Jasper Cillessen keert met het oog op het WK terug en tekent bij ‘zijn’ NEC

Woensdag, 3 augustus 2022 om 22:22Guy Habets • Laatste update: 22:33

Jasper Cillessen keert terug bij NEC. De doelman uit Groesbeek gaat volgens de NOS en ESPN Valencia verruilen voor zijn jeugdliefde, waar hij in 2010 debuteerde in het eerste elftal en een transfer naar Ajax verdiende. De medische keuring staat voor donderdag op de planning, waarna hij meteen gepresenteerd zal worden.

Dat de 33-jarige goalie ervoor kiest om naar NEC te gaan, mag een verrassing heten. Cillessen was een paar weken geleden nog in beeld om eerste keeper bij PSV te worden, maar de Eindhovenaren kozen uiteindelijk voor Walter Benítez. Ook werd de Oranje-international nog gelinkt aan Ajax en AZ. Het zou echter aan Marcel Boekhoorn, de investeerder van NEC, te danken zijn dat Cillessen dit seizoen in het Goffertstadion te bewonderen is. Hij zou persoonlijk naar Valencia zijn gereisd om de doelman over te halen, meldde Voetbal International.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Cillessen behoort samen met Gonçalo Guedes en Maxi Gómez tot de grootverdieners bij Valencia en zou mede daarom niet in de selectie zijn opgenomen voor het oefenduel met Nottingham Forest (1-1). Een vertrek van Cillessen zou voor los Che daarom betekenen dat er nieuwe spelers kunnen worden ingeschreven in LaLiga. Een vertrek van Cillessen hangt al langere tijd in de lucht. Afgelopen seizoen kwam de 63-voudig international met name in de tweede seizoenshelft maar weinig in actie. Dat kwam deels door blessures, maar ook doordat Giorgi Mamardashvili voor het leeuwendeel van de duels de voorkeur kreeg boven Cillessen.

Met het WK in Qatar in aantocht zal het belangrijk zijn voor de doelman om aan spelen toe te komen. De afgelopen twee jaar speelde de ex-keeper van Barcelona, Ajax en NEC slechts zeven interlands. Ook dat had deels met blessures en een coronabesmetting te maken, maar de doelman werd ook een aantal keer niet geselecteerd of opgesteld. Bij NEC lijkt Cillessen wel te kunnen rekenen op speeltijd, ondanks de aanwezigheid van keepers als Robin Roefs, Danny Vukovic en Mattijs Branderhorst. Laatstgenoemde was vorig seizoen de eerste man onder de lat in Nijmegen en maakte een prima indruk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

128 reacties (laatste reactie door london calling)

De nationale keeper van Nederland keept bij NEC, dat klinkt toch tamelijk treurig

3 augustus 2022 om 22:28

Nja hij heeft al tijden niet meer al eerste doelman bij NL gekeept natuurlijk en het is nog maar de vraag of ie dat gaat doen als ie op niveau NEC zijn doel schoon moet gaan houden.

3 augustus 2022 om 23:07

@InkeMontana. Je zegt dat hij al tijden niet meer als eerste doelman bij NL gekeept heeft. Misschien is je korte termijn geheugen niet zo goed? Cillessen keepte gewoon tegen Wales en België. LVG zag hem meteen als eerste keeper. Als hij fit is dan is hij altijd al de Nr. 1 keeper van Nederland. Het is geen geweldenaar maar hij is wel de beste wie we hebben. Maakt weinig tot haast geen fouten. Wat we niet kunnen zeggen over Bijlow. Het zal iig gaan tussen Cillessen en Bijlow, zijn ze beide fit dan keept Cillessen gewoon. Leuk dat hij naar Nec gaat. Ik snap niet dat Ajax hem niet heeft gepakt. Daar staat dadelijk Pasveer als nummer 1 in de wei en die is gehaald als 2e of 3e doelman.

3 augustus 2022 om 23:57

Vind het een geweldige stunt van Marcel Boekhoorn en de club. Verheug me al op de derby in het GelreDome. Zou het nog leuker vinden als Pasveer weer bij Vitesse onder de lat zou komen te staan.

4 augustus 2022 om 00:14

“ Nja hij heeft al tijden niet meer al eerste doelman bij NL gekeept natuurlijk”

Afgelopen Nations League-wedstrijden was ie tegen de Belgen, waar Oranje met de sterkste opstelling speelde, gewoon eerste keeper.

4 augustus 2022 om 07:54

Ik vind cillissen nou niet de beste die we hebben dat is bijlow
Probleem alleen is dat die regelmatig geblesseerd is

4 augustus 2022 om 09:56

Foutje paauwen, Bijlow is de eerste keeper hoor, Cillessen mag net meedoen.

3 augustus 2022 om 22:31

Juist bij NEC gaat hij als keeper meer te doen krijgen dan wanneer hij bij bijv. Ajax of PSV had getekend. Sowieso wel fijn om hem weer wekelijks in actie te zien. Daarnaast is LvG de coach, die ook spelers als BMI, Clasie, Janssen en Schouten bij Oranje haalde. Dus de club zegt niet zoveel. Het is niet alsof Cillissen met een krabbel onder het NEC-contract direct een mindere keeper is geworden dan 2 maanden geleden tegen Belgie.

3 augustus 2022 om 22:42

Als de keeper van GAE geweldig keept moet hij het op een hoger niveau laten zien maar als Cillessen naar NEC gaat kan hij laten zien dat hij veel ballen kan stoppen zodat ie wordt opgeroepen?

3 augustus 2022 om 22:50

Hij zal dit vast wel met van gaal besproken hebben als dit zijn reden is

3 augustus 2022 om 23:02

Verschil is dat cilissen het al op een hoger niveau heeft laten zien en de keeper van bijvoorbeeld go ahead nog niet eerder op dat niveau heeft gespeeld.
Ik verwacht met deze keuze overigens dat hij geen eerste keeper gaat worden. Mits bijlow fit en in vorm wordt hij denk ik de eerste keeper

4 augustus 2022 om 02:07

De keeper van (bijvoorbeeld) GAE vergelijken met de voormalig en mogelijke eerste keeper van Oranje die het al heeft laten zien op een WK en Champions League wedstrijden. Snap je het verschil niet of begrijp je het niet?

4 augustus 2022 om 07:52

Verschil is dat cillissen al een tijdje bij oranje zit

4 augustus 2022 om 08:00

‘Snap je het verschil niet of begrijp je het niet’ ik snap in ieder geval het verschil tussen deze 2 niet zo.

5 augustus 2022 om 16:05

Ik snap én begrijp het verschil wel. Voor mij is cillessen sowieso eerste doelman als Bijlow niet fit is. Maar cillessen hoeft niet extreem veel ballen te gaan pakken bij NEC om zijn plek in de selectie van NL te pakken vind ik. Laat elke keer weer zien waarom hij er bij hoort te zitten. Dus hoeft hij niet deze stap te maken met oog op het WK. Deze stap maakt hij gewoon om lekker thuis te zijn. Niks meer, niks minder.

3 augustus 2022 om 22:32

De nationale keeper van nederland keept bij feyenoord, maar dan moet ie wel fit zijn

3 augustus 2022 om 22:38

Haha bijna nooit zijn keepers vaak geblesseerd maar de 2 Nederlandse keepers zijn om de haverklap geblesseerd. Gaan we straks met Drommel, Flekken en Krul naar Qatar.

3 augustus 2022 om 22:40

Ik zou een fitte Cillessen altijd boven een fitte Bijlow kiezen.

3 augustus 2022 om 22:44

En ik zou een fitte bijlow tegenwoordig boven een fitte cillessen kiezen. Gok dat dit beide toch met een clubsvoorkeur te maken heeft.

3 augustus 2022 om 22:49

@Rutger: Ik zou Flekken en Bijlow 1 en 2 maken. Met een voorkeur wel voor Bijlow

3 augustus 2022 om 23:31

Persoonlijk vind ik als Pasveer zijn niveau haalt. Dat hij mee moet. Die speelt bij Ajax in de CL. Is rustig heeft veel ervaring. Bijlow mee en Flekken. Dat zijn de beste keepers mits in vorm en fit. Een keeper moet rust en vertrouwen uitstralen. Dat heeft Pasveer. Cillessen die heeft toch geen uitstraling. En als je dan ook nog een keer bij NEC gaat keepen dan zou dat een schande zijn voor het Nederlands voetbal als hij eerste doelman wordt.

4 augustus 2022 om 00:17

Flekken kan mij in Oranje tot nu toe eigenlijk totaal niet bekoren, heeft nog amper een bal tegengehouden. Bijlow en Cillessen ontlopen elkaar niet veel waarbij Bijlow de toekomst is maar Cillessen de (toernooi-)ervaring heeft. Pasveer zie ik niet zo snel gebeuren, tenminste niet als eerste keeper. Natuurlijk een half jaar goed gedaan bij Ajax maar werd toen volgens mij ook niet opgeroepen.

4 augustus 2022 om 05:45

Omdat hij ten tijde van de interland periode geblesseerd was inderdaad. Dan heeft het niet zoveel zin om hem op te roepen.

4 augustus 2022 om 06:34

Drommel is laatste keer al niet opgeroepen dus zal nu helemaal niet meer gebeuren. Denk dat dan gewoon pasveer opgeroepen gaat worden als die weer gaat keepen.

4 augustus 2022 om 10:01

@tomasderksen, ik zou ondanks mijn clubvoorkeur ook een fitte Bijlow als 1e keeper verkiezen. Cillessen, mits fit, zou ik wel meenemen.

3 augustus 2022 om 22:32

Hangt af, of onze LvG ook hierin geadviseerd heeft

3 augustus 2022 om 22:35

Heb er precies 0% vertrouwen in. Als hij 21 wedstrijden keept is dat veel..

4 augustus 2022 om 17:11

Dat hoeft ook niet, er zijn maar 14 competitie wedstrijden voor het WK, als hij die maar door komt is het prima voor hem

3 augustus 2022 om 22:43

Ach Jan Jongbloed was keeper van FC Amsterdam en Roda JC toen hij WK finales keepte.

3 augustus 2022 om 22:55

En dat deed hij niet bepaald goed, matige keeper was het, met Van Beveren hadden we minstens een wereldtitel, wellicht twee.

3 augustus 2022 om 23:10

Jongbloed was een fantastische lijnkeeper, niets op af te dingen over zijn kwaliteiten want waren gewoon goed.
Van Beveren was van een andere categorie, die was echt fantastisch maar door omstandigheden met bepaalde spelers ging hij niet mee zonde, net zoals volgens mij mister Psv Willy vd Kuylen wat een schot had hij zeg.

3 augustus 2022 om 23:43

Die omstandigheden mogen ook wel gewoon bij naam genoemd worden. Cruijff wilde perse dat Jongbloed speelde omdat hij vond dat van Beveren niet goed genoeg kon voetballen. En van Beveren en VD Kuylen hadden in mijn ogen terecht geklaagd bij Michels. Ze vonden het niet terecht dat Cruijff en Neeskens zich later dan de rest mochten melden omdat ze bij Barcelona speelden en niet hoefden te komen voor zoals Cruijff het noemde "onbelangrijke oefeninterlands". En Cruijff was niet gediend van die kritiek, en iedereen weet dat Cruijff in 74 de opstelling bepaalde.

4 augustus 2022 om 06:37

Cruyff heeft meer oranje carrières in de kiem gesmoord. Dat was echt een vervelend trekje van hem. Verzamelde alleen maar jaknikkers om hem heen. Had die open gestaan voor kritiek waren we gewoon wereldkampioen geworden. Maar je laat de verreweg beste Nederlandse keeper ooit thuis. Echt belachelijk.

3 augustus 2022 om 22:48

Hij krijgt iig genoeg werk te doen tijdens de wedstrijd bij NEC om zijn vorm te hervinden.

3 augustus 2022 om 22:56

Maar bij Nec krijgt hij het wel druk. Wordt goed getest. Bij een Ajax, Psv of Twente is dat veel minder normaal gesproken.

4 augustus 2022 om 05:47

Snel Twente in dat rijtje proppen 😉

4 augustus 2022 om 09:03

Alleen op de training krijgt hij zaadballen haha

3 augustus 2022 om 23:09

Het kan verkeren, als hij laat zien een prima doelman te zijn dan kan hij mee toch?
Bij NEC krijg je waarschijnlijk iets meer te doen dan bij Ajax of Az zoals gezegd on de tekst.

3 augustus 2022 om 23:23

Alleen in Nederland komen spelers alleen in aanmerking voor Oranje als ze bij Ajax, PSV of Feyenoord spelen. AZ is hier recentelijk bijgekomen. Als Cillessen gewoon presteert (lees: voor het WK een keer of vijf de nul houdt bijvoorbeeld), waarom zou het dan uitmaken bij welk team hij speelt? Het is momenteel behelpen qua keepers, maar Cillessen behoort mits fit gewoon tot de beste drie keepers van Nederland.

4 augustus 2022 om 05:19

Plus, hij zal een stuk meer te doen krijgen bij NEC onder de lat dan bij een PSV of Ajax!

4 augustus 2022 om 17:37

Valt wel mee hoor. Ook in andere landen komen spelers vooral uit voor top clubs.
En in Nederland en veel andere middelgrote-kleinere voetbal landen speelt een groot deel van de selectie in het buitenland waardoor vaak alleen de 2e-3e keus nog in de eigen competitie speelt en dan zit je al snel bij de top clubs.

Maar in Nederland komen spelers van andere clubs wel eens uit voor Oranje. Iedereen lijkt in deze discussie bijvoorbeeld te vergeten dat Cillessen voor het eerst werd opgeroepen toen hij nog bij NEC speelde. (zegt ook wel iets over het talent wat hem toen werd toegedicht natuurlijk)

3 augustus 2022 om 23:57

Aan de andere kant. Het is toch ook heel mooi en goed voor de Eredivisie dat een speler van dat niveau voor NEC gaat spelen? Ook al zit er mogelijk wat vergane glorie tussen, vind ik het leuk dat je spelers als hij en Schone bij NEC ziet, Burak bij Fortuna, de Guzman bij Sparta, Dost bij Utrecht etc, zeker gezien er sowieso altijd jonge talenten rondlopen.

Was denk ik bij AZ ook meer dan welkom geweest, die hebben in mijn ogen echt geen goede keepers.

4 augustus 2022 om 00:10

Ik vraag me alleen af wie ajax nu als eerste of tweede keeper gaat halen

4 augustus 2022 om 07:46

Nee hoor. Feyenoord.

4 augustus 2022 om 08:43

Is wat anders dan dat-ie van de traditionele top 3 afkomstig is, he? Moet je wel even aan wennen, he? Begrijp mij niet verkeerd, maar of een keeper nu bij Norwich, NEC of SC Freiburg keept moet niet uitmaken. NEC is gewoon een vrij stabiele middenmotor.

Ik vind het fantastisch deze transfer. Laat ze maar lullen! Forza NEC!

4 augustus 2022 om 17:09

Los van of hij daadwerkelijk eerste keeper is - wordt tijdens het komende WK zegt het vooral iets over het Nederlandse keepersgilde

Met het oog op het WK? Die gaat alleen maar goals incasseren bij NEC. Hoeveel mag ie door laten gaan om baar het wk te mogen

3 augustus 2022 om 22:29

Ik denk ook niet dat hij met een dergelijke stap, zicht houdt op een plek voor het WK… Dat lijkt me sterk in ieder geval. Maar met Louis weet je het nooit…

3 augustus 2022 om 22:40

Hij gaat hier meer reddingen verrichten dan bij PSV of ajax waar je 1 á 2 ballen per wedstrijd op doel krijgt

3 augustus 2022 om 22:57

Daarom moet je kijken hoeveel het verschil is tussen expected goals en daadwerkelijke goals. Het aantal reddingen zegt niet zoveel.

3 augustus 2022 om 23:09

Daarom kreeg hij ook zijn eerste uitnodiging toen hij bij NEC eerste keeper was.... lekkere drogreden.. Keept bij NEC dus niet goed genoeg ....

4 augustus 2022 om 17:15

Het gaat er natuurlijk om hoeveel hij er tegen gaat houden, niet hoeveel hij er om zijn oren krijgt.

Oké, nou dat is dan wel een enorme upgrade qua keeper, naam en niveau. Gaaf voor NEC natuurlijk! Volgende uitdaging: niet meer geblesseerd zijn.

Oprecht een hele gave transfer van NEC! En ook echt een fantastische doelman voor de club. Met Cillessen halen ze echt een jongen van de club terug met bakken aan ervaring. Dit soort transfers maken de Eredivisie alleen maar leuker!

3 augustus 2022 om 22:34

het is echt bizar haha..

Begon met Yilmaz bij Fortuna, daarna echt veel leuke en interessante transfers.

Veel nieuwe spelers die even leuk zijn om te gaan volgen.

Wordt echt leuk seizoen zo

Leuke stunt maar ook wel weer sneu voor Branderhorst. Benieuwd of hij eens langere tijd fit kan blijven want we hebben alleen maar keepers in oranje die continu in de lappenmand liggen

3 augustus 2022 om 22:31

Heel blij mee, wel dubbel gevoel vindt branderhorst echt niet slecht, maarjaa die zal wel moeten banken nu

4 augustus 2022 om 00:21

Natuurlijk is het ergens wel sneu maar aan de andere kant zou Brandenhorst NEC ook gewoon verlaten als er een veel beter alternatief voorbij zou komen. Dat is simpelweg nu wat er gebeurd, NEC krijgt de kans om een veel betere keeper te halen en pakt die logischerwijs.

4 augustus 2022 om 06:16

Dat is maar de vraag of hij beter is. Ik heb Cillessen altijd maar een matige keeper gevonden. NEC had dat geld beter in een paar goeie spelers kunnen steken.

Flinke verassing!
Vind het super dat hij weer bij ons NEC keept maar vind het tegelijkertijd lullig voor Branderhorst.
Nu nog een geweldige spits en we doen lekker mee

Ik zie NEC ,eventueel met Cillissen, niet direct meedoen in de top van Nederland. Kortom, geen enkele bondscoach zal een keeper selecteren die bij een middenmotor in Nederland.

3 augustus 2022 om 22:36

En waarom niet. Bij NEC wordt hij juist aan het werk gezet en kan hij zich onderscheiden.

3 augustus 2022 om 22:38

Padt werd ook een tijdje geselecteerd in zijn bij groningen. Ik denk dat alles nog mogelijk is voor cillesse

3 augustus 2022 om 23:11

Idd Padt werd ook geselecteerd of is Groningen opeens de top van de Eredivisie dan heb ik wat gemist

4 augustus 2022 om 03:05

Hij werd geselekteerd toen hij 12 jr trig bij NEC speelde...

Dit mag met recht een stunt worden genoemd. Bijzondere keus van hem want om nou keeper te worden bij uitgerekend NEC met oog op het Wk. NEC heeft inmiddels wel een leuk team bij elkaar gesprokkeld ben benieuwd of ze kunnen gaan verassen!

Dappere stap van Cilissen, hopelijk keept hij de wereld en krijgt hij zichzelf weer op de kaart. Dat is hem wel gegund

Voor het WK? Een basisplaats bij NEC lijkt me onvoldoende.

3 augustus 2022 om 23:31

Een basisplaats bij Ajax en PSV leverden de Nederlandse doelmannen Pasveer en Drommel ook geen plekje in Oranje op, dus de club waar iemand keept zegt niets.

Met de selectie van NEC op dit moment heeft ie in ieder geval genoeg mogelijkheden zich te onderscheiden. Van leeuwen denkt volgens mij dat hij nog bij Twente zit, 18 selectiespelers en grootverdieners (voor NEC) halen op een positie waar ze eigenlijk niemand nodig hebben. Iedere linie bij NEC kan wel wat versterkingen gebruiken, terwijl ik branderhorst vorig jaar heel behoorlijk vond keepen. Cillessen is uiteraard beter, maar gezien de krappe en (naar mijn mening) matige selectie hadden ze zijn salaris beter kunnen uitsmeren over meerdere versterkingen. Maar Ted staart zich waarschijnlijk nog altijd blind op Locadia die uiteindelijk niet zal komen. Wat ben ik blij dat Ted weg is bij Twente en wat heb ik een medelijden met NEC supporters.

3 augustus 2022 om 22:46

Hahaha, Ted haalt Schone en Cillessen terug, haalt Tannane en heeft met Marquez vorig seizoen een echte leider achterin gehaald. Ted doet het gewoon goed, als promovendus tot de laatste wedstrijd meegedaan in de strijd om de play offs zonder dat er geld was. Er moet alleen nog wel een spits, buitenspeler en een verdediger bij, dan zijn we compleet. Als hij wel Locadia haalt, dan hebben we gewoon een ijzersterke as staan.

3 augustus 2022 om 22:55

Tannane is wachten tot hij te zwaar is of ruzie krijgt met een trainer/teamgenoot. Marquez is mij eerlijk gezegd nooit opgevallen, maar dat kan ook aan mij liggen. Jij vind dus dat alleen op die posities iets bij moet? Tenzij NEC een geweldige jeugd heeft en je daar wat van kan laten aansluiten mag er toch nog wel meer bij. Een CV, extra linksback, 2 middenvelders, linksbuiten, spits en rechtsbuiten als Tavsan nog weg gaat. Seizoen begint zondag al he. Ted is als vanouds vrij laat op gang aan het komen. Maar misschien ben jij sneller tevreden dan ik dat zou zijn.

3 augustus 2022 om 23:29

Volgens mij heb je inderdaad geen NEC gekeken als Marquez je nooit is opgevallen… Maar zoals ik al zei, een verdediger moet erbij, een centrale inderdaad. Al is Marquez en Kramer sterk genoeg, er is amper back up inderdaad. We hebben met El Karouani en Verdonk de linksback goed bezet. Op het middenveld is het al dringen met Tannane, Schone, Proper, Baldursson, Bruijn en waarschijnlijk Duelund (die ook als buitenspeler inzetbaar is). Mattsson en Cissokho op linksbuiten is prima bezet. Dan hebben we inderdaad nog een extra spits nodig en een rechtsbuiten. Dit is niet vreemd. NEC heeft nooit de selectie voor de eerste wedstrijd compleet gehad omdat de technisch directeuren vaak toch wachten op de buitenkansjes en de inkomende transfers van andere clubs waar andere spelers moeten vertrekken.

3 augustus 2022 om 23:35

De twee back-posities vind ik juist het slechtst bezet. El Karouani en Van Rooij zijn niet constant genoeg, Verdonk verdedigt nog steeds door het midden uit en Bronckhorst heb ik ook weinig goeds zien doen tijdens die invalbeurten. Verder met je eens dat er nog een centrumverdediger, buitenspeler en spits bij moet komen. Het liefst zie ik ook wat geld in de kas komen door spelers met nog een jaar contract (Van Rooij, El Karouani, Tavsan etc) te verkopen. Of anders verlengen, maar nu zijn we weer spelers aan opleiden/klaarstomen voor toekomstige concurrentie of buitenlandse clubs.

3 augustus 2022 om 23:49

Volg ze niet op de voet maar pak wel eens een wedstrijdje mee. Guth vond ik de betere, maar dat is weer een ander verhaal. Ik zei linksback maar bedoelde rechtsback. Elkarouani en Verdonk is prima, van Rooij ook maar Bronkhorst komt heel flink tekort. Verder vind ik op het middenveld en Tavsan na dat er nog veel middelmaat en onervaren spelers rondlopen, kun je niet op bouwen. Het spitsen verhaal duurt ook veel te lang, ze hadden al eerder moeten doorschakelen. Locadia wilt liever niet naar NEC, dat merk je aan alles. Was zeker een aanwinst geweest maar ik zie dat niet gebeuren. Dus nog 2 cv's, rechtsback, 2 buitenspelers en een spits zijn nodig vind ik. Dat is echt heel veel een paar dagen voor de seizoensstart. En dan nog afwachten of iedereen (Tavsan) blijft.

4 augustus 2022 om 01:46

Guth was de kompaan van Marquez in heel veel wedstrijden, maar nooit de leider van het elftal, het is een gewoon een voorstopper die mede door de contractsituatie van Odenthal een basisplek kreeg, zoals terug te vinden is in heel veel nieuwsberichten. Daarom is er een reden dat Marquez en Odenthal beide ongeveer 1000 minuten meer hebben gespeeld centraal achterin dan Guth. Het is ook knettergek dat Fortuna meer dan een miljoen betaald voor Guth op basis van een paar wedstrijden. Al had ik Guth zeker nog wel een jaartje op huurbasis bij NEC willen zien naast Marquez, hij is een prima verdediger. Buiten het middenveld (waarvan jij eerst nog vond dat er twee bij moesten) en Tavsan loopt er volgens jou te veel middelmaat. Tavsan heeft buiten zijn dreiging ook veel te weinig rendement met 5 goals en 1 assist in 30 wedstrijden, al is het zeker een ruwe diamant. Terwijl Bruijn, Mattsson en Duelund met minder minuten gemiddeld dezelfde statistieken of betere neer kunnen zetten, terwijl zij vaker niet voorin speelde. Ook jongens te onervaren noemen terwijl ze minstens 2 jaar vaste basisspeler zijn vind ik wat te ver gaan. Dat er spelers bij moeten komen is duidelijk. Maar jij verwacht misschien dat NEC mee wil gaan doen voor de 6de tot 8ste plek. Maar dat is niet realistisch en waarschijnlijk totaal niet de doelstelling na een jaar gepromoveerd te zijn. We moeten niet gaan doen alsof de selectie wat er nu staat voor de volle 100% in het linkerrijtje gaat eindigen… Het verwachtingspatroon ligt echt veel lager dan jij denkt. Alleen met nog een centrale verdediger, spits en buitenspeler kunnen we meedoen in de strijd voor Play offs. Ondanks dat de selectie denk ik niet minder is dan vorig seizoen is dat wel nodig. Het is alleen wel een heel goede zaak dat spelers als Cillessen, Schone en Tannane bij NEC spelen, dit kan alleen maar een grotere reden zijn om voor NEC te kiezen bij twijfels. Cillessen en Schone zijn beide gewoon internationaal bekende spelers met staat van dienst.

4 augustus 2022 om 08:46

Ik weet uit zeer betrouwbare bron dat na Schöne en nu dus Cillessen meerdere grote namen richting Nijmegen komen. Een Locadia valt daar dus zeker onder. Maar dat wordt allemaal komende weken vervolgd en meer duidelijk. Ted van Leeuwen heeft tot zover echt puik werk geleverd. Als ik dan toch één dingetje moet aansnijden: een extra aanvaller annex buitenspeler zou lekker zijn.

Wie had dit verwacht????? Een enorm stunt van Boekhoorn, wie tevens eigenaar is van de HEMA. Hij heeft Jasper vast een jaar gratis rookworsten beloofd. Voor een hoog salaris hoef je niet bij NEC te voetballen. Groeten Klaas

3 augustus 2022 om 22:37

Noujaa als marcel boekhoorn wilt kan die exht wel in hoof salaris neerleggen ben je op de hoogte van zijn vermogen???

3 augustus 2022 om 22:42

Boekhoorn is geen eigenaar van HEMA meer. HEMA is nu in handen van de familie van Eerd (zelfde als Jumbo). Dit is al ruim een jaar geleden gebeurd.

Goede aankoop van NEC! Met recht een stunt te noemen. Of het ook een goede stap is van Cillessen “met oog op het WK” vraag ik me af, maar goed. Tuurlijk hij heeft een plek nodig om te spelen, maar dat zou hij altijd nog wel op hoger niveau(lees middenmoot Duitsland oid) kunnen.

Ik snap overigens verder wel dat hij terug gaat naar waar hij vandaan komt. Is toch al 33 en heeft al prima verdiend waarschijnlijk, maar nogmaals met oog op WK… Ik zet hier vraagtekens bij.

3 augustus 2022 om 22:47

Als hij wordt opgeroepen als hij niet speelt zal hij ook opgeroepen worden als hij bij NEC speelt, zo simpel is het. 33 jaar is voor een keeper natuurlijk gewoon een leeftijd waarmee je nog wel een paar jaar vooruit kan. Zeker een keeper als Cillessen bij een club als NEC.

3 augustus 2022 om 23:01

Nee dat is zeker waar, maar als hij het redelijk doet(lees niet absolute uitblinker) bij NEC, ben je natuurlijk zo buiten de selectie. Pasveer als eerste keeper van Ajax passeert je dan. Zo simpel is het ook wel. De factor van (sub)topclubs heeft cillessen altijd beschermd. Die vervalt nu en dan krijg je keepers als Flekken, Bijlow en Pasveer die gewoon je voorbij gestreefd zijn.

4 augustus 2022 om 01:51

Ik weet niet of dat nou echt zo is. Alle keepers die je opnoemt hebben niet de staat van dienst en ervaring in Oranje, laat staan überhaupt internationaal. Daarbij wordt Cillessen ondanks dat hij nergens keepte ‘gewoon’ opgeroepen. Juist met ritme lijkt het mij vanzelfsprekender dat hij een van de opties blijft voor het aankomend WK. Zeker als NEC de eerste seizoenshelft boven zichzelf uit kan stijgen en leuk mee kan doen in het linkerrijtje.

4 augustus 2022 om 09:26

Zo simpel is het? De trainingen bij Valencia zijn van een veel hoger niveau / intensiteit, dan bij NEC hoor.Jasper is niet veel beter als Bijlow, ,zijn redelijk gelijkwaardig. Bijlow keept bij Feyenoord, waar het niveau hoger is en ook Europees voetbal wordt gespeeld. Dan heb je nog Flekken en Pasveer, beide heren keepen ook op een hoger niveau ( Bundesliga en CL)

Niks geen WK voor Cillessen s.v.p. Hij speelt bij NEC, daarmee kan je toch niet aankomen op een WK? De andere landen lachen zich rot, voor zever ze dat niet al doen. We hebben al een stel grabbelaars rondlopen (bijlow, Drommel, Krul) en in het verleden ook Zoet, en die twee blessuregevoelige opa's (stekelenburg en Pasveer), zijn wel redelijk maar daar kan je ook niet meer mee aankomen en nu zou Cillessen ook nog een optie zijn ook. Flekken dan maar alles laten spelen of aan Edwin van de Sar vragen of hij nog 1 toernooitje de handschoenen zou willen aantrekken als tweede keeper.

3 augustus 2022 om 22:55

Ik lag mij eigenlijk rot om jouw reactie. Net of het anderen boeit dat onze keeper die bij Ajax, Barcelona en Valencia heeft gespeelt nu terug is naar zijn jeugdliefde.

3 augustus 2022 om 22:56

Wat een onzin. Cillessen werd zelfs opgeroepen toen hij op de bank bij Valencia maanden niet speelde. Dan is dit toch een stuk beter lijkt me.

3 augustus 2022 om 23:04

Ja, maar voor zijn blessure speelde hij wel bij Valencia en hij speelde ook af en toe bij Barcelona. Je hebt het over (sub)topclubs.

Hiervoor hield hij een pasveer buiten de selectie, maar je gaat niet de eerste keeper van Ajax die het gewoon goed doet buiten de selectie laten voor de keeper van NEC. Tenzij hij daar echt een absolute uitblinker is.

4 augustus 2022 om 00:30

“ maar je gaat niet de eerste keeper van Ajax die het gewoon goed doet buiten de selectie laten voor de keeper van NEC.”

Tenzij de bondscoach de keeper van NEC gewoon beter vindt dan die van Ajax. Ik vind het allemaal nogal voorbarig, alsof Cillessen opeens een veel mindere keeper is. Want laten we wel wezen, Pasveer heeft het een halfjaar goed gedaan bij Ajax en werd ook in die periode niet opgeroepen. Van Gaal heeft daarnaast volgens mij altijd veel vertrouwen in Cillessen gehad, Cillessen heeft hem nooit in de steek gelaten, lijkt me sterk dat dat vertrouwen meteen weg is na zo’n transfer. Wie er eerste keeper wordt in Qatar maakt mij iig niet veel uit maar Van Gaal lijkt me niet iemand die puur kijkt naar status of bij welke club iemand speelt. Die kiest voor degene waarvan hij denkt dat die het beste kan uitvoeren wat gevraagd wordt.

4 augustus 2022 om 09:05

De trainingen van Valencia zijn van een veel hoger niveau dan bij NEC. Da is wel een erg groot verschil hoor. Ik denk dat Jasper hiermee zijn plek heeft weggegeven aan Pasveer, als die weer zo presteert als vorig jaar.

3 augustus 2022 om 23:40

Stekelenburg redelijk noemen, is natuurlijk niet serieus te nemen. De beste man doet er, met alle respect, grofweg een paar tellen over om een schot uit de hoek te tikken. Cillessen is mits fit gewoon een van de betere Nederlandse keepers. Punt. Als hij de eerste 14 wedstrijden van komend seizoen 5 keer de nul houdt, doet hij het beter dan Pasveer bij Ajax of Bijlow bij Feyenoord met veel betere selectie en meer aanvallende speelstijl.

4 augustus 2022 om 09:31

Club maakt niet uit, maar denk dat het wel klaar is bij Oranje. Cillissen is niet veel beter dan Bijlow of Flekken en keept nu ook nog eens een stuk lager. De training bij NEC is van een veel lager niveau en intensiteit dan bij Ajax PSV of Freiburg. Deze stap lijkt op afbouwen, dat mag natuurlijk, maar daardoor speelt die geen Europees voetbal en traint op een lager niveau. Gezien de andere keepers zou het een begrijpelijke keuze zijn van LvG om Cillessen niet meer op te roepen.

4 augustus 2022 om 14:08

Trainen op een hoger niveau is echt wel minder belangrijk dan wedstrijdritme. Met deze redenatie is de tweede of derde keeper van een betere club altijd beter dan Cillessen, die op wereldtopniveau heeft gekeept.

4 augustus 2022 om 15:42

Trainen op hoog niveau is naar mijn mening echt wel belangrijk om juist op de toppen van je kunnen te zijn, en dat is nodig op een Wk.het niveau verschil tussen Valencia en NEC is redelijk groot, met alle respect voor NEC hoor. Maar dat houd ook gewoon in dat hij op een training minder hard hoeft te werken bij NEC. te Bij NEC is er veel minder uitdaging dan bij bijv Ajax en Feyenoord. Zoals ik ook al aangaf is Jasper niet veel beter dan Bijlow, als die al beter is.

4 augustus 2022 om 16:19

Vergeet niet dat hij drie weken voor het WK gewoon volle bak mee moet trainen met Oranje, daar went hij zo aan. Het verschil tussen Valencia en NEC is inderdaad heel groot. Valencia is in de goede jaren een subtopper in Spanje. Maar de kwaliteiten en ervaring van Cillessen is bewezen en heeft straks weer wedstrijdritme. Ik kan me niet voorstellen dat dit een issue gaat zijn voor hem.

Dat zag niemand aankomen.

Wel leuk dat die nu al terug keert naar de club waar het begon, ipv kiest voor het geld.
Hier kunnen veel voetballers nog een voorbeeld aannemen.
Het had bijvoorbeeld Wijnaldum gesierd als die ook terug was gekeerd naar een Feyenoord of PSV.

Nee, ik kan hier wel respect en waardering voor opbrengen👍

Misschien wil Danjuma ook wel ff terug keren op het oude nest!
Prachtige transfer voor NEC zeg, vind het echt leuk. Had gehoopt dat hij op een hoger niveau eerste keeper zou zijn, maar prima. Zeg wat je wil maar de Eredivisie is zoveel sterker en heeft zoveel meer aanzien dan jaren terug. Echt leuk om te zien, spelers bij alle clubs waar je rekening mee moet houden.

Eerlijk is eerlijk. Dit is de leukste Nederlandse transferperiode in hele lange tijd!

Op het eerste gezicht natuurlijk een geweldige sensatie, maar toch ben ik van mening dat NEC (lees: Boekhoorn) zich meer op emotie dan op ratio baseert. Volgens mij zou Boekhoorn zijn geld beter uitgeven aan versterkingen op andere posities, met Branderhorst hebben ze namelijk al een prima keeper die nu wordt afgeserveerd terwijl hij het altijd goed gedaan heeft. En ja op andere posities zal je niet in staat zijn om zo'n grote naam te halen, maar per saldo denk ik dat dat wel beter zou zijn dan Cillessen halen terwijl je eigenlijk geen keeper nodig hebt.

4 augustus 2022 om 01:55

Je vergeet denk ik alleen dat Cillessen meer gaat brengen dan alleen kwaliteit. Dit is gewoon een internationaal bekende speler en jaren de eerste keeper geweest van ons nationale elftal (wie weet mee naar Qatar). Dit kan een extra reden zijn voor spelers om naar NEC te komen met spelers als Cillessen, Schone en Tannane. Dit is ook ambitie tonen en willen laten zien NEC naar een hoger plan te tillen. Wie weet kan deze transfer meer teweeg brengen.

Voor het WK? Een keeper van NEC is nou niet echt wat je wil bij het Nederlands Elftal. Enige voordeel voor hem is dat we niet echt hele goeie keepers hebben in Nederland. Alleen Bijlow, Flekken en Krul komen nog enig zins in beeld naast Cillessen.

3 augustus 2022 om 23:43

Dus liever een keeper op het tweede niveau van Engeland in Oranje? Ik denk dat Pasveer dan nog beter mee kan als derde keeper. Ik ben benieuwd naar Cillessen en denk dat als hij gewoon degelijk keept, in het vizier van Louis van Gaal blijft. Het is momenteel helaas kiezen tussen de minst slechte keepers bij Oranje. Een echte uitblinker, zoals Van der Sar destijds, zit er helaas niet tussen.

4 augustus 2022 om 01:57

Liever nooit spelen bij Valencia of wekelijks aan de bak bij NEC? Ik snap niet waarom hier zo vreemd over wordt gedaan over de voormalig eerste keeper van het Nederlands elftal. Sowieso heeft Cillessen het eigenlijk altijd gewonnen van Krul.

Gemiste kans voor Ajax. Had prima kunnen concurreren met Pasveer. Lekker bezig NEC!

Toffe transfer. Versterking voor de competitie! Wel bizar dat de eerste of tweede keeper van Nederland bij NEC komt te voetballen.
Al met al begint de competitie er wel steeds leuker op te worden.

Met het oog op het WK.. net zoals de rest van ons, op de bank thuis ja

4 augustus 2022 om 01:58

Haha, Cillessen gaat hier enorm dik voor betaald krijgen heb ik ergens gehoord… Dat zijn bijna topclub bedragen.

Aan de andere kant, hij krijgt wel lekker veel te doen. Dat kan ook goed zijn voor het Nederlands Elftal.

Ik kan me nog herinneren dat toen NEC eerstedivisie speelde...er een excellerende middenvelder voor Oranhe werd opgeroepen...
En daarna een uitstekende carriere volbracht..prima dus dat Jasper aan zn oude club dacht!

Of zullen de Ajax lovers liever Gorter in Oranje zien- hoe zullen ze hem erin lullen?

Zonde voor de talentvolle keeper Brandehorst. Had het zeer goed gedaan. NL heeft al zo weinig goede jonge keepers en deze komt mss op de bank te zitten.

Zonde dat die naar NEC gaat. Als NEC hem kan betalen is hij vast niet duur, Waarom heeft Ajax zich niet gemeld? Of heeft de directie de JCS niet gezien? Gorter verdiend wat speel minuten wellicht, maar zeer zeker niet goed genoeg als 1e goalie momenteel. Niet geleerd van vorig jaar blijkbaar betreffende het keepers probleem. Cillessen is een prima goalie! Is hij geblesseerd, dan heb je Pasveer nog!

Ik snap Ajax echt niet, er moet echt nog een doelman worden gehaald, beter Gorter verhuren.

Ik wacht wel af met de vlag uit te hangen totdat N.e.c. zelf met het bericht naar buiten komt, maar het zal een goede stunt zijn.
Jasper heeft 6 jaar lang buitenlandse avonturen mee mogen maken, met de beste spelers op het veld gestaan en ook er mee mogen trainen.
Mocht dit gerucht een feit worden en mag Jasper dan nog steeds voor Oranje uitkomen, dan is hij de eerste speler sinds Romano Denneboom die voor Oranje (eenmalig in 2004) uitkomt terwijl hij voor N.e.c. speelt.
De keuze die soms niet begrepen wordt van Jasper om naar N.e.c. te gaan is logischer dan dat het lijkt.
Zal hier zijn speelminuten maken die nodig zijn om in Oranje te spelen, heeft in Nijmegen een staat van dienst en zal er na zijn actieve voetbalcarriere wellicht in een andere functie binnen N.e.c. van dienst kunnen zijn voor de club. Daarnaast lijkt Jasper mij een familieman en Groesbeek is zowat de achtertuin Nijmegen, dus lijkt mij een logische beslissing.

4 augustus 2022 om 09:15

zeker een prima transfer voor NEC, maar denk dat hij zich in zijn voet schiet. Er zit al weinig verschil tussen Bijlow en Jasper, waar Bijlow op een hoger niveeau traint en voetbalt, zie europese campagne, Dan heb je nog Flekken en Pasveer, keepen en trainen beide ook op een hoger niveau, bundesliga en europees voetbal. Als Pasveer weer zo'n seizoen draait bij Ajax, dan zou het logisch zijn dat hij mee gaat als 3e goalie.

Super transfer voor NEC! Alleen wel ontzettend treurig dat wij straks op het WK staan met een keeper van Nec.. Wordt in elk geval een leuk Eredivisieseizoen!

4 augustus 2022 om 09:36

Die gaat niet mee hoor. Cilliseen is niet veel beter dan Bijlow en Flekken en gaat nu ook nog eens op een lagr niveay voetballen. Daar bedoel ik mee dat de trainingen van een lager niveau zijn en hij mist europees voetbal.. Daarbij speelt Flekken in de Bundesliga. Als Pasveer weer een top seizoen draait, is het de ideale 3e keeper voor oranje Denk dat Cillissen het zichzelf juist m.b.t. oranje het een stuk moeilijker heeft germaakt..

4 augustus 2022 om 10:12

Misschien wordt Qatar wel de laatste WK voor Jasper, is geen ramp. De volgende is als hij 37 is. Nog steeds een prima keeper overigens, en al helemaal voor N.e.c. waar hij de nodige ervaring mee zal brengen.

Ik hoop dat Bijlow gewoon dit seizoen fit blijft, dan hoeft Cilissen ook niet mee naar het WK. Wellicht als 3e keeper. Constant geblesseerd of wel een andere smoes waarom die niet keepte bij Valencia...

Vond hem persoonlijk al geen uitstraling hebben en een redelijke keeper, maar niet meer dan dat.

Wel leuk voor NEC. Prima keeper voor dat niveau (al denk ik dat hij bij Ajax ook 1e keeper had kunnen worden)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder20
L. SchöneMiddenvelder20
Pedro MarquesAanvaller20
O. TannaneAanvaller21
E. TavşanAanvaller21
S. El KarouaniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

281 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 NEC 1 0 0 0
2021/2022 Valencia 17 0 1 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal had helder antwoord klaar op rentree van Cillessen bij NEC

Jasper Cillessen heeft in een interview met De Telegraaf uitgebreid tekst en uitleg gegeven bij zijn verrassende overstap naar NEC. De geboren en getogen Nijmegenaar noemt zijn terugkeer in het Goffertstadion...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren