‘Hij maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Jay Gorter’

Maandag, 1 augustus 2022 om 10:35Guy Habets

Hugo Borst zag dat Jay Gorter het na afloop van de met 3-5 verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zwaar had. De doelman van Ajax ging twee keer de fout in en was mede daardoor debet aan de nederlaag van de Amsterdammers. Na het laatste fluitsignaal kwam collega-doelman Remko Pasveer hem troostende woorden influisteren en dat vond Borst, zo schreef hij in zijn column in het Algemeen Dagblad, nog wel het opmerkelijkst.

Borst had te doen met de keeper, die geen beste indruk maakte tegen PSV. "Daar stond-ie na afloop van de Johan Cruijff Schaal, Jay Gorter. Voor het grote publiek nog een onbekende. Vandaag had hij, 22 jaar jong, de kans gekregen. Hij mocht onder de lat van trainer Alfred Schreuder. Het waren geen blunders, maar twee van zijn fouten leidden de nederlaag van Ajax in. Heel de verdediging van Ajax was gruwelijk slecht, maar ja, een keeper met zijn afwijkende kleur shirt is het zichtbaarst. Gorter dus. Iedereen wees naar hem."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vooral de beelden na het laatste fluitsignaal maakten volgens Borst duidelijk dat Gorter er doorheen zat. "De camera – de regisseur - vond hem na het laatste fluitsignaal natuurlijk. O wee. Ach jee. Die houding. Hals- en nekwervels van Gorter knakten bijna. Hij was zo’n lange stang met een brede douchekop. Een zonnebloem, van boven zo gekromd dat de zon de pitjes niet meer kan raken. Man, wat ging Gorter gebukt onder zijn eigen falen. Zijn neus hing twintig centimeter boven het gras."

De columnist van het AD werd vervolgens verrast door Pasveer. "Toen kwam het ergste. Collega’s gingen hem troosten. Eentje in het bijzonder. Een keeper. Remko Pasveer. Die fluisterde hem langdurig iets in het oor. Een arm om de schouder van de schlemiel. Het was vol in beeld. Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter. De twee fouten waren vijf blunders geworden. Het gewicht van Gorters gebogen hoofd zouden de wervels weldra doen breken."

Ajax zal het gaan omgooien, zo verwacht Borst. De verdediging wordt volgens hem anders ingericht om meer lengte en body in het elftal te krijgen. De omzettingen betekenen ook, zo zegt Borst, dat er een nieuwe doelman in komt en dat Gorter zijn kans heeft verspeeld. "Hoe het verder gaat spreekt voor zich. Op doel komt, uiteraard, Pasveer te staan. Hij is een goede keeper en hij heeft zich zaterdagavond in de basis getroost."Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door pinko)

Het was echt heel erg sneu om te zien, toch zou ik hem niet gelijk slachtofferen. Dat is te makkelijk, als dit net als drommel word dan wel natuurlijk. Je kan niet een keeper gelijk eruit gooien na dit, verdediging was ook bagger.

1 augustus 2022 om 10:43

"het was echt heel erg sneu om te zien"

Wat is daar sneu aan? Je ziet toch vaker dat collega's elkaar steunen en troosten.

Ik mis het punt denk ik.

1 augustus 2022 om 11:43

Hele zwakke keeper met een vervelende uitstraling hoop dat we zsnm de transfermarkt opgaan en een volwaardige Ajax keeper kunnen strikken. Doorselecteren heet dat Jay Gorter is geen Ajax materiaal en moet zsnm wieberen bij mijn mooie club!

1 augustus 2022 om 12:18

Ik denk dat hij het hele gebeuren bedoelde, niet zozeer dat Pasveer 'm kwam troosten. Meer het zien hoeveel het met Gorter deed.

Overigens denk ik ook niet dat de troost van Pasveer het zieliger maakt. Ik bedoel, die begon zelf ook dramatisch bij Ajax, en die kwam als gearriveerde Eredivisie keeper binnen. Denk dat Gorter de woorden, wat ze ook waren, wel kan waarderen.

1 augustus 2022 om 12:28

Waarop baseer je dat Gorter een zwakke keeper is? De (keeper) trainer(s) zijn niet aanwezig om muggen te vangen hoor. Die zien echt wel of hij talent en kwaliteit heeft om mee te doen in dit soort wedstrijden. Vorig jaar begon Pasveer ook zo en schreeuwde iedereen moord en brand. Onana begon ook met een hoop rare momenten.

Laat Gorter nou eerst even een paar wedstrijden staan, laat hem wennen en geef hem vertrouwen. Als we iedereen die slecht speelt maar direct moeten vervangen komen we ook nergens.

1 augustus 2022 om 13:35

Gorter is alleen in de ogen van psv en Feyenoord fans goed omdat die nog geen skippybal kan houden

1 augustus 2022 om 13:41

Meneertje moet weer een column vullen dus gaat ie op zoek!

1 augustus 2022 om 16:08

Scherpen heeft in de ogen van diezelfde trainers ook talenten. Dat klopt, namelijk net als Gorter op momenten dat je er moet staan cruciale blunders maken. En in beide keepers heb ik nooit maar dan ook nooit enig vertrouwen gehad. Je weet van tevoren al dat ze in de fout gaan, alleen niet wanneer. Dus snel wegdoen en wel een betrouwbare keeper halen. Cillessen is vrij, dus daar valt Ajax zich geen buil aan. Is dat probleem opgelost. En nu ook nog een stuk of 3 verdedigers halen die de naam verdediger eer aandoen. Rensch als eerste ook dirct wegdoen. Helaas raken we opa niet meer aan de straatstenen kwijt en is de linksback aanvaller i.p.v. verdediger. Dus ook daar vervanging. Ik mis Martinez en Tagliafico nu al. Eigenlijk al langer. Wat een weelde was dat....

1 augustus 2022 om 17:00

Zo dan. FF een stuk of 3 verdedigers halen? En als die een wedstrijd niet naar het zin spelen, zetten we die ook gewoon weer op de tribune? Sommige geloven meer dat ze FIFA zitten te spelen, dan dat er echt voetbal wordt gespeeld.

Laat Gorter maar even staan en laat hem vertrouwen krijgen. Hij heeft echt niet meegedaan dat de staff van Ajax dacht dat hij er toch al niets van bakte. De mensen hebben er verstand van en weten echt wel of er potentie in zit.

1 augustus 2022 om 20:52

Kunnen we ook meteen de helft van alle trainers de deur uit doen, pinko? Gezien jij schijnbaar niet gelooft in met spelers aan de slag gaan, hebben we die ook niet nodig. Op die manier ook meer ruimte in het budget voor die 3 verdedigers natuurlijk!

1 augustus 2022 om 10:50

Pasveer was op het begin ook niet mijn eerste keus, maar er valt niet te ontkennen dat met hem in de kist weinig tegengoals vielen. Geen katachtige reflexen, maar zoals tegen Sjachtar, hij staat als keeper zeer goed gepositioneerd. Voor nu wellicht de beste optie. Uiteindelijk moet Ajax gewoon een degelijke nieuwe keeper halen.

1 augustus 2022 om 10:56

Hoezo kan je niet een keeper eruit gooien? Hij maakte enorme fouten en blunders en komt (althans nu) duidelijk te kort voor Ajax 1. Wieberen dus met die gozer, het is geen liefdadigheidsinstelling ofzo.

1 augustus 2022 om 11:06

Ga je dan ook Blind en rensch er nu meteen uitgooien? Want die waren namelijk net zo slecht als het niet slechter was. Keeper maakte in mijn ogen een duidelijke blunder en dat was bij de 2-1. De 3-1 is een fout maar zeker geen blunder. Denk dat er weinig keepers zijn die zo n bal goed weg stompen. Je kunt ook zeg dat de verdediging zit te slapen daar en de enige die alert was was Gakpo.

1 augustus 2022 om 11:08

@Azulgranito spreek je ook zo flink als ie zich straks herpakt en bij een nieuw contract voorstel niet wenst bij te tekenen? Of is ie dan ondankbaar en een geldwolf? Jij zal dan vast ook zeggen 'wieberen met dat te lage aanbod het is geen liefdadigheidsinstelling!' ... Mijn punt: altijd maar vanuit de club perspectief redeneren. Gorter had zijn dag niet poeh poeh... Hij heeft niemand vermoord he!

1 augustus 2022 om 11:11

Blind heeft veel meer krediet dan Gorter. Is al jaren een belangrijkse schakel maar vorig jaar zag je al dat hij veel heeft ingeleverd en dit seizoen trekt hij die lijn voorlopig door. Persoonlijk zou ik naar een basis team toe werken met Bassey en Wijndal, dus ik zou Blind op den duur zeker banken. Rensch staat er momenteel in bij gebrek aan beter maar die zal uiteraard meteen banken zodra er een betere optie beschikbaar is. Trouwens als die 2-3 geen keepersfout is weet ik het ook niet meer. In de pupillen leer je al dat je een bal naar de zijkant moet stompen en ik kan je vertellen dat ik nooit keeper ben geweest. Dus bij de 2e en 3e goal zit hij er volledig naast en ook de 5e wordt hij wel heel simpel weggespeeld

1 augustus 2022 om 11:13

Ik ben niet zo iemand die over ratten praat of over geldwolven. Sterker nog. Ik zou alles proberen eruit te halen als ik voetballer was. Clubliefde is kinda overrated. Je ziet wat clubs met spelers doen die ze niet meer nodig hebben. Dus nee ik zal hem geen geldwolf noemen. Hii staat vrij in zijn eigen keuzes. Ik geef alleen aan dat hij geen Ajax 1 materiaal is en ook nooit zal worden imo. De tijd zal het zeggen

1 augustus 2022 om 11:21

Bij de 1-2 zit hij ernaast, maar ik hoor niemand over de rol van Blind. Die springt mee maar komt niet in de buurt van de bal. Eigenlijk is het meespringen zelfs hinderlijk voor de keeper die moet komen.
Wat ik niet snap is dat als je weet dat PSV met De Jong en Til speelt je Timber en Blind centraal zet. Zeker als je Schuurs en Bassey op de bank hebt zitten. Denk dat je met Timber, Schuurs, Bassey, Blind een betere defensie tegen deze tegenstander zou hebben gehad. En als je het dan niet zo vanaf het begin neerzet, dan kun je wisselend nog wel ingrijpen, wat Rensch deed het niet zo heel best.

1 augustus 2022 om 11:26

Ja zeker ook een fout van Blind. Komt niet van de grond, maar qua timing zit Gorter net zo fout als Onana tegen Benfica. De reacties toen waren niet mals.... om over de 2-3 en zijn positie bij de 2-4 maar te zwijgen. Het centrale duo opstellen komt op conto van Schreuder. Mafklapper eerste klas ook. Had het puike plan om een 1.86 robuuste verdediger op LB neer te zetten en het kleine centrum in stand te houden. Echt..

1 augustus 2022 om 11:30

Volgens mij had iemand hem geanalyseerd over zijn analyses, 1 van een lid hier. Zijn zwakke punt was hoge ballen. Tadaaa Gorter is niet klaar voor deze karwei.

Ajax moet nu niet alleen maar spelers opleiden, maar ook spelers hebben die direct klaar staan. Of echt dit niveau aan kunnen. Grootste zorgen zijn toch een keeper en rechtsback.

1 augustus 2022 om 11:34

@Azulgranito
Precies dit, het waren twee ontiegelijke blunders en een foutje. Borst bagatelliseert dit naar foutjes.
Valt ook gewoon niet meer tegen op te verdedigen als je keeper je knock out ramt bij nog voorzetten, en afstandsschoten in de voeten van de tegenstander terug bokst.

Schreuder is de tussenpaus die sterspelers blind en Tadic moet gaat banken. Kans is immens dat het coachen van Ajax beperkt blijft tot een seizoen. De JC schaal heeft hem het perfecte excuus gegven om Blind niet langer centraal te zetten.

1 augustus 2022 om 11:49

@nick_10, Rensch ging er vorig seizoen ook uit na een slechte wedstrijd hoor. Ten Hag schoof nog met de hele verdediging waardoor Timber op rechts moest en Schuurs ineens cv stond.

In de verdediging zijn er ook weinig smaken meer als Blind en Rensch eruit gegooid zouden worden, Klaiber kan erin komen maar that's it. Bassey geschorst, Timber nog niet fit dus wss ook een wissel later in de wedstrijd.

1 augustus 2022 om 11:56

Klopt
Bij de 3-5 loopt Klaasen ook niet meer mee met Simons.

1 augustus 2022 om 12:30

Ja. Die moeten ook worden vervangen. Gelukkig is dat nu wel duidelijk na zaterdagavond. Beter nu dan later in het seizoen wanneer je geen fatsoenlijke vervangers kunt halen. Gorter wegdoen of verhuren met optie tot koop, anders krijg je scenario Scherpen 2, twee fatsoenlijke rechtsbacks, bij (hopelijke) verkoop Schuurs daar ook een vervanger voor en een extra linksback die wel kan verdedigen. Ik weet, het is een lang lijstje, maar wil je meedoen om de landstitel en met de grote jongens in de CL, zal dit moeten gebeuren. Zo niet, eigen schuld dikke bult dat het verkeerd afloopt…..

1 augustus 2022 om 11:09

Hij heeft ook in Jong Ajax tot op heden nog niet de indruk achtergelaten een geschikte doelman te zijn voor Ajax 1. De verdediging was zaterdag dramatisch maar aan het eind van de streep had Gorter minimaal 3 van de 5 ballen er 'gewoon' uit moeten houden. Dat is uiteindelijk gewoon bepalend geweest. Je kan je het simpelweg niet veroorloven straks meerdere malen punten te verliezen door dit soort geintjes. Hij is gewogen en te licht bevonden. Pasveer heeft het uitstekend gedaan en moet er simpelweg weer in

1 augustus 2022 om 11:40

Kan niet met druk omgaan en dat hebben we al eerder gezien. Mentaal niet geschikt voor topvoetbal en dan moet Ajax gaan uitkijken naar aan andere keeper. Moet er niet aan denken dat Gorter onder de lat staat bij CL wedstrijden.

1 augustus 2022 om 15:06

Deze is slechter dan Drommel is, niemand die snapt dat hij bij Ajax onder de lat mag. Ze dachten zeker nadat Pasveer zo was meegevallen dat deze jongen dat ook wel kon. Zo zie je maar hoe belangrijk coaching is en je verdediging neerzetten. Met jonge jongens als Rensch en Timber, Wijndal helemaal nieuw, moet je dat soort grapjes niet uithalen. Die twee ouwe knarren zijn al vrij slecht maar hebben wel het management vermogen wat Gorter mist. Tevens mist hij ok gewoon kwaliteit. Hoe hij Blind voor zijn kop knalde was echt comdy capers. Lekker bij Heracles laten keepen ofzo.

In de eredivisie kom je hier waarschijnlijk wel mee weg maar Europees gezien moet Ajax toch gewoon een nieuwe keeper halen?

1 augustus 2022 om 10:45

Ik roep al al een maand of 2 hier op Voetbalzone. Krijgt Ajax nog een serieuze goeie keeper of blijft het hierbij… vond lafont wel een goeie van Nantes

1 augustus 2022 om 10:57

Vorig jaar werd er nog geschreewd dat Gorter een kans moest krijgen. Haal hem dan niet na 1 wedstrijd er uit en geef hem een eerlijke kans om te groeien. Misschien stond die gozer wel strak van de spanning en keept hij de komende weken uitstekend.

1 augustus 2022 om 11:11

Ik herriner me vooral dat dat tijdens het gegrabbel van Onana en blessure Pasveer het geval was. Pasveer heeft bizarre statistieken overlegd vorig seizoen, ik zie dan geen reden waarom Gorter er in plaats van hem in zou moeten. Het is nou niet zo dat Gorter in Jong een verpletterende indruk maakte

1 augustus 2022 om 11:13

Als je serieus ambities hebt inde CL, dan kun je niet met zo'n keeper komen aanzetten.

1 augustus 2022 om 12:18

Gorter is op dit moment gewoon nog niet goed genoeg voor het echte werk. Pasveer is in alles een veel zekerdere keeper, ook kwa coaching. Niet voor niks dat de verdediging vorig jaar (voor de blessure van Pasveer) veel minder tegengoals kreeg. Voor mij hoeft er geen nieuwe keeper worden gehaald, ik vind dat Pasveer het goed doet, 2e keeper is gewoon Gorter, geef hem af en toe een wedstrijd in de eredivisie thuis tegen volendam/emmen/cambuur. Kan hij dan zijn vlieguren maken, dan is de druk ook niet zo hoog voor die jongen.

1 augustus 2022 om 17:23

Dit is in alle opzichten geen ajaxwaardige keeper. Helaas heeft rasverliezer Schreuder daar geen kaas van gegeten. Dit was ook weer typerend, een topkeeper zou down zijn, maar met een opgeheven hoofd doorlopen. Deze jongen liep rond alsof hij het wk heeft verloren door zijn fouten. En Borst is nog een grotere verliezer want Pasveer heeft 100% met alle goede bedoelingen, geprobeerd hem een beetje rechtop te krijgen. Hugo moest weereens iemand hebben. Ipv dat hij al zn pijlen richt op topverliezer Schreuder, maar helaas.

Wat een rare column weer. Pasveer weet precies wat Gorter doormaakt want hij heeft zelf ook veel blunders gemaakt. Het lijkt mij prima om even die steun te voelen op zo'n rotmoment.

1 augustus 2022 om 10:43

Een Hugo Borst is meester in het meest slechte zien in acties en dat uitvergroten voor eigen gewin..

1 augustus 2022 om 10:45

Pasveer doet dit juist prima. Hugo wilder weer een smakelijke column van maken die geen toegevoegde waarde heeft behalve het nog erger maken. Lekker laten gaan.

Gorter maakten 2 fouten en of de verdediging nu wel of niet goed stond, hij moet er dan juist staan. Dat hij fouten mag maken is prima maar je kijkt ook naar wat voor fouten zijn het. En soms moet je dan weer even terug.

Als je hem nu uit de basis haalt vernietig je zijn zelfvertrouwen. Pasveer is een uitstekende keeper maar ik zou Gorter sowieso speeltijd geven tegen de ‘kleintjes’ en dus volgende week nog een keer basis. Onana stond ook te schutteren in het begin (en op het eind).

1 augustus 2022 om 11:22

Gorter lekker beker wedstrijden laten keepen

Gorter maakt twee duidelijke blunders maar het verlies is niet aan hem te wijten. Schreuder moet gewoon even ballen tonen en doorselecteren, je kan niet tot in de eeuwigheid met Blind en Tadic blijven spelen, daar is het beste er gewoon van af. Verder is het duidelijk dat Rensch niet het gewenste niveau heeft en daar moet een vervanger voor komen. Als laatste begrijp ik niet waarom Kudus geen onbetwiste basisspeler is dat is gewoon de beste middenvelder die er rondloop bij Ajax.

Naar mijn mening moet Ajax met Bergwijn-Brobbey-Antony beginnen en daarachter Kudus-Alvarez-Berghuis. Dan heb je veel meer swing en voetbal in het team.1 augustus 2022 om 11:13

Ik vind de 2-4 van Til anders ook een beste blunder (ik neem aan dat jij die nog niet meerekende). Staat op een of andere manier flink uit zijn doel waardoor het slappe boogballetje over hem heen gaat. Als hij gewoon was blijven staan had hij hem nog op z'n hoofd aan kunnen nemen bij wijze van

1 augustus 2022 om 13:34

Diego_forlan,

Nooit keeper geweest zeker?
Hij komt uit om zijn doel te verkleinen, wat hij ook behoort te doen, dat dan die bal 2x van richting veranderd kan Gorter echt helemaal niets aan doen.
Vond wel dat hij bij de 3-5 maar raar naar de bal toeging, leek me ook wel houdbaar.

1 augustus 2022 om 13:32

Kanyewest,

Zie jij nog wel welke cijfers Tadic jaar na jaar op tafel legt?
Zou jij 13 goals en 19 assists uit je basiselftal halen? (in 34 competitiewedstrijden).

1 augustus 2022 om 14:35

Inderdaad die afwisselingen met tadic en bergwijn werkt gewoon niet. bergwijn wil je juist op de flanken hebben en niet als 10 of spits. Dat zag je ook aan het spel, wanneer bergwijn rechtsbuiten speelde, zat er veel meer swing en dreiging in het elftal. Maar goed.. We gaan het zien waar dit naar toe zal leiden. Los van een paar spelers heeft ajax gewoon een zeer sterk team. Veruit wel de beste in Nederland op papier.

1 augustus 2022 om 17:25

Tuurlijk Kanye, haal mista ajax eruit. Jij snapt het

1 augustus 2022 om 19:35

Geen idee wat dat is, hoor. Heb het met mijn cluppie hetzelfde. Misschien off topic, maar Vitesse met 532 is gewoon uitgewerkt. Dat ziet iedereen, behalve de trainer of zo. Tegen AZ voor de plaats in de voorrondes cl hetzelfde. 1e helft vd 1e pot speelde Letsch 41212 en het ging erg goed. 2e helft 532 en heel het overwicht was weg. En wat doet hij in de return? 532. 6-1 af. Zo onnodig! Maar wat ik hiermee probeer te zeggen is dat trainers echt vaak (te lang) vasthouden aan formaties, tactieken en spelers. Alsof zij de regie niet hebben over het team of zo. Heel apart..

Snap niet dat er over Gorter zo positief werd gesproken. Hij komt van een KK Divisie club , Eagles, en heeft verder nog niet wat laten zien op het hoogste niveau.

Overdreven reactie van Hugo betreft Pasveer. Juist sterk wat pasveer doet, daar zijn die "oudjes" natuurlijk ook voor. Ik zou gorter niet direct afschrijven, denk zelfs dat hij een heel sterk seizoen gaat draaien. Keepen kan hij zeker, heeft alleen het vertrouwen nodig.

“Het waren geen blunders, maar twee van zijn fouten leidden de nederlaag van Ajax in”. Hele column van Borst slaat nergens op zoals bijna altijd, vind ik. Dan ook iets slechts proberen te zoeken nadat Pasveer zijn collega gewoon troost. Wordt tijd om Hugo ook te gaan negeren net zoals Valentijn.

1 augustus 2022 om 10:53

Nou stond Pasveer in z'n tijd bij PSV niet echt te boek als een leuke collega keeper. Kijk maar naar die tijd met Zoet toen.

Lol zo van troosten maar jongetje. Je hebt je best gedaan maar ik blijf de nr 1 hoor. Pasveer ging wel echt overdreven door met troosten.

Dat is killing voor een keeper. Het koppie omlaag ook, niet de manier. Zeker als keeper niet. Maar heb ook helemaal geen hoop dat Gorter het gaat reddn bij Ajax. Straalt niet dat onoverwinnelijkheid en overtuiging uit dat je als keeper nodig hebt.

Ze denken eerder aan oh kijk uit, mag geen fout maken, oeee stress pas op. Ipv te denken dit is mijn tijd, ik ga ze laten zien en niemand gaat mij passeren!

Ik vindt het een lastige situatie. Stel je zet Gorter nu meteen op de bank dan knakt die jongen zo in zijn zelfvertrouwen dat het heel lastig wordt mocht je hem nog nodig hebben. Aan de andere kant, elke keer als hij een kans in het eerste krijgt ziet hij er gewoon niet goed uit. Hierdoor zou ik toch ervoor kiezen om Pasveer op doel ze zetten in de competitie.

1 augustus 2022 om 11:14

Het is misschien lullig voor hem, maar Ajax is een topclub waar de belangen gigantisch zijn. Rationeel gezien is er geen enkele reden Gorter nu te laten staan.

1 augustus 2022 om 11:17

Zeker waar, maar dat maakt de situatie niet ingewikkeld. Hij heeft bij jong Ajax en go ahead eagles wel aangetoond goed te kunnen keepen.

1 augustus 2022 om 11:24

Jammer voor zijn zelfvertrouwen maar heb geen een goede keeper nodig

Het waren geen blunders? Kijk die goal van Gakpo nog even terug zou ik zeggen. Talentvolle keeper die van mij de kans mag blijven krijgen. Maar laten we een blunder gewoon bij het naampje noemen. Die 1-2 moet hij hebben en die 2-3 al helemaal.

Ik geef Hugo groot gelijk de hele achterhoede was een drama, en dan met name Blind en Rensch.

Ik denk dat veel Ajacieden al hebben geschreven dat de achterhoede de achilleshiel van het team is en dat de lengte ontbreekt. Het merendeel geeft aan dat een rechtsback en keeper nodig waren na het vertrek van Onana en Nous. Ajax verlengt het contact van Stekelenburg wat ze niet meer hadden moeten doen. Nu moeten ze alsnog de markt op voor een ervaen keeper die lang is en bij voorzetten uit zijn doel komt omdat achterin lengte ontbreekt. Ik denk dat ze een poging zullen gaan doen voor van Crombrugge maar dat zal niet goedkoop zijn. Bassey nu ook nog rood dus geschorst. Dus hopelijk zoeken ze ook een rechtsback met snelheid, maar ook met lengte. Wijndal snelheid genoeg maar wordt geklopt op lengte als back. Daarnaast hoop ik dat Schreuder gezien heeft dat Kudus er nu echt in moet. Alles leuk en wel met Taylor maar Kudus is gewoon beter en heeft scorend vermogen.

1 augustus 2022 om 11:06

We willen ook allemaal Schuurs weg, de enige man met lengte die daadwerkelijk een beetje kan verdedigen. Exact de reden dat ik fan van die jongen ben. Dan heb je met Alvarez en Schuurs tenminste 2 mannen met lengte.
Tuurlijk Timber is absoluut veel beter. Kan die eigenlijk niet op Rb?
Dan heb je gelijk de problemen opgelost, Schuurs is echt niet zo slecht en als je als NLse club 80mln uitgeeft en het nog over aankopen hebt dan doe je sowieso iets verkeerd naar mijn mening. We hebben verloren van PSV terwijl die nauwelijks wat uit hebben gegeven, dus doen wij iets verkeerd.
Gorter mag van mij gewoon de kans krijgen, de komende 6 eredivisiewedstrijden laat je hem gewoon staan en Pasveer keept Europees en daar kan Gorter dan langzaam naar toe groeien. Pasveer is gewoon een prima keeper en we hebben geen nieuwe keeper nodig, met deze 3 mannen moeten we het gewoon prima aankunnen en dan hebben we een keer geen top 10 keeper van de wereld (onana). Die verprutste het ook gewoon regelmatig met zijn gedrag en domme blunders, dus lekker uitproberen en over een seizoen volle bak doorselecteren. Dan gaat Stekelenburg weg, Pasveer wordt/blijft 2e keeper en Gorter wordt of doorgeselecteerd of heeft zich volledig bewezen en is 1e keeper.

Idem geldt voor mij voor de RB positie, Rensch en Klaiber krijgen de kans met Regeer en Fitz erachter, idem gaat zich wel ontwikkelen en de kans pakken en zo niet, over 1 seizoen doorselecteren en dit jaar accepteren. De argumenten dat je het tegen een Mbappe niet red is valide, maar goed wie wel en is Ajax wel de club die iemand moet hebben die Mbappe in toom kan houden? Zoveel geld hebben we gewoonweg niet en zo goed zijn we ook niet

1 augustus 2022 om 11:25

Schuurs kan misschien bij Feyenoord verdediging, bij Ajax komt hij te kort

1 augustus 2022 om 11:51

Schuurs heeft veel kansen gekregen maar laat zien dat hij maar moeilijk met ruimte in zijn rug kan verdedigen. Schuurs moet daarom naar een club waarin hij dat niet hoeft en dan is het een prima verdediger. Ajax moet hem verkopen en dan een goede rechtsback halen waarbij Rensch de back up wordt van Timber. Bassey moet de linker centrale verdediger zijn want die heeft wel lengte en snelheid. Kan Blind naar links back omdat hij nog steeds onzettend belangrijk is in de opbouw. Jammer voor Wijndal maar die aankoop heb ik eigenlijk ook niet begrepen tenzij Schreuder Blind inderdaad op de bank wil gaan zetten. Een nieuwe keeper is echt nodig wil je het gevaar bij hoge voorzetten van de flanken eruit gaan halen want dan zijn Timber, Blind en Wijndal alledrie te klein. Kan je in het begin van de competitie al punten kosten. Niet voor niets was Haller belangrijk, namelijk bij standaard situtaties tegen. Daar kopte of hij of Alvarez de ballen weg.

1 augustus 2022 om 11:42

SPettresson, Taylor blijft staan. Berghuis gaat eruit. Die was echt erbarmelijk slecht voor een dusdanig ervaren speler. Verdedigend bracht hij niets, aanvallend bracht hij bar weinig. Bij Taylor moet de afronding vele male beter, maar die was constant in beweging. En zijn speelveld besloeg een 60 meter, van voir zojn eigen verdediging tot aan de 16 van de tegenstander. Tekenend in dit verhaal was dat Berghuis en Taylor ook wisselde van positie en dat nog steeds bijna alles via Taylor verliep.

Blablabla.... Wat een gezever. Wat hadden ze dan moeten doen? Helemaal niks en hem in zn sopje gaar laten koken? Dan hadden ze weer geschreven dat iedereen die arme Gorter aan z'n lot over heeft gelaten.

Dat hij een blunder(s) oke dat deed Onana ook maar wat ik niet begrijp is dat de hele voorbereiding Schreuder Pasveer heeft laten keepen, voor vertrouwen en ritme had hij in ieder geval Gorter tegen Salzburg en Doneks moeten laten keepen

1 augustus 2022 om 12:12

Huh, tegen Salzburg stond Gorter juist in de basis hoor. Net als tegen Eupen, Paderborn en Lokomotiv Zagreb. Pasveer speelde juist maar 1 duel deze voorbereiding (tegen Shakhtar).

1 augustus 2022 om 15:03

O sorry dan zit ik er naast foutje bedankt

Grappig eigenlijk dat iedereen over lengte spreekt, maar Martinez vorig jaar ook 1 van de kleinste spelers was. Het lag dus zeker niet aan de lengte. Waar het wel aan ligt zijn afspraken over wie wie dekt bij voorzetten en slecht / slap de duels in gaan. Zoals Wijndal bij de eerste tegengoal, Blind en Gorter bij nummer 2 en Blind ook weer bij nummer 4.

1 augustus 2022 om 11:25

Ligt ook niet aan lengte. Je timing is alles. Nico en martinez kunnen makkelijk kopduels winnen omdat zij goed timen en er bovenop zitten. Die slappe dweilen die we nu hebben…..hoop dat Bassey voor wat pit zorgt achterin. Maar dat zit wel goed denk ik haha

1 augustus 2022 om 11:46

Juist Martinez had een geweldige timing en ook positioneel en in duels is hij sterk. Pfoe we gaan hem best missen nog. Maar goed inderdaad Bassey! 1.86 meter lang en fysiek oogt hij een tank. Schreuder kan er al bijna niet meer omheen ik ben benieuwd hoelang hij nog eigenwijs Blind zal opstellen

1 augustus 2022 om 12:27

@azuigranito, bij Blind wordt 1,80m, 1,85m als hij de lucht 'inspringt'. Die man kan amper van de grond afkomen, als hij al een poging doet. Dan is lengte wel degelijk belangrijk. Als je a la Ronaldo zo 70 cm van de grond komt is lengte inderdaad niet belangrijk.

Van der Sar startte ook niet geweldig bij Ajax, we weten hoe die eindigde.
Laten we hopen dat Gorter uit hetzelfde vaatje weet te tappen en zich herpakt.

Pasveer heeft een geweldig seizoen acgter de rug maar je begint met Gorter

Een keeper is ook verantwoordelijk voor het coachen van zijn verdediging. En met pasveer hebben we het afgelopen seizoen gezien dat dat ontzettend goed stond allemaal. Hij is daar ook de hele wedstrijd mee bezig. Toen Onana kwam was dat voorbij en zag het er weer niet uit. Het wordt nog wel eens onderschat wat een keeper allemaal nog buiten het ballen tegenhouden moet doen.
Dat pasveer Gorter steunt is alleen maar goed.
Maar die jongen moet er uit. Is er nog niet klaar voor. Van 3e keeper naar 1e keeper. Laat hem gewoon de beker wedstrijden keepen. Hij zal nu al helemaal geen vertrouwen meer hebben en we staan op het punt om het seizoen te beginnen. In de CL kunnen we dit niet gebruiken

Ik begrijp gewoon niet waarom je deze jongen de kans geeft met zo’n belangrijke wedstrijd. Had liever Pasveer met ervaring onder de latten gezien. Geef die jongen vertrouwen in de eerste paar speelrondes, hij kan het echt wel.

1 augustus 2022 om 11:40Sinds wanneer is de Johan Cruyff schaal een belangrijke wedstrijd in Amsterdam?
Volgens mij zijn die eerste paar speelronden belangrijk, die JC schaal is bijzaak.

1 augustus 2022 om 11:49

De JC schaal is belangrijk op twee punten. Zien waar je staat als team en hoever is de coach. Wat mij betreft dikke onvoldoende. PSV was erg matig asn de bal, sterk in de omschakeling. Ajax heeft juist snelheid ingekocht. Na de 1-0 had je als Ajax altijd 20 meter naar achter moeten gaan en PSV helemaal kapot counteren. Dominant aanvallen geloof ik wel. Dat is de laatste jaren altijd zeer behoorlijk geweest. Goede counters daarentegen heel sporadisch.

1 augustus 2022 om 13:49

Ninjakai,

Laten we alsjeblieft in Amsterdam niet hetzelfde spelletje gaan spelen als Eindhoven.
Het terughoudende om daarna te kunnen counteren.. Nee laat ons maar gewoon het spelletje maken. En dat mensen zich zo druk kunnen maken om verlies van de JCS. Wat boeit het, prijs is prijs, maar deze is het minst belangrijk van allen.
We hebben geleerd, hoop dat we er ook iets mee gaan doen.

Gorter komt tekort, snel Cillissen binnenhalen.
Rensch komt tekort, dus daar nog een goede RB voor halen.
Blind vooral laten spelen in de kleinere wedstrijden, waar snelheid hem niet fataal is. Voor de rest lekker Bassey laten spelen.

Verder staan we goed.
Nog even wat kleine dingetjes verbeteren en automatisme erin krijgen, waar we in de eerste 2/3 competitiewedstrijden aan kunnen werken, om daarna te gaan knallen in de competitie en Cl.

Hugo Bos is altijd een softie geweest. Het is overduidelijk dat Gorter niet de juiste keuze is ❗Basta...move on en niet bezuinigen voor een goede keeper.

Gewoon prima wat Pasveer doet. Neemt het als oude rot op voor hem en troost hem even.
Bij 2 goals zag Gorter er niet goed uit. Bij die 2e tast hij volledig mis en is hij te laat, waardoor Til kan binnenkoppen. Heeft Blind ook nog eens last van gehad.

Bij dat schot van afstand. Hij dwarrelt een heel klein beetje, maar die kan hij gewoon wegstompen in plaats van met zijn platte handen, dan is er (als je hem normaal raakt) niks aan de hand.

Die goal van Gakpo, waar hij dus niet stompt, is echt een matige keus en toont zijn onervarenheid en onkunde momenteel nog. Ik denk dat wel duidelijk is dat Pasveer, ondanks dat ik daar ook niet kapot van ben (en ja, hij heeft het vorig jaar gewoon goed gedaan, I know), de 1e keeper gaat worden. Gorter tweede en Steek derde, denk ik. Stekelenburg kan echt niet meer, in mijn ogen. Die komt echt als een opa van de grond (vorig jaar al).

Niets schreeuwt journalistiek als columns van hugo borst in het AD samenvatten. Ik begrijp niet dat VZ.. ((deze reactie is verwijderd door Unibet))

Keepen is echt heel veel ervaring wat erbij komt kijken. Een fout is vaak gelijk dodelijk. Onana was in het begin ook niet overtuigend. Als je hem nu wisselt dan is het klaar. 5 wedstrijden laten staan en kijken of er verbetering inzit.
Overigens vind ik dat Rensch wel heel kinderlijk verdedigde. Vind ik misschien nog wel erger. Je weet dat gakpo rechts is wat moet je dan vooral niet doen.. laat hem 2x erg makkelijk een voorzet geven. Na de eerste had die al moeten weten ik scherm z'n rechterbeen af maar nee hoor gewoon weer laten gebeuren.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vond om hem zo te zien. Ik heb echt niks tegen hem, maar als je respectloos gedrag vertoont aan de keukenpersoneel om interessant over te komen in de Ajax tv vlog, dan verdien je dit wel, vind ik. Iets minder kapsones en iets meer prestatielust aub.

Afgehaakt na de 1e 2 woorden. Hugo Borst 😴🤣
Bijna zo'n sneu/triest niveau als Valentijn....

Die jongen maakt eens een paar fouten.. nou nou.. dat heeft elke speler gehad.. her gaat erom of hij progressie kan laten zien en zich kan ontwikkelen tot een stabiele toegevoegde waarde... van der Sar en anderen heb ik ook missers zien maken hoor.. dat hoort hij het proces.. kop omhoog en aan de slag Jay!

Makkelijk werk dat columnist zijn. Als er iets te zeiken valt dan ga je lekker zeiken en als er niets te zeiken valt dan doe je het alsnog.

Schreuder had beter zijn keeper van Club Brugge meegebracht. Mignolet is een topkeeper en die kan nog enkele jaartjes mee. Goede keepers zijn vandaag de dag dun gezaaid, zelden zijn ze nog goed op hoge ballen en op ballen klemvast houden.

Gewoon laten staan die jongen. Het waren geen blunders, eigenlijk niet doortastend genoeg, maar die ballen mogen niet voorkomen en je moet Blind niet proberen te laten koppen. Die komt al amper boven de stoeprand uit. Verdedigend een ramp die man en het wordt/is niet meer te compenseren met zijn positionering en passing.

Het is weer begonnen hoor…

Welkom in de top Jay. Als je leert van je fouten heb je mijn vertrouwen...kop omhoog borst vooruit.

Je kunt nu Gorter slachtofferen en Pasveer er weer in zetten. Maar als die dadelijk geblesseerd raakt en Steek is geblesseerd moet Gorter alsnog op komen dagen. En hij is dan echt geen betere keeper geworden in de KKD. Die jongen heeft een knak in zijn vertrouwen gekregen en dat wordt echt niet beter als hij weer retour KKD mag. Gewoon laten staan, keept hij vervolgens 2 goeie wedstrijden is alles weer hosanna en boost zijn vertrouwen juist weer. Veel supporters verwachten een keeper die er meteen staat, maar als Ajax dat wilde hadden ze Gorter nooit moeten kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 18 0 3 0
2020/2021 Go Ahead Eagles 37 0 0 0
2019/2020 Go Ahead Eagles 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hedwiges Maduro heeft twijfels over mentaliteit: ‘Dit is geen Ajax-speler’

Hedwiges Maduro denkt niet dat Ajax-keeper Jay Gorter over de juiste mentaliteit beschikt. De oud-Ajacied ziet in hem geen optie om het Amsterdamse doel te verdedigen, zo liet hij optekenen bij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren