Matthijs de Ligt onthult: ‘Hij heeft mij als speler de meeste problemen bezorgd’

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 10:41Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:53

Matthijs de Ligt is enorm te spreken over Leroy Sané. De 22-jarige centrumverdediger speelde in het verleden tegen sterren als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, maar het is Sané die het moeilijkst was te verdedigen tijdens een interland tegen Duitsland.

“Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn natuurlijk van wereldklasse”, zegt De Ligt in een interview met Kicker. “Maar de tegenstander die me tot nu toe de meeste problemen heeft bezorgd, was Leroy Sané in een interland met het Nederlands elftal tegen Duitsland (1-1) in maart. Ik moest hem man-tegen-man over het hele veld dekken en hij was echt overal.” Als kersverse aanwinst van der Rekordmeister ontmoette De Ligt zijn nieuwe ploeggenoot onlangs tijdens een trip van Bayern in de Verenigde Staten. “Toen heb ik hem dat ook verteld.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bayern betaalde deze zomer 67 miljoen euro exclusief tien miljoen euro aan bonussen om de international van Oranje in te lijven. De hoge transfersom ziet De Ligt echter niet als een last. “Als je voor topclubs als Bayern München speelt, ervaar je altijd druk. Of je nu uitgeleend wordt of niet, dat blijft hetzelfde. Voor mij maakt het zeker niet uit, want ik eis altijd zoveel van mezelf dat er al druk genoeg is.”

De Ligt went aan zijn nieuwe omgeving bij Bayern München. Hij verstaat naar eigen zeggen al een beetje Duits en traint hard om zo snel mogelijk in het basiselftal van trainer Julian Nagelsmann te komen. Hij kijkt dan ook uit naar de start van het nieuwe seizoen. “De speelstijl van Bayern München past in mijn ogen bij mij, omdat het team aanvallend ingesteld is", aldus De Ligt. Bayern trapt het nieuwe seizoen van de Bundesliga vrijdagavond af met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door joga_bonito10)

Sane-Mane-Kane is een insane aanval.

4 augustus 2022 om 13:06Behalve in jouw volgorde.
Sane rechts, Kane spits en Mane links lijkt mij wat beter.

4 augustus 2022 om 20:03

Sane is het sterkst op links. Hij is meer een speler die wijd gaat voor een voorzet, dan a la robben.

5 augustus 2022 om 10:14

Klopt, maar Mané op rechts is zelfde verhaal. Sané heeft vaker vanaf rechts geopereerd dan Mané, dus dat lijkt me dan logischer.

5 augustus 2022 om 13:26

Ik vind Gnabry effectiever en consistenter dan Sane. Misschien minder snel of balvaardig als Sane, maar zijn cijfers voor Bayern en Duitsland zijn beter dan die van Sane. Gnabry heeft het echt goed gedaan als opvolger van Robben.

5 augustus 2022 om 14:15

Gnabry zou ik als eerste opstellen bij Bayern. Maar reageerde puur op die Sane-Mane-Kane reactie haha.

4 augustus 2022 om 16:12

Ik vind dat we dan ook Kanee ipv Keen moeten zeggen! Beste voorhoede in de wereld, mocht hij naar Bayern gaan

4 augustus 2022 om 19:24

Wie is Insane?

5 augustus 2022 om 00:26

Dat is de liefdesbaby van Iniesta en Sane.

Sané blijft veel te wisselvallig, denk niet dat hij ooit echt wereldtop wordt.

4 augustus 2022 om 15:11

Jep heeft niet die killer mentaliteit om maar altijd te presteren. Teveel ups en downs. Heeft een Asensio ook. Geen idee maar ze lijken teveel externe motivatie nodig te hebben. Een andere speler dat ook super veel talent bezit is een Leao maar ook bij hem krijg ik Sane vibes. Maar goed we gaan het zien. Iig met Sane denk idd dat het hier bij blijft. Helaas want hij kan echt veel beter. Of nja misschien ook niet want dat is ook een kwaliteit, ...het kunnen opbrengen om constant te presteren op het allerhoogste niveau.

4 augustus 2022 om 17:22

Doet me ook erg denken aan James Rodriguez qua niveauwisselingen.

4 augustus 2022 om 17:37

Ach dan laat je Koman er toch inkomen als Sane zijn dag niet blijkt te hebben.
Dat is geen probleem in Beieren, wat een team hebben die toch.
Maar Spurs laat maar heel zelden hun toppers gaan , ik zie het niet gebeuren dat Kane naar Bayern gaat (helaas)

De Ligt zag er helaas weer heel slecht uit bij die 3e goal van Leipzig, tot 2 keer toe. Oogt veels te log.

4 augustus 2022 om 13:15

Tot nu toe heeft de Ligt geen sterk begin bij Bayern. Vond hem ook tegen DC United, ondanks z’n goal, heel matig.

4 augustus 2022 om 13:34

Ik verwacht niet dat hij basis komt te staan met het WK. Gaat gewoon Van Dijk en De Vrij worden en als hij met een 3 mans centrum wilt spelen verwacht ik eerder Timber of Blind ertussen dan De Ligt. Of hij moet nu ineens de pannen van het dak spelen de komende tijd.

4 augustus 2022 om 14:10

Hoop eerlijk gezegd wel dat het Van Dijk, de Vrij en de Ligt gaat worden. Verdedigend staat het dan goed (beter dan de andere opties) en daarnaast zijn ze voetballend ook meer dan prima.

4 augustus 2022 om 14:34

Hoezo? Met Timber staat het misschien wel gewoon beter dan met de Ligt en daarnaast is Timber ook voetballend nog vele malen beter. Blind moeten we niet eens meer overwegen inderdaad. Gewoon van Dijk, de Vrij, Timber van l naar r.

4 augustus 2022 om 15:18

Timber is ook een optie maar die vind ik verdedigend wel minder dan de Ligt. Blind is inderdaad wel klaar in Oranje. Lekker doorselecteren en Malacia als back opstellen.

4 augustus 2022 om 13:34

Ajax

Heb nog niets gezien van de voorbereiding, maar nog wel vertrouwen in de Ligt dat het goedkomt. Mijn verwachting is dat Bayern echt een goede aankoop (koopje) gedaan heeft. Zie hem daar gewoon iets van 10 jaar spelen en jaren aanvoerder.
Hopelijk dan terug bij Ajax!

Dat te log ogen, hopelijk kapt hij met obsessie voor krachtsport. Weer wat wendbaarder worden.

4 augustus 2022 om 14:05

Is ie al jaren eigenlijk, ook bij Ajax. Maakt daarnaast nog steeds veel fouten waarbij hij roekeloos en lomp overkomt.

5 augustus 2022 om 10:58

Dat logge is echt zonde. Dat had hij bij Ajax ook wel, maar hij wist hier perfect mee om te gaan.

Toch vreemd dat die Delev niet noemt. Das de eerste spits die mij op komt bij De Ligt.. De Bulgaarse spits die ons t EK kostte..

4 augustus 2022 om 13:23

Zo vreemd ook weer niet, hij was toen 17 en heeft een helftje meegedaan. Was zeker een drama, maar als ik me goed herinner lag dat meer aan de Ligt zelf dan aan Delev. Dus ik begrijp wel dat hij een speler kiest waar hij al wat verder in zijn carriere was en meer een gearriveerde speler. Ik blijf het absurd vinden dat Blind toen een ventje van 17 opriep die nauwelijks basisspeler was bij Ajax. Verder waren er wel meer dingen dan alleen die Bulgaarse spits beslissend voor het mislopen van dat WK (het EK liepen we mis in een poule met Ijsland en Turkije), als ik het me goed herinner. De afgekeurde goal van Dost tegen Zweden bijvoorbeeld, of de blunder van Lloris (was hij het?) tegen Zweden waardoor Zweden heel verrassend ineens van Frankrijk won.

4 augustus 2022 om 13:34

We liepen het EK mis dankzij Danny Blind die een derde plek weggaf door in vier wedstrijden drie keer te verliezen. Voor mij nog steeds de meest onbegrijpelijke keuze ooit van de knvb.

4 augustus 2022 om 13:48

Oef, krijg even een PSTD flashback door dit verhaal. Gewoon 2 toernooien op rij missen.

Maar goed, ik denk dat De Ligt ook niet veel meer bij dat moment stil staat. Dat kan hem namelijk totaal niet aangerekend worden.

De ervaring met een top-speler als Mané, waarbij je geen moment mag verslappen, dat is waar een verdediger op teert.

4 augustus 2022 om 15:32

@El Fenomeno, grappig dat altijd iedereen die desastreuze start onder Hiddink vergeet. Toen Blind het overnam hadden we al een hele slechte uitgangspositie, na verliespartijen onder Hiddink tegen Tsjechië en Ijsland, en een gelijkspel tegen Turkije.
Maar haten op Blind is natuurlijk makkelijker. Overigens vond ik Blind ook een dramatische bondscoach, maar dat terzijde. Hiddink was in zijn 2e periode ook gewoon beroerd.

4 augustus 2022 om 16:08

Hiddink stond derde wat goed was voor de play offs en stond niet ver van de nummer 2 af, maar Blind vergooide alles met drie nederlagen in vier wedstrijden. Hiddink deed het niet goed, maar alsnog op een plek wat recht gaf op play offs en zelfs dat vergooide Blind. Dus ja, ik haat liever op Blind die daarna nog verder ging waardoor we ook nog het WK niet haalde.

4 augustus 2022 om 16:52

Blind maakte het er niet beter op nee, maar ook een playoff was geen garantie geweest voor het EK he. Maar zoals ik al zei; dan moet je allebei de heren de schuld geven. En als het gaat over het EK 2016 mislopen zie ik dus nooit de naam Hiddink voorbij komen, terwijl die ook gewoon beroerd was.
Over het WK 2018 is het heel simpel Blind ja, dat ben ik met je eens.

4 augustus 2022 om 19:58

Hiddink is al jaren een karikatuur van zichzelf. Rolt echt van de ene mislukking in de andere. Had ruim 15 jaar geleden afscheid moeten nemen na zn periode bij PSV.

4 augustus 2022 om 13:42

Of Van Persie tijdens de 6-2 of wellicht Lucas van de Spurs? Al is dat niet echt een topspeler.

4 augustus 2022 om 14:17

Provocateur. Lucas Moura stond De Ligt niet bij in de buurt bij zijn 1e goal, de tweede goal tikt Schone de bal uit de handen van blunderende Onana en de 5:01, de seconde, daar maakte De Ligt wel een stap te laat. Maar ik heb net (door jou) die goals terug zitten te kijken, wat kwamen die uit de lucht vallen, ellende.

4 augustus 2022 om 15:37

Het gaat niet enkel of de speler ook een doelpunt maakt, Sane scoorde ook niet tegen De Ligt terwijl hij hem de meest lastige tegenstander noemt. Het is geen hogere wiskunde, maar wellicht wel voor jou.

4 augustus 2022 om 20:01

Dapper van je, heb ze werkelijk waar nooit terug gekeken, ga ik echt niet aan beginnen 😅

5 augustus 2022 om 10:58

Of gewoon Sane zoals De Ligt zelf zegt. Je noemt het zelf geen hogere wiskunde en De Ligt zal heus zelf wel weten wie zijn moeilijkste opponent was.

Had toch echt Llorente verwacht..

4 augustus 2022 om 13:36

Moura misschien?

5 augustus 2022 om 02:28

Burak yilmaz??

4 augustus 2022 om 16:25

Man man, wat werd die dolgedraaid door Llorente zeg. Was gewoon zielig.

Volg me mij bezorgt DeLigt vooral zichzelf problemen met dat wilde, blinde gedoe van hem.

4 augustus 2022 om 14:19

En de Ligt maar afbranden wat zijn we daar toch goed in. Bij Juve en Bayern hebben ze er waarschijnlijk geen verstand van.

4 augustus 2022 om 15:11

Afbranden? Gewoon terechte kritiek op cruciale fouten. Die krijgt elke verdediger. Kijk naar hoeveel kritiek een Maguire krijgt en De Ligt maakt er in verhouding ongeveer even veel. Waarom zou je dan niet terecht kritisch mogen zijn? Als hij die fouten niet meer maakt zal hij weer gewoon veel lof krijgen

4 augustus 2022 om 15:37

@japie, Maguire zou willen dat hij net zoveel fouten maakte als De Ligt. Man man, als je die 2 serieus met elkaar vergelijkt qua aantal fouten kun je beter een andere sport gaan volgen. Maguire staat positioneel vaak zo slecht, is traag, heel matig aan de bal en laat ontzettend vaak een man uit zijn rug lopen. Daarnaast worden de helft van de ''fouten'' van de Ligt nog aangeschreven tijdens een periode dat hij een paar hele ongelukkige handsballen maakte in zijn eerste maanden bij Juve. Totaal niet te vergelijken.

4 augustus 2022 om 15:47

Heb Japie zelfs zien opperen dat het kiezen tussen Maguire en De Ligt kiezen lood om oud ijzer is.

4 augustus 2022 om 18:44

@Silverfront Dan zal je vorig jaar de wedstrijden tegen o.a. Villareal en AS Roma wel gemist hebben en de twee eerste wedstrijden die De Ligt voor Bayern heeft gespeeld. Hij grossiert in cruciale fouten. Niet alleen in clubverband maar ook in Oranje

4 augustus 2022 om 18:47

@Ducktaildo De Ligt is jonger dus heeft meer potentie maar op dit moment vind ik het idd lood om oud ijzer. Hopelijk kan hij zich bij Bayern herpakken

4 augustus 2022 om 19:36

Dan kan de vrij er ook weinig van veel fouten bij Inter,en bij het Nederlands elftal.Japie word ook keer kritisch op jou vriendjes (Koeman,Depay,de vrij)maar daar hoor ik je nooit over...

4 augustus 2022 om 19:52

Ik heb helemaal niks met Koeman, Memphis en De Vrij dus wat boeit mij dat nou. Ik verkondig niet voor niks steeds dat ik Van Dijk de enige bijzondere Oranje international vind. Memphis is echter zowat iedere wedstrijd bepalend in Oranje en heeft ook een uitstekend doelpuntenmoyenne bij Barca dus daar kan ik dan moeilijk kritisch op zijn verder. De Vrij maakt idd ook wel eens fouten maar bij lange na niet zoveel cruciale fouten als De Ligt die er echt een abonnement op heeft

4 augustus 2022 om 23:20

Stuur ze een mailtje. Dan zullen ze hem wellicht verkopen en niet opstellen meneer Krekel. Ze hebben maar 67 miljoen betaald.

5 augustus 2022 om 11:58

Precies en United heeft 80 miljoen voor Maguire betaald dus laten we daar ook nooit meer kritisch op zijn

Is nogal een lijstje wat Matthijs doorgaans in de problemen brengt. Waar Frenkie’s status overeind blijft laat de Ligt met regelmaat zien dat ie tijdens 18-19 zoals enkele teamgenoten ver boven zichzelf uitsteeg.

De Ligt was bij Ajax extreem goed in 2018-19 maar lijkt eigenlijk alleen maar slechter te worden. Nog steeds is het een klasse verdediger maar nooit meer zo goed als op zn 17e/18e. Interresant om dat te zien eigenlijk.

Bayern past goed bij de Ligt. Moet natuurlijk nog even wennen aan zijn medespelers en het spel maar heb er heel veel vertrouwen in dat de Ligt gaat slagen daar.
Geweldige verdediger en dat naast van Dijk wordt voor andere landen lastig om doorheen te komen💪🏻

6 augustus 2022 om 10:57

Maar ik denk toch echt dat eerder De Vrij naast Van Dijk gaat staan?

Zeer collegiaal van hem dat hij zoveel veren in de collega steekt met complimenten. Goeie pr motor bij bayern

6 augustus 2022 om 10:54

Wie had hij anders moeten noemen dan aangezien Sane bij de snelste voetballers ter wereld hoort? Spelers als Sane zijn bloed irritant voor verdedigers

Ik dacht dat hij Seferovic zou noemen. Heb de Ligt een aantal keer echt zien zwemmen tegen Seferovic. Maar Sane kan ik heel erg goed inkomen dat hij die noemt. Heel beweeglijk en snel.

Burak Yilmaz jongen.. Turkije - Ned erns in maart veurig joar ofzo... die was je ongetwijfeld even vergeten he.. Ma ag kom nou toch Matthijs.. jij hebt n aantal jaartjes les gehad van 1vd aller allerbeste op jouw positie.. Namelijk van ene G. Chiellini, dus t zit bij jou wel goed vent.. egt woar

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

166 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Bayern München 1 0 0 0
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: Odd van 2.38 voor zege van Bayern München zonder tegengoal

Bayern München trapt de Bundesliga vrijdagavond als regerend landskampioen af met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League in het afgelopen seizoen. Bayern verzekerde zich in april...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren