‘Hij is de beste keeper van Nederland, beter dan Mvogo als je het mij vraagt’

Zaterdag, 16 juli 2022 om 08:48 • Laatste update: 09:53

Michal Sadílek is zeer te spreken over zijn ploeggenoot Lars Unnerstall. De 31-jarige sluitpost liet PSV tijdens de zomer van 2021 net als Sadílek achter zich voor een dienstverband bij FC Twente en veroverde in Enschede direct een basisplaats. “Ik snap niet dat PSV Lars zo makkelijk heeft laten gaan”, aldus Sadílek.

Unnerstall kon Roger Schmidt in zijn tijd bij PSV nooit volledig overtuigen. De Duitse oefenmeester besloot zijn landgenoot in de voorbereiding van het seizoen 2021/22 van de hand te doen. Unnerstall vertrok naar FC Twente en zag Joël Drommel de omgekeerde weg bewandelen. Sadílek speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Tukkers en maakte deze zomer definitief de overstap van PSV naar De Grolsch Veste.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sadílek laat in een interview met Voetbal International weten onder de indruk te zijn van Unnerstall. “Hij is de beste keeper van Nederland. Hij was even de nummer 1 van PSV, toen kwam Schmidt, met een eigen idee over voetbal. Ik dacht dat het goed bij mij zou passen; gegenpressing, hoge intensiteit. Maar hij had lievere andere jongens. Gold ook voor Lars”, aldus Sadílek.

“Unnerstall is een betere keeper dan Yvon Mvogo als je het mij vraagt”, geeft Sadílek aan. “Misschien niet qua opbouwen, maar is dat belangrijk als hij zo vaak de nul houdt?’ De Duitse doelman kwam het afgelopen seizoen namens FC Twente tot 32 Eredivisie-optredens, waarin hij 32 tegentreffers moest slikken. In twaalf competitieduels slaagde hij er uiteindelijk in om de nul te houden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door repelsteel76)

Unnerstal heeft een lekker kleurtje gekregen op vakantie!

16 juli 2022 om 08:58

Inderdaad. Is Twente op trainingskamp in Spanje of iets dergelijks?

16 juli 2022 om 08:59

Volgens mij is de redactie van Voetbalzone ook even op vakantie. Heb in 1 week al meer fouten voorbij zien komen dan de afgelopen 10 jaar

16 juli 2022 om 09:21

UnnerWALL!!!

Psv had gemakkelijk met Unnerstahl onder de lat kunnen blijven acteren onder schmidt. Dat had in ieder geval in het tijdperk Drommel wat minder verliespunten opgeleverd. De komst van Drommel vond ik zowieso al zinloos, die maakte op mij bij Twente al geen bovenmatig goede indruk, maar of ik unnerstahl beter vind dan Mvogo? Mwah. Dat is lood om oud ijzer, niet negatief bedoeld. Beiden prima doelmannen, maar beiden niet top.

Dit zijn nogal uitspraken hoor, over een ploeggenoot! Hoogst onverwacht deze mening…

Volgens mij is dit verhaal onderhand wel klaar en met zowel Mvogo weg als Benitez als nieuwe keeper verleden tijd. Maar ten aanzien van dat verhaal: Unnerstal was evenmin volledig feilloos. Ik vond hem in het keeperswissel veel beter dan zijn concurrenten en zag hem ook graag blijven, maar de Duitser was ook niet vrij van schrikmomentjes als hij bij psv de kans kreeg.

16 juli 2022 om 09:26

Volgens mij dook unnerstall ook een paar keer onder een bal door. Heeft ons zelfs al eens 2 punten gekost. Unnerstall, drommel of mvogo, ze zijn alledrie niet goed genoeg voor psv. In Benitez heb ik meer vertrouwen maar ook dat blijft afwachten.

16 juli 2022 om 09:54

Je kan de beste keeper van de wereld hebben, maar als er geen goede verdediging ervoor staat, heb je ook niks aan je goede keeper.

16 juli 2022 om 10:34

Tja, geen keeper die volledig foutloos is. Als ik kijk naar hoeveel punten hij heeft gepakt vorig jaar, dan zijn er paar fouten wel te vergeven. Hij maakte het verschil tussen nummer 4 en 6-7

16 juli 2022 om 11:46

Ik snap eigenlijk niet dat hier nog zo lang over door gezeken wordt. Dit is de mening van half voetballend Nederland, is helemaal geen rare mening omdat Unnerstall dit seizoen veel punten gepakt heeft voor Twente en is tegelijkertijd ook veel te makkelijk omdat Unnerstall bij PSV echt niet zo keepte als bij Twente.

Mensen doen net alsof het bij PSV ook al een wereldkeeper was die als lijnkeeper al de beste van de Eredivisie was, maar dat rare voetbalprofessor Schmidt liever zijn 'aankoop' wilde laten spelen omdat die voetballend beter was dan Unnerstall. Dat was natuurlijk bullshit, want een voetballer staat er in de eerste plaats om ballen tegen te houden en in die mening kreeg iedereen dit seizoen gelijk bij Twente en PSV het deksel op de neus.

Echter was Unnerstall bij PSV gewoon lood om oud ijzer bij Mvogo. Mvogo deed het vorig seizoen behalve de blunder bij zijn debuut (?) niet heel slecht en niet heel goed, maar bleek wel ontzettend wisselvallig. Daarom kreeg Unnerstall meer en meer de kans, maar hij was ook gewoon niet heel goed (hooguit betrouwbaarder, maar pakte zeker geen punten voor PSV) en voetballend nog minder dan Mvogo. Unnerstall wilde echter weer in Duitsland wonen terwijl de huurperiode van Mvogo nog niet afgelopen was. Dat kwam toen goed uit met Twente en Drommel. Ik hoefde Drommel niet te zien bij PSV, maar dat PSV Unnerstall heeft laten gaan (die ook gewoon ergens eerste keeper wilde zijn) vind ik echt geen grote fout van PSV. Twente heeft gewoon geluk gehad dat hij dit seizoen het seizoen van zijn leven keept (al was zijn laatste seizoen bij VVV ook wel goed).Bedankt Roger Schmidt voor het maken van deze keuzes. Zowel m.b.t. Unnerstall als Sadilek. Voor PSV Zullen ze uiteindelijk niet goed genoeg zijn maar voor Twente zijn dit fantastische spelers. Nu hebben we weer Kjolo gehaald van Jong PSV. Maakt tot op dit moment in de voorbereiding een uitstekende indruk. Door de aanwezigheid van Sadilek en Zerrouki zal hij geen basis speler worden maar kan zich rustig in de schaduw van die twee verder ontwikkelen.

In snap nogsteeds heel goed dat PSV Unnerstall heeft willen vervangen. Daar zat de fout van ons keepersprobleem niet. Unnerstall is een goede lijnkeeper maar kwam voetballend veel te kort. Wat dat betreft was het niet raar dat PSV vervanging zocht, PSV heeft allemaal de verkeerde spelers gehaald. Doorselecteren is prima, dan moet de vervanging alleen wel echt beter zijn. Het is maar te hopen dat Benitez stabiel is en dat we eindelijk van het jaren lange keepersgezeur af zijn.

16 juli 2022 om 10:39

Maar wat is dat toch altijd met het moeten kunnen meevoetballen? Een keeper moet m.i. vooral de ballen tegenhouden en dat doet hij als een van de beste. Ik heb het gebrek aan mee kunnen voetballen afgelopen althans niet gemist. Met zijn katachtige en soms meest onwaarschijnlijke reddingen compenseert hij het dubbel en dwars. De wedstrijd tegen Feyenoord in de beker als absoluut hoogtepunt.

16 juli 2022 om 16:00

Je kunt er met aanpassingen in je tactiek zeker omheen werken. Schmidt had daar geen zin in en koos voor een keeper die regelmatig problemen voetballend oplost. PSV is in dat opzicht zeker beter geworden met Drommel en Mvogo. Die hielden alleen net te weinig ballen tegen, ook onhandig als je wil winnen.

Volgens mij was afgelopen seizoen Pasveer met afstand de beste keeper van Nederland. “ Unnerstall is een betere keeper dan Yvon Mvogo als je het mij vraagt”, geeft Sadilek aan. “ Misschien niet qua opbouwen, maar is dat belangrijk als hij zo vaak de nul houdt?’ Remko Pasveer had in 20 Eredivisiewedstrijden, 17x de 0 (!!) Dat is wel even iets anders dan die 12x van Unnerstall in 32 potjes. Natuurlijk is het keepen bij Ajax iets anders dan bij Twente, maar het gat is gewoon te groot. 4 tegengoals in 20 potjes van Pasveer, maakt dat hij er gemiddeld eentje per 5 wedstrijden tegenkrijgt. Unnerstall krijgt gemiddeld iedere wedstrijd eentje tegen. Daarbij bewezen de potjes met Onana dit seizoen wel dat het toch echt de kwaliteit van Pasveer rust en een goede opbouw was.

16 juli 2022 om 09:40

Zozo met afstand ook gewoon? Een keeper van Ajax op statistieken gaan vergelijken met een keeper van welke andere club dan ook in de eredivisie is onzin.
Nee er was 1 keeper echt de beste dit seizoen en dat was Lars.

16 juli 2022 om 09:46

Waarom is dat onzin? Ajax zal vast minder kansen tegen krijgen, maar niet zo buitenproportioneel veel. De tegengoalstatoistieken van Pasveer zijn 5x beter dan die van Unnerstal. Daarbij heeft Onana met hetzelfde Ajax dit seizoen die 6 potjes in de Eredivisie er gewoon 10 tegengekregen he? Nu is Onana wel een beetje klaar zo lijkt het, maar het contrast was vooral zo groot omdat Pasveer bij uitstek het beste keepte van Nederland. Ik vind zo'n uitspraak van Michal Sadilek een beetje onzin.

16 juli 2022 om 09:52

Iets met een bril.. Als Pasveer een zelfde seizoen bij Vitesse had gedraaid had je zijn naam waarschijnlijk niet eens geweten.

16 juli 2022 om 09:57

Nee, dit overdreven gedoe over de meer dan prima Unnerstall is juist iets met een bril. Vergeet niet dat Pasveer ook de beste cijfers in Europa had.

16 juli 2022 om 10:31

Myvision...beetje logisch miss omdat ajax betere cvs heeft ? Pasveer was aardig goed wel tegen benfica.. rare vision van je

16 juli 2022 om 10:38

Myvision
Je bent zo gekleurd in je mening als ik weet niet wat maar dit keer heb je gelijk.

Ik vond pasveer afgelopen seizoen echt waanzinnig goed keepen. Hij heeft z'n naam tegen en maakt soms rare reddingen. Maar hij hield ontzettend veel tegen en is volgens mij ongeëvenaard goed in het organiseren en communiceren met zijn verdediging.

Unnerstall deed het geweldig hoor, maar pasveer opereerde op een hoger niveau.

16 juli 2022 om 11:20

@feye_88: iedereen is gekleurd in zijn mening, daarom is het ook een mening Maar gezien je me gelijk geeft, is het je vergeven haha! Ook eens over Unnerstall, gaat mij vooral om de cijfers. Daarbij zou ik het echt niet erg vinden als Unnerstall naar Ajax zou komen, alleen het meevoetballende deel moet dan wel beter.

16 juli 2022 om 12:51

Als myvision spelers van Ajax vergelijkt met spelers van andere clubs kun je die mening gewoon direct afschrijven. Zelden iemand met zo'n dikke bril gezien.

16 juli 2022 om 09:46

Pasveer heeft zowat niks te doen gehad. Natuurlijk laat je er dan minder ballen door. Unnerstall heeft een goed seizoen gedraaid maar de beste keeper van de Eredivisie is natuurlijk gewoon Bijlow.

16 juli 2022 om 09:53

Nogmaals, waarom kreeg Onana er dan 10 tegen in 6 potjes met datzelfde Ajax? Dat is toch ook de verdiensten van Pasveer, omdat hij rust en orde wist te houden die Onana weer totaal kwijt raakte? Onana was normaalgesproken toch ook geen koekenbakker? Bijlow is sowieso de meest getalenteerde en jij mag het de beste keeper vinden, maar ik vind dat hij al helemaal te veel tegenkrijgt met 22 goals in 22 wedstrijden gezien hij toch ook bij een topclub zit. Bijlow heeft ongeveer dezelfde statistieken als Unnerstall, houdt wel vaker de 0.

16 juli 2022 om 10:42

Dat zegt m.i. meer over de manco's van Onana dan de kwaliteit van Pasveer. Onana had een jaar niet gespeeld en werd voor de leeuwen gegooid. Hij kwam wel degelijk terug als een koekenbakker in een elftal wat sowieso niet zo lekker liep als in de eerste competitiehelft

16 juli 2022 om 09:50

Pasveer speelde bij de kampioen, maar die statistieken komen niet door Pasveer. Pasveer was denk ik niet de beste (zit allemaal niet ver van elkaar) en al helemaal niet met afstand. Drommel was wel een van de slechtsten.

16 juli 2022 om 09:54

Tsja, ik vind het een beetje denigrerend tegenover Pasveer want Onana bewees in 6 potjes toen Pasveer geblesseerd was, wel degelijk dat die geweldige statistieken door Pasveer zelf kwamen.

16 juli 2022 om 10:00

Ik denk ook niet dat je keepers tussen twee teams met zo’n groot niveauverschil kan vergelijken op basis van enkele statistieken. Zo heeft Feyenoord tegen Twente in twee wedstrijden (beker + competitie) zo’n 50 kansen gehad en hebben ze maar 1 keer gescoord. Voor dat aantal kansen tegen Ajax ben je volgens mij 10-15 wedstrijden verder. Of Pasveer of Unnerstall dan beter is, geen idee, blijft subjectief.

16 juli 2022 om 10:38

Ik vind Pasveer ook erg goed hoor. Juist als je zo weinig ballen tegen krijgt is het ontzettend lastig om scherp te blijven, iets wat Drommel ook meerdere malen heeft aangegeven wat het voor hem zo moeilijk maakte. Als je Pasveer zo zag keepen op die leeftijd ga je je toch afvragen of er niet meer in de carrière had gezeten bij hem.

Drommel is gewoon een totale mispeer en weggegooid geld. Dat geeft PSV ook openlijk toe middels het aantrekken van die nieuwe keeper. Was gewoon door gegaan met Unerstal, dat was een uitstekende keeper voor PSV die je zelden betrapt op een fout.

Onvoorstelbaar dat zowat heel Nederland dat zo ziet, maar er een paar wijsneuzen bij PSV denken het beter te weten.

Ach, wie de beste van Nederland is vind ik eerlijk gezegd niet zo interessant. Dat Ünnerstall voor ons een topkeeper is, is het belangrijkste. Lars halen is echt een gouden zet geweest van Streuer.

Unnerstall is ook gewoon een meer dan prima stopper. Echt ontzettend goed, alleen voetballend is het gewoon erg matig.

Blijkbaar heeft hij geen verstand van keepers..als hij de beste was dan zat hij wel bij de top 2 van NL.

16 juli 2022 om 10:40

Bedoel je nu dat Drommel veel beter is omdat die bij de top 2 zit?

16 juli 2022 om 12:04

"als hij de beste was dan zat hij wel bij de top 2 van Nl."

Wat mij betreft is Bijlow de beste keeper van de eredivisie. En die speelt ook niet bij de top 2.

“misschien niet qua opbouwen, maar is dat belangrijk als hij zo vaak de nul houdt?

Lars Unnerstall heeft 26 wedstrijden voor PSV gespeeld. Hoe vaak hield hij daarin de nul? Zes keer maar. En ook nog eens bijna alleen maar tegen laagvliegers (sparta, Volendam, Fortuna, Willem II, ADO en Groningen).

Ik blijf erbij: fijn voor Unnerstall dat hij het afgelopen seizoen goed heeft gedaan bij Twente, maar bij PSV heeft hij het gewoon echt niet overtuigend gedaan.

De beste van Nederland, nou dat is wel heel kort door de bocht en zijn wel andere keepers die ik hoger inschat zoals bv Bijlow en ondanks zijn leeftijd Stekelenburg.

Bijlow is mijlen verwijderd van beide keepers. Als die niet van glas had gemaakt had hij nu bij Manchester United onder de lat gestaan

Fantastische keeper voor Twente, echt trots om zo'n kerel weer in de goal te zien bij m'n club. Veel punten gepakt afgelopen seizoen, voor mij ook de beste van de Eredivisie(zonder Bijlow mee te rekenen.)

17 juli 2022 om 14:44

Voor Twente een prima keeper maar te beperkt voor de top. Prima op de lijn maar oogt voor de rest best kwetsbaar. Andere druk in de top.

Bijlow vind ik inderdaad beter, maar unnerstall daar achter zou ik toch echt getekend hebben.

17 juli 2022 om 19:40

Heeft het bij PSV ook niet super gedaan. Voor Twente een prima doelman. Door het geschutter van Drommel bij PSV werd er steeds geroepen om Understall maar geen gemis in Eindhoven. Zeker nu Benitez er is

Ik snap nog steeds niet waarom PSV Michal Sadílek zo makkelijk heeft laten gaan… Was in mijn ogen echt kandidaat om Sangaré op te volgen en heeft de drive om altijd de duels te willen winnen. Op linksback misschien niet goed genoeg, maar zeker potentie om (op termijn) basisspeler op het middenveld te worden bij PSV. Hoop echt dat hij nog terugkeert bij PSV, want het is een leuke speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder10
R. ZerroukiMiddenvelder10
V. ČernýAanvaller10
D. CleoniseAanvaller10
V. MisidjanAanvaller10
J. BrenetVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren