Feyenoord-back hoog op Fries lijstje; ook PSV-verdediger weer in beeld

Maandag, 11 juli 2022 om 10:46Rian Rosendaal

SC Cambuur wil nog een rechtsback toevoegen aan de selectie en volgens Voetbal International staat Denzel Hall hoog op het lijstje van de Friezen. Trainer Henk de Jong beschikt met Doke Schmidt over slechts een rechtsback, waardoor er gezocht wordt naar concurrentie. Naast Hall denkt de technische leiding van Cambuur ook aan PSV-verdediger Shurandy Sambo.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door repelsteel76)

Hall zou prima bij Cambuur passen. Hij is vierde keuze na Geertruida, Pedersen en Benita en zou eigenlijk aan Excelsior verhuurd worden. Is gewoon een prima back en eentje die daar kan laten zien wat ie echt kan. Ik denk dat het van Cambuur verstandig is om bij Feyenoord en PSV rond te kijken. Dat zijn clubs die graag aan andere Eredivisie clubs willen verhuren. Win-win.

11 juli 2022 om 11:07

Denk jij dat Hall achter Benita staat in de pikorde? Ik denk namelijk echt dat hij boven hem staat. Hij heeft afgelopen jaar ook meer minuten in het eerste gekregen dan hem. Verder zie ik Geertruida ook wel centraal of op het middenveld eindigen. Dan kan hij zomaar onze tweede keuze zijn als rechtsachter. Ik weet niet of je hem als Feyenoord dan zou moeten verhuren.

11 juli 2022 om 11:24

Ik denk het wel, ook gezien het feit dat Hall al vanaf het begin van het seizoen al verhuurd mocht worden. Benita willen ze dus erbij houden. Hall zou volgens Feyenoordtm eigenlijk voor het trainingskamp al gepresenteerd worden bij Excelsior, maar dat is (nog) niet gedaan. Kan ook goed zijn dat ze Hall als derde optie op de rechtsback zien, nog boven Benita, maar ik denk het puur vanwege zijn verhuurstatus. Ik zou hem sowieso verhuren. Laat hem maar een jaartje ervaring opdoen. Op deze leeftijd is dat ontzettend belangrijk, anders staat ie echt stil. Daar wegen die paar potjes in Feyenoord 1 niet tegenop.

Het zou voor Denzel goed zijn om verhuurd te worden. Op dit moment is hij 3 rechtsback. En als Pedersen vertrekt verwacht dat feyenoord wel een nieuwe rechtsback haalt.

Erg breed heeft Feyenoord het achterin niet, lijkt me niet verstandig om Hall te verhuren tenzij Slot sowieso niet van plan was hem minuten te geven dit seizoen.

Als Sambo niet die zware blessure had gehad, had hij nu zomaar eerste rechtsback kunnen zijn. Ik zal Hoever niet direct afvallen na 2 oefenpotjes maar het moet absoluut veel en veel beter. Anders staat Mauro of Mwene er binnen de kortste keren in als ze weer fit zijn. Sambo heeft denk ik het meeste potentie maar moet eerst weer fit terugkomen. Een jaartje Cambuur zou voor hem niet gek zijn. 4 rechtsbacks in de selectie lijkt me ook wat overdreven.

11 juli 2022 om 10:55

Zie tot nu toe liever Sambo dan Hoever .. wat laat Hoever een slechte indruk achter tot nu toe. Zoals het er ni uit ziet zullen we het weer moeten doen met mwene, max en mauro dit seizoen.

11 juli 2022 om 11:00

Hoever heeft ook echt helemaal niks van een rechtsback. Slap in de duels, slechte passing en qua druk zetten is hij overal te laat en halfbakken. Het is nog lang geen utopia in onze verdediging helaas...

11 juli 2022 om 11:10

Na 2 oefenwedstrijden afschrijven gaat me iets te snel. Tot nu toe speelt bovendien iedereen matig van de A selectie. Je ziet grote verschillen tussen de de A ploeg en de Jong ploeg in de oefenwedstrijden. Die jonge jongens zijn al bekend met het systeem, de A spelers moeten duidelijk nog zoeken. Daar zijn oefenwedstrijden voor. Maar dat het veel beter moet bij Hoever lijkt me duidelijk inderdaad.

11 juli 2022 om 11:22

Afschrijven zeker niet. Daarom dat ik zeg nog geen utopia. Dat er iets bij moet is duidelijk. Mauro en Teze zijn voor mij de enige zekerheidjes. Met wat geluk verkoop je Max voor 7 mil. Mauro naar linksback met oppegard erachter en dan heb je weer wat centen om kwaliteit in te kopen.

11 juli 2022 om 12:28

Nu vind ik max ook niet geweldig maar hem verkopen lijkt me op dit moment niet heel verstandig. Eerst de zekerheid van versterkingen. Dadelijk zit je met hoever en Mauro zonder max

11 juli 2022 om 13:23

Hoever en Sambo zijn ook even oud, maar door zo'n blessure verlies je gewoon een jaar ontwikkeling. Als Hoever het goed doet en PSV ziet kans om hem definitief over te nemen, zal de club het niet laten. Maar in die zin liggen twee voorwaarden die de kans op dit scenario klein maken, dus is het een prima zet om Sambo te verhuren. Komt die jongen terug met 30 wedstrijden op zijn naam, 7 of 8 assists een een doelpuntje dan krijgt-ie volgend jaar gewoon de kans op rechts.

Los van kunstgrasredenen zie ik Sambo trouwens liever naar een andere club dan Cambuur gaan. Ik verwacht dat Cambuur een zwaarder jaar krijgt dan afgelopen seizoen en zie jonge talenten hun voorbereiding op het grote werk dan liever in een team doormaken dat regelmatig de aanval kiest en waar het basisniveau wat hoger ligt. Een subtopper als Vitesse, waar ze als het goed is een opvolger van Dasa zoeken, lijkt me idealer voor Sambo.

11 juli 2022 om 14:13

Ik meen dat Cambuur deze zomer een grasveld heeft laten leggen, maar kan mis zitten. Verder deels wel eens inderdaad. Is natuurlijk altijd afwachten hoe clubs zich ontwikkelen maar een stapje hoger dan Cambuur lijkt me voor Sambo geen gekke keuze. Aan de andere kant kan hij daar wel meer aan zijn verdedigende aspecten werken dan bij een Vitesse vermoed ik. Maar goed, belangrijkste is dat hij gaat spelen op het hoogste niveau. Waar dat dan is is enigszins bijzaak.

Wordt wel een hele krappe verdediging voor Feyenoord. Trauner, Geertruida, Senesi, en Pedersen, waarbij Hendrix dan eventueel ook in de verdediging kan uitkomen. Maar dat er wat bij moet komen, daar valt niet over te discussieren. Ben benieuwd wat eruit komt, want alleen Quagliata is ook wel weinig. En er is natuurlijk een kans dat Senesi en/of Pedersen nog weggaat als de interesse in hun concreet worden.

11 juli 2022 om 11:27

Valt mee hoor. Je hebt 4 keuzes op de rechtsback met Geertruida, Pedersen, Hall en Benita. Alleen op links moeten we echt wat gaan aantrekken en een backup voor centraal achterin.

11 juli 2022 om 11:36

Wil je het liefst niet alles dubbelbezet hebben? Voornamelijk als je nog Europa weer speelt. Dus vier centrale verdedigers, twee linksbacks en twee rechtsbacks. Als het de bedoeling is om Geertruida meer te laten doorgroeien naar centraal, dan tel ik met Trauner, Geertruida en Senesi maar drie cv's. En met Pedersen heb je dan een rechtsback, waar Geertruida ook kan spelen. Benita heb ik niet echt meegeteld, want die zweeft tussen jong en Feyenoord 1. Maar als het de bedoeling is dat hij meer gaat aansluiten met Feyenoord 1, sure thing. Uiteindelijk mis je nog een linksback voor het eerste team, een back-up centrale verdediger en nog eventueel een rechtsback (afhankelijk als Geertruida op centraal gaat, anders dan nog een centrale verdediger halen als je alles dubbelbezet wilt hebben). Toch drie spelers.

11 juli 2022 om 12:12

Natuurlijk wil je het dubbelbezet. Daarom is Feyenoord nog absoluut op zoek naar een centrale verdediger (geertruida evt. extra optie als 3e optie) en twee linksbacks. Dan krijg je in feite Pedersen/benita voor rechtsback, Trauner, Senesi, Geertruida, (aankoop) voor CV en twee aankopen voor linksback. Als je Hall al meerekent als optie achter Pedersen, kan je Benita ook zeker meerekenen gezien z’n ontwikkeling.

En vanuit de jeugd maakt Valk ook een prima ontwikkeling door om als 5e optie te spelen. Zelfs Hendrix (al moet het heel gek lopen wil je tot die optie komen, kan centraal spelen).

Dus Hall kan zeker verhuurd worden; graag zelfs voor zijn ontwikkeling.

11 juli 2022 om 11:27

De bedoeling is dat er nog 7-8 spelers bijkomen deze transferperiode. Zal vast goedkomen!

11 juli 2022 om 11:39

Snap ik, maar moeten ze wel wat haast maken. Eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse staat al op de planning van 7 augustus.

11 juli 2022 om 11:46

Ja ik refresh constant in de hoop op nieuwe namen

Helaas is het zo dat de kansjes vaak later in de periode komen en wij vissen nu eenmaal in een andere vijver dan Ajax en PSV.

Kunnen ze Hoever niet overnemen qua huur dit jaar.. Van wat ik tot nu toe gezien heb, zie ik liever Sambo rechts dan Hoever komend seizoen.

Laat Sambo maar lekker in Eindhoven. Die maakt een betere indruk dan Hoever tot nu toe.

Fries lijstje. Daar in Leeuwarden hebben ze het niet meer zo op het "fries" zijn voetbalzone. Veel cambuur supporters zijn ook anti fries omdat ze het aan Heerenveen linken.

11 juli 2022 om 11:19

Waar komt dat Anti Friese gehalte vandaan? Leeuwarden is immers de hoofdstad van de provincie, dus aan de hand daarvan heb ik het altijd merkwaardig gevonden. Zelf kom ik immers uit Zuid-Holland, dus ik weet ook niet beter haha.

11 juli 2022 om 11:27

Riemer vd Velde heeft in het verleden de Friese identiteit bij Heerenveen omarmt. Het shirt van Heerenveen was al de Friese vlag maar hij zette ook het volkslied in en profileerde Heerenveen meer als club van het platteland en Cambuur als stadsclub. Die verschillen zijn er ook wel echt, maar Riemer gebruikte dit ook echt in zijn voordeel. De tegenreactie vanuit een deel van de Leeuwarder supporters was dus een sterkere afkeer van alles wat met de Friese identiteit te maken had.

11 juli 2022 om 12:05

Dat heeft Riemer indertijd prima gedaan. Na zijn vertrek (en dat van Foppe de Haan) is het allemaal wel behoorlijk achteruit gegaan. Huidige beleidsmakers zijn van een iets ander niveau...

11 juli 2022 om 12:30

Slaat ooo nergens op dat anti fries van Cambuur supporters. Ik ken veel in mijn omgeving en daarvan praten in het dagelijks leven velen Fries...

11 juli 2022 om 12:54

Klopt, Cambuur supporters komen ook veel buiten Leeuwarden vandaan. Maar Leeuwarden heeft niet zoveel met Friesland. Het is dan wel de Friese hoofdstad, maar inwoners van Leeuwarden zullen niet zo snel Fries praten.

Maar daar zijn meer streken/steden van in Friesland zoals de Stellingwerven, Het Bildt, Harlingen, Hindeloopen en Stavoren. Ook net zo goed anti Fries.

11 juli 2022 om 11:23

Valt ook wel weer mee. Tussen het Cambuur publiek zitten ook genoeg friezen. Alleen de harde kern gebruikt het als iets om zich tegen Heerenveen te keren. Maar ik zou niet zeggen dat veel van de club Cambuur anti-fries is.

Laten we Hall verhuren ipv direct verkopen, kunnen we daarna nog verder kijken.

PSV gaat Sambo niet laten gaan groot talent. Hall kan wel en zou goed voor hem zijn omdat er geen jong Feyenoord is. Hij is nu goed genoeg voor Feyenoord maar wel voor Cambuur.

11 juli 2022 om 11:43

Het principe van een verhuurcontract is, dat je hem daarna weer terugkrijgt. Dus een jaartje Cambuur , zeker nu ze geen kunstgras meer hebben, eigenlijk prima. Ondanks dat het achterin wat mager wordt, als PSV intern heeft aangegeven dat hij verhuurd mag worden, speel je bij Cambuur niet verkeerd.

vervelend dat we op rechtsback 4 prima spelers hebben, maar sinds malacia weg is linksachter niets hebben.

Er zal nog wel wat meer versterking achterin moeten bij Cambuur, anders wordt het een zwaar seizoen.

11 juli 2022 om 12:43

Toch verwacht ik wel wat van Cambuur.die gaan nog wel wat uit de hoge hoed toveren Ik vrees voor Go Ahead, Excelsior en Volendam.

11 juli 2022 om 12:54

Nou ja, bij jullie staat het voorin allemaal wel goed. Jullie hebben alleen nog wat backups nodig op het middenveld en op de back posities.

Zou wel goed zijn om deze jongen te verhuren... heeft 3 spelers voor zich op papier.

En moet nu toch echt minuten gaan maken. Onder21 gaat hem niet worden, moet nu echte vlieguren gaan maken.

Sambo zou eerst na een zware blessure eredivisie ervaring op moeten doen. Cambuur zou een goed eoptie zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
17.Vitesse0-3
18.FC Emmen0-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van der WaterAanvaller00
H. de JongUnknown
B. MinnemaKeeper00
R. RuiterKeeper00
A. BanguraVerdediger10
L. BergsmaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

0 fans
Verdediger, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren