Lewandowski-vuurtje wordt opgestookt: Barcelona flirt publiekelijk

Donderdag, 7 juli 2022 om 15:44Wessel Antes • Laatste update: 15:50

Voorzitter Joan Laporta kon het tijdens de presentatie van Andreas Christensen bij Barcelona niet laten om te reageren op vragen omtrent Robert Lewandowski. Journalisten vroegen zich af wat Laporta vindt van het wantrouwen dat Bayern München zou hebben over de betaling wanneer een transfer daadwerkelijk tot stand komt. Laporta reageerde lacherig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door sirius)

Zal ik voorzet geven.

Wat een walgelijke club geworden, zo diep gezonken. Meer dan een club toch.
Ze zijn toch failiet. Weer aankopen willen doen?

7 juli 2022 om 15:53

is allang zo toch, heeft Barca nou met spotify hun ziel verkocht.. Verwacht maar niks van Laporta die kan haar fans goed bespelen die er dan intrappen..

7 juli 2022 om 15:57

Barca heeft met Spotify hun ziel verkocht? Verklaar je nader?

7 juli 2022 om 16:00

Het stadion van FC Barcelona heet vanaf juli Spotify Camp Nou, dat kan toch niet en moet je als Barca fan nooit accepteren maar ach als het maar geld brengt he.

7 juli 2022 om 16:05

Ach het is maar net hoe de fans een stadion noemen. De Kuip heeft officieel ook nooit zo geheten, nog steeds niet. En toch staat het overal zo bekend

7 juli 2022 om 16:10

Wat een fantastisch argument Aqua1

7 juli 2022 om 16:10

"Dat kan toch niet" beetje zout op de slakken leggen. Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde persoon het nu Spotify Camp Nou zal noemen. Beetje overdreven reactie dus.

7 juli 2022 om 16:14

De Allianz Arena, Emirates, Signal Iduna Park, Volkswagen Stadion. Al die clubs maar gewoon afschrijven? Omdat er een sponsor aan het stadion is verbonden? Hou op Aqua, je bent zo'n eindeloze parodie op jezelf.

7 juli 2022 om 16:15

Niet op reageren die Aqua hij is ook een barca hater, bij elk artikel roept hij de grootsmogelijke onzin

7 juli 2022 om 16:22

Dat weten we inmiddels, maar dat betekent niet dat er niet op gereageerd hoeft te worden. Als ik schijt veeg ik ook m'n kont af, ook al weet ik dat er enig moment wel weer eens schijt uit zal komen.

7 juli 2022 om 16:23

Dat is nou een van de weinige dingen die Barca juist wel goed heeft gedaan recent. Enorm veel geld ontvangen om je stadion officieel Spotify Camp Nou te noemen (in de volksmond blijft het toch altijd gewoon Camp Nou) is gewoon gratis geld. Zeker in de huidige financiele situatie van Barca een erg logische stap. Er zijn genoeg grote clubs (denk aan Bayern, Juventus, Manchester City, Arsenal, Atletico Madrid, Borrusia Dortmund, Marseille, Lyon, PSV, etc.) die een sponsornaam aan hun stadion hebben hangen. Wat boeit dat?

7 juli 2022 om 20:39

Dat zijn geen clubs die ooit zo liepen te paraderen dat ze geen sponsor nodig hadden en andere bla bla.. Ik vind dat afglijden wel geinig, de club is nooit mooi geweest.

7 juli 2022 om 22:17

Aldus de gozer wiens clubje het logo verandert omdat ze geen christelijke symbolen willen hebben voor een wedstrijd in Arabië, waar ze geld vangen.

En dan janken over anderen die een sponsor gebruiken. Maar ach, als het maar geld brengt he.

7 juli 2022 om 22:27

Vind het nogal een kromme vergelijking. Uiteraard gaan ze daar spelen en verdienen ze een mooie som geld. Net zoals elke andere internationale tour. Dat Real dan even dat kruis eraf haalt om niemand tegen de borst te stoten en inclusiever te zijn zie ik een persoonlijk als een teken van respect. Net zoals ik gepaste kledij ga dragen bij het bezoeken van een moskee. Maar goed, het feit dat je spreekt over 'clubje' over een instituut dat in de afgelopen 8 jaar bijna evenveel CLs heeft gehaald als jouw club, laat weer zien hoe kleinzerig je bent. Ontopic: Stadionnaam verkopen vind ik persoonlijk een van de makkelijkste zaken om afstand van te nemen. Onder het publiek blijft de naam hetzelfde, je krijgt makkelijk geld ervoor terug en staat verder geen inkomsten af. Het is puur reclame.

7 juli 2022 om 15:54

Leef jij nog in 2020? Barca kan deze zomer 200 miljoen uitgeven aan transfers. Hebben deals gesloten die ze 700 miljoen hebben opgeleverd. Ookal komen ze uit een crisis, vergeet niet dat Barca op 1 staat als het komt op sponsorinkomsten etc

7 juli 2022 om 15:56

Mogen ze dat onbeperkt uitgeven zonder dat er ruimte voor salarissen moet zijn? Dan kunnen ze vast wel alvast wat terugbetalen.

7 juli 2022 om 15:56

Als ze dat geld zouden hebben waren Lewa en Raphinha allang binnen. Maar dat hebben ze gewoonweg niet. Laat ze eerst alle achterstallige salarissen maar terugbetalen. Oa 19 miljoen voor Frenkie en 60 (?) miljoen voor Pique zag ik voorbij komen.

7 juli 2022 om 16:03

Dat ze het kunnen, betekent niet dat het de beste zet is. Toen ze 220 miljoen van Neymar hadden hebben ze die er ook meteen doorgejaagd. En dat was ook geen onverdeeld succes. Je pakt enorme voorschotten op inkomsten van de komende 20 jaar. Ik snap dat Lewandowski een groot verschil zou maken, want je hebt geen dergelijke goalgetter. Maar om nadien ook met namen te goochelen zoals Kounde, Bernardo Silva,... Dat lijken mij geen prioriteiten gezien ze daar grote talenten hebben met Araujo en Gavi/pedri. Maar blijkbaar moet en zal men vuurwerk zien. De vraag is of je daarmee binnen 5 jaar niet hetzelfde verhaal hoort zoals men nu spreekt van Bartomeu. Dat elke euro die men krijgt uitgegeven moest worden. Dan kunnen ze op dat moment nog wat meer rechten verkopen om deze transfers weer recht te trekken. Maar gezien hoeveel fans hier geen problemen inzien, kan je niet anders concluderen dat er geen lessen getrokken zijn uit de kemels die Bartomeu deed. Misschien enkel dat men geen monstersalarissen uitgeeft. Maar nog steeds verkiest men grote namen, boven de fantastische talenten die dit jaar zijn komen bovendrijven.

7 juli 2022 om 16:03

Leuk die miljoenendeal. Als ze alle achterstallige salarissen uit moeten gaan keren dan hebben ze niks meer. Dus wat is je punt precies?

7 juli 2022 om 16:12

en hen in de toekomst het dubbele kost. Lekker verstandig.

7 juli 2022 om 16:13

En al die deals moet je vroeg of laat weer terugbetalen. Als je meer dan een miljard in het rood staat hoor je enkel alles met eigen jeugd en goedkope huurspelers op te lossen voor de komende jaren en niet vijftig miljoen willen betalen voor een 33 jarige spits met een salaris van dik over de tien miljoen.

7 juli 2022 om 16:21

Ik lach me echt kapot als barca dit jaar of volgend jaar de CL pakt en La Liga.. al die haters hier op VZ gaan dan roepen dat het illegaal is competitievervalsing hahaha hoop zo dat ze een snel één of meerdere hoofdprijzen pakken, bak popcorn erbij en genieten maar van het al het trollen gejank..

7 juli 2022 om 16:25

Lionaldinho84 Je gelooft dat zelf ook niet. Barcelona mag van geluk spreken als ze uberhaupt de volgende ronde bereiken. Dat gebeurde vorig jaar namelijk niet en het team is er niet beter op geworden tot dusver.

7 juli 2022 om 16:30

Bamiworst// ja maar toen was koeman de trainer en dat was een absurd slechte trainer.

7 juli 2022 om 16:35

RealXIIImadrid/ en met wondertrainer Xavi worden ze uitgeschakeld door de nummer 10 van Duitsland.

7 juli 2022 om 16:40

Ik denk dat je vooral moet hopen dat ze dan ook effectief een prijs winnen. Als ze nu die 200 miljoen gaan uitgeven, en hetzelfde resultaat behalen als afgelopen jaar denk ik dat je nog enkel dieper in de put zit en de situatie enkel dramatischer is. Zelfs met de genoemde namen heb je nog geen enkele garantie dat je de CL wint, dat kan er maar 1 winnen. Uiteraard maak je meer kans, maar ook een City aast er al jarenlang op met enorm goede selecties. Het is echt een beetje een all-in move van Laporta als dit gebeurd. En of Barcelona in de positie zit om dergelijke risico's te nemen betwijfel ik. Trek gewoon Lewandowski aan en je doet perfect mee voor Laliga. En wie weet verras je in CL zoals Real afgelopen jaar.

7 juli 2022 om 16:54

200m aan transfers. Maar speler inschrijven gaat niet lukken vanwege salarisplafond.

7 juli 2022 om 17:05

Hoe kom je daar nou weer bij? Ze konden twee transfervrije krachten niet eens inschrijven en Lewandowski zit nog gewoon bij Bayern. Ze hebben 10 procent van hun TV-rechten voor 200 nogwat miljoen euro verkocht, ja. Je denkt toch niet dat een club met een immense schuld dat zomaar even uit kan geven? Barcelona zal nog achterstallige salarissen, transfertermijnen en andere tekorten moeten dekken. Overigens zijn die sponsorinkomsten al gedaald en met deze puinhoop blijven die in relatieve zin dalen. Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar zonder de leningen was Barcelona nu failliet geweest. Die club hangt momenteel van leningen aan elkaar. Gezonde clubs moeten al creatief zijn om zomaar even 200 miljoen euro uit te geven en jij denkt dat Barcelona dat deze zomer even kan? Dacht het niet.

7 juli 2022 om 17:23

Heb je wel eens een lesje economie gehad? Of het principe ondernemen geprobeerd? Je investeert … en als je het goed … rendeert! En daarom investeer je … je kunt idd ook niks investeren zoals jouw logica zegt maar de kans dat je schulden aflost en meer omzet gaat draaien is 0 hè. Maar vooral blijven schreeuwen en haten. We love it ❤️💙

7 juli 2022 om 17:39

Je kan ook minder geld uitgeven en daarmee schulden inlossen

7 juli 2022 om 18:01

Zekers… alleen zonder prijzen, geld uit toernooien, wegblijven van sponsoren en tv rechten is er niet veel af te lossen hè.

7 juli 2022 om 19:03

@bamiworst: Van geluk spreken als ze de 1e ronde door komen? Overdrijven is ook vak
Met Ter stegen, Fati pedri, frenkie araujo christensen busquets, garcia, mingueza kessie, gavi, lewa en dembele (als hij verlengd) heb je echt wel een elftal dat de 1e ronde kan halen. En waarom niet de finale? Met spelers als Memphis, auba en torres op de bank heb je nog een brede selectie. Ik zeg niet dat ze een grote kans maken op de CL maar ik zou ze zeker niet uitzonder. De 1e ronde komen ze sowieso wel door,

7 juli 2022 om 20:09

Je had toch wel wat betere namen dan Mingueza en Garcia kunnen opnoemen.

7 juli 2022 om 16:02

Ik word wel wat moe van dit soort reacties elke keer, het punt is inmiddels wel gemaakt. Daarbij vind ik dit ook weer niet zulke hele rare teksten van die voorzitter. Bij een andere club zou niemand hier een punt van maken.

7 juli 2022 om 19:16

Ik vind het best bizar dat een voorzitter een speler van de tegenstander bedankt voor de inzet voor een transfer naar zijn club. Je weet dat di gewoon een beetje kinderachtig stoken is.

7 juli 2022 om 16:14

@meKrilin: haaha jij bent er altijd als de kippen bij om barca te bashen.. best zielig eigenlijk als dat je leven is. Wachten op een artikel over barca en dan dag in dag uit hetzelfde roepen. Dat het een walgelijke club is enz enz.. de haat zit diep bij jou

On topic; ik ben geen fan van Laporta maar waarom is de het vuurtje opstoken? Hij zegt toch niks bijzonders?

7 juli 2022 om 16:51

Voorzet aangenomen.

Kun je mij een link geven naar feitelijk nieuws dan wel een uitspraak waar een rechter het faillissement van Barca heeft uitgesproken? Nee, want die bestaat niet.
Ze dragen een grote schuldenlast maar zolang de club aan zijn afbetalingen doet is er niets aan de hand. Ze spelen soms een keihard zakelijk (en vies) spel maar noem mij een land/bedrijf die dat niet doet. Tegelijkertijd zullen ze als voetbalgrootmacht moeten blijven presteren om bonussen uit huidige contracten te krijgen en toekomstige deals/contracten met hoge waardes te kunnen blijven verzilveren om hun schulden te kunnen blijven aflossen en tegelijkertijd te blijven presteren in de hoogste regionen van het topvoetbal. Vrij logisch, zeker vanuit zakelijk en sportief opzicht. Te makkelijk om met termen als walgelijk en failliet likes te scoren. Jij zou als je financieel in te problemen komt met je bedrijf ook moeten herstructuren en ondertussen moeten blijven investeren en soms harde zakelijke keuzes moeten maken in het geval van personeel.

Dat die eerst lekker achterstallige salarissen betaald voor die een nieuw vorstelijk salaris voor Lewandowski tekent. Onzinnig gedoe en boven je stand leven. Focus je gewoon op je jeugdspelers man, zit genoeg kapitaal daar.

Meteen 50 miljoen geven aan Bayern kan je met Real Madrid meedoen om de titel.

7 juli 2022 om 16:35

Zal lastig worden. Jullie hebben Mbappe toch?!

Hopelijk komt deze transfer rond. Iedereen praat wel over jonge talenten opkopen maar daar hebben ze er al een heleboel van. En voetballen kunnen ze daar allemaal. Met Kessie voeg je daar enorm veel power aan toe en met Lewa natuurlijk een garantie op doelpunten. En een afmaker is juist wat ze daar het meest nodig hebben. Behalve geld uiteraard😅.

"huurling Adama Traoré keert terug naar Wolverhampton Wanderers"

Benieuwd of het waard was voor hem. Hij kon volgens mij ook definitief naar de Spurs maar wees dit af om voor minder salaris naar Barca te gaan.
Lijkt er op dat zij hem nu niet verder nodig hebben.

7 juli 2022 om 16:26

Bijna alle profs willen niets liever dan voor Barca spelen, maakt niet uit welke club er nog meer geïnteresseerd is, of ze minder verdienen of op de bank zitten. Ze kunnen gewoon geen nee zeggen tegen die prachtige club. Maar dat kun jij je natuurlijk niet voorstellen

7 juli 2022 om 16:44

Balen he dat zoveel profs nog steeds zo graag voor Barca spelen!

7 juli 2022 om 16:59

@mrkrillin schrijft niets verkeerds, maar het zegt genoeg dat twee Barcelona-supporters vervolgens weer gefrustreerd reageren. Achteraf was die huurperiode voor beide partijen niet zo'n succes. Zo vreemd is het niet dat iemand dat dan aankaart.

7 juli 2022 om 17:27

Mrkrillin is al even bezig met een anti Barca hetze, vandaar mijn reactie

7 juli 2022 om 20:12

Van de Real supporters, wat hij volgens mij is, is hij net diegene die nog het meest objectief en misschien zelfs pro-Barcelona reacties neertypt. Redelijk raar deze reactie dus van jou. Tenzij je net als zovelen het sarcasme niet kan aflezen van zijn bericht bovenaan dit artikel.

7 juli 2022 om 20:32

R.Vatros, Mrkrillin is helemaal niet anti Barca. Is van de Madrid fans juist degene die altijd opkomt voor Barca. Zijn eerste reactie is volgensmij ook gewoon sarcastisch en gericht naar alle leden hier die telkens hetzelfde verkondigen bij Barca topics.

7 juli 2022 om 17:00

Zijn genoeg die Barca afwezen/wijzen. En zeker nu denken spelers 10x na voor eer ze überhaupt daar heen gaan.

Precies om deze reden, moet Frenkie dus ook gewoon niet inbinden wat betreft zijn salaris.

7 juli 2022 om 15:55

Zo dat salaris bekostigd wordt voor Lewan, snap ik ergens wel, maar maak lewan niet gek en zit dan niet te stoken bied dat geld dan aan klaar is Kees zeg ik dan maar.

7 juli 2022 om 16:55

Het is wel duidelijk dat Barcelona dat bedrag niet zomaar op tafel kan leggen. Tja, het enige wat je dan kunt doen is de speler doen bewegen actie te ondernemen. Met dit soort woorden heb je kans dat Lewandowski nog lastiger gaat worden bij Bayern. Deze meneer vergeet alleen dat de bestuurders van Bayern zeer stoicijns zijn en zich doorgaans door niemand laten beinvloeden. Het is overigens ook wel duidelijk dat Laporta die vraag absoluut niet inhoudelijk wou beantwoorden.

Hij kan beter zijn bod wat opstoken naar het gewenste bedrag dat Bayern verlangt. Wat een clowneske club is Barca toch geworden de afgelopen jaren. Spelers gek maken en zorgen dat ze een transfer forceren hebben ze altijd al gedaan maar toen konden ze ook het juiste bedrag overmaken.

7 juli 2022 om 15:54

Gebroeders De Boer...

Ik weet dat Spanjaarden doorgaans wat fel en emotioneel reageren, maar kan de voorzitter zich anders ook eens houden aan Xavis gouden regels (hou je ff buiten de pers). Ik zie geen club waarbij men zo verschrikkelijk hard bezig is om de boel te frustreren in de media als bij barca.

Laporta verkoopt niets meer dan luchtkastelen. Wat een enorme patser. FC Barcelona zit diep in de schulden en meneer wil dat zijn spelers salaris inleveren om nieuwe peperdure spelers te halen. Die Laporta moet lekker op de patserboot stappen om samen met andere patsertjes (Neymar, Depay, Badr Hari, Marco Borsato) weg te varen want bij Barcelona maakt hij nu helemaal kapot met rare dealtjes, mindgames en chantages aan zijn eigen spelers. Het imago van de club gaat ook helemaal naar de filistijnen. Enorme druiloor die Laporta. Als ik vroeger als boekhouder dit soort fratsen uit zou halen, zou ik een draai om mijn oren krijgen. Ik heb er geen andere woorden voor!!!

7 juli 2022 om 16:27

Kunnen er veel meer mee met de patserboot 😂

7 juli 2022 om 16:35

Opgeruimd staat netjes...........

7 juli 2022 om 17:29

Daarom ben jij boekhouder en Laporta een CEO. Die weet hoe hij een bedrijf moet nu runnen dat in slecht weer verkeerd en gelukkig ook snapt dat je moet investeren om uit de rode cijfers te komen…

7 juli 2022 om 17:37

Investeren??? Chanteren bedoel je te zeggen

Ik snap dat hij lacherig doet want de club is ook een lachertje. Volgens mij kan hij pas garantie geven over betaling als er weer een bedelronde is geweest over salaris verlaging

Wat is zijn strategie? Failiet laten verklaren en een doorstart onder een andere naam oid?

7 juli 2022 om 15:58

Ken een club die jaren verliezen draait maar met geld smijten, waarom mag Barca dat ook niet ondanks dat ze er slecht voorstaan. Alleen vind ik dat ze bayern dat geld moeten betalen en stoppen met stoken, als is het met lewan een koekje van eigen deeg dat is zijn waren aard kennend van Dortmund hoe transfer tot stand is gekomen was Bayern ook niet vies van.

7 juli 2022 om 16:07

En als ze straks dan ontevreden zijn met de transfervrije aanwinsten dan worden ze weer de deur uitgewerkt. Die Laporta gaat over lijken.

''wel wil ik Lewandowski publiekelijk bedanken voor zijn inzet om de transfer tot stand te brengen.''

Deze uitspraak vind ik zeer onprofessioneel tegenover Bayern Munchen. Met deze opmerking maakt hij direct duidelijk dat Bayern Munchen, in tegenstelling tot Lewandowski, geen inzet toont.

Jammer zeg.

7 juli 2022 om 16:43

Altijd vreemd om dit gedrag toe te juichen, om dan Dembele half aan de schandpaal te nagelen omdat hij niet wilt verlengen. Lijkt mij ook niet dat dergelijke uitspraken gewaardeerd worden bij Bayern.

7 juli 2022 om 16:50

Het is ook een 'handige' manier om de vraag niet inhoudelijk te hoeven beantwoorden. Politici gebruiken dat trucje ook altijd. Lekker om de vraag heen draaien, maar eigenlijk niets inhoudelijks zeggen. Dat doe je alleen als je iets te verbergen hebt. In het geval van Laporta snap ik het niet, want iedereen kent de schuld, de leningen en de situatie van Barcelona. Nou ja, behalve de eigen aanhang. Daar gaat het er nog moeilijk in.

Ik hoop dat Bayern er nu 5 mil boven op doet. Meestal zijn ze niet gediend van dit soort praktijken :D

Weet Lewandowski ook dat die over een half jaar alweer salaris moet inleveren?

Hoe kan je als Barca fan zo’n voorzitter nu nog verdedigen? Zie regelmatig supporters hier hun club beschermen onder het mom van “niet alles in de media klopt daadwerkelijk”, maar hier is toch geen touw meer aan vast te knopen? Wat een zooitje daar.

Wat vindt u van het wantrouwen dat Bayern München heeft over de betaling wanneer een transfer daadwerkelijk tot stand komt?

"ik geloof niet dat Bayern daar echt op die manier over denkt. Ik denk dat dit gewoon een roddel is, ontstaan uit een grapje. Dat verhaal kan niet vanuit Bayern zelf komen. Barcelona viert dit jaar het 125-jarige bestaan en niet veel clubs hebben een historie als wij."

Puur populisme. Ja, Barca is een grote club met een rijke (prachtige) historie. Maar dat betaalt de rekeningen niet. En Bayern zal ook gewoon boter bij de vis willen zien, want die hebben dan zelf direct geld nodig om hun topspits te vervangen. 5 jaar 10 miljoen, of 10 jaar 5 miljoen kun je vergeten. Laporta kan het wel ridiculiseren, maar dat is een goedkope tactiek om geen antwoord te geven op een terechte vraag. Als hij een helder antwoord had kunnen geven, had hij dat wel gedaan, maar een rookgordijn komt nu beter van pas.

Coutinho toch nog 20 miljoen opgeleverd trouwens, wel prima haha.
Maar Lewandowski kopen snap ik oprecht niet. Aubameyang deed het gewoon voortreffelijk toch bij Barca? Of ben ik nu gek?

Vanuit Lewa zijn kant snap ik het. Die wilt op zijn oude dag nog één leuke uitdaging en heeft het wel gezien bij Bayern/in de Bundesliga.

Dat Bayern zich zo opstelt en zoveel geld wilt voor iemand die de club en de Bundesliga zoveel gegeven heeft, vind ik een beetje jammer. En nee, ik snap heus wel dat je hem niet transfervrij laat gaan of whatever.
Maar een 1-jarig contract en dan voor een 34-jarige (?) meer dan 30 miljoen vragen? Na alles wat hij betekent heeft voor de club? Doet ook een beetje af in mijn ogen.

7 juli 2022 om 16:44

Lewa wilt een 3jarig contract meen dat Bayern hem 2 gaf.
Al is het maar een 1 jarig contract. Een directe vervanger ga je niet voor zo een bedrag vinden. Plus commercieel is die ook zeer interessant.

7 juli 2022 om 16:47

Misschien als je aanhanger van Barcelona bent, maar we hebben het hier over de spits die records aan flarden schiet. Bovendien heeft Bayern ook genoeg betekend voor Lewandowski. Bayern staat in z'n recht om dat te vragen. Of is het wel normaal dat Barcelona 85 miljoen euro voor De Jong wil hebben? Of 40 miljoen voor Griezmann? Mag het dan ineens wel?

7 juli 2022 om 16:51

Niet mee eens, maar goed, dat mag natuurlijk.
Bayern heeft hem lekker transfervrij binnengehaald destijds, terwijl hij eigenlijk al een topspits was.
Daarna heeft hij alles gewonnen wat er te winnen valt en heeft hij ieder record verbroken. Dat is grotendeels ook aan hemzelf te danken.

Nu wilt hij op 33-jarige leeftijd nog één mooi avontuur aangaan in een hele andere competitie. Dan vindt ik dat je ook wel wat coulanter mag zijn richting hem. En natuurlijk, hoe hij zich opgesteld heeft in de media is ook niet netjes. Maar als Bayern moet je, in mijn ogen, gewoon de klasse uitstralen van een absolute wereldclub en hem gewoon voor een bedrag van 20 a 25 miljoen laten gaan. Dan vang je voor een 33-jarige nog voldoende geld en kan je dat geld investeren in een De Ligt en een nieuwe aanvaller.

7 juli 2022 om 16:52

Dat stukje omtrent de Jong of Griezmann is totaal niet vergelijkbaar toch?
Griezmann gaat naar een absolute concurrent in de naam van Atletico Madrid. Die strijden in dezelfde competitie voor alle prijzen mee met Barcelona.
De Jong is voor een gigantisch bedrag gekocht en wordt alleen verkocht, zodat er meer ademruimte komt/omdat het echt nodig is.

Lewa is transfervrij gekomen, heeft alles gegeven en wilt op zijn oude dag (want hij is ook stukken ouder dan De Jong en ook een beetje ouder dan Griezmann) een laatste stap maken naar een andere omgeving en competitie.

7 juli 2022 om 17:08

Zo anders vind ik het niet. Barcelona verlangt ook minimaal 25 miljoen euro voor Memphis. Die kwam ook transfervrij en ze willen hem lozen. Clubs willen nou eenmaal het maximale en dat geldt des te meer voor spelers die erg bepalend zijn.

7 juli 2022 om 16:48

Helemaal mee eens betreffende Aubameyang. Die heeft boven alle verwachtingen goed gepresteerd en aangetoond het scoren niet verleerd te zijn. Prijs-kwaliteit kon je eigenlijk niet beter wensen. Maar denk dat Laporta absoluut 1 grote naam wilt. Verder snap ik wel dat Bayern er 50 miljoen voor wilt zien. Er is letterlijk niemand op de markt die je zoveel doelpunten garandeerd, en als je straks vroegtijdig uitgeschakeld bent in de CL scheelt dat al makkelijk 20-30 miljoen. Dan heeft de transfer je dus niets opgebracht. Uiteindelijk heeft Barcelona ook geen flexibiliteit getoond toen Messi die fax stuurde om in zijn laatste jaar te vertrekken. En geloof dat men daar ook meer dan 100 miljoen voor wou zien.

7 juli 2022 om 16:55

Maar, je krijgt er nu gewoon geld voor (lewa). En ik vind toch dat je ook wel naar zijn prestaties mag kijken uit het verleden. Hij is transfervrij gehaald en heeft echt gigantisch veel geleverd. Nu wilt hij op zijn oude dag nog één carrieremove maken naar het buitenland. Het is niet zo dat hij opeens terug wilt naar Dortmund om Bayern het leven zuur te maken.

En ik ben het met je eens: een vervanger is best lastig te verkrijgen. Maar wellicht kan je een Gnabry door het vertrek van hem wel meer salaris bieden, waardoor die alsnog blijft. Die wilde ook een meer centrale rol verkrijgen, heb ik begrepen. Wellicht kan je dan voorin gewoon spelen met Coman - Gnabry - Sané. Eventueel kan een Müller ook in de spits. Die staat ook vaak op de goede plek.

Tevens bespaar je dan salaris en krijg je een transfersom, waarmee een De Ligt bijvoorbeeld gefinancierd kan worden.

Verder wel eens omtrent Auba. En de grote naam: dat was/is Auba toch ook wel? Zeker nu hij weer redelijk ''herboren'' lijkt bij Barca.

7 juli 2022 om 17:03

Als er straks een Bayern-Barcelona op het schema staat, kan het perfect zijn dat diegene die over Lewa beschikt doorgaat. Bayern versterkt dus onmiddelijk een concurrent waar ze zelf enorm veel zwakker van worden. Verder ontlopen beide selecties elkaar niet zoveel imo. Auba was zeker een grote naam, maar gezien de hele situatie bij Arsenal en het feit dat hij op een zijspoor was werd dat niet zo ontvangen. Met Lewa haal je iemand binnen die afgelopen seizoenen nog bij de top 3 spitsen/spelers was, kanshebber op ballon d'or en systematisch meedoet voor meest scorende speler in Europa.

7 juli 2022 om 17:05

Dat die transfervrij binnengehaald is mag geen criteria zijn,
Lewa scoort er nog lustig op los. In verleden ook met Real geflirt. Wilde die ook graag heen.
Daarnaast zie PSG, de meeste riepen dat die nr7 volgens mij gratis ging verkassen.

Hoeveel salaris gaan ze hem eigenlijk bieden?

Tja, de man liegt z'n weg uit dit soort vragen. De cijfers en informatie liggen gewoon op tafel en iedereen kan het simpele rekensommetje maken. Je weet dat mensen wat te verbergen hebben als ze om de vraag heen aan het draaien zijn en daarmee de beeldvorming willen beinvloeden. Als er echt geen problemen waren, zou hij inhoudelijk op de vraag in gaan en was Lewandowski bovendien al eigendom van Barcelona geweest. Ook waren de transfervrije krachten dan niet pas ingeschreven nadat ze 10 procent van hun TV rechten verkocht hadden. Het water staat ze tot aan de lippen, maar het masker mag nog niet af. Ach ja, ze kunnen nog wel het 1 en ander aan bezittingen laten liquideren.

7 juli 2022 om 17:26

Wat is dan gelogen? Het gaat shit .. hebben eigen assets moeten verkopen om spelers in te schrijven en te kopen. Dus wat is er “gelogen” ?

7 juli 2022 om 17:55

Ik als Madrid fan ben echt verbaasd door de vele reacties hier. Ze volgen het totaal niet joh. Er is een bericht de luch in gegooid over schulden en daar blijft men zich aan vast houden niet wetende dat andere grote clubs als Man U ook enorme schulden hebben en miljoenen verliezen maken, zoals een psg maar daar hoor je ze niet over. En als je dan kijkt dat Laporta de enorme puinhoop van Barto wil opruimen, dat zien ze dan weer niet. En hij is geniepig, ja maar wel de club boven alles ipv Barto die de schuld wurgde door bizarre salarissen uit te delen etc.

En nu worden door de 2 financiele constructies de schulden omgezet in met name lange termijn schulden zodat het net als andere grote clubs kan opereren. Dus gewoon wel spelers aantrekken en inschrijven aangezien laliga daar strenger op let. Maar nee men heeft totaal geen idee joh, alleen maar brabbelen. En is het een puinhoop? Ja zeker maar dat probeert Laporta allemaal aan te pakken maar plus ook een sterke team neer te zetten wat broodnodig is om tot herstel te komen.

7 juli 2022 om 22:26

Volgens mij begrijp je er weinig van. Met het verkopen van de TV rechten heeft Barcelona geen extra salarisruimte gekregen. Die ruimte moet ze creëren door spelers van de hand te doen dan wel aan spelers salaris offers te vragen.

8 juli 2022 om 00:57

@SpeedyAFC
Dat wilt die en andere La Liga lovers niet zien.
Dat salaris ruimte speelde ook parte bij Madrid met Mbappe. Want ze gaan komende tijd met verbouwing best veel omzet mis lopen en zou hij te zwaar op het budget drukken en nagenoeg geen ruimte om een team te bouwen.
Over enkele jaren als Laporta is opgestapt krijgt die voorzitter alles over zich heen.

9 juli 2022 om 22:12

Ook wederom iets waar Barcelona-supporters geen rekenschap mee houden. Er is 1,5 miljard geleend om naar eigen zeggen het stadion te renoveren, maar daarin ga je dus ook veel omzet mislopen.

Waarom willen ze een lange termijn speler als Frankie laten gaan terwijl ze in 2023 Lewa gratis kunnen krijgen, terwijl Auba daar op die positie prima werkt op dit moment en terwijl Ansu Fati daar ook uitstekend uit de voeten kan (lees: veel beter dan de meeste spitsen in La Liga)? Het blijft een raadsel.

7 juli 2022 om 16:58

Laporta moet gewoon absoluut een topspeler binnenhalen en daarmee op de voorgrond treden. Zodat alle negativiteit van afgelopen jaar wat op de achtergrond verdwijnt en men naar buiten kan treden met dat Barcelona nog steeds absolute top is waar iedereen voor wilt spelen. Beschouw het een beetje als het orkest dat aangemaand wordt te blijven spelen terwijl de Titanic zinkt. Ik denk dat er meer duurzame oplossingen zijn om uit dit dal te kruipen. Maar dan moet er wel geduld zijn van aanhang en bestuur. En als Laporta afgelopen week al refereert naar 'sextete' en dergelijke, weet je dat dat ijdele hoop is.

7 juli 2022 om 17:09

Ik snap het ook niet. Ik zou gewoon Dembele alsnog proberen te verlengen. Dan zit je voorin met Dembele, Fati, Depay, Aubameyang en Ferran Torres gewoon goed.
Braithwaite proberen te lozen, wat waarschijnlijk niet lukt. Eventueel uit de jeugd nog een Abdé en die andere jonge speler de kans geven.

Wat een enge club is Barcelona geworden zeg. Wel miljoenen uit willen trekken voor een oude spits, maar lekker dwars blijven liggen bij De Jong. Die moet geld inleveren om het salaris van Lewandowski te kunnen bekostigen?

Zullen ze niet eerst even het salaris van Frenkie afbetalen?

Ene speler na de ander halen, maar geen geld om hun eigen spelers een volledig salaris te betalen.
Dramatisch. Denken ze nu echt dat ze met hun 30+ elftal vol transfervrije spelers succes gaan boeken, misschien met Mourinho maar met een andere trainer echt niet.

In de tekst staat dat Dembele transfervrij is vertrokken. Klopt dit?

Ooow Lewandowski halen met transfergeld en salaris is geen probleem. Maar Frenkiende Jong zijn afgesproken salaris kan niet ???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona krijgt weer een financiële injectie en doet nieuwe inschrijfpoging

Barcelona krijgt opnieuw een financiële injectie van honderd miljoen euro. Dat schrijven diverse Spaanse media. De club heeft besloten om nog een deel van Barça Studios te verkopen en nog maar...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren