Donderdag, 4 Augustus 2022

Barça biedt De Jong nu zelfs aan bij grootmacht

Timo Werner heeft er een salarisverlaging voor over om tijdelijk te verkassen naar RB Leipzig. De Duitsers willen de spits huren van Chelsea en hijzelf ziet een terugkeer wel zitten. (BILD)
Tottenham Hotspur wil zich nog steeds versterken met Nicolò Zaniolo. Omdat de prioriteit in Londen bij verkoop ligt, kan er een speler de omgekeerde weg bewandelen. (Ben Jacobs)
Barcelona moet inkomsten genereren en ruimte vrijmaken in de salarishuishouding. Daarom hebben de Catalanen Pierre-Emerick Aubameyang, Memphis Depay en Frenkie de Jong aangeboden bij Chelsea. (Nizaar Kinsella)
Chelsea heeft 60 miljoen pond (ruim 71 miljoen euro) over voor Wesley Fofana. Leicester City heeft het bod afgewezen en een niet-te-koop-kaartje om de nek van de verdediger gehangen. (L’Équipe)
Wolverhampton Wanderers wil zich versterken met de Zuid-Koreaan Hwang Ui-Jo. De spits van het naar de Ligue 2 gedegradeerde Bordeaux wordt bewonderd door manager Bruno Lage. (Fabrizio Romano)
Naast Justin Kluivert lijkt ook Joshua Zirkzee naar Fulham te vertrekken. De Londenaren zijn zelfs al in gesprek met Bayern München over de overname van de 21-jarige spits. (Evening Standard)Poll

Is Wesley Fofana een goed alternatief voor Chelsea na het mislopen van Jules Koundé?


42 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Ik merk dat mijn aversie jegens Barcelona bij elk bericht groeit. En ooit zat ik voor de buis juichend te kijken hoe Barca op Wenbley de eerste Europa-Cup 1 won. Maar die tijd lijkt wel lichtjaren geleden.

4 augustus 2022 om 16:51

Ach spelers proberen te verkopen omdat zij te duur zijn dat is gewoon normaal. Je kan altijd polsen bij clubs en als zij het zien zitten met de speler gaan praten. De andere dingen zijn inderdaad niet goed, maar dit vind ik weinig kwaads. De speler kan zelfs beslissen wat hij wilt in deze situatie

4 augustus 2022 om 17:07

Depay en Auba verdienen niet zoveel hoor. Die hebben tegen een flink lager salaris getekend als wat ze ervoor verdiende.
En zelfs als het wel zo is, ze hebben die contracten zelf uitgeprint, jammer bammer . Ik ga de poetsvrouw ook geen 5mile bieden en een jaar later vragen of ze niet voor de helft wil komen

4 augustus 2022 om 17:11

Misschien hadden ze eerst spelers moeten verkopen voor dat ze nieuwe spelers contracteerde. Deze spelers moeten nu weg, zodat de nieuwe aankopen ingeschreven kunnen worden. Lijkt me toch niet helemaal het voorbeeld van topbeleid.

4 augustus 2022 om 17:14

Luq. Maar dan kan Barcelona toch wel rond gaan kijken of zij de spelers kunnen verkopen? Uiteindelijk beslist de speler of hij weg wilt gaan of niet.

4 augustus 2022 om 17:17

PaulR. Maar wat is hier precies verkeerd aan? De spelers moeten uiteindelijk niks. Zij kunnen gewoon blijven zitten natuurlijk. Barcelona polst gewoon of clubs interesse heeft en kan daarna met de spelers in gesprek. En dan is het aan de spelers wat zij willen doen.

4 augustus 2022 om 17:56

Ik heb de indruk dat je het polsen nogal licht op vat. Nieuwe spelers kunnen niet worden ingeschreven. Pique en Busquets worden niet voor niks wederom gevraagd om akkoord te gaan met een loonoffer. De druk op bepaalde spelers om Barcelona zal intern best wel opgevoerd worden.

4 augustus 2022 om 19:02

Ducktaildo het zou normaal zijn als ze niet net voor enorme bedragen andere spelers gekocht hebben. Het is gewoon een bende daar. Ik merk hetzelfde als bij Paulr, heb lang flinke sympathie gehad voor Barca, mooie club, maar dit is gewoon een farce.

4 augustus 2022 om 16:53

Ik voel precies hetzelfde, ik denk dat Johan Cruyff zich drie keer omdraait in zijn graf.Wat is deze gruwel van een club afgezakt

4 augustus 2022 om 17:28

inderdaad, en daarom snap ik ook niet dat zijn zoon Jordi, nog bij de club is, waarschijnlijk is dat ook omdat hij de zoon is van, en niet vanwege zijn kwaliteiten.

4 augustus 2022 om 17:51

Mtardelli, volgens mij heb jij geen idee waar je het over heb, Jordi word al jaren gezien als een van de beste financiele mannen in de voetbalwereld. Dus volgens mij zijn het gewoon zijn kwaliteiten waar die op aangenomen is.

4 augustus 2022 om 17:53

Nou, dan doet Jordi iets niet goed bij Barcelona. Zo goed als jij hem neerzet is hij dan niet.

4 augustus 2022 om 18:18

Dan maakt ie er een mooie puinhoop van 😂
Als Jordi geen Cruijff had geheten had meneer nooit in de voetballerij terecht gekomen denk ik zo

4 augustus 2022 om 19:03

Barcelona is nu juist aan het opruimen. Op een gruwelijke manier, dat wel, maar ze hebben hun jaarlijkse salarispost omloog gebracht van 700 miljoen naar 200 miljoen. Een half miljard minder uitgaven per jaar. Lelijk, maar knap.

4 augustus 2022 om 20:22

Jullie denken alles te weten wat er intern besproken wordt en hoe de contracten in elkaar zitten.

4 augustus 2022 om 17:25Barca heeft al een hele lange tijd veel sympathisanten uit Nederland, mede denk door dat het ook de club van Johan Cruyff was en daarna van andere Nederlanders,

Maar die sympathie zijn ze wel hard aan het kwijt raken. Ik denk dat ze ook eens moeten gaan nadenken over de macht van de voorzitter van de club,of wellicht deze functie moeten afschaffen. Vroeger was het echt een club met spelers die bij de club zijn opgeleid, en waar af en toe een speler werd gekocht, tegenwoordig zijn het allemaal huurlingen.

Wat moet je als Frenkie de Jong dan niet denken, dat je bij bijna iedere club met geld wordt aangeboden. Blijkbaar willen ze toch heel erg graag van hem af, ook al zou hij akkoord gaan met een lager salaris.

4 augustus 2022 om 17:47

Wat zullen ze bij Barca minder slapen zeg nu een paar zogenaamde Barca fans nu een hekel aan de club hebben.. Ik vind het alleen maar prima. Wegwezen met zoveel mogelijk nep fans.

4 augustus 2022 om 18:04

@R. Vatros: Nee, met jou gaan ze de oorlog winnen! Jij hebt niet eens door wat voor puinzooi Laporte er van aan het maken is. Over een paar jaar wordt er weer een andere voorzitter gekozen en die zit met alle financiële dealtjes die Laporte nu regelt. Zoals het verkopen van bepaalde rechten voor de komende 40 jaar. Maar het geld wat hij hiermee verdiend is over 2 jaar op. Zijn opvolgers zitten nog 36 jaar vast aan deze deal zonder dat ze er een cent aan overhouden.

4 augustus 2022 om 17:41

Lichtjaren zijn een eenheid in afstand, niet tijd.

4 augustus 2022 om 18:00

Bedankt voor je geheel objectieve mening. Maar misschien kunnen er een paar mensen bij Barca ook wat hulp zoeken. De cursus 'hoe leid ik een voetbalclub', 'hoe ga ik verstandig met mijn geld om' en 'hoe zorg ik niet dat mijn opvolger niet met nog grotere problemen wordt opgescheept' kan ik ze van harte aanbevelen.

4 augustus 2022 om 18:35

Kun je nagaan wat Barça doet met een mens.
Bij mij ook trouwens WALGELIJK

4 augustus 2022 om 18:37

Helemaal niet, maar dit is gewoon geen raar bericht, plus een wandelgangen bericht. Er zijn duizenden clubs die tijdens van een transfer periode van een speler af willen omdat hij teveel verdiend, en nu is het opeens raar. Al gaat Auba nergens heen.. Ik keur helemaal niks goed, en had het ook liever anders gezien, maar er word nu een stuk beter beleid gevoerd dan onder Bartomeu.

4 augustus 2022 om 18:40

Oke Paul. Jij weet het wel beter dan de honderden mensen bij Barca die nu samen beslissen wat er met de financiën gebeurd bij Barca.

Als je zegt onder Bartomeu is er echt puur wanbeleid gepleegd, dan ben ik het 100% met je eens. Door die man is Laporta nu aan het puinruimen geslagen, maar dat lijkt iedereen alweer te zijn vergeten. Die man heeft Barca zoveel schade aangericht. Die kon doen wat hij wil. Nu word alles bij Barca driedubbel gechekched. Zowel bij La liga als bij Barca zelf. De salarispost word omlaag gehaald, daarom moeten spelers zoals de jong, busquets en pique inleveren.. Geen absurde salarissen meer..

4 augustus 2022 om 18:45

Beter beleid? Het is hoogstens minder slecht beleid. Barcelona heeft een kwart van de TV-rechten verkocht voor de komende 25 jaar. Ik dacht eerst 40 jaar, maar daar zat ik mis, excuus.

Met deze deal verdient Barca 500 miljoen. Hoeveel daarvan is er over als Laporte over een paar jaar weg is als voorzitter? Ik denk nul komma niks. Dus zijn opvolgers moeten het doen met 25 minder inkomsten uit tv-rechten zonder dat ze daar op enige manier voor worden gecompenseerd. Want Laporte heeft al dat geld er door heen gejaagd om zijn 'betere' beleid uit te voeren.

Edit: Ik ga niet ontkennen dat Bartomeu er een puinhoop van heeft gemaakt. Maar over het puinruimen zijn we het duidelijk niet eens. Puinruimen is vooral uitgaven omlaag brengen. En daar hoort ook bij de club weer financieel gezond maken voor de komende 100 jaar. Maar Laporte haalt met deals van 25 jaar veel geld binnen, maar hij geeft het geld veel te snel weer uit. En geen absurde salarissen meer? Barca betaald 45 tot 50 miljoen voor een speler van 33 die de komende 4 jaar 9 miljoen per jaar gaat verdienen. Dat vind ik toch vrij absurde bedragen. En onderstaand citaat heb ik de afgelopen weken ook voorbij zien komen, deze komt van het Ad:

Met de aankoop van Raphinha (voor 65 miljoen van Leeds United) en Lewandowski heeft Barã§a deze zomer al meer dan 100 miljoen aan nieuwe spelers uitgegeven, terwijl de club nog altijd met een recordschuld van 1,3 miljard euro worstelt. De club kan dat doen omdat voorzitter Joan Laporta een deel van de tv-rechten heeft verkocht en nog enkele andere commerciã«le activiteiten in de verkoop heeft staan, waardoor Barã§a over de nodige cash beschikt.

Dus we kunnen nu al wel concluderen dat er al een flink deel van die 500 miljoen is uitgegeven. Daar is over een paar jaar niets meer van over en dan loopt de deal nog een jaar of 20 door. Echt heel goed beleid!

4 augustus 2022 om 18:51

De selectie van Barca is veel sterker en zal daardoor ook ongetwijfeld meer geld binnenslepen vanwege prijzen en betere eindstanden.. Denk je nou echt dat Laporta gewoon vrij spel heeft? Natuurlijk niet, daar is echt wel van geleerd bij Barca hoor. Alles wat hij naar buiten brengt is niet door hem alleen besloten, maar door ongeveer 200 man die meebeslissen..

Ik stoor me gewoon mateloos aan constant dezelfde reacties. Uiteindelijk kan je bij elk beleid vragen stellen.. is het goed beleid om je club helemaal te verkopen aan een oliesjeik? Die kan ook zomaar zeggen ''ik heb er geen zin meer in en de stekker eruit trekken''.. Uiteindelijk zitten er in elk beleid een vorm van risico.

Bij Barca hebben na het debacle Bartomeu echt wel geleerd hoe het niet moet hoor. Ik heb er vertrouwen in dat er nu mensen zitten, met verstand van zaken, die dus slimmere beslissingen nemen. Wij als verre buitenstaanders hebben geen idee wat er daadwerkelijk afspeelt binnen de muren, en 99.9% hier op VZ heeft al helemaal geen verstand van het runnen van zo een groot bedrijf..

4 augustus 2022 om 19:06

Met het omlaag brengen van de salarispost ben ik het ook van harte eens. Maar ze halen nu geld van de komende 40 jaar naar voren, geven dat uit, en dan is het op. Ze moeten nu zelfs alweer bij spelers bedelen om salarisverlaging, terwijl ze net 5 nieuwe spelers gehaald hebben. Dat is waar het mis gaat. Je mist nu 40 jaar inkomsten die je in die jaren ook gewoon nodig hebt.

4 augustus 2022 om 19:22@R. Vatros. Lekker selectief reageren. Als ik je reacties op verscheidene posts lees, zie ik alleen maar dat je de struisvogeltactiek toepast en alles goedkeurd wat Laporta doet.

Paulr heeft gewoon gelijk: je verkoopt 25 van de rechten om op korte termijn geld te genereren. Er wordt echter niet nagedacht over de lange termijn. Ja, met deze aankopen kun je voor de prijzen gaan strijden, maar dit geld krijg je niet op de lange termijn terug krijgen. Immers heb je 25 van je rechten verkocht (inkomsten welke je ieder jaar dus mist!).

Verder geef je aan: 'geen absurde salarissen meer'. Terwijl Lewandowski 9 miljoen netto per jaar opstrijkt. Ook dit is korte termijn, wie zegt dat Lewandowski gaat schitteren in de Spaanse league? Veel jaren heeft hij niet om zich in de league te bewijzen.

Kort samengevat: het beleid lijkt alleen maar gericht op de korte termijn. Met enkele gerichte (goedkope) jonge aankopen plus de huidige selectie aangevuld met jeugdspelers kon Barca zeker meestrijden om een CL plek.

Overigens stel jij dat buitenstaanders geen idee hebben wat er afspeelt. Zolang jij als Barca fan alleen maar informatie opzoekt die jou uitkomt en er zelf niet werkt, kunnen we hetzelfde over jou zeggen. We gaan zien hoe het gaat verlopen met Barca de komende jaren. Ik vrees ervoor.

4 augustus 2022 om 19:49

Oke Paul. Jij weet het wel beter dan de honderden mensen bij Barca die nu samen beslissen wat er met de financiën gebeurd bij Barca.

Maar Vatros, snap je nu nog niet dat jij precies het type 'fan' bent dat met dezelfde bewoording Barto al die jaren verdedigd heeft? Nu is het Barto afzeiken en met zijn allen de polonaise lopen achter Laporta. Over 4 jaar is het weer Laporta foto's verbranden wanneer de volgende voorzitter de revue passeert en een objectieve kijk geeft op het huidige wanbeleid mbt het riskeren van de lange termijn gezondheid vd club. And the cycle continues. Maar leren uit het verleden? Ho maar. Precies dezelfde argumenten gebruiken om weer een megalomane malloot te verdedigen.

5 augustus 2022 om 00:24

@R. Vatros: Ik ben blij dat jij die 0,1% bent die wel weet hoe het daar aan toe gaat. Maar ik denk dat wanneer ik zeg dat er weer een luchtkasteel of kaartenhuis gebouwd wordt, ik dichter bij de juiste toekomstvoorspelling zit dan jou. Maar ik denk dat er in Barcelona vast wel iemand is die trots op je is, omdat je de club zo verdedigd, terwijl er heel veel wijst op het tegenover gestelde.

@real8madrid: Ik zeg niet dat ik het beter weet, ik zeg alleen dat dit niet mijn beleid zou zijn, omdat je de club hier op de lange termijn niet mee helpt. En hoe kom je bij die honderden mensen? Ik ken geen organisatie waar dingen pas besloten worden als honderden mensen het er mee eens zijn, want dan wordt er geen besluit genomen. Enige optie is dat Laporte een soort van sekteleider zou zijn en dat al die honderden mensen slaafs ja knikkend achter hem aan lopen. Als Laporte daar toe in staat zou zijn, zou hij deze tactiek misschien ook op de spelersgroep toe kunnen passen, dan zou hij niet in het openbaar om loonoffers hoeven smeken.

En trouwens bijzonder dat je eerst zegt dat ik het allemaal beter weet dan die honderden mensen, en vervolgens zo afgeeft op iemand die juist beweerd dat het allemaal supergoed gaat in Barcelona. Zou jij het dan misschien ook beter weten dan al die honderden mensen samen?

4 augustus 2022 om 18:34

Inderdaad dat speciale gevoel is compleet weg. Maar 't blijft berichtgeving /media. De waarheid is het on geen geval denk ik. Aangedikt en al. Net de Story of de Privé..

4 augustus 2022 om 20:42

Misschien moet je je afvragen waarom je op de banken bent gaan staan voor een club die je nauwelijks kent en uit een land komt met hele andere normen en waarden dan die van ons.

Ik begrijp sowieso weinig van al die successupporters die denken dat ze deel uitmaken van een grote buitenlandse club. Denk je nu echt dat er iemand in Barcelona wakker ligt van jouw mening of gevoel?

5 augustus 2022 om 00:09

Ik keek altijd omdat Barca stond voor mooi voetbal, en er destijds met Cruijff en Koeman 2 Nederlanders rond liepen. Maar waar zeg ik dat ik onderdeel van de club ben? Dat stukje heb ik namelijk gemist.

En als je alleen je mening mag geven als er iemand wakker van zou liggen, wat doe jij hier dan? Want er ligt ook niemand wakker van jouw mening. Dan kun je wel een plaatje van een speler in Ajax-shirt toevoegen aan je profiel, maar er ligt geen Ajacied, geen Ajax-fan en geen Amsterdammer wakker wat jij vind. Dus als je dat echt vind, dat je alleen je mening mag geven als het echt iemand zou boeien, dan raad ik je aan om je profiel lekker te verwijderen.

5 augustus 2022 om 08:24

Daar heb je absoluut een punt, dit is uiteindelijk een forum, waar ook ik deel van maak. Maar dat is dan ook niet wat ik wil zeggen.

Veel, vooral Nederlanders, maken zich druk om de normen en waarden van de leidinggevenden bij Barcelona. Vooral door de invloed die Cruijff op de club heeft gehad, en het voetbal wat dat voort heeft gebracht bij Barcelona. Echter is het geen Nederlandse club, en heeft de club geen Nederlandse waarden. Heeft het ook nooit gehad, dus om nu telkens de club aan die waarden te toetsen is zinloos. Die blijven toch megalomaan de club aansturen.

De tweede alinea in mijn reactie slaat niet zozeer op jou, maar op al die zogenaamde fans die hier hoog en laag schreeuwen voor of tegen dit soort clubs waar ze in essentie geen binding mee hebben.

Dat jij op de banken heb staan juichen suggereert meer dan sympathie. Is je goed recht, maar nu lijk je toch teleurgesteld. Dat terwijl Barcelona altijd al een slangenkuil is geweest.

Tot slot, ik ben gewoon Amsterdammer. Niet dat iemand zich daar druk over zal maken, maar wat mij betreft steun je gewoon je lokale club.

Ik hoop niet dat Chelsea Auba of Depay binnenhaalt. F. de Jong is een uitstekende middenvelder die goed kan rouleren met Kova en Kante. Mits hij een salarisverlaging accepteert want nondeju wat verdiend die gast daar veel.

4 augustus 2022 om 17:30

Je hebt ook nog Jorginho, Loftus Cheek en Gallagher he. Gilmour en Ampadu zijn er ook nog. Dan moet je helemaal geen nieuwe middenvelder halen. Als je toxh een nieuwe wilt verkoop dan eerst wat spelers. Loftus Cheek is niet goed genoeg en ook Jorginho/Kovacic zijn vervangbaar.

Werner huren? Met optie tot koop mag ik dan hopen voor RB Leipzig. Anders schiet je er weinig mee op. Voor Werner zelf wel goed, maar ik weet niet of Tuchel nog andere plannen met hem heeft.

@r.vatros Allemaal leuk en aardig, maar ze weten bij Barcelona dat ze de Jong een bepaald salaris verschuldigd zijn. Maar ze willen het hem niet betalen, net zo goed als dat ze steeds weer andere spelers benaderen voor een salarisverlaging. En met het geld dat ze daaraan overhouden willen ze dan spelers aantrekken die een directe concurrent zijn van die spelers die ze om een salarisverlaging vragen. Wil je het nog gekker hebben dan ? Hou toch op met die idioterie te verdedigen man. Het is simpel. Als jij als club de salarispost naar beneden wil brengen moet je geen nieuwe grote contracten afsluiten, maar je hebt niet het recht eenzijdig bestaande contracten op te zeggen. Dus terecht dat de Jong, die al een hoop achterstallig salaris tegoed heeft, een keer zijn poot stijf houdt. Laat ze dan maar lekker hun stadion verkopen, of hun trainingscomplex, of wat dan ook.

Beste middenvelder ter wereld maar geen één club meld zich. Hoe kan dat nou? Héél simpel het stelt niks voor het trucje is doorzien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren