Volgende Engelse club meldt zich bij Feyenoord voor Marcos Senesi

Donderdag, 4 augustus 2022 om 20:13Wessel Antes • Laatste update: 20:36

Ook West Ham United heeft zich officieel gemeld bij Feyenoord voor Marcos Senesi, zo meldt 1908.nl donderdagavond. Woensdagavond maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano al bekend dat AFC Bournemouth Senesi graag naar Engeland wil halen. Nu heeft de Argentijnse centrale verdediger er een optie bij in de Premier League.

De 25-jarige Senesi ligt in Rotterdam nog vast tot medio 2023. Feyenoord heeft naar verluidt een eenzijdige optie om daar nog een jaar aan vast te plakken. Volgens 1908.nl mikt Feyenoord op een bedrag van minstens vijftien miljoen euro voor Senesi. Bij eventuele winst op de Argentijn moeten de Rotterdammers een percentage van 10% van de winst aan het Argentijnse San Lorenzo afstaan. Feyenoord gaat er volgens het medium inmiddels vanuit dat Senesi niet langer meer aan boord te houden is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

West Ham kocht deze transferperiode al een linksbenige centrale verdediger met Nayef Aguerd. De Marokkaan kwam voor maar liefst 35 miljoen euro over van Stade Rennes, maar raakte geblesseerd aan zijn enkel. Daarom is Senesi nu in beeld gekomen bij de Londenaren. 1908.nl verwacht dat Feyenoord bij een vertrek van Senesi nog een poging gaat wagen voor Dávid Hancko. De naam van de Slowaakse verdediger van Sparta Praag zingt al enige tijd rond in De Kuip.

Senesi kwam in de zomer van 2019 naar Feyenoord toe. De Rotterdammers betaalden in totaal zo’n zeven miljoen euro aan San Lorenzo. Sindsdien speelde de linkspoot 116 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij negen keer scoorde en zeven assists gaf. Senesi groeide in De Kuip uit tot een van de steunpilaren van het elftal. Begin juni debuteerde hij voor het nationale elftal van Argentinië tegen Estland (5-0 winst). Senesi had vanwege zijn Italiaanse paspoort ook voor Italië kunnen spelen, maar wimpelde die interesse af met een definitieve keuze voor la Albiceleste.


Poll

Wat is de beste optie voor Marcos Senesi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door vernon)

Voor 20 verkopen en die Hancko halen.

4 augustus 2022 om 20:21

Zou ideaal zijn als west ham senesi koopt want die zijn ook geïnteresseerd in hancko, maar die zal hopelijk dan niet meer nodig zijn.

4 augustus 2022 om 20:39

Ook 20 miljoen is te weinig, Senesi is toch een van de beste CV's in ons land bij een NL topclub die paar maanden geleden nog een Europacup finale speelde? En met alle respect: Bournemouth, naar zulke Engelse clubs gaan onze topspelers toch niet meer? Een beetje ambitie zou top zijn, want de beste optie staat hier boven niet in de poll: dat is bij Feyenoord blijven met zulke clubs en een bod van 15-20miljoen.

4 augustus 2022 om 20:49

Senesi is ook gewoon een mooie sierlijke verdediger. Heeft een mooie lange trap, kopsterk, goede wendbaarheid, technisch goed aan de bal. Af en toe heeft hij wel een soort inkakmomentje ofzo. Dat moet er wel uit.

4 augustus 2022 om 21:01

Hij zou sneller mogen zijn. Maarja, als dat zo was dan was hij al lang geweest.

4 augustus 2022 om 21:04

20 miljoen zou een prima bedrag zijn voor Feyenoord. Het is ook niet alsof zijn naam bij de grote clubs wordt genoemd. Dan moet je hopen dat een club uit de Premier League omhoog zit en teveel wil betalen en dan Senesi laten gaan. Na dit seizoen heeft hij nog een contract voor 1 jaar en is hij nog maar een fractie waard van de 20

4 augustus 2022 om 21:07

Niet de allersnelste inderdaad maar ik vind hem ook niet supertraag. Ik denk een redelijk normale snelheid

4 augustus 2022 om 21:14

Had ook wel gehoopt op een Italiaanse (sub)topper, al is West Ham ook een goede club. Bournemouth vind ik helemaal niks voor hem

5 augustus 2022 om 00:38

Amerikaan Brooks van Wolfsburg zou Senesi moeten vervangen gaat in de wandelgangen rond.

5 augustus 2022 om 10:27

15 miljoen is wel weinig. Dan houdt Feyenoord weinig over. Ze hebben 7 miljoen betaald. Dus houden bij verkoop dan 8 miljoen over. En daar moet 10% dus 8 ton doorverkoop premie vanaf. Dus houden 7,2 miljoen over. Weet niet of er nog management fee’s betaald moeten worden. Maar van 7 miljoen kun je wel een verdediger terugkopen, maar niet zo’n goede als Senesi!

West Ham zou een prima optie voor Senesi zijn. Ook een betere stap dan Bournemouth. Snap alleen niet waarom ze 15 miljoen vragen. Volgens 1908 zou het zelfs 15 miljoen inclusief bonussen zijn wat Feyenoord vraagt. Aan een club als West Ham moet je gewoon minimaal 22 miljoen vragen. Geld zat.

4 augustus 2022 om 20:24

Denk dat het ook een beetje als tegemoetkoming naar Senesi toe is. Die wilt deze stap vast graag maken en speelt al een tijd bij Feyenoord natuurlijk, wellicht dat Feyenoord daarom iets lager zit. Uit loyaliteit. Vind hem ook totaal niet onvervangbaar en met Trauner staat er al in elk geval een goede cv, gewoon cashen en een talent halen voor die positie.

4 augustus 2022 om 20:29

Naja een tijd, tweeënhalf jaar. Valt op zich wel mee. Daarnaast is het een goede en jonge verdediger, ook als Feyenoord zich wat harder opstelt krijgt ie vast wel een mooie transfer.

4 augustus 2022 om 20:36

2.5 jaar is tegenwoordig toch vrij lang? Daarnaast kon die geloof ik eerder ook naar Napoli maar 'vroeg Feyenoord teveel'. Niet mee eens, maar dat zei zijn zaakwaarnemer destijds. Misschien dat ze op die manier meedenken. Ik vind hem zelf niet zo goed en afgelopen jaar met Malacia-Senesi-Trauner-Geertruida de zwakste schakel. Al komt dat deels omdat die andere 3 uitstekend zijn.

4 augustus 2022 om 20:24

15 miljoen gaat eerst nog 1,5 miljoen af voor doorverkoop. Hou je 13,5 over. Belasting d’r vanaf, nog eens pakweg 2 miljoen. Nog wat agent fees en opleidingsvergoedingen, hou je met wat mazzel 11 miljoen over. Toch 4 miljoen winst, maar ook niet echt de jackpot.

4 augustus 2022 om 20:29

10% is over de winst. Dus ongeveer 7 ton.

4 augustus 2022 om 20:30

De 10% gaat alleen over de winst toch? Gekocht voor iets van 7 dus er gaat wat minder af

5 augustus 2022 om 12:30

Hoi vernon kun je me vertellen waar de 2 miljoen belasting op gebaseerd is?

6 augustus 2022 om 17:47

Ok dat wist ik niet, dat valt dan mee.

6 augustus 2022 om 17:48

Ironmanuntd

Voor zover ik weet betaal je gewoon het hoge belastingtarief op afkoopsommen, dus dan kom ik (schatting) op dat bedrag uit. Ik heb wat langer geleden een artikel gelezen waarin dieper werd ingegaan op transfers. Weet niet meer waar dat stond. Maar als je 10 miljoen binnen krijgt, denkt iedereen dat je die 10 miljoen ook weer uit kan geven, maar dat is dus niet zo. Daar gaat nog van alles vanaf.

Daar kun je donder op zeggen.
Dit wordt het volgende transfer record voor de Rotterdamse club. Ze kunnen het geld goed gebruiken

4 augustus 2022 om 20:20

Waar haal je dat transferrecord vandaan? Senesi gaat geen 30 miljoen opleveren.

4 augustus 2022 om 20:25

Feyenoord heeft het geld ook weer niet nodig, getuige de transfers van de laatste weken. Het wordt echt een complete leegloop zo, en dat is ook niet goed. Ik zou nu echt grote bedragen gaan vragen, want anders wordt het weer een klassiek tussenjaar.

4 augustus 2022 om 20:26

Feyenoord heeft dit jaar een begroting van 80 miljoen, 5 miljoen minder dan PSV. Denk juist dat feyenoord sinds tijden het geld niet zo erg meer nodig heeft.

4 augustus 2022 om 20:41

Hoe kom je daar bij? Feyenoord heeft nog steeds niet veel geld.

4 augustus 2022 om 20:51

De begrotingen zijn vandaag in de VI verschenen. Ajax zit op 160 miljoen, PSV op 85 miljoen en Feyenoord op 80 miljoen. Daaronder een vrij groot gat met AZ op 35 miljoen en Twente op 30 miljoen.

4 augustus 2022 om 21:40

Reageer jij met een doel of reageer je puur om het reageren. A: een transferrecord? Senesi gaat niet meer opleveren dan Sinisterra B: Geld nodig? De begroting is met 15 miljoen omhoog gegaan en is maar 5 miljoen minder die van PSV dus alles wat je hier zegt is onzin en slaat nergens op

Laat ze maar tegen elkaar opbieden. Minimaal 20 miljoen euro, geen stuiver minder.

West Ham is wel een prachtige stap voor Senesi zelf

Yes! Ik was al bang dat we hem niet zouden verkopen tegen de juiste prijs. West Ham is kapitaal krachtig. Als je niet minimaal 20 mil kan krijgen dan ben je een slechte onderhandelaar.
Ikzelf zie Senesi graag vertrekken. Vond hem soms echt tegen vallen. Ik hoop dat we een goeie vervanger halen.
Ideaal zou zijn een sterkere rechtsback. En Geertruida centraal Tauner.
Higlers niet halen met dat geld!
Te duur hoop dat we een verrassing halen.
Wel kut dat nu Tauner geblesseerd is. Dit kan ons paar wedstrijden punten kosten.

Nou dat zijn nou niet heel erg indrukwekkende clubs. Vooral Bournemouth. Wat moet je daar in vredesnaam. Dan kun je toch veel leuker bij Feyenoord voetballen?

4 augustus 2022 om 20:27

Of zoals ake 2 a 3 jaar bij Bournemouth voetballen en vervolgens naar city gaan..

Verkopen voor 20-25 en hancko halen. Prima deal dan

Tsjah moet je dat willen als Senesi als er iemand aan komt die het veelvoudige van je gekost heeft. Je bent niet eerste keus en kan zomaar op de bank belanden.

Financieel is het allemaal top voor Feyenoord. Maar zo wordt het toch wel allemaal heel nieuw. Ten opzichte van vorig seizoen ben je dan Malacia, Senesi, Aursnes (lijkt toch zo te zijn), Till, Dessers, Sinisterra en Linssen kwijt.

4 augustus 2022 om 20:45

Naja, Feyenoord gaat nu op een punt komen dat ze poot stijf moeten houden tot de absolute hoofdprijs. Ook al ging Malacia voor een veel te zachte prijs, samen met Sinisterra heeft Feyenoord allang het geld verdiend deze transferzomer. Dus ze zitten aan de goede kant van de onderhandelingstafel.

4 augustus 2022 om 21:06

Dat is zeker zonde, maar aan de andere kant zijn Senesi en Aursnes wel degenen van het stel waarbij de nood tot verkopen het hoogst is. Daarom zou ik hem vanaf pakweg 17 miljoen nog wel graag zien gaan. Iemand als Kökçü daarentegen kan je nog prima een jaar van genieten zonder dat hij in waarde inboet.

15 miljoen is wel heel karig voor zo’n speler… Boven de 20 miljoen moet zeker lukken en vooral bij Engelse clubs.

Als ze al 35mil betalen voor die verdediger van stade rennes, dan kunnen ze ook wel minimaal 25mil betalen voor Senesi.

Ik vind 15 echt veel te weinig. 20+ moet zeker kunnen met meerdere geïnteresseerde clubs.Net zoals ik 15 voor Aursnes ook te weinig vind. Die moet ook gewoon richting de 20 gaan.Laat ze Kokcu dan ook maar meteen verkopen voor 25-35 miljoen en Pedersen voor 10-12 miljoen.Alireza, Hendrix, Diemers en Marciano transfervrij laten gaan.Dan heb je weer een heleboel geld en salarisruimte om nieuwe aankopen te doen. Dit seizoen word toch een tussenjaar. Laat Slot maar lekker een jaar sleutelen aan een kampioenselftal.

Wat een leegloop hebben we dit jaar. Competitie start nu zondag en ploeg is nog lang niet op elkaar ingespeeld.

15 miljoen moeten ze direct doen, want ik denk dat ze hem makkelijk kunnen vervangen voor weinig of zelfs door een jeugdspeler.

De bedragen lijken wel echt ergens op deze transferperiode, maar we houden wel heel weinig over van de vaste basis zo. Als Senesi en Aursnes verkocht worden, hou je maar 4 vaste basisspelers over van vorig seizoen (Bijlow, Geert, Trauner, Kokcu). Wordt sportief wel een flinke stap terug dan, zelfs als je adequate vervangers weet te halen.

Dus hou het pootje maar een beetje stijf en zet hoog in. Als je jezelf helemaal leeg laat roven, dan wel voor de juiste prijs.

4 augustus 2022 om 21:03

Aan de andere kant hark je zowat 70 miljoen binnen in deze transferwindow. Echt bizar! We zullen heel wat geduld moeten hebben met alle nieuwe aankopen. Duurt nog wel even voordat dat een eenheid is

4 augustus 2022 om 21:35

Op de lange termijn mooi inderdaad, maar op de korte termijn niet lekker sportief. En naast dat het tijd gaat kosten om er een eenheid van te maken gaan er natuurlijk ook nog nieuwe jongens tegenvallen. Feyenoord en transfers blijft altijd spannend.

Ik ben benieuwd of dat Matvienko ook nog in beeld is bij Feyenoord als vervanger. Rasmussen is niet voor de basis gehaald. Ik denk dat Hancko zeker op de lijst staat maar Matvienko is misschien ook wel een optie. 1 van de 2 moet het worden. Zondag maar zo spelen.

Bijlow
Pedersen, Trauner,Rasmussen,Geertruida
Timber,Szymanski,Kokcu
Walemark,Dilrosun,Idrissi

4 augustus 2022 om 21:36

Zou verstandig van Feyenoord zijn om deze deal over het weekend te tillen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren