AZ wacht mogelijk een trip naar Portugal, Twente kan Fiorentina ontmoeten

Dinsdag, 2 augustus 2022 om 14:23Guy Habets • Laatste update: 14:29

AZ en FC Twente weten welke tegenstanders ze kunnen treffen in de eventuele play-off van de Conference League. De loting in Nyon heeft uitgewezen dat de Alkmaarders, als ze in de derde voorronde van Dundee United winnen, in de laatste voorronde tegen Riga FC of Gil Vicente uit gaan komen. Twente treft bij winst op FK Cukaricki het sterke Fiorentina in de play-offs.

Aanstaande donderdag spelen AZ en Twente hun heenwedstrijden in de derde voorronde van de Conference League tegen respectievelijk Dundee United en FK Cukaricki. Beide Nederlandse clubs beginnen het tweeluik met een uitduel en zullen volgende week donderdag, op 11 augustus, de klus in eigen huis willen klaren. Als dat de formatie van trainer Pascal Jansen lukt, zal het in de play-offronde tegen Riga FC of Gil Vicente uitkomen. Twente ontmoet bij winst op de Serviërs dus Fiorentina in de laatste voorronde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Voor beide ploegen is er geen Europees vangnet meer na een nederlaag in de derde voorronde of de play-off. AZ en Twente zullen dus respectievelijk moeten winnen van Dundee en Cucaricki en ook hun play-offtweeluik winnend af moeten sluiten om in het najaar in Europa actief te kunnen zijn. De eventuele play-offs van de Conference League staan gepland op donderdag 18 augustus en donderdag 25 augustus.

De eventuele ontmoeting met Fiorentina zou voor Twente een geweldig affiche betekenen, maar is natuurlijk ook een loodzware opgave. De kans dat alle Nederlandse clubs in het najaar in de groepsfase van een Europees toernooi uitkomen, is daardoor verkleind. In de coëfficiëntenstrijd zou dat een nadeel kunnen betekenen, maar daar kan AZ weer hulp bieden. Als het in de eventuele play-off van het Portugese Gil Vicente wint, is een concurrent van Nederland ook een deelnemer kwijt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door korenaar)
2 augustus 2022 om 14:30

Ik denk dat Twente nog wel eens kan gaan verrassen. Uitstekende selectie met een goeie trainer voor de groep. Hopelijk kunnen ze de lijn van vorig jaar doortrekken dit seizoen. Eerst maar eens deze ronde doorkomen, maar ik schat ze zeker niet kansloos tegen Fiorentina. Twente hoort ook gewoon Europees te spelen, schitterende club!

2 augustus 2022 om 14:34

Kansloos ben je nooit, maar ik zie dit twente niet over 2 duels winnen van fiorentina eigenlijk. AZ ben ik ook nog wel bang voor

2 augustus 2022 om 14:39

Met alle respect maar FC Twente wint toch niet van een club als Fiorentina?! Heeft FC Twente ook spelers als Milenkovic, Jovic, Piatek, Dodo, Amrabat en Gonzales lopen ?

2 augustus 2022 om 15:27

Je eigen clubje heeft ook ooit eens van Real en Juve gewonnen toch?

2 augustus 2022 om 15:28

Ajax won toch ook van Real en Juventus? Dit lijken Valentijn uitspraken. Als Twente goed voor de dag kan komen is er toch niets onmogelijk. Vorig jaar was Twente gewoon een prima ploeg en ze lijken al aardig ingespeeld dit seizoen.

2 augustus 2022 om 15:30

Milenkovic wil koste wat het kost vertrekken, Jovic moet je ook nog maar afwachten heeft eigenlijk maar 1 echt goed seizoen gehad. Verder heeft hij natuurlijk de laatste jaren ook nauwelijks gespeeld. Piatek is geloof ik teruggekeerd naar Hertha. Maar over het algemeen heb je gelijk natuurlijk. De selectie van Fiorentina is natuurlijk vele malen sterker dan die van Twente. Maar ik ben wel redelijk positief over het Nederlandse voetbal. Mede door de resultaten van afgelopen jaar in Europa. Het wordt natuurlijk een zware opgave voor Twente, maar ik schat ze niet kansloos.

2 augustus 2022 om 16:14

@diederik: de uitstekende prestaties van Ajax hebben, op afgelopen seizoen na, wel wat verbloemt hoor want van 2017 tot 2021 haalde NL gemiddeld 7.500 punten voor het UEFA coefficient (+/- gelijk aan Rusland over diezelfde periode en iets meer dan landen als Belgie, Ukraine, Oostenrijk,... maar aanzienlijk minder dan Portugal of Frankrijk over dezelfde periode)

In het seizoen 2021/2022 haalde NL wel enorm veel punten (19.000) en dat was een 'team effort' vooral met dank aan de Conference League waar NL ploegen het goed deden) maar de jaren voorheen was het toch vooral door de resultaten van Ajax lijkt mij.

2 augustus 2022 om 16:17

@AjaxCentury, waarom niet? Met de fanatieke aanhang van Twente zie ik het wel gebeuren. Feyenoord won toch ool van Marseille?

2 augustus 2022 om 17:51

@FCU98: Feyenoord won niet alleen van Marsielle, maar ook 2x van Slavia Praag ( nummer 1 van Tsjechië) Partizan Belgrado ( nummer 1 van Servië) Union Berlin ( nummer 4 van Duitsland) op dat moment en Macabi Haifa ( nummer 1 van Israël) en verloren nipt in een Europese finale !!! van AS Roma, die ze hadden moeten winnen, gezien de kansen en spel verhouding. Doe nou niet of Twente dat ook even zal evenaren, na een x 4e te zijn geworden in de Nederlandse competitie, onder Feyenoord ( die vorig seizoen dus 19 wedstrijden meer hebben gespeeld dan Twente ivm Europees voetbal, een halve competitie erbij dus). Er lopen hier een aantal wijsneuzen die na 1 competitie een x 4e te zijn geworden, denken dat ze de vergelijking kunnen maken met Feyenoord en nu al op hetzelfde niveau zitten. Droom gerust verder.

2 augustus 2022 om 18:15

@preditor, denk aan je bloeddruk! Volgens mij bedoelden ze alleen maar dat het mogelijk is om van een sterkere tegenstander te winnen. Niet dat ze op hetzelfde niveau zitten.

2 augustus 2022 om 20:11

Kijk naar Vitesse tegen Tottenham, Rennes en Roma. Ik zou je voor gek verklaren als je zou zeggen dat ze dit zouden overleven, maar toch is het bijna gelukt. Die stunt kan Twente ook herhalen bij een goede dag. Je moet ook een beetje geluk hebben.

2 augustus 2022 om 14:31

Zuur voor Twente inderdaad, had de supporters wel weer eens een mooi Europees seizoen gegund na alle ellende. Maar laten we niet bij voorbaat al opgeven, ik heb wel zin in een verrassing!Voor Az lijkt het me prima te doen.

2 augustus 2022 om 19:30

Het kan wel gewoon! Ik gaf ons vorige jaar ook weinig kans tegen Anderlecht en in een poule met Tottenham en Rennais, maar dat werd een hele mooie tour, waar je maar nipt van Roma verliest. Niks is onmogelijk en ik hoop dan ook dat Twente een giga mooie campagne tegemoet gaat.

Tegenvaller voor Twente want dat is toch een heel sterk team om tegen te komen. Zeker als ze Jovic aan de praat krijgen.

2 augustus 2022 om 14:30

Zeker, als je kijkt naar de laatste clubs van de vorige editie, dan is dat het niveau van de winnaar van vorig jaar. Leuke wedstrijden, maar had liever een makkelijke ronde gehad voor de poulefase. AZ daarentegen heeft wel een gunstige loting.

2 augustus 2022 om 14:30

Nouja tegenvaller, ze willen zich graag laten zien op het Europese toneel, hier is hun kans!

2 augustus 2022 om 14:32

Dan is het alsnog een tegenvaller, groepsfase telt eigenlijk pas echt als Europees toneel 😁

2 augustus 2022 om 14:37

Als je Fiorentina uitschakelt tellen de voorrondes ook mee hoor. Voorrondes worden er nooit bij gehaald omdat het toch nobody's zijn. Als Twente Fiorentina uit weet te schakelen zullen ze zeker worden geprezen, al verliezen ze alle wedstrijden in de groepsfase.

2 augustus 2022 om 15:29

Het probleem is vooral dat een Fiorentina wel zo'n beetje het maximum is waar je tegen speelt in de Conference League (uitzonderingen daargelaten). Dan is het wel zuur dat je zo'n ploeg al in de laatste voorronde loot (mits FC Twente van Cukaricki wint). Wel is het inderdaad zo dat als je zo'n ploeg uit weet te schakelen, je eigenlijk heerlijk zo'n poulefase in komt.

2 augustus 2022 om 14:33

Grote tegenvaller. Maar een grote voordeel is dat ze eerst uitspelen. Daarbij is de selectie ook nog niet zo bekend bij het grote publiek. Misschien dat we kunnen verrassen. Maar eerst cucaricki uitschakelen. Kan ook een taaie tegenstander zijn. Beetje vergelijkbaar met excelsior. Heb er wel zin in.

2 augustus 2022 om 14:53

Cukaricki heeft volgens mij een begroting vergelijkbaar met Heerenveen, dus dat wordt ook geen walkover

2 augustus 2022 om 17:58

@FCTwenteRSD: Ze zijn toch concurrent van Feyenoord en zitten toch al na 1 seizoen op hetzelfde niveau, wat hier regelmatig word geroepen door Twente supporters? Nou, dan mogen ze dat nu mooi laten zien. Waarschijnlijk hebben een aantal het niet meegekregen, maar Feyenoord heeft vorig seizoen 19 Europese wedstrijden gespeeld, waaronder de finale en die nipt verloren van AS Roma, en waren nog de betere ploeg ook. De weg er naartoe waren overigens ook niet de makkelijkste tegenstanders.

2 augustus 2022 om 14:39

Als we van bolonga kunnen winnen kunnen we hier ook van winnen en zeker met onze selectie als die compleet is

2 augustus 2022 om 14:44

@Mayjai in de verste verte is Fiorentina niet te vergelijken met Bologna… Bologna is de nummer 13 vd serie A, Fiorentina de nummer 7 met een veel betere selectie met Jovic,Ikone,Bonaventura,Sottil en Piatek.Bologna heeft eigenlijk alleen Schouten en Arnautovic.Kom op. Dat is alsof iemand zou zeggen;” ja we kunnen Fc Twente aan, want we wonnen ook van Fortuna Sittard…” totale andere krachtsverhoudingen.Niet dat fc Twente kansloos is tegen Fiorentina maar het is geen simpel optelsommetje. En bovenal Bologna was een oefenpotje

2 augustus 2022 om 14:59

Ook Sofyan Amrabat, Nicolas Gonzalez en Nikola Milenkovic.

2 augustus 2022 om 15:09

Bologna is wel een stukje minder, miste een aantal belangrijke spelers en gingen ook niet helemaal voluit. Al kon je bij spelers als Medel ook wel duidelijk zien dat ze alles behalve blij waren met de dikke nederlaag gezien het geschop.

2 augustus 2022 om 17:15

Bologna en Fiorentina is een wereld van verschil. Bovendien zijn een oefenpotje en de conference league ook een wereld van verschil

2 augustus 2022 om 15:08

Tja je kunt ook zeggen, wel een gelukje dat Vlahovic daar weg is, Jovic moet eerst maar weer eens leren hoe je doelpunten maakt, Fiorentina is iets minder lang met de voorbereiding bezig, misschien onderschatten ze een kleinere club uit Nederland, normaal gesproken ligt Twente eruit, maar dit zijn de kleine dingen waar ik mij dan maar aan vasthoudt.

2 augustus 2022 om 20:56

Jovic schoot in zijn debuut wedstrijd er wel even 4 in. Al was de tegenstander ook van een amateur niveau, krijg je toch vertrouwen van lijkt me.

Ongelofelijk zuur om Fiorentina te treffen.. geef ons minder dan 20 procent kans.

2 augustus 2022 om 14:33

Op basis waarvan?

2 augustus 2022 om 14:37

Op basis van het verschil in kwaliteit natuurlijk. Twente heeft een leuke ploeg dat zeker kan verassen. Maar normaal gezien is Fiorentina gewoon een maatje te groot, hebben ook leuke spelers gehaald deze zomer.

2 augustus 2022 om 14:38

De sterke selectie van Fiorentina, zomaar een gokje.

2 augustus 2022 om 14:56

Fiorentina zou voor elke eredivisie een maatje te groot zijn. Zelfs ajax of psv zie ik daar niet zomaar van winnen. Maar er kan ook wel een beetje onderschatting van hun kant zijn naar twente. En de competitie begint daar ook later, terwijl twente al een aantal wedstrijden in de benen heeft. Daarbij blijft het altijd 11 tegen 11.

2 augustus 2022 om 15:32

Dat is wel een beetje overdreven. Ajax en PSV zijn echt wel beter dan Fiorentina. Er lopen een paar grote namen rond, maar ze spelen niet voor niets bij Fiorentina in plaats van bij de Europese subtop of hoger. Voor FC Twente is het een ander verhaal. Je gaat zo'n wedstrijd als underdog in, maar dat is misschien wel een voordeel. Hoe dan ook een loodzware route richting de poulefase.

2 augustus 2022 om 15:38

Ajax en PSV beter dan Fiorentina? Dat betwijfel ik... Jovic, Torreira, Milenkovic, Ikone, Dodo en Nastasic zouden echt wel met gemak een basisplaats veroveren bij Ajax en PSV... Zoveel minder is Fiorentina dus niet.

2 augustus 2022 om 21:33

Fiorentina is een fantastische club met uitstraling. Maar laten we niet doordraven, het is een middenmoter in de serie A. Een competitie die de grootsheid van welleer ook niet meer heeft. Natuurlijk wint Ajax dik van die club, dat is het verplicht aan haar stand. PSV wint er ook gewoon van als een goede wedstrijd spelen, Twente is niet kansloos.

Nou, dan ben je mooi klaar mee als Twente qua sterkte van de tegenstander. Desalniettemin wel een mooi reisje om je maken voor de supporters! Onder normale omstandigheden wordt Twente natuurlijk uitgeschakeld. AZ moet gewoon door. Punt.

Prima loting voor AZ, die kunnen zeker wel de groepsfase halen zo, alhoewel ik moet bekennen dat ik die Portugezen nog nooit heb zien voetballen. Twente kunnen we daarentegen wel afschrijven. Ik denk dat het enorm lastig wordt om Fiorentina uit te schakelen. Die weten toch elk jaar een heel leuk team neer te zetten met enorme talenten. Worden interessante duels tussen Hilgers en jovic.

2 augustus 2022 om 14:37

Nederlanders hebben het traditiegetrouw altijd lastig tegen Portugezen. Wordt een zware dobber, al zou AZ veel meer kwaliteit moeten hebben..

2 augustus 2022 om 14:48

Ach, Twente kunnen we helemaal niet afschrijven. Ja het is een lastige loting, maar dat zei iedereen ook van ons vorig jaar met Anderlecht, Tottenham en Rennes. Niks is onmogelijk.

2 augustus 2022 om 15:13

Om het wel in perspectief te zien, was ook omdat Spurs 1 wedstrijd minder had gespeeld dan Vitesse

2 augustus 2022 om 16:24

Zelfs dan was het geen uitgemaakte zaak dat spurs door gingen. Het maximaal haalbare voor spurs was dat ze ons op doelsaldo eruit gooiden. Ook niks om je voor te schamen als Vitesse. Maar dat is niet het punt dat ik probeer te maken. Je kan niet van tevoren zeggen dat het sowieso niet gaat lukken. Vitesse is een voorbeeld daarvan vorig jaar, maar zo zijn er genoeg voorbeelden te noemen

2 augustus 2022 om 17:49

Kan je inderdaad van tevoren niet zeggen. Ik bedoelde ook meer dat het enorm lastig wordt, en dat je van tevoren niet verwacht dat ze doorgaan, wat het alleen maar mooier maakt als het ze wel lukt.

Wat ontzettend balen voor Twente zeg. Zo'n beetje de sterkste tegenstander die je kon loten. Ik vrees dat ze de groepsfase niet gaan halen

2 augustus 2022 om 14:33

Ja wel jammer, maarja aan de andere kant het kan alleen maar mee vallen toch ... We zullen het zien wij als supporters zullen er alles aan doen om ons Twente te helpen, en de spelers zullen ook alles geven daar ben ik van overtuigd. En dan zien we wel of de groepsfase word gehaald! Hoop het wel ben je verzekerd van extra wedstrijden (wat wij wel goed kunnen gebruiken)

2 augustus 2022 om 14:58

succes in ieder geval!

Lekker hoor, waarom zou je Europees willen spelen als je niet een beetje tegenstanders met enigzins naam krijgt. Mooi dat de beslissende wedstrijd thuis is. Fiorentina is de afgelopen seizoenen een middenmotor in de Serie A geweest, dus ik vraag me af hoe die er eigenlijk aan toe zijn nu ze wel weer Europees spelen.

Eerst maar eens langs die Serven komen, dan zien we daarna wel verder. Ik ben tevreden, m'n favoriete loting is uitgekomen.

2 augustus 2022 om 14:29

Fiorentina heeft toch die Jovic van Real Madrid in de spits staan nu ter vervanging van Vlahovic.
Schoot er laatst nog 4 in de voobereiding..
wordt echt moeilijk, maar kansloos zie ik jullie echt niet.

2 augustus 2022 om 14:39

Ja hij scoorde er 4 tegen een team uit de Serie D, het 4e niveau van Italië dus. Die gast heeft jarenlang geen deuk in een pakje boter geraakt bij Real, laten we hem vooral ook niet teveel omhoog praten. Ik geef twente toch nog wel 40% kans, Fiorentina is ook niet meer de Europese subtopper die het in het vorige decennium wel vaak was.

2 augustus 2022 om 14:34

Nou, zo'n route als Feyenoord vorig jaar, wat mindere clubs loten, had me ook wel bevallen. Nu heb je wel leuke wedstrijden inderdaad, maar de kans op een wat korter avontuur is ook wat groter.

2 augustus 2022 om 14:40

Vitesse had het vorig jaar ook niet makkelijk, en wisten telkens te verrassen. Die wedstrijden staan me dan ook meer bij dat die van Feyenoord tot de halve finale. Dat is mijns inziens ook wat waard. En ik acht ons verre van kansloos, we zijn alleen de underdog nu

2 augustus 2022 om 14:57

Dat komt omdat Twente blanco Europees speelt zonder beschermde status in de laatste voorronde
Dan kun je dit soort tegenstanders eenmaal loten.
Feyenoord en AZ hadden makkelijke loting in de Groepfase en Vitesse had pittige omdat hun clubcoeffient veel lager lag...

2 augustus 2022 om 15:03

Zeker waar. Twente moet simpelweg Europees wat meer laten zien een aantal jaar op rij dan zullen ze het vanzelf makkelijker krijgen.

Ik vind dat AZ wel door moet gaan tegen op papier wat zwakke tegenstanders.
Fc twente daarentegen treft met fiorentina wel een moeilijke tegenstander.
Kan mij herrineren dat FC Groningen daar in een kraker er op het laatst uitvloog.

Hoop voor het nederlands voetbal dat alle ploegen veel punten pakken dit seizoen en in elk geval allemaal een groepsfase kunnen meepakken.

2 augustus 2022 om 14:59

Dat was nog met Luis Suarez en Nevland.
Goede ploeg had Groningen toen.
Toevallig moest zijn eerst ook naar Servië tegen Partizan Belgrado en daarna ook tegen Fiorentina.
Laten we hopen op een nieuwe stunt en dat Twente aan het langste eind trekt!

Fijne loting voor AZ. Dundee en de mogelijke tegenstanders in de play-offs moeten denk ik ook wel te doen zijn. Daarentegen een aardige kluif voor Twente ben ik bang. Cukaricki lijkt me al geen makkelijke tegenstander, en daarna nog eens proberen af te rekenen met Fiorentina. Wel een ontzettend mooie (eventuele) tegenstander trouwens.

2 augustus 2022 om 14:33

Fijne loting? Vicente moet je natuurlijk winnen maar als ze dit verliezen heb je wel een absoluut rampscenario waar Nederland met 3 europa ingaat en Portugal met 5 of 6...

In dat geval is de jacht naar 3 tickets vrijwel onmogelijk. AZ had erger kunnen loten, maar ook echt heel veel fijner. (AZ Had Viborg/thorshaven of Shendija/aik kunnen loten. Andere opties dit, Anderlecht of Wolfsberger, ervanuitgaande dat de laatste 2 genoemde clubs hun duel winnen van een op papier veel zwakkere club)

2 augustus 2022 om 14:40

Zeker, als je het bekijkt met het oog op de coëfficiëntenlijst is het geen inderdaad geen fijne loting. Ik vind het echter geen tegenstanders waarvan ik veel verwacht. Daarnaast had je gunstiger kunnen loten, maar dit lijkt me ook zeker niet verkeerd hoor.

2 augustus 2022 om 15:01

Lekkere naam wel haha xD

2 augustus 2022 om 15:47

Ja het is een 50/50 voor mij. AZ moet favoriet zijn maar als ze missen is de consequentie gewoon te groot dus vind ik dit absoluut geen mooi scenario. Had Viborg gewild natuurlijk en anders AIK

Poehhh Fiorentina, was vroeger in ieder geval een hele grote club, wel een heel mooi affiche en geweldig tripje, had alleen liever een mindere tegenstander gehad!

Voor AZ moet de laatste ronde wel te doen zijn toch? Succes in ieder geval

2 augustus 2022 om 14:34

Ja dat was Nots Country ook

Dat zegt niet zoveel, een bleue middenmoter in de Seria A. Ik acht Twente echt niet geheel kansloos, moeilijke pot zeker, maar kansloos nee. Twente heeft een prima selectie en Jans heeft er best een machine van gemaakt.

Wel een leuke awayday voor de twente supporters!

2 augustus 2022 om 14:39

Belangrijke rol voor AZ: als zij winnen dan mist Portugal een ploeg waardoor de exit van Twente ook niet rampzalig is. Komt bij dat de andere Portugese ploeg tegen Villarreal speelt. Kortom: valt mee..

Lijkt me een heel leuk potje om naar toe te gaan, fiorentina tegen Twente. Ben persoonlijk fiorentina fan sinds kleins af aan, dus zou het leuk vinden als ze elkaar loten. Maar ik durf Twente niet meteen af te schrijven

2 augustus 2022 om 14:37

Wat is de status van Fiorentina momenteel? Zijn ze weer een beetje in opmars of was de 7de plek afgelopen seizoen een verrassing?

2 augustus 2022 om 16:33

In de geschiedenis van de serie A behoort Fiorentina eigenlijk gewoon bij de grootste clubs, afgelopen jaren is het helaas erg slecht gegaan. Maar momenteel hebben ze goed gebouwd aan een sterk team en denk ik dat ze aankomend seizoen ook wel een 5e/6e/7e plek gaan halen. Maar bepaalde clubs zijn natuurlijk altijd nog beter in Italië

Verwacht dat az het misschien nog moeilijk krijgt tegen die schotten maar daarna moet een makkie zijn. Twente zal een zware dobber krijgen maar is niet onmogelijk

@mrgreen dat was volgens mij iets van 15 jaar geleden

AZ ook moeilijk tegen mogelijk Portugese subtopteam als ze Dundee overleven. Dat is een gelijkwaardige strijd, maar portugezen zijn altijd angstgegner.

2 augustus 2022 om 14:51

Gelijkwaardige strijd? Wij verzaken bijna nooit tegen dit soort ploegen in de voorrondes. AZ wint dit wel. Alles onder de topploegen in Portugal stelt niet veel voor.

AZ moet het kunnen redden. Zeker voor de coefficienten erg belangrijk om een Portugese tegenstander eruit te knikkeren. Voor Twente zie ik het somber in. Een Italiaanse subtopper is waarschijnlijk te goed.

Nou hier word je als Tukker ook niet heel gelukkig van. Dit was volgens mij wel de lastigste die je kon loten. Hier word je dan toch een beetje gepakt door het missen van Europees voetbal de laatste jaren (8). Tenmiste ik ga ervanuit dat dit komt door de ongeplaatste status van FC Twente.
Uitschakeling is voor de club natuurlijk niet zo'n ramp want dan kun je je weer compleet focussen op de Eredivisie, maar voor de andere clubs uit NL en de supporters is het natuurlijk beter dat we gewoon doorgaan.

Heeft iemand nog wat hoopvolle woorden voor mij?

2 augustus 2022 om 14:45

Nummer 7 van Italië, vrij wisselvallig vorig seizoen, we wonnen ook met 4-1 van Bologna (ook al was het vriendschappelijk). Ik denk niet dat ze beter zijn dan bijvoorbeeld Feyenoord.

2 augustus 2022 om 15:13

Een geweldige away-day, en het kan alleen maar meevallen!
Maar voor het zo ver is moeten we ons eerst bewijzen tegen Cucariki ofzo, dus laten we met zn alleen maar niet te ver vooruit gaan denken.

Hele lastige loting voor Fc Twente. Fiorentina heeft een goede selectie met de meest bekende namen: Jovic (real Madrid vorig seizoen) Dodo (voormalig Schaktar rechtsback en ook een tijdje bij Real Madrid gezeten) Ikone (voormalig Lille kampioenspoloeg) Kokorin (russische spits). De rest van de ploeg ken ik zo niet maar dat wordt een leuk tripje naar Italie.

Prima loting voor ons. Ik heb wederom vol vertrouwen in ons Europese seizoen. Over het algemeen maken wij niet veel fouten in de groepsfase/voorrondes tegen de kleinere broeders van Europa. Dat Portugese ploegje ben ik ook niet zo bang voor.

Voor Twente natuurlijk een prachtige loting! Jammer dat ze er misschien uit vliegen maar ik hoop dat het de pret niet mag drukken.

Ach is nooit uit te sluiten. Het blijft voetbal. Waarom zou Twente niet kunnen stunten tegen Fiorentina.
Dat kan altijd want het blijft Conference League.
Dat voorbeeld heeft Vitesse vorig jaar wel bewezen tegen Anderlecht, Tottenham, Rennes en Roma.
AZ kan juist heel gunstig een directe concurrent elimineren, maar andersom ook.
Dan zie je gelijk of de Nederlandse subtop beter is dan die van Portugal.

2 augustus 2022 om 15:07

Was een geweldige prestatie van Vitesse maar we moeten wel de notitie plaatsen dat bijvoorbeeld Tottenham en Roma dat toernooi in die fase nou niet bepaald heel serieus namen. Roma ging er ook dik af tegen het kleine Bodo bijvoorbeeld. Je zag wel dat hoe verder Roma kwam hoe serieuzer ze het toernooi namen en uiteindelijk natuurlijk ook gewoon alles gaven om het te winnen in de finale.

Geweldig affiche! De club had natuurlijk graag eerst de groepsfase gehaald voor het dit soort tegenstanders zou treffen maar dit is toch gewoon een heerlijke pot. En wie weet... Misschien onderschat Fiorentina het wel. Vorig seizoen werd deze Conference League door de teams uit de grote competitie nou ook niet bepaald serieus genomen.

We hebben vorig seizoen gezien hoe Vitesse verraste door Anderlecht uit te schakelen en later van de Spurs te winnen, dit moet mogelijk zijn voor Twente!

AZ moet dit wel redden, Twente mag de borst nat maken! Zou knap zijn als ze het redden

Voor Twente een pittige tegenstander, als ze daar komen. Voor ons wordt het ook lastig, maar zouden we het moeten kunnen doen. Gil Vicente is geen Porto, Sporting of Benfica of zelfs Braga tenslotte en ook Riga is geen onneembaar obstakel.

Baal hier echt als een stekker van. De enige die we niet hadden moeten loten. Kun je na 8 jaar eindelijks Europa weer in lig je er na twee voorrondes waarschijnlijk al weer uit. Heel zuur dit. Fiorentina was een mooie club om in de groepsfase te loten

2 augustus 2022 om 23:18

Fiorentina is idd gewoon de joker kaart die je niet had willen trekken. Dikke vette pech

Laten we als Twente nu maar eens eerst afrekenen met die Serviers voordat we ons drukmaken over Fiorentina.

Voor de coëfficiënten is het belangrijk om de groepsfase te halen. Bij Portugal vlogen er vorig jaar 2 teams uit in voorronde conference. Het zou mooi zijn als dit weer gaat gebeuren. Twente ongunstig, maar wel mooi affiche. Ik vind Twente wel echt de ploeg van NL waar ik juist vertrouwen in heb.

2 augustus 2022 om 17:09

De andere Portugese ploeg heeft namelijk Villareal geloot. Die vliegen er dus ook uit. Az groepsfase halen en Portugal zit weer met 4 ploegen.

We kunnen het wel al over Fiorentina hebben, maar hebben eerst nog 2 wedstrijden te spelen. Eerst die nog maar eens zien te winnen en daarna zien we wel.
Maar als we Fiorentina treffen is dat m.i. alleen maar mooi. Dat zijn ook wel de potten waar je Europa voor in wil. Al had ik ze liever in de poulefase getroffen.

Fiorentina is natuurlijk wel een maatje groter dan AZ. Vrij ongelukkige loting dus.

Het is balen ja. Maar dat waren er wel meer vroeger waar je vooraf kansloos tegen was.

Alles kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder10
R. ZerroukiMiddenvelder10
V. ČernýAanvaller10
D. CleoniseAanvaller10
V. Misidjan Aanvaller10
J. BrenetVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren