Érick Gutiérrez verlengt daags na heldenrol zijn contract bij PSV

Woensdag, 10 augustus 2022 om 18:30Tom Rofekamp • Laatste update: 20:03

Érick Gutiérrez heeft zijn contract bij PSV verlengd. Dat meldt de club woensdag via de officiële kanalen. De Mexicaan, die dinsdagavond in de slotfase tegen AS Monaco nog de cruciale 2-2 binnenkopte, ligt nu tot medio 2025 vast in het Philips Stadion. Het is een scenario dat precies een jaar geleden nog flink onaannemelijk leek, daar Gutiérrez veelvuldig kampte met blessureleed en het niveau maar niet aan leek te kunnen tikken. Het afgelopen seizoen onder Roger Schmidt deed de situatie echter volledig kenteren.

Ondanks dat nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij een andere speelstijl lijkt te beogen dan zijn voorganger, ziet Gutiérrez toch voldoende perspectief op speeltijd. PSV bouwt met zijn aanblijven zekerheid in op het moment dat Ibrahim Sangaré zou wegvallen. De middenvelder bewees dat dinsdagavond door tijdens zijn invalbeurt voor stabiliteit in het elftal te zorgen, als middenvelder en als verdediger. Dat hij ook nog eens scoorde op een cruciaal moment, was een mooi extraatje.

Guti kwam in 2018 met veel bombarie binnen bij PSV, dat een transfersom van zes miljoen euro voor hem betaalde. In zijn debuutjaar in Eindhoven moest hij het vooral doen met invalbeurten; de twee seizoenen daarop waren al niet verblijdender voor de middenvelder. Afgelopen seizoen groeide Gutiérrez na een moeizame start uit tot belangrijke spil onder Schmidt. Ook Van Nistelrooij ziet weer een belangrijke rol voor hem weggelegd.

De vereiste van de middenvelder zelf is duidelijk: voldoende speeltijd met het oog op het aankomend WK. Dertigvoudig international Gutiérrez is een vaste waarde bij het Mexicaanse nationale team en wil zijn positie niet verliezen. Eerder deze transferwindow was hij nog in beeld bij het Benfica van Schmidt, die zijn pupil graag mee had willen nemen. Daar lijkt nu geen sprake meer van.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door mark looms)

Mooi nieuws, toch echt wel Schmidt zijn verdienste. Lijkt de dag van gisteren dat ik dacht dat deze jongen voor PSV nooit meer iets zou worden maar heeft zich bewezen

22 juli 2022 om 08:38

Ik denk dat mensen zich komend seizoen pas echt gaan realiseren hoe goed Schmidt het vorig seizoen gedaan heeft. Die man heeft echt een topprestatie geleverd en het maximale geperst uit bijna iedere speler

22 juli 2022 om 08:53

BeHalVe IhaTtAreN

22 juli 2022 om 09:14

Eens. Met alle versterkingen kan Ruud het soort van ook niet beter dan Schmidt gaan doen als je 2 punten achter Ajax eindigt.

22 juli 2022 om 09:31

Ja, je kunt zeggen wat je wil. Schmidt heeft echt bijna elke speler beter gemaakt. Hij werd ondergewaardeerd.
Er is een speler die bij hem het spoor bijster is geraakt, maar deze zelfde speler heeft sinds deze week weer problemen opgelopen (uit de selectie gezet). Ik kan concluderen dat et niet aan Schmidt heeft gelegen.

22 juli 2022 om 09:53

Dat het niet aan Schmidt lag weet ondertussen heel Nederland al, behalve een eigenwijze enkeling met tunnelvisie.

22 juli 2022 om 10:04

Weet je ook waarom hij uit de selectie is gezet Prem? Want dat is namelijk totaal niet te vergelijken met vroegere redenen, hier kan hij niks aan doen en heeft niks met mentaliteit of iets dergelijks te maken. Hier kan je dus geen conclusie op baseren.

22 juli 2022 om 10:05

Jazeker dat is waar Fossen. Maar ik heb wel geleerd, iedereen kan en mag zijn eigen mening hebben he. Dat is gewoon de werkelijkheid.

22 juli 2022 om 10:09

@paolodybala.
Ja ik snap dat je het wil goed praten, maar dat station ben ik al lang gepasseerd.
Hij zit nu twee maanden bij Ajax? Wederom een incident. Ik noem het geen toeval meer.

22 juli 2022 om 10:31

@Prem_93 ik heb liever dat iedereen mijn mening heeft. Maakt het wat overzichtelijker voor mij.

22 juli 2022 om 11:40

Hahaha ja zo'n reactie was te verwachten van jou. Behoorlijk zwart wit gedacht prem, en dat voor iemand die zo voor de diversiteit is! Een incident bij Ihattaren? Laat ik me daar vooral niet in verdiepen maar er gewoon van uitgaan dat het zijn schuld is. Hulde voor die denkwijze.

22 juli 2022 om 12:39

Ik wacht op de reactie van Japie.

23 juli 2022 om 11:19

Dat ligt puur aan het feit dat deze jongen wat mij betreft waardeloos is in alles wat ik heb kunnen aanschouwen. En zeer zeker niet aan Schmit. En begin niet over zijn leeftijd. Dan moet hij ook net als in elk bedrijf een salaris naar zijn leeftijd krijgen. Wel een mannen salaris willen maar zich als een verwende peuter gedragen. Bah.

10 augustus 2022 om 18:38

Dan heeft Van Bommel er ook ongeveer het maximale uitgeperst want hun prestaties bij PSV ontlopen elkaar nauwelijks. 1 KNVB beker verschil

10 augustus 2022 om 18:45

Scorebord journalistiek.
PSV haalde onder Schmidt méér dan 80 punten en was in bijna iedere wedstrijd vaker aan de bal dan de tegenpartij.
Onder Van Bommel was het negatief op en buiten het veld.
Ik ben een fan van Bommeltje, maar als trainer was het echt ruk.

10 augustus 2022 om 18:53

Schmidt liet het team niet goed spelen, vooral verdedigend vaak heel kwetsbaar in belangrijke wedstrijden waarbij 2 backs tegelijk naar voren rennen. Ook genoeg spelers die niet goed waren onder Schmidt. Het maximale eruit geperst is echt onzin. Hij deed het aardig.

10 augustus 2022 om 19:01

Hij maakte van PSV in ieder geval een ploeg, die de bal wilde hebben en wilde voetballen.
Dat deed Bommel niet. En ook onder Ruud is dat al weer veel minder. Kan door afwezigen komen, maar het baart zorgen.

10 augustus 2022 om 19:08

Doan en Gotze waren in balbezit vrij sterk waardoor we ook meer konden aanvallen/voetballen imo. Maar geef t ff tijd. Til moet banken om aan voetballen toe te komen imo. Echt een vereiste vrees ik. Uitstekend geschikt als pinchitter. Maar combineren kan ie niet.

10 augustus 2022 om 19:14

Daar tegenover staat het vertrek van Mvogo, Propper, Bruma, Doan, Thomas, Zahavi en Gotze. Samen vorig seizoen betrokken bij 129 wedstrijden en 32 doelpunten.

10 augustus 2022 om 20:05

@davilla_7

Schmidt verdient inderdaad wat complimenten, omdat een aantal al afgeschreven spelers onder hem weer prima zijn gaan voetballen. Maar toch kan ik echt niet zeggen dat hij het goed heeft gedaan. Een trainer van PSV moet op de eerste plaats worden afgerekend op zijn prestaties en die waren gewoon echt niet goed:

2020-2021:
- 16 Punten minder dan Ajax, bovendien 40 goals minder in doelsaldo.
- Van de 6 eredivisietoppers tegen Ajax, Feyenoord en AZ er geen enkele gewonnen.
- In de EL uitgeschakeld door Olympiakos Piraeus.
- In de beker uitgeschakeld in de kwartfinale.

2021-2022:
- Wederom geen kampioen geworden, 35 goals minder in doelsaldo dan Ajax.
- Van de 6 eredivisietoppers tegen Ajax, Feyenoord en AZ alleen de uitwedstrijd tegen AZ gewonnen, met bovendien afstraffingen tegen Ajax (5-0) en Feyenoord (0-4 thuis).
- In de CL uitgeschakeld in de playoffs daarna in de EL de poulefase niet overleefd. In de Conference League uitgeschakeld door een Engelse middenmoter.

10 augustus 2022 om 23:16

In afgelopen seizoen wel Jc schaal en de knvb beker gewonnen. Laat je die even voor het gemak uit je lijstje?
Je kan ook benoemen dat psv 2e is geworden en vorig jaar met slechts 2 punten achterstand ondanks enorm verschil in budget.

Je maakt er een selectief lijstje van vanuit een bepaald perspectief toegelicht. Ik vind het daarmee een manipulatief lijstje. Leuk mediatrucje, de telegraaf zou er trots op zijn.

10 augustus 2022 om 23:51

Ben gewoon geen fan van zijn systeem. Ideeloos, zo kwam het bij mij over.

Verhaal Ihataren is irrelevant. Natuurlijk lag dat niet aan hem.

10 augustus 2022 om 23:53

En PSV heeft veel pech gehad met de arbitrage. Wedstrijden hadden anders kunnen verlopen

11 augustus 2022 om 15:28

@toss De JC schaal is een veredeld oefenpotje. Ik kan me echt niet voorstellen dat ze bij Ajax helemaal in een dip zijn geraakt omdat ze die hadden verloren en ik denk ook niet dat er duizenden PSV supporters in de stad aan het feesten waren omdat de JC schaal werd gewonnen

Hoop dat Guti inderdaad verlengt, want we kunnen hem er prima bij hebben. Was vorig seizoen 1 van de beste PSV'ers. De beste kracht is veerkracht!

22 juli 2022 om 08:18

Het was eigenlijk nooit een slechte speler geweest en toen hij net kwam bij Psv, dacht ik echt dat hij zijn niveau van pachuca naar een hoger niveau kon tillen. Uiteindelijk toen hij met rosario speelde, kon hij niet eens een bal over 5 meter te spelen en leek het net dat hij de tempo kon bijbenen. Onder Schmidt is hij wel weer terug, maar zonder van die verloren jaren. Ik had verwacht eigenlijk dat hij al grote transferklapper had gemaakt net als Lozano, want hij werd gezien als een groot talent.

22 juli 2022 om 08:22

Met je eens dat ik ook zo’n transferklapper had verwacht, maar het is een beetje raar gelopen doordat v Bommel vast bleef houden aan Rosario en Hendrix en Guti negeerde. Vervolgens heeft hij een tijd niet gespeeld en zich terug geknokt. Ook heeft hij nu een veel meer verdedigende rol.

22 juli 2022 om 09:08

Nou zou ik zwaartekracht niet direct willen afschrijven, maar ik snap je punt.

22 juli 2022 om 09:59

En de slechtste kracht is verkracht. Sorry...

22 juli 2022 om 10:12

Ik kreeg allemaal ads op m'n insta van de beste kracht is leerkracht, dus dacht pas hem wat aan..

22 juli 2022 om 10:46

Doe mij maar daadkracht. En dat is iig iets wat zowel PSV als Ajax laten zien deze window.

Ben benieuwd hoe Gutierrez gaat presteren, heeft zich echt goed hersteld afgelopen seizen. Sangaré en Veerman lijken me zekerheidjes op het middenveld, dan heb je nog één positie over. Van Nistelrooij is voorstander van de punt naar achteren, waardoor je eigenlijk geneigd bent te concluderen dat er voor Gutierrez niet echt plek is. Lijkt me dan logischer om een speler met diepgang naast Veerman te zetten, zoals Simons. Al met al is Gutierrez natuurlijk wel gewoon een prima selectiespeler, een soort ideale twaalfde man in de selectie.

22 juli 2022 om 08:35Van wat ik tot nu toe heb gezien van psv is het defensief op het middenveld niet best. Guti op de defensieve plek met Veerman en Sangare ervoor zou dat een stuk beter in balans brengen, maar dan ben ik ook bang dat we te weinig diepgang hebben vanaf het middenveld. Helemaal als dan Gakpo en Madueke ook de bal komen ophalen in de voetjes. Sangare op de defensieve plek maakt je ook kwetsbaar verdedigend, omdat hij niet echt lijkt te denken vanuit de defensieve taak, maar gewoon richting de bal gaat lopen om te storen en dan vanalles achterlaat dat gevaarlijk kan worden. Sangare staat zelden kort op de man. Simons en Veerman ook niet, dus daar is denk ik ook de achilleshiel

22 juli 2022 om 09:47

@yoda. Het wordt inderdaad afwachten op Sangare het in zijn eentje op kan lossen. Betekent namelijk dat die in tegenstelling tor vorig seizoen niet echt naar voren mag, dat hij niet op Guti als slot op de deur kan rekenen en dat hij nu centraal speelt i.p.v. iets meer naar de zijkant.

En dan vooral dat we geen verdediging hebben die de rest wel even oplost... Dat is denk hetgene wat hem op gaat breken.

22 juli 2022 om 13:43

Inderdaad. Ik vind het ook jammer van zijn kwaliteiten als hij er alleen maar zou staan als slot op de deur. Psv heeft denk ik de spelers voor punt naar voren. Maar oké, die puzzel is voor Ruud.

Niet verwacht, toch al 27 jaar en met een 1 jarig contract had hij vast ergens in de middenmoot van Spanje terecht gekund zou je denken. Komend seizoen zeker niet verzekerd van een basisplaats dus het verbaast me enigszins dat hij bereid is om bij te tekenen en te blijven. Wederom een speler die door Schmidt een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Kun je er prima bij hebben.

22 juli 2022 om 08:10

Het is maar wat je liever hebt, de middenmoot van Spanje of meedoen om de prijzen met PSV. Ik zou het wel weten 😉

22 juli 2022 om 08:29

Qua salaris lijkt me die middenmoot ook niet verkeerd. Dit soort jongens moeten zich toch financieel afhankelijk spelen. Denk dat je bij PSV ook niet verkeerd zit, maar hij zal geen topverdiener zijn en in Spanje best eens meer kunnen verdienen (en zijn eigen taal spreken). Anyway, was altijd wel fan van hem, hopelijk kan hij een jaar knallen en evt mee naar het WK, en dan alsnog voor een goede prijs verkopen.

22 juli 2022 om 08:39

Tja, na 4 jaar PSV kan ik me goed voorstellen dat je het in een topcompetitie wilt proberen, met wellicht een beter salaris en in een mooier land. Zeker als je 'al' 27 bent. Maar ben blij dat ie blijft hoor, daar niet van haha.

22 juli 2022 om 09:20

Salaris zal misschien iets beter zijn, maar PSV is gewoon een club met een mooiere legacy dan pak hem beet Betis. En om nou te zeggen dat Spanje zoveel mooier is vind ik ook wel meevallen. Ja het weer is er mooi (alhoewel dat momenteel een beetje de pan uitreist) en je hebt mooie steden/boulevards, maar daar kan hij na zijn carrière altijd nog vertoeven.

Guti kwam met veel bombarie binnen...Doet suggereren dat PSV vermoedde een Messi binnen te halen. Rare zin. Subjectief wellicht.
Verder ontwikkeld tot een strijder die zn poot niet terug trekt. Blij dat ie blijft.

Vanaf dat Guti samen met Sangare op het middenveld kwam te spelen stond het veel beter bij PSV. Ik hoop daarom ook dat Van Nistelrooy hier uiteindelijk ook voor gaat kiezen. De verdediging kan het spelen met de punt naar achteren niet hebben. De huidige, felle Guti vol inzet is niet meer te vergelijken met de mooiweervoetballer die hij in het begin was.

22 juli 2022 om 08:19

Frappant was wel dat hij begon met allemaal goals en assists en die heeft hij nu nog zelden. Inderdaad niet meer te vergelijken en helemaal omgeturnd tot een meer verdedigende middenvelder.

We hebben natuurlijk een paar middenvelders erbij gekregen, maar een Guti-type hebben we niet echt rondlopen. Een strijder die ik er graag bij heb, goed nieuws.

Prima speler voor er bij te hebben. Met de huidige aankopen zal speeltijd wel wat minder worden, maar alsnog een goede kracht voor afwisselend in de basis.

Mooi dat hij op die leeftijd wilt verlengen en niet naar een middemotor in Spanje of Italië vertrekt.

Hij was niet zo zeer weer in betere vorm. Maar was naar de vorm van PSV op dat moment. En dat was bij vlagen goed!

Guti is de reden dat Sangarã© vorig seizoen in zijn kracht kwam dus ik hoop dat als Sangarã© blijft, van Nistelrooy van zijn te naã¯eve speelstijl afstapt en met dit blok door gaat. Veerman er voor en je hebt een uitstekend middenveld staan dat in mijn ogen uitstekend in balans is.

Voor psv is dit goed nieuws, maar of dit ook geldt voor guti zelf. Dat denk ik niet. Ruud speelt met de punt naar achter. Dus dat wordt weer banken voor guti.

Mooi. Ik ben er blij mee. Heeft zich onder Schmidt goed herpakt.

Ik heb persoonlijk helemaal niets met Guti, Voegt in mijn ogen erg weinig toe. Te traag in z'n handelen ook. Mocht iemand een goed bod doen zou ik hem zeker laten gaan. Zelfde geldt voor v Ginkel. Kan het ook niet meer brengen

Heel blij dat hij blijft. Ik vind het knap hoe goed hij zich herpakt heeft vorig seizoen en ik weet zeker dat hij nog goed van pas gaat komen voor ons PSV.

Ben ook blij mee dat hij bijtekent Hij nam psv vaak op sleeptouw. Alleen maar goed nieuws voor de jonkies ervaren middenvelder leren zei ervan

Vond het altijd al een ondergewaardeerde speler bij PSV. Afgelopen seizoen was hij ook een belangrijke speler die o.a. Sangare ook beter liet spelen. Ben benieuwd of hij aan spelen toekomt dit seizoen, wat in mijn ogen wel terecht zal zijn.

Prima dat Guti blijft. Wordt een lang en zwaar seizoen waarin RVN af en toe moet kunnen rouleren. Tegen sterkere tegenstanders een goed extra slot op de deur

een paar seizoenen geleden riep iedereen dat deze jongen te kort kwam niks toevoegde en beter kon vertrekken. hij is het bewijs wat er kan gebeuren als je een speler aan zijn nieuwe omgeving laat wennen zowel op het veld als buiten het veld. en je hem vertrouwen geeft

Zou 4231 spelen met Guti en Sangaré voor de verdediging als 2tal. De crossbal voor de 3-2 was magistraal. Scoorde een belangrijke goal. Kan meer dan scherp tackelen enz. Slaapmoment tegen Emmen zij m vergeven. Saibari Veerman Gakpo ervoor en Luuk in de spits. Uiteindelijk vloeit spelenderwijs over in 343 442 451 etc. Guti is goed voor de spirit naast dat ie gewoon goed kan voetballen.

10 augustus 2022 om 19:34

Kan ook met Veerman erachter als deep lying playmaker. En dan kunnen ze ook wisselen voor die crosspass vanaf links. Als je onder druk komt gaat Veerman dan wel weer wat meer naar voren en krijg je 4231. Maar als je zelf aanvalt vind ik dat je Veerman uit zijn kracht haalt door hem zo hoog te zetten.

Dit zijn wel de 3 mannen die het iig Europees op ons middenveld moeten gaan doen.Ondanks dat hij gisteren meer dan prima inviel vind ik hem vaak veel te traag in zijn handelen. Als de ruimtes klein zijn heeft hij wel duelkracht dus zeker nuttig maar geen basisspeler voor mij. Voor het balafpakken hebben we sangare al en zie daar liever een creatieve speler naast.

Guti is gewoon Top speler die hoort gewoon in de basis. Nu hij weer fit is kan je hem niet meer op de bank zetten vind ik. Aanvallend scoort regelmatig.Hij is 27 kunnen we nog veel plezier aan hebben.

10 augustus 2022 om 21:31

Ik vind Guti absoluut een goede speler maar niet beter dan Sangare of Veerman en dat zijn toch de posities waar hij moet zou moeten staan. Scoren is overigens niet iets wat hij regelmatig doet volgens mij maar ik heb zijn stats niet bekeken dus ik kan ernaast zitten.

Guti is een speler die we goed kunnen gebruiken in de laatste 20 minuten, bij blessures of vermoeide spelers maar in de basis zie ik hem op dit moment toch niet zo snel staan.

Guti is een held. Als het niveau omhoog gaat is hij diegene die opstaat. Er zit zoveel beleving in hem, een echte krijger. Niet voor niets dat hij ook als centrale verdediger uit de voeten kan. Spelers als Gakpo en Madueke kunnen heel veel van hem leren.

Mooiste vind ik nog de doelpunten die hij maakt. Dan komt er een bak van ontlading. Dit soort spelers wil je altijd zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller40
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper80
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren