Ajax maakt ruimte voor komst van rechtsback: belangstelling voor Klaiber

Maandag, 1 augustus 2022 om 20:55Wessel Antes • Laatste update: 21:59

Ajax heeft serieuze belangstelling voor Jorge Sánchez van Club América, maar wil eerst een aantal overbodige spelers verkopen. Dat meldt journalist Mike Verweij maandag in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Onder anderen Sean Klaiber zou mogen vertrekken uit Amsterdam. Volgens het Algemeen Dagblad wil FC Utrecht hem terughalen naar de Galgenwaard.

Afgelopen vrijdag meldde Verweij al dat Ajax geïnteresseerd is in de 24-jarige Sánchez, die zo’n vijf miljoen euro zal moeten kosten. De Mexicaanse rechtsback speelde tot nog toe 148 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij goed was voor twee goals en acht assists. Maandag komt Verweij met een update over de eventuele transfer van Sánchez naar Ajax. “Ajax is zeer geïnteresseerd in hem. De Raad van Commissarissen vindt echter dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar eerst spelers moeten verkopen”, aldus Verweij.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Utrecht kan daarbij uitkomst bieden voor de Amsterdammers. Het Algemeen Dagblad meldt maandagavond dat de club uit de Domstad zich nog steeds oriënteert op extra versterkingen. De naam van de bij Ajax overbodige Klaiber zou daarbij gevallen zijn. Klaiber zou na zijn teleurstellende prestaties in Amsterdam voor een schappelijke prijs mogen vertrekken. Ajax nam Klaiber in oktober 2020 voor 4,25 miljoen euro over van Utrecht. Sindsdien speelde hij 22 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor drie assists.

Met Ajax werd Klaiber twee keer landskampioen. Verder won hij één TOTO KNVB Beker met de club. Toch wist Klaiber zich in ruim anderhalf seizoen bij de Amsterdammers niet populair te maken bij het publiek. In Utrecht was de rechtsback wel geliefd. Klaiber speelde 152 officiële wedstrijden voor Utrecht, waarin hij negen keer trefzeker was en 21 assists gaf. Hij is drievoudig international van Suriname. Utrecht heeft met Hidde ter Avest, Mark van der Maarel en nieuwkomer Joshua Rawlins reeds drie rechtsbacks in de gelederen.


Poll

Is Jorge Sánchez een goede optie voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door piranha)

Ook héél graag een goede keeper! Met Gorter wordt het niks.

1 augustus 2022 om 21:08

Ik snap niet dat Pasveer niet op doel staat, heeft het alleen maar goed gedaan bij Ajax.

1 augustus 2022 om 21:20

Scheuder zei na de wedstrijd tegen PSV dat Gorter geen eerste doelman was dus ik neem aan dat pasveer dat zal zijn.

1 augustus 2022 om 21:20

Pasveer zit nog in het laatste deel van zijn herstel en niet de hele voorbereiding gespeeld. En Gorter is een veelbelovende keeper en die krijgt zijn kans

1 augustus 2022 om 21:23Dat snap ik, maar Gorter oogt niet klaar, en Pasveer is weer terug van zijn blessure. Soms is het even beter om zekerheid te hebben. Helemaal nu.

1 augustus 2022 om 23:09

Had hij al tijdens de voorbereidingel gezegd. Wil niet zeggen dat schreuder hem in onbelangrijke wedstrijden de kans zal geven.

1 augustus 2022 om 21:18

Nou ik klik me de hele dag al suf hier, maar nog geen keeper. Geen idee of dit koopje iets toevoegt trouwens

2 augustus 2022 om 07:23

Ajax kennende wat betreft het scouten van rechtsbacks kun je je hart vasthouden.

1 augustus 2022 om 21:50

Onana en vd Sar begonnen allemaal met wat foutjes. Stel je nu Gorter niet meer op dan serveer je iemand wel heel snel af. Bijlow en Benitez ook niet foutloos. Ook maar niet meer opstellen dan?

1 augustus 2022 om 22:04

ETH had ook 0% vertrouwen in Gorter. Foutjes kunnen peper duur uitvallen. Wat denk je dat het voor Ajax betekent als de titel niet wordt behaald?
Je moet gewoon iemand hebben die er staat

1 augustus 2022 om 23:12

Menzo sloeg bij een van zijn eerste wedstrijden een bal in het eigen doel , als ik me het goed herinner.
Maar we moeten niet vergeten dat eind vorig seizoen Gorter de kans had om onder de lat te staan , maar toen werd er voor Onana gekozen, zelfs toen bleek dat Onana ook niet op niveau was werd Gorter niet onder de lat geplaats. Er waren vorig seizoen wat momenten dat hij kon keepen , maar Ten Hag wilde er niet aan . Dat zal zijn reden hebben gehad

1 augustus 2022 om 23:35

Menzo was het zelfde als Barthez, die maakte beide de meest onmogelijke reddingen, maar de simpele ballen lieten ze door. Beetje Tim Wiese verhaal die altijd de bal een keer liet stuiteren. Hele goeie keepers maar je wist dat er wat aan zat te komen helaas. En die Gorter heb ik nog helemaal niks CL niveau waardigs zien doen.
Nee voor Ajax is het (nu nog) niks. Moet je niet willen dit soort gokjes, de belangen zijn te groot. Beter 2 jaar uitlenen zodat hij echt zekerheid heeft en kan groeien. Probeer dan Perin oid te halen dat was altijd een prima keep.

2 augustus 2022 om 00:10

Van foutjes wordt het een grote jongen. Met hem op doel win je ook van Fortuna. Gewoon laten zien dat het een incident was

2 augustus 2022 om 08:40

'Niet foutloos' en deze prestatie zijn natuurlijk niet hetzelfde. Was gewoon dramatisch. Ik zou hem inderdaad nog wel even geven, maar dit kan natuurlijk niet snel nog eens gebeuren. Een keeper van Ajax moet er staan en punten pakken wanneer hij de kans krijgt.

2 augustus 2022 om 10:00

Je zou inderdaad aan het einde van de rit twee punten te kort komen zoals PSV afgelopen jaar. Dan zijn die keepersfoutjes heel duur. Gewoon een normale keeper halen dus

RVC kan wel zeggen eerst spelers verkopen. Maar als je geen Rb hebt en een geen keeper gaat het europees lastig worden.
Verder zou ik Rensch centraal willen zien schijnt dat hij dat in jeugd super deed.

1 augustus 2022 om 21:28

Rensch komt mij altijd net te dromerig over. Lijkt alsof hij wat scherpte en passie mist. Een beetje een Schuurs zonder de fysiek. Ik kan het me niet voorstellen dat het wat gaat worden centraal.

1 augustus 2022 om 21:32

Rensch En. Schuurs en Gorter zijn gewoon van amateur niveau en gaan het nooit redden bij Ajax

1 augustus 2022 om 22:30

Amateurniveau zegt de treurwilg dan. Guttegut, jij wat triest zeg.

Sowieso, wat is het niveau van Ajax? Want ik zie ze niet dat van de afgelopen vijf jaar volhouden.

1 augustus 2022 om 22:32

Ok trolletje. Alsof Rensch, Schuurs en Gorter niet bij iedere club behalve Ajax en PSV basis zouden staan. Je hebt het hier gewoon over serieuze talenten die op hun nog jonge leeftijd het beoogde CL-niveau van Ajax nog net net halen. Overduidelijk amateurs inderdaad... (Waarom ga ik hier in hemelsnaam opin?)

2 augustus 2022 om 12:25

Goede reactie Magnetics!!
Rensch, Schuurs en Gorter zijn alle drie talenten die uiteindelijk volgens mij hun waarde nog gaan bewijzen bij Ajax.
Schuurs zou echt vaker moeten spelen.
en Rensch heeft bij zijn debuut als vervanger voor Masraoui vorig jaar laten zien dat hij wel degelijk een hoger niveau in zich heeft.
Hij is alleen stil blijven staan in zijn ontwikkeling. Daar moet onze nieuwe trainer weer wat aan doen.
maar zeker nog niet definitief afschrijven.
Dat geld voor alle drie deze mannen.

1 augustus 2022 om 22:35

De RVC moet verder kijken dan dit seizoen. Er is ook nog zoiets als een salarishuis wat betaalbaar moet blijven.

Ik zou Klaiber altijd houden. In mijn ogen onze beste rechtsback op het moment, Nederlands en stabiel in zijn prestaties. Nee, het is geen speler die mee kan op Champions League niveau, maar hem nu inruilen voor een onbekende Mexicaan waar de supporters van zijn huidige club al niet rouwig zijn als hij vertrekt zie ik niet zitten...

1 augustus 2022 om 21:07

Recht en Klaiber kunnen niet. Je moet van eentje afkomen.

1 augustus 2022 om 21:34

Dan eerder van Rensch die kan er echt helemaal niks van gakpo denk nu dat die na Real Madrid kan door Rensch

1 augustus 2022 om 21:08

Eens. Zo heel slecht is Klaiber niet. We moeten hem niet vergelijken met Nous, dat is een zeer aanvallende back met kwaliteiten van een middenvelder. Klaiber moet gewoon het spel simpel houden en alleen over de rechterflank ruimte buitenom trekken zodat Antony kan kiezen voor binnendoor of meegeven buitenom. Beetje zelfde rol als Trabelsi destijds.
Een nieuwe RB erbij zou prima zijn, kan Rensch focussen op CV en vooral een nieuwe keeper en Gorter verhuren.

1 augustus 2022 om 21:18

Daarom. En het mooie is dat Klaiber ook weet dat hij niet zo'n back is en het simpeler houdt. Nogmaals, het is geen CL niveau, maar zeker wel zeer degelijk. En als je geen topper hebt of kan halen, is dat het beste wat je kan hebben in mijn beleving.

1 augustus 2022 om 21:25

Kleiber komt voetballend zo veel te kort. Een bal aannemen die niet over de grond gespeeld wordt, lukt hem niet. Zijn inzet is prima en verdedigend beter dan Rensch. Met je eens day het geen zin heeft om iets vergelijkbaars uit Mexico te halen. Maar als je voor meer dan 100 miljoen euro aan spelers hebt verkocht, kan je toch wel ergens een betere keeper halen dan Gorter en een betere rechtsback dan Rensch of Kleiber?

1 augustus 2022 om 21:33

En wat betreft Youri Regeer? Ik had echt het vermoeden dat hij het stokje van Mazraoui moest gaan overnemen. Of komt hij voor nu nog te kort/ te jong voor Ajax 1?

1 augustus 2022 om 21:38

Ik denk dus dat dat nog best lastig is als je aan het scouten bent voor een keeper en rechtsback die Champions League waardig zijn.... Van wat ik tot nu toe van Wijndal heb gezien in Oranje en bij Ajax is hij dat bijvoorbeeld ook (nog) niet en hij werd voor 10 miljoen al als koopje gezien. Nico vond en vind ik gewoon duidelijk beter dan Wijndal bijvoorbeeld. Maar goed, welke rechtsback van Champions League niveau wil nou bij een Eredivisie club spelen? Het is niet voor niets dat onze grote aankopen ooit al in de Eredivisie hebben gespeeld bijvoorbeeld. Die kennen het land en de competitie al, zijn hier vertrouwd, maar andere (ervaren) spelers van zo'n niveau gaan liever in de subtop van Engeland of zo spelen. En bij ons worden daarnaast ook hele hoge eisen aan spelers gesteld. Een rechtsback bij ons moet niet alleen erg goed kunnen verdedigen, maar ook fantastisch kunnen aanvallen. Een keeper moet erg goed zijn qua keepen, maar als hij niet kan meevoetballen houd het op... Als we nu niet voor de top kunnen gaan, zie ik liever Pasveer en Klaiber spelen als tussenpaus met daarachter talenten dan deze betrouwbare krachten op de bank/weg in ruil voor onzekere nieuwe spelers.

1 augustus 2022 om 21:42

De Toekomst, Ajax heeft deze zomer zoveel geld uitgegeven dat we komend seizoen niet als een tussenjaar ofzo kunnen zien. Dus dan moet je ook een normale RB hebben.

1 augustus 2022 om 21:46

Haha lekker simpel gezegd, maar er zijn ook na jaren van redelijk beperkt verloop in één transferperiode 4 basisspelers en 2 geweldige reserves vertrokken met kwaliteit die wij, in de meeste gevallen, gewoon niet terug kunnen kopen.... We gaan er sowieso op achteruit. En, als er niks te halen is dat duidelijk beter is dan Pasveer of Klaiber, zou ik de selectie zo laten.

1 augustus 2022 om 22:11

Ik vind dat alles dat ook maar hint naar een vergelijking tussen Trabelsi en Klaiber een grove schande.

1 augustus 2022 om 22:16

Dat een keeper moet kunnen voetballen, vind ik persoonlijk niet nodig. Een keeper moet ballen tegenhouden en hoeft echt geen spelers uit te kappen.
Pasveer mag van mij echt keepen dit jaar. Maar je moet daarnaast echt wat betrouwbaars hebben. Gorter kan nog genoeg in jong keepen of verhuren. Pasveer en Stekelenburg zijn volgend jaar weg. Als Gorter goed genoeg is, drijft hij vanzelf boven

1 augustus 2022 om 23:12

Een keeper hoeft misschien geen spelers uit te kappen, maar moet wel kunne voetballen, zodat je snel het spel kunt verdelen en niet met alleen lange ballen op suarez.

1 augustus 2022 om 21:21

Mee eens. Ik zou juist Schuurs van de hand doen met de interesse van Torino. Rensch zich op de open gevallen plek van Schuurs laten concentreren en Klaiber als backup RB aanhouden en een nieuwe eerste RB (al dan niet deze Mexicaan, ik ken hem niet) aantrekken.

Heb je achter Klaiber nog jeugd die je minuten kan geven wanneer mogelijk voor de ontwikkeling.

1 augustus 2022 om 21:24

Ik zou schuurs verkopen en Daramy verhuren. Dan kan Rensch als back up van Timber fungeren en kan je klaiber als reserve back houden. En dan een aankoop als eerste rechtsback

1 augustus 2022 om 21:27

Dit meen je niet serieus toch heeft niks laten zien komt gewoon te kort

1 augustus 2022 om 21:44

Drink jij doordeweeks? Klaiber bij Ajax willen houden, ik proest het uit hier.

1 augustus 2022 om 22:09

Was bij Utrecht zeker voor Eredivisie begrippen een prima backje. Heeft nooit echt een lange periode minuten gemaakt en vertrouwen gekregen bij ons. Als hij het niveau van Utrecht weer weet te benaderen is hij een goeie speler om in de selectie te hebben, en zeker een paar klassen beter dan Rensch op dit moment.

1 augustus 2022 om 22:44

Ik weet niet waarom er zoveel mensen blijkbaar ook iets hebben van: 'Klaiber, waarom niet?' maar Klaiber heeft toen hij de kans kreeg vreselijk gespeeld, is enorm blessuregevoelig en is een lievelingetje van de vorige coach. Echt de definitie van 'deadwood'. Hij was prima bij utrecht maar had zich daar ook niet ontwikkelt zoals men had gehoopt. Ajax moet echt doorschakelen hoor.

1 augustus 2022 om 22:47

Heb jij fors gedronken De Toekomst? Die Mexicaan hoeft het niet persé te worden, maar Klaiber kan er geen ene *** van. Slechter kan het nooit worden. Als Arias niet zo blessuregevoelig was, had ik hem overigens graag gezien.Oh ik zie nu pas jouw reactie Consy, lijkt nu erg flauw maar ik dacht dus precies hetzelfde.

2 augustus 2022 om 07:21

Zou Klaiber ook houden. Heel raar dat die jongen door Ten Hag mocht worden binnengehaald onder het mom ‘de beste rechtsback buiten Mazraoui en Dumfries’ en na een blessure en nota bene het vertrek van eerstgenoemde is hij ineens niet goed genoeg meer? Terwijl Rensch totaal niet overtuigd?

Heel merkwaardig. Verhuur Rensch gewoon en haal Sanchez als beoogde basisklant met Klaiber als stand-in. Niet dat ik er rouwig om ben dat Ajax anders beslist trouwens…

2 augustus 2022 om 07:33

Zeg je hetzelfde over Labyad? Klaiber heeft in de paar wedstrijden die hij gespeeld heeft alleen maar fouten gemaakt en is daarnaast ontzettend blessuregevoelig. Waarom zou je zo iemand willen behouden? Daarnaast kan je beter Rensch als back-up hebben omdat die tevens CB is en als stand-in kan fungeren voor het centrum als Schuurs vertrekt..

2 augustus 2022 om 10:22

Volgens mij zul je niemand echt overdreven negatief over Labyad horen. Wordt hij gemist? Nee. Maar dat is omdat we op zijn posities ook een hoop alternatieven hebben. Op die van Klaiber niet. Jij zegt beter Rensch behouden, want die kan ook in het centrum als stand-in dienen. Ik zeg, why not both? Als je Schuurs toch laat vertrekken.

2 augustus 2022 om 11:50Nou die heb ik anders ook goed de mist in zien gaan tegen Salzburg, en die zijn echt een klasse minder. Hij en Rensch zijn allebei niet super. Rensch wordt een beetje makkelijk de schuld in de schoenen geschoven. Ja, hij was de mindere tegen Gakpo, welke rechtsback in NL niet? Gakpo is zonder blessures gewoon een top voetballer die meekan in de Europese (sub)top.

Ook was de opstelling met een nieuweling en drie jonge honden achterin naast Blind niet verstandig van Schreuder, daar moet meer ervaring bij. Ja in dat opzicht was Klaiber een beter keuze geweest.

En dan was Antony de hele tijd aan het doordekken op andere posities, wat zich aan de andere kant ook afspeelde in mindere mate. Het was frustrerend om te zien hoe makkelijk PSV Ajax lokte in de pressing, PSV daar bijna elke keer vrij makkelijk uitkwam en zo de counter kon inzetten met een back. Hopelijk was het een wijze les voor Schreuder.

2 augustus 2022 om 16:01

Wist niet dat Slot de opstellingen bij Ajax maakt. Wordt nog een karwei om kampioen te worden met dat soort sabotage.

2 augustus 2022 om 17:12Slot? Waar heb jij het over Die zit bij Feyenoord toch? Al die kalende trainers, je haalt ze zo makkelijk door elkaar


Hoorde dat de fans blij zijn als hij vertrekt. Las het ook al terug op VZ. Krijg er een Magallan gevoel bij.. maar ben benieuwd

1 augustus 2022 om 21:05

Ik las dat dat meer met één fout in een finale te maken had, waardoor ze hem nu verantwoordelijk houden voor het niet winnen van die prijs. Hoorde ook genoeg Mexicanen zeggen dat dat vrij kinderachtig was en hij zo'n fouten voor de rest ook niet gemaakt heeft. Dus ja... Ik weet ook niet wat ik ervan moet maken. In the scouting we trust!

1 augustus 2022 om 21:12

Ah ok dat zou het verhaal wel in een ander daglicht zetten!

1 augustus 2022 om 21:19

Heeft er ook mee te maken dat Mexicanen nou eenmaal wat emotioneler zijn dan hier. Het heeft grotendeels te maken met een fout een aantal jaar geleden in de finale tegen Monterrey. Naja fout, hij gleed weg op een cruciaal moment. Volgens vele Mexicanen een prima back die nog wel stappen moet zetten maar voor 5 miljoen echt een koopje is

1 augustus 2022 om 21:22

Die Mexicaanse emotie kennen we hier natuurlijk ook. No era penal!

1 augustus 2022 om 21:26

Ach ja dat weg glijden daar beginnen sommige ajacieden ook nog over als het over Magallan gaat. Daar kunnen die spelers niets aan doen. Dat vind ik ook niet echt een fout.

1 augustus 2022 om 22:30

Nouja. Cerny werd een tijd ook alleen afgeserveerd door zijn misser tegen de Graafschap. In dat opzicht zijn velen van ons niet anders

1 augustus 2022 om 23:16

Heeft wegglijden niet te maken welke schoenen je kiest? Nu weet ik niet wie er bepaalt op welke schoenen een speler speelt bij Ajax?

Ik ben benieuwd wat de kwaliteiten van hem zijn. Mag toch hopen dat hij al langere tijd op de radar stond en geen "paniekaankoop" is en straks niks toevoegt. Kent iemand hem? Klaiber hoeft wmb niet weg, alleen tegen een goed bod. Misschien Rensch jaartje verhuren bij een eredivisieclub..

2 augustus 2022 om 07:11

Van mij hoeft Klaiber ook zeker niet weg. Niet het gewenste niveau wat ajax na wilt streven. Maar die jongen ligt uitstekend in de groep, aanvallend en voetballend niet veel soeps maar verdedigend degelijker als de overige opties. Klaiber lijkt mij ook een type die na zijn ervaring prima weet wat zijn beperkingen zijn als voetballer en zich niet in onnodig domme situaties bevind

Het is 'm gegund. Ik vind de haat op hem onwijs overdreven. Hij werd gehaald voor de breedte, omdat we achter Mazraoui niemand hadden. Ja, uiteindelijk kwam daar Rensch even, en leek Klaiber compleet overbodig. Maar als je die nu rechtsback ziet spelen wordt je daar ook niet vrolijk van. Klaiber mag zich dan niet in de basis gespeeld hebben, maar daar kwam hij ook niet voor. En zo duur was 'ie ook niet. Ligt volgens mij ook wel aardig in de groep en zeikt niet. Gewoon z'n rol vervuld, en mag nu weg. Gewoon bedanken voor bewezen diensten. En vooral voor die Showdown kaart die zo heerlijk linkte aan Flashback Robben. 😆

1 augustus 2022 om 21:06

Klaiber was deze voorbereiding onze beste rechtsback en ook voor zijn zware blessure deed hij het zeer verdienstelijk. In mijn ogen op dit moment onze beste rechtsback. Zou hem niet laten gaan, tenzij je zeker weet dat je een topper terug kan halen die een stuk beter is dan Klaiber en Rensch. Die Mexicaan is dat niet, dus dan zou ik lekker Klaiber houden.

1 augustus 2022 om 21:08

Hij hoeft van mij ook echt niet per sé weg, nee. Mocht die Mexicaan niet komen, of ook compleet tegenvallen, kun je Rensch tenminste zo nog in bescherming nemen. Want Regeer zie ik ook nog niet echt zitten.

Hoewel ik zijn overstap naar Ajax op z’n zachtst gezegd niet leuk vond zou ik hem wel graag terugnemen. Geen idee of hij het zelf wil doen, want is namelijk aardig op leeftijd en dit is juist een moment om wellicht een overstap te maken naar het buitenland. In mijn ogen welkom bij Utrecht, maar uiteraard met een veel lagere salaris.

1 augustus 2022 om 22:33

Wat was er precies mis met de overstap naar Ajax? Kan me er niets van herinneren namelijk. Of is dat gewoon puur jouw / Utrechtse afgunst tegen Ajax?

1 augustus 2022 om 22:57

@Appel1004 Was één van mn favoriete voetballers toentertijd bij Utrecht. Gaf eerder ook aan in een interview dat hij als Utrecht nooit zou kunnen vertrekken naar Ajax. Tsjaa dan maakt hij die stap toch wel, enigszins begrijpelijk want we kunnen niet ontkennen dat Ajax de laatste jaren zeer succesvol is. Dus als ze eenmaal komen met waarschijnlijk ook veel meer salaris die aangeboden wordt is het moeilijk om nee te zeggen. Daarentegen kan ik ook niet ontkennen dat die stap wel pijn deed bij mij. Met afgunst heeft het weinig te maken, Ten Hag is ook van Utrecht naar Ajax gegaan, maar dat is nog steeds mijn favoriete trainer in de wereld en ik gunde hem die stap toen ook echt.

2 augustus 2022 om 00:17

Thanks voor de opheldering. Dan is het begrijpelijk vanuit jouw perspectief

Gek misschien, maar is dit niet iets voor ons als back-up rechtsback. Ik vond hem in de wedstrijden die hij meedeed wel degelijk en dan kan Geertruida een beetje gaan spelen waar het nodig is. Of gaan we Benita gewoon de kans geven als 3e rechtsback.

Maar mocht een Southampton dan nog 7,5/8 miljoen willen betalen voor pederson dan vind ik dit een prima opvolger om onze selectie ook wat ervaring te geven en is gewoon voor ons een meer dan degelijke rechtsback.

Ik vind dat een Toornstra, klaiber, beotius viergever en een bazoer eigenlijk bij ons hadden moeten spelen. Je moet los van waarde ook wat Nederlandse ervaren jongens in je selectie hebben zitten. Liefst een aantal die multi inzetbaar zijn en zorgen dat je minimaal kwaliteit verlies hebt. Aan de andere kant is de huidige visie mooi, ik mis alleen wel wat Nederlandse jongens. Dus ik hoop dat een Marciano nog vertrekt en we een Nederlandse 2e keeper aantrekken, liefst ook nog een Nederlandse back-up linksback.

1 augustus 2022 om 22:27

Met zulke supporters heeft Feyenoord geen vijanden meer nodig. Klaiber, Boetius en Viergever bij Feyenoord. Hoe krijg je dat je uit strot joh. Door dit wanbeleid komt Feyenoord juist steeds in de problemen. Bazoer als selectiespeler prima, maar die wil natuurlijk gewoon ergens basis spelen.

Feyenoord is net af van spelers als Vejinovic, Narsingh en Van der Heijden. Ze zijn nu nog bezig met het lozen van Hendrix en Diemers en jij wil de volgende lading middenmoot weer binnenhalen. Wat een grap

1 augustus 2022 om 22:36

Viergever is een prima optie. Multi inzetbaar en altijd 100% inzet. Ook degelijke kwaliteiten en brengt een berg ervaring met zich mee, nationaal en Europees. Niet mis als back-up hoor. Ook voor mijn cluppie Ajax heeft hij het altijd goed gedaan. De rest ben ik het wel met je eens.

2 augustus 2022 om 00:06

Ik vind dat we 15 waardige selectie spelers nodig hebben. Daarna zijn we nog niet in de positie om er nog 7 te hebben en elke positie perfect dubbelbezet te hebben. Dan vind ik multi inzetbaren Nederlandse jongens tussen de 25-30 ideaal om je selectie in de breedte wat diepte te geven.

Nu hebben we rasmussen, dan had ik liever viergever gezien. transfervrij kan linksback en lcv en is Nederlands.

Bazoer prima invaller voor trauner en voor aarsnes(zolang die blijft).

Klaiber , prima back up voor Geertruida als je pederson nog voor een miljoen of 8 kunt slijten.

Boetius prima invaller op 10, 8 en de buitenposities.

Ik had deze jongens gratis opgehaald, dan had je ipv idrissi en rasmussen huren gewoon spelers in eigen handen die je niet volgend jaar weer hoeft op te vullen. Puur voor de bank, prima toch. Nu moeten we volgend seizoen weer 8 spelers vervangen. Ik heb dan liever ook een beetje ''middelmaat'' op de bank ipv huurlingen.

Laat maar gaan. Een typisch gevalletje 'beter iets dan niets' na vertrek van Dest ook al wist iedereen dat Klaiber nooit Ajax niveau was en dat is ook zo gebleken. Vind hem niet beter dan Rensch die uit positie speelt en dat zegt veel. Tegen het rechterrijtje is ie nog wel bruikbaar, dus je hoeft hem niet gratis weg te doen. 2 miljoen zou ik wel top vinden.

Geef Klaiber nog ff de tijd, de man komt net terug van n zware knieblessure en heeft het gehele seizoen eruit gelegen.

Ik snap eigenlijk niet waarom Klaiber niet boven Rensch staat. Rensch is geen rechtsback maar een centrale verdediger en Klaiber is wel een rechtsback. En nog beter dan Rensch ook. Nee het is geen CL materiaal maar voor nu zo lang je geen toppertje hebt daar zou ik altijd voor Klaiber kiezen boven Rensch.

2 augustus 2022 om 07:25

Helemaal mee eens. Klaiber is dan wel een beperkte voetballer, ik weet zeker dat hij het met zijn pit Gakpo lastiger had gemaakt dan Rensch deed. Zolang hij niet teveel aan de bal komt maar puur speelt om een man uit te schakelen is het geen gekke back-up

Ik vind hem oprecht beter dan Rensch, nee het is geen topper en zal ook door de mand vallen in de CL maar hij voegt aanvallend in ieder geval wat toe. Ik zie ook geen club zich melden voor hem vanwege de zware knieblessure waarvan die terugkomt.

Verassend dat Ajax een keer voor een onbekende gaat. Had met het sektarische transferbeleid van de afgelopen weken eerder op Veltman gerekend.

1 augustus 2022 om 21:35

Zou anders een goeie aanwinst zijn hoor. Na Cucurella beste speler van Brighton vorig seizoen.

1 augustus 2022 om 21:39

Word een beetje moe van al die Nederlanders die het liefst ook nog al eerder voor Ajax hebben gespeeld. Met Zuid-Amerikanen win je de oorlog!

1 augustus 2022 om 21:40

Daar ben ik het helemaal mee eens, mits ze voetballend wat toevoegen natuurlijk. Een type Nico is echt goud voor ons. Jorge Sanchez wordt daar nu mee vergeleken door een aantal mensen. Hopelijk hebben ze gelijk.

2 augustus 2022 om 09:57

Nee dat doe je met Amerikanen!

2 augustus 2022 om 10:12

En al die supporters die maar blijven roepen haal die of die maar weer terug. Altijd maar oude glorie terug willen halen. Nee doe mij maar een nieuwe jongere speler met wat grinta.

1 augustus 2022 om 22:55

Ik vond Conceicao en Bassey nou ook niet bepaald de eerste twee namen die in me op kwamen hoor..

148 wedstrijden 8 goals en twee ass . Niet erg veel . Maar goed 5 miljoen is ook niet veel als het een redelijk back is .

1 augustus 2022 om 22:22

Moet je nagaan dat Klaiber 3 assist in 22 matches had bij Ajax en 20+ in 150 wedstrijden Utrecht. Ik zou Klaiber zeker houden, hij is momenteel eerlijk gezegd niet slechter dan Rensch

2 augustus 2022 om 10:14

Hij heeft het ook niet slecht gedaan maar hij was vanaf dag 1 al een pispaal en dan kom je er niet vanaf. Zelfs haller was een pispaal. Klaiber is geen CL niveau maar in de eredivisie kan je je er prima mee redden.

Waarom niet gewoon Blind rechtsback? Ideaale speler om op het middenveld aan te sluiten zoals ook Nous dat deed. Kan Bassey gewoon in het centrum en Rensch kan rustig meters maken als eerste reserve op de beide backposities

1 augustus 2022 om 22:38

Omdat een linkspoot op rechtsback geen voorkeur heeft. Daarnaast heeft blind al 3 posities waar hij prima inzetbaar is. Het is geen dirk kuyt die het vooral van zijn inzet en loopvermogen moest hehben

2 augustus 2022 om 10:15

Rensch is al 2 jaar rustig meters aan het maken. Tis een keer klaar hè. En blind is geen rechtsback. Die kan het op links al niet belopen en dan wil jij hem ook nog rechts zetten met z’n linkerpoot. Waarom moet blind perse in de basis worden gepropt. Nog even en hij moet in de spits omdat er anders geen plekje voor hem is.

Geen idee wat Klaiber z'n niveau is sinds z'n blessure, maar als hij zijn niveau bij Utrecht kan halen is het gewoon een degelijke back. 100% beter dan Rensch. Geen topper, maar verdedigend gezien wel redelijk betrouwbaar en met genoeg energie, loopvermogen en inzet om er de hele wedstrijd overheen te denderen. Zou prima kunnen werken met Antony die naar binnen gaat. Van deze Mexicaan moet je nog maar zien wat het wordt...

Eindelijk gaat ie weg. Zefls in oefenwedstrijden tegen eerste divisionisten valt hij door de mand. Past totaal niet bij Ajax, een slecht huwelijk. Behalve dat hij wel goeie vlogs maakte voor Ajaxtv. En lekker lachen in de groep lach. Klaiber is de duurstbetaalde clown van Nederland.

2 augustus 2022 om 10:16

In oefenwedstrijden wordt hij doodleuk centraal gezet. Niet echt eerlijk om hem daar op te beoordelen hè

Wat is dit een middelmatige back zeg. Als je hem als kip zonder kop ziet spelen vraag je je toch af hoe hij het zo ver heeft kunnen schoppen dat hij Ajax op zijn cv mag noteren. Ik vind dat Klaiber Ten Hag op zijn blote knieën mag bedanken dat hij hem die kans geboden heeft. Wat mij betreft vliegt hij midweeks even naar Manchester met een fles whisky en een doos bonbons of Merci. Ik denk dat Klaiber uitermate geschikt is voor een ploeg uit de onderste regionen, waar zijn onkunde minder opvalt. Hoewel ik Klaiber als voetballer zeer matig vind, lijkt het mij wel een leuke vent waar je mee kunt lachen. Een lieve kerel is het, met het hart op de juiste plek.Warme en zwoele groet,Volgasvoetbal

Nog steeds zijn er "fans" van Gorter en Rensch, als ik hier en daar sommige commentaren lees. Forget it! Die twee moet je zo snel mogelijk van af. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus doorselecteren, ondanks dat het wreed is voor Gorter. En Rensch is nergens een optie voor. Kan gewoon niet verdedigen, dus ook niet centraal of waar dan ook in de defensie. Ik verbaas me telkens weer over de naïviteit bij Ajax. De verdediging is verreweg de zwakste linie, daar ben je drie ontzettende steunpilaren in 1 keer van kwijtgeraakt en hebt daarvoor slechts 1 verdediger en een linksback die meestal linksbuiten staat, voor teruggehaald. Dit terwijl er amper fatsoenlijke aanwas achter zit. Maar inmiddels zijn er honderd voorhoedespelers en vijftig middenvelders aanwezig, en 2 fatsoenlijke verdedigers - er vanuitgaande dat Bassey een versterking is, iets wat nog moet blijken. Toch merkwaardig dat dit probleem nog steeds niet wordt onderkend in Amsterdam.

Eens met de RVC eerst de overige rotzooi weg voor je weer nieuwe haalt. Magalan Pieri Klaiber Bande.

Als er iemand geld voor klaiber over heeft meteen doen. Ahit ik zou zelfs geld toegeven. Die kan er echt geen klote van. Hoop we dat ze dan ook rensch de deur uit doen of gewoon lekker centraal laten spelen. Nog een Rechtsback zoeken naast die Mexicaan ole

Tja, zag op twitter een Ajax fan die had geïnformeerd naar deze speler, maar die Mexicanen waren niet heel enthousiast over hem. Ben benieuwd.

Ik ken de speler niet, stats zijn niet veelbelovend, dus ben benieuwd of hij kan verdedigen, koppen ?
Denk dat Ajax vooral op dat aspect moet gaan scouten. In het geval je tegen een ploeg met lengte voorin komt te spelen dan moet Schreuder ook durven kiezen voor kopsterke spelers. Dan pas je jezelf maar eens aan.

Je kunt je afvragen of de titel goed is. Moet er niet staan wil ruimte maken iov maakt ruimte. Het is maar de vraag in hoeverre ajax spelers als Klaiber, Magallan en pierie kan verkopen. Utrecht heeft dan wel interesse in klaiber, maar ik neem niet aan dat zij hem geld gaan betalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 América 3 0 1 0
2021/2022 América 32 0 3 0
2020/2021 América 33 1 7 0
2019/2020 América 23 0 5 2
2018/2019 América 34 1 6 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax nagenoeg rond met Jorge Sánchez; Mertens geen transferdoelwit

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met het management van Jorge Sánchez, zo meldt journalist Mike Verweij van De Telegraaf woensdagmiddag via Twitter. De 24-jarige Mexicaanse rechtsback wil zijn handtekening...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren