Suárez is nog steeds transfervrij op te halen: ‘De deal is afgeketst’

Donderdag, 7 juli 2022 om 16:49Guy Habets • Laatste update: 16:53

De toekomst van Luis Suárez ligt weer helemaal open. Lang leek de gerenommeerde spits op weg naar River Plate, maar tegenover de Uruguayaanse krant Ovación heeft hij te kennen gegeven dat die overgang toch niet doorgaat. "De transfer is afgeketst", liet Suárez optekenen.

Afgelopen seizoen speelde Suárez voor Atlético Madrid, maar daar liep zijn contract af. De Uruguayaan koos ervoor om zijn opties te verkennen en leek geruime tijd op weg naar River Plate, dat hem graag wilde hebben. De Argentijnen werden echter onlangs uit de Copa Libertadores gewipt en mede daardoor heeft El Pistolero besloten om niet naar River te gaan. "Ik heb er serieus over nagedacht", zo zei Suárez tegen Ovación. "Ik wilde eigenlijk in Europa blijven, maar River deed heel erg zijn best om me over te halen."

De transfer ging alsnog niet door. De topschutter uit Salto wilde graag in de Copa Libertadores uitkomen en dat is na de uitschakeling van River tegen Vélez Sarsfield van afgelopen nacht niet meer mogelijk. Suárez gaf eerlijk toe dat dat voor hem de doorslag gaf. "De transfer gaat niet door, aangezien ze nu niet meer in de Copa zitten en ik wilde juist graag een Zuid-Amerikaanse beker winnen", zo liet hij optekenen. Dat betekent dat de toekomst van de Uruguayaan weer volledig open ligt en dat een Europese bestemming in de lijn der verwachtingen ligt. Juventus wordt bijvoorbeeld nog steeds met Suárez in verband gebracht.

Suárez verruilde Barcelona in de zomer van 2020 voor Atlético voor een bedrag van zeven miljoen euro. Met de Madrilenen legde de spits in het seizoen 2020/21 beslag op de Spaanse landstitel. Hij had daarin een groot aandeel, daar hij in 32 optredens liefst 21 keer tot scoren kwam. In de afgelopen voetbaljaargang is Suárez beduidend minder productief met 11 goals in 33 wedstrijden. Eerder speelde de doelpuntenmachine uit Salto ook voor Liverpool, Ajax, FC Groningen en Nacional.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door millonario)

Denk dat die naar juve gaat

7 juli 2022 om 18:05

Zou ik niet slim vinden. Hebben nu al een geweldige voorhoede met Chiesa, Vlahovic en Di Maria

7 juli 2022 om 19:59

Fortuna zal wel weer gaan stunten

Ajax neem hem nou, je wilde brobbey en zirkzee. Haal suarez, die maakt er zo nog 20+ bij ajax. Nog een geweldige spits voor de eredivisie, zal ook gemakkelijker gaan als al dat brobbey gezeik.

7 juli 2022 om 16:56

Suarez met Bergwijn en Antony op de flanken zou wat zijn zeg. Daarnaast kan je hem rouleren met Tadic op de spitsenpositie. Als Leipzig, Brobbey niet krijgt verkocht in de zomer is die in de winter wellicht wat goedkoper?

7 juli 2022 om 17:07

Of je kunt hem nog een jaar huren met een optie tot koop

7 juli 2022 om 17:36

Suarez is veelste traag voor het spel van Ajax en daarnaast zal zijn blessure gevoeligheid ook toenemen tov zijn leeftijd ik zou voor brobbey gaan zijn moyene statistieken zijn gewoon keurig

7 juli 2022 om 17:43

Haller was ook traag, waarom zou Suarez dan niet kunnen? Kan nog steeds fantatisch afmaken, alleen past niet in het spel van Atletico dus ging het wat minder.

7 juli 2022 om 17:47

Brobbey voor 25 miljoen kopen moet je nooit doen. Alles wat boven de 10 miljoen is, is te veel. Dan laat het maar een seizoen ontevreden bij Leipzig zitten. Die verkopen hem dan volgend jaar wel. Ajax moet nu verder gaan kijken voor zo ver ze dat al niet deden. Suarez zou een prima spits zijn mits hij inderdaad in de Huntelaar rol zou willen fungeren en dat wil hij nu net niet. Hij wil spelen gelet op het WK. Dan moet je verder kijken en kom ik bij Zirkzee uit. Die moet je proberen zo snel als mogelijk vast te leggen en dan vervolgens je focus gaan leggen op de achterhoede. Daar moet echt een versterking bij die er ook direct staat. Het liefst een grote sterke linker centrale verdediger zodat Timber zich met de opbouw kan bezig gaan houden.

7 juli 2022 om 18:07

Te traag vind ik wel een leuke, alsof Ajax hem op linksback gaat neerzetten of mensen denken dat we aankomend seizoen op de counter gaan spelen.

Kom op, hij moet gewoon in en rond de 16 ballen langs Eredivisie keepers schieten. Dat kan hij nog best wel, ook al is het beste er echt wel vanaf.

7 juli 2022 om 18:31

Onderbuikgevoelens SPettersson. 20-25miljoen is natuurlijk een behoorlijk investering maar een jaartje knallen in Europa en de man verdubbelt z'n waarde. Als een Haller van 27-28 al 10miljoen plust, dan doet een Brobbey dat zeker. Desalniettemin mag Ajax van mij Suarez halen hoor. Zou prachtig zijn.

7 juli 2022 om 19:52

Iedereen doet alsof Brobbey minimaal net zo goed is als Haller. Brobbey is een veel belovend talent, maar het is niet zo dat hij de pannen van het dak heeft gespeeld. Daarbij speelde hij amper een wedstrijd uit en heeft hij volgens mij aardig wat 'pijntjes' gehad. Haller heeft meer dan 20 goals gemaakt in de ED wat alleen Tadic in de afgelopen 10 jaar gedaan heeft, 28 waarvan 11 pingels.
De enige die dat veel beter gedaan heeft was ene Luis Suarez. Laat hem maar terug komen, die schiet onze competitie toch gewoon aan gort? En op het moment dat hij het niet kan belopen in de CL oid speel je toch met Tadic in de spits?

Dan kan je in de winter of volgend jaar zomer misschien nog terug komen bij Brobbey, lekker laten zitten die gasten in Leipzig. En dan laat ik mij ook heel graag het ongelijk bewijzen btw.

(Dit allemaal uitgaande van het feit dat Suarez zelf natuurlijk naar Ajax wilt)

7 juli 2022 om 17:39

Hou aub op. Waarom kijken mensen toch altijd alleen naar naam. Suarez kan het niet meer belopen en hij is totaal niet het type spits wat bij dit spel wat ze nu spelen past. Kijk aub even iets verder dan alleen de naam.

7 juli 2022 om 17:45

Suarez is gewoon nog steeds een fantastische afmaker, je hebt met Bergwijn net snelheid in huis gehaald... Haller is niks sneller dan Suarez.

7 juli 2022 om 18:02

Ik wist niet dat Ajax een spits met loopvermogen zoekt? Met Bergwijn en Anthony op de vleugels heb je snelheid zat.Daarbij speelt Ajax 90% van de tijd op de 16 van de tegenstander. Dat is heel anders dan het spel van Atletico wat meer op de counter berust.Suarez kan met zijn techniek en doelgerichtheid prima nog twee jaar mee bij Ajax.

7 juli 2022 om 18:07

Helemaal mee eens AjaxNL!

Suarez z.s.m ophalen, en over een half jaar/jaar maar weer eens kijken bij Brobbey.. die is nu veel te duur.

7 juli 2022 om 18:23

Als je Suarez haalt en nog Zirkzee voor 10 miljoen heb je een fantastische voorhoede. Suarez scoort nog gewoon makkelijk hoor.

7 juli 2022 om 18:42

Ben zelf niet zo kapot van Zirkzee, dan zie ik liever Suarez komen dan heb je Suarez/Tadic/Bergwijn in de spits en als derde keuze Rasmussen. In uiterste nood kan je evt Klaassen er nog neerzetten.

7 juli 2022 om 19:22

Waarom ben jij altijd zo ongelofelijk geïrriteerd en doe je alsof je alles weet? Jij denkt dat hij er nog geen 15 in schiet bijvoorbeeld?

7 juli 2022 om 17:44

Helemaal mee eens, Ik snap echt niet waarom we nog steeds met de tong uit de mond achter Brobbey aanlopen. RB vraagt de veel, hij koos ervoor om niet bijtetekenen, dus, doorschakelen.

7 juli 2022 om 17:52

Echt hè, gewoon doen.

7 juli 2022 om 18:50

Los van of Ajax hier aan moet beginnen, moet Suarez niet eerst nog een schorsing van 7 wedstrijden uit zitten als hij in Nederland wil spelen?
Dan lijkt het me geen goed idee om hem voor een jaar terug te halen.

8 juli 2022 om 12:40

Ajax moet sowieso Brobbey of Zirkzee halen, mits niet meer dan 15 miljoen gaat kosten. Suarez is leuk, maar de jongste niet meer. Daarnaast zal hij flink wat tekengeld en salaris willen.

Kom op Ajax! Contract voor één jaar…

Tja ik zeg nog maar een keer, H en H grijp je kans. Die maakt er nog steeds lachend 20+ bij ons in de Eredivisie.

7 juli 2022 om 17:09

Hij lacht er niet heel erg bij ..

Ajax, ppst, Ajax... laat die Brobbey voor 1 jaar maar even zitten. Niemand gaat toch 25 miljoen betalen voor hem, en dan gebruik je Suarez Volgend jaar weer nieuwe ronde - nieuwe kansen.

7 juli 2022 om 17:10

Zou ik niet eens een heel rare optie vinden, waar je ook niet per se slechter van wordt

Ik zou 'm toch graag weer bij Ajax willen zien.

Hij heeft ooit gezegd nog bij ajax terug te keren.
Dus dit lijkt geen al te groot probleem te hoeven zijn

Nooit meer naar Ajax! Had hij maar niet moeten treuzelen. Nu Bergwijn de kans geven en de jeugd in gaan passen want die lopen anders weg als ze geen eerlijke kans krijgen.

Is dit niet iets voor Ajax?

7 juli 2022 om 17:10

Nooit gedacht dit toe te geven maar veel Ajacieden leven wel degelijk in het verleden.

Pure nostalgie dat ze deze versleten spits terug willen halen. Jammer want je wilt hem toch eigenlijk herinneren zoals hij in zijn eerste periode was.

Daarnaast hebben we al voldoende ervaring rondlopen en mag er wel wat meer naar toekomstig kapitaal gekeken worden.

7 juli 2022 om 17:18

Versleten voor de absolute top, deze gozer legt er makkelijk 25 in bij de eredivisie. Geen enkele verdediger die lekker slaapt wetende dat hij de volgende dag tegen Suarez speelt

7 juli 2022 om 17:29

Nee, gewoon versleten knieën. Als zijn knieën nog werkten had hij overal nog meegekund.

Er 25 inschieten in de Eredivisie is ook helemaal niet zo super bijzonder. Zeker als dat ten koste gaat van een heleboel salaris en tekengeld. Je krijgt dan wel doelpunten maar je speelt dan ook met een speler minder wanneer je de bal verliest. Maar gek genoeg zouden dezelfde fans die Haller vervloekten het Suarez wel vergeven. Nostalgie dus.

7 juli 2022 om 17:47

@orgineel - Maar dat was toch vooral omdat mensen te weinig waardering voor Haller hebben? Want ik heb er echt niet zo heel veel moeite mee dat een spits zich met zijn primaire taak bezig blijft houden indien hij die functie goed kan invullen. Dat gezeur over een speler minder .... Als hij een garantie voor 20 - 25 goals is puur voor tekengeld en salaris dan klinkt het juist als een verstandig idee. Helemaal in vergelijking met ruim 30 miljoen neertellen voor Bergwijn, waarvan we nog maar moeten zien of hij die som ooit gaat waarmaken.

7 juli 2022 om 18:07

Maar er zijn toch genoeg spitsen die er in de Eredivisie 20 tot 25 in schoppen?!

In de CL schopt hij al jaren geen deuk in een pak boter dus daar hoeven we hem niet voor te halen.

Bovendien vind ik Tadic in de as meer aanwezig en creëer je zo de broodnodige ruimte om Mo en Naci meer speeltijd te geven komend seizoen.

Suarez was een fenomeen. Zo wil ik hem graag blijven herinneren.

7 juli 2022 om 18:19

@orgineel - valt toch best wel tegen als je kijkt naar de topscoorderslijsten van afgelopen seizoenen. Het lijkt zo eenvoudig, maar valt toch best vaak tegen.

Punt is dat we 3 spitsen hebben zien vertrekken en dat we op dit moment eigenlijk alleen een optie hebben als we Tadic van linksbuiten naar de spits verplaatsen. Wat kortom volstrekt onvoldoende is ... er moeten opties bijkomen.

Ik snap de angst voor een tegenvallende Suarez, maar een herinnering moet geen reden zijn om hem wel te halen (omdat hij toen zo geweldig was) of hem niet te halen (stel dat het tegen gaat vallen).

7 juli 2022 om 18:20

Noem maar een paar haalbare spitsen die 20-25 inschieten in de Eredivisie en die haalbaar zijn voor Ajax..

Ik ken ze helaas niet 🥹

7 juli 2022 om 18:47

Beetje flauw burwatti. Ik mag toch aannemen dat ze bij Ajax er beter kijk op hebben dan jij en ik. Als ze met de hele scouting niet verder dan Suarez komen kan je hem beter meteen opdoeken.

@Adzevedo helemaal eens dat er een spits bij moet komen. En ik ben het ook eens met dat zijn verleden daar los van moet staan. Dat is scherp opgemerkt.

Waar ik echter voor vrees is dat "Suarez niet zitte bank" waardoor je dan met Tadic op de flank speelt. Met Bergwijn en Antony er nog bij betekent dat gewoon dat de deur voor Mo en Naci dicht wordt gesmeten. Dat zou wat mij betreft vreselijk zonde zijn.

7 juli 2022 om 20:29

@orgineel - Dat is inderdaad een risico, hoewel ik de speeltijd voor iemand als Ihatarren gezien de stappen die hij zet niet direct in gevaar zie komen. Maar ja, gaat die vlieger met het behouden van Antony en de komst van een nieuwe spits (bijv. Brobbey of Suarez) niet sowieso op?

Antony gaat niet op de bank zitten, Bergwijn gaat als recordaankoop niet op de bank zitten, Tadic gaat als aanvoerder niet op de bank zitten. Nog voor je een nieuwe spits hebt heb je hier al mogelijk mee te maken. Want op het middenveld heb je met Berghuis en Klaassen ook twee spelers die niet bij Ajax 1 zitten voor de bank. Als iedereen fit is ga je sowieso spelers moeten teleurstellen.

Tegelijk : leuk als alle spelers die we hebben tevreden zijn met de speelminuten, maar als dit gaat betekenen dat Ajax aankomend seizoen 2de gaat worden in plaats van 1ste dan is dat natuurlijk ook niks waard. Er zijn wel doelstellingen die gehaald moeten worden en bepaalde luxe problemen betalen zich soms wel uit.

7 juli 2022 om 19:30

Ideale spits die Arsenal naar de top 4 kan schieten. Ik zou een gokje wagen met een eenjarig contract. Geeft je ook meer mogelijkheden voorin.

die komt naar PSV - samen met Luukinho en RvN

7 juli 2022 om 17:49

Hopelijk op 23 april 2023 in speelronde 30, in de spelersbus van Ajax

Iets voor Groningen?

Dit is precies waarom ik de wedstrijd heb gevolgd haha. Dit doet super veel pijn in Argentinie. Raken ook Enzo Fernandez meteen kwijt aan Benfica nu en wie weet komen er nog meer bij. Zuur.

Ik zou Suarez graag terug willen zien, mits hij zich kan schikken in de Huntelaar rol, en daar heb ik twijfels over (maar dat had ik ook bij KJH zijn terugkeer). Daarnaast kan je ervoor zorgen dat Leipzig de vraagprijs voor Brobbey verlaagd, aangezien hij dan geen prioriteit meer is voor ons, en hij zelf alleen maar naar Ajax wil. Zie bijna alleen maar voordelen!

7 juli 2022 om 17:26

Ik heb ook beide wedstrijden gekeken maar ben geen moment onder de indruk geweest van River Plate terwijl ze wel aardig omhoog gepraat zijn en Gallardo ook aan veel topclubs is gelinkt. Was leuk om de beer nog actie te zien, die is niets veranderd

7 juli 2022 om 17:33

Nee River was idd erg onmachtig. Hebben nog wel een paar individuele uitblinkers, maar jongens als Alvarez en Fernandez hebben geen moment in de wedstrijd gezeten, terwijl je van hun iets extra's mocht verwachten. Was ook dom van Gallardo om Barco te banken, die jongen gaf meteen de winnende assist toen ie erin kwam totdat die rare VAR zich ermee ging bemoeien. En ja de beer heeft niks laten zien haha, die was vroeger wel een serieuze 9 maar die is al 3 jaar passé nu. Ziet er pijnlijk uit af en toe. Velez Sarsfield heeft trouwens 3 spelers die ik vandaag nog zou willen zien in Amsterdam. Wat een leuk elftal is dat zeg.

Velen zien Suárez het liefst niet terugkomen bij Ajax, maar ik denk dat ik een van de weinige ben die hem wel graag terugziet. Lijkt mij ideaal als Suárez salaris wilt inleveren en het accepteert dat hij dan in een soortgelijke rol zal spelen zoals Huntelaar die had toen hij destijds terugkeerde bij Ajax.

Denk dat hij nog steeds van grote waarde zal zijn voor Ajax. Ajax speelt wel wat aanvallender dan dat Atlético doet, dus dan zal Suárez ook minder op een soort 'eiland' staan in de spits en dus ook meer kansen krijgen. En daarbij geldt, dat als je Brobbey terughaalt dan haal je wel een groot talent en iemand met veel potentie terug. Maar helaas heeft Brobbey wel als minpuntje dat hij redelijk blessuregevoelig is en niet altijd volle wedstrijden kan spelen, dan is een spits als Suárez erachter gewoon ideaal en die zal ook de nodige minuten maken.

7 juli 2022 om 17:19

“Velen zien Suárez het liefst niet terugkomen bij Ajax”Dat blijkt niet echt uit de reacties haha.

7 juli 2022 om 17:30

Nu in dit topic toevallig niet nee, maar heb vele andere artikelen op VZ maar ook andere nieuwsmediums gezien waar vele aangaven Suárez liever niet terug te zien.

7 juli 2022 om 18:50

Tsja. Alles wat ik hierboven gezegd hebt neem ik meteen terug als hij in een Huntelaar rol wilt komen spelen. Maar we weten allemaal "Suarez niet zitte bank"😉

Terug naar Groningen zou een mooie stunt zijn 👍😁

Terug naar Ajax zou kunnen, in en rond de 16 nog steeds geweldig maar zodra je vanaf eigen helft speelt heb je niets meer aan hem. Fysiek is die echt opgebrand het is puur op ervaring en slimmigheid nu.

Volgens mij zijn de comments niet vaak zo eensgezind als nu! Suarez naar Ajax, een veel goedkopere optie dan Brobbey en met Suarez zijn verleden een prachtige stap. Zelf zie ik hem liever bij Groningen spelen, voor een appel en een eierbal.

Tijd om terug te gaan naar Groningen jongen.

Perfecte vervanger voor jorgen strand larsen als die weggaat, bij groningen is het voor hem toch allemaal begonnen.

De mensen die hem bij Ajax willen zien die kijken alleen naar zn naam en niet verder dan dat. Hij is niet het type spits waar ajax nu behoefte aan heeft. Nee, niet terug naar Ajax.

7 juli 2022 om 17:59

Ik kijk naar wat hij zou kunnen : een respectabel aantal doelpunten scoren in de competitie en dat kunnen we best gebruiken. Voorlopig zijn er alleen maar spitsen uit Amsterdam vertrokken en over de gedroomde terugkeer van Brobbey lezen we alleen maar wekelijks over een (nog) hogere vraagprijs. Naast het idee van Tadic in de spits zetten zie ik geen serieuze alternatieven voorbij komen.

Hahaha die foto erbij, geniaal van VZ!! Ajax zou er goed aan doen om deze bijter in dienst te nemen. Hij houdt enorm veel van Ajax en zal zeker 20 of meer goals maken. En in de CL is iedereen wel bang voor een Suarez ongeacht zijn leeftijd. Met Suarez Bergie en Antony en en dan Tadic op 10 heb je toch wel een leuke aanval hoor. Ik zeg doen

Misschien iets voor PSV?
Hij heeft via Otman Bakkal al wel wat PSV DNA, dus hij zal zich snel aanpassen denk ik.

7 juli 2022 om 18:02

hahahah moet gelijk aan die wedstrijd denken.
Vampier hahah

Ajax melden, dan Zirkzee erbij als 2e spits.

Precies Ajax neem die jongen nu weer terug en haal een Zirkzee voor zo’n 10 miljoen op. Brobbey veel te duur en laat hem maar lekker een jaartje zitten in Leipzig. Gaat alleen maar goedkoper worden en zo laat je ze ook zien dat spelers voortaan beter na moeten denken. Suarez is misschien op leeftijd maar in de Eredivisie kan het makkelijk in Europa is het wat anders maar zijn ervaring kan zoveel helpen.

Tottenham heeft nog nen backup nodig...

Jammer, maar als je alleen maar voor de Copa naar River wil blijf dan beter weg. River Plate is meer dan dat.

Feyenoord zoekt nog n spits toch 😉

Misschien iets voor Fortuna? 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Matheus CunhaAanvaller10
Á. CorreaAanvaller10
A. GriezmannAanvaller11
J. OblakKeeper10
Álvaro MorataAanvaller12
João FélixAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

1018 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren