Groningen houdt voet bij stuk na miljoenenbod: ‘Wij willen óók presteren’

Woensdag, 3 augustus 2022 om 19:53Guy Habets

Jørgen Strand Larsen mag niet vertrekken bij FC Groningen. Een bod van tien miljoen euro, uitgebracht door het Engelse Middlesbrough, is volgens Voetbal International resoluut afgewezen door technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die van plan is om zijn topschutter vlak voor de seizoensstart niet meer te laten gaan. "Wij willen óók presteren", liet hij optekenen.

Er is sprake van buitenlandse interesse voor de Noorse spits, voor wie Bologna en nu dus ook Middlesbrough serieus in de markt zijn. Eerdere biedingen van rond de zeven miljoen euro werden echter al afgewezen en Groningen heeft nu zelfs besloten om ook een bod van ongeveer tien miljoen euro uit Engelse hoek van tafel te vegen. Fledderus, die niet wil ingaan op bedragen, legt op de clubsite uit waarom. "Voor een bepaald bedrag kon hij gaan met een doorverkooppercentage. Komt dat niet op tafel, dan is het van de baan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Dat gold tot en met de laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna", gaat de technisch directeur verder. "Ook dat was duidelijk voor Jørgen en zijn zaakwaarnemer. Die afspraak is nu van tafel en nu proberen we er alles aan te doen om Jorgen binnenboord te houden. Bologna heeft twee keer geboden, net als Middlesbrough, dat een stuk meer bood dan Bologna. Hij ziet zo'n stap zitten, maar snapt de club ook. Wij willen met Jorgen in gesprek over een opwaardering van zijn contract. Dat is de status op dit moment. Hoe het gaat lopen, weet niemand, maar wij gaan er alles aan doen om hem met een goed gevoel binnenboord te houden."

Groningen nam Strand Larsen in de zomer van 2020 voor 1,1 miljoen euro over van het Noorse Sarpsborg 08, waar de spits een groot deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Larsen werd als jeugdspeler door Sarpsborg uitgeleend aan AC MIlan, maar wist in Milaan bij het Onder 19-elftal geen indruk te maken. Uiteindelijk brak Strand Larsen door in de hoofdmacht van Sarpsborg, waarin hij in 61 officiële wedstrijden negen keer scoorde en hetzelfde aantal assists gaf. Bij Groningen ontwikkelde de spits zich razendsnel. In 67 officiële wedstrijden was Strand Larsen goed voor 26 doelpunten en acht assists.

Met name in het afgelopen seizoen maakte Strand Larsen indruk met veertien doelpunten in de Eredivisie en drie in de TOTO KNVB Beker. Naast Bologna en Middlesbrough had ook Feyenoord hem deze zomer op de radar. Als hij tóch deze zomer nog de deur uitloopt, zal Strand Larsen hoogstwaarschijnlijk het uitgaande transferrecord van Marcus Berg evenaren of verbreken. De Zweedse spits vertrok in 2009 voor maar liefst tien miljoen euro naar Hamburger SV. Na Berg zijn Luis Suárez (Ajax, 2007) en Ritsu Doan (PSV, 2019) met een bedrag van 7,5 miljoen euro de hoogste uitgaande transfers bij FC Groningen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Kijk, dit is onderhandelen. Niet ten koste van alles je selectie verzwakken, helemaal niet als de financiële situatie het toelaat. Die Engelsen zijn vaak wel zo gek om weer terug te komen met een verhoogd bod.

3 augustus 2022 om 20:05

10 miljoen is voor een club als Groningen enorm. En al helemaal voor een beperkte spits als strand larsen. Als hij dit seizoen er maar 8 in schopt verlies je al je waarde. Erg gewaagd spelletje van fledderus dit.

3 augustus 2022 om 20:09

Fledderus is wel aan het pokeren ja. Maar misschien pakt hij juist daardoor wel de jackpot en dan is het weer geniaal.

3 augustus 2022 om 20:17

Eens met MyVision. Het moet ook maar eens klaar zijn dat de buitenlandse clubs hier voor een appel en een ei spelers kunnen weghalen. Als die Engelsen Strand Larsen echt willen hebben verhogen ze nog wel.

3 augustus 2022 om 20:38

Tien miljoen voor strand Larsen is alles behalve een appel en een ei.

3 augustus 2022 om 20:44

Ik snap dit ook echt niet van clubs hebben ze zo slechte scouting dat ze niks met veel geld kunnen? Voor een club als Groningen is 10 miljoen de hoofdprijs lijkt mij daar halen ze zo 3/4 goede spelers voor terug. Ik snap er echt niks van het is niet zo dat Strand Larsen de hele eredivisie kapot speelt ofzo.

3 augustus 2022 om 21:41

Met je eens, het is geen Haaland maar vindt (en haal) maar eens op zo korte termijn een vervanger.

3 augustus 2022 om 22:12

Strand-larsen is een ander type speler, maar natuurlijk wel 1 die veel meer waarde vertegenwoordigd.

3 augustus 2022 om 23:30

Hoezo beperkt ?
Voor Groningen gewoon een goede spits en zoals blijkt vinden meerdere clubs dat ook .
En hij is nog jong natuurlijk ..

3 augustus 2022 om 23:06

Ik snap niet dat iedereen JSL zo'n beperkte spits vindt. Hij scoort er vorig seizoen in een zeer beperkt Groningen 14 in 32 wedstrijden, waaronder een aantal echte pareltjes. Ik weet niet of hij 10 miljoen waard is, maar D.pranjic en El Fenomeno doen alsof 4 miljoen voor hem teveel is.

Toch grote bedragen die een club als Groningen laat liggen. Een topclub kan het Europese startgeld als argument dat zo'n speler dat geld nog oplevert, maar dat gaat hier toch echt niet op.

3 augustus 2022 om 20:40

We hebben afgelopen jaren al genoeg verkocht. Groningen is financieel stabiel en heeft nog geld in de kas.

3 augustus 2022 om 21:53

Daarnaast nog 2 miljoen voor nieuwe spits(en) en volgend jaar echt nog wel 5 waard dan is het risico maar 3 miljoen. Zal nog steeds veel zijn voor een club als Groningen maar wel meer in perspectief.

4 augustus 2022 om 00:08

Klopt, Groningen zal niet degraderen, maar ik denk dat Europees voetbal er ook niet in zit. Met of zonder Strand Larsen, zo heel groot zal het verschil op de ranglijst uiteindelijk niet zijn. Dan kan je beter nu 10 miljoen pakken, heb je een mooie oorlogskas voor de komende jaren en kan je Groningen structureel naar een hoger niveau brengen.

Dat is nu naar als het bod wordt verhoogt zullen ze niet meer weigeren. Begrijpelijk dat ze niet direct accepteren

Ondanks een moeizaam seizoen heeft Groningen echt ambities. Met het afwijzen van dit bod maken ze dit ook nog weer eens duidelijk. Opzich heb ik er ergens wel vertrouwen in, maar ergens zit het Jørgensen scenario ook in mijn hoofd. 10 miljoen is veel voor Groningen. Helemaal voor een spits die ook zeker zo zijn beperkingen heeft.

3 augustus 2022 om 20:08

Hij is een stuk jonger als Jorgensen destijds en dus nog veel leerbaarder ik vind die vergelijking dus wel wat scheef. FCG doet het goed denk ik om hier niet op te happen. Als hij weet door te ontwikkelen zal de vergoeding voor FCG hoger uitvallen

5 augustus 2022 om 01:29

Ik bedoel meer dat het écht niet zeker is dat het dit seizoen weer zo goed gaat. Hoe jong je dan ook bent, clubs gaan die tien miljoen nooit meer betalen.

Wat een bedrag voor een modale eredivisiespits die bij de top 6 van Nederland geeneens in de basis zal staan. Tien miljoen weigeren, dat is een slechte zet van Groningen.

3 augustus 2022 om 20:07

Larsen zou zeker wel in de basis staan bij Feyenoord of AZ

3 augustus 2022 om 21:59

we hebben net een mexicaans international voor in de spits gehaald. denk niet dat deze jongen bij ons in de basis zou staan

3 augustus 2022 om 22:42

Hahahah. Deze man gaat echt niet boven een Mexicaans international in de basis staan hoor.

3 augustus 2022 om 23:10

@alianate Mexicaans international, maar 4 goals in 16 wedstrijden vorig seizoen en het seizoen ervoor bij een team dat subtop speelt. JSL scoort er 14 in 32 in een hogere competitie, met een lager draaiend team. Ik ben heel benieuwd, maar qua cijfers doet JSL dan niet voor hem onder toch?

4 augustus 2022 om 10:33

R.Vatros Mexico speelt regelmatig interlands waar ze niet of nauwelijks beroep doen op spelers uit Europese competities. Jiminez van Wolves is namelijk de 1e eerste spits van Mexico, maar tegen zeer kleine voetballanden uit de regio Midden-Amerika wordt er ook regelmatig gekozen om de spelers die in Europa actief zijn thuis te laten.

3 augustus 2022 om 20:07

Zou een slechte set kunnen worden, als hij niet meer voor dit bedrag gaat worden verkocht. Maar als Groningen door de langste adem een verhoogd bod krijgt, dan was dit een geniale move. En als hij blijft, bij wijze van topscorer wordt en daardoor nog meer oplevert is het dubbelwin van Groningen. Het blijft ook een beetje gokken, die transfermarkt. Helemaal voor alles wat onder de top van NL zit.

4 augustus 2022 om 00:59

Ahah deze man zou bij alle eredivisieclubs basis staan op ajax en psv na. Heb het idee dat jullie groningen niet volgen. Jsl is voor zijn lengte nog technisch ook, een perfecte spits

Net als die keer met Ritsu Doan. Fledderus vroeg het dubbele en werd teruggefloten door de directie. Moest ie psv bellen om toch een transfer te bewerkstelligen.Neemt niet weg dat ze mogen vragen wat ze willen.

3 augustus 2022 om 20:10

Bjorn Meijer hetzelfde verhaal, maar dit pakte wel positief uit. Dit was een stuk recenter.

Zeer goed gedaan en als hij bij FCG iets meer kan verdienen in ruil voor een jaar extra en hij ontwikkelt door dan wordt het cashen voor De Trots vh Noorden

Hoop centen en een risico wat ze nemen, maar ik snap op zich de keuze om hem te willen houden. Ben benieuwd wat SL er zelf van vindt. Als die heel graag naar de CS wil, dan kan dat nog een factor worden.

Strand Larsen is natuurlijk geen 10 Miljoen waard. Dit is een gemiste kans voor Groningen want zoveel geld ga je echt niet meer voor hem krijgen. Middlesbrough schakelt gewoon weer door. En Groningen blijft met Strand Larsen zitten waarvan ze weten dat hij een transfer wil maken. Dus die gaat een keer voor minder dan 10 miljoen weg

Groningen toont wel lef. Ik heb het idee dat die Fledderus sowieso een moeilijke onderhandelaar is. Maar gaat één goede speler het verschil maken? 10 miljoen is veel geld.

Mooi om te zien dat nu ook de subtoppers in Nederland voet bij stuk houden als het gaat om verkopen van hun toppers. Positieve ontwikkeling dit voor de Eredivisie. Denk dat Fledderus wel overstag gaat wanneer het bedrag oploopt naar 15 miljoen.

Aan de ene kant begrijpelijk.

Maar 10 miljoen, dat zijn toch serieuze bedragen voor een club als Groningen.
Zulke bedragen worden er toch niet snel meer op tafel gelegd voor een speler van Groningen.

Europees voetbal halen ze zeer waarschijnlijk toch niet aan, het wordt weer middenmoot. Dan zijn dit toch lekkere inkomsten.

Ik zou hier toch serieus over nadenken.

Enerzijds goed dat je niet zomaar elk aanbod accepteert, maar 10 miljoen euro is wel erg veel geld. Het is niet zo dat hij ze er aan de lopende band inlegt en het is de vraag of je ooit nog zo'n bod krijgt. Anderzijds zal ook Groningen maar wat graag willen terugkeren in de subtop en het aankoopbeleid van Fledderus is toch wel zeer wisselvallig te noemen. Toch moet je wel een relatief goedkope spits kunnen vinden die er zo'n 14 per seizoen maakt. Dat is totaal niet indrukwekkend.

3 augustus 2022 om 20:29

In een ontiegelijk defensief Groningen onder Buijs is 14 goals (waar overigens geen strafschoppen tussen zaten) een stuk indrukwekkender dan bijvoorbeeld de 21 van Haller in een zeer dominant Ajax of de 16 van Van Wolswinkel waarvan de helft penalty's.
Weinig spitsen die in het elftal van vorig jaar 14 goals zouden maken.

3 augustus 2022 om 21:17

Dat vind ik een drogreden. Hij is verantwoordelijk voor de meeste doelpunten binnen de selectie en het aanspeelpunt in de aanval. Giakoumakis scoorde meer dan het dubbele in een veel slechtere ploeg. Veertien goals is simpelweg niet indrukwekkend.

Bovendien is statistisch gebleken dat hij moeite heeft een bal vast te houden (best belangrijk voor een pure spits), z'n passing is hopeloos, daarentegen is hij in de lucht wel weer sterk. Ook heeft hij de meeste shots per game met bijna 2. Hij is dus ook nog eens niet bepaald bijzonder productief. Het zijn geen dramatische statistieken, maar voor 10 miljoen mag je absoluut betere cijfers verwachten...

3 augustus 2022 om 21:29

Ik heb het ook niet over de kwaliteit van de ploeg, ik heb het over de behoudende speelstijl waarin hij moest fungeren. Wanneer je amper in de buurt van een goal komt zeggen shots per game natuurlijk niet zoveel, als spits ga je dan vanuit de meest onmogelijke plekken schieten.
Hij heeft zich afgelopen jaar juist erg sterk ontwikkeld als aanspeelpunt, ook niet gek wanneer je twee jaar lang alleen maar lange ballen krijgt.

slechte zaak, volgend seizoen loopt hij gratis de deur uit als hij niet verlengt... of hij is stukken minder waard....

3 augustus 2022 om 21:07

Jij bent duidelijk niet op de hoogte. Larsen heeft nog een contract tot 2024 met een eenzijdige optie die alleen door Groningen gelicht kan worden voor nog een jaar. Feitelijk ligt hij dus nog gewoon 3 jaar vast. Flederus kan zijn poot dus nog wel eventjes stijf houden

3 augustus 2022 om 21:10

Mani had ooit een soortgelijke constructie bij Groningen, die wou graag een stap maken. Groningen wou hem houden en bood een verbeterd contract. Mani weigerde en vervolgens werd zijn contract dus onder dezelfde voorwaarden met een jaar verlengd. Lullig voor hem maar hij had zichzelf ermee

3 augustus 2022 om 21:18

Mani? Mahi?

Ik vind het wel mooi om te zien hoe veel clubs in de eredivisie bezig zijn. De competitie is de afgelopen jaren met een flinke opmars bezig. Waardoor clubs ook groter zijn gaan denken.
Hopelijk kan de eredivisie dit doorzetten.
Ik heb ook het gevoel dat dit mogelijk is.
Feijenoord is bezig met een opmars en onder Slot kunnen ze sportief en vooral financiël grote stappen maken. AZ heeft ook zeker nog ruimte om sportief te groeien en kwa transfers doen ze het al jaren goed. Maar de clubs die nu echt moeten profiteren en doorpakken zijn Utrecht, vitessen, Groningen en Heerenveen. Wanneer deze clubs bedragen van +10miljoen gaan ontvangen voor hun spelers gaan wij echt de concurrentie aan met de Franse competitie over een aantal jaar.
Misschien ben ik te positief maar ik krikg een beetje de jaren 90 gevoel

Als Groningen supporter zeg ik voor 10 miljoen -> strik erom.

Sorry, maar het is een erg beperkte spits..
10 miljoen met een leuke bonus moet je gewoon doen...

Dit is ook niet te verkopen aan de beleidsbepalers.

Riskant om zo'n bod te weigeren, heel veel meer ga je nooit voor hem krijgen, maar één keer een minder seizoen of een blessure en zijn waarde daalt direct met 50%.

Die gaat volgend jaar weg voor de helft, dat zie je gewoon gebeuren.. Ik snap heel goed dat je clubs zoals Twente en Groningen niet hun beste spelers willen verkopen, maar de kans dat je hiermee zo erg op je bek gaat is gewoon erg groot. Je moet ook op het juiste moment kunnen verkopen en van dat geld weer nieuw talent scouten.

3 augustus 2022 om 23:35

Je moet het publiek wat trouw komt kijken ook wat bieden .
Op dit moment heeft Groningen geen goede vervanger .
Je kunt als club niet nogmaals zo k seizoen draaien als afgelopen jaar .

Het is ondertussen in ieder geval duidelijk dat het Danny Buys uitstekend gelukt is om spelers beter en dus ook meer waard te maken. Groningen heeft al een uitstekend verkoop record over de laatste jaren. Daar komt nu in ieder geval een waardevermeerdering van Strand Larsen van 9 miljoen bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VerripsKeeper10
R. BalkerVerdediger10
I. MäättäVerdediger10
N. KasanwirjoVerdediger10
M. te WierikVerdediger10
L. DuarteMiddenvelder10
D. IrandustMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Groningen 1 1 0 0
2021/2022 FC Groningen 32 14 5 0
2020/2021 FC Groningen 31 9 1 0
2020 Sarpsborg 08 16 2 3 0
2019 Sarpsborg 08 23 4 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren