzet in salarissen (noodgedwongen) en aanzienlijk minder dan Utrecht.

Ik vind juist dat er dit seizoen prima is ingekocht. Waar het Utrecht al tijdenlang aan ontbrak was een veelscorende spits. Sinds Haller wegging is die er eigenlijk niet meer geweest. Dan kun je nog zo'n goed middenveld hebben, maar als niemand die ballen er intrapt... Met Dost en Redan lijkt me dat er nu eindelijk een ervaren en een jonge gast met potentie zitten. Daarnaast zijn spelers als VD Hoorn en 4gever prima voor Utrecht.

5 augustus 2022 om 08:43
0

Beste aankoop is de trainer. Of het nou waar is of niet wat Valentijn zegt, ze hebben in ieder geval een trainer die de goede dan wel slechte selectie "gewoon" naar de top 6 zal leiden.

5 augustus 2022 om 09:58
0

@fan: ik sluit niet uit dat Fraser (met klotevoetbal) Utrecht naar de top 6 speelt. Om vervolgens volgend jaar een plekje lager te eindigen en het jaar daarna de boel in te zien storten.
Overigens hoop ik dat niet want ik vind Fraser een realistische en best wel prettige vent, maar het 'realistische' afbraakvoetbal waar hij voor staat vind ik echt verschrikkelijk. Clubs zijn daar op termijn niet mee geholpen.

5 augustus 2022 om 12:29
0

Op basis van eerdere prestaties van Henk Fräser kan het maar zo zijn dat FcU dit seizoen de knvb bekerfinale gaat winnen. Toch weer een prijs in de prijzenkast. Al zal het dan waarschijnlijk wel met het accent op de 0 (verdediging) zijn.

Beetje triest van Valentijn.

Dost en viergever zijn toch juist hele mooie aankopen voor utrecht? En timber voor 8 miljoen verkocht?

En daarnaast is voor Utrecht alles boven plek 6 een verrassing want andere clubs zijn gewoon verder. Zeker als je ziet dat er totaal geen scorend vermogen aanwezig was.

Tot slot! Ik en ieder weldenkend ander had nooit kunnen verwachten dat dalmau zo’n flop zou worden. Was bij Heracles echt een goede spits dus een prima aankoop op voorhand.

5 augustus 2022 om 10:16
0

Verleden seizoen brandde hij Haller ook af. Die werd topscorer in de champions League. Als er een voor zijn baan moet vrezen is het Driessen zelf🤬

Utrecht supporters die hier een mening over hebben?

Ik vond dat de afgelopen jaren er altijd een redelijk team stond en dat de nieuwe doelstelling, top 6, een zeer realistische is. Dat het ene jaar de jeugd een kans krijgt en het andere jaar de oude garde is natuurlijk slap gelul van Driessen. Zo is het dit jaar niet gek dat Viergever komt nadat Janssen is vertrokken.

Ik vermoed dat Driessen, zoals in 99% van de gevallen, geforceerd een mening probeert te geven en er weinig van klopt.

5 augustus 2022 om 08:48
0

Ik heb ook mijn twijfels over Zuidam, maar het is verschrikkelijk dat mensen anderen zo zwart mogen maken als Valentijn Driessen hier doet. Lelijk mens.

5 augustus 2022 om 11:19
0

Ach, genoeg kritiek vanuit de utrecht supporters ook hoor en ook ik snap lang niet altijd het idee achter sommige transfers... Maar het maakt ook niet uit wat Utrecht doet, de helft vindt het niks en kraakt alles af en de andere helft vindt het top. Lastig clubje dat Utrecht (maar dat is ook de charme ).

Los daarvan moet je gewoon realistisch zijn en beseffen dat Utrecht het met het budget gewoon prima doet. 6e begroting van de competitie en idd redelijk continu in de top 6 de laatste jaren. Af en toe prima transfers gemaakt (en dat is ook de tactiek, veel halen voor niet veel geld en dan hoef je maar een enkele klapper te maken per seizoen).

Vorig seizoen was een teleurstelling, qua namen heel wat leuks maar het werkte niet en 1 pot nat. Daar is het ECHT mis gegaan en verder is er idd heel lang gewacht met een scorende spits... Tegleijkertijd wil iedereen een scorende spits dus de concurrentie is groot en soms moet je geluk hebben. (dalmau vs Dessers bijvoorbeeld).

Dus ja, genoeg vraagtekens maar als je naar de statistieken kijkt is daar weinig op aan te merken.

Utrecht heeft gewoon weinig transfer budget en moet het daarom van de 'buitenkansjes' (een woord waar wel iedereen van walgt ondertussen) hebben. Ook hebben we natuurlijk een jong elftal waar ook spelers in getest kunnen worden waardoor niet elke transfer perse voor Utrecht 1 is.

5 augustus 2022 om 12:52
0

Duidelijk dagrim!

Lijkt me ook lastig, aangezien de ambitie en potentie er wel is maar dingen als de begroting anders zeggen. Utrecht is gewoon prima bezig en hopelijk kunnen ze het dit jaar AZ en Twente lastig maken!

De selectie van Utrecht klopt al jaren geen houtje van inderdaad. Ook deze aankopen begrijp ik niet. Alleen Brouwers acht ik echt een aanwinst.

Qua pompen met geld hadden ze zeker bij de subtop kunnen aanhaken, maar telkens uitgebluste spelers halen of teveel dezelfde middenvelders of spelers zonder meerwaarde. Er is altijd wel iets. Er lijkt geen plan.

Kortom: Ik ben het eigenlijk gewoon helemaal met Driessen eens!

5 augustus 2022 om 08:17
0

Dat is dus niet waar. Ze hebben een begroting die onder doet aan de subtop. Dat ze met geld strooien is een waanbeeld wat iedereen heeft. Waarschijnlijk omdat er op Van Seumeren gefocused wordt als multimiljonair en sugardaddy van de club. Het is gewoon kul. Ze doen het als club naar verdienste.

5 augustus 2022 om 08:21
0

Aan uitgaande transfers geven ze ook weinig uit over het algemeen, maar de lonen zijn over het algemeen niet mals voor een club onder de subtop. Zoals ik al zei: Vaak uitgebluste voetballers.

Wat ze nu eindelijk eens doen met Brouwers, dat soort spelers zouden ze vaker moeten halen. Niet Van Overeem, Maher, Ramselaar en weer allemaal van hetzelfde. Dost (ik zie het er echt niet meer in), Viergever (tja). Die twee zijn puur van die spelers die ze wéér door de naam hebben gehaald lijkt wel.

5 augustus 2022 om 11:25
0

Je hebt ook ervaring en bewezen namen nodig, daar zijn Viergever en Dost voor gehaald...

Nu Janssen is gestopt heb je een andere ervaren leider nodig achterin, vd Hoorn is dat niet en Viergever is dat meer. Lijkt het ook gewoon prima te doen.

Scoren is ook al jaren een punt bij Utrecht, ze hebben al te lang geen afmaker, Dost kan dat zijn. Scoort zo'n beetje overal en altijd, dus kan ook zeker in de eredivisie van waarde zijn.

En je nioemt een Brouwer, maar ze hebben meerdere jonge talenten aangetrokken alleen dan meer van uit het buitenland. Booth, Shein, Bozdogan.

Verder komt er wat door vanuit de jeugd (vd Kust, de Keijzer en St Jago (beiden helaas geblesseerd), Ramselaar is uiteindelijk product van eigen jeugd).

Zeker niet alles is nog even logisch, maar helemaal willekeurig is het allemaal zeker niet. Ze hebben ook net iets meer dan een mijoen uitgegeven aan transfers, dat met geld smijten is onzin.

Van Seumeren heeft met geld gesmeten om Utrecht in leven te houden en msischien 1 of 2 seizoenen om wat proberen te forceren maar ook al staat er veel geld achter de club (niet alleen van Seumeren meer), qua geld pompen valt het echt enorm mee en doet Utrecht het gewoon naar verwachting en eigenlijk vaker iets boven verwachting.

Utrecht staat qua begroting of de 6de plek. Vorig jaar is de eindklassering van de top 5 precies aan de hand van de begrotingen geeindigd. Utrecht doet het dus precies naar behoren, met geen uitschieters naar boven of beneden. De definitie van een stabiele middenmotor. Voor de zoveelste keer complete onzin maar dat zijn we nu wel gewend van deze clown.

Ik denk dat Utrecht ongemoeid zesde wordt. Ze zijn verder dan Vitesse, maar komen denk ik wel onder Twente en AZ.

5 augustus 2022 om 08:46
0

Als ik gisteren zag wie er allemaal op de bank zitten bij AZ. Er was natuurlijk een reden dat Pascal Janssen ondanks de achterstand en het slechte spel van AZ maar een keer wisselde. Die moeten echt nog wel hun selectie verbreden willen ze in de top 5 terecht komen.

5 augustus 2022 om 08:48
0

Bazoer. Vanheusden. Odgaard. Karlsson. Dat zijn nog best prima spelers die erbij komen natuurlijk.

5 augustus 2022 om 09:02
0

Ik zie Karlsson eigenlijk nog wel vertrekken. En dan komen er 3 bij. Want gisteren zat er echt niets op de bank he, alleen maar jeugdige talenten en Witry, maar dat die niet inviel zei ook wel genoeg denk ik.

Och, och, wat naar weer allemaal. Volgens mij heeft dezelfde Jordy Zuidam ook Quinten Timber voor een recordbedrag verkocht aan Feyenoord. Vind de aankopen tot nu toe bij Utrecht ook best logisch.

Maar goed, het is Valentijn, waar maak ik me druk om. Geef die man een muilkorf.

Tja.. aan de ene kant zit er ergens een kern van waarheid in. Er heerst al jaren kritiek op het technische beleid bij onze club en de aankopen die daaruit voortvloeien. Echter, omdat dit uit de mond van Valentijn Driessen komt is het voor mij per definitie al niet serieus te nemen. Ik vind dit echt en kwal van een vent die overal maar verstand van denkt te hebben. Laatst was er een artikel in de VI waarbij VI had uitgerekend dat Zuidam sinds zijn aanstelling voor 70 miljoen euro aan spelers had verkocht. Dat lijkt me ook heel erg wat waard want mede hierdoor is Utrecht uit de financiële problemen gekomen en hebben zij inmiddels een gedegen financiële huishouding. Onze FC heeft in het verleden meermaals op het randje van de afgrond gestaan. Door ome Frans en door het (verkoop)beleid van Zuidam behoort dit echter tot het verleden. Aan de andere kant mag er, naar mijns inziens, wel meer een idee achter het aankoopbeleid zitten. Ik vind wel dat dit beter gelukt is dan voorgaande seizoenen!

Qua begrotingen is Utrecht ook 'gewoon' een club voor ergens rond plek6. AZ en Vitesse hebben sowieso een hogere begrotingen en Twente ook voor zover ik weet (hoewel daar ook een flink deel naar oude schulden gaat/ging). En bijvoorbeeld Groningen heeft een iets lager budget maar dat scheelt ook nauwelijks wat

We zullen het zien, Met Fraser staat er wel een goede coach die er iets stabiels van kan maken. Ik ben benieuwd hoe Dost het gaat doen.

Wie is trouwens de nummer 26 van Utrecht? Was afgelopen week bij Utrecht - Shakhtar Donetsk en hij viel me echt op. Leuke speler! goed aan de bal, is technisch, draait goed open, Zoekt veel naar de ruimte. Zag er ook best jong uit

5 augustus 2022 om 08:58
0

Bousaid, is 21 of 22 komt uit België

je kan van te voren invullen dat een ajax, psv en misschien zelfs feyenoord al in de top3 eindigt.
dan heb je nog clubs met (volgens mij) een hoger budget zoals az en twente.
dan krijg je clubs als utrecht, vitesse, heerenveen, groningen etc. die dan net achter de 5 clubs zitten die ik eerder noemde.

een doelstelling top6 is dus helemaal geen gekke gedachte vind ik.

over aankopen, verkopen is altijd wel wat te zeggen. het lijkt mij dat zuidam gewoon mikt op ervaring en talent waarbij ze het liefst nog de nederlandse nationaliteit of taal machtig zijn.

De plank wordt toch volledig misgeslagen door Driessen? FC Utrecht handelt eigenlijk al jaren binnen de financiële mogelijkheden en Zuidam vertolkt daarin gewoon zijn rol naar behoren. Er staat ieder jaar wel een evenwichtige selectie. Het aanvallen van de top 3 is misschien wat te ambitieus gebleken maar het is al jarenlang een goede subtopper. Ik zie ze met de huidige selectie weer eindigen in de top 6.

Ergens heeft Valentijn Driessen wel een punt. Hij overdrijft misschien een beetje hoe slecht Utrecht het doet, FC Utrecht eindigt ieder jaar in het linker rijtje en veel meer kun je niet van ze verwachten. Toch is het soms best wel moeilijk om te begrijpen wat FC Utrecht van plan is. Ze hebben vaak een vrij brede selectie vol met goede eredivisiespelers, bij de samenstelling van deze groep heb ik soms het gevoel dat er meer gekeken wordt naar "grote" namen dan dat ze kijken of een type speler nodig is. Denk dat het enige kritiekpunt is dat ze misschien met een wat smallere selectie kunnen werken. Volgensmij gaan ze daar niet veel minder van presteren en ze houden dan wel geld over om in andere dingen te steken.
Maargoed, als dat alles is heeft Zuidam het best prima voor elkaar. Zolang stabiel presteren is ook gewoon knap, helemaal als je het kunt combineren met succesverhalen als Timber.

5 augustus 2022 om 11:29
0

De afgelopen 6 jaar steeds top 6 (3x6, 2x5 en 1x4) en dus playoffs. Dat is de doelstelling en met de begroting dus gewoon prima.

Maar eens dat het transferbeleid soms niet te volgen is... Aan de andere kant is Utrecht nog 'afhankelijk' van transfers en heeft het een jong team in de kkd dus de tactiek van veel opties voor weinig halen en dan hoeven er maar 1 of 2 echt door te breken is OOK een tactiek.

Onder het motto van Holland Casino, spreid je winstkansen

Waarom krijgt zo'n clown als Valentijn Driessen überhaupt een podium op VZ? Gezien de comments vindt zo'n beetje 90% van de mensen die reageren dat het een clown is waarvan de mening er inmiddels totaal niet meer toe doet. En ja, ik weet dat de naam Driessen in de titel stond dus dat ik dit keer ook niet had kunnen klikken.

Hij spreekt zich aardig tegen, we zijn afgegleden op de ranglijst en de volgende zin is 3 keer achter elkaar 6e. Dit lijkt me toch redelijk stabiel. Als hoogtepunt van de neergang op de ranglijst een 7e plek. Ik vond dat we de afgelopen jaren toch wel een aardige selectie hadden. Er zaten op bank spelers die overal in de subtop in de basis zouden spelen. Ik denk dat clubs als Twente en Heerenveen zouden tekenen voor 3 keer achter elkaar 6e. We gaan zien of het dit jaar wat wordt.

Zuidam is sinds 2017 directeur voetbalzaken bij Utrecht. Hieronder de transferbalans van Utrecht met tussen haakjes de eindstand op de ranglijst.

22/33 + 10 miljoen (...)
21/22 + 6,5 miljoen (7e)
20/21 + 4,8 miljoen (6e)
19/20 + 2 miljoen (6e)
18/19 + 3,8 miljoen (6e)
17/18 + 9,9 miljoen (5e)
16/17 + 8,7 miljoen (4e)
15/16 - 950 dznd (5e)
14/15 + 6,6 miljoen (11e)
13/14 + 4,7 miljoen (10e)

Utrecht werkt met de 7e begroting van Nederland.

Ik denk dat Valentijn uit zn nek kletst.

Snap Valentijn niet. Zuidam zoekt al jaren in de mix naar aankopen. Jong, talentvol, speler met een smetje, oud top 3 spelers etc. Utrecht zit niet in de positie om bijv alleen talentvolle jonge gasten te kopen. De selectie moet versterkt worden om Europees voetbal te halen. Vind de aankopen de laatste jaren verrassend sterk, maar er is nooit een trainer geweest die goed genoeg was om er wat mee te kunnen. De laatste was Ten Hag.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller10
V. BarkasKeeper10
B. DostAanvaller12
M. MahiAanvaller10
D. RedanAanvaller10
M. SyllaAanvaller10
A. ZagréAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

30 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Utrecht 1 0 0 0
2021/2022 SpVgg Greuther Fürth 24 0 2 0
2021/2022 PSV 1 0 0 0
2020/2021 PSV 17 0 3 0
2019/2020 PSV 23 0 5 1
Laatste voetbalnieuws

Driessen speculeert: ‘Je zou haast denken dat hij iets weet van Van Seumeren’

Valentijn Driessen begrijpt niet dat Jordy Zuidam nog altijd het vertrouwen krijgt bij FC Utrecht. De technische man kreeg in de Domstad opnieuw de macht over de portemonnee van eigenaar Frans...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren