Engelse club wil FC Groningen overtuigen en uitgaand transferrecord evenaren

Woensdag, 3 augustus 2022 om 15:17Wessel Antes • Laatste update: 15:48

Middlesbrough overweegt de door FC Groningen opgestelde barrière van tien miljoen euro te doorbreken voor Jørgen Strand Larsen, zo meldt journalist Reon Boeringa van Voetbal International woensdagmiddag. De Engelse club is serieus geïnteresseerd in de 22-jarige spits en wil voldoen aan de wensen van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Eerder deze zomer werden biedingen van het Italiaanse Bologna op de Noor nog resoluut van tafel geveegd. Naar verluidt wilde Bologna zo’n zeven à acht miljoen euro betalen voor Strand Larsen. Toen gaf Fledderus aan dat een verkoop voor Groningen alleen bespreekbaar was bij een buitensporige transfersom. Middlesbrough lijkt vlak voor de start van de competitie in Nederland toch nog toe te willen slaan. Of Strand Larsen een overstap naar de Championship ziet zitten is niet bekend.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Groningen nam Strand Larsen in de zomer van 2020 voor 1,1 miljoen euro over van het Noorse Sarpsborg 08, waar de spits een groot deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Larsen werd als jeugdspeler door Sarpsborg uitgeleend aan AC MIlan, maar wist in Milaan bij het Onder 19-elftal geen indruk te maken. Uiteindelijk brak Strand Larsen door in de hoofdmacht van Sarpsborg, waarin hij in 61 officiële wedstrijden negen keer scoorde en hetzelfde aantal assists gaf. Bij Groningen ontwikkelde de spits zich razendsnel. In 67 officiële wedstrijden was Strand Larsen goed voor 26 doelpunten en acht assists.

Met name in het afgelopen seizoen maakte Strand Larsen indruk met veertien doelpunten in de Eredivisie en drie in de TOTO KNVB Beker. Naast Bologna en Middlesbrough had ook Feyenoord hem deze zomer op de radar. Bij een vertrek naar Middlesbrough zal Strand Larsen hoogstwaarschijnlijk het uitgaande transferrecord van Marcus Berg evenaren. De Zweedse spits vertrok in 2009 voor maar liefst tien miljoen euro naar Hamburger SV. Na Berg zijn Luis Suárez (Ajax, 2007) en Ritsu Doan (PSV, 2019) met een bedrag van 7,5 miljoen euro de hoogste uitgaande transfers bij FC Groningen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door guust0)

Voor 10 miljoen verkopen zeg ik als Groningen fan. Bijna de helft van de jaarbegroting. Ben een beetje bang voor een Jorgensen verhaal anders.

3 augustus 2022 om 15:33

Tuurlijk verkoop je hem voor 10 miljoen. Als je daar serieus over moet nadenken is er iets serieus mis.

3 augustus 2022 om 15:53

Fledderus heeft ook duidelijk gezegd dat hij vanaf 10 miljoen mag vertrekken. Prima deal voor Groningen, al lijkt het mij lastig om nu een waardige vervanger te vinden..

3 augustus 2022 om 16:41

Als vervanger iemand zoeken die te huur is, zodat je de tijd hebt om een definitieve vervanger ook goed te scouten. Scoutingsnetwerk van Groningen is doorgaans prima, en hebben ze niet nog Postema rondlopen voor in de spits?

3 augustus 2022 om 19:14

Als Postema onze eerste spits wordt, wordt het lang seizoen. Maar 10 miljoen kun je niet laten schieten.

Voor een club als Groningen zijn dit natuurlijk serieuze bedragen, maar om nu net voor de competitiestart zo'n belangrijke schakel in je team te verliezen...

3 augustus 2022 om 15:29

Ik snap het dilemma dat je opwerpt, maar dit is echt een no-brainer. Zo’n bedrag weigeren in onze positie is wanbeleid. Larsen kost ons wel 2 a 3 posities op de ranglijst, maar onder de nieuwe trainer verwacht ik dat we alsnog ergens in de top 10 eindigen zonder Larsen. Met een beetje geluk haal je nog een leuke spits terug.

3 augustus 2022 om 15:34

Afgelopen seizoen ging het niet echt geweldig en ik weet niet wat Groningen tot nu toe binnen heeft gehaald, maar voor hetzelfde risico eindig je net als heracles Almelo op de 16de plek. Wil je dat risico lopen?

3 augustus 2022 om 16:02

Ja. Wormuth heeft een plan waardoor je niet zo vreselijk afhankelijk bent van een redelijke goede spits. Ik verwacht nu meer goals van verschillende spelers omdat er meer kansen worden gecreëerd. En er zijn nog een 3,5 week over om een alternatief te halen. Ik heb er wel vertrouwen in, ook zonder Larsen.

3 augustus 2022 om 16:05

Absoluut wil je dat risico nemen. 10 miljoen is een bod dat ze misschien helemaal niet weer gaan krijgen als ze weer matig presteren zoals je zegt. Ik vertrouw wel op de scouting van de FC om weer een paar nieuwe goede spelers te vinden.

3 augustus 2022 om 16:07

@wim_d Dat risico loop je altijd, ook met JSL. 10 miljoen is verschrikkelijk veel geld voor Groningen, dat moet je altijd accepteren.

3 augustus 2022 om 16:09

Wel redelijk kort door de bocht, want tot nu toe (even afkloppen) hebben de beste spelers in de selectie niet gereden onder invloed en een ongeluk veroorzaakt. Daarnaast heeft Groningen al op redelijk veel plekken versterkt en heb ik wel redelijk wat vertrouwen in Wormuth. Met De Leeuw, Postema, en Ngonge heeft Groningen wel redelijk wat spelers die de spitspositie kan overnemen. Niet dat ze dezelfde cijfers kunnen reproduceren als Jurgen, maar alle drie de spelers kunnen wel wat goals maken.

3 augustus 2022 om 16:57

De Leeuw heeft het niveau niet meer wat groningen nastreeft en Postema zal dat niveau nooit halen. Je moet echt nog iets aanvallends erbij gaan halen als JSL weg gaat.

3 augustus 2022 om 17:26

Dat weet ik, maar Ngonge heeft bijvoorbeeld een redelijke voorbereiding gedraaid met goals en heeft vorig seizoen ook laten zien dat hij niet vies is van goaltjes. Dus tot en met de winter zal je misschien eventueel kunnen redden als Wormuth een van de drie spitsen aan de praat krijgt, maar zoals ik zei, de cijfers van Strand Larsen gaan ze niet nabootsen.

3 augustus 2022 om 15:56

Je hebt nog 4 weken om een andere spits aan te trekken en anders een half jaar tot de winter. Ik denk niet dat Groningen zonder hem degradeert. 10 miljoen kunnen ze echt niet laten liggen. Je hebt het hier niet over Luis Suarez

3 augustus 2022 om 16:04

Dat is niet lekker inderdaad, maar een dergelijk bedrag kun je simpelweg niet weigeren. En er komt wel weer een ander die een paar goaltjes maakt, dus je moet er nooit dramatischer over doen dan het is. Voor de club is dit serieus veel geld, dus gewoon doen.

3 augustus 2022 om 16:17

Een club als Groningen kan tien miljoen niet weigeren. Zeker niet voor een modale speler als deze jongen met alle respect natuurlijk. Een nobrainer.

3 augustus 2022 om 19:30

Het is inderdaad vlak voor het begin van de competitie, maar als Flederus geen schaduwlijst heeft met spitsen word het tijd voor een nieuwe TD. het lijkt me dat je voor de helft van dit geld een meer dan waardige vervanger moet kunnen halen.

Doen. Er is voor ons op dit moment geen geweldig alternatief, maar Larsen is geen 10 miljoen waard. Dat is een bedrag waarvoor je niet hoeft na te denken. Daarna zorgen dat je relatief voordelig weer een leuke spits terug haalt uit Scandinavië of Zuid Amerika. Over het algemeen presteren die spitsen bij ons altijd.

Voor dit bedrag moet je er snel een strik omheen doen en laten gaan.

Beetje het lot als je fc Groningen bent. Je betere spelers worden snel weggekocht door financieel daadkrachtiger clubs. Gelukkig is de tijd voorbij dat we ze voor een appel en een ei weg moesten doen.
10 mio is een prachtig bedrag voor Groningen en is de speler dus onhoudbaar. Rug rechten, nieuwe speler halen en weer door. Op naar de volgende klapper.

3 augustus 2022 om 16:44

Als kanttekening is de hele markt gewoon duurder geworden. Dus goed dat Groningen daarin meegaat (en meerdere Nl'se clubs), maar vervangers zijn evenredig duurder geworden. Ook in Scandinavie of Z-Amerika.

3 augustus 2022 om 17:03

Het lot van de hele eredivisie lijkt me. Alleen de echte topclubs zijn een eindbestemming voor spelers, tenzij je een club held wilt worden maar die zijn op een hand te tellen.

3 augustus 2022 om 17:16

Kijken de Groningen fans echt op deze manier naar hun club? Al jaren de definitie van middelmatigheid; de meest vergeetbare club van de ed. Een club als Groningen moet toch altijd spelers behouden en gewoon voor de EC spots strijden? Small club mentality dit...

3 augustus 2022 om 19:24

Nee Redcozy,

Een club als Groningen probeert door slimme scouting en goede deals juist ruwe diamanten te kopen en voor grote bedragen te verkopen. Bij Groningen is het nooit anders geweest.

Daardoor fungeren clubs als Vitesse, Groningen en Heerenveen als een soort jojo.

Al zou ik het als groningen fan jammer vinden dat hij vertrekt, kun je 10 miljoen niet weigeren. We hebben ons deze transferperiode goed versterkt en een redelijke voorbereiding gedraaid. Er zou dan wel weer een spits bij moeten, maar dat komt wel goed denk ik.

voor zoveel geld moet je hem meteen verkopen.

Ik zou Strand-Larsen heel graag nog een seizoen behouden voor Groningen, maar 10 miljoen kun je haast niet weigeren. Een deel van het geld kan geïnvesteerd worden in een nieuwe spits. Ik kan me niet voorstellen dat Fledderus geen schaduwlijstje voor Strand-Larsen heeft liggen.

In mijn ogen een bijna niet te weigeren bod. Tenzij dit het openingsbod is dan kan je er misschien nog wel 2 miljoen extra voor krijgen. Voor Groningen wel een aderlating net voor de start van de competitie. Vind maar eens zo gauw een goede vervanger, waar ze dan wel de centen weer voor zouden hebben.

Het zou me ook niks verbazen als Fledderus er zelfs nog meer uit weet te slepen.En opnieuw gaat Groningen vlak voor de start van de competitie zijn beste speler verkopen. Flikte Fledderus vorig jaar ook al met Buijs. Verkocht hij ook zijn beste spelers vlak voor het begin. Had dit nou wat eerder gedaan in de voorbereiding. Dan had je tijdig een alternatief kunnen kopen en had je een spelwijze zonder Strand-Larssen kunnen oefenen.

Heb al geen hoge dunk van de selectie van Groningen maar als deze nu ook nog weg gaat zonder dat er een fatsoenlijk alternatief komt vrees ik dat het opnieuw een zwaar seizoen wordt voor Groningen. Ben bang dat ze opnieuw in het rechter rijtje komen en met een beetje pech voor lijfsbehoud moeten spelen. Ben absoluut niet onder de indruk van het technisch beleid van Fledderus en de zijne.

3 augustus 2022 om 16:24

Nou ja, 6 miljoen voor die Meijers is ook een uitstekend bedrag. Deze jongen dan voor 10 verkopen. Ook Matusiwa ging voor een degelijk bedrag. Verkopen kan Fledderus dus echt wel prima en de selectie is nou ook weer niet zo slecht. Wormuth zal er vast een degelijk team van maken voor plek 9-12, waar Groningen ook hoort imo.

3 augustus 2022 om 16:33

Groningen gaat gewoon meespelen om de playoffs. Ik zie momenteel 6 teams die kwalitatief sterker zijn, dus plek 7 of 8 moet er wel inzitten

3 augustus 2022 om 16:48

Nou ik zie geen noemenswaardige versterkingen tov vorig jaar. Als ze dan ook nog Strand Larsen kwijtraken geloof ik er niet in. Afgelopen seizoen speelden ze zich ook pas ternauwernood veilig.

3 augustus 2022 om 17:00

Ik ben ook Groningenfan kieftenbeld, maar zie op dit moment wel 10 clubs die op papier een betere selectie hebben. Ik maak mij een beetje zorgen. Mocht z on pelupessy nu tegenvallen, die zelfs direct als aanvoerder is gebombardeerd, dan vrees ik dat wel wel een diep kunnen wegzakken in het rechterrijtje.

pff 10 miljoen hallo zeg. dan had ik hem gelijk verkocht!

Direct verkopen. Prachtig bedrag voor strand-larsen. Veel meer waard gaat een speler van Groningen niet worden. Hij kan alleen maar minder waard worden.

En hoe zat dat ook alweer met ene Sorloth oid, die werd uiteindelijk toch ook 25 miljoen waard?

3 augustus 2022 om 18:16

Maar die was me een partij slecht bij Groningen. Alles stuiterde van zn voeten, geen tor-instinct. Echt een goed voorbeeld, dat het blijkbaar ineens kan omslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VerripsKeeper10
R. BalkerVerdediger10
I. MäättäVerdediger10
N. KasanwirjoVerdediger10
M. te WierikVerdediger10
L. DuarteMiddenvelder10
D. IrandustMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Groningen 1 1 0 0
2021/2022 FC Groningen 32 14 5 0
2020/2021 FC Groningen 31 9 1 0
2020 Sarpsborg 08 16 2 3 0
2019 Sarpsborg 08 23 4 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren