Schreuder heeft gewenste rechtsback binnen handbereik: Ajax bereikt akkoord

Donderdag, 4 augustus 2022 om 06:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:12

Ajax heeft definitief een akkoord bereikt met het management van Jorge Sánchez, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf donderdag kort na middernacht. De 24-jarige Mexicaanse rechtsback gaat naar verwachting spoedig zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot medio 2027 in Amsterdam houdt. Momenteel wordt door de clubs onderhandeld over de transfersom. Club América vindt dat Ajax het bod op Sánchez moet verhogen en heeft een tegenvoorstel gedaan. Beide clubs gaan elkaar vermoedelijk vinden tussen de vijf en zes miljoen euro, aldus Verweij.

De Mexicaanse club heeft Ajax laten weten een bedrag te willen incasseren waarvan een gelijkwaardige vervanger kan worden gehaald. Het dagblad verwacht dat Ajax ook met Club América spoedig tot een akkoord zal komen, waarna Sánchez naar Amsterdam komt om zijn transfer definitief te maken. De verdediger droomt al jaren van een carrière in Europa en wil de overstap naar Ajax dolgraag maken. Zijn club wil hem de kans op een stap naar Europa niet ontnemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verweij gaf eerder aan dat Sánchez rond de vijf miljoen euro moet kosten. De clubs gaan elkaar vermoedelijk vinden tussen de vijf à zes miljoen. De rechtsback speelde tot dusver 150 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. In 2019 debuteerde Sánchez voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij tot dusver 21 interlands speelde. Daarin was de verdediger één keer trefzeker. Sánchez is van origine rechtsback, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Naast de transfersom zet Club América in op een doorverkooppercentage. Hoe hoog dit ligt wordt niet bekendgemaakt. Sánchez moet bij Ajax de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch. Laatstgenoemde leek lange tijd de beoogde opvolger van Noussair Mazraoui, maar maakte afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) opnieuw geen sterke indruk. De kritiek op het jeugdproduct, dat nog een contract heeft tot medio 2025, nam de voorbije maanden toe.


Poll

Is dit een goede zet van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door ajacio)

Prima versterking verwacht ik. Rensch is gewogen en te licht bevonden tot nu toe, weet ook niet of die ooit het niveau gaat aantikken wat Ajax verlangt. Hopen dat dit een echte verdedigende back is, dat kunnen ze wel gebruiken.

4 augustus 2022 om 07:10

Eens, met wijndal aan de linkerkant zou een verdedigend ingestelde back zeer welkom zijn. De balans tussen Mazraoui en Tagliafico maar dan andersom. Als de ene back aanvallend ingesteld is en de ander verdedigend kom je achterin vrijwel nooit in de problemen doordat er 3 man blijven staan. Van alle reacties die ik gelezen heb over deze Mexicaan kan ik opmaken dat helaas dit ook een aanvallend ingestelde back is.

4 augustus 2022 om 07:18

Dan heb ik nog liever tijdelijk Regeer rechtsback, Timber is absoluut geen rechtsback, laat die maar centraal staan met Blind en daarna Bassie over 2 wedstrijden

4 augustus 2022 om 07:38

6 miljoen voor een international met meer dan 150 wedstrijden in de benen. Zou zomaar ala Tagliafico een dragende kracht kunnen worden. En met Klaiber, Rensch of Regeer ga je het niet redden in de CL ben ik bang.

4 augustus 2022 om 07:47

Want Tagliafico en/of Mazraoui bleef achterin bij een aanval?

4 augustus 2022 om 08:01

Volgens mij speelde Ajax afgelopen seizoen met 2 aanvallende backs. Die 3e man was Alvarez. Ging meestal prima. Het gaat om hoie je het invult. Of het je backs zijn of een middenvelder maakt weinig uit. Het trio Martinez, Timber en Alvarez was prima als verdediging.

4 augustus 2022 om 08:20

Tagliafico/Mazraoui? Verdedigend? Nee, ik volg het niet helemaal...

4 augustus 2022 om 08:06

Rensch begon stormachtig bij ajax alleen sinds vorig seizoen is hij het helemaal kwijt. Ik denk wel als je hem 10 wedstrijden geeft dat hij positief gaat verassen maar die tijd krijg je bij ajax niet meer

4 augustus 2022 om 09:55

Luuk

"die tijd krijg je bij ajax niet meer"

Lijkt ook bij PSV te gebeuren, of gaat Hoever ook 10 wedstrijden krijgen om te groeien?

4 augustus 2022 om 15:49

In de periode met spelers als Sana en Hoesen was dat misschien nog wel gebeurd. Maar voor het niveau wat Ajax nu nastreeft, krijgen spelers inderdaad niet zomaar 10 wedstrijden om zich te bewijzen. Logisch ook, dat gaat precies ook zo in de PL.

4 augustus 2022 om 09:22

Ken jij hem?

De rechtsback bij Ajax wordt sinds trabelsi structureel uitgekotst als die 3 matige wedstrijden speelt dus ik wens hem succes.

Veltman is een clubheld die triest behandeld is door een groot deel van het publiek, van Rhijn kreeg de tijd niet, zelfs vd wiel werd in zijn laatste maanden zeer kritisch beoordeeld, en degene die wel op sympathie kon rekenen kon totaaal niet voetballen, Tete. Mazraoui werd in het halve finale seizoen als zwakste schakel gezien en eigenlijk vorig seizoen pas als goed genoeg ervaren. Op Dest waren mensen ook kritisch omdat ie blind zou zijn.

En nu wordt Rensch, die pas net komt kijken het kerkhof op gegooid. Er is ook iets als vertrouwen geven, want wat je momenteel van Rensch ook vind, het is een Ajax speler en zijn snelheid (altijd een wapen) verliest hij niet.

Als dit een orejuela 2.0 wordt verbaas ik mij ook niet, maar laten we hopen op een nieuwe trabelsi.

Ik weet niet hoe goed deze Mexicaan is maar hij zal ook zijn aanpassingstijd nodig hebben. Nous was in het begin ook niet heel sterk verdedigend. Had toch gehoopt dat Ajax toch nog een beetje de ckub is die zijn eigen jeugd een kans geeft en niet meteen na een matige (geeneens superslechte) voorbereiding afschrijft.

Als Rensch echt niet kan heb je genoeg spelers in de selectie waarmee je creatief kunt zijn.

4 augustus 2022 om 07:15

Je zou eventueel Blind daar kunnen neerzetten, niet ideaal. Maar in een ver verleden bij Groningen speelde hij daar. Of Timber naar back en Schuurs/Alvarez centraal (geen fan om je beste verdediger uit zijn positie te halen). Dan zou Blind op 6 kunnen spelen.

4 augustus 2022 om 07:18

Als beursgenoteerd bedrijf kan je je succes natuurlijk niet laten afhangen van een experiment met een middenvelder op de back positie. Daarmee zet je je successen in de strijd om het kampioenschap en championsleague op het spel. Hij is indd gewogen en te licht bevonden, maar niet gebaseerd op een matige voorbereiding, hij loopt natuurlijk al wat langer rond in Amsterdam.

De competitie staat dit weekend voor de deur en dan moet er een complete selectie staan die op niveau is. Wie weet verrast Rensch ons nog in de toekomst maar voor nu is het doorselecteren en zorgen dat het ons zo min mogelijk punten kost.

4 augustus 2022 om 07:27

Wat een onzin, als je je speelwijze en de kwaliteit alleen maar laat afhangen dat je beursgenoteerd bent dan moet je zo snel mogelijk van de beurs. Wil je wel blijven meedoen met de top 20 clubs van Europa dan heb je gelijk dat er minder geëxperimenteerd kan worden. Of je moet het niveau van de jeugd zo opkrikken dat ze allemaal met gemak de aansluiting kunnen maken met het eerste ook op Europees niveau. Dat lijkt me een utopie. Dus je zal zien, minder frequente instroom meer aankopen. Nu maar hopen dat ze jaarlijks blijven instromen in de CL. Anders heb je een dik financieel probleem

4 augustus 2022 om 07:51

Juist omdat hij al langer rondloopt daar heeft hij al bewezen dat er een reden is dat ze met hem dit jaar de competitie in wilden. Hij heeft toch al laten zien het talent te hebben. En het is niet zo dat een aankoop een zekerheidje is.

Ik weet dat het vergezocht is maar ik denk dat Klaassen die momenteel de 5de middenvelder is een perfecte back zou kunnen worden. Het alternatief voor Klaassen is anders invalbeurten en volgend jaar een stap omlaag, naar Amerika of een ander ver oort.

4 augustus 2022 om 08:08

Rensch gewoon laten staan klaassen komt voetballend tekort op elke positie bij ajax

4 augustus 2022 om 07:28

Van wat ik aan beelden heb gezien is hij verdedigend vrij sterk en als je kijkt naar de wedstrijd van America tegen City, dan had hij Grealish toch wel gewoon in de zak. En dat is toch niet de minste speler. Dat was natuurlijk een oefenwedstrijd, maar hij viel me positief op. Dus ik heb goeie hoop.

4 augustus 2022 om 07:50

Alleen het niveau is de afgelopen jaren gestegen. Ajax wilt een selectie die op Champions League niveau mee kan doen en in staat moet zijn elk jaar te kunnen overwinteren (zelf denk ik dat je dan een andere coach nodig hebt want zie het Schreuder niet doen). Daardoor kan je net wat minder de eigen jeugd een kans geven, alleen tegen de mindere goden in de Eredivisie kan je dat proberen.

4 augustus 2022 om 08:07

Je moet dan juist ook eigen jeugd de kans geven. Als je door de Ajx jeugd bent gekomen heb je in ieder geval de potentie om dat niveau te halen. Een 24 jarige CL-overwinterenwaardige speler vind je niet heel snel voor 5 miljoen. De topaankopen als Bergwijn, Bassey en Wijndal heb je nodig om een waardig team neer te zetten en die moet je aanvullen met jeugd.

4 augustus 2022 om 08:10

Ajax moet jeugd de kans blijven geven. De beste spelers bij ajax zijn al jaren de jeugdspelers. Denk aan frenkie en de Jong. Zonder deze jeugd was ajax nooit tot de halve finale cl gekomen. Geef rensch de kans het gaat maar om een rechtsback. Rensch heeft in het verleden laten zien over veel talent te beschikken geef hem een wedstrijd of 10 komt vanzelf

4 augustus 2022 om 08:22

@LuukTuinbeek

Frenkie en de Jong? Welke de Jong? Heb je het dan nog over Siem? Of verder terug, Nigel? Frenkie de Jong is overigens wel echt geen Ajax-jeugd.

4 augustus 2022 om 09:16

16/17 jaar is alles behalve een klaar product.... wat vind je dan wel jeugd?

4 augustus 2022 om 09:21

Tja op je 21e ben je ook nog niet uit ontwikkeld. Dan ben je toch ook geen jeugd meer? Zo'n jongen is waarschijnlijk op z'n 5e begonnen met voetballen, dat wil zeggen dat hij al meer dan 10 jaar ergens anders heeft gevoetbald.

4 augustus 2022 om 10:16

Frenkie had al zijn debuut in het eerste gemaakt, dan kun je natuurlijk niet meer spreken van een eigen jeugdspeler.
Natuurlijk moet de jeugd nog altijd een belangrijke plek krijgen bij Ajax, maar dan moeten ze wel goed genoeg zijn. Het is ook niet zo dat Rensch geen kansen heeft gekregen. Maar als het e rom gaat moet je er wel staan, anders kun je niet in de basis.

4 augustus 2022 om 08:48

Denk dat het er vooral te maken heeft dat Rensch inmiddels al 2226 minuten voor Ajax 1 heeft gespeeld (competitie + knvb beker). Daarin was hij verre van overtuigend. Dit was denk ik wel de laatste kans voor hem was. Als hij dan tegen psv weer flink tegenvalt (zijn directe tegenstander kan 2x een assist gevev), is het wle een beetje klaar.

4 augustus 2022 om 09:10

Ik weet het niet met Ajax dit seizoen. Belangrijke krachten Martinez, Mazraoui Haller en Gravenberch vertrokken en van de gehaalde spelers is Bassey voor mij nog maar afwachten. Wijndal is echt niet beter dan Tagliafico en Bergwijn is goed, maar speelt op een positie die toch al uitstekend bezet was. Brobbey is gewoon 2 stappen terug tov Haller en ook deze Sanchez is 3 stappen terug tov Nous.

Het zou mij verbazen als Ajax dit seizoen kan overtuigen.

4 augustus 2022 om 09:20

Nico was vooral wisselspeler en vind hem persoonlijk zeker beter dan Blind vooral qua snelheid een verademing. Sanchez kan je nog niks overzeggen, aanvallend is die waarschijnlijk een stuk minder maar verdedigend waarschijnlijk beter. Haller heeft het prima gedaan maar zeker niet 2x beter als Brobbey. Wat een negativeit zeg😂

4 augustus 2022 om 09:07

Scummy rensch heeft vorig jaar ook vaak genoeg laten zien dat hij niet de rechtsback voor ajax 1 is. Gewoon weer terug naar t centrum

4 augustus 2022 om 09:13

Exact, tijd dat Rensch gewoon weer centraal achterin gaat voetballen.

Aan de bal, in de opbouw en qua inzicht is hij stukken beter dan het 1 vs 1 verdedigen en het mannetje uitschakelen.

Prima want slechter dan Rensch, Regeer of Klaiber kan het niet zijn.
Gauw aansluiten en fijn om er een kuitenbijter bij te hebben, Zuid-Amerikaanse voetballers hebben net dat extra beetje gif

4 augustus 2022 om 07:34

Hij komt uit Mexico lees ik hierboven. Dat ligt stukkie noordelijker dan Zuid-Amerika, ;0)

4 augustus 2022 om 07:41

Das waar maar blijven vechters

4 augustus 2022 om 07:35

Mexico ligt in noord Amerika. Maar na het vertrek van Nico, kan Ajax wel wat gif gebruiken.

4 augustus 2022 om 07:42

Klopt foutje maar is van harte welkom

4 augustus 2022 om 08:02

Nigeriaanse Britten ook, 🥲

4 augustus 2022 om 09:58

kevin

Nigeriaanse Britten geboren in Italie

Laten we hopen dat hij juiste 'gif' heeft. Niet dat hi straks de vriendelijke lieve grote reus is..

Prima aankoop waar ajax mee verder kan
Goede statistieken dat buitenlandse clubs hem niet oppikken of ajax was sneller
Kan niet wachten op competitie start

4 augustus 2022 om 08:55

Ik dacht juist gelezen te hebben dat vooral zijn aanvallende statistieken best wel mager zijn. Dus over welke statistieken heb jij het ?

Als een speler 24 is en voor zo'n bedrag naar Ajax mag is de kans dat het een grote versterking wordt echt behoorlijk klein. Met Rensch, Klaiber en Regeer weet je wat je hebt en natuurlijk ga je het moeilijk krijgen in de CL. Het is wat dat betreft jammer dat er wederom voor een aankoop gekozen is en dat er niet gegokt wordt om het ontwikkelingstraject te versnellen.
Als een Nl'se club voor dik 90 miljoen aankopen doet, meer dan de begroting van PSV mag je een JC Cruyff schaal niet verliezen en sterker, je moet fluitend kampioen worden en ver komen in Europa (overwinteren CL of minstens kwartfinale, maar eigenlijk halve finale EL).

We gaan het zien, ik heb er een enorm hard hoofd in dit jaar. Ik denk dat Ajax zich vergallopeert door de jeugdopleiding zo extreem los te laten

4 augustus 2022 om 08:16

Nico was toch van hetzelfde kaliber volgens mij. Was iets van 25 jaar en is voor 4 mio ofzo gekomen. Het kan dus wel. Ik ben het met je eens dat je meer risico loopt bij dit soort spelers en de faalkans groter is. Ik ben het met je eens dat dit toch echt een positie is die vanuit de jeugd ingevuld moet kunnen worden. Als dat niet lukt dan heb ik daar vraagtekens bij.

4 augustus 2022 om 08:26

Magallan was ook van hetzelfde kaliber, Rochus...

4 augustus 2022 om 08:33

Aan de andere kant is de rechtsbackpositie bijna structureel door eigen jeugd ingevuld de laatste ~10 jaar. Als er dan een generatie tussen zit die niet (direct) Ajax 1-kwaliteit is, is dat geen schande toch?

4 augustus 2022 om 08:54

@bongiorno, lees anders mijn hele reactie "ik ben het met je eens dat je meer risico loopt bij dit soort spelers en de faalkans groter is." Lijkt mij een no-brainer om te stellen dat er een redelijke kans op mislukking inzit. Ik geef alleen aan dat met de aspecten die magikhetwete "als een speler 24 is en voor zo'n bedrag naar Ajax mag is de kans dat het een grote versterking wordt echt behoorlijk klein" aanhaalt er ook wel, zeker op de back positie succes is behaald. Zoals bijvoorbeeld met Nico.

4 augustus 2022 om 08:55

Ja het maakt mij niet zozeer uit of het wel of niet gebeurd vanuit de jeugd voor deze specifieke positie. Het gaat mij er met name om dat we 3 spelers op die positie hebben waarvan er 2 jong zijn en 1 je nummer 3 ook voor de eredivisie en mindere europese wedstrijden best oke is.
Als je dan gaat kopen dan ben je mijns inziens teveel aan het kopen om het kopen.
De spitspositie was nodig, linksback alleen als Taglaficio weg ging en dan is nog de vraag waar je voor kiest. Op de vleugels was misschien iets nodig, maar vooral een jongere speler niet perse 1tje van 30mln. We hebben daar immers Antony, Tadic en Berghuis met daarachter Ihatarren, Daramy, Unuvar en mooie aankoop Conceicao.
Op de CV mocht Martinez ook best gewoon vervangen door een talent we hebben immers Timber, Schuurs, Blind en eventueel Magallan en Pierie die in de eredivisie prima kunnen spelen (wel zwakke schakel maar toch). Als je daar iets wilt moet je gewoon doorselecteren eerst.
Daarnaast komt erook weer nieuwe jeugd aan en die wil je kansen geven want niet over 4 jaar terugkopen voor 47 miljoen euro. Dan is mijn tekst altijd kies voor je jeugd of nieuwe talenten (conceicao) en niet voor gevestigde namen.

4 augustus 2022 om 08:17

Je verkoopt ook voor 140 miljoen. Waarom wordt dat punt altijd weggelaten?

Het is niet dat er louter wordt ingekocht en niets wordt verkocht. Uiteindelijk gaan we volgens jouw retoriek er kwalitatief 50 miljoen op achteruit.

4 augustus 2022 om 08:42

Omdat ik kan boekhouden en zie dat Ajax een last van 20mln op zijn balans er bij plust en 6 mln wegstreept. Dat betekent een hogere kostenpost van 14 mln.
Dat betekent dat ze dus gaan teren op hun reserves, niet perse erg.
Ik vind de aankoop van Bassey voor die prijs onbegrijpelijk, ik vind het niet doorselecteren van de oudere rotten onbegrijpelijk, ik vind het onbegrijpelijk dat de eigen jeugd geen kansen krijgt ook al is het vandaag nog twijfelachtig of ze voldoen, dat was in 2018/2019 met Onana bijvoorbeeld ook.

Daarnaast en daar wil ik best een discussie over voeren, wordt de prijs mede bepaald door de club en competitie waar ze spelen. Ajax is wat dat betreft relatief duur in verkopen maar haalt nu ook bij 'dure' clubs spelers op. Je wilt naar de top en haalt geen talenten die sterren worden maar je haalt een bankzitter van Tottenham en een bankzitter van Leipzig, een verdediger van AZ en vooruit een verdediger van een EL finalist. Begrijp me niet verkeerd, het zijn goede spelers maar als dit je naar de top 10 van Europa moet schieten dan is dat theoretisch onmogelijk. Gelukkig wordt er niet op papier gevoetbald.
We hebben vaak raak geschoten met scouting en ik zou dus de categorie spelers 5 tot 12 miljoen graag zien komen en Conceicao valt daar wat mij betreft in en die ontwikkelen tot nieuwe sterren. Als het een jaartje niet lukt jammer dan, maar Ajax is sterk genoeg om in ieder geval in de EL te overwinteren, ook met minder aankopen.

We hebben domweg genoeg jeugdige talenten die ineens grote stappen kunnen zetten, denk desnoods eens aan Jaap Stam vroeger of meer recent van Dijk die Ajax niet haalde omdat Mike van der Hoorn een betere zet was. Rensch, Regeer of een totaal onverwachte speler kan ook ineens zo'n stap zetten en daar zou ik als Ajax altijd op vertrouwen.

4 augustus 2022 om 08:57

Magikhetwete

Even afgezien of wat je allemaal beweert ook waar is, of dat het is verweven met onderbuikgevoel; ik waardeer je onderbouwing en kritische noot en ben het wel met je eens. Het beleid valt te verdedigen, maar als het alleen maar landskampioenschappen oplevert dan is het ook nog vrij overdreven. Als je op elke positie een speler van 5-30 miljoen kunt neerzetten, nogal wiedes dat je in Nederland de dienst uitmaakt (en idd, hoe kun je dan achter elkaar de beker en JC verliezen), maar dit moet ergens toch ook gaan leiden naar iets groters dan dat. Ik vind het bijzonder knap wat Ajax doet, en ik ben psv fan en krijg het m’n strot gemakkelijk uit, maar waar ooit Ajax talenten in de pikorde meteen achter de basis 11 stonden, zie je dat ze nu meer opschuiven naar plek 3. De basis is een aankoop, de vervanger ook en daarna pas het talent. Moet dat anders? Nee, je mag als club natuurlijk zelf bepalen hoe je succesvol wil zijn. En dat zijn ze. Maar ik kan ook steeds beter begrijpen als talenten voortijdig de arena verlaten om ergens anders tweede of eerste keus te zijn.

4 augustus 2022 om 09:11

Het gaat niet om of de balans van Ajax erop achteruit gaat, jij geeft aan dat er voor 90m geïnvesteerd is en dat Ajax alleen al daarom fluitend kampioen moet worden (want blijkbaar is die 90m investering een teken dat de selectie er zo op vooruit is gegaan). Terwijl er zo geïnvesteerd is om de verkochte steunpilaren waardig te vervangen, en eerst nog maar moet blijken of we er niet stiekem op achteruit zijn gegaan.

Leunen op eigen jeugd is ook leuk, maar als je structureel wil overwinteren in de CL kun je toch niet vertrouwen op talenten die wel of niet ineens grote stappen gaan zetten? Als jij constateert dat er geen goeie back, LCV of wat dan ook in de jeugd loopt, die er op CL-niveau zal staan, moet je investeren om je kwaliteit te waarborgen.

Het ene jaar zal meer jeugd doorstromen dan het andere jaar, maar een consequentie van hogere ambities is ook dat het niveau van de jeugd omhoog zal moeten om kans te maken.

4 augustus 2022 om 10:21

Magikhetweten

Dank voor je bijdragen. Heb beiden berichten gelezen en wil wel op aantal punten reageren.

"ik vind het niet doorselecteren van de oudere rotten onbegrijpelijk, ik vind het onbegrijpelijk dat de eigen jeugd geen kansen krijgt"

We hebben al veel mutaties en dan is het nu niet handig om gelijk de ervaring ook door te selecteren. Vooral Tadic heb je nodig als verlengstuk in het veld. Juist ervaren spelers kunnen zorgen voor een goede kader waar nieuwkomers en talent rustig kunnen ontwikkelen. Kijk Real Madrid met de 'oudjes' Benzema en Modric.

Wel tijd dat rustig Blind wordt doorgeselecteerd. Onwijs blij geweest alleen kan je andere spelers inpassen. Bassey, Wijndal en Taylor moeten stokje overnemen.

"een bankzitter van Tottenham en een bankzitter van Leipzig, een verdediger van AZ en vooruit een verdediger van een EL finalist."

Hangt af met welke bril je kijkt. Je kan ook zeggen gekocht:

- basisspeler van Oranje. Jongen waar nog rek in zit. Kent de competitie en wil zich tonen. Na paar jaar (of zelfs goed WK) kan je hem minimaal voor aankoop bedrag weer verkopen. Of (hoop ik) hij blijft komende jaren, neemt stok over van Tadic en zorgt voor stabiele kader. Iemand die weet wat nodig is, wat gevraagd wordt en kunnen wij nog jaren van genieten.

- De aanvoerder van AZ een van je uitdagers. Zit tegen Oranje aan (zelfs bij gezeten) en een van de jongens (met Malacia oa) die moeten strijden voor linksback bij Oranje. Past perfect in het systeem van Ajax, kent de competitie en gretig om beter te worden (wil ook stap maken hierna).

- Een voor UK homegrown speler. Jongen waar nog rek in zat en waar Ajax nu al aantal PL achter zich heeft gelaten. Na verdere ontwikkeling, moet hij minimaal dubbele opleveren richting PL.

"en eventueel Magallan en Pierie die in de eredivisie prima kunnen spelen"

Nee dat kunnen zij dus niet. Pierie heeft laten zien bij Twente te kort komt. Ook bij Heerenveen was het niet goed, alleen toen nog leeftijd mee.

Belangen zijn nu te hoog. Je moet CL halen met de dure huishouding en ambities van Ajax. We kunnen niet blijven hopen, misschien komt het er uit.

Mazzroui won ook concurrentie van aankoop Kristenssen. En zo zijn er meer voorbeelden. Laat Rensch en Regeer maar bikkelen om aan te tonen beter te zijn dan Sanchez. Dan verkopen wij Sanchez weer voor aankoop bedrag. Het is nu te lief bi Rensch. Hij had net niet de rode loper neer gelegd voor Gakpo en paar cocktails zitten inschenken voor hem

4 augustus 2022 om 13:38

Precies dat, wat mij betreft ben je spot-on. Ik vind het niet passen bij de Eredivisie, het kleine Nederland en zeker niet de visie die Ajax nog steeds uitdraagt.
Ik zou ook vertrekken als talent bij Ajax en ik ben zo loyaal als de pest.
Ik vrees gewoon dat Ajax over een jaar of 5 terug bij af is op deze manier, dan kan je beter duurzaam voor plek 20 gaan met af en toe een gelukje dan top 10 nastreven en keihard op je plaat gaan.

4 augustus 2022 om 13:43

Goed punt dat je daar maakt.
Ik denk vooral vanuit het perspectief dat het voor Ajax niet haalbaar is om structureel te overwinteren in de CL. Vanuit die assumptie is het makkelijker om op talenten te vertrouwen. Ik acht Ajax niet rijk en sterk genoeg om structureel overwintering te realiseren, wel om dat een 5-6 van de 10 keer te realiseren. Maar dan moet je niet je levensader weggooien. Ik vind aankopen derhalve ook prima, maar de mate waarin vind ik ondertussen wel echt te gek. Dat vond ik overigens ook al toen Alvarez en Martinez tegelijk werden gekocht.

Wat er overigens verkocht is is denk ik betere kwaliteit dan wat is aangekocht, hoewel Conceicao en Brobbey wel echt potentie hebben om mijn ongelijk te bewijzen, van Bassey en Bergwijn verwacht ik dat niet, mede gezien de prijs.

4 augustus 2022 om 13:49

Thanks voor je reactie.

Doorselecteren: eens, ik zou Tadic ook houden maar helaas Blind wel doorselecteren en Klaassen zeker.
Je reactie op de aankopen: eens, maar dat is ook een wensgedachte een bedrijf moet ook zijn financiele risico's letten en daarmee sluit ik ook aan op "moet CL halen gezien dure huishouding" dat is dus een enorm financieel risico. Ik zou stellen dat het bedrijf een positieve balans realiseert als ze CL halen en het niet halen van CL af kan dekken met positieve jaren.
Het is nu een aantal jaren hosanna, maar de winsten vallen mijns inziens behoorlijk.
Pierie/magallan, deels eens rechterrijtje moet volgens mij prima kunnen. Als dat niet het geval is moet je zorgen dat je die spelers loost of de gevolgen van je risico's accepteren en dat dus even uitzitten. Ik denk persoonlijk dat dat goedkoper is dan nu vol risico en CL een keer missen,

Rensch, eens, maar hij leest en hoort ook het wantrouwen. Ik acht de kans reeel dat hij zich dit seizoen prima ontwikkelt en zeker in de Eredivisie. Dat hij het tegen Gakpo niet helemaal trekt vind ik acceptabel, dat is buiten Ajax gerekend, de beste buitenspeler van de Eredivisie. Op een bepaalt niveau mogen Ajacieden van mij wel iets tekort komen. Gakpo is een voorbeeld, Mbappe natuurlijk ook.

4 augustus 2022 om 08:25

In diezelfde JC schaal die Ajax nooit had mogen verliezen, vergallopperde ze zich door de jeugdopleiding vast te houden. Je as bestond grotendeels uit spelers die via de jeugdopleiding doorstroomde. Gorter, Timber, Taylor. Tegenover Alvarez, Berghuis, Tadic. Blind is eigen jeugd die later terug gekocht is, dus die laat ik in het midden. Vervolgens krijgt Rensch op nog de kans en voila. 3-5. Met een matig verdedigende rensch en een Gorter die echt ver ondermaats presteerde (en bij 3 tegen goals er echt slecht uitzag). Dus kies maar, of eigen jeugd of fluitend kampioen en ver komen in europa. Je team is namelijk zo sterk als je zwakste schakels.

4 augustus 2022 om 08:49

Eigen jeugd is mijn keus dan altijd. We gaan namelijk op deze manier niet fluitend kampioen worden en niet zomaar ver komen in europa. En als we het dit jaar komen dan gaan we in de komende jaren wel nat omdat de onderliggende fundamenten redelijk aan het verrotten zijn.
Het is een kwestie van kijken hoe het model wat je nu uitrolt zich op de langere termijn zal ontwikkelen. We houden te lang vast aan oudere spelers, geven weinig ruimte aan de jeugd en zijn geswitcht van gericht aankopen naar bijna standaard kopen vanuit een doelredenatie dat we een grote club zijn. Onze begroting is nog steeds peanuts en zolang we dat niet snappen en met een begroting van Aston Villa op dezelfde manier proberen te strijden tegen de City's of zelfs Dortmunds van deze wereld gaat het op de lange termijn heel lastig worden. Daarom is/was Ajax ook uniek omdat het een eigen visie had: "wij leiden de sterren van de toekomst op".

Dat beeld verdwijnt helaas steeds meer.

4 augustus 2022 om 08:52

Gorter is gewoon gekocht van Go Ahead he. Is geen eigen jeugd

4 augustus 2022 om 09:13

Heeft voor Go Ahead lange tijd wel in de jeugd gespeeld, beetje grijs gebied misschien.

4 augustus 2022 om 09:22
ninjakai.

Misschien vergaloppeerde (jouw woorden) Ajax zich wel om compleet andere redenen? Taylor was vorig jaar Gravenberch (ook eigen jeugd, vaak hier op VZ verguist), Timber stond er ook al, Mazraoui was ook eigen jeugd, dus dat lijkt me niet de factor die bepalend is. De spelers die vertrokken zijn hebben allemaal vrij snel de kans gekregen zich als jeugdspeler te bewijzen en dat was niet altijd meteen goed, maar als het goed is komt t vanzelf boven drijven.

Als ik zie dat Ajax door aantrekken van Bergwijn ook weer Tadic verhuist naar het midden (waar hij afgelopen jaren goud bleek op de flanken), en dat Tadic daarmee de plek inneemt van Brobbey (die weg ging en terug kwam met misschien wel de verwachting eerste keus te zijn) en die in de oefenwedstrijden ook al Kudus in de spits zag opduiken, dat Wijndal wordt aangetrokken waardoor Blind verhuist naar het midden, maar er daarna gewisseld wordt met Bassey op de flank, waar het toch wel duidelijk leek dat er luchtduels in het midden moesten worden gewonnen (maar Blind moest blijven staan daar?…dan denk ik dat er wat tactische keuzes zijn gemaakt die niet goed uitpakten. de grootste uitdaging van schreuder meer lijkt mij om de juiste mensen op de juiste plek te zetten en het lef hebben om harde keuzes te maken, dus misschien wel topspelers teleur te stellen, die daar dan mee om moeten gaan. Dat zijn dynamieken die relevant zijn in het samenstellen van een elftal met zoveel mogelijkheden. Dat kunnen we de talenten van Ajax toch niet in de schoenen schuiven?4 augustus 2022 om 09:03

Hij heeft nog niet eens een bal op NL bodem geraakt en jij trekt al conclusies? Als Feyenoord hem had gehaald, kostte hij waarschijnlijk de helft.

4 augustus 2022 om 09:12

Je spreekt jezelf tegen overwinteren CL of minstens CL kwart finale om vervolgens te zeggen dat het eigenlijk nog beter moet door de halve finale van de EL te halen. Dat zou dus betekenen dat Ajax niet eens in de CL zou mogen overwinteren.

4 augustus 2022 om 10:39

Haha, Musi
Dat zou wel het ultieme UEFA model zijn om rijke teams zo lang mogelijk in de race voor een prijs te houden. Wanneer ze uit de kwartfinale vd Championsleague vliegen, ze dan weer in te laten stromen bij de EL.

4 augustus 2022 om 09:13

Nou ja Europees MOET je ver komen? Hoeveel geld geven buitenlandse clubs uit? Het staat nog altijd in verhouding. Dus dat ben ik niet met je eens. De JC schaal was de eerste echte wedstrijd dus daar MOET je niet winnen, daarnaast heeft PSV ook niet bepaald stil gezeten en was de arbitrage overduidelijk op de hand van de Eindhovenaren. Ajax heeft het zelf laten liggen maar de omstandigheden waren dusdanig dat het niet alleen daar aan lag. Kampioen moeten ze wel winnen en de beker, mits ze die serieus nemen, ook. Dat ben ik met je eens.

Deze transfer is natuurlijk ook leuk voor Edson Alvarez. Een nieuwe Mexicaanse speler naast hem in de achterhoede waar hij bovendien al eerder samen mee heeft gespeeld bij Club America in Mexico. Zij komen beiden van dezelfde club. Ik lees er eigenlijk weinig over in de comments hier maar dit is natuurlijk ook een substantiële drijfveer voor een jongen als Alvarez om nog wat langer te blijven!

Deze was echt nodig als deze jongen inderdaad verdedigend goed en mannelijker is dan rensch! Zie wel een probleem ontstaan aanvallend op rechts want Anthony vaarde wel bij de aanvallende aspiraties van mazzeroui en wat je nu al ziet is dat hij het een stuk moeilijker heeft met zijn acties omdat de dreiging om hem heen minder is en er gaat op moment veel meer over links... misschien beter is Anthony verkopen alleen dan gaat de breedte een stuk uit de selectie... denk wel dat in het huidige Ajax berhuis beter uit de voeten kan op die plek en dan komt er een plek vrij voor kudus op het middenveld..... puzzel moet nog passen maar denk dat dit wel eens de oplossing kan zijn.

Ondanks dat ik deze hele beste man niet ken ben ik blij dat hij naar Ajax komt. Meer concurrentie voor Rensch die zich daar wellicht door laat prikkelen en de draad weer oppakt en een potentiële tropische verrassing, hopelijk goed gescout.

Ben benieuwd. Slechter dan Klaiber gaat het in ieder geval niet worden. Rensch lijkt het niveau niet opgepakt te hebben. Regeer lijkt nog niet klaar voor het echte werk op die positie.

Mooi, en nou graag nog een goede keeper erbij.

Ik heb wat filmpjes van hem op YouTube bekeken (I know niet de betrouwbaarste bron) maar hij ziet er veel belovend uit. Sterk, snel, goede tackle, vaardig en een passeer beweging in huis. Beetje Mazraoui achtig!

Niet overtuigd van deze man. Heeft geen geweldige techniek en zijn voorzetten zijn heel matig. Dat zijn toch wel belangrijke afspecten van een back. Een 24-jarige voor 5 miljoen; krijg een hoog Magallan/Klaiber gevoel

Zolang Blind centraal staat, blijven de backs problemen houden denk ik, ongeacht wie je er neer zet. Blind is gewoon te langzaam om corrigerend op te kunnen treden. Blind linksback zou veel beter zijn volgens mij. En dan twee snelle centrale verdedigers, wellicht Bassey en Timber?

4 augustus 2022 om 11:53

Deze manier van denken gaat Ajax de kop kosten dit seizoen. Iedereen in dit elftal moet zich zo aanpassen dat de zwakke punten van Blind en Tadic gemaskeerd worden. Dat kan nog tegen de teams uit het rechter rijtje maar tegen teams als AZ en Vitesse gastdirigent al fout ben ik bang. Schreuder durft die 2 toch niet op de bank te zetten.

Niet slim, je had gewoon geduld moeten hebben met Rensch. Was twee jaar geleden nog het talent van het jaar. Heeft in principe alles in huis. Maar een jaar niet gespeeld en mentaal wat moeilijkheden daardoor. Nu koop je een houten klaas voor de rechtsback...

Ze bereiken een akkoord, maar dat akkoord is alleen tussen hem en Ajax
Nu zijn de clubs aan de beurt
En als die rond zijn, dan kan er witte rook de lucht in

Een goede back is nooit weg,nu hebben we nog geen topper op die plek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren