Richairo Zivkovic (25) keert na vijf jaar officieel terug in Eredivisie

Maandag, 25 juli 2022 om 16:41Guy Habets • Laatste update: 17:41

Richairo Zivkovic speelt komend seizoen voor FC Emmen, zo is te lezen op de officiële kanalen van de Drentse club. De aanvaller kon gaan en staan waar hij wilde nadat zijn contract bij Rode Ster Belgrado in onderling overleg werd ontbonden. Daarop sloeg de promovendus uit Drenthe toe..

Emmen was na het mislopen van Bas Dost, die FC Utrecht verkoos boven het project aan De Oude Meerdijk, naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De 25-jarige Zivkovic werd al een tijdje in verband gebracht met een dienstverband in Drenthe en daar is het nu van gekomen. De voormalig Ajacied is zondag door de medische keuring gekomen en heeft een contract getekend dat hem voor één jaar aan Emmen verbindt.

Zivkovic is nog altijd pas 25 jaar en brak door bij FC Groningen, waar hij acht jaar geleden debuteerde in het betaalde voetbal. De rappe aanvaller maakte zo veel indruk bij de Trots van het Noorden, dat Ajax hem voor ruim twee miljoen euro overnam. In Amsterdam kon Zivkovic de verwachtingen nooit waarmaken en daarna begon hij aan een voetbalreis die hem langs Willem II, FC Utrecht, KV Oostende, CC Yatai, Sheffield United, GZ City en dus Rode Ster leidde.

Bij Emmen keert de aanvaller weer terug in de Eredivisie. Hij staat in totaal op 87 wedstrijden en 21 doelpunten op het hoogste niveau in Nederland en krijgt in Drenthe de kans om dat aantal verder op te vijzelen. Zivkovic is de zevende speler die deze zomer naar de Oude Meerdijk transfereert. Eerder werden Eric Oelschlägel, Maikel Kieftenbeld, Michaël Heylen, Metehan Güçlü, Gonzalo Sánchez en Fernando Pacheco door de promovendus al binnengehengeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door vernon)

Contract bij Rode Ster is gisteren al ontbonden

23 juli 2022 om 16:15

Volg je de club? Lopen er leuke talenten rond? Servische voetballers hebben vaak iets extra's. Ook Kroaten etc.

Kijk! Aanwinst! Goed voor Emmen, ondanks een tijd wat lager niveau te hebben gespeeld.

25 juli 2022 om 16:54

Laatste 5jaar helemaal niets laten zien, en dat is dan een aanwinst?

25 juli 2022 om 17:14

Voor een spits die naar de Eredivisie komt maakt dat niks uit. We hebben er al zoveel gehad die nergens anders doelpunten maakten en dan in de eredivisie aan de lopende band scoorden.

25 juli 2022 om 17:31

Alleen bij Utrecht en Willem ll scoorde hij ook vrij weinig, heeft eigenlijk alleen bij Groningen ongeveer 1 op 3 gescoord dacht ik mij te herinneren

Wat een carrière en wereldreis heeft deze jongen al gemaakt zeg, en pas 25!! Als hij zijn vorm en talent zoals bij Groningen terug kan vinden is dit een gouden aanwinst voor FC Emmen. Erg benieuwd. Ik was echter van mening dat zijn contract al ontbonden was bij Rode Ster?

23 juli 2022 om 15:40

Denk met name zijn Jong Ajax vorm. Was prima maar kwam tekort voor t grote werk

25 juli 2022 om 17:53

Vooral zijn Groningen-vorm vooral. Daar liet hij op zeer jonge leeftijd al hele leuke dingen zien. Nog steeds "slechts" 25. Hopelijk valt het kwartje eens

Wel grappig al die terugkerende spelers maar ook bij hem vraag ik me af of hij het niveau nog wel heeft. Wel pas 25

Toch een vreemd geval deze jongen. Werd bij Groningen zo geprezen om z'n mentaliteit 'want hij gaat z'n HAVO halen' en daarna bij Ajax mislukt 'omdat hij geen topmentaliteit heeft'. Bij Utrecht een paar jaar geleden was hij geloof ik nog wel van niveau, en hij heeft de snelheid om in een verdedigend ingestelde ploeg te gaan counteren. Alleen wel een heel ander type dan Bas Dost, dus zo lijkt het eerder alsof ze bij Emmen een spits willen hebben en dan ff gaan kijken wat ze er precies mee willen.

23 juli 2022 om 15:47

Inderdaad een heel ander type spits. Daarom heeft Emmen ook nog geen ‘10’ gehaald. Het was nog te onduidelijk wat voor dat soort speler dat dan zou moeten worden.

23 juli 2022 om 16:01

Je kunt als Emmen zijnde toch ook niet veel anders? Je moet wat. Spitsen van Eredivisie-niveau zijn niet in bergen aanwezig die bij emmen willen spelen

23 juli 2022 om 19:40

Met een havo diploma behoor je anders wel tot de absolute top betreft intelligentie in de voetbalwereld.

en betreft Emmen, die willen na al die spelers van buiten de provincie natuurlijk eens een keer een echte Drenth of Groninger in de selectie. Ondanks dat ik het Zivkovic gun hoop ik dat hij enkele dubbele cijfers haalt betreft eigen doelpunten. Lekker laten degraderen!

23 juli 2022 om 19:43

Emmen hoort qua potentie in de eredivisie.. zijn nog steeds eigen baas, geen overnames of dergelijke, en nuchter in handelen..misschien eens verdiepen in clubs.

23 juli 2022 om 20:19

Dus omdat ze in potentie thuis horen in de eredivisie maar ik verder een schijthekel aan de club heb moet ik maar hopen dat ze erin blijven? Ik heb zo mijn eigen redenen om een een club wel of niet te zien degraderen. Alsjeblieft zeg. En sowieso Emmen hoort helemaal niet in de eredivisie als je kijkt welke toppers er allemaal een niveau lager spelen.

23 juli 2022 om 20:20

Vind je? Ik vind het meer een schakelclub. Ook aankomend seizoen zullen ze het niet makkelijk krijgen. Potentie valt ook mee. Ik denk dat hun plafond max. Middenmoot is met soms uitschieters naar onderen.

23 juli 2022 om 23:13

Het zijn geen toppers hoor een divisie lager. Anders zaten ze wel een divisie hoger.

25 juli 2022 om 16:50

Ikea zet het er dan ff bij, waarom je Emmen niet tof vindt. Wij kunnen het niet raden.

Ik heb niks voor of tegen de club. Vind ze redelijk sympathiek maar zou niet weten waarom ze in de eredivisie horen. Zijn zat andere sympathieke clubs die meer naar de competitie brengen.

25 juli 2022 om 17:30

Je hoort in de eredivisie als je je ervoor plaatst. Niet meer en niet minder.

25 juli 2022 om 20:42

Niet zo gek toch? Als een club als Emmen een spits als Dost kan halen, moeten ze dat direct doen. Dat had zwaar boven hun niveau geweest. Zoiets kan je niet laten schieten en moet je optimaal benutten dan. Dat ging echter niet door en dan kom je al snel uit bij een ander type spits ja.

Jezus man, kijkend naar zijn statistieken bij Rode Ster en hoe weinig hij speelde.. betwijfel of Emmen hier iets aan gaat hebben..

23 juli 2022 om 15:42

Deze speler is een vriend van een oud ploeggenoot van mij.
Ik kan je vertellen zijn mentaliteit past niet bij een voetballer niet gek dat Rode Ster zijn contract ontbind inplaats van nog een transfersom te willen hebben.
Overal waar deze jongen heeft gespeeld kon die zich niet gedragen en leefde nooit voor zijn sport.

23 juli 2022 om 15:49

In Emmen is er op Wildlands na niets uitdagends te vinden. Komt goed.

23 juli 2022 om 16:00

Zelfs Wildlands is niet uitdagend kan ik je melden.
Kan zo zijn dat hij in hartje Groningen gaat wonen, tja dan zijn er genoeg verleidingen te vinden.
Hoop dat hij de draad weet op te pakken.
Emmen wil denk ik ook eerst kat uit de boom kijken door 1 jarig contract te geven.

23 juli 2022 om 16:25

Of hij werd enthousiast doorde shirt sponsors

24 juli 2022 om 18:34

Hij kan gewoon in Groningen gaan wonen

Wat een arrogante kwal was dit vroeger altijd. Als die te laat kwam op school. Zei die weet je wel waar ik voetbal enzo. Verschrikkelijk. Hopen dat die nu beetje normaal is geworden.

23 juli 2022 om 16:12

Dit was echt een schoolvoorbeeld van een speler die direct naast zijn schoenen is gaan lopen. Hij kwam ook met grote praatjes destijds binnen bij Ajax. Helaas niets van terecht gekomen. Talent had hij wel maar het was voornamelijk zijn jonge leeftijd plus ervaring eredivisie wat hem interessant maakte.

25 juli 2022 om 17:02

Wat maakt het jou uit dat iemand anders te laat is? Als het geen directe gevolgen heeft voor jou dat vind ik jou conclusie wel heel snel getrokken. Dit klinkt toch meer als afgunst in mijn ogen. want als je dan al iemand arrogant vind denk ik toch echt dat je het moet gaan zoeken bij jezelf.

25 juli 2022 om 17:09

Quillinho, of hij dit daadwerkelijk zei en zich zo gedroeg laat ik in het midden want ik ken hem niet. Maar wanneer dit waar is dan is dit toch de definitie van arrogant. Iemand die zich niet aan dezelfde regels hoeft te houden als de rest omdat hij bepaalde kwaliteiten bezit/ergens voetbalt en daarom beter is dan anderen.

25 juli 2022 om 17:20

Ja ik vind dat niet arrogant, hij speelt toch voor Ajax. Dan mag je daar best trots op zijn, zeker als mensen moeilijk gaan doen.

25 juli 2022 om 17:25

@Preact

Ik begrijp je reactie en ben het daar ook deels mee eens, maar wij weten helemaal niet of hij zich beter voelde dan een ander. Het enige wat ik lees in de reactie van Lodeiro is dat hij het wel waard vind om te vermelden dat hij te laat kwam op school, ik bedoel wie maakt zich daar nou weer druk om. Daar van uit krijg ik het gevoel dat hij hem sowieso niet mocht om wat voor reden dan ook en dat maakt de reactie in mijn ogen een tikkeltje subjectief.

25 juli 2022 om 17:33

Allejezus, arrogantie verkopen als trots 'want hij speelt toch voor Ajax'. Zeer typisch. Daarnaast speelde hij denk ik nog gewoon voor Groningen toen hij op school zat, maar dat terzijde.

OT: ging bij Groningen als een kanonskogel en werd toen een tijdje gestald bij Jong Ajax om de speelstijl aan te leren. Liep niet helemaal zoals gewenst. Een beetje de blauwdruk van wat ook Schuurs en Pierie is overkomen. Afwachten wat hij 8 jaar later nog in z'n mars heeft.

25 juli 2022 om 18:13

Quillinho. Kinderen die vaak te laat komen dan mogen zij de klas niet meer in en missen zij vakken. Dan kunnen zij bijvoorbeeld op latere leeftijd niet goed begrijpend lezen en trekken zij hele vreemde conclusies. Dus mensen kunnen er zeker wel last van hebben, bijvoorbeeld hier als iemand weer eens niet kan begrijpend lezen...

25 juli 2022 om 17:31

Hahahha dat is wel echt heel triest hoor als dit waar is. Een beetje uit de hoogte gaan doen omdat je beter dan gemiddeld tegen een bal aan kan trappen.

25 juli 2022 om 20:03

Strootman was ook een arrogante kwal. Hij kwam ook regelmatig te laat en deec niets aan school. ''want ik word toch profvoetballer en ik ga toch wel spelen bij Psv' zei hij altijd. Soms hebben die kwal toch wel eens gelijk ...

Veel clubs gehad maar nergens echt geslaagd. Eredivisie is dan wel lekker voor zo’n spits, ben benieuwd. Qua aankopen vind ik fc Emmen nog niet echt overtuigend.

Btw, ik snap die stomme foutjes in die artikelen nooit zo goed. Zivkovic heeft 10 jaar geleden zijn debuut gemaakt. Hoe kom je dan op 8?

23 juli 2022 om 16:34

Stom foutje inderdaad, maar heel eerlijk. Wie boeit het wanneer Zivkovic zijn debuut heeft gemaakt? Hoop voor hem en FC Emmen dat hij een goed seizoen draait. 10+ goals mag hij tevreden mee zijn.

23 juli 2022 om 17:16

Haha helemaal niemand idd maar als je het dan toch vermeld, zorg er dan ff voor dat je het goed hebt .

Die +10 goals heeft hij alleen in de tweede Chinese league gered afgelopen jaren. Daarna bij 4 clubs samen in totaal 1x gescoord.. ik vraag het me af.

25 juli 2022 om 16:53

Mido

Is wel vaker, net als storende taalfouten. Ook in de titel weleens. Er werken natuurlijk geen topjournalisten hier.

Mooie spelers in de eredivisie volgend seizoen!

Lekker man! Komen volgend seizoen veel randzaken stukjes op VZ. Zijn contract zal in januari wel ontbonden worden. Ik verwacht er iig weinig van!

23 juli 2022 om 16:05

Ach ik vind het wel leuk. Net als Kieftenbeld weer een speler met een bekende naam in NL die terugkeert naar de ED, in dit specifieke geval Emmen. Qua talent echt wel een aanwinst voor ze, of hij het waarmaakt is een 2e. Misschien bloeit hij in de buurt van zijn ouders/vrienden wel op, niet gelijk te negatief zijn. Is ook nog steeds maar 25, hopelijk ziet hij eindelijk het licht.

Wooow die gast lijkt op de oudere broer van Mido. Zo zie je maar dat talent niet alles is. Die jongetjes van de straat zullen altijd door de mand vallen door de slechte mentaliteit.

25 juli 2022 om 16:54

Zijn toch zat spelers van de straat die het wel redden? Ziyech en Lang bijvoorbeeld.

25 juli 2022 om 18:07

Spelers als Rijkaard kwamen ook van de straat. Heel veel jonge jongens voetballen toch op straat? Pleintjes in de grote steden.

25 juli 2022 om 23:20

Leidsehood

Ja het was ook niet mijn punt, maar van Jurboekema. Ik speelde vroeger ook op straat, maar zou mezelf zeker geen straatjongen noemen. Denk dat hij meer op de jongens doelt die echt op straat leven, straattaal, etc. Sneijder is er ook zo een. Volgens mij voor veel voetballers een prima leerschool. Ik zou in elk geval zo tekenen voor de carrieres van de genoemde spelers.

25 juli 2022 om 19:25

Volgens mij hebben de meeste voetballers in de top vroeger wel op straat en op pleintjes gespeeld.

Pfffff wat een aankoop. Mislukte voetballer in alles. Ik hoop dat ik ongelijk heb maar ben bang dat emmen hier weinig aan gaat emmen behalve veel ellende

Nog maar 25. Niet te filmen.

23 juli 2022 om 19:46

Ja echt. Kwam intens jong naar Ajax en naar mijn gevoel heb ik al 10 jaar niet meer van hem gehoord joh maar hij is nog maar 25. Bizar

Zo dit is wel een echte clubhopper, 25 jaar en al 10 clubs, vrij uniek!

ik dacht dat hij al mijn leeftijd was... pas 25jaar

Deze gast was zo goed bij Fifa vroeger.

25 jaar pas?!

Kan van zijn tijd bij Utrecht alleen nog een enorme turbo sprint + goal vanaf eigen helft herinneren maar verder ook bij ons niet veel van kunnen bakken...

Maar zo jong was hij toen dus nog, hopelijk kan hij bij en voor Emmen wel van waarde zijn.

@ Lodeiro
Klopt helemaal wat je zegt. Een familielid van mij had vroeger nog bij hem in de klas gezeten. "een onuitstaanbare, arrogante kwal "was hij toen zei ze nog een paar jaar terug....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger20
J. HardeveldVerdediger20
K. VeendorpVerdediger20
J. VeldmateVerdediger20
J. AssehnounMiddenvelder20
L. BernadouMiddenvelder21
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

104 fans
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren