Voor tien miljoen per jaar mag ‘Gapko’ tekenen bij Ajax

Vrijdag, 5 augustus 2022 om 09:00Tom Rofekamp • Laatste update: 09:40

Aankomend weekend is het zover: het begin van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Ajax heeft zich flink moeten versterken, omdat - komt-ie - Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico, André Onana én trainer Erik ten Hag de hoofdstad achter zich lieten. Er werd door het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar met miljoenen gesmeten om de gaten te dichten, maar is het genoeg voor de 37ste landstitel? Verslaggever Kalum van Oudheusden ging voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal op onderzoek uit bij de Ajax-supporters (kleine spoiler: een wel héél onbekende naam komt voorbij).


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Zie jij Ajax met de huidige selectie kampioen van Nederland worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door b_konijn)

Voor 10miljoen per wedstrijd mag Ajax Gakpo van PSV kopen lijkt me eerder..

3 augustus 2022 om 14:33
Deal , stellen we hem 2x per jaar op3 augustus 2022 om 15:01

Het ging niet om Gakpo, maar om Gapko 😜

Ontopic: ik weet er wel een aantal van Feyenoord en PSV die Ajax beter zouden maken, net als andersom. Zelfs NEC heeft zometeen betere keepers dan Ajax.

3 augustus 2022 om 15:36

Tja ze hebben vorig jaar ook Berghius gekocht

Precies 1 Amsterdams accent gehoord, mooi man.

3 augustus 2022 om 14:09

Wat wil je daarmee zeggen? Moet je perse uit de stad komen die je support?

3 augustus 2022 om 14:17

Wil zeggen dat het heel gratis is om ‘voor’ een club te zijn. Gemiddelde Ajacied komt uit Nijkerk, en is behalve in de Arena nog nooit in Amsterdam geweest.

3 augustus 2022 om 14:28

En dat onderzoek heeft plaatsgevonden doormiddel van een scenario in je hoofd foebele?

3 augustus 2022 om 14:34

Meneer,

Zou zomaar kunnen, maar foebele zal het ons wellicht zelf nog duidelijk. Wel ondersteun ik de bevindingen van foebele van harte. Wat hij zegt klopt behoorlijk. Pin hem alleen niet zo vast op Nijkerk. Lees daar ook gewoon 'oldenzaal, Tegelen, Goes, Oude en Nieuwe Pekela en Boxmeer' bij in en dan heb je iets dat de realiteit, ik spreek uit ervaring, zeer behoorlijk benaderd.

En voor je gemoedstoestand, ik trof in De Kuip ook altijd heel erg veel Brabanders, Limburgers en mensen uit het Oosten van het land aan. En Zeeuwen. Het is bij Feyenoord niet anders. Overigens komen zelfs PSV supporters tegenwoordig uit het gehele land. In mindere getalen dan Ajax supporters. Maar het is wel een gegeven.

3 augustus 2022 om 14:35

Neuh, moet niks natuurlijk. Maar het is nwel leuk en logisch om je lokale team te steunen. Om dan als boertje uit de provincie voor Ajax te gaan staan en dan in dit soort interviews Amsterdamse arrogantie te gaan forceren is ook weer zo zielig. Komt nog eens bij dat er veel Ajax-supporters rondom bijv. Eindhoven en Enschede dan zo geforceerd arrogant en denigrerend doen tegen supporters die wel gewoon voor de clubs uit hun regio staan. Terwijl die Ajacieden uit de provincie door de echte Amsterdammers/Noord-Hollanders ook gewoon met de nek aangekeken worden aangezien 99% van die eerste groep gewoon dagjesmensen zijn (uitzonderingen daargelaten).

Maar goed, de boertjes die dit lezen en voor ajax zijn zullen nu wel gaan roepen dat Ajax in hun hart zit en de afstand niet uitmaakt en blablabla, maar als jij met je Twentse accent bij FC Twente op de tribune zou zitten hoorde je er veel meer bij dan wanneer je nu een keer per jaar naar Ajax - RKC mag en toch als een tweederangssuporter / meelopertje gezien wordt.


3 augustus 2022 om 14:49

"maar goed, de boertjes die dit lezen en voor ajax zijn zullen nu wel gaan roepen dat Ajax in hun hart zit en de afstand niet uitmaakt en blablabla,"

Je vergeet er nog eentje: 'ik ben voor Ajax omdat ik van mooi voetbal houdt, en Ajax speelt mooi voetbal dus daar ben ik voor.'

Kijk, ook vroeger had je al dat veel provincialen Ajax supporterden. Maar ik herinner me nog heel goed dat dit soort lui in bv De Meer door de echte Amsterdammers als sukkels werden behandeld. 'rot op naar je kutprovincie boertje!" en meer van dat soort proza. Vroeger regeerde echt de Amsterdamse kern. Daar zit ook wel wat in, destidjs had je ook nog FC Amsterdam en tot jaren '70 DWS. Die deden ook mee en waren soms zelfs beter dan Ajax. Met name sinds het verdwijnen van FC Amsterdam is het Amsterdamse karakter bij Ajax langzaam aan verdwenen. Of nou ja, verdwenen niet natuurlijk, er is echt wel een binding met de stad, maar de overgrote meerderheid bestaat niet meer uit echte Amsterdammers. Maar uit provincialen. En je kunt linksom of rechtsom, maar als je provincialen je supportersgroepen gaan bepalen en overheersen, dan is het onvermijdelijk dat je ook provincialisme binnen haalt. En dat supporters zich dus ook niet meer gedragen zoals echte Amsterdamse Ajaxfans vroeger deden. Die zich niet lieten provoceren door PSV fans maar die zichzelf altijd hoger opstelden en zichzelf te goed achtten om zich te verlagen tot het provincialisme dat bv bij een PSV ook nog steeds aanwezig is. Die grandeur zijn Ajaxsupporters echt kwijt geraakt. Ze gedragen zich nu net zo zielig, lachwekkend en provinciaal als PSV fans of fans van Tente of Groningen. Alleen, juist omdat het nu vooral zelf provincialen zijn, bv Ajaxfans uit Boxtel, krijg je het fenomeen dat die Boxtelaars dus 'hey het zijn maar k... k... boeren' gaan roepen tijdens wedstrijden tegen PSV. Nou, binnen de discussie in dit topic is daarmee het niveau wel aangegeven. Totaal provinciaal en lachwekkend bovendien.

Maar, even helder: iedereen mag doen wat ie niet laten kan. Dus als je uit Waalwijk komt maar geen zin hebt de KKD te volgen, en je wordt daarom Ajax fan, prima joh! Vooral doen. Maar ik mag dan natuurlijk ook gewoon zeggen wat ik daarvan vind. En ik neem aan dat mijn visie helder is. Of zijn er nog vragen?

3 augustus 2022 om 14:51

Wat ik leuk en logisch vind, beste RJV, is dat mensen zoals jij andere mensen zijn/haar keuze respecteren en accepteren. Ga vooral zo door! Is het echt nou zo moeilijk andere vrij te laten in totaal onbelangrijke zaken als deze, het supporten van een sportclub uit de entertainment industrie?

3 augustus 2022 om 15:14

En denk jij echt dat ik hier wakker van lig Jordy? Ik zeg toch al "niks moet", zelf weten. Ik heb er alleen een uitgesproken mening over, dat mag toch?

3 augustus 2022 om 18:05

@rjv92: De enige die echt denigrerend is ben jij, in de richting van Ajax-fans die toevallig niet in Amsterdam wonen. Er zijn ongeveer 1 miljoen Ajax-fans en 1 miljoen Feyenoord-fans. Als die verplicht in Amsterdam en Rotterdam zouden moeten gaan wonen hebben we helemaal een probleempje met de woningen in deze 2 steden.

Alleen door het woord 'boertjes' zet je ze al in een hoek waar ze helemaal niet thuis horen. Misschien zou jij juist eens uit Amsterdam moeten komen, dan zie je dat de wereld niet op houdt buiten de randstad, maar dat daar buiten ook nog gewoon een hele wereld is, gevuld met steden en dorpen waar mensen echt leven en een club supporteren die ze zelf hebben uitgekozen.

3 augustus 2022 om 18:16

Tja leuk om.dit allemaal te weten. Fans van een club zitten in elke uithoek. Sommige clubs hebben meer aantrekkingskracht dan een andere club.

3 augustus 2022 om 22:25

@Constant wat moet ik hard lachen om je post. Soort N=1 uit Jennifer ervaring en er een zooi consequenties aan verbinden. Volgens mij kom je echt te weinig aan de goede kant van de ArenA of Amsterdam want de binding van Amsterdam met Ajax en andersom is nog reuze groot. Dat de club in de jaren is gegroeid door prestaties, mooi voetbal, prijzen en goede commerciële activiteiten dat klopt. Dat er veel mensen inde randwijken om Amsterdam heen zijn gaan wonen is een feit en daar wonen ook wel erg veel Amsterdammers.

Jij maakt een heel betoog over het denigrerende toontje over een boer de weg wijzen als je eigen ervaring en dus een soort van hoofd activiteit van de “oude Amsterdammer” of de “ echte Ajacied” .

Vind het wel heerlijk hoeveel grote stappen Ajax heeft gezet zowel Nationaal als Internationaal om zoveel extra fans te genereren. En dan maakt de Posts die jij maakt het zo n heerlijk compliment.

4 augustus 2022 om 03:27

Gem A supporter komt uit Winschoten of Winterswijk of Winterlij of Winterberg...willen graag winnen, vandaar

4 augustus 2022 om 09:05

In dat laatste vergis je je toch behoorlijk. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam maar kijk mede Ajacieden uit de provincie zeker niet met de nek aan. Ajax is van iedereen en ik vind het ook gewoon mooi dat mijn cluppie zoveel aantrekkingskracht heeft op mensen van buiten Amsterdam en zelfs buiten Nederland. Het niet accepteren van mensen buiten de regio als supporter is toch echt iets provinciaals, ga dat niet op ons lopen projecteren.

4 augustus 2022 om 09:24

@thamike, hulde voor je nuance. Het dedain waarmee Constant over mensen uit de provincie praat is te walgelijk voor woorden. Het is discriminatie in zijn puurste vorm (het negatief wegzetten van groepen mensen op basis van afkomst). Hij krijgt er nog een groen randje voor ook in plaats van een ban zoals in het verleden meermaals is gebeurd.
Daarnaast gaat hij volkomen aan het feit voorbij dat met de intrede van diverse media afstanden vervagen. Maar als je referentiekader de jaren 70 is (50 jaar geleden!) dan is dat veelzeggend en ontken je wellicht de nieuwe werkelijkheid. Maar ook nu zijn Ajax en Amsterdam onlosmakelijk met elkaar verbonden, op een andere manier dam 70 jaar geleden maar komt dat niet ook doordat Amsterdam enorm is veranderd (lang niet altijd ten goede) en daarmee is het Amsterdamse karakter ook veranderd. De wallen, de eigengereide straattaal, het vrijgevochtene, de penoza, de branie allemaal aspecten die enorm veranderd zijn, maar wat wel het karakter van Amsterdam bepalen. Het is logisch dat die afspiegeling zichtbaar wordt bij Ajax, in haar binding met de stad en op de tribunes.

4 augustus 2022 om 10:03

@rjv92

Wauw.....wtf is er met jou mis gegaan?

Lekker clubje als het echt zo is wat jij schrijft. Daar moet je toch helemaal niet bij willen horen, van die vreselijke gasten die denken dat de wereld stopt na de A10 en vinden dat "buitenstaanders" er niet bij horen.

Ik ken gasten uit Den Helder die iedere thuis wedstrijd van Feyenoord weer trouw in De Kuip zitten. Het zijn geen Rotterdammers.....so what. Diep respect dat die gasten om de week dat hele kolere eind naar Rotterdam komen om hun favoriete club te supporten. Mensen zoals jij die vinden dat zij er niet bij horen omdat ze toevallig niet uit de buurt komen zie ik minder graag in het stadion dan dit soort gasten hoor.

@constant Kante
Volgens mij heb ik jou in topics over racisme nog hele verstandige dingen horen zeggen over buitensluiting e.d. Herrinner ik het me verkeerd of is je account gehackt? Want de dingen die je nu roept zijn imo echt ronduit belachelijk en staan haaks op de verstandige dingen die je daar riep.

4 augustus 2022 om 23:19

Hai Foebele. Lang niet gezien. (of ben je een andere dan aan wie ik denk?)

5 augustus 2022 om 15:07

Provinciaal is ook maar relatief. Amsterdam en Ajax zijn in de ogen van velen die in echte grote steden wonen ook maar provinciaal. Als stad stelt Amsterdam maar bijster weinig voor mondiaal gezien. Mijn ervaring uit een aantal jaren wonen in onze hoofdstad is dat juist de import het enorm hoog in de bol heeft (wel enorrrrm met de Gooise rrrr natuurlijk) en de echte Amsterdammers een stuk nuchterder zijn.

6 augustus 2022 om 09:54

Moet ik langs de walle lopen dan om voor Ajax te mogen zijn?
Kom uit Limburg, rij elke week 2uur..

3 augustus 2022 om 14:21

Denkt dat gillesDB9 succes supporters bedoeld... maar dat is maar deels waar.

3 augustus 2022 om 14:26

@diemen: Ik woon in Drenthe en ik denk dat Ajax en PSV hier in het dorp redelijk 50/50 is hoor. Dus dat argument kan de prullenmand wel in. Al heeft Ajax in Nederland logischerwijs de meeste (succes)supporters. Zo begon een vriend van mij als fan van Heerenveen, maar na wat kampioenschappen voor Ajax, koos hij voor Ajax. Zo doen sommigen dat blijkbaar. Ik begrijp dat niet, maar het zal.

3 augustus 2022 om 14:28

Diemen

"dat geeft de grootte en klasse van de AJAX wel aan."

Het geeft vooral aan dat successen supporters aantrekken. Sec heeft het niets met 'klasse' te maken. Ik tref over het algemeen heel weinig 'klasse' aan namelijk in kringen van harde kernen en supporters groepen. Ik tref vooral platheid, simpelheid, dichtgetiktheid en een gebrek aan beschaving. Maar wellicht ligt dat volledig aan mij en onze verschillende definities van 'klasse'.

Maar welke clubs hebben alleen supporters uit Twente of Brabant? Heracles en FC Eindhoven??? Hoezo vergelijk je die met Ajax trouwens?

3 augustus 2022 om 14:33

Het heeft ook aan hoe weinig de gemiddelde inwoner van Amsterdam naar ajax gaat. Als je kijkt hoe groot Amsterdam is en als je weet dat een groot gedeelte van het stadion nog gevuld wordt met mensen buiten Amsterdam en de regio dan is het percentage dat ajax supporter is een in het stadion te vinden is best wel klein ten opzichte van veel andere clubs.

3 augustus 2022 om 14:39

@Constant Kante, er is minstens één Utrechter die supporter is van FC Eindhoven.

3 augustus 2022 om 14:51

Er zijn er meer dan 1!! Ken er persoonlijk al vijf, en er zijn er meer. Ik zag laatst een lijst met seizoenkaarthouders van PSV en het zijn echt veel meer streken en steden dan je denkt.


3 augustus 2022 om 15:11

@Constant kante, Dat lijkt me sterk om eerlijk te zijn haha. Weet je zeker dat je het hebt over FC Eindhoven en dat zij niet PSV bedoelden?

3 augustus 2022 om 15:39

Nou niet voor niets is een bekende kreet:Ajax heeft bezoekers, andere clubs supporters.

3 augustus 2022 om 15:48

Fceindhoven

Eh, haha, inderdaad verkeerd gelezen, hahaha. Bedoelde PSV fans en jij Eindhoven fans, namelijk jezelf, hahahaha. nee FC Eindhoven fans uit Utrecht ken ik niet. Maar mijn grootvader was fanatiek Eindhoven fan. Echt blauwwit hart. Zoals alle echte katholieken vroeger Eindhoven fan waren en zeker geen PSV fan.

3 augustus 2022 om 21:58

@janssen Ik denk dat je ook niet moet overschatten hoeveel ‘Amsterdammers’ er nog in Amsterdam wonen. Het merendeel is expat of import uit de rest van Nederland. Wellicht dat veel Arena bezoekers wel in Amsterdam wonen maar geen ras-Amsterdammers zijn. Feit blijft wel dat er ook veel mensen van buiten de stad komen natuurlijk.

4 augustus 2022 om 00:07

Bij Barcelona spreken ze ook Mandarijns, moet je nagaan hoeveel klasse die club heeft!

Voor de goede orde, ik ben zelf Barca fan.

4 augustus 2022 om 09:45

Als je echt zo groot bent en zoveel klasse hebt hoef je niet zo dwangmatig de letters van je eigen club in hoofdletters te schrijven. Wat ook nog eens foutief is.

3 augustus 2022 om 14:19

@gillesdb9, ja het zijn met name dagjesmensen die naar Ajax gaan kijken. Dat is toch wel een verschil vandaar minder lokale fans zoals bij anders clubs.

3 augustus 2022 om 14:25

Haha, zou leuk zijn als dat zou kunnen. Erg lastig om aan losse kaarten te komen tegenwoordig…

3 augustus 2022 om 14:28

Vreemde conclusie. Als je de grootste club ben van Nederland heb je automatisch een grotere fanbase die niet uit Amsterdam zelf komen. Dan wil niet zeggen dat het dan dagjesmensen zijn. Maar hé klinkt natuurlijk wel lekker provecerend

3 augustus 2022 om 14:28

@mibber, ja klopt bedoelde eigenlijk puur de JC schaal wedstrijd.
Seizoenskaarten zijn altijd stijf uitverkocht en lange wachtrijen.

3 augustus 2022 om 14:30

Ja hoor Prem, en bij AZ is het natuurlijk een kolkend publiek met allemaal 'ras-Alkmaarders' (want in de zaanstreek is bijna iedereen voor Ajax).

3 augustus 2022 om 17:10

@prem, waarom zet je dat er niet direct bij dan in je eerste reactie? Het lijkt altijd of je graag wil provoceren. Ik zie je dit vaker doen, en een aantal berichten later nuanceer je het.

Voor wat betreft de kaartverkoop van de Johan Cruijff Schaal, daar kan je wat laagdrempeliger een kaart voor kopen...

3 augustus 2022 om 17:12

@wizzle shizzle. Omdat ik dacht dat het voldoende de lading zou dekken. Helaas was het niet duidelijk genoeg, kan er wel in het vervolg wat scherper op zijn ja, thanks.

3 augustus 2022 om 22:09

Ik woon zelf in Alkmaar en kan bevestigen dat ons stadion vol zit met Alkmaarders. Hier wordt ook nog echt Noord-Hollands gesproken. Kan je van die “Ajacieden” in dit filmpje niet zeggen. Paar gloryhunters die de Dam nog niet eens kunnen vinden.

3 augustus 2022 om 22:26

Echt noord Hollands gesproken. Ik kom uit Alkmaar, 22 jaar gewoond en we praten in principe zo algemeen en non dialectisch als wat. Ook alle vrienden uit Alkmaar praten heel "normaal". Of ze uit overdie of vlakbij Koedijk vandaan komen.

4 augustus 2022 om 10:31

Het AZ stadion zit toch redelijk vol met mensen die voor Dirk Scheringa er in sprong gewoon voor Ajax waren?

4 augustus 2022 om 12:28

Haha AlckmariaAZ. Ik kom toevallig uit de buurt van Alkmaar (Schagen). Ben mijn leven al voor Ajax en zo heel veel mensen om mij heen. Toen promoveerde en later mee deed om de prijzen zijn er een hoop "supporters" overgestapt naar AZ. Daar in zit het stadion echt niet vol met Alkmaarders zoals je probeert te beweren.

Ook mooi hoe je "ons" gloryhunters noemt en het halve AZ stadion 15 jaar geleden nog voor Ajax was.

Daarbij is het verstandig om je reactie wat te nuanceren. Als jij als en voldongen feit constateert dat het stadion vol zit met Alkmaarders, terwijl dat niet zo is, en dat weet je best.

3 augustus 2022 om 14:20

Wilde net hetzelfde zeggen 😅. Als het een subtopper was, zouden ze ook wel voor Ajax zijn denk ik.

3 augustus 2022 om 18:47

Ja precies. Woon zelf in Noord-Limburg en in mijn vriendengroep zitten 3 ajacieden. Met geen één van hen kan je een fatsoenlijkgesprek over ajax, psv of voetbal in het algemeen houden omdat zelfs ik vaker naar ajax kijk dan hen. Maar dan wel gaan lopen provoceren als ajax wint. Hopeloos.

(Dit gaat over mijn vrienden, en een deel van de Ajax supporters die verder weg wonen, en zeker niet allemaal)

3 augustus 2022 om 14:24

Gilles

Je klinkt verbaasd. Maar het is toch bekend dat de overgrote meerderheid van de Ajax supporters uit provincialen bestaat? Is toch niks raars verder. Als je wel eens in de Arena komt, is het vaak bijzonder lastig om de mensen rond om je heen te volgen vanwege hun dialecten.

3 augustus 2022 om 22:30

Hahah soort algemeen bekend vanuit de visie van een “niet Amsterdammer”. Heerlijk. Ik zag laatst iemand met Krullen in Eindhoven en was PSV supporter en ik denk ook dat vooral mensen met Krullen PSV supporter zijn. 😂.

4 augustus 2022 om 09:31

Maar hoe moet dat nou dan Constant, met die vriend van me die al 25 jaar in Amsterdam woont en werkt, al sinds jaar en dag een seizoenkaart heeft en als ik met hem mee ga naar Ajax praten we dialect. Is hij dan een provinciaal? Is het dan een Amsterdammer? Dadelijk komt hij nog door jou in een identiteitscrisis. En zo ken ik toch behoorlijk wat mensen die van over de hele wereld al tientallen jaren in Amsterdam wonen en werken, maar een seizoenkaart hebben van Ajax. Ook mensen uit andere wereldsteden, zijn dat dan provincialen volgens jou? (wat me stug lijkt als je uit bijvoorbeeld Londen of NY komt) of zijn dan successupporters? En waar begint voor jou de provincie? Wanneer ben je een Amsterdammer? Moet je dan op de Dam zijn verwekt?

3 augustus 2022 om 14:33

Wat grappig om te zien dat wanneer je een opmerking maakt over het feit dat je bij een wedstrijd van de Amsterdamsche Football Club Ajax geen Amsterdamse tongval hoort, mensen meteen in de vlekken schieten. Blijkbaar ligt dit erg gevoelig, bijzonder!

4 augustus 2022 om 09:35

Blijft vervelend he, het ontkennen dat de wereld om je heen verandert in een multiculturele samenleving. In een smeltkroes van talen en cultuur, waarbij er steeds minder specifieke kenmerken zijn (zoals een Amsterdamse tongval). Zoals A.einstein schreef: "meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven."

5 augustus 2022 om 05:28

Kun je mij er even op wijzen waar ik ontken dat de samenleving pluriformer wordt? Niet zelf invullen alstublieft.

3 augustus 2022 om 14:37

En als je stadje of dorpje geen club heeft? Moet je dan volgens de richtlijnen voor de dichtstbijzijnde club zijn? En hoever mag die club dan precies van je vandaan liggen?

En als je het voetbal niet om aan te gluren vindt, maar wel van voetbal houdt. Ben je dan toch verplicht om naar dat clubje te gaan kijken. Wat als er wel een amateurvereniging in je dorp ligt, moet je daar dan fan van zijn, of mag een BVO in een stad verderop wel?

Vragen, vragen, vragen, maar volgens mij heeft binding met meer te maken dan alleen je afkomst.

3 augustus 2022 om 14:44

Oei @KJ-Huntelaar, ik denk dat je zaken in de post leest die er niet staan. Of is dit jouw onderbewuste die zo als een wesp gestoken reageert?

3 augustus 2022 om 14:55

Ow dan heb ik het zeker verkeerd geïnterpreteerd. Het was dus gewoon een nietszeggende constatering die je deed?

Snap gewoon nooit zo goed waar mensen zich druk over maken en probeer daar een vinger achter te krijgen. Vandaar de vragen.

3 augustus 2022 om 15:07

Merkwaardige constateringen zijn mijn specialiteit. Vervolgens constateren wat mensen daar voor totaal losgeslagen verbindingen mee leggen is vooral humor.

3 augustus 2022 om 15:06

Amsterdams accent is sowieso al stervende. Zelfs de meesten die hier nu opgroeien hebben dat niet echt

3 augustus 2022 om 18:22

Dat is ook waar ,.de osdorp pose had daar jaren geleden al een nummer over gemaakt

4 augustus 2022 om 06:15

Zou mooi zijn. Ten eerste, een z is geen s. Son, see, strand. En dat volksgezang wat de rest van de boertjes ook na probeert te galmen. Bah.

3 augustus 2022 om 15:16

Weet je wat nog triester is, dat Frank de Boer het ook over Gapko had bij een persconferentie met een stalen gezicht, toen ze hem vroegen welke spelers hij in de gaten houdt.

En natuurlijk Queensy Menig.

3 augustus 2022 om 15:17

Los van het feit dat Ajax natuurlijk genoeg supporters buiten de regio Amsterdam heeft - ook in Amsterdam zelf hoor je 'typisch' Amsterdams accent veel minder. Wat jij ziet al Amsterdams wordt tegenwoordig al niet gesproken door 90% van de inwoners van Amsterdam gok ik.

3 augustus 2022 om 16:08

@gillesdb9: Ja, want de huidige inwoners van Amsterdam zijn ook allemaal ras-Amsterdammers en niet in grote getale geïmporteerd...of die dan ook in de Arena zitten en/of voor Ajax zijn weet ik niet

3 augustus 2022 om 16:49

Logisch, want dit is 1 van de weinige wedstrijden waar ze bij kunnen zijn. De meeste seizoenkaarthouders slaan deze wedstrijd over.

3 augustus 2022 om 17:26

Ach, het was iig in het Nederlands tov de rest van Amsterdam 😉

3 augustus 2022 om 22:50

Beter luisteren, zou ik zeggen. Er zaten genoeg andere accenten tussen (wat Zuid-Hollands en een Tukker die meermaals in beeld kwam), maar ik heb hier genoeg Amsterdamse tongval gehoord. Of stoort het je dat ze niet allemaal stug plat praten?

4 augustus 2022 om 23:49

Die tukker was een Fries, stop

4 augustus 2022 om 09:15

Ajax is ook voor heel Nederland.!!

4 augustus 2022 om 16:42

Het spijt me om dit tegen je te zeggen, maar het is toch echt zo, hoe hard je hier ook op wilt haten. Maar dit soort dingen gebeuren alleen maar als je de grootste club van Nederland bent. Dan komen ze nu eenmaal uit alle hoeken en gaten naar de club toe.

4 augustus 2022 om 19:44

Vraag me nog steeds af wat precies de doelstelling was van deze opmerking? Mag je alleen voor Ajax zijn als je Amsterdammer bent? Een beetje een seniele gedachtegang.

4 augustus 2022 om 21:54

Simpelweg een observatie, blijkbaar maakt het bij ontzettend veel mensen wat los. Had in ieder geval niet verwacht dat er zo vijandig op gereageerd zou worden.

5 augustus 2022 om 09:26

Dat is niet zo gek. Amsterdam is tegenwoordig niet meer te betalen voor de gewone man. De Amsterdammer die geboren is in Amsterdam wordt langzaam door alle juppen en havermelk drinkende expats de stad uitgejaagd. Helaas is dat de keerzijde van geboren worden in de mooiste stad ter wereld. Iedereen wil er wonen.

Ik kan er wel een paar bedenken die ik als Ajacied zou halen bij de concurrent om die te verzwakken

Van Feyenoord: Bijlow en wellicht Geertruidia
Van PSV: Gakpo, Sangare en wellicht Veerman

Maar of die allemaal Ajax ook beter maken???

3 augustus 2022 om 14:23

Gakpo, Sangarã©, Benitez en De Jong lopen lachend de basis in bij Ajax. Dan heb je nog Veerman die zeker niet onder doet voor de middenvelders van Ajax.

3 augustus 2022 om 14:29

Gakpo loopt lachend de basis ten koste van Bergwijn? Waag ik te betwijfelen. Gakpo is goed maar Bergwijn ook.

De Jong waag ik ook te betwijfelen. Ligt aan het spel dat een team wilt spelen.

Sangare denk ik echter wel, zou een vooruitgang zijn tov wat Ajax nu heeft.

Veerman schat ik op vergelijkbaar niveau op het ogenblik.

3 augustus 2022 om 14:27

Bijlow, Geertruida, Sangaré maken Ajax absoluut beter, omdat het gewoon betere spelers zijn dan wat er bij Ajax instaat. Gakpo zou Ajax op termijn beter maken. Veerman zou ik niet per se beter noemen, maar brengt wel de nodige creativiteit die je op het Ajax middenveld nu mist met Alvarez, Klaassen, Berghuis, Taylor. Voor de rest misschien Luuk de Jong als spits. Denk op papier dat Ajax de sterkste selectie heeft met een aantal zwakke punten (keeper, rechtsback, eentonig middenveld).

3 augustus 2022 om 14:32

Nou geregeld toch, pakken we Bijlow, Geertruidia en Sangare.

3 augustus 2022 om 14:37

Ik denk dag Bijlow dat alleen doet op voorwaarden om alles door te laten haha. Ook Geetruida staat niet te springen denk ik zo.

3 augustus 2022 om 15:21

😂😂😂 dat zal best GluubsterTJ. Toch krijgt München het vaak voor elkaar.

Mee eens hoor dat het onrealistisch is maar ach, ging mij vooral om de kwaliteiten van de speler die ons beter zouden maken, niet zozeer de haalbaarheid 😁

4 augustus 2022 om 11:42

Denk dat Kokcu tov Klaassen ook wel een verbetering is eerlijk gezegd.
En Slot tov Schreuder

Maar blijf lekker weg met je miljoenen....jullie hebbenberghius al bijna voor niks opgepikt. Das wel ff genoeg zo

3 augustus 2022 om 15:39

Ik zie liever het middenveld van feyenoord met Szymanski, kokcu en aursnes dan het middenveld van Ajax om eerlijk te zijn. Zeker als je je bedenkt dat in de breedte toornstra, bassett, taabouni en timber nog beschikbaar zijn.

3 augustus 2022 om 21:12

Ik hoop voor je dat het goed uitpakt!

Denk dat Aursnes nog vertrekt en dat Szymanski, ondanks het hoge verwachtingspatroon, zich nog moet gaan bewijzen. Hoop dat hij echt gaat knallen en je gelijk zal krijgen.

Ondanks ik Ajacied ben hoop ik op echt goede tegenstand van Feyenoord en PSV met goed voetbal van allemaal en een spannende titelstrijd tot de laatste ronde.

Haha, wat een heerlijke interviews. Alleen die gozer die over Xavi begint lijkt nog enigszins normaal te kijken naar wat er elders rondloopt. De rest heeft echt geen flauw benul. Al denk ik niet dat het bij andere stadions veel beter is gesteld met de mensen die daar zouden worden geïnterviewd. Dit heeft in ieder geval wel even oprecht kunnen lachen. Dit soort dingen mogen wel vaker

Als er nou 1 speler van PSV is op wie ik echt jaloers ben dat hij bij de concurrent speelt is het Sangare, wat stond die gisteren weer als een beest te spelen ( niet verwonderlijk dat na zijn wissel PSV het laatste kwartier helemaal instortte) Ik weet dat je het hier niet de hard mag zeggen maar voor mij blijft er teveel hype rond Gakpo, gisteren een belangrijke Europese wedstrijd en hij is mij weer niet opgevallen.
Hahaha, mooie kerel die Gapko wel zou willen kopen. Gapko, toch? Hier is het Gappie!

Briljant.

Ik hoop natuurlijk dat Cody nooit bij Ajax zal spelen, maar wat is tegenwoordig nog zeker? Toen hij in 2019 zijn eerste eredivisie goal maakte, was hij nog lekker gevat daarover;

-Cody Gakpo: Mijn vrienden zijn voor PSV, anders zijn het toch geen vrienden?ã¢â‚¬â€Veel zijn niet op de hoogte van Luis Suarez zijn plannen.
Gakpo is wel echt de beste, maar ze hebben Bergwijn al op die positie.
Dus beetje overbodig.
Ik zou dan eerder voor Mauro Junior gaan als rechtsback!!

Veel geneuzel over Gakpo, Gapko en Amsterdamse accenten in de comments. Maar de vraag in het artikel is: Is het genoeg voor Ajax om de 37ste landstitel binnen te halen? In mijn optiek is het antwoord duidelijk nee. PSV heeft zich flink versterkt, terwijl Ajax bijna zijn hele as kwijt is geraakt met Onana, Martinez, Gravenberch en Haller. De enige noemenswaardige versterking die daar tegenover staat is Bergwijn. Verder zijn ook Mazraoui en Tagliafico nog vertrokken, wat in combinatie met het aantrekken Wijndal toch neer komt op een flinke stap achteruit. Hopelijk is het nog goed genoeg om 2de te worden, maar de titel gaat dit jaar denk ik naar PSV.

Als Gakpo naar een andere club vertrekt gaat ie naar een topclub. Zouden ze dat in Amsterdam niet in de gaten hebben? Het interview zegt genoeg over het gemiddelde niveau van een Ajax fan!

De competitie is nog niet begonnen en ze trekken nu al een conclusie we zien wel wat het wordt het is Ajax of PSV wat betreft iedereen kan meedoen met de kampioen schaal

Hij mag van mij komen, kan denk uitstekend spelen als buitenspeler.
En salaris zal geen probleem zijn

Kunnen beter een fatsoenlijke keeper kopen. Voor 10 miljoen per jaar , hebt je er zeker wel één voor. En gakpo , lekker in lampegat blijven.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

19 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 1 2 0 0
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren