Wijnaldum na heldenonthaal nu ook definitief speler van Roma

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 20:05Guy Habets • Laatste update: 20:20

Georginio Wijnaldum speelt in het komende seizoen definitief op huurbasis voor AS Roma, zo meldt de club via de officiële kanalen. De huurtransfer hing al weken in de lucht, maar is nu officieel afgerond. De 31-jarige middenvelder heeft daarnaast een goed perspectief gekregen op een langer dienstverband in Rome, al is hij daarbij wel afhankelijk van trainer José Mourinho en de clubleiding. De Romeinen lijken Wijnaldum dus definitief te verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain.

Georginio Wijnaldum werd donderdag al als een held onthaald op het vliegveld van Rome. Daarna doorliep hij de medische keuring zonder problemen waarna hij de huurdeal tussen PSG en AS Roma definitief kon afronden. L'Équipe meldde eerder al dat Roma in eerste instantie de helft van het salaris van Wijnaldum overneemt. Dat komt neer op zo’n vijf miljoen euro. Als de 31-jarige middenvelder bevalt in de Serie A, kan de club hem voor een transfersom van acht miljoen euro definitief overnemen.

Deze koopoptie kan ook verplicht worden voor Roma indien de Italianen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, of wanneer Wijnaldum in tenminste de helft van alle Serie A-wedstrijden binnen de lijnen komt. Als één van die die scenario’s zich voordoet, krijgt Wijnaldum automatisch een contract tot medio 2025 in Italië. In dat geval komt er direct een eind aan de treurige periode van Wijnaldum bij PSG. In zijn eerste seizoen bij de Parijzenaren kwam Wijnaldum vooral als invaller in actie voor de club. De 86-voudig international van Oranje speelde tot dusver 38 wedstrijden voor PSG, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf. De Rotterdammer hoopt in Rome zijn basisplaats bij het Nederlands elftal terug te krijgen.

Bondscoach Louis Gaal was eind mei nog keihard voor Wijnaldum. "Ik houd al langer niet meer vast aan het principe van speelminuten. Dat spelers per se moeten spelen bij hun clubs, om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. Maar vorm vind ik wel belangrijk. Oranje is geen revalidatiecentrum, geen psychotherapeutisch centrum. Je moet leveren en Wijnaldum heeft dat niet gedaan.” Wel gaf Van Gaal de middenvelder een goed vooruitzicht. "Als hij zijn normale vorm hervindt, gaat hij gewoon weer spelen. Ik ben een liefhebber van Georginio, maar je moet het wel waarmaken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door timmio)

Mooie transfer voor Roma. Heb er vertrouwen in dat Wijnaldum weer kan opbloeien. Een koopoptie van 8 miljoen is ook een prima bedrag. Met Matic Dybala en Wijnaldum toch veel ervaring en kwaliteit erbij. Benieuwd wie Roma nog gaat halen. Zijn de selectie aardig aan het opschonen. Dus verwacht nog wel wat aanwinsten.

4 augustus 2022 om 18:59

Idd ja, leuk om te zien. Mourinho heeft ook wel wat kwaliteit nodig want het team was niet wauw ofso. Vraag me wel af hebben ze ook een snelle aanvaller links oid want dat is wel nodig. Anders ben je wel wat statisch. Maar met Abraham natuurlijk, rechts Dybala. Gini vanaf het middenveld naar voren toe ziet het er best leuk uit moet ik zeggen.

4 augustus 2022 om 19:33

Linkeraanvaller is niet echt nodig denk ik. Roma speelde veel 3-4-2-1. Met Pellegrinj die dan vanaf links meer naar binnen speelde waardoor Spinazolla of Zalewski er overheen konden komen en de hele linkerkant konden bestrijden. Denk eerder dan Roma nog behoefte heeft aan een extra CB en ook nog wat aankopen in de breedte. Belotti schijnt ook dichtbij te zijn als back up van Abraham.

4 augustus 2022 om 19:46

Belotti als back up van Abraham? Als Belotti komt mag Abraham gaan banken.

4 augustus 2022 om 22:16

Als het de Belotti en Abraham van 3 jaar geleden was wel. Als het gewoon die van afgelopen seizoen zijn niet.

4 augustus 2022 om 22:24

Hahaha is een grapje toch mag ik hopen ? Belotti staat al 2 jaar stil terwijl Abraham zich enorm goed ontwikkeld bij Roma. Belotti mag blij zijn dat hij überhaupt nog is de kans krijgt bij een grote club.

5 augustus 2022 om 21:34

Klopt, Spinazzola is natuurlijk ook weer terug. Vorig seizoen bijna geheel gemist en voor zijn blessure 1 van de beste LB ter wereld imo. Erg benieuwd naar Roma dit seizoen!

4 augustus 2022 om 19:06

Ja het ziet er aardig goed uit, 5e selectie van Italie denk ik. Als het een beetje meezit kunnen ze zeker een CL ticket pakken, en cupfighter Mourinho kan altijd ver komen in de EL.

5 augustus 2022 om 01:42

Qua selectie wel wat sterker dan Napoli. Dat is niet zo’n goede selectie de laatste jaren en het lijkt steeds wat minder te worden imo

6 augustus 2022 om 03:51

Ja idd, Napoli zakt langzaam wat weg. Moeilijk te zeggen of ze inmiddels onder Roma gezakt zijn, vorig seizoen iig toch wel sterker hoor.

4 augustus 2022 om 19:34

Ik heb er geen vertrouwen in. Zal zeker gaan spelen, basis, maar gaat weinig toevoegen vrees ik. Ijle hoop. Maar zie graag het ongelijk bewezen worden.

4 augustus 2022 om 20:09

Gini is echt geen schim meer van de speler die hij bij Liverpool was. Bij PSG en het Nederlands elftal was hij de laatste tijd schrikbarend slecht. Hopelijk lukt het hem weer in vorm te komen, maar heb er een hard hoofd in.

6 augustus 2022 om 00:04

Heeft hij gespeeld Dan?
Op afgelopen Jaar Kun je hem toch niet volledig afrekenen.

6 augustus 2022 om 00:28

Hij heeft behoorlijk veel gespeeld bij PSG, 38 wedstrijden vorig jaar - oa door blessures maakte hij nog veel minuten. Probleem was dat hij slecht speelde.

Maar ik bedoel, daarvoor zijn op zich wel verklaringen - Wijnaldum heeft nooit in een ploeg gespeeld met zulk technisch combinatievoetbal, dus het verbaast me ook niet dat het bij PSG dan niet lekker gaat.

Dit Roma van Mourinho voetbalt best goed, maar tiki-taka is het niet echt bepaald - dat past denk ik veel beter bij Gini.

6 augustus 2022 om 00:56

38 wedstrijden maar slechts 1993 minuten. Is omgerekend slechts 22 wedstrijden. Dat zegt ook wel genoeg.

6 augustus 2022 om 03:55

2000 minuten is in zo’n volle selectie echt niet weinig, kijk maar eens hoeveel andere serieus goede spelers er minder minuten hebben gemaakt vorig seizoen.

5 augustus 2022 om 10:11

Waarom niet hij gaat daar wekelijks spelen heeft een hele goede coach naast zich. Alle reden om aan te nemen dat ie het wel gaat redden

5 augustus 2022 om 20:52

Vind het eerder een vreemde transfer voor Roma. Wijnaldum heeft een jaar geen pepernoot geraakt en bij oranje is het al jaren niks. Ook word hij over een paar maanden 32 jaar en zal het alleen maar minder worden. Jordan Veretout gaan ze nu verkopen aan Marseille terwijl hij het juist 3 jaar lang goed heeft gedaan bij Roma en ook nog eens een paar jaar jonger is. Verder krijgt Roma wel een leuk team maar deze transfer snap ik echt niet.

6 augustus 2022 om 04:00

Roma heeft weinig ervaring in de selectie zitten, en gaf vorig jaar vaak door zwakke concentratie en mentaliteit teveel wedstrijden uit handen. Wijnaldum heeft toch het profiel van een stabiele, ervaren kracht met een winnaarsmentaliteit, hij heeft als onderdeel van Liverpool heeft laten zien dat hij ondanks relatief matig voetballend vermogen toch een echte cupfighter te zijn die nooit opgeeft. Aan een jaartje huren hangt ook weinig risico. Ik snap t wel.

Roma was altijd de club waar 1 clublegende speelde. Wie is dat nu?

4 augustus 2022 om 19:12

Pellegrini

4 augustus 2022 om 19:16

Rick Karsdorp natuurlijk. Ken je dat nie horen dan?

4 augustus 2022 om 23:06

Neophyte
Blijft goed he 😉

4 augustus 2022 om 19:35

De meest recente is natuurlijk Daniele De Rossi.

4 augustus 2022 om 19:38

Zoals @Larsaah1 al zegt; Pellegrini. Komt uit de jeugdopleiding van Roma en op een 2 jaar uitstap van 2015 tot 2017 bij Sassuolo na, zit hij nu alweer bijna 6 jaar bij Roma

5 augustus 2022 om 23:47

Serieuze antwoord: Fransesco Totti

Nu Depay nog en dan is de tandem Depay-Wijnaldum weer intact

4 augustus 2022 om 19:55

Zat ik ook te denken. Een ploeg als Roma past hem toch beter dan de echte absolute top.

5 augustus 2022 om 23:28

Maar als het even niet loopt zijn dat wel 2 spelers die direct een 3 scoren.

Roma krijgt echt een leuk team, hopelijk kan Gini weer de draad oppakken! Een Gini in vorm moet uiteraard gewoon mee naar het WK. Ziet dat het ook echt leeft bij Roma, waar met name Dybala's onthaal ongekend was.

5 augustus 2022 om 11:15

Denk dat het WK te dichtbij is om hem nog op te roepen.

5 augustus 2022 om 13:01

Wellicht, mocht die ook meer een beetje in vorm komen dan is die natuurlijk alsnog fijn om op de bank erbij te hebben.

Dus je had Wijnaldum voor 3 miljoen nu kunnen halen!? Een optie voor 8 miljoen minus 5 miljoen aan salaris wat PSG nog betaald. Hebben toch wat clubs liggen te slapen. Wel een goede aanvulling voor Roma.

5 augustus 2022 om 20:29

Nee roma gaat gini 4 miljoen betalen, en dan nog eens 8 miljoen overmaken naar psg als hij definitief overgenomen word, en dan nog het salaris van het contract wat al afgesproken is (wat waarschijnlijk niet veel minder is dan hij nu gaat verdienen) dus dat zou voor 2 jaar op 18 miljoen uitkomen

Denk een goede stap voor Wijnaldum. Enige doel dat PSG heeft is de CL winnen. Hier kan hij op meerdere fronten strijden als teamspeler door hard te werken zoals hij dat altijd doet! Dan zit hij gewoon weer bij de selectie op het WK, weer niet of hij in de basis staat maar een Wijnaldum in vorm kan best nog van waarde zijn.

Zo’n onthaal zal hij bij PSG vast niet hebben gehad. Dat is het nou het leukere aan bij een iets kleinere club spelen; je wordt gelijk onthaald als held, terwijl hij bij PSG slechts 1 van de 23 was.

5 augustus 2022 om 20:48

Voetbal leeft veel meer in Italië. Veel meer passie.

6 augustus 2022 om 00:54

Nou, het leeft vooral bij andere clubs meer dan bij PSG.

Wat voetbalzone er niet bij zegt is dit: ''de fans zongen 'gini Wijnaldum', al wordt de achternaam van de middenvelder niet helemaal correct uitgesproken. Voor zijn komst vermaakten ze zich met de tekst 'la Roma si è il Feye no', ofwel: 'roma ja, Feyenoord nee.' Die tekst wordt sinds de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord, nota bene de club waarvoor Wijnaldum debuteerde als prof, geregeld gezongen door de fans.''

4 augustus 2022 om 20:12

Ach zingen de fans Gini Wijnaldum? Ik dacht heel iets anders.

Ontopic:

Mooie stap voor Gini, hopelijk kan hij veel minuten maken.

4 augustus 2022 om 20:32

Ohohohoho gigiwijnaldu. Klinkt leuk en een prima welkom.

De Special One is toch weer heerlijk bezig hoor. Hij heeft goed ingekocht man. Dybala, Wijnaldum nu weer. Matic gaat in zijn systeem aeker ook weer renderen. Ik denk dat hij welis kan verassen. Lijkt het ook naar aijn zin te hebben daar. Met laatst nog die noeuwe tattoo!

Wat een geweldig ontvangst zeg voor Wijnaldum
van de AS Roma supporters! Vorige keer al me Dybala en nu bij Wijnaldum. Sowieso is de liefde van de Italiaanse supporter en de passie er altijd vanaf te spatten en dat is wat de Serie A voor mij echt een heerlijke competitie maakt en na de Eredivisie en de PL mijn favoriete competitie. Waarschijnlijk zal Belotti snel aansluiten en dan krijgt Roma toch een alleraardigst elftal die mee kan gaan doen voor de top 4.

4 augustus 2022 om 22:50

Echt bizar onthaal voor Dybala was dat. Zag toevallig net het filmpje nog eens. Ongelooflijk

Mooi welkom voor Gini door de Roma supporters! Hopelijk haalt die zijn Liverpool vorm weer snel. Belotti ook zo goed als rondt, daarna zal er nog een centrale verdediger gehaald worden, hopelijk een goede. Wellicht Bailly, Senesi of Zagadou, maar top 4 wordt gezien de transfers dan wel een must en zeker ook mogelijk. Daje Roma!

Doet me denken aan dat verhaal op voetbalzone over afdrijven van de Turkse competitie..

Grote sterren, groots onthalen op het vliegveld
.. wordt nooit een succes en spelers gaan via achterdeur weg.

Gaat met Gini ook gebeuren, helaas. maar dit gaat niks worden. Niks te zoeken in Serie A.

Er zijn beroerdere steden om te ballen. Na Parijs, nu Rome. Twee van de mooiste steden van Europa, wat mij betreft.

En Liverpool is overigens ook best leuk.

Mooi man. Sympathieke gozert die je alles gunt, alhoewel hij de laatste jaren opvallend veel (onnodige) kritiek krijgt. Hoop dat hij gaat slagen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
P. BoerKeeper
M. SvilarKeeper
D. BouahVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

259 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 0 0 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 31 1 2 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
Laatste voetbalnieuws

Wijnaldum officieel gepresenteerd: ‘Zijn staat van dienst spreekt voor zich’

Georginio Wijnaldum is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd aan de pers bij AS Roma. De middenvelder kwam deze transferperiode op huurbasis over van Paris Saint-Germain en werd zondag al groots gepresenteerd aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren