Romano meldt ondanks lager bod naderend akkoord over Fredrik Aursnes

Donderdag, 4 augustus 2022 om 17:38Wessel Antes • Laatste update: 18:31

Benfica heeft een officieel bod van iets meer dan tien miljoen euro uitgebracht op Fredrik Aursnes, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist zegt dat de onderhandelingen tussen Feyenoord en Benfica in volle gang zijn en verwacht dat de clubs er uit zullen komen. Opvallend is dat het bod beduidend lager is dan wat Romano zo’n twee weken geleden meldde. Toen sprak hij over een bedrag van vijftien miljoen euro met eventuele bonussen.

De Noor ligt in Rotterdam nog vast tot medio 2024, maar zou zelf al een persoonlijk akkoord hebben met Benfica. Aursnes was het koopje van Frank Arnesen tijdens de vorige zomerse transferwindow van Feyenoord. De Rotterdammers betaalden slechts vijf ton aan het Noorse Molde. De 26-jarige middenvelder groeide in zijn eerste seizoen direct uit tot een van de belangrijkste spelers in het elftal van Arne Slot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verder kwam Aursnes nog meer in beeld bij de nationale ploeg van Noorwegen. In zijn eerste seizoen speelde hij 47 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij één keer scoorde en vier assists gaf. Feyenoord werd de afgelopen weken in verband gebracht met meerdere defensieve middenvelders die Aursnes mogelijk kunnen gaan opvolgen. Volgens De Telegraaf hebben de Rotterdammers vijf miljoen euro geboden op Ramiz Zerrouki van FC Twente. 1908.nl meldde verder dat Feyenoord de situatie van Sivert Mannsverk, van Aursnes’ oude club Molde FK, monitort.

Arne Slot gaf afgelopen zondag voor de camera’s van ESPN al aan dat Feyenoord ‘honderd procent’ de transfermarkt gaat betreden bij een vertrek van Aursnes. Quinten Timber ziet hij namelijk niet als een vervanger van de Noor. “Timber is de vervanger van Guus Til. Dan kun je zeggen: 'mhm, is dat exact dezelfde speler?' Nee, dus de bezetting op het middenveld zal wel iets veranderen. Wat Guus heel goed kon was agressiviteit tonen en op tijd bij een duel arriveren en die winnen. Dat is een kwaliteit die ons team heel hard nodig heeft en we iets minder hadden door het vertrek van Til. Met Quinten hebben we dat weer opgelost."Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door cas1)

Vind 10 mil wel een beetje magertjes 😅

4 augustus 2022 om 17:46

Deze jongen niet voor minder dan 15 miljoen weg laten gaan. 2 jarig contract en een type speler die je voor dat geld niet snel vind.

4 augustus 2022 om 19:13

Haha sinds wanneer denkt iedereen dat Aursnes de nieuwe Iniesta is? Hij is voor 4 ton gehaald en er had niemand interesse toen, kan nu voor minstens 10 miljoen weg, speelde alleen het afgelopen half jaar goed, is nu "al" 26 en heeft hierna nog een 1 jarig contract waardoor je er véél minder aan zal verdienen. Daarnaast ga je met of zonder hem toch geen CL voetbal halen en zijn er met Zerrouki en Mannsverk reeds 2 veel goedkopere alternatieven gescout + is Boetius nog steeds transfervrij in te lijven. Allemaal vind ik ze niet beter dan Aursnes, maar je doet wel goede zaken en zeker Mannsverk lijkt nog wel meer potentie te hebben. Daarnaast hadden ze al veel eerder Midtsjo of Bazoer moeten strikken die beiden beter zijn dan Aursnes, maargoed dat is helaas te laat. Tot slot is het voor Feyenoord gewoon nog steeds een hele hoge transfersom gezien een Malacia bijv. ook voor "maar" 15 miljoen vertrok, terwijl ik die 10x belangrijker vond.

Leuke speler hoor die Aursnes, maar 10 miljoen met evt nog wat doorverkoop en bonus is gewoon kassa en moet je niet laten schieten. Alsof Feyenoord zonder hem ineens 10e wordt... Europees is hij nou ook niet echt de speler die je de finale in schiet. Geen seconde over twijfelen.

Je gaat nu vast weer een paar slimmeriken krijgen die als argument komen met de transfersommen van bijvoorbeeld Ajax. Als je echt niet snapt dat dit totaal anders ligt dan momenteel bij Feyenoord heeft een discussie daarover ook geen zin.

4 augustus 2022 om 19:33

Niemand doet/denkt/zegt hier dat Aursnes de nieuwe Iniesta is. Daar kom jij zelf mee. Je kan de kwaliteiten en prestaties aardig bagataliseren in ieder geval. Als Bazoer en Midtsjö beter waren, waarom zijn die dan niet naar Benfica gegaan? Als hun zulke goedkopere en betere opties waren. Manssverk en Zerrouki zijn inderdaad interessante mogelijke opvolgers, of zij goedkope opties zijn moet nog maar blijken. Het is wel een beetje onzin dat je Boetius noemt in je betoog. Dat is immers totaal geen defensieve middenvelder… Aursnes heeft in een korte tijd zich in de basis gespeeld en heeft moeiteloos meegedraaid. Jij ziet kennelijk niet in wat voor een belangrijke speler hij is voor Feyenoord. Dat kan hoor maar dan heb je niet echt opgelet het afgelopen seizoen. Sinds hij op het middenveld stond liep alles soepel. Hij is een hele handige spelers met veel overzicht en een goede passing. Hij voetbalt met speels gemak en heeft veel indruk gemaakt bij Feyenoord dit seizoen, zowel in de Eredivisie als Europees. Leuk dat hij wat ouder is maar daarmee haal je wel wat meer ervaring en zekerheid in huis. Er wordt gesproken over een openingsbod van iets meer dan 10 miljoen euro. Hoe hoog dat exact is weet niemand. Maar 10 miljoen an sich is veel te laag, dat gaat hem ook echt niet worden.

4 augustus 2022 om 20:04

Als er eerst van 15 miljoen wordt gesproken en nu 10 zal er heus nog wel een bonus oid bijkomen, dat is ook helemaal prima en lijkt mij niet meer dan normaal. Boetius is weliswaar geen CVM, maar met Timber en Kokcu nog op het middenveld is het wel veel meer een vervanger van Til. Daarbij noem ik hem vooral omdat hij in de voorbereiding veel meedeed en transfervrij is, ze kunnen dan alsnog een Mannsverk halen. Daarbij komen Wieffer en Hartjes dan ook veel eerder aan bod.

Begrijp mij niet verkeerd, ik zie echt wel het belang van Aursnes bij Feyenoord. Ik vind echter dat je nu niet als Feyenoord zijnde al in de positie bent een Jorgensen 2.0 te riskeren, dat is toch niet zo gek gedacht gezien mijn argumenten? Dit is gewoon een megaklapper die je kan maken gezien zijn aankoopbedrag, leeftijd, aankoopsom en verleden en daarvoor vind ik hem vervangbaar genoeg, ik vind het inderdaad geen geweldenaar die minstens 15 miljoen +20% bonus moet opleveren, al helemaal niet van een Benfica. Klopte United nou aan is het een ander verhaal. Daarin kunnen we verschillen van mening, maar ik zou het gewoon accepteren. Feyenoord doet voor het eerst in jaren weer eens spelers van de hand voor meer dan 5 miljoen, dat betekend niet dat iedereen nu ineens 20 miljoen waard is. Ze hebben idd de Conference League Finale gehaald, maar alleen Marseille en Roma waren echte graadmeters voor een niveau hoger. Tegen Marseille met de hakken over de sloot en tegen Roma eraf...

4 augustus 2022 om 18:12

Het is een openingsbod he. En daarnaast wordt er gesproken over een bod van iets meer dan 10 miljoen euro. Komt vast wel goed als ik zo het bericht lees, omdat de onderhandelingen goed verlopen. Aursnes gaat echt niet voor een habbekrats weg!

4 augustus 2022 om 18:20

Tja, ze kunnen het geld goed gebruiken. Meteen verkopen zou ik zeggen!

4 augustus 2022 om 18:34

Goede onderhandelingspartner zou jij zijn. Je gaat toch bij het eerste bod niet direct akkoord en zeker niet voor zo’n belangrijke spil van je elftal.

4 augustus 2022 om 18:51

@prem; heb je de vorige uitgaande transfers gemist?

4 augustus 2022 om 20:05

Daarom ben ik monteur haha. Geen onderhandel-specialist

Voor 10 miljoen zou ik 1 paar schoenen en een shirtje naar Schmidt sturen.

Gaat m toch niet voor 10 miljoen verkopen na een jaar, minstens 15 miljoen. Gewoon niet doen Benfica kan best wat knakken uitgeven

4 augustus 2022 om 17:48

Idd die hebben iets van 100 mil. Gekregen voor Darwin.AlsFeyenoord hem voor dit bedrag verkoopt zijn ze echt dom bezig.

4 augustus 2022 om 17:59

@binny, het openingsbod van Benfica voor Fredrik Aursnes,ligt helemaal in de lijn met mijn verwachtingen. Benfica heeft een hekel om de hoofdprijs te betalen voor een gewilde speler.
De club uit Lissabon zal absoluut niet veel meer willen betalen dan die 10 miljoen. Tsja, als Feyenoord niet inschuift dan mag Aursnes nog minstens een jaartje zijn kunsten in de Eredivisie blijven vertonen. Jammer voor de Noorse verdediger en vooral voor Feyenoord. De club van Rotterdam Zuid zit zich al vroegtijdig rijk te rekenen. .

4 augustus 2022 om 18:08

Dat is allemaal prima voor Benfica. Met alle respect, ik weet dat die Enzo Fernandez een mooi talent is, maar heeft pas een volledig seizoen gespeeld in Argentinie en is nieteens international. Aursnes heeft een hartstikke goed jaar achter de rug en blonk uit in de Europese wedstrijden en is international geworden bij Benfica. Misschien een beetje appels met peren vergelijken, maar 10 miljoen is voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Heb liever dat deze jongen door groeit en nog een jaar in de Eredivisie speelt. Je hebt al gecashed met Malacia en Sinistera dus t lijkt me niet dat Feyenoord moet verkopen. Het enige waar je natuurlijk wel mee zit is dat Timber gehaald is als vervanger en weet niet of Feyenoord zich kan veroorloven om dan 2 spelers voor die plek te hebben

4 augustus 2022 om 18:21

Feyenoord mag de huid inderdaad echt wel duurder verkopen. Speler heeft een geweldig Europees seizoen gedraaid, komt Benfica aan kakken met 10 mil. Een Doan leverde 8.5 op en deze meneer schat ik wel wat hoger in.

4 augustus 2022 om 19:05

Hahaha Palko, de afgunst druipt er vanaf. Voor 10 miljoen kan Feyenoord hem prima zelf behouden. Als hij nog zo’n goed jaar speelt krijgen ze er volgend jaar alsnog wel 10 miljoen voor en kan hij waarschijnlijk naar een veel betere, mooiere, grotere club dan Benfica. Dus hou maar op met je negativiteit

Meer dan 10 als openingsbod. Dat kan van alles zijn natuurlijk.

Ik neem aan dat we daar niet mee akkoord gaan? Een bod op Aursnes voor dat geld dan zou ik hem zelfs uit contract laten lopen en er 2 jaar plezier van zijn aanwezigheid hebben. Die jongen kan je bijna niet vervangen.

4 augustus 2022 om 17:50

Ik mag hopen van niet. Wanneer komt Arnesen terug?

4 augustus 2022 om 18:07

Hopelijk nooit meer.
Daar heb ik nou 0,0 vertrouwen in

4 augustus 2022 om 18:52

Binny - Hopelijk spoedig weer. Ondanks alles zal Arnesen achter de schermen overal best bij betrokken worden, alleen gaat Ten Kloese nu volgens mij naar de (fysieke) onderhandelingen. Over hem schijnen ze echt zeer tevreden te zijn bij het bestuur.

Raubaht - hahaha hou op man. Jij hebt 0,0 vertrouwen in Arnesen? Je zegt een Feyenoord supporter te zijn, maar waarom kraak je dan constant de club af? Ik zie je zelden positief en als je zegt dat je 0,0 vertrouwen in Arnesen hebt dan gaat er ergens iets mis man.

4 augustus 2022 om 19:12

Afkraken? Ik ben realistisch en totaal geen fan van Arnesen.

Ik ga het niet weer argumenteren, dat heb ik hier onder al een beetje gedaan.

Maar van mij hoeft die niet terug te komen.

Nou , nog enorm veel op verdiend dan, als je ziet qat hij gekost heeft.
Kassa

Romano meldt dat er een bod is dat meer is dan 10 miljoen, niet een bod van 10 miljoen. Lekkere journalistiek weer.

Alsjeblieft niet doen... 10 is veels te weinig, daarnaast is dit een speler die Feyenoord echt sinds El Ahmadi weg is ontzettend heeft gemist. Zou het zo zonde vinden, helemaal nadat hij meteen bij de beste middenvelders van de ED hoorde afgelopen seizoen.

Romano: "Benfica doet bod van meer dan 10 miljoen,". VZ " Benfica doet bod van 10 miljoen"...

4 augustus 2022 om 17:52

Steeds meer onkunde van Voetbalzone de laatste tijd. Zoveel fouten in de artikelen, maar gelukkig weten we wel wat Ihatarren vanavond gaat eten.

Laten we eerlijk wezen, de laatste tijd zit die wel vaker fout met de bedragen. Malacia en sini gingen ook voor meer dan dat er in eerste instantie werd vermeld.

In arnesen en slot we trust!

4 augustus 2022 om 18:06

Alleen is Arnesen er gelukkig niet bij betrokken.

Arnesen zou hem inderdaad voor Max 10 miljoen laten gaan.
Maar Te Kloese, die de onderhandelingen doet, is gelukkig een stuk harder daarin.

4 augustus 2022 om 18:17

Je laat geen gelegenheid voorbij gaan om Arnesen te bashen. Die heeft Fredrik toch gehaald voor een appel en een ei, waarom dan op deze manier afgeven op Arnesen?

4 augustus 2022 om 18:24

Arnesen is toch juist iemand die de weg naar boven weer heeft gevonden op technisch beleid? Dat is in ieder geval mijn beeld als PSV'er

4 augustus 2022 om 19:03

@raubaht wat ben je weer lekker tegendraads. Kom maar onder je rotsje vandaan maat.

En stop met te doen alsof je een feyenoorder bent.

Arnesen heeft toevallig deze aursnes vorig jaar voor een habbekrats binnengehaald..

4 augustus 2022 om 19:11

Aursnes werd op aandringen van Slot gehaald.
Arnesen heeft hem niet ontdekt, enkel gekocht op aandringen van. Dan ga ik hem er toch geen complimenten voor geven?

Verdiep je er nou eens in, Arnesen maakt er een zootje van.
Ook laatst bij de verkoop van Malacia. Arnesen was akkoord met die 12 miljoen, ex bonussen, van Lyon. Door de clubleiding werd die teruggefloten, die vonden het te laag.
De rest weet je, hij ging de ziektewet in. United melde zich en Te Kloese kon de schade nog enigszins beperken met die 15 + 2 miljoen bonussen.

De jeugdopleiding heeft die op de schop gegooid, Stanley Brard heeft die eruit geschopt en er lopen nu kennissen rond van hem zonder enige knowhow.

Openingsbod van meer dan 10, kan dus nog stijgen. Hopelijk nog andere clubs die op gaan bieden!;p

En op zo een manier blijft Feyenoord achter de feiten aanhobbelen. Wij verkopen onze spelers nog voor meer. Gewoon 15+ en anders niet!

4 augustus 2022 om 18:10

Behalve Midtjo dan

Romano zit negen van de tien keer wel goed qua transfergeruchten en transfersommen, dus denk dat hier wel een kern van waarheid in zit. Zal wel heel slecht onderhandeld zijn door Feyenoord, want twee weken geleden was het dus 15 miljoen en ze moeten gewoon minimaal 15 miljoen blijven vragen en ook incasseren. 10 miljoen is echt te weinig, net zoals ze voor Malacia ook makkelijk 25 miljoen of misschien wel meer konden vragen in plaats van 15 miljoen plus 2 miljoen aan bonussen.

Dit zou wel een prachtige overstap voor Aursnes zijn. Of hij vanaf Benfica ooit weer een stap omhoog zal maken naar een nog grotere club en competitie betwijfel ik, en niet zozeer door zijn kwaliteiten. Maar meer door zijn leeftijd, want hij wordt in december natuurlijk 27. Niet dat dat al heel oud is, maar denk dat Benfica qua clubniveau dan wel zijn top zal zijn en dat is allesbehalve een schande want ook Benfica is ook gewoon een prachtige club van een goed niveau.

Kan hij daar jarenlang spelen in een competitie waar hij elk jaar meespeelt om de titel, met goede spelers samenspeelt, ongetwijfeld een lekker salaris zal verdienen en in een land en stad wonen waar de omstandigheden over het algemeen heerlijk zijn. En wie weet kan hij daar gewoon jarenlang een zeer gewaardeerde speler worden, zoals pakweg een André Almeida of zelfs een absolute clubicoon als Luisão en Cardozo. Al denk ik dat dat net te hoog gegrepen zal zijn voor Aursnes, buiten het feit dat deze spelers op een andere plek van hem speelden.

Vlachodimos
Bah
Otamendi
João Victor
Grimaldo
Neres
Aursnes
Fernández
João Mário
Rafa Silva
Ramos
4 augustus 2022 om 20:44

Vz heeft het verkeerd overgenomen. Het is een bod boven de 10 miljoen. Zal denk ik pas akkoord zijn bij de vraagprijs
Van 15 min ex bonussen.

Zo'n belangrijke speler, die wil je eigenlijk al niet laten gaan, maar als hij niet wil verlengen dan nu voor maximum.

Persoonlijk vind ik dat je pas vanaf 20 miljoen moet gaan praten.
Het is niet zomaar ‘1 van de 11’, nee het is je belangrijkste speler waar het hele team omheen gebouwd is.
Bovendien is het vlak voor de start van de competitie.
Hier moet flink voor betaald worden.
Maar ik heb wel enige vertrouwen in Te Kloese, in ieder geval meer dan in Arnesen.

Nee, als Aursnes, Senesi en Kokcu deze zomer nog verkocht worden en minimaal zo’n 65/70 miljoen opleveren ben ik zeer tevreden.

10 miljoen is uiteraard niet genoeg, maar Feyenoord kennende gaan ze ongetwijfeld akkoord. In Manchester zijn ze nog steeds niet uitgelachen over dat weggeefprijs voor Malacia.

En laten we geen geld uitgeven aan Zerrouki. Dan heb je 4 middenvelders die een basisplaats claimen met alleen de trouwe Toornstra als backup. Dan liever dat Noorse alternatief. Die kun je op dezelfde wijze brengen als Aursnes vorig jaar.

Maar waar blijft onze linksback ?

Malacia weg
Til weg
Auersnes weg
Sinistera weg
Senesi?
Op financieel gebied goed geboerd
Maar Kocku dan? Is er geen club die hem wil? Feyenoord fans waren altijd laaiend enthousiast over hem
Nou ja, het kan nog, maar hoe langer jet duurt, hoe minder clubs willen betalen. Ik vrees dat hij gewoon in Nederland zal moeten blijven

4 augustus 2022 om 18:29

Ik vrees daar niet voor, ik hoop dat oprecht. Kökcü heeft een fantastisch jaar gehad en heeft zich ijzersterk ontwikkeld. Ik vond het voorheen een leuk talent die weinig speciaals had. Maar onder Slot heeft hij echt een metamorfose ondergaan. Hij heeft echt een heerlijk seizoen gedraaid en zeer constant gepresteerd. De statistieken liegen niet. De nood om hem te verkopen is ook niet zo hoog. Geïnteresseerde clubs weten ook dat hij onze duurste speler is. Die vertrekt alleen voor een bedrag a la Sinisterra. Kökcü zelf hoeft ook niet per se weg. Orkun is nog steeds maar 21(!!!) jaar oud. En is op die leeftijd gewoon international bij Turkije! Van mij mag hij nog zo’n jaar draaien en dan vertrekken voor de hoofdprijs. Het is voor ons echt een belangrijke speler.

Wat is beduidend lager? Een natte vinger bedrag wat door een journalist wordt geroepen? Dit is pas het eerste bod wat Benfica uitbrengt dus is 15 lucht. Het roepen van alle supporters dat het 20 moet worden raakt kant nog wal. Voor 450.000 gekocht, niet meer de allerjongste en wil niet verlengen. Ik denk dat je geen rare dingen moet doen. Pak bv 12 met bonussen er bij en 10% doorverkoop. Heb je het prima gedaan. Terug naar Noorwegen en de jonge versie ophalen. Hopen dat Twente niet uit wordtgeschakeld anders willen ze maar al te graag goedkoper zaken doen. Liever niet.

opbokken dan, zoals ze dat zo mooi zeggen. je mag hem nooit voor minder dan 15 mil verkopen

Zoals wel vaker op Voetbalzone wordt het verkeerd overgenomen. Fabrizio zei letterlijk: ''benfica heeft een officieel bod ingediend van meer dan 10 miljoen''.

Waarschijnlijk heeft Fabrizio van zijn bron doorgekregen dat het bod minimaal 8 cijfers betreft. Kan dus 10 miljoen zijn maar kan ook 20 miljoen zijn. Momenteel weet Fabrizio het zelf ook niet anders had hij het exacte bedrag wel genoemd.

Ik denk nu eerder aan richting de 20 miljoen. De belangrijkste schakel voor de start van de competitie verliezen kost geld voor degene die hem wilt kopen. Ik hoop dat Ten Kloese er hetzelfde in staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 1 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 33 1 6 0
2021 Molde FK 15 1 1 0
2020 Molde FK 27 3 5 0
2019 Molde FK 30 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Fabrizio Romano en het AD spreken elkaar tegen over transfer van Aursnes

Fredrik Aursnes tekent deze week nog bij Benfica. Dat zegt transferexpert Fabrizio Romano, die daarmee eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad tegenspreekt. Journalist Mikos Gouka zei namelijk dat het zomaar zou...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren