AZ wordt afgebluft door enthousiaste Schotten en moet nog aan de bak

Donderdag, 4 augustus 2022 om 22:50Guy Habets • Laatste update: 07:16

AZ heeft zich op bezoek bij Dundee United verslikt in het enthousiasme van de Schotse spelers én het aanwezige publiek. De Alkmaarders gingen met 1-0 onderuit op Tannadice Park en moeten volgende week in het eigen AFAS Stadion alle zeilen bijzetten om de play-offs van de Conference League nog te kunnen halen.

Er moesten maar liefst zes spelers thuisblijven aan AZ-zijde. Riechedly Bazoer, de nieuwste aanwinst van de Alkmaarders, was ziek en kon de reis naar Schotland niet maken. Datzelfde gold voor Peer Koopmeiners. Daarnaast waren Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en Yukinari Sugawara niet fit en kampte Jens Odgaard met een blessure. Toch voerde Jansen maar één wijziging door ten opzichte van de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd bij Tuzla City van vorige week. Nieuwkomer Mayckel Lahdo verving Odgaard op de rechterflank.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Op het uitverkochte Tannadice Park zorgden de Schotse fans voor veel sfeer. Dat zweepte de thuisploeg dusdanig op, dat zij in de openingsfase mede door hun enthousiasme de bovenliggende partij waren. AZ-keeper Hobie Verhulst hoefde echter maar één keer in te grijpen en dat was op een schot van Craig Sibbald. De Alkmaarders lieten zich pas aan het einde van de eerste helft zien. Lahdo kreeg een kopkans na een voorzet van Hakon Evjen, maar zag voormalig NAC Breda-goalie Mark Birighitti eenvoudig keren.

Ook na de rust kreeg AZ maar geen voet aan de grond in Dundee en zowel de Schotse spelers als het publiek kregen steeds meer het gevoel dat er wat te halen viel tegen de club uit Alkmaar. Na een uur spelen werd de inzet van Dundee United beloond. Glenn Middleton verschafte zichzelf ruimte en krulde de bal met links fraai langs Verhulst, die kansloos was: 1-0. De formatie van Jansen kon zich ook na die tegenslag echter niet oprichten. Het probeerde vooral via ongevaarlijke afstandsschoten tot kansen te komen.

In de slotfase probeerden de Noord-Hollanders nog wel om tot een slotoffensief te komen, maar ook dat had weinig om handen. Het bleef bij een kans voor Vangelis Pavlidis, die zijn harde schot na een combinatie met Evjen op de handschoenen van de keeper uiteen zag spatten. Na het laatste fluitsignaal kon er dus feest gevierd worden door alle Schotten, die volgende week naar verwachting met tweeduizend man naar Nederland af zullen reizen. De winnaar van het tweeluik komt in de play-offs uit tegen Riga FC of Gil Vicente.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door boykedb)

Ik heb de pot gezien en dit wordt nog wel een taak voor Az.... Dundee nog verdiend gewonnen ook

4 augustus 2022 om 22:58

Echt schandalig natuurlijk maar dat komt niet als een verrassing wanneer je niet echt wilt investeren.

4 augustus 2022 om 23:02

Nouja... Ik had een zwak AZ verwacht maar zelfs dan moet je minstens 0-0 spelen. Dan mag je nog zeggen dat je het thuis wilt afmaken in een Europese voorronde.

Maar tegen Dundee terecht verliezen is wel een kleine schande voor een club dat elke maand wordt gehyped dat ze "toppers" spelen in de Eredivisie.

5 augustus 2022 om 06:33

Oh helemaal mee eens hoor, telkens als er staat dat AZ in de "topper" speelt tegen een Ajax, Feyenoord of PSV moet ik lachen.

4 augustus 2022 om 23:01

Kunnen ze vast goed maken in een kolkend Afas stadion 😂

4 augustus 2022 om 23:17

Dit zetten ze thuis wel recht.

Genante vertoning van Az. Deze gasten kunnen er vrij weinig van.

4 augustus 2022 om 23:29

Valt mij ook vies tegen had wel gedacht dat ze Dundee makkelijk op konden rollen. Hoop dat dit een wake-up call gaat zijn en AZ zich Europees gaat herpakken

5 augustus 2022 om 07:59

En dit met de coefficienten strijd op de achtergrond. Portugal gaat weer lachen.

5 augustus 2022 om 08:10

Ach, dat valt wel mee. Vitoria Guimaraes verliest met 3-1 van Hadjuk Split en mogelijkAZ zijn volgende tegenstander speelt 1-1 tegen een Letse ploeg. Het valt dus allemaal wel mee.

5 augustus 2022 om 08:22

Benfica wint gemakkelijk in de CL voorrondes en zijn als zo goed als door. Psv gelijk, die hebben de return ook nog niet zo maar gewonnen.... Het kan uiteraard nog alle kanten op, maar het zal lastig worden

5 augustus 2022 om 08:25

Ik weet dat voorrondes niet zoveel voorstellen. Maar je moet je wel plaatsen om punten te gaan verdienen. Fiorentina is de volgende tegenstander van fc Twente. PSV is er nog niet en AZ heeft een erg zwakke vertoning laten zien..

5 augustus 2022 om 09:32

Ik hoop voor psv dat ze champions league halen hoor, maar voor de coefficient lijst is het denk ik beter als ze gewoon de europa league in gaan.

Ik denk dat AZ de afgelopen 10 jaar niet zo’n slecht 11tal het veld in heeft gestuurd. Niemand zal bij Feyenoord of Twente in de basis staan. Ja de linksback bij Feyenoord puur omdat het een linksback is😂.Nou missen ze Karlson, Bazoer en Odgaard nog maar zelf dan is het te dun.Maar AZ moet nog even de portemonnee trekken wil dit geen lang en pijnlijk jaar worden.

4 augustus 2022 om 22:59

Vergeet het maar. AZ trekt nooit de portemonnee. Ze willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dan kan je dus zoals nu de deksel op je neus krijgen. Ik krijg altijd het idee bij AZ dat als ze een wedstrijd van Ajax winnen het seizoen geslaagd is. Meer kapitaal op het veld zetten, maar men is te schijterig dat het dan fout gaat.

4 augustus 2022 om 23:19

AZ heeft het een aantal jaar financieel heel moeiljjk gehad. Teveel uitgaves zal de penningmeester moeilink vinden. Heb ik wel begrip voor.

4 augustus 2022 om 23:50

De afgelopen tien jaar is de club bezig geweest terug te komen vanuit een bijna faillissement. Van een bewust financieel beleid plukt de club nu de vruchten met een sterke jeugdopleiding, stadion in eigen beheer, nieuw trainingscomplex en plannen voor upgrades aan het stadion. Daarnaast is de club deze zomer juist flink aan het uitgeven. Hoogste transferuitgaven sinds het DSB tijdperk dit jaar. En voor een dubbeltje op de eerste rij? Weet jij een club die liever teveel voor spelers neerlegt om ze daarna met verlies te verkopen dan? Elk bedrijf ter wereld, elk mens ter wereld, probeert zo goedkoop mogelijk in te kopen en zo hoog mogelijk te verkopen.

5 augustus 2022 om 00:24

Az is juist het voorbeeld van een voorbeeldclub wat mij betreft. Jeugdopleiding en scouting is top van Nederland. Doen geen gekke dingen en raken niet in paniek. Met een redelijk kleine achterban en budget al jaren bovenin mee strijden. Ik vind het knap. Ben alleen niet zo heel erg fan van de trainer.

5 augustus 2022 om 00:56

Maar hierdoor ook niet altijd even constant. Het AZ onder slot was kwalitatief echt een stuk beter. Het is elke keer hopen op een goede lichting. Scheelt weer als concurrent voor Feyenoord

5 augustus 2022 om 08:01

Dirk Scheringa heeft op allemaal fronten AZ kapot gemaakt. Dat heeft AZ zelf niet gedaan

4 augustus 2022 om 23:02

Achja dat horen we ieder jaar. Dit AZ gaat gewoon weer om de 4-5e plek voetballen. Zegt misschien meer over Groningen, Heerenveen, Vitesse etc. dan AZ. Want een goed elftal hebben we nu al 2 jaar niet meer.

4 augustus 2022 om 23:08

Maar dit team zit toch dichterbij Heerevee, Groningen dan bij Twente? Met Wijndal en Midtjo heel veel kwaliteit verloren en eigenlijk niks terug

4 augustus 2022 om 23:18

Kerkez, Odgaard, v.Heusden, Bazoer noem het maar niks🤔

4 augustus 2022 om 23:24

Ach laat toch Tinus. Uiteindelijk speelt AZ altijd om minimaal plek 4. Elk jaar wordt hetzelfde geroepen omdat we onze sterkhouders kwijtraken. Puntje bij paaltje eindigen we nooit bij clubs als Groningen of Heerenveen in de buurt

4 augustus 2022 om 23:46

Idd, Twente wordt nu wel erg hoog ingeschat. Vorig seizoen zat veel mee, maar AZ speelt dit seizoen weer een grote rol.

5 augustus 2022 om 02:54

Niks terug? Mees de Wit en Kerkez voor Wijndal, Bazoer voor Midtsjo en daarnaast nog geïnvesteerd in Odgaard en Vanheusden als duidelijke kwaliteitsimpulsen.

5 augustus 2022 om 08:59

@alckmariaaz
Vitesse overwinterde afgelopen seizoen in de conference league en bracht het tot de kwartfinale. Ze hebben daarbij hele goede tegenstanders gehad.
Anderlecht, Tottenham Hotspurs, Stade Rennais, Austria Wien en AS Roma.

De reden dat ze zo laag zijn geeindigd in de competitie is omdat ze een te smalle selectie hadden voor en competitie en europees voetbal. Waardoor ze zich alleen optimaal konden opladen bij een wedstrijd als het er echt om ging zoals in Europa.

Bij AZ lijkt het nu andersom? Met alle respect Dundee United......

5 augustus 2022 om 02:52

Hahahaha niemand zou bij Feyenoord of Twente in de basis staan? Het halve elftal zou bij Twente in de basis staan. Kerkez, Clasie, Pavlidis en Reijnders zouden bij Twente allemaal in de basis staan.

5 augustus 2022 om 03:26

Dat zijn er dan 4 van de 11 waarbij ik het bij kerkez en 1 van de 2 middenvelders (zerrouki is beter) nog zou betwijfelen

5 augustus 2022 om 03:45

Hoewel Smal een sterke voorbereiding heeft gedraaid schat ik Kerkez nog wel iets hoger in dan hij. Denk dat de twee middenvelden niet veel van elkaar verschillen. Clasie/Reijnders/De Wit of Sadilek/Zerroukhi/Vlap hangt vooral van de vorm af denk ik. Ik heb uiteraard een gekleurde bril maar als iedereen fit is denk ik dat AZ de betere selectie heeft. Gekeken naar het recente verleden is dat uiteraard niet zo raar en de wederopstanding van Twente is een knappe prestatie.

5 augustus 2022 om 08:16

MousaDembele

Op welk niveau moet ik Kerkez schatten? Heb niet veel over gehoord maar de verhalen zijn allemaal vrij positief. Verder wel grotendeels met je eens, maar de grote maar is natuurlijk ‘als iedereen fit is’. Want als ik de opstellingen van gister naast elkaar leg acht ik Twente sterker eerlijk gezegd. Veel zal afhangen van de fitheid en ik verwacht een heel leuk seizoen in de gehele top en subtop zo. Hopelijk kunnen jullie in Alkmaar de boel rechttrekken!

5 augustus 2022 om 08:40

Ik zou Kerkez omschrijven als een mooie mix van Wijndal en Malacia. Uiteraard (nog) niet van hetzelfde niveau maar hij is een 'pitbull' achterin zoals Malacia en heeft een enorme drive naar voren zoals Wijndal. Ik denk dat hij op het moment ergens in de top 5/6 linksbacks eredivisie past. Niet het niveau van Max of Wijndal maar dus wel iets boven Smal.

De fitheid is inderdaad een grote vraag. De opstellingen van gisteren zijn grotendeels die van vorig seizoen en daar heeft Twente zich de betere getoond. Duidelijk ingezet op gevestigde eredivisie namen en daar succesvol in geweest. Denk dat wij meer potentie hebben maar zeker dit seizoen zal de selectie van Twente nog een sterk niveau halen gok ik.

AZ kan het thuis rechttrekken, maar dit is wel een potje beschamend zeg. Geen goede wedstrijd voor het Nederlands voetbal.

Er wordt door AZ helaas al de nodige punten verspild voor de Coëfficiëntenlijst. Erg jammer want ik verwacht dat we in de verste verte niet vorig seizoen zullen benaderen. De wedstrijd van AZ was er 1 om snel te vergeten. Wat een matige pot.

5 augustus 2022 om 03:17

Dat van vorig seizoen hoeven we ook niet te evenaren. Dat was uitzonderlijk goed qua punten.Nu gewoon Portugal onder je houden en hopen dat PSV ten koste van Monaco naar de CL gaat.Dan kunnen ze inlopen op de Fransen.Portuguese clubs deze week. Winst Benfica vcl, gelijk 1-1 Gil Vicente - Riga uit Letland. En 3-1 Hajduk Split - Victoria S. Daarnaast delen wij de behaalde punten door 5 en Portugal door 6, dus heeft Nederland deze week weer iets uitgelopen op Portugal.

5 augustus 2022 om 03:27

Tja je hebt de puntem van az wel nodig. Als ze er nou uitgaan tegen een redelijk team a la, maar dundee was niveau pec zwolle

5 augustus 2022 om 06:58

Voor de punten moet je juist hopen dat Monaco de Champions League ingaat en PSV de Conference League

5 augustus 2022 om 07:09

Als psv de CL in gaat betekend dat je al vier wedstrijden punten pakt plus bonuspunt voor bereiken CL. Daarnaast stroom je als nr 3 ook nog door.

5 augustus 2022 om 08:19

Je bedoelt de Europa League?

Ook: als PSV van Monaco wint, dan in de play-offs 2x wint, en wat punten sprokkelt in de CL dan haal je ook al flink wat coëfficiënten punten. En als je dan afzakt naar de EL kan je daar ook nog verassen. Plus meer geld en prestige voor het NL voetbal. Uiteindelijk zijn coëfficiënten niet alles.

Schande! Heb er geen andere woorden voor. Pascal, pak je spullen maar.

4 augustus 2022 om 23:02

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar hoe speelde Beukema? Vorig jaar veel gelezen dan supporters hem graag erin wouden hebben.
En hoe speelt az nu precies? Ik zag dat BMI, beukema en hatsidiakos speelde en een witry op de bank zat.

4 augustus 2022 om 23:48

Beukema speelde erg onzeker. Had eerlijk gezegd meer van hem verwacht maar ik ben wel fan van zijn mentaliteit. Hatzidiakos gaat als het goed is weg en als Sugawara weer hersteld is komt hij rechtsback te staan. Ik heb het idee dat AZ Witry aan het afschrijven is want hij komt tot nu toe nog niet in de plannen voor.

5 augustus 2022 om 03:19

Beukema is niveau Cambuur. Niets bijzonders.

4 augustus 2022 om 23:06

Oh, direct al? Na elk verlies de trainer wisselen?

4 augustus 2022 om 23:12

Vorig jaar was het spel van AZ al armoedig. Onbegrijpelijk dat Pascal nog trainer is, maar oké. Hij kreeg opnieuw een kans maar er zit nul komma nul verbetering in. Sterker nog, het wordt alleen maar slechter.

4 augustus 2022 om 23:13

Nee na bijna 2 jaar achteruitgang en vernietiging van alles dat bij de club was opgebouwd. De clubfilosofie is attractief voetbal met veel eigen jeugd en Jansen doet het tegenovergestelde van beide. Hij hecht meer waarde aan ervaring dan kwaliteit en weigert zijn falende speelstijl aan te passen. Het is mooi geweest, hij moet vervangen worden.

4 augustus 2022 om 23:20

Ja, echt geweldig he dat sommigen zo al beginnen.
Van supporters van overige clubs verwacht je al deze reacties wel, want dit is heel goedkoop scoren en uitlachen, maar zelfs eigen "fans" verwachten dat je elke wedstrijd maar eventjes wint.
Moe word je daar toch van.

4 augustus 2022 om 23:27

@MoussaDembele19 Oprechte vraag, wie zou die dan moeten opstellen? Bijv uit de jeugd?

Deels snap ik je reactie wel als je zo'n evjen ziet voetballen, ik heb het idee dat een Taabouni dat ook wel had gekund.

4 augustus 2022 om 23:38

De nieuwe lichting is aanvallend en op het middenveld in mijn ogen van een heel hoog niveau. Er zijn met name op het middenveld aardig wat mogelijkheden om het aan te passen. Fedde de Jong was afgelopen seizoen de regisseur van Jong AZ en belangrijk in de Youth League voor O18. Hij kan zowel op 8 als 10 spelen. Dan kan je Dani de Wit eruit halen en Reijnders/De Jong op 10. Zico Buurmeester en Lewis Schouten zijn twee talentvolle controleurs waarmee je Reijnders ook op 10 had kunnen zetten en meer creativiteit in je ploeg krijgt. Voorin zouden bijvoorbeeld Van Brederode of Imam Griffith op de flank kunnen spelen. Ik snap dat Lahdo en Evjen startten aangezien zij tot de A-selectie behoren maar zeker als wissel zijn die andere jongens een prima optie. En dan is er inderdaad nog het vertrek van Taabouni. Ik had hem graag vaker de kans zien krijgen aangezien hij stilstond in zijn ontwikkeling en in mijn ogen een nieuwe uitdaging op hoger niveau nodig had maar Pascal negeerde hem volkomen, zelfs bij ruime voorsprong.

4 augustus 2022 om 23:43

Thx voor je aanvulling! Ik ga met een extra oogje op deze mannen in de toekomst letten!

4 augustus 2022 om 23:54

Overigens is Yusuf Barasi ook eentje om op te letten. Kan zowel in de spits als linksbuiten. Meerdink is ook een talentvolle spits maar staat nog iets verder van het eerste dan Barasi denk ik. Noemde hen vooral niet omdat op die posities de basis met Pavlidis en Karlsson sterker is dan het middenveld. Maar de toekomst ziet er weer goed uit in Alkmaar.

5 augustus 2022 om 07:12

Spelersmateriaal is ook al tijdje ruk he met de verkopen van koopmeiners Boadu, Stengs, wijndal, midsjo en misschien ook nog Karlsson. En dan de keeper nog. Die van vorig seizoen was niveau drommel.

4 augustus 2022 om 23:19

@joshua11 maar wat verwacht je dan precies. AZ heeft gewoon een middelmatig elftal met heel veel spelers die maar wat meehobbelen. Voorheen hadden jullie nog spelers waarvan je dacht dat die nog wel een stap zouden kunnen maken. De enige echte kwaliteit speler is karlsson. Zo'n clasie, de wit, indi is allemaal degelijk maar het gaat je echt geen stap verder brengen.

4 augustus 2022 om 23:51

Zie de reactie van MousaDembele19. AZ heeft ongelooflijk veel talent, waarbij de nummer 10 positie in ieder geval opgevuld kan worden aangezien De Wit in alles te kort komt.

Verder denk ik dat met Karlsson, Odgaard en Vanheusden in de basis AZ al een stuk beter gaat draaien.

5 augustus 2022 om 03:29

Weet je wanneer karlsson fit is? Zou zonde zijn als ze daardoor europees voetbal missen

5 augustus 2022 om 03:51

AZ heeft al een tijdje geen update gegeven maar zover ik weet traint hij met de groep en zijn het de laatste loodjes van zijn revalidatie. Of volgende week donderdag haalbaar is durf ik niet te zeggen maar hij is uiteraard een speler die je desnoods op de bank wil hebben als hij randje fitheid zit.

4 augustus 2022 om 23:20

Zou eerder je directie ontslaan, staat gewoon pure middelmaat op het veld (vorig jaar ook al).

Alleen Kerkez heeft zich positief laten zien, derest is echt een schande...

Man man man wat een drama. Niveau kelderklasse. Niet om aan te zien. Lijken net kindjes bij dit Az. Odgaard, Karl en Bazoer zullen snel nodig zijn. En oh Lahdo lol, hou maar op. Dribbelen dribbelen maar nadenken ho maar. 🤦

Als je dit niet recht zet thuis, echt een schande zal dat zijn!

Zaadpot AZ…. Dit moet je thuis recht kunnen zetten, maar je verneukt wel onnodig punten…. Schaam je

Pfoa, wat een niveau deze pot. Niet om aan te gluren. AZ was wel heel matig hoor. Ik snap dat het niet makkelijk voetballen is tegen zo'n zooitje rauwdouwers met het hele stadion erachter, maar het was wel heel pover wat ze lieten zien. Thuis maar goedmaken dan...

4 augustus 2022 om 23:01

Ach ja, niveau begint altijd erg laag en dramatisch(Zie vorig jaar bij een niet nader te noemen club).
Wel heerlijk voor sommige leden om effe lekker te stangen.

4 augustus 2022 om 23:09

Zit ik heel erg te stangen dan? Volgens mij een redelijk feitelijke beschouwing van deze pot. En ze missen ook niet de minsten natuurlijk, maar het is al een tijdje AZ eigen dat ze ook verschrikkelijk door de ondergrens kunnen zakken.

En ik ga zeker niet al te hard stangen, want mijn eigen cluppie staat er ook nog niet heel lekker voor. Ik verwacht zondag ook de slechtste Vitesse - Feyenoord in tijden.

4 augustus 2022 om 23:16

Hahah. En die waren de afgelopen paar jaar al niet best. Al hebben we ze wel gewonnen. Maar vraag niet hoe.

5 augustus 2022 om 08:20

Hoezo is dit stangen tinus? Vrij redelijke reactie van een voetbalsupporter die overduidelijk ook wilt dat de Nederlandse ploegen doorgaan. Oh en Feyenoord begon inderdaad ook matig, maar ik hoop dat je begrijpt dat Feyenoord en AZ totaal niet met elkaar te vergelijken is. Zowel qua hoe ver de selectie was als een nieuwe coach?

Zo slecht is het elftal van AZ toch ook niet ondanks dat ze een zestal spelers missen? Laten we het houden op een slechte dag en terug slaan over een week. Met dit minimale verlies en de thuiswedstrijd op komst verwacht ik wel dat het goed moet komen.

4 augustus 2022 om 22:58

Wie van deze 11 van vanavond zou jij bij Twente in de basis zetten?

4 augustus 2022 om 23:17

@goat1908. Evjen denk ik.

4 augustus 2022 om 23:01

Het ligt ook niet aan de kwaliteit van de spelers, want die zijn echt niet slecht, maar Jansen mag het keer op keer vern***en van de directie. Om gek van te worden. En als je dan verliest met attractief kamikaze voetbal oid is het vervelend, maar heb je op z'n minst een leuke wedstrijd gezien. Dit was een en al bagger.

AZ vreselijk slecht gespeeld. Ik vind het oprecht jammer voor jullie supporters om opgescheept te zitten met zo iemand als Jansen.

Evjen is een leuke speler, maar heeft zo weinig rendement en acties op de flank, daar schiet je gewoon niks mee op. Het was allemaal net niet. Het middenveld moet zichzelf weer opnieuw uitvinden. Niemand die echt rust in het spel brengt, behalve Beukema dan.

Wordt nog een flinke klus in Alkmaar. Lahdo valt me ook vies tegen, had ik wel meer van verwacht.

Ja wat moet je hier over zeggen. Ongekend slechte wedstrijd maar dat is eigenlijk de regel onder Pascal Jansen. Geen creativiteit en een rechtsback die een centrale verdediger is. Als klap op de vuurpijl wisselt hij het enige automatisme in de ploeg met wingers die naar binnen trekken door ze opeens aan de andere kant te laten spelen.

Martins Indi zwak bij de goal en Verhulst zag eruit als een struikelende opa. Het is te hopen dat de geruchten over een zoektocht naar een nieuwe doelman waar zijn. En Vanheusden heel snel in het centrum.

4 augustus 2022 om 23:08

Martins Indi kan je niet de schuld geven van dat doelpunt. Jullie nr 10 (dat is toch De Wit?) stopte helemaal met verdedigen, zodat Martins Indi opeens tegenover 2 man stond.

4 augustus 2022 om 23:17

Helaas is De Wit onze 10 ja. En hij faalt inderdaad ook opzichtig. Al heb ik liever dat hij stopt met verdedigen dan weer een onnozele overtreding maakt. Het is daarnaast ook meer vanwege Martins Indi zijn gehele gebrek aan kwaliteit dan deze specifieke goal dat ik hem uit de basis wil hebben. Zijn interview na de wedstrijd was ook te triest voor woorden en maakt het extra onbegrijpelijk dat hij captain is.

Heel matige pot van AZ, Dundee was enthousiast maar eigenlijk erg slecht. Tekenend is die slechte ingooi van AZ op het einde, focus was er totaal niet. Echt enorm onnodige nederlaag, maar gelukkig de kleinste nederlaag die je thuis moet kunnen rechtzetten.

Ik weet niet wat slechter was, Az of de beeld kwaliteit.. man man man, wel zonde dit hoop echt dat Az het volgende week nog recht kan breien.

4 augustus 2022 om 23:11

Niet Az of het beeld maar Leo Driessen.
Bij het horen van die man staat de tv kijker al direct op 2-0 achter.
De wedstrijd,.....bar slecht.....maar komt goed volgende week.

4 augustus 2022 om 23:30

Als commentator al verschrikkelijk, zit ie tegenwoordig ook nog analist te spelen en n beetje gevat te doen

Tsja wat moet je met zo’n spelopvatting. Tikkie breed, tikkie terug. Alsof ze 3-0 voor staan. Ze moeten zich doodschamen. Reijnders laat zien dat hij er niet aan toe is om in de basis te starten. De wit ga ik woorden aan vuil maken. Evjen aan de buitenkant is lachwekkend. Hatzidiakos voor 5 euro slijten aub. Max heeft weer zijn selectie niet op tijd klaar. Iedereen met een beetje kwaliteit is ziek, zwak of misselijk.

Onze aanvallen: bal rondtikken in een slakkentempo. Vervolgens probeert Reijnders de bal vanaf 30 meter erin te knallen. Wat een armoe

Blikschade, volgende week herstellen.

Als AZ deze ronde al overleeft, zie ik ze daarna op zeker struikelen tegen zo een leipe Portugeze ploeg.

4 augustus 2022 om 23:09

Die Portuguese ploeg heeft 3-1 verloren uit tegen Hadjuk Split.

4 augustus 2022 om 23:13

Das de verkeerde Portugeze ploeg.
Gil Vicente heeft gisteren gelijk gespeeld.

4 augustus 2022 om 23:14

Die komen ze sowieso niet tegen.

4 augustus 2022 om 23:14

Ah, woops. Inderdaad. Mijn fout

4 augustus 2022 om 23:25

Gil vicente is echt een ontzettend slechte ploeg. Daar moet zelfs dit AZ nog wel van kunnen winnen

Wat een bende weer. Vraag me af wat AZ nu precies wil. Late of geen investeringen en instabiele selectie. Slechte wedstrijd ook. Laat ze s knopen doorhakken.
Speel je Europees, selectie klaar hebben en niet pas na winterstop s leuk mee gaan doen.
Desastreus dit

4 augustus 2022 om 23:23

AZ heeft de selectie op zich wel op orde. Zijn leuke versterkingen gehaald. Het probleem is alleen dat we vandaag flink wat spelers misten en dat we met een prutser van een trainer opgescheept zitten.

5 augustus 2022 om 08:25

AZ heeft een prima basiself, echter mist de helft nu nog, scheten ze 20 kleuren in de broek gisteren, hadden ze BMI als aanvoerder en Pascal Janssen als trainer. Dan is schijnbaar zelfs Dundee een brug te ver. Hopelijk volgende week weer wat fitte spelers dan rol je die gasten met 3-0 op.

Jansen out. We riepen het aan het eind van vorig seizoen, en ik roep het aan het begin van het nieuwe seizoen. Het ziet er allemaal zo matig uit. Geen energie, geen beweging, niks. En dan krijgt Pascal het voor elkaar om maar 1 wissel te maken terwijl het vanaf minuut 1 al niet loopt. Als je zelfs na de tegentreffer nog niet in de smiezen hebt dat het niet helemaal loopt en je misschien wat meer aan moet passen dan alleen je linksbuiten heb je keihard gefaald als trainer.

Wat een slechte pot van de kant van Az.
Dit gaat nog een hele fijne dobber worden thuis.

Wat een slechte trainer haal je speler mees de wit voor 2.3 miljoen euro laat je hem 90 min op de bank die man kan op meerdere posities spelen verdient verloren

Hopen dat ze volgende week een beter elftal op kunnen stellen. Zie nog wel goed komen...

Wat een drama. Het is al 2 seizoenen lang afbraakvoetbal onder Jansen. Waarom hij nog het vertrouwen krijgt is me werkelijk een raadsel.

De meegegeven spelopvatting werd ook duidelijk bij de interviews: 'jammer van de tegengoal.' Niks jammer van de tegengoal, je moet hier gewoon spelen om te winnen. Plan van Jansen zal waarschijnlijk wel weer zijn geweest om op 0-0 te spelen, maar je weet gewoon dat je een tegengoal krijgt met deze selectie. Ik word er zo langzamerhand schijtziek van. Geef me leuke wedstrijden, geef me aanvallend en creatief voetbal, geef me enthousiaste en gedreven spelers uit de jeugd en gooi Jansen inclusief De Wit, Clasie, Martins Indi, Hatzidiakos en Evjen meteen op straat. Kansen genoeg gehad, maar niet gepakt. Tijd voor een frisse wind.

Schandalig, niks meer niks minder

Afgebluft? AZ was gewoon drama en heeft Dundee in het zadel geholpen. Voorin geen stootkracht, achterin was het net emmentaler. Die 1-0 ging er wel knullig in.
Dundee United is geen hoogvlieger. Beetje niveau Volendam en hebben ook nog eens dezelfde kleur als Volendam.

Ongekend, wat een zootje. Helaas geen verrassing. Vorige ronde was ook al zeer matig qua spel. Dezelfde spelers, dezelfde trainer, dezelfde spelopvatting, dezelfde progressie (nul) en dus dezelfde meuk als vorig jaar.

Aboukhal heeft net op tijd het zinkend schip verlaten. Godallemachtig wat heeft AZ een zwakke voorhoede dit seizoen.

Ik snap nog steeds niet waarom ze aboukhlal hebben weggedaan zo slecht was helemaal niet in vergelijking met wat AZ voorin heeft, aboukhlal heeft onlangs ze draai ook gevonden bij Toulouse

AZ zonder Karlsson speelt ook gewoon om plek 15 in de eredivisie. Ze hebben verder gewoon een vrij matig elftal

5 augustus 2022 om 07:51

We worden gewoon 4-5e in de ED met dit elftal. Je overschat de Eredivisie. Buiten Ajax, PSV en Feyenoord is het niet veel. Voor de beeldvorming we starten tegen GAE, NEC, Sparta en Cambuur. Daar pak je normaliter direct al veel punten tegen. Vorige jaar werden we met nog een matigere ploeg ook gewoon 5e en wonnen we eenvoudig de play-offs.

Afgelopen seizoen hebben we het als NL fantastisch gedaan op cöefficientie lijst. Dit seizoen boven Portugal blijven kan gewoon. Wanneer er nu al verloren wordt van Dundee dan zie ik dit seizoen erg somber in.

Dat naast een club als AZ niet risico's durft te nemen in aankopen om te overleven in europa en daarnaast NL te helpen begin ik me mateloos te irriteren aan de KNVB.

Financiele injecties realiseren door je te profileren bij bedrijven grote bedrijven. Grote sponsoren realiseren om bijvoorbeeld meer geld te pompen in de KNVB beker, KKD en de eredivisie.

Wedstrijden vervroegen zodat de club goed beslagen ten ijs komt in Monaco. Topwedstrijden in relatieve rustige periodes in plannen.

KNVB is op amateur niveau aan het werk.

5 augustus 2022 om 14:03

Doet de KNVB al jaren. Er is daar geen visie, geen plan, geen slagkracht. 't is gewoon vlees noch vis daar in Zeist.

5 augustus 2022 om 21:45

Wat ik van de KNVB verwacht/eis is dat ze moeten mee kijken naar het speelschema. Flexibeler met wedstrijdschema's omgaan. Clubs die in europa spelen meer rust gunnen. Top wedstrijden niet in europese weken plannen.

Financieel in de KKD en de beker injecteren. 20 clubs laten deelnemen aan de eredivisie. (Ja 2 tegen polen) langer doorgaan of eerder beginnen. In belgie begonnen ze ook al een week eerder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. BarasıAanvaller10
M. LahdoAanvaller10
H. VerhulstKeeper10
V. PavlidisAanvaller11
M. van BrederodeAanvaller11
S. BeukemaVerdediger10
M. de WitVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren