Twente verzekert zich van prima uitgangspositie ondanks slechte tweede helft

Donderdag, 4 augustus 2022 om 21:49Wessel Antes • Laatste update: 22:08

FC Twente heeft donderdagavond een 1-3 zege kunnen boeken op het Servische Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Het was de eerste Europese wedstrijd van Twente in 2.899 dagen. Bij rust stonden de Tukkers al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Daan Rots, Michel Vlap en Joshua Brenet. Daarna keerde het elftal van Ron Jans slecht terug uit de kleedkamer, waardoor Twente een terechte aansluitingstreffer van Stefan Kovac om de oren kreeg. Verder dan dat kwam het niet.

Jans begon donderdagavond in Belgrado met een basiselftal zonder al te veel verrassingen. Rots, doelpuntenmaker tijdens de 4-1 oefenzege van Twente op Bologna, mocht starten en werd verkozen boven Vaclav Cerný. Al binnen een minuut had Ricky van Wolfswinkel Twente op voorsprong kunnen zetten. De gelouterde spits werd alleen voor de keeper gezet door Gijs Smal, maar keeper Novak Micovic wist de bal uit zijn doel te houden. Na acht minuten kwam Twente alsnog op voorsprong dankzij een goede kopbal van Rots. Virgil Misidjan dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en gaf een indraaiende voorzet die door de ‘kleine’ Rots perfect werd verlengd in de verre hoek. Micovic was daardoor kansloos.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vijf minuten later werd Cukaricki even gevaarlijk via Ibrahima Ndiaye, maar zijn halve omhaal belandde naast het doel van Lars Unnerstall. Hoewel Twente voor rust bij vlagen enorm slordig was, kon Vlap na een voorbereidende actie van wederom Misidjan na een half uur de 0-2 maken. De Fries schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Vlak voor rust werd het nog mooier toen Van Wolfswinkel de mee opstomende Brenet perfect voor Micovic zette, waarna de rechtsback de Servische jeugdinternational gemakkelijk kon verschalken.

Na rust kwamen de Serviërs een stuk beter uit de kleedkamer. Al na vier minuten moest Unnerstall in actie komen. Hij wist met zijn voet de inzet van invaller Luka Adzic te keren. Adzic was in het verleden actief voor FC Emmen en PEC Zwolle en is sinds deze transferzomer actief voor Cukaricki. Na een uur spelen kreeg Twente alsnog een treffer om de oren, toen Kovac Unnerstall wist te passeren en de spanning enigszins terugbracht. Daarna werd Cukaricki bij vlagen nog gevaarlijk, maar wisten de Serviërs nauwelijks echt grote kansen te creëren.

Daardoor kunnen de vierhonderd meegereisde Twente-supporters met een overwinning in de koffer terugreizen naar Nederland, en lijkt Twente zich alvast op te kunnen maken voor een tweeluik tegen Fiorentina. De return tegen Cukaricki volgt volgende week donderdag om 19.00 uur in de Grolsch Veste.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door sirius)

Prima resultaat en thuis afmaken. Gefeliciteerd @tukkers, nou hopen dat AZ in de tweede helft beter speelt dan in de eerste, dan kunnen wij hetzelfde doen...

4 augustus 2022 om 21:57

Klopt Oelie Wapper. Ik steun alle NL clubs in Europa, ook Twente.
Ben gewoon echt super blij dat Twente heeft gewonnen.

4 augustus 2022 om 22:00

Nog vertrouwen in een goed afloop Prem voor AZ?

1ste helft was opzich prima... 2de helft was echt drama maar goed je hebt 1-3 gewonnen is gewoon echt een prima uitslag. En de puntjes voor Nederland zijn binnen.

4 augustus 2022 om 21:54

Twente ging achterover leunen. Had liever dat ze de 4e hadden gemaakt! Maar goed volgende week maar afmaken 😀

4 augustus 2022 om 21:56

Niet te bang zijn. Normaliter hebben Nederlandse subtoppers het altijd lastig hiertegen op de laatste 2 jaar na, maar dat gaat altijd op de "wij waren beter op veldspel, maar konden maar niet scoren" manier

Thuis weggetikt worden en een 2-0 aggregate voorsprong (nu dan 3-1...) weggeven gebeurt niet zo snel. Dit hoort goed te komen

4 augustus 2022 om 21:56

Hele matige 2e helft hoor, bijna geen kansen gehad. Hoop dat we het thuis kunnen afmaken. Trots!

4 augustus 2022 om 23:35

Ik ben echt jaloers als Heerenveen fan hoe Twente zich heeft herpakt van de degradatie. Die zijn echt met zo'n top beleid razendsnel terug gekomen naar waar ze horen. Gewoon de beste subtopper van Nederland met prachtig voetbal. Ik verwacht Twente dit seizoen stevig op een 3e plaats. Jullie tukkers mogen terecht echt trots zijn!

De eerste puntjes voor Nederland stromen weer binnen, laten we hopen dat het zo blijft gaan. Volgende week geen probleem opleveren

Klasse Twente. Prima 1e helft gezien!

Niet gedacht dat het zo soepel zou gaan als vandaag (al heb ik niet gekeken, dus oordeel volledig door de stand)

Dit kan niet meer misgaan. Op naar Fiorentina.

Uiteindelijk een matige wedstrijd... had in de 1e helft nog wel het gevoel dat er een dikke uitslag aan zat te komen. Maarja, gewoon wel een goede overwinning .

4 augustus 2022 om 22:06

Ja, dat gevoel had ik ook. Thuis maar wat vaker op doel schieten.

4 augustus 2022 om 23:37

1 3 uit is gewoon uistekend! Dit maken zij thuis met dat hondstrouwe publiek makkelijk af! Ik ben echt benieuwd naar de potentie van Twente dit seizoen!

Niet best, maar wel makkelijk gewonnen. Jammer dat de marge niet 3 is, dan had je donderdag makkelijker spelers kunnen sparen. Nu door naar NEC, hopelijk geen puntverlies. COTE!

4 augustus 2022 om 22:16

Laten we de punten delen 🙂 Nee, ik ben bang dat wij niet zo veel hebben in te brengen tegen dit Twente

Een prima uitgangspositie inderdaad, maar wat een slordige wedstrijd zeg. Ik heb Twente al lange tijd niet zo slordig gezien. Maar goed, we hebben gewonnen en daar gaat het om! Volgende week moet Twente dit afmaken!

4 augustus 2022 om 21:58

Maak je daar niet te veel zorgen om Jopie. Dit zijn doorgaans niet de wedstrijden waarin goed gevoetbald wordt. Winst en de groepsfase bereiken is hierin het enige dat telt.

Na zo'n eerste helft neem je uiteraard wat gas terug. Komende zondag staat NEC alweer voor de deur, die wedstrijd is ook van belang. Zeker als je bedenkt dat Twente vaak de competitiestart punten verliest.

Cukaricki liet zien wat ik verwacht had, een paar leuke talenten die best goed kunnen voetballen maar niet een heel hoog tempo aanhouden. Dat de verdediging met Hilgers en Plegezuelo samen niet werkt, was tijdens de voorbereiding ook al duidelijk. Jammer dat het weer een tegengoal kost, maar volgende week moet dit uit te spelen zijn.

Prima wedstrijd van Twente. Ondanks ze zelf geen grootse wedstrijd speelde, waren ze alsnog 2 klassen beter. Maar die Badammosi is echt wel prima speler die hoger kan dan de Servische competitie.

Alleen de 2e helft gezien maar dat was niet best. Van beide kanten overigens. Veld slecht. Die owusu viel nog wel leuk in. Ik hoorde van de week onder het artikel van de gehuurde linksback van Ajax dat die lekker ging banken omdat Smal veel beter is. Nou als die zo speelt als de tweede helft krijgt die gewoon kansen. Koos heel snel voor de tackle en die mislukte telkens.

Vreemde titel weer. Die tweede helft is matig omdat je met 0-3 voor staat bij rust en het seizoen nog moet beginnen. Dus ‘ondanks slechte tweede helft’ slaat als kut op Dirk. Desalniettemin prima overwinning en een paar goede goals gezien. Mag volgende week geen probleem zijn.

Het was verre van redelijk; laat staan goed, maar 1-3 winst is wel een uitstekende uitgangspositie. Hilgers moet zich snel herpakken, want die was net als Misidjan verschrikkelijk slecht. Rots had een leuke kopbal, maar die is ook nog lang niet klaar om belangrijk te zijn. Dat blijf ik toch een heel gewone speler vinden die enkel hard kan werken. Cerny uit vorm is al vele malen beter en werkt minstens zo hard. In vorm is er niet eens een discussie en is Cerny de beste speler die je hebt. Ik blijf me wel verbazen waarom Misidjan en Rots zoveel krediet krijgen, terwijl Cerny, Cleonise toch leuke dingen laten zien in de voorbereiding.

4 augustus 2022 om 23:33

@Sirius, Ondanks dat ik niet fan ben van Rots vind ik hem wel heel goed in de standaard dingen als: positie kiezen bij aanval en verdediging, druk zetten. Daarin is hij vele malen beter en belangrijker voor het team dan Cerny en Cleonise die wel meer een actie hebben. Vind maar eens een betere rechtsbuiten buiten Antony en Maduke in de Eredivisie dan Rots.

5 augustus 2022 om 11:39

Cerny is veel beter in positie kiezen en in druk zetten zijn ze redelijk gelijkwaardig. Ik vind eigenlijk dat men echt aspecten aan het zoeken is om de keuze voor Rots bij te zetten. Supporters zien nou eenmaal (net als ik natuurlijk) graag jeugdspelers doorbreken. Echter is Rots onderaan de streep een hele gewone aanvaller voor het rechter rijtje. Er zit natuurlijk groei in, maar Cerny uit vorm is al een grotere toevoeging, laat staan een Cerny in vorm. Cleonise vind ik vooral in potentie een betere speler. Rots is constanter in z'n niveau, Cleonise heeft meer intrinsiek talent en heeft hogere pieken (ook wat diepere dalen).

Prima overwinning van Twente. Eerste helft met vlagen prima gespeeld, maar zeker de tweede helft was het ook niet foutloos. Deze tegenstander gaan ze wel overleven, maar tegen Fiorentina mogen die foutjes niet meer natuurlijk. In ieder geval een prima uitgangspositie en goed resultaat weer voor het Nederlands voetbal. Ik vond met name Vlap, Misidjan en Brenet sterk spelen. Natuurlijk extra gelet op Zerrouki en Hilgers. Zerrouki degelijk zonder echt op te vallen, maar Hilgers vond ik erg matig die moet nog even bij Twente blijven lijkt me.

In ieder geval gefeliciteerd met een succesvolle rentree in Europa!

4 augustus 2022 om 22:01

Hilgers lijkt het typische talentendipje te hebben. Die is de gehele voorbereiding al niet goed. Minstens een jaar FC Twente is inderdaad geen overbodige luxe. Die gaat zich niet in de basis spelen bij Feyenoord. Sterker nog; ik denk dat hij z'n basisplaats snel kwijt is en moet gaan knokken. Pleguezuelo en Propper zijn veel stabieler. Een goede crosspass zoals vandaag is niet genoeg als je zo loopt te schutteren. Verder overigens ook volledig eens met jouw betoog, al vond ik de eerste helft ook minder dan redelijk.

4 augustus 2022 om 22:06

Eerste helft vond ik het wel behoorlijk goed aan de bal, maar ook (te)veel weggegeven. Je komt een aantal keer goed weg door gebrek aan kwaliteit bij de tegenpartij. Hilgers moet inderdaad nog rijpen. Heeft zeker wel talent, maar is nu nog veel te weinig stabiel.

4 augustus 2022 om 22:16

Vorig jaar was hij juist stabiel, maar er zijn maar weinig jonge spelers die het welbekende dipje niet krijgen. Hilgers lijkt er nu middenin te zitten.

4 augustus 2022 om 22:38

Zou kunnen natuurlijk, maar dan heeft hij juist minuten nodig om eruit te komen en die zou hij bij Feyenoord niet zo snel krijgen, zeker in deze vorm niet.

4 augustus 2022 om 23:45

Brenet maakte dan wel een goal maar verdedigend leek het nergens op. Loopt hele wedstrijd in strafschopgebied van tegenstander en in eigen strafschopgebied laat ie voortdurend mensen uit zijn rug lopen.Hilgers was onrustig en ongecontroleerd. Het beste centrum op dit moment met Pröpper LCV en Pleguezuelo RCV.

Prima resultaat en ik zie het ook niet meer mis gaan voor twente. Ik vond het allemaal wel vrij slordig. Ik hoop volgemde keer tzolis basis te zien ipv misidjan. Ook moet hilgers iets scherper worden, anders raakt hij zijn plek kwijtaan pröpper

4 augustus 2022 om 22:03

Wat mij betreft zijn dat de twee spelers die er meteen uit mogen. Vooral Misidjan is erg slordig, speelt ook altijd voor zichzelf.

4 augustus 2022 om 23:47

Gaf wel 2 assists.

4 augustus 2022 om 22:08

Normaal gaat het tussen Hilgers en Plegezuelo om de plek naast Pröpper. Vooralsnog is Plegezuelo beter.

4 augustus 2022 om 22:20

Pleguezuelo is ook nooit slecht geweest, maar kwam door een blessure op de bank terecht nadat Hilgers indruk maakte en bleef maken. Daarna gebeurde het andersom en eindigde Hilgers op de bank na een blessure en een (zoals altijd) goed-spelende Pleguezuelo. Persoonlijk vind ik Pleguezuelo nog altijd de beste verdediger die we hebben.

Eerste helft echt top, tweede helft viel tegen. Die Owusu zorgde voor het meeste gevaar, dat gaf de thuisploeg wel echt een boost.

In de thuiswedstrijd er gewoon overheen walsen.

Als je Zerrouki zo hoort dan ziet hij de stap nr feyenoord wel zitten. Of dat was al geen geheim dat weet ik niet.
Ontopic: net resultaat! Puntjes ook weer binnen

4 augustus 2022 om 22:18

Er was op dat vlak nog niets over bekend, maar raar is dat natuurlijk niet. Feyenoord is gewoon een grote en mooie club.

4 augustus 2022 om 22:25

Werd wel erg duidelijk ja (helaas, maar begrijpelijk). Zal wel rond de 6/7 miljoen verkocht worden en denk dat dat prima is voor iedereen. Hopen op een mooie doorverkooppercentage. Twente zal er zeker op achteruit gaan maar geen enorme haast hebben met het halen van een vervanger. Met Steijn en Kjolo zijn er al vervangers (zowel aanvallender als controlerend) in huis. Dan is het hopen op een buitenkansje aan het eind van de transferperiode. Streur kennende heeft die er vast wel al over nagedacht.

5 augustus 2022 om 11:35

@plaatselijkefc - Ik denk dat FC Twente nog wel de markt op gaat als Zerrouki wordt verkocht. Brama is niet meer fit genoeg om echt op te bouwen, Kjolo is nog erg onervaren en het is de vraag wat die jongen precies brengt.

Geen hele beste wedstrijd, maar een hele fijne uitgangspositie. 1e helft leuke dingen gezien, vooral bij de doelpunten die vielen. Misidjan ben ik wel een beetje klaar mee, brengt veel te weinig in mijn ogen. Wat mij betreft staat Tzolis er de volgende keer in voor hem.

4 augustus 2022 om 23:49

Gaf wel 2 assists

Prima uitslag, thuis afmaken! Op naar Fiorentina

1 ding is ook wel duidelijk. Dit was de laatste wedstrijd van Zerrouki voor Twente. Of ze willen die transfer naar Feyenoord nog over het weekend heen tillen. Maar dat Zerrouki de stap wil maken is duidelijk. We weten ook dat Feyenoord en Twente morgen in gesprek gaan. Twente moet zich nu afvragen willen we die jongen tegenhouden?

4 augustus 2022 om 22:27

Als Twente vindt dat er meer betaald moet worden is dat heel simpel. Zo werkt dat nou eenmaal.

Overigens was de vraag van Janssen wel goed; zijn er niet te veel spelers die op jouw positie spelen daar? Wel een puntje inderdaad.

Hoe zit het dit seizoen precies met Nederlandse clubs in Europese toernooien? Wie begint waar?

Ik raakte niet bepaald onder de indruk van Hilgers vandaag. De tegenstander is nu niet bepaald indrukwekkend niveau maar hij maakt geen sterke indruk. En daar heeft Twente dan een prijskaartje van 6 miljoen omgehangen als ik me niet vergis? Ik mag toch hopen dat dit oude Belgische franken zijn dan

4 augustus 2022 om 22:47

Een beetje kortzichtig. Vorig jaar was hij erg stabiel, maar hij lijkt het welbekende talentendipje te hebben. Het is ook pas z'n tweede seizoen. Echter is hij op dit moment nog niet klaar voor Feyenoord, nee.

4 augustus 2022 om 23:10

Persoonlijk ben ik altijd meer fan geweest van pleguzuelo, Hilgers mag van mij wel weg voor een goed bedrag. Hilgers kan beter voetballen, de andere is verdedigend echt een stuk sterker.

5 augustus 2022 om 11:33

Die mening deel ik wel. Tegen de tijd dat de potentie van Hilgers er echt uitkomt, is hij waarschijnlijk al vertrokken.

4 augustus 2022 om 23:42

Hoe kan je nou op basis van 1 pot iemand beoordelen haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder20
R. ZerroukiMiddenvelder20
V. ČernýAanvaller20
V. MisidjanAanvaller21
C. TzolisAanvaller20
J. BrenetVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

69 fans
Coach, 63 jaar
SeizoenClub
2020- FC Twente
2019-2020 Cincinnati
2013-2017 PEC Zwolle
2012-2012 Standard Luik
2010-2012 sc Heerenveen
Laatste voetbalnieuws

Jans erkent: ‘Vrouw en kinderen hadden vlucht naar Florence al geboekt’

Bij FC Twente kan worden toegeleefd naar het tweeluik met Fiorentina in de Conference League. Donderdagavond versloegen de Enschedeërs het Servische Cukaricki (4-1), waardoor de groepsfase van het derde Europese clubtoernooi...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren