‘Ajax gooit zijn alleenheerschappij in Nederland kinderlijk te grabbel’

Vrijdag, 15 juli 2022 om 17:30 • Laatste update: 10:37

In de rubriek Tribunegeluiden draait Voetbalzone de rollen om! Wekelijks krijgt een VZ-lezer met schrijfambities de kans om een opiniestuk, column of ander interessant artikel over voetbal te publiceren op onze website. De aftrap is aan Ajacied Torben van der Voorn, die zich zorgen maakt over zijn club. Torben voelt dat Ajax het momentum na meerdere succesvolle seizoenen langzaam uit handen laat glippen. In dit opiniestuk lees je waarom!

Door Torben van der Voorn

Wat heeft Ajax mooie jaren achter de rug. Nadat zich in 2017 al voor het eerst tekenen van herstel hadden aangediend, volgde de definitieve doorbraak in het seizoen 2018/19. Belangrijke reden bleek de introductie van een nieuw beleid waarbij het salarisplafond werd opengebroken. Plots werden er spelers uit de Premier League aangetrokken: Dusan Tadic kwam van Southampton en Daley Blind, kind van de club, maakte de ongebruikelijke overstap van Manchester United naar de Johan Cruijff ArenA. Direct was daar het resultaat met een overtuigende kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Er volgde een prachtig seizoen met de eerste titel in zes jaar plus de winst van de TOTO KNVB Beker. En als klap op de vuurpijl werd de halve finale van de CL gehaald, na historische overwinningen op grootmachten Real Madrid en Juventus. Dat er in de 96e minuut van de halve finale werd verloren van Tottenham Hotspur vormt misschien wel het allergrootste voetbaltrauma voor iedereen die zichzelf Ajacied noemt. Maar één ding was duidelijk: Ajax was terug, terug aan de top van het internationale voetbal.

In de drie daaropvolgende jaren werden verdienstelijke CL-campagnes afgelegd, met eenmaal overwintering en een kwartfinale in de Europa League, en eindigde de club steeds bovenaan de ranglijst in de nationale competitie. Deze reeks successen heeft Ajax financieel geen windeieren gelegd. Naast alle premies en recettes die voortvloeiden uit de Europese successen, werden er ook gigantische transferklappers gemaakt met Frenkie de Jong (86 miljoen euro), Matthijs de Ligt (85,5 miljoen), Hakim Ziyech (40 miljoen) en Donny van de Beek (39 miljoen).

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt werden na het succesjaar 2018/19 de duurste Ajacieden aller tijden.

Daarnaast bleek Ajax ook over een zakelijk talent van de buitencategorie te beschikken met commercieel directeur Menno Geelen, die het sportieve succes wist om te zetten in meerdere lucratieve sponsordeals. Het resultaat is dat de club met naaste concurrenten PSV en Feyenoord qua financiële mogelijkheden een gat heeft geslagen dat zijn weerga bijna niet meer kent. Om het concreet te maken: het eigen vermogen van Ajax bedraagt het duizelingwekkende bedrag van 224 miljoen euro, daar waar PSV en Feyenoord het moeten doen met respectievelijk 17 en 1,5 miljoen euro.

In het seizoen 2022/2023 is Ajax wederom verzekerd van groepsfase Champions League en heeft het zich daarmee verzekerd van nog eens minimaal 40 miljoen euro aan inkomsten (startpremie). Tel daarbij op de uitgaande transfers van Sébastien Haller (31 miljoen) en Ryan Gravenberch (18,5 miljoen) en het aandeel van tien procent in de monstertransfer van Sven Botman naar Newcastle United (3 miljoen) en je komt alweer bijna op 100 miljoen uit. En dan rekenen we de circa 55 miljoen euro van de vrijwel zekere transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United nog niet eens mee.

Je zou denken dat je met een dergelijke financiële huishouding de concurrentie een definitieve klap uit zou kunnen delen, maar niets lijkt minder waar. Waar concurrent PSV al een aantal grote klappers op de transfermarkt heeft gemaakt, neemt Ajax rustig de tijd voor de handtekeningen van een aantal toptargets. PSV haalde met Xavi Simons een talent in huis dat door topclubs als Real Madrid werd begeerd en oude bekende Luuk de Jong werd aangetrokken voor de nodige doelpunten. Ook werd de minst gepasseerde doelman van de Franse Ligue 1, Walter Benítez, knap aangetrokken om de vorig jaar onzeker ogende Joël Drommel te vervangen. Daarnaast komt het Braziliaanse talent Savinho en werd Guus Til overgenomen van Spartak Moskou.

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar (H2), de nieuwe technische leiding.

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben weliswaar Steven Bergwijn en Owen Wijndal aangetrokken, er is (vooralsnog) echter besloten geen vervanger te halen voor Gravenberch en momenteel is er niet één volwaardige centrumspits in de selectie. Daarnaast is er nog niet geanticipeerd op het vrijwel zeker lijkende vertrek van steunpilaar in de verdediging Martínez en op de mogelijkheid dat sterspeler Antony nog kan vertrekken. Tijdens het eerste trainingskamp van de voorbereiding werden de ogen gericht op de jeugdopleiding. Zonder de spelers die internationale verplichtingen hebben gehad aan het einde van vorig seizoen werd er een week getraind en werden er twee oefenwedstrijden afgewerkt. Het bleek een ‘leerzame week’ volgens Alfred Schreuder.

Ik vond dat iets te positief. Er waren zeker een paar lichtpuntjes, zoals de wederopstanding van Mohamed Ihattaren en het goede spel van Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Kian Fitz-Jim, misschien Youri Regeer. Daar houdt het alleen wel echt mee op. Duidelijk werd bijvoorbeeld dat de hele verdediging absoluut Ajax onwaardig is. Door het centrale duo Lisandro Magallan en Kik Pierie kan definitief een streep, omdat ze op werkelijk alle fronten te kort komen. Op linksback maakte Youri Baas een mindere indruk dan de door Club Brugge begeerde Anass Salah-Eddine. Rechts in de verdediging werd ook maar weer duidelijk dat Sean Klaiber niet een speler is die Ajax sterker maakt. In de spits werden zowel de jonge Christian Rasmussen (19) als Jay Enem (19) uitgeprobeerd. Deze jongens zijn duidelijk nog te licht voor Ajax 1. En alle spelers die steeds in de tweede helft mochten spelen, zijn te jong of simpelweg niet goed genoeg.


Op basis van de eerste fase van voorbereiding denk ik dat het goed is om een boodschappenlijstje en/of ‘to do’-lijstje op te stellen voor H2:


  • Het verlengen en opwaarderen van het contract van Jurriën Timber. Timber heeft zich ontpopt tot absolute leider van de verdediging en vormt een belangrijk fundament voor dit Ajax.

  • Na het aantrekken van Wijndal zullen er minimaal nog twee verdedigers bij moeten: een rechtsback en een linksbenige verdediger die zowel centraal als linksback kan spelen. Wellicht nieuwe Zuid-Amerikaanse grinta?

  • Een multifunctionele middenvelder die op 6 en 8 kan spelen, het liefst met ervaring. Talenten dienen zich aan met Kenneth Taylor, Mohammed Kudus en Fitz-Jim. Maar, staan deze jongens er al een heel seizoen?

  • De spitspositie, toch wel het grootste zorgenkindje. Verhuist Tadic terug naar de spits, geflankeerd door Bergwijn en Antony? Dan heb je minimaal nóg een spits nodig, maar een echte pinchhitter lijkt toch ook geen overbodige luxe.


We zijn inmiddels al twee maanden onderweg sinds het einde van het vorige seizoen. Een seizoen waarin duidelijk werd dat PSV nadrukkelijk dichterbij is gekomen. En sinds de technische leiding (Marc Overmars en Erik Ten Hag) de deur (deels noodgedwongen) achter zich heeft dichtgetrokken, zou Ajax in de daaropvolgende transitiefase extra alert moeten zijn. De verworven positie dient immers met man en macht verdedigd te worden. En daar zijn gelukkig ook de financiële middelen voor aanwezig. Toch verloopt het hier vooralsnog stroperig. Zo werd ervoor gekozen een onervaren technisch duo neer te zetten als vervanger van Overmars. En dat is toch een vreemde keuze als je kijkt naar de transferbalans van Overmars. De financiële positie waar Ajax momenteel in verkeert is voor een belangrijk deel op het conto van Overmars te schrijven. Grote namen boden zich in Amsterdam aan om het stokje over te nemen, maar de directie besloot anders.

Mohamed Ihattaren maakte tot nu toe een uitstekende indruk in de voorbereiding.

Een onervaren duo moest de kans krijgen, onder het mom dat Ajax een opleidingsclub blijft. Een prachtige filosofie, maar tijden veranderen en Ajax dient mee te veranderen. Ajax heeft de financiële mogelijkheden om de Nederlandse competitie compleet te domineren. Sterker nog, er is een situatie gecreëerd waarbij het eigenlijk een schande is als je geen kampioen van Nederland wordt. Alleen dienen daar wel de juiste mensen voor aangetrokken te worden.

Edwin van der Sar is geen sterk en charismatisch leider zoals Marcel Brands dat is. Dat is niet erg, maar stel dan een technisch duo aan dat ervaren is en het klappen van de zweep kent. Ajax heeft de concurrentie al twee keer tien tellen gegeven, maar weigert een definitieve KO uit te delen. Onbegrijpelijk, en wellicht de aloude valkuil van de Amsterdammers? Onderschatting en arrogantie? Of is het gewoon onkunde van de huidige directie? Naar mijn mening is het een combinatie van beide.

Als Ajacied is het zonde om dit aan te moeten zien en onbegrijpelijk dat dit bij een beursgenoteerd bedrijf, in zo’n positie, alsnog kan gebeuren. Is het dan zo moeilijk om een voetbalbedrijf goed te leiden? Het is inmiddels twee voor twaalf voor de huidige directie. Snel zullen er nieuwe deals beklonken moeten worden en op 30 juli (wanneer de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld) zal voor het eerst de balans worden opgemaakt. In het geval van een teleurstellende competitiestart zou eind augustus wel eens een belangrijk meetmoment kunnen plaatsvinden. En dan zal er alsnog de knip getrokken moeten worden, maar dan om het leergeld van de nu opgelopen vertragingen en gemiste kansen te betalen...

Zelf schrijfambities of een mooi verhaal dat een groter publiek verdient? Speelt er iets bij jouw club dat je echt kwijt moet of heb je een mooie anekdote over voetbal? Voetbalzone plaatst wekelijks een inzending. Mail jouw verhaal (max. 1500 woorden) naar [email protected] en wie weet is het binnenkort te lezen op Voetbalzone!


Poll

Gooit Ajax zijn alleenheerschappij te grabbel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

152 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Niet helemaal eens met het stuk, het las overigens wel lekker weg vond ik compliment voor de auteur! Maar de hoofdzaak waar ik het niet mee eens was, is dat we gewoon geduld moeten hebben. Natuurlijk is Psv heel goed bezig, maar die zijn sowieso altijd een geduchte en sluwe concurrent. De transfermarkt is nog niet zo lang open, dus we hoeven niet zo paniekerig te doen vind ik. En gewoon vertrouwen hebben in onze technische mensen, liever een weloverwogen aankoop dan een twijfelachtige paniek aankoop.

14 juli 2022 om 22:28

PSV moet ook veel eerder voor het "echie" aan de bak met de voorrondes van de CL.

Helemaal niet gek dat zij sneller handelen en Ajax nog wat af kan wachten.

14 juli 2022 om 23:17

Buiten het feit dat PSV eerder aan de bak moet, heeft Ajax natuurlijk nogal wat spelers onder contract staan die nog niet weg zijn. PSV wist al een paar maanden dat t een nieuwe keeper en spits moest halen. Ajax hoopte een spits te halen met Brobbey, maar Leipzig gaat steeds hoger in de boom zitten, omdat ze weten dat Ajax geld heeft. En als Brobbey niet gratis was weggegaan, hadden ze t misschien allang gedaan. Echter voelt dit wel wat kostbaar aan nu. Een RB heeft Ajax als het goed is al met Rensch en anders evt Vergeer (of J Timber evt nog als nood). De Gravenberch positie lijken ze intern op te willen lossen (Taylor, Kudus), of zou Timber toch nog terug komen? Simons is voor PSV verder natuurlijk een prima, goedkope gok. Echter, wiens plek gaat hij innemen? Die van Gotze? En staat hij er direct? Want Madueke, Gakpo en de Jong zullen de voorste posities pakken. Had graag Ledezma vaker zien spelen, maar die wordt verhuurd. En Mvogo weg, dus moest een nieuwe keeper komen. Mooie slag geslagen door PSV, maar 'voetballend' is deze keeper toch wat minder en waarom is Unnerstall dan niet behouden? En huurspelers ben ik geen fan van, je kapitaal staat imo op t veld. Tenslotte: wel een lekker lezend stuk. Thnx daarvoor.

15 juli 2022 om 00:30

Eens Formus! Transfermarkt is nog t/m 31 augustus open, dus genoeg tijd om spelers te halen en eventueel overbodige te verkopen.

Op de foto hierboven zie ik een rugzak bij Hamstra. Die zal goed gevuld zijn met spelers die nog gaan komen. Elke week er 1 uithalen is de planning. Komt goed uit voor de marketingafdeling en de juridische afdeling van Ajax

Verder moet PSV inderdaad eerder aan de bak voor de CL. Die moeten eerder klaar zijn met boodschappen doen op de markt. En volgens mij zijn ze redelijk op schema.

15 juli 2022 om 08:57

Pro dat is ook waar, uiteraard wilt Psv zo snel mogelijk de selectie rond hebben.

15 juli 2022 om 11:45

Lijkt wel alsof het stuk door een PSV-er is geschreven? Belachelijk suggestief. PSV heeft een aantal klappers gemaakt? Waar is dat op gebaseerd? Buiten die keeper die inderdaad een goede move lijkt te zijn, moeten we het van de meeste anderen nog maar afwachten. Luuk de Jong in NL zal vast ook nog wel wat doelpunten opleveren, maar CL-waardig (als ze dat al halen) is hij niet. Daar staan bij Ajax (dat veel later begint) nu al Bergwijn en Wijndal tegenover terwijl Brobbey op de nominatie staat. Hoe kan je dat nou 'te grabbel gooien noemen'?! En H2H heeft Martinez voor 55 miljoen verkocht, lijkt me toch een aardig bedrag dat dit onervaren duo heeft weten te bedingen. En Van der Sar is al jaar en dag zo charismatisch als een bromvlieg. Maar blijkbaar heeft dat altijd gewerkt, dus lekker cheap om dat nu uit te gaan melken. Tijdsverlies om een stuk met zoveel aannames te lezen. Hoop dat de auteur eind augustus nog zo'n stukje schrijft en ze dan even naast elkaar legt.

15 juli 2022 om 14:00

Ik vind dat Ajax wel goed bezig, zeker mogen transfers sneller gedaan worden maar er wordt met Bergwijn en Wijndal wel kwaliteit met restwaarde in de toekomts gehaald.

Als je naar PSV kijkt dan halen ze met De Jong een trage aanvaller zonder restwaarde binnen, persoonlijk vind ik hem minder dan Zahavi die vertrokken is. Ze halen Til die natuurlijk veel minder is dan Gotze die vertrekt. Daarnaast is Savinho nog niet bevestigt maar ga er van uit dat hij komt maar hij is nog jong en eerst maar eens zien wat het wordt, zelfde geld natuurlijk voor Simons, nog niets gepresteerd dus is hij wel zo goed? Walter Benítez, dat vind ik een prima aankoop maar was ook wel nodig gezien Drommel die heel veel punten kost. Als je dan nog meetelt dat Boscagli een groot deel van het seizoen uitgeschakeld is, Mvogo vertrokken is, en Bruma, Thomas en Doan vertrokken zijn dan gaat PSV er vooralsnog niet op vooruit ten opzichte van vorig seizoen De kans bestaat ook nog wel dat Gakpo of Madueke vertrekken, zeker wanneer ze het goed gaan doen in voorronde Champions League.

14 juli 2022 om 22:31

Een weloverwogen aankoop is juist eentje die vroeg in de transferperiode plaats vind omdat al het voorwerk al gedaan is.

Niks mis mee om als Ajacied toe te geven dat er niet echt tempo in zit. Bergwijn en Wijndal zijn wel directe versterkingen op cruciale posities. De spits positie lijkt toch een zorgenkindje te worden. En dan heb je ook nog LCV als Martinez vertrekt, een rechtsback en een rechtsbuiten als Antony vertrekt. Dat is gewoon heel veel werk om te verrichten. En van buitenaf lijkt er niet goed op geanticipeerd te zijn.

Er is geen paniek bij mij maar wel zorgen

14 juli 2022 om 22:38

Martinez en Antony zijn nog niet verkocht, dus daar een aankoop doen zoals die Bassey of Mavienko die +- 15 miljoen moeten kosten kan (nog) niet. Je hebt oa al Blind, Tagliafico, Wijndal en Martinez op dit moment voor de linkerkant en ook nog Salah-Eddine en Rensch die daar kunnen spelen. Zoals Ajax ook Antony, Ihattaren, Van Axel Dongen en zelfs nog Berghuis of Bergwijn als nood heeft voor rechtsvoor. Even 2 aankopen á 15-20 miljoen doen voor die posities op dit moment zou zeer onverantwoordelijk zijn. Ook gaat de rechtsback Regeer of Rensch worden en heb je Klaiber nog als back-up. Gewoon 2 grote talenten die hun kans kunnen grijpen en een ervaren Eredivisie speler als back-up. Het enige wat Ajax op dit moment echt mist is een spits, maar Ajax is ook al gewoon een tijdje bezig met Brobbey. Als Brobbey komt en de rest blijft heb je in principe niks nodig. Als Martinez vertrekt zal Ajax waarschijnlijk snel Bassey of Mavienko halen en zo zal er ook een schaduwlijstje voor Antony zijn, maar Ajax kan niet elke positie driedubbel bezet hebben met dure spelers enkel en alleen zodat ze lekker "anticiperen".

14 juli 2022 om 22:39

Onzin. Het geld groeit niet aan de hemel. Ook Ajax is nu niet in staat om tientallen miljoenen uit te geven zonder dat er eerst iets wordt verkocht. Dus hartstikke leuk dat jij een Lcv een rechtsback en rechtsbuiten wil halen, vroeg in de transferperiode, maar Ajax moet eerst die spelers verkopen voordat je daar kan doorpakken.

14 juli 2022 om 22:43

Schreuder was vroeg, maar is dat heel weloverwogen? Ik denk echt dat Schreuder ipv Ten Hag het grootste verlies is voor Ajax. Een trainer met behoudend voetbal, die zaagt aan de stoelpoten van een ieder die in de weg staat, en ook niet vies is van wat lekken naar de pers.

15 juli 2022 om 09:00

Max wie heeft je dat gezegd? Een weloverwogen aankoop kan ook prima later in het seizoen, er zal geschakeld worden als er daadwerkelijk verkocht is don't worry.

15 juli 2022 om 09:02

Jansen dat lekken naar de media ben ik ook niet blij mee, en Schreuder was zeker niet mij eerste keus. Maar hij is aangesteld dus ik zal achter hem staan, en eerlijke kans geven.

15 juli 2022 om 09:58

Je hebt (helaas) ook geen andere keus dan het een kans te geven. Ik ben erg benieuwd wat hij gaat doen aankomend jaar. Wie weet verrast hij nog.

15 juli 2022 om 12:36

Ik heb ook een negatief beeld van Schreuder, eerlijk gezegd gebaseerd op roddels uit een voetbal praatprogramma. Dus of het terecht is is twijfelachtig, ik ken de man natuurlijk helemaal niet. Bij Ajax tv zag ik een interviewtje met hem, daar klonk hij eigenlijk goed en realistisch, voornemens om de lijn van Ten Hag voort te zetten, net wat lessen die hij meenam van Nagelsmann en Koeman. Tadic, Ziyech Bergwijn en Ihattaren spraken in elk geval uit dat ze het een goeie vent vinden, dat is natuurlijk belangrijker dan wat iemand als ik er van denk. Bovendien heb ik vertrouwen in de keuzes van het bestuur de laatste 10 jaar +-. Schreuder heeft een moeilijke erfenis, hij verdient wel een kans. Moet wel kampioen worden natuurlijk, dat moet Ajax altijd.

15 juli 2022 om 14:24

Ik ken hem natuurlijk van zijn trainerschap bij Twente. Het spel doet me misschien wat denken aan dat van Frank de Boer. Saai, balletje breed, weinig druk, geen risico. Qua resultaat kan het misschien (enigszins) meevallen, maar het was niet om aan te gluren. Het is een ontzettend eigenwijze man die als het hem niet zint graag mensen cancelt. Ik heb er geen enkele goede herinnering aan.

15 juli 2022 om 17:15

Klinkt traumatisch. Gelukkig kunnen mensen zich ontwikkelen. Degenen die hem hebben aangesteld kennen hem in elk geval en hebben kennelijk vertrouwen in hem.

15 juli 2022 om 19:36

We gaan het zien manodedios. Hier is het inderdaad een trauma.

16 juli 2022 om 10:18

Dat is ook waar Jansen, we gaan het zien geen enkele club staat stil dit seizoen. Het beloofd een spectaculair seizoen te worden.

14 juli 2022 om 22:33

Over minder dan 4 weken beginnen we alweer en we moeten nog 2 spitsen halen die nog ingespeeld moeten raken in het systeem dat Alfred wilt spelen. De schrijver heeft groot gelijk, het duurt veel te lang. Alsof ze geen enkele lijst klaar hebben liggen.

14 juli 2022 om 22:50

Schreuder gaat met Tadic in de spits spelen als Antony blijft. Valt wel mee met de nood. De spits die je haalt zal geen directe basisspeler worden, ben ik van overtuigd.

14 juli 2022 om 22:52

Waarom zou Ajax het risico nemen om nu een speler aan te trekken, terwijl de huidige speler nog niet vertrokken is? Stel dat Martinez toch niet vertrekt is hij onbetwiste basisspeler. Dan is het toch zonde als er een andere speler voor 20 miljoen is aangetrokken.
De enige positie die ze echt al moeten invullen is een spits.

14 juli 2022 om 22:58

Twee spitsen.. waarom precies? We hebben de beste spits van de laatste 20 jaar al in huis. De moderne versie van Pettersson. Die is altijd fit. Er kan nog iemand met snelheid bij (wordt denk ik toch Brobbey uiteindelijk), maar dat is ook echt ruim voldoende. Ik vind rechtsback belangrijker, misschien zelfs noodzaak, maar voor Eredivisie heb je daar ook gewoon een prima bezetting.

14 juli 2022 om 23:28

Huh, de beste spits van de laatste 20 jaar? Heb je Zlatan en Suarez zo laag zitten?

15 juli 2022 om 00:05

Nee, ik heb Tadic gewoon hoog zitten. Suarez is nooit kampioen geworden. Beiden zijn natuurlijk individueel veel beter, maar Tadic heeft het hele team een niveautje omhoog geholpen. Daardoor schat ik hem hoger in. 4 jaar op nummer 1, en hij is 4 jaar op rij MVP geworden. Dat is geen toeval.

15 juli 2022 om 07:08

Dan praten we idd over 2 verschillende dingen. Ik keek naar individuele kwaliteiten. Het heeft natuurlijk ook alles met ervaring, leeftijd, het team om je heen en de concurrentie en te maken. Zoals in dit artikel ook wordt beschreven is het verschil in kapitaal enorm met de concurrentie en daarmee het niveau verschil ook groter vroeger. Zlatan kwam binnen als talent, Suarez als eerste serieuze stap en Tadic als gearriveerde speler.

15 juli 2022 om 10:27

@jansen Joenite,

Dat betekent dat Zlatan en Suarez in potentie veel beter (zijn gebleken) waren dan Tadic. Desondanks is Tadic met zijn ervaring gewoon beter is als spits voor Ajax dan de twee talenten toendertijd. Tenslotte hadden we beschikking over Tadic in zijn prime.

Tadic heeft in 192 wedstrijden bij Ajax 91 goals en 91 assists. Europa league finale, halve finale champions league. 3x kampioen, 2x beker, 1x voetballer van het jaar, 1x topscoorder. 4x MVP van het seizoen.

Tja, Suarez/zlatan waren/zijn in potentie misschien beter dan Tadic. Maar de beste speler van Ajax in de afgelopen 10 jaar is met grote afstand Tadic.

15 juli 2022 om 11:31

Je kunt niet elke wedstrijd met Tadic in de spits gaan spelen. In de topwedstrijden wel, maar hij begint op leeftijd te raken en wat als hij geblesseerd raakt? Er moet echt minstens één goeie spits bij.

14 juli 2022 om 22:54

Nou, als voorbeeld draagt de auteur de staat van de huidige verdediging aan, minus de vertrekkende Martinez en Tagliafico. Nu volwaardig CL waardig alleen Timber. Wijndal moet zich nog bewijzen en Blind is verdedigend niet meer goed genoeg voor dat niveau. Klaiber, Rensch, Schuurs, Pierie, Magallan zijn ongeschikt, alleen als reserve in de competitie Eredivisie bruikbaar. De spelers afkomstig van Jong zijn nog niet klaar voor het eerste, dus ook daar kun je niet op bouwen. Dus moet je al lang op zoek naar vervanging. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Oorzaak? Te veel kwantiteit. Dus moet je rigoureus schoonmaak houden en vers bloed halen. Maar ook ik zie weinig daadkracht bij Ajax. Van der Sar is natuurlijk volledig ongeschikt als AD, Hamstra is min of meer mislukt bij Heerenveen, maar daarna bij Ajax als administrateur van Overmars aangesteld. Huntelaar is leerjongen, dus die is gehaald voor de toekomst. Al met staan de sterren behoorlijk ongunstig met dit trio aan het roer. Maar als er echte leiding ontbreekt nemen de soldaten het over. En dat is nooit een goede zaak. Dus moet er echt wat gebeuren. In die zin ben ik het grotendeels eens met de auteur.

15 juli 2022 om 12:06

Ik ben het vrijwel op alle punten oneens met de auteur. Ten eerste was Overmars ook een erg onervaren technische man toen hij werd aangesteld, oke hij wist er iets meer van door zijn ervaring bij go ahead maar dat verschil word ruimschoots goed gemaakt door Hamstra erbij te betrekken. En moet je kijken hoe dat uitpakte. Zijn argument is dat van de Sar zijn werk niet goed zou doen maar ik ben helemaal klaar met dat eeuwig gebash op vd sar. Ajax heeft in vd sars tijd zoveel incidenten gekend en vd sar heeft Ajax incl de seksuele avances van dhr Overmars overal prima doorheen geloodst. Een compleet non argument van deze auteur dus. Dat er geen namen op papier staan om de verdediging te versterken bij vertrek van Nico en Martinez is ook zomaar uit de lucht gegrepen. Ik ben echt benieuwd hoe hij daarbij komt. @pinko jij zegt dat er een grote schoonmaak moet gehouden worden met oa kaliber en schuurs en je noemt het grootste Ajax talent Rensch totaal ongeschikt, mag ik jou er dan op wijzen dat je ook een reserve rechtsback en een reserve CV op de bank nodig hebt? Of wou jij het seizoen maar beginnen zonder verdedigers op de bank?

15 juli 2022 om 12:43

Natuurlijk moet je geschikte vervangers op de bank hebben zitten, maar daar zit juist het probleem. Je zet in kwaliteit nou net een forse stap achteruit. Maar we zullen afwachten wat er nog gebeurd, want Ajax moet er over een paar weken echt staan. Al zou het mooi zijn dat je nu al kunt gaan voorbereiden met je gewenste selectie. Over van der Sar blijven we het oneens. Meer dan goede doelman, maar vooral ongeschikt als uithangbord van Ajax. Daarvoor heb je flair, visie en goede communicatieve vaardigheden nodig. En daarvan ontbreken zeker de eerste en derde die ik noem. Dus schoenmaker, blijf bij je leest.

14 juli 2022 om 23:05

Heel mooi en leuk verfrissend stuk inderdaad. Alleen wel erg negatief als je het mij vraagt. Als je niet beter zou weten zou je denken dat Ajax in die periode zit van 6 jaar zonder titel. Ik heb eigenlijk heel heel vertrouwen in het komende seizoen. Overigens wel bizar dat het eigen vermogen van Ajax zo’n 14 keer meer bedraagt dan dat van PSV.

14 juli 2022 om 23:30

Vind het stuk veel te lang en eenzijdig. Alleenheerschappij? Daar klopt helemaal niets van. Dit is gewoon een fan stuk en geeft weinig andere interessante perspectieven en is nogal pretentieus. Als we een goede CB en een spits krijgen is t allemaal niet zo slecht. Gaan we ver komen in de CL? Nee dat denk ik niet, maar met een beetje geluk in de loting zou je moeten kunnen overwinteren. Dus mee eens beetje geduld is ook wel eens fijn.

15 juli 2022 om 00:33

Ajax heeft imo echt een keeper van niveau nodig. Dat zou voor mij nu de prioriteit zijn

15 juli 2022 om 01:07

Keeper zit niet bij eerste 3 posities die aangepakt moeten worden. Linksbuiten met Bergwijn was dat ook niet. Wijndal, al ben ik niet grootste fan, was prima voorsorteren op vertrek Tagliafico. Met Martinez die op keuring na weg is en Mazraoui, Gravenberch en Haller die weg zijn hebben aantal posities simpelweg minder opties dan op doel nu geval is. We hebben geen doelpuntenmaker in de selectie, Tadic is voor ons absolute top maar primair toch meer een speler die kansen doet creëren. Denk oprecht dat de beste afmaker (loopacties, timing en afmaken zelf) Klaassen is die ik persoonlijk niet in basis hoef omdat die als niveau omhoog gaat als eerste af doet haken (in CL doorheen jaren bij Ajax te vaak gezien). Voor nu genieten spits, CV, rechtsback en imo ook back-up rechtsbuiten (Conceicao veelvuldig genoemd) en extra smaakje op CVM prioriteit boven een nieuwe doelman als je Stekelenburg, Pasveer en Gorter hebt.

15 juli 2022 om 08:49

Hulde eindelijk iemand die dit inziet. Door het uitvallen van Pasveer waren we bijna het kampioenschap kwijt en dan is Pasveer nog niet eens dé topper. Als je kijkt hoe Drommel heeft staan grabbelen en hoeveel punten dat heeft gekost. Een keeper is een absolute pré

15 juli 2022 om 08:22

Idd Sulejmani, behoorlijk negatief stuk. Taylor/Kudus gaan moeiteloos de plek van Gravenberch overnemen. Met Regeer/Rensch/Klaiber en in nood Timber heb je ook genoeg opties op RB. Blind kan mooi op de plek van Martinez. Ervan uitgaande dat Tadic op de plek van Haller komt te spelen, met als back up Rasmussen, heb je dan alleen nog een vervanger nodig voor Antony wamneer die vertrekt. Pasveer, Regeer, Timber, Blind, Taylor, Alvarez, Berghuis, Bergwijn, Tadic, Ihattaren zou bovendien een prima elftal zijn voor een transitiejaar. Heb je daarachter nog genoeg smaak met Schuurs, Rensch, Eddine achterin, Kudus, Klaassen, Unavar op het middenveld en Daramy, Rasmussen, Hansen voorin.

15 juli 2022 om 09:06

Eens Modric, alleen denk ik niet dat Blind zowel op het middenveld als achterhoede teveel snelheid kwijt is en kracht. Denk jij niet.

15 juli 2022 om 10:11

Met Timber en Wijndal heb je normaliter genoeg snelheid voor rugdekking. Ik ben nog steeds van mening dat Ajax haar beste wedstrijden heeft gespeeld met Blind als CB, alleen dan zal Taylor, Kudus of Berghuis wel wat behoudender moeten spelen op 8. Vooral wanneer je gaat kantelen naar links. (en Wijndal hoog komt te staan)

15 juli 2022 om 11:20

Modric, als je zo schuift moet je wel weer vervangers hebben, wie speelt er op de oude plek van Tadic dan? En wie is backup voor Kudus en Taylor? We zijn gewoon spelers kwijt en je kan niet zomaar met een kleinere selectie gaan spelen.

15 juli 2022 om 12:16

Vernon, op de oude plek van Tadic gaat Daramy spelen die is gehaald voor 12 miljoen en als je hem nu niet de kans geeft is dat weggegooid geld. Achter hem staat Unuvar klaar om in de basis te komen mocht Daramy echt heel erg tegenvallen. Naast Kudus en Taylor heb je ook nog Alvarez Berghuis en Blind die daar kunnen spelen. Zelf verwacht ik een basis plek voor berghuis daar omdat ik denk dat Schreuder met bergwijn op 10 gaat spelen. De enige plek waar Ajax er echt flink op achteruit gaat is de rechts back positie en van mij mag daar ook een vervanger voor komen

15 juli 2022 om 09:03

Paniekaankopen kunnen ook heel goed uitpakken, zie Ziyech.

15 juli 2022 om 11:18

Ik vind het ook een mooi stuk, maar ben het ook niet eens met de conclusies. Ik zie Bergwijn trouwens eerder als vervanger van Antony dan van een ander. Op Martinez is wel geanticipeerd, zie de besprekingen met Rangers. Wijndal is er ook nog, waardoor Blind kan schuiven.

Als ik al kritiek zou hebben zou het zijn dat Ajax spelers haalt op plekken waar (nog) niemand weg is. Maar de transferwindow is nog lang.

Overigens vind ik het grootste probleem de trainer. Maar daar is weinig aan te doen, Ten Hag was onhoudbaar, simpel. Dus je zal hoe dan ook als club een herstart moeten maken.

15 juli 2022 om 11:22Mee eens. Ik heb ook het idee dat de transfers bij Ajax nu heel erg worden vergeleken met het "geweld" van PSV. De afgelopen jaren is gebleken dat er toch altijd een aardig plan klaar ligt, en de transfermarkt is pas net open. PSV moet daarnaast eerder aan de bak om zich te kwalificeren dus natuurlijk ook niet gek dat zij zo snel mogelijk de selectie compleet willen hebben.

Ik heb alle vertrouwen in het beleid wat gevoerd wordt. De portomonnee is behoorlijk gevuld, en met uitgaande transfers als Haller (30 miljoen) en Martinez (50, of zelfs 55 miljoen) ligt er al weer een buffertje klaar. Dan kun je prima 30 miljoen betalen voor Bergwijn voor iemand die je al kent en weet waar zijn kwaliteiten liggen (en Nederlands is). Stel dat Antony ook nog zou vertrekken dan komt er weer een zak geld binnen wat vast goed besteed gaat worden.

Ik maak me voorlopig nog geen zorgen en verwacht eigenlijk dat er binnen nu en 2 weken al 2 namen bijgekomen zijn, waarbij de eerste wellicht Calvin Bassey is.

15 juli 2022 om 12:52

I.t.t. een heleboel weloverwogen aankopen (Marin, Malagan, Bande etc) hebben de paniekaankopen wel goed uitgepakt (Ziyech, Haller). Uiteraard zitten er ook goede treffers tussen zoals Martinez, Alvarez, Onana etc.

Erg leuk concept, het artikel was goed te volgen en het las lekker weg! Complimenten, ben benieuwd naar de volgende stukken.

14 juli 2022 om 22:28

Daarnaast denk ik dat je nog niet erg ver in de transferperiode bent en neem ik aan dat Ajax geen overhaaste beslissingen wilt nemen en lukraak het geld wilt spenderen.

14 juli 2022 om 23:03

Ik vind wel dat hij gelijk heeft dat Ajax natuurlijk al een paar jaar het Bayern van Nederland had kunnen zijn, maar dat toch steeds met niet voor elkaar krijgt.

15 juli 2022 om 00:15

Nu 4 seizoenen op rij eerste en spelers als Bergwijn, Wijndal, Ihattaren en Berghuis gekocht. Volgend seizoen waarschijnlijk weer de meeste kans op de titel. Ook al jaren op rij de beste prestaties in Europa. Wat moet Ajax nog meer doen om Bayern te worden? Spelers als Martinez en Gravenberch zullen altijd willen vertrekken.

15 juli 2022 om 09:19

PSV is ook wel s 4 jaar op rij eerste geweest. Uiteraard loopt Ajax financieel weg ,toch bedroeg t verschil maar 2 punten. Het zeer discutabele balletje wel/niet over de zijlijn in de onderlinge 6 puntenwedstrijd maakte licht gechargeerd gezegd t verschil. Verder is PSV afgedroogd met 5-0 ,maar won ook 2x van Ajax in de JCS en bekerfinale.
Het verschil is niet zo groot als je denkt en als Sangare Gakpo blijven kun je niet uitgesproken beweren dat Ajax de grootste kanshebber op de titel is. Wat PSV voornamelijk ontbrak was een goede spits die kan scoren,koppen,als kapstok kan fungeren plus een goede keeper. En die zijn binnen. Laten we afwachten. De wissel Ten Hag-Schreuder kan Ajax meer pijn doen dan jij denkt. Tadic wordt ouder. Bergwijn Berghuis zijn vrij wisselvallig. Ihataren nog steeds een talent met een gebruiksaanwijzing. Reken je nog niet rijk. Dat doe ik ook nog niet. Hopelijk over een maand of 10 wel

15 juli 2022 om 11:45

Ik vind dat hele Bayern verhaal sowieso onzin, maar als je puur naar de feiten kijkt dan vraag ik me af wat Ajax meer moet doen om "Bayern" te worden. Ze winnen de prijzen, ze presteren het best in Europa en ze halen de beste spelers van de concurrentie. Het gaat dit jaar spannend worden, maar ik denk dat Ajax gewoon weer de favoriet is. Daarnaast hebben jullie een tactisch sterke trainer ingewisselt voor een De Boer/cocu 2.0, dus dat is ook nog maar afwachten hoe dat gaat lopen. Als gakpo of sangare nog vertrekt dan hebben jullie een groot probleem denk ik. Waar Ajax gewoon op elke positie een dragende kracht heeft staan is psv wel heel afhankelijk van die 2.

15 juli 2022 om 12:16

RVN moet t ook nog ff laten zien idd. Heb goede hoop met Rutten naast m maar niks is zeker. En Gakpo Sangare zijn momenteel onvervangbaar voor PSV vrees ik dus als die vertrekken wordt t een lastig verhaal. Tijd zal t leren. PSV kocht Ajax trouwens letterlijk leeg eind jaren 80. Heeft ook niet voor eeuwig geholpen. Dus dat Ajax spelers bij de concurrentie haalt zegt niet veel voor langere termijn. Zoveel spelers zijn dat overigens niet😁

Waarom zou Ajax een opvolger voor Gravenberch moeten halen? Ze hebben, Klaassen, Berghuis, Taylor, Ihataren, Kudus en Alvarez voor drie posities op het middenveld. En dan heb je nog eigen jeugd. Taylor lijkt me een zeer geschikte opvolger voor Gravenberch.
Ze zouden wat mij betreft wel op zoek mogen gaan naar een rechtsback.

14 juli 2022 om 23:45

Juist, zelfs een Tadic kan nog als 10 spelen.

Maar rechtsback kan een probleem worden. Buiten Rensch niet veel keus.?

15 juli 2022 om 01:35

Ik verwacht eerder Regeer op die positie....

15 juli 2022 om 01:17

Je gaat zowel kwalitatief als in afstemming achteruit op middenveld, maar Taylor (die trouwens bij gaat tekenen deze week nog) is voor mij ook beste optie. Zou zelf afscheid nemen van of Kudus of Klaassen als een 10+ miljoen bod zou komen en proberen kwaliteit toe te voegen. Voor 10 Berghuis en Ihattaren (als deze fit kan blijven) met erachter Ünüvar die volgens Schreuder meer middenvelder is prima bezet. In geval van nood heb je met Tadic en Bergwijn nog twee spelers die er geschiedenis hebben. Zou om die reden niet onwelwillend tegenover vertrek van Klaassen of Kudus staan die allebei beste uit verf komen op 10 positie. Klaassen is met zijn timing, goals en positionering nuttige toevoeging daar maar eigenlijk kwalitatief maatje te klein voor Ajax wat CL wilt spelen. Kudus kan totaal niet doseren en is een veel te groot risico voor mij op 8 positie als je met een aanvallende back als Wijndal wilt spelen. Alvarez, mits hij blijft, is zekerheidje op middenveld en imo Berghuis ook. Taylor komt dan op 8 met Fitz-Jim in rol zoals Taylor dit seizoen had. Als je Kudus/Klaassen kan verkopen is een extra, meer bewezen, optie voor 6/8 positie welkom. Berghuis/Ihattaren/Ünüvar, Taylor/(Klaassen of Kudus)/ Fitz-Jim en dan Alvarez/Blind(?)/aankoop zou prima bezetting zijn in breedte. Op rechtsback hebben we nu Rensch, Klaiber en Regeer als opties waar bij behouden Antony flink vraagteken bij gezet mag worden. Vond Antony namelijk significant veel beter in combinatie met Mazraoui dan met Rensch. Nog genoeg werk aan de winkel iig.

Vind dit een beetje paniekerig overkomen. Mag ik vragen wanneer dit verhaal is geschreven? Want voor de Bergwijn deal had ik ook wel kleine twijfels maar nu vind ik dat Ajax en H2 het prima doen. Martinez voor grof geld weg, Haller prima verkocht en Gravenberch & Mazraoui waren al bekend.

Daarnaast word ik aardig blij van de meeste geruchten, waaronder de contractverlenging van Taylor en Timber die al stilletjes boven water komen. Als dat waarheid is, zie ik niet waarom Ajax geen kampioen wordt dit jaar. De concurrentie moet misschien wel meer bouwen en repareren dan wij. En met 110 miljoen in de portemonnee kun je een heel mooi elftal smeden, wat ook aan het gebeuren is momenteel. Ik heb altijd vertrouwen in mijn cluppie, en nu ook weer.

14 juli 2022 om 22:38

Als je dit stuk leest dan zie je toch dat hij de Bergwijn en Wijndal transfers benoemt. Ook de aankomende Martinez deal voor 55 miljoen word aangehaald dus het zal vrij recent geweest zijn.

14 juli 2022 om 22:45

Klopt, ik zie het nu ook. Ik dacht dat het een aantekening was maar hij benoemt het inderdaad letterlijk. Dan snap ik het al helemaal niet. Twee gerichte aankopen die iedereen kent en jaren in de basis kunnen vind ik juist een prima transferstrategie. Al is de prijs voor Bergwijn wel fors, maar die zou vroeg of laat toch wel komen. Martinez is een enorme aderlading, maar de namen die benoemd worden stemmen mij enigszins gerust. Het enige wat ik wel mis is een rechtsback, Mazraoui laat een behoorlijk gat achter, met name Europees. En de interesse voor Alvarez is er amper helaas. Maar er staat gewoon een kampioensploeg momenteel.

Totaal niet eens met dit artikel. De transfermarkt is nog niet op de helft van zijn einddatum. Daarnaast mag je stellen dat PSV alles heeft ingezet op plaatsing CL, het eigen vermogen is grotendeels opgebruikt met als onderpand Gakpo en Madueke. Plaatst PSV zich niet en worden ze geen kampioen dan is PSV volgend seizoen financieel de sjaak en MOETEN ze verkopen waar Ajax deze zomer en desnoods aankomende winter kan gebruiken zich te versterken. PSV heeft ook geen zekerheidjes gehaald, het moet zich allemaal, ook al team, nog maar bewijzen. Gaat Gakpo deze zomer nog weg dan is het middenveld 50/60% minder en kan PSV niet al dat geld gebruiken (eigen vermogen zal aangevuld moeten worden) en moeten ze nog maar zien wat ze er voor terug kunnen krijgen.

14 juli 2022 om 22:35

Helemaal mee eens.

14 juli 2022 om 22:41

“Het eigen vermogen is grotendeels opgebruikt” laat me niet lachen. De boekhouders zijn er weer bij hoor.

Mooi om te zien dat alle fanatiekelingen er als de kippen bij zijn om tegen het artikel in te gaan. Eens dat er nog tijd genoeg is voor Ajax, maar verfrissend om een keer zo’n artikel te lezen op Voetbalzone

14 juli 2022 om 22:48

Nouja alles wat psv haalt is wel gewoon huur of transfervrij of een klein bedrag van een paar miljoen. Er is duidelijk niet zomaar even 10 miljoen om een goede centrale verdediger te halen. Ze komen achterin uit bij 2 talenten van 20 jaar met weinig speelminute die niet aan de bak kwamen bij het rechterrijtje PL. Terwijl ze gewoon een hele matige verdediging hebben.

14 juli 2022 om 22:57

Exact zytto, men vergeet dat Ajax en Psv niet (meer) de zelfde doelstelling hebben. Waar (ik vind dat)psv zich moet richten op plek 2 en structurele deelname in de EL is de doelstelling van Ajax verschoven naar minimaal laatste 16 CL. En dat is een wezenlijk verschil. Daar wordt door beide clubs op begroot en dat zie je idd terug in het type transfers die worden gedaan. Daar waar psv meteen moet kopen/huren om ready te zijn voor de voorrondes kan Ajax gefocusd opzoek naar échte versterkingen.

14 juli 2022 om 23:09

Wie vergeet dat? De verhoudingen zijn al ruim drie jaar zo, wie zichzelf iets anders wijsmaakt leeft echt op een wolk. De realiteit is nu inderdaad dat PSV minder kan en daarom ook creatiever moet handelen en daardoor steeds meer leunt op de jeugd ook. Wat betreft het verhaal over het eigen vermogen dat ‘op’ zou zijn, weet niet waar men die fabel vandaan heeft maar dat klopt voor geen meter. PSV heeft door corona voor het eerst in een decennia geen zwarte cijfers gedraaid door Corona (25MIO gemis van concertopbrengsten) en is mede daardoor het eigen vermogen gedaald van 40MIO naar 17MIO. Daarbij komt nog kijken dat de transfers van Malen en Dumfries (Rosario etc.) niet in dat fiscale jaar is meegenomen. PSV zal waarschijnlijk over 21-22 ook geen zwarte cijfers schrijven, maar zal echt niet zo dramatisch zijn als vorig jaar. Vooralsnog (want tekengelden zijn bij ons niet bekend) heeft PSV dit jaar een positieve transferbalans van circa 8MIO en daar kunnen nog allerlei opleiding/doorverkoop vergoedingen bijkomen. Lang (lul)verhaal kort: hoe is het eigen vermogen zogenaamd op?

14 juli 2022 om 22:51

Zo niet verwacht de financieel directeur van PSV hier op voetbalzone te treffen. Welkom

14 juli 2022 om 22:57

Gakpo als onderpand voor het eigen vermogen? Beetje ver gezocht.

14 juli 2022 om 23:05

Waarom PSV erbij halen als dit stuk over Ajax gaat? Bovendien klopt er echt geen reet van, van wat jij hier loopt te beweren. Heb je enig idee hoeveel de huidige aankopen PSV tot nu toe gekost hebben? Dat valt namelijk reuze mee. Dat het geen garantie is voor succes, daar ben ik het wel over met je eens, maar PSV hoeft niet te verkopen als ze geen CL halen. PSV begroot namelijk al een aantal jaar niet meer op het halen van de CL. Daarnaast heeft PSV ook een aantal regionale kapitaal krachtige sponsor die graag zien dat PSV het gat met Ajax gaat proberen te dichten, wat niet heel makkelijk is, maar ze daarvoor tegen zeer gunstige voorwaarden een flink bedrag bij elkaar hebben gekregen. Dit bedrag zal PSV niet zomaar over de balk smijten maar slim investeren, kijk maar naar het aantrekken van Benitez, Simons en de Jong. Ja, het moet zich nog bewijzen, maar PSV loopt geen financieel risico. Als de Jong doet wat we van hem gewent zijn dan levert hij die waarde ook wel weer op en beide andere heren hebben ze geen transfersom voor betaald. Daarnaast huren ze ook nog een spelers zoals Hoever en als er witte rook komt ook nog Savinho.
PSV hoefde niet te verkopen en dat willen ze juist nu ook niet doen om de belangrijke spelers binnenboord te houden (Gakpo, Sangare en Manueke), wat lijkt op een herhaling van zetten in het seizoen dat Wijnaldum en Depay en we kennen het eindresultaat van dat seizoen.
Nogmaals het is geen garantie, maar PSV is zeker niet onverantwoord met geld aan het smijten.

15 juli 2022 om 07:43

Omdat hij in het stuk psv betrekt misschien?

14 juli 2022 om 23:22

Wat je zegt is niet waar. Als PSV volgend jaar tweede wordt, hebben ze ook Champions League. Daarin zit wat speelruimte. Wel geloof ik inderdaad dat PSV wat daadkrachtig is om klaar te zijn voor de voorronde CL. Ajax kan het wat dat betreft rustiger aan doen, maar we verliezen nu wel Onana, Tagliafico (zeer waarschijnlijk), Martinez, Mazraoui, Gravenberch, Labyad, Haller, Brobbey en Danilo. Daarvoor zijn alleen Wijndal en Bergwijn teruggekomen. We hebben zowel veel kwaliteit als kwantiteit ingeleverd, heel erg veel. PSV is juist veel sterker geworden qua kwaliteit en in de breedte, terwijl het verschil afgelopen jaar ook niet groot was. Er is zeker nog geen man overboord. Er is nog tijd, maar dat er werk aan de winkel is lijkt mij wel duidelijk. Als Martinez vertrekt, heb je van onze beste basis in elke linie duidelijke zwakheden op bepaalde posities, overall nauwelijks serieuze concurrentie/ga je er bij de afwezigheid van een willekeurige basisspeler direct hard op achteruit en qua type spelers geen variatie om iets te forceren indien nodig.

15 juli 2022 om 00:07

@de Toekomst, ik vind dat je een aantal jeugdspelers in ieder geval wel bij de kwantiteit op mag tellen en misschien 1 of 2 ook wel bij de kwaliteit.
Taylor en Ihattaren zaten er natuurlijk al, maar zijn denk ik nu pas echt volwaardig lid van de selectie. Terwijl daar achter in ieder geval Unuvar, Regeer en Gorter ook op de deur kloppen.

15 juli 2022 om 00:02

Volgens mij mag je Benitez en de Jong toch redelijk zekerheidjes noemen. Niet om je voor de CL te plaatsen, maar voor de Eredivisie wel.

Overigens klopt het boekhoudkundige deel niet helemaal en moet je even opzoeken wat eigen vermogen is. Wanneer PSV (of welke club dan ook) een speler haalt en een transfersom betaald dan blijft het eigen vermogen hezelfde. Wanneer het bij Ajax gaat over het eigen vermogen van 200 miljoen maken veel fans de denk fout dat dit over geld op de bank gaat. dat is veel minder, het grootste deel van dat eigen vermogen zit in de transfer fees die ze betaald hebben.

Zolang wij geen spelers binnen kunnen halen en psv hunzelf blijft.zie ik ajax gewoon weer kampioen worden

Lekker stuk om te lezen. Complimenten!

Laat ze maar zorgvuldig te werk gaan, want voorsorteren op vertrekkende spelers kun je als Ajax zijnde niet permitteren. Mocht Martinez bv niet vertrekken zit je met een dure aankoop die geen minuten kan maken. Een spits en een rb is momenteel prioriteit en mocht Martinez vertrekken dan moet er een extra cv bij komen. Verder is er nog geen man overboord.

Ik begrijp de zorgen en ongeduld van Torben van der Voorn, echter moet PSV zo direct kwalificatiewedstrijden voor de CL spelen. Die Moeten dus eerder klaar zijn. Ajax heeft nog 1,5 maand om heel gericht versterkingen te halen.

Ander verschil is dat Ajax spelers koopt en zo kapitaal creeert, daar waar de concurrentie veel huurt. Ik meen dat bijv. PSV vorig jaar aankondigde een financiele injectie (lening) aan te gaan om zo spelers te halen. Dat doet Ajax niet. Ajax kan spelers halen door bijv. het eigenvermogen aan te spreken. Zie Haller in de winter als voorbeeld. Maw, totaal verschillend beleid.

Wel geef ik hem gelijk om zeker de contracten van dragende spelers zoals Timber te verlengen. Hij verdient opwaardering van zijn contract. Ajax zal daar later profijt van hebben. En verder acht ik Huntelaar en Hamstra echt wel in staat om vervangers te te halen voor Haller en Martinez. En eventueel spelers voor andere posities.

Schreuder heeft voor de camera verklaard om ook eerst bepaalde spelers aan het werk te zien. Wellicht ziet hij potentie in bepaalde spelers. Dan hoeft Ajax geen nieuwe te halen. Komt goed.

14 juli 2022 om 22:52

Injectie van PSV was voor de Herdgang (jeugdcomplex) en investeren in jeugdspelers. Juist om te groeien en in de toekkmst zelfredzamer te zijn. Niet zomaar wat roepen.

14 juli 2022 om 22:56

Als PSV geen CL haalt heeft PSV of dit jaar en anders volgend jaar een groot financieel probleem. Er worden dus risico’s genomen. Prima, maar het kan ook verkeerd gaan en dan zal men in Eindhoven weer op zoek moeten gaan naar nieuwe financiële middelen. Ze zijn creatief en zullen nieuwe bronnen vinden, maar die zullen (deels) extern gevonden moeten worden.

14 juli 2022 om 23:08

Check het interview van vorige week in de VI anders ff.. daar wordt het door directie PSV zelf gezegd. Daarnaast zijn de cijfers natuurlijk (deels) openbaar en die zien er risicovol uit. Nogmaals, dat is ook beleid, maar het kan verkeerd aflopen.

14 juli 2022 om 23:11

@ Stb040

Er zijn toch verschillende interviews geweest met initiatiefnemer Robert van der Wallen.
Daar baseer ik mij op. Overigens zeg ik hiermee niet dat PSV verkeerd bezig is. Ik zeg alleen dat beide clubs een totaal ander beleid voeren.

Hier wat stukjes van het interview:
"psv krijgt een enorme financiële impuls. Via grote investeerders en een hypotheek op het Philips Stadion krijgen de Eindhovenaren een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro, meldt de Nederlandse topclub vrijdag."

"psv verwacht in totaal zo'n vijftig miljoen euro extra besteden te hebben. Dat budget moet in het komende halfjaar al beschikbaar zijn en onder meer in de selectie worden geïnvesteerd. Miljardair Robert van der Wallen is een van de initiatiefnemers. De ondernemer is bij PSV ook de voorzitter van de raad van commissarissen."

"psv geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis", verzekert de club. "de directie verwacht door deze keuze de concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken. Naast het kopen van spelers, kan de club het geld gebruiken voor investeringen in bijvoorbeeld het stadion, de faciliteiten op de PSV Campus en de jeugdopleiding. 'daarnaast wil de club incidenteel ook kunnen toeslaan op momenten dat een topspeler met internationale ervaring voor een acceptabele prijs beschikbaar is", schrijft het Eindhovens Dagblad.

"psv vond een "grondige herbezinning op de eigen toekomst noodzakelijk", weet de krant, nu Ajax financieel forse stappen vooruit heeft gezet. Op deze manier willen de Eindhovenaren mee blijven strijden om de landstitel en tot de top-32 van Europa blijven behoren."

14 juli 2022 om 23:11

Het is niks anders dan een lening.. omdat ze zelf geen geld hebben. Check:
PSV ontvangt lening van 30 miljoen euro voor extra investeringen
PSV ontvangt een lening van 30 miljoen euro uit een nieuw partnerfonds, dat bestaat uit vijf partijen. Het geld is bedoeld voor investeringen in het Philips-stadion en op het trainingscomplex, de PSV Campus. Ook krijgt de technische leiding van de club volgens PSV ,,meer mogelijkheden om strategische investeringen op de spelersmarkt” te doen, al is het geld niet bedoeld voor directe versterkingen voor het eerste elftal.

14 juli 2022 om 23:21

@bogeyM, helaas filmpje niet zo snel kunnen vinden en geen lid VI. Zag wel citaten voorbij komen waar ik je blijkbaar gelijk bij moet geven. Ene kant de blik naar CL super, want ambitie moet altijd hoog liggen. Andere kant groot risico. Echter willen wij naast of in de buurt van Ajax komen moet er elk jaar CL voetbal zijn. Klein blijven denken zal ons niet dichter in de buurt brengen.

@Marc, ik dacht vernomen te hebben dat dit voornamelijk geinvesteerd werd in de club en jeugd. Als we die luxe wel hadden om het grotendeels te bestedne aan transfers, hadden we het deze periode niet hoeve doen met huur en gratis spelers.. vraag me af waar dat geld gebleven is, op alle topaankopen van JdJ na afgelopen jaren miss😅

14 juli 2022 om 23:35

@ Stb040

Investeren in jeugd en trainingsfaciliteiten is altijd verstandig. Dat is goed beleid voor de langere termijn en loont ook op den duur. Kijk maar naar bijv. Gakpo, Madueke, Teze, etc.

Wat er met het budget is gebeurd om spelers te halen voor PSV1 durf ik niet te zeggen. Meneer Van der Wallen was iig heel duidelijk; hij wil bepaalde spelers halen om zo kampioen te worden en internationaal bij de top-32 te behoren.

Huren van spelers ben ik persoonlijk altijd op tegen. Zeker de jonge spelers, die leidt je op voor andere clubs. Stel dat je bijv. Wijnaldum zou kunnen huren of een ervaren verdediger dan snap ik dat beter.

Transfervrije spelers is op zich wel goed. Ze moeten alleen niet teveel salaris en tekengeld eisen. En het liefst nog met een restwaarde.

14 juli 2022 om 23:48

De gratis aankopen die we gedaan hebben zijn op papier leuk, maar moet allemaal nog maar goed uitpakken. Benitez is een vrij solide aankoop, maar Xavi bijvoorbeeld moet het allemaal nog laten zien. Luuk moet direct leveren komende twee jaar voor het salaris dat hij verdiend. Dus onze transfer(vrije) spelers staan en niet garant voor restwaarde en redelijk wat salaris. Vandaar dat ik ook niet zo enthousiast ben als sommige andere PSV supportersHuren ben ik het totaal met je eens, je huurt een speler die 100% buiten je bereik is voor koop vanwege een te hoge vraagprijs vanwege zijn kwaliteiten. Nu gaan we waarschijnlijk twee jonkies opleiden voor clubs uit engeland die waarschijnlijk ook nog niet eens zo goed zijn, want ze speelden nooit. Totaal onbegrijpelijk Vind het persoonlijk gek dat we blijkbaar de luxe hebben van die lening, maar wij supporters het niet terugzien in aankopen.. PSV is de laatste jaren ontzettend aan het investeren in de jeugd en dat betaald zich nu al uit, maar de jeugd doet het ook goed momenteel, zijn toch wat jeugdteams kampioen geworden. Geeft hoop op de toekomst.

15 juli 2022 om 00:03

@ Stb040

Een kritische PSV supporter, klasse! Benoemen wat goed gaat, maar ook wat beter kan. Dan ben jij een echte supporter.

Ik ben het inhoudelijk helemaal eens. Luuk de Jong en die keeper Benitez zie ik wel als echte versterkingen en zullen er direct staan. De rest moet je afwachten inderdaad. Verder denk ik dat PSV nog Wijnaldum gaat halen.

En als het jullie lukt om Gakpo en Sangare te behouden dan zie ik de CL groepsfase wel goed komen. En nationaal worden jullie ook heel gevaarlijk. En heel eerlijk; ik vind het niet erg als de concurrentie sterk is. Wordt onze competitie ook alleen maar sterker en beter van en Europees kunnen we samen de strijd aangaan.

Sorry, ik kan mij hier totaal niet in vinden. Sinds wanneer kijken wij überhaupt naar wat de concurrentie doet? Ik kan weinig met zo een Calimero-opstelling. Waarom moet elk vertrek met een aankoop worden vervangen? De jeugd is nog altijd je levensader en (jeugd)spelers krijgen opnieuw de kans zichzelf in het team te spelen. Zo gaat het al jaren als een speler vertrok. Ik zie nog vele malen liever een jeugdspeler zich, met vallen en opstaan, een weg naar de top knokken dan een grote onbekende speler halen, onder het mom van: we moeten de concurrentie lam leggen. Ajax moet zich zeker richten op aankopen, waar er een te groot gat zit naar de jeugd, maar moet daar dan maar gelijk je vermogen voor op tafel worden gegooid? Clubs als Barcelona bewijzen wat die vorm van beleidsvoering je op den duur gaat opleveren. De weg naar de top hoeft niet in een rechte lijn naar boven te gaan.

Ook van mij complimenten voor het geschreven artikel. Kritisch geschreven, maar wat mij betreft te kritisch. Ajax moet geen kopen, kopen, kopen worden. Oplossingen zijn in huis, zo niet gerichte aankopen. Het Ajax DNA moet behouden blijven en dat doe je, zoals nu, ook door geduld te hebben en af te wegen. Stel dat Brobbey komt (ga ik nog steeds vanuit), heb je een basis staan met grotendeels NL’se spelers staan en veel eigen jeugd. Wat mij betreft prima beleid.

"onderschatting en arrogantie? Of is het gewoon onkunde van de huidige directie? Naar mijn mening is het een combinatie van beide".
Een mooie slot conclusie van een leuk stukje

Hoewel een leuk artikel, ben ik het er toch grotendeels niet mee eens. Het klopt dat PSV tot nu toe meer gedaan heeft op de transfermarkt, maar ze moeten ook wel. Daarbij ben ik niet erg onder de indruk van de spelers die ze gehaald hebben. Een reservekeeper uit Frankrijk die door weinig speelminuten goede cijfers haalt.... Luuk de Jong, wisselvallig en niet de jongste meer lijkt me wel een aardige aankoop, maar dat is de enige. Verder ene Ki Jana Hoever, uit een goede opleidingsgeneratie, waarbij hij kennelijk geen contract aangeboden kreeg. Via Liverpool in het verhuurcircuit waar hij never nooit iets gepresteerd heeft. Een rits talenten waarvan we maar afwachten moeten of het iets is. Een verdediger van Everton, van een club die door Marcel Brands de vernieling in is geholpen.
Verder is het logisch dat Schreuder de mindere spelers speeltijd geeft om te zien wat ze kunnen, op het moment dat de belangrijkste spelers nog niet terug waren. Ik zie echt geen centrum Magellan - Pierie bij Ajax in de grote wedstrijden spelen.
Kennelijk ziet Schreuder genoeg talent bij de jonge middenvelders, dus wacht men af met het vervangen van Gravenberch.
Ajax heeft wel degelijk enig voorwerk gedaan: we wisten toch al lang dat Bergwijn en Wijndal zouden komen? Hamstra heeft al ervaring bij Heerenveen en heeft al enige tijd onder Overmars gewerkt. Huntelaar moet zich nog bewijzen, maar ik heb alle vertrouwen in hem. Ondertussen is men toch wel degelijk bezig vervanging voor Martinez te zoeken. Verder verwacht ik dat Antony voorlopig blijft, gewoon omdat clubs voor de gevraagde transfersom geen risico willen nemen met een geblesseerde speler.
Voor Martinez wordt meer geld binnengehengeld dan PSV ooit voor Gakpo zal krijgen.
PSV kwam vorig jaar wat dichterbij, maar dat lag vooral aan Ajax zelf.
Ik denk dat Ajax volgend jaar gewoon de favoriet voor de titel zal zijn. Hoe het internationaal zal gaan is moeilijker in te schatten. Er zal heus wel weer een jaar komen dat een andere club kampioen zal worden, maar realiseer je dat Ajax dan altijd tweede zal zijn en in de nieuwe opzet van de Champions League zal Nederland weer met 2 clubs vertegenwoordigd zijn.

Met alle respect hoor maar wat is de meerwaarde dat we hier verblijd worden met de opinie van iemand van wie ik na het lezen sterk het vermoeden heb dat er een paar flessen zijn ingegaan?
Ajax gooit zijn alleen heerschappij te grabbel omdat? Ik ben voorlopig zeer tevreden met het aantrekken van Bergwijn en Wijndal, als Martinez gaat en ze kunnen die jongen van de Rangers halen denk ik dat je een vrij gelijkwaardige vervanger in niveau terug krijgt en wat is er mis mee dat Ajax rustig zijn tijd neemt voor een spits in plaats van nu al een kapitaal te gaan betalen voor Brobbey? Zou Ajax er zo slecht van worden als we de eerste wedstrijden totdat er een nieuwe spits is gevonden gespeeld wordt met een voorhoede Antony, Tadic, Bergwijn? En waar ik helemaal met de kop niet bij kan is dat er nu kennelijk zelfs ook een paar Ajax supporters in de war raken van PSV. Wat hebben die nou voor iets fantastisch gedaan dan? Die keeper is een verbetering, De Jong zijn kwaliteiten zijn bekend maar die heeft nul restwaarde en kunnen ze volledig afschrijven maar de rest? Hoever huren die wat ik gezien heb nog niet echt indruk maakt. Simons moet alles nog bewijzen en Til is een prima Eredivisie speler maar die gaat je echt niet naar de CL brengen. Het is weer duidelijk opportunistisch voorbereindings gelul want ook al was het maar een oefenwedstrijd PSV krijgt vorige week gewoon met 4-0 op hun reet van een degradant terwijl ze met afgezien van Sangare speelden met hun op dit moment sterkste opstelling. Laat H en H eerst deze hele transferperiode maar eens afsluiten, ik ben er van overtuigd dat er op 1 September een meer dan prima selectie zal staan.

14 juli 2022 om 23:55

Of Antony blijft, is maar de vraag.
Maar naast je spits, ben je ook Gravenberch en Masraoui kwijt. Of daar wat adequaats voor in huis is, trek ook ik erg in twijfel.
We hebben twee opa’s als doelverdedigers. Daarbij heb je gewoon een bredere selectie nodig dan dat je nu hebt, ook mede gezien wie er vertrokken zijn.

Maar of je het eens bent of niet met de schrijver van bovenstaand proza, dan vind ik het een zwaktebod om te suggereren dat hij een fles van het een of ander op heeft. Ieder mag zijn visie hebben, zelfs jij mag dat.

15 juli 2022 om 07:37

Ww zijn met 2 punten voorsprong kampiien geworden. Psv heeft een paar punten gemorst door hun doelman. Die hebben ze nu verbeterd terwijl onze topscorer vertrokken is en iedereen dat wilt opvangen met aangever Tadic wiens loopvermogen en snelheid tanende is. Teken de rest maar uit.
Grote fout die altijd gemaakt wordt is psv met ajax te bergelijken. Psv hoeft helemaal niet beter te zijn dan ajax. Ze moeten beter zijn dan de andere 16 clubs en dat zijn ze. Ajax is minder consistent en dus heeft psv een goede kans.

Leuk idee dit, maar ik zou het dan vooral eens doen met fans van een wat kleinere clubs. Over Ajax, PSV en Feyenoord lezen we al genoeg. Vind het wel een beetje voorbarig verder. Met de bedragen die ze kunnen bijschrijven en het geld dst ze kunnen uitgeven zie ik Ajax weinig te grabbel gooien.

14 juli 2022 om 23:13

Mee eens. Ik zou zo’n stuk wel willen lezen over een Ado en hoe het daar nu gaat. Of hoe Heracles en Willem 2 zich moeten gaan redden in de KKD dit jaar.

14 juli 2022 om 23:26

'leuk idee' wordt nu getest Migi. Als er veel animo voor is dan zullen ook andere clubs volgen (hoop ik).

Het is sowieso een leuk initiatief dit. Zeker nu VZ afsluit met het idee om jou de kans te geven een eigen inzending te doen. Wie weet wordt het geplaatst.

Gaat iemand nog opmerken dat Ajax niet zes, maar vier jaar de titel niet had gewonnen? 15, 16 en 18 won PSV en 17 won Feyenoord.

14 juli 2022 om 23:30

Toevoeging op de correctie: het was dus de eerste titel in 5 jaar.

Het heeft ook voor een deel te maken met het feit dat er in een andere vijver wordt gevist. Als Ajax 1 van de aankopen van PSV had gedaan had je ook direct het commentaar gehad dat betreffende speler niet CL-waardig zou zijn. 10M+ miljoen ga je niet overhaast uitgeven voor een back-up plan. Daarnaast mag van mij ook absoluut de jeugd de kans krijgen ipv een batterij aankopen

Leuk stuk om te lezen. Het las lekker weg, het zou zo als column in de krant kunnen staan maar met de inhoud ben ik het niet helemaal eens.

M.b.t. het aankoop beleid zou het sneller kunnen. Met name rond het halen van een centrum spits, of die nu als basis speler of stand-in komt maakt niet uit, een echte spits zit nu niet in de selectie.

De verdediging afrekenen op de voorgaande duels heeft in mijn ogen niet veel zin. Ik denk niet dat er iemand is die verwacht dat ze daadwerkelijk met Magallan en Pierie het seizoen in gaan. Waarschijnlijk zelfs niet voor de bank. Die speelden alleen omdat alle andere spelers nog niet of pas net terug waren en zullen ongetwijfeld later in de transfer periode al dan niet definitief weer vertrekken. Al heeft het er alle schijn van dat ze zullen vertrekken, voorlopig zijn Martinez en Tagliafico er nog gewoon. Daarmee zitten er nu 4 volwaardige linksbenige talenten in de selectie en aantal talenten daar achter.

Op de rechtsback positie krijgen Regeer en Rensch terecht de kans zich te bewijzen. Dat is al die jaren onder Overmars ook onderdeel van het beleid geweest. Waarbij voor die laatste geld dat hij bij het vorige EK, nog maar een jaar geleden, door veel mensen Oranje in werd gepraat en tot het einde van de voorbereiding gingen de meeste Ajacieden op dit forum er van uit dat hij in de basis zou spelen in plaats van Mazraoui. Heeft zeker een (enorme) dip gehad, maar dan verdient zo'n jongen toch op zijn minst de kans in de voorbereiding.

Op het middenveld zie ik de noodzaak van versterkingen ook niet direct. Kudus en Taylor zijn inderdaad minder ervaren maar zul je een keer de kans moeten geven. Daarnaast heb je met Klaassen, Alvarez en Berghuis 3 basis waardige spelers. Terwijl Ihattaren en Tadic ook op 10 kunnen spelen.

PSV heeft zeker een paar leuke aankopen gedaan. Met name op het transfervrij binnen halen Bentiz is in mijn ogen een fantastische zet. Een 29-jarige keeper van een grote Ligue 1 club is toch iets anders dan 2 keepers van eind 30 waarvan de ene al jaren niet had gespeeld en de andere nooit hoger dan de subtop. De Jong zal ongetwijfeld ook bij PSV zijn goals gaan maken maar is ook geen super spits en is daarnaast een qua salaris dure speler zonder restwaarde.

Simons, Hoever en Savinho zijn leuke talenten. Waarvan ik zeker die eerste graag bij Ajax had gezien. Ik meen zelfs dat ik in een eerdere transfer periode hier wel eens geopperd heb dat Overmars een poging zou moeten wagen. Maar wanneer er vraagtekens gezet worden bij de Ajax talenten en waar die staan, dan geld dat voor deze jongens toch zeker ook. Of Simons beter is - wordt dan Unuvar? geen idee... wie het weet mag het zeggen. Over die eerste hoor ik al jaren fantastische verhalen, maar over Unuvar net zo goed.
Voor Savinho geld ook dat ik niet zo maat weet of een waarom hij beter zou moeten zijn dan de grote Ajax talenten. Ik ken de speler niet, maar de top talenten uit Brazilie vetrekken voor tientallen miljoen naar clubs als Real, de talenten daar onder voor 10-20 miljoen naar clubs als Ajax. Deze jongen komt niet uit voor jong brazilie en gaat voor 6 miljoen naar Troyes wat hem verhuurd aan PSV, ik kan er enorm naast zitten, maar daar zou ik als Ajax fan niet direct wakker van liggen). Ik moet nog zien of ze daadwerkelijk beter zijn dan Taylor, Unuvar, Hansen, Rasmusen, Rensch, Ihattaren, Daramy, Regeer, Johnson, De waal, e.d. Als je die talenten al hebt (al dan niet eerder aangekocht) hoef je ze niet meer te halen natuurlijk.

Prima stuk maar rustig aan de transfermarkt is voorlopig nog open. Het is algemeen bekend dat schuurs pierie maggellan en klaiber weg moeten. Daarnaast kun je blind tagliafico ook wel verkopen en martinez en Anthony zijn bijna onhoudbaar. Dus een goede lcv een rechts en links back of jeugd doorschuiven, een rechtsbuiten en een spits. Dat is het lijstje. Maar geen gekke dingen doen geen spelers halen doe niets toevoegen. Die bassey is een leuke voetballer, als je toch in Schotland gaat kijken is die jota van cetic ook een aanrader. Brobbey halen voor een aanvaardbare prijs en anders een ander zoeken. Spitsen zat anders tadic weer lekker in de spits.

Psv heeft nog geen enkele speler van gehaald die bij Ajax in de basis zou staan. Ik begrijp zijn mening dus ook helemaal niet. Los van het feit dat ajax gewoon de tijd neemt. Ajax hoeft namelijk nog lang niet klaar te zijn. Iets wat psv wel moet.

15 juli 2022 om 00:09

Ajax heeft geen spits dus de Jong zou een goede kans maken, en die keeper ook. Voor de rest zijn het jonge talenten waarvan we af moeten wachtern hoe goed ze zijn en Til.

15 juli 2022 om 00:14

Hoever ook niet. Ik weet niet precies waarom maar die maakt op mij tot dusver echt een matige indruk..

15 juli 2022 om 07:45

Ze hoeven ook zulku spelers niet te halen. Ze moeten zorgen dat het team beter is als die van de overige 16 clubs en dan rustig toekijken hoe Ajax weer onnodig punten morst tegen de nr 15.
Met nu een betere keeper lijkt dat te gaan lukken.

15 juli 2022 om 16:28

Benitez en De Jong zouden gewoon basis staan in de Ajax selectie van dit moment hoor.

Goed geschreven stuk, complimenten! Ook wel interessant om een ajacied met deze invalshoek te zien. Ik begrijp de zorgen wel, vooral omdat het allemaal toch weer erg onervaren is en tot nu toe de signalen nog niet per se denderend zijn. Ik vind niet dat Bergwijn een absolute noodzaak was voor Ajax en om die reden het betaalde bedrag te hoog. Wijndal is prima maar zegt verder niet zoveel over de kunde van het nieuwe technische duo, behalve dat ze, net zoals bij Bergwijn, niet bang zijn om veel geld uit te geven. Toch denk ik dat het wel goed komt voor jullie. Ik vind Brobbey wat overschat en ik verwacht dat jullie een beter alternatief gaan vinden zodra dat niet doorgaat. Ook voor Martinez klinkt die speler van Rangers al als een goede vervanger. Het technische duo is misschien nieuw, maar de scouting heeft nog gewoon een lijst klaarliggen lijkt me. De grootste twijfel voor mij bij Ajax is Schreuder, het is nog echt wel onduidelijk hoe goed hij is als hoofdcoach (voor mij althans). Hetzelfde bij PSV twijfel ik ook echt nog over Ruud. Echt een top vent, komt goed over, was een klasse speler.. maar dat is echt maar een klein onderdeel van een goede hoofdcoach zijn. Wat dat betreft wordt het dus een spannend seizoen die op dit moment ontzettend moeilijk te voorspellen is (en dan laten we Feyenoord nog even achterwege..).

15 juli 2022 om 00:36

Van Nistelrooy heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cocu en van Bommel in ieder geval een ervaren trainer naast zich zitten. Wat dat betreft kun je daar beter op vertrouwen dan op Schreuder denk ik.

De komst van een top aanvallende versterking was wel nodig voor Ajax als ze de volgende stap in de CL willen zetten. of in ieder geval jaarlijks echt mee willen doen voor overwintering in de Cl.
Alleen voelt de prijs/kwaliteit niet helemaal goed. Leuk dat het een Nederlandse international is. Maar voor dat geld hadden ze Antony, Neres en Lozano allemaal kunnen halen (of bijna).

Dat zelfde geld een beetje voor Brobbey. Die zou ik graag terug zien komen. Alleen niet voor de 25 miljoen die nu rond gaat. Dan moeten er goedkopere of betere alternatieven te vinden zijn.

15 juli 2022 om 10:04

RVN heeft Rutten als assistent. Kan nog wel eens een complementair duo worden/zijn.

Waar ik mij zorgen om maak is dat geen enkele speler uit het 2e of jeugd op dit moment een versterking is. Alleen in die spits van de A1 zie ik potentie op termijn. De rest valt mij zwaar tegen. Hoe kan dat?
Ik maak me niet zoveel zorgen over aankopen, er is genoeg geld en als het tegenvalt dan is Ajax in staat om in de winterstop bij te sturen. De Ajax jeugd is op dit moment niet beter dan AZ of PSV, dat is geen goede ontwikkeling

15 juli 2022 om 00:58

#Hunter14 is toch bijna logisch te verklaren waarom er bijna geen versterking uit de jeugd komt. De lat hebben ze vele malen hoger gelegd en cl is de norm geworden, zie dan maar als 17 18 jarige aan te haken.

Leuk stuk geschreven door een bezorgde ajacied. Ben persoonlijk van mening dat deze ajacied zich ten onrechte zorgen maakt. PSV lijkt zichzelf door indrukwekkende aankopen goed te versterken. Hoeveel van deze aankopen zouden echter directe versterkingen zijn voor Ajax? Luuk, misschien als pinchhitter? Xavi, te licht vooralsnog. Til, niveau feyenoord. Van Hoever en Bénitez weet ik echt niet genoeg

Verder haalt ajax een absolute meerwaarde in huis met een (iets te prijzige) Bergwijn, maar ook een zekerheidje met Wijndal, die zich bewezen heeft als een van de betere backs in de Eredivisie. Met nog 1 à 2 directe en misschien een paar breedte-aankopen maakt ajax zich weer favoriet voor komend seizoen, zeker als je kijkt naar de selectie die er nu al staat, al wordt het zeker een interessante race

Kan mij opzich wel vinden in dit stuk, ik denk alleen dat het pijnpunt vooral ligt in wat voor mensen je aantrekt op bepaalde cruciale posities. Een onervaren technisch duo en een trainer waar ik ondanks de publieke opinie ook niet zo ondersteboven van ben. Natuurlijk gaat iedereen roepen dat ten Hag ook nog niet echt getest was voor hij naar Ajax kwam, maar ten Hag was wel meer een trainer met een uitgesproken mening en duidelijke visie. Overmars was iemand die dingen voor elkaar kreeg en voor wie deuren open gingen. Dat is nu helemaal anders. Natuurlijk moet je als Ajax zijnde ook de jeugd de kans geven, maar een goede aanvulling hierop zie ik met de huidige staf toch niet zo snel gebeuren

Ik vind dit wel echt voorbarig en overdreven paniekerig. Het einde van de transferperiode en het begin van het nieuwe seizoen zijn nog ver weg, en toch nu al keiharde conclusies gaan zitten trekken? Verder vind ik het totaal niet overtuigend waarom Ajax nu zijn alleenheerschappij "kinderlijk te grabbel gooit". Harde woorden, maar waarop gebaseerd? Wat Ajax tot nu toe heeft gedaan is allemaal best logisch, er is nog een tijd te gaan, en als PSV dichterbij komt dan komt dat simpelweg doordat PSV tot nu toe gewoon heel erg goed bezig is, met Benitez en Luuk de Jong, en Gakpo en Sangare die nog niet weg zijn. Dat zijn puur de verdiensten van PSV, en dat kun je niemand bij Ajax kwalijk gaan zitten nemen natuurlijk. En, Huntelaar en Hamstra zijn inderdaad onervaren, maar dat is een hele makkelijke open deur, ik zie geen enkel concreet argument waarom ze het daadwerkelijk slecht zouden doen nu. En het aanstellen van een ervaren TD is ook geen magische garantie dat alles goed gaat, laten we het niet groter maken dan het is. Hen afrekenen puur en alleen vanwege hun onervarenheid is echt te makkelijk en lui en oneerlijk. Als straks het seizoen begint en de selectie rond is, pas dan kunnen we enigszins beginnen met een eerste evaluatie van hun prestaties.

Wat een pessimisme, volgens mij is psv geld aan 't weggeven wat ze helemaal niet hebben. En ze halen de CL niet. Ik hoop 't wel, zou goed zijn maar ze moeten nog veel opbouwen. Ajax daarentegen komt met een trainer die al bekend is met, en bouwt dat verder uit, aankopen komen zeker

Ajax kan zich beter zorgen maken om Burak Yilmaz op 6 augustus...

Ik denk dat PSV en Ajax komend seizoen binnen 3 punten van elkaar gaan eindigen. PSV heeft prima aankopen gedaan tot nu toe, en van Ajax kunnen we nog vuurwerk verwachten denk ik. Bij PSV valt echter nog veel winst te halen bij het fit houden van spelers. Ik denk oprecht als Madueke een heel seizoen fit blijft dat hij verreweg de beste buitenspeler in Nederland word. Verder hebben ze met Bakayoko ook een zeer talentvolle backups.

Ajax heeft met Ihataren en Bergwijn ook goud in handen. ik hoop dat Unuvar ook eindelijk eens een kans krijgt want dat word echt smullen. Ik geloof dat dit een heel leuk seizoen gaat worden.

Ajax was ook onder overmars altijd rustig met aankopen doen. PSV heeft inderdaad een paar goede krachten aangetrokken, maar ik betwijfel of er ook balans is. Daarbij staat Ajax er gewoon beter voor en zijn er ook een aantal talenten voor t middenveld die op de deur kloppen. Een vervanger voor Gravenberch bijv zou prima uit de jeugd kunnen komen

Buiten het feit dat je stuk goed geschreven is en het fijn wegleest ben ik het er niet mee eens.de crux zit hem in de verwachting. Het merendeel denkt blijkbaar dat een goed gevulde bankrekening betekent dat iedere speler met toegevoegde waarde voor de top3-4 gekocht kan en moet gaan worden om zo de concurrentie te verzwakken maar is dat wel reeel? Ik denk het niet, neem als voorbeeld een Wijndal, word voor 10 mil bij de concurrent weggehaald en is begrijpelijk, LB is zodra tagliafico vertrekt een aandachtspunt. Nou prima opgelost lijkt me. Zowel Psv, als Feyenoord als Az kunnen dit soort streken helemaal niet uitvoeren. Wat dat betreft loop je dus inderdaad mijlenver op hun voor. Maar waarom zou je overdrijven en je geld, waar je hard voor hebt moeten werken, allemaal aanwenden om een 100% zekerheid te kopen terwijl je dondersgoed weet dat dit zo niet werkt. Beter kijk je naar wat de groep gezamelijk aan niveau kan behalen en pas je daar je aankoop beleid op aan. Iets wat ze eigenlijk al een tijdje doen, waarom dat veranderen?

Ik vind dit persoonlijk een hoop gelul. Dat er tempo gemaakt moet worden met de spits positie is waar, maar Haller is natuurlijk ook pas net vertrokken. Dan de vergelijking met PSV, die hebben één basisspeler verkocht en dat is Götze. Ajax is inmiddels al 3 basisspelers lichter en dat worden er misschien 4 of 5. Je kan ook niet allemaal spelers preventief gaan kopen voor als er misschien iemand vertrekt. Ook vind ik dat Ajax altijd aan de filosofie moet blijven voldoen om eigen jeugd in te passen. Dat is waar we om bekend staan, wat ons groot heeft gemaakt en wat ons ook ongelooflijk veel geld heeft opgeleverd. PSV heeft goed ingekocht, maar we moeten nog zien hoe ze op elkaar ingespeeld zijn. Wordt PSV dit jaar kampioen (ik heb er alle vertrouwen in dat het gewoon Ajax wordt) dan worden wij het weer de jaren erna. En dat "het is een schande als je geen kampioen wordt" vind ik altijd zo'n domme uitspraak. Dat zijn uitspraken van mensen die niet Ajacied zijn. Leicester werd een keer kampioen, Lille, Dortmund, Atlético, Sporting, dat kan altijd gebeuren.

15 juli 2022 om 07:41

Wat iedereen even schijnt te vergeten over psv……. van Nistelrooij, een rookie die nog helemaal niets heeft laten zien. Ik moet het allemaal nog zien daar. Feyenoord daarentegen heeft een goede trainer, dat kan wel het verschil maken.

Heeft het gezien onze doelstellingen in europa zin om ons steeds met psv te vergelijken?

Ik vind de insteek van Ajax wel prima. Verkoop je een speler voor 30+ miljoen, haal je er ook één voor ongeveer dat geld terug.

Wat paniekerig artikel is dit weer, we moet ff dit en dat kopen als of bij ajax het geld aan de hemel groeit, naar 2 Corona jaren, ook ajax moet ff een pas op de plaats maken, en de financiële huishouding weer stabiel te krijgen, dan maken we daarna weer 2 stappen vooruit, en wat psv betreft, die aankopen moeten zich nog bewijzen op het hoogste nivo op
Luuk de jong na, dus dat is ook afwachten hoe zich dat ontwikkeld.

Dat Ajax het Bayern van NL had moeten zijn vindt ik onzin, ja Ajax heeft veel eigen vermogen, zorgvuldig opgebouwd. Ajax heeft ook een dure huishouding en Corona heeft er in gehakt. Ajax kan niet zomaar even de concurrentie leeg kopen in NL zoals Bayern dat doet. Vraag mij ook af of je dat moet willen. Het komt op mij een beetje populistisch over dit stuk. Omdat er niet meteen heel veel spelers worden gehaald terwijl PSV dit wel doet, is juist een teken dat men bij Ajax de tijd neemt voor wel overwogen transfers. Dat wij als fans daar onrustig van worden is bijzaak, ja als fan wil je zo snel mogelijk een team wat er staat en de hele voorbereiding mee kan maken. Maar dat kan niet altijd zo makkelijk. En ondanks dat Ajax veel eigen vermogen heeft kunnen ze niet zomaar met geld smijten. Dat heeft Overmars ook al meerdere keren uitgelegd. Dus wees blij als fan dat men verstandig omgaat met het geld dat te spenderen is. Als men naar de fans had moet luisteren was het geld al lang op geweest en had je geen voorsprong meer gehad. Ajax zal altijd een team blijven dat ook jeugd een kans moet geven, dat houdt in dat je altijd een balans moet vinden. Daarom vindt ik het terecht dat men geen rechtsback haalt en geen vervanger voor Gravenberch. Ook een keeper hoeft niet perse, ze zien op termijn Gorter als eerste keeper. Laat Ajax maar schuiven en ga pas kritiek leveren als de transferperiode voorbij is. En als Ajax fan moet je ook gewoon nog rekening houden met de mogelijkheid van een tussenjaar. Wij blijven een opleiding club, dat is waar het eigen vermogen vandaan komt en onze levensader.

15 juli 2022 om 18:01

Mooi gesproken. Geen vinger tussen te krijgen

‘ajax gooit zijn alleenheerschappij in Nederland kinderlijk te grabbel’

Wat een grap die titel, zou dom zijn als Ajax alle spelers al had gehaald voor volgend seizoen terwijl een aantal spelers 'mogelijk' een grote transfer maken deze zomer, ze hebben ook nog een anderhalve maand. Ik reken erop dat ze al vervangers op de korrel hebben voor het geval één of meerdere van deze spelers vertrekken. Daarnaast zijn ze al een tijd met Brobbey bezig als spits, maar wil je misschien nog een extra vervanger voor Haller, maar hoorde eerst geruchten dat Tadic misschien weer meer op die plek komt. Vertrek Gravenberch lijkt gewoon opgevangen te worden met Taylor. Alleen voor de rechtsback wil je denk ik wel nog een vervanger voor Maz en ik twijfel een beetje over de doelman.

Goed geschreven, mooi stukje. Ben het er ook wel mee eens overigens. Je kan wel geduld hebben, maar Feyenoord bijvoorbeeld moet dit noodgedwongen en Ajax kiest hier zelf voor. Je kan zeggen van Overmars wat je wilt, maar die man is toch wel erg sterk in zijn vak!

Ach, het gaat op en neer, je hebt goede tijden en weer mindere tijden. Dan is het eens Ajax, dan weer PSV en dan weer Feyenoord of zelfs een andere club. Wat Ajax betreft, de goede spelers gaan weg, naar grotere clubs, grotere competities, meer geld. Dat is ook wat Ajax gaande heeft gehouden, de jeugdopleiding. Dat geldt voor het hele Nederlandse voetbal en is misschien wel de reden dat Oranje, als klein voetballand het goed doet. Ik maak me geen zorgen over Ajax, word je misschien 2 of 3, er komen weer nieuwe spelers. Overigens er zijn nog goede voetballers over bij Ajax. En zoals Cruijff zei, een zak geld scoort geen doelpunten. Succes, je hebt er geen recht op. Ik hoop vooral op een seizoen van leuk voetbal bij Ajax.

Goed artikel. Spijker op z’n kop!

Ik begrijp de zorgen, maar loopt dit stuk niet wat op de zaken vooruit? Ik ben het eens met de kwestie van de spits positie. Tadic kan daar staan maar is geen echte goalgetter. Het middenveld is naar mijn inziens prima bezet. Berghuis zal spelen, en dan kun je het middenveld verder vullen met Alvarez, Kudus, Klaassen, Taylor of Ihattaren, afhankelijk van het type tegenstander. Ik ben het wel mee eens dat wanneer Martinez vertrekt, een vervanger zal moeten komen. Blind kan niet (meer) in het centrum, en neemt wat mij betreft plaats op de bank. Al met al snap ik de zorgen deels, maar volgens mij komt dit vooral door de onzekerheid over hoe nieuwe jongens het gaan doen. Sterkhouders zoals Haller, Gravenberch, Mazraoui, Martinez, zijn weg, en dat kan stiekem toch wel eng zijn.

Sorry hoor, maar toen hij Marcel Brands een charismatisch leider noemde haakte ik definitief af.

Wat vooral blijkt uit dit stuk, is dat het is geschreven door een ongeduldige supporter. En een supporter die redeneert vanuit angst en het perspectief van PSV. Dat is niet echt des Ajax. Er zitten ook de nodige tegenstrijdigheden in het verhaal, zo heeft de auteur het over de alleenheerschappij in NL en geeft tegelijkertijd toe dat die er feitelijk helemaal niet is omdat PSV daarvoor vorig jaar te kort achter Ajax is geã«indigd om daar van te kunnen spreken. Het had met een beetje pech ook anders kunnen lopen, net zoals dat het geval was in het Corona jaar, toen Ajax in punten gelijk eindigde met AZ. Die vermeende alleenheerschappij is een hoax en aangezien het artikel daarop is gebaseerd, kan het feitelijk meteen de prullenbak in. Het is duidelijk dat bij de auteur annex supporter de angst regeert en dat past niet bij een club als Ajax. Ik snap eerlijk gezegd ook niet zo goed waar die vandaan komt, Ajax heeft met Wijndal twee Nederlandse A internationals gehaald en daarmee kwaliteit aan de selectie toegevoegd. Tot nu toe zijn met Mazraoui, Haller en Gravenberch drie basisspelers vertrokken en het laat zich aanzien dat Martinez daar binnenkort bij komt. Gravenberch heeft een tamelijk wisselvallig seizoen achter de rug waarin hij goede perioden afwisselde met mindere. Die kan zonder kwaliteitsverlies moeiteloos worden vervangen voor de steeds beter spelende Kenneth Taylor, wat stabiliteit betreft gaat Ajax er met hem waarschijnlijk zelfs nog op vooruit. Mazraoui is een geweldige back, maar ook op hem kan niet altijd gerekend worden, daarvoor is hij te vaak geblesseerd. In zijn laatste 3 seizoenen kwam hij tot resp. 13, 19 en 25 optredens. Ajax heeft met Klaiber, Rensch en regeer drie spelers die daar uit de voeten kunnen en ook Timber zou daar in geval van nood nog kunnen spelen. Ik vind het even verstandig als logisch dat die positie vooralsnog geen hoge prioriteit geniet.

Je kunt pas een zinnig oordeel over de kracht van Ajax vellen als de feiten helder zijn. En dat is (nog) niet zo, vanmiddag gaat Ajax pas de eerste oefenwedstrijd spelen waarin alle spelers voor de coach beschikbaar zijn. Bovendien heeft de club nog meer dan 6 weken de tijd om haar slag te slaan op de transfermarkt, het heeft daarbij geen enkele zin om overhaastig te werk te gaan, aangezien de beoogde versterkingen hoogst waarschijnlijk uit het buitenland moeten komen en het allesbehalve een uitzondering is dat die spelers aanpassingsproblemen hebben. PSV is zo goed als uit gewinkeld, terwijl Ajax in feite net begonnen is. De selecties van die clubs vergelijken is als een vergelijking tussen twee auto's waarvan de een zo goed als af is en de andere nog geen eens wielen heeft. Zo'n vergelijking gaat dan ook mank. De middenveld posities zijn bij Ajax minimaal dubbel bezet en waarom de auteur er nog een bij wil halen, terwijl in de jeugd ook nog eens de nodige middenveld talenten staan te trappelen om in te stromen, is mij een groot raadsel. Als Ajax dat zou doen, gaat Taylor echt niet zijn krabbel onder een nieuw contract zetten en moet je nog maar afwachten hoeveel talenten bereid zijn om hun contract te verlengen als ze hun kans op speeltijd zien vervagen. Slecht idee dus. Ik vind het ook grote onzin om nu al te stellen dat de talenten nog te licht zouden zijn, dat kan je pas beoordelen als ze met de gevestigde namen mee hebben gedaan, terwijl ze tot nu toe vooral met generatiegenoten hebben gespeeld.

Het gras is voor de auteur duidelijk groener aan de overkant, persoonlijk vind ik de aankopen van PSV allesbehalve spectaculair. De keeper en De Jong lijken me duidelijke versterkingen, van de rest moet dat nog maar worden af gewacht terwijl het bij een derde van de nieuwkomers ook nog eens om huurspelers gaat. De transfers van PSV zijn vooral kwantitatief spectaculair, of het team er na het vertrek van o.a. Gã¶tze en Zahavi ook kwalitatief op is vooruit gegaan valt nog te bezien. Ik wil afsluiten met de grap van het jaar, de bewering dat Marcel Brands charismatisch zou zijn. Dat is natuurlijk totale onzin, Brands is een kundig vakman met veel kwaliteit, maar natuurlijk veel te saai en te weinig spraakmakend om van charisma te kunnen spreken.

Ik ben het grotendeels eens met dit stuk. Ik vind dat Ajax de jeugd zeker kansen moet geven in de beker en eredivisie. Op dit moment lijkt me dat Rensch nog niet klaar om in de CL er direct te staan. Dit geldt ook voor het middenveld. Een CL waardige speler (als vervanger van Gravenberg) die er direct staat en uit de voeten kan op 6 en 8 lijkt me nodig. Indien Martinez weggaat een nieuwe CV, en een spits. Wel is er nog genoeg tijd en kan Ajax rustig keuzes en afwegingen maken. Opstelling:

Pasveer - nieuwe rb - Timber - Blind/nieuwe CV - Wijndal - Alvarez/taylor/nieuwe cvm- Taylor/klaassen/nieuwe cm - Berghuis - Anthony- Tadic - Bergwijn

Wat een paniekzaaier dit!

Mooi kritisch stuk, leest goed weg ook! Maar niet met alles eens, waarom wacht Ajax wat langer? Omdat 1 juli een nieuw boekjaar begint? PSV heeft idd al goed ingekocht en Ajax zal ook moeten.

Of H2 capabel genoeg is, weet ik ook niet.Ajax moet eens verder kijken nu dan bijvoorbeeld Brobbey, daarin blijft men te lang hangen. Een nieuwe middenvelder hoeft niet, want Taylor mag van mij de kans wel krijgen. Wel moet er naar mijn mening nog een goede doelman gehaald worden. Pasveer heeft het goed gedaan, maar als die wegvalt hebben we een probleem. Gorter moet in de ED gewoon vlieguren maken en een verhuur lijkt me de beste optie. Een CV, spits en een vervanger voor Antony mocht die weggaan moeten echt gehaald worden.

PSV is ook wel s 4 jaar op rij eerste geweest. Uiteraard loopt Ajax financieel weg ,toch bedroeg t verschil maar 2 punten. Het zeer discutabele balletje wel/niet over de zijlijn in de onderlinge 6 puntenwedstrijd maakte licht gechargeerd gezegd t verschil. Verder is PSV afgedroogd met 5-0 ,maar won ook 2x van Ajax in de JCS en bekerfinale.
Het verschil is niet zo groot als sommigen denken en als Sangare Gakpo blijven kunnen mensen niet uitgesproken beweren dat Ajax de grootste kanshebber op de titel is. Wat PSV voornamelijk ontbrak was een goede spits die kan scoren,koppen,als kapstok kan fungeren plus een goede keeper. En die zijn binnen. Laten we afwachten. De wissel Ten Hag-Schreuder kan Ajax meer pijn doen dan velen denken. Tadic wordt ouder. Bergwijn Berghuis zijn vrij wisselvallig. Ihataren nog steeds een talent met een gebruiksaanwijzing.

Schrijftechnisch uitstekend! Leest goed weg en prikkelt me dusdanig dat ik sinds lange tijd weer eens wil reageren.

Verder is het echt vanuit de waan van de dag geschreven. Inhoudelijk natuurlijk compleet gelul. Omdat PSV een paar aankopen heeft gedaan gooit Ajax alles ten grabbel? Omdat sommige jeugdspelers nog niet basiswaardig zijn gaat Ajax de afgrond in? Want iemand denkt serieus dat Pierie en Magallan in aanmerking komen voor speelminuten in officiële wedstrijden? Alsof Ten Hag ze geen speelminuten gaf in de voorbereiding om ze in de etalage te zetten. Wat een onzin! We zitten in midden juli, de transfermarkt is nog lang niet gesloten.

Bergwijn is een absolute topaankoop, en Wijndal ook een goede versterking. Dat Ajax vertrouwen heeft in Taylor om het vertrek van Gravenberch in te vullen is alleen maar prijzenswaardig, en ook Kudus lijkt weer richting z'n potentie te groeien.

Dat Ajax geen keeper heeft aangetrokken lijkt voort te komen uit het feit dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteiten van Gorter om het tot 1e keeper te schoppen dit seizoen. Brobbey wordt aan gewerkt, en hoe langer het duurt, hoe zenuwachtiger vooral RB Leipzig zal worden. H2 kan immers in de tussentijd werken aan alternatieven, voor Leipzig is er alleen maar de noodzaak tot verkoop of verhuur.

Zelfs als dat allemaal niet lukt heb je aanvallend een surplus aan kwaliteit met multifunctionele spelers en daarbij kan o.a. Tadic prima in de spits. Diezelfde Tadic die geen wedstrijd heeft gemist de afgelopen jaren, wat de noodzaak voor een backup ook een stuk minder groot maakt.

Het is opportunisme ten top, hetzelfde type clickbait dat het altijd goed op deze site.

Nogmaals chapeau voor je schrijfstijl. Ik vermoed dat Voetbalzone je zo een baan aan kan bieden.

15 juli 2022 om 17:53

De schrijfstijl is inderdaad mooi , maar het blijft gelul in de ruimte

Niet helemaal met het artikel eens ondanks het het prima wegleest. Ajax heeft het tot nog toe zonder de vele internationals moeten doen en met veel jeugd spelers moeten werken. Daar kan Scheuder best blij mee zijn ondanks dat het nog niet het niveau is dat je als team wilt aantikken.
Denk ook dat Ajax het na de moeilijke Corona jaren financieel gewoon goed voor elkaar heeft. PSV neemt daar veel meer risico, maar moet dat ook wel doen. Tot op heden doen ze het beter al lijkt Ajax zich ook gewoon te versterken en zijn ze duidelijk nog niet klaar.
Om nu te stellen dat Ajax zijn alleenheerschappij kinderlijk te grabbel gooit gaat wel heel ver. Ik zou starten met je af te vragen of Ajax al een alleenheerschappij heeft. Als PSV even aanzet zie je gewoon dat dit nog niet helemaal het geval is. Gelukkig zeg zelfs ik als Ajacied.

Een middenvelder is niet nodig. Klaassen, Alvarez en Berghuis is een prima middenveld waarmee je ook in de CL kan aankomen. Daarnaast heb ik echt vertrouwen in Kudus en Taylor. Hopelijk pakt ook Rensch de draad weer op. Deed het destijds niet slecht als vervanger van Mazraoui.
Een linksbenige verdediger is op dit moment echt nodig. Een spits en rechtsback is nodig, maar niet a la minuut mijns inziens. En zeker niet in paniek Brobbey voor 25 miljoen. Als Antony weggaat zou ik daar ook wel Ihataren willen zien. Geen paniek aankopen doen in ieder geval, het verleden leert ons dat dit nooit goed uitpakt.

Timber gaat in de komende 2/3 weken zijn contract verlengen. Dus dat komt al goed

Wat een dom gelul, ik heb nog nooit zo'n onzin gelezen.
Ajax zit nog steeds in de lift

Wat een negativiteit in dit stuk, elk jaar het zelfde gezeur van de "kenners". Laten we het eerst eens even afwachten ipv je club in de voorbereiding al het graf in te schrijven. Kijk eens naar afgelopen tijd/seizoen en besef dan dat ons Ajax het eigenlijk geweldig heeft gedaan met alles wat er is gebeurd. Als je teveel kijkt naar anderen ga je uiteindelijk vreselijk op je bek.

Timber is absoluut geen leider voetbalt soms als een kip zonder kop. De grootste fout is om Martinez te verkopen dat is absolute leider en winnaar. Maar helaas geld weer belangrijker dan het sportieve.

Wat een onzin, zelden een stuk gelezen dat zo nergens op sloeg als dit stuk.

Niet eens met het artikel. Leest wel prettig maar de auteur schrijft wel de negatieve kant op. Ik zie vooral rust na een periode van onrust, op directieniveau. Zaken overdenken en op het juiste moment toeslaan.

Middenveld is druk bezet. No worries.

Strijd om het kampioenschap? Zal een nek aan nek race worden.

Dat valt maar weer te bezien. Over het algemeen is de Eredivisie net zo voorspelbaar als het weer in Nederland. M.a.w. het wordt deze week 1 dag 42 graden en daarna is het weer 25 graden. Dat betekent dat Fortuna Sittard een goeie gooi kan doen naar de titel. 😋

Ik zeg dit heus niet alleen als PSV-supporter, maar alleenheerschappij in de nationale competitie moet je ook helemaal niet willen. Zou er, zelfs onder de Ajax-supporters, iemand vrolijk worden van een Ajax dat jaar na jaar met 10+ punten verschil kampioen wordt?

In 2017 werd PSV met 17 punten voorsprong kampioen. Hoor je in Eindhoven echt nooit meer iemand over. Over de thrillers in 2007 en 2016 raken ze hier echter nog steeds niet uitgepraat.

Er staat feitelijk wat ik al jaren achter elkaar roep. Ajax heeft honderden miljoenen meer, maar weet het niet uit te buiten. Ja, een pintje voorsprong op PSV aan het eind omdat de bal voor iedereen uit was bij PSV uit behalve voor de VAR en een discutabele strafschop voor Feyenoord tegen PSV. De bank van Ajax is niet goed genoeg om de lamlendige basiself die zich niet kan motiveren tegen RKC, Go Ahead en nog een paar andere clubs te vervangen en er staan twee doelmannen van 38 in de goal waarvan er eentje blessuregevoelig is en eentje geblesseerd. Echt heel slecht. Ajax had allang veel verder kunnen zijn als ze zich ook op hadden gesteld als een topclub richting zelf opgeleide spelers zoals Brobbey. Maar nee, alsmaar aarzelen en zeuren over een miljoentje meer of minder salaris terwijl het verschil tussen transfervrij de deur uit lopen en een tegenvallende gelimiteerde transfersom al snel twintig miljoen is. Twintig miljoen die je dan bovendien moet besteden aan een vervanger. Het is echt heel gek beleid.

Je kan redelijk schrijven - blijven oefenen dan kom je er wel - maar inhoudelijk gezien zie je beren op de weg. De transferperiode was net een week onderweg toen je je stukje schreef. Boekhoudkundig gezien kon Ajax helemaal niet kopen voor 1 Juli

Je betoog is vandaag alweer achterhaalt, met de komst van Brobbey en Conceicao. Volgende keer niet huilen voordat je geslagen wordt, daar ben je veel te oud voor. Die LCV en spits komen ook nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren