Barcelona komt met glashelder statement over toekomst van Frenkie

Donderdag, 7 juli 2022 om 08:56Guy Habets • Laatste update: 09:03

Barcelona is niet van plan om zomaar mee te werken aan een vertrek van Frenkie de Jong. Manchester United wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming van de spelmaker, maar clubpresident Joan Laporta heeft aangegeven dat De Jong alleen verkocht wordt als het echt nodig is.

De geruchten over een transfer van De Jong naar Man United gaan al geruime tijd rond, maar op een persconferentie heeft Laporta afgerekend met die verhalen. "Hij is op dit moment speler van Barcelona en als we het niet nodig hebben, zullen we hem niet gaan verkopen", tekenen verschillende media woensdag op uit de mond van de voorzitter. "Wij willen hem ook niet verkopen. Het is ons bekend dat hij aanbiedingen heeft van andere clubs, maar op dit moment zullen we hem niet gaan verkopen."

Mocht de nood alsnog hoog zijn, dan kan de de voormalig Ajacied op Old Trafford herenigd worden met Erik ten Hag. Het is echter ook nog maar de vraag of De Jong trek heeft in een stap naar de Engelse Premier League, aangezien hij te kennen zou hebben gegeven dat hij het liefst bij Barcelona wil blijven. Man United is bereid om een bedrag van meer dan zestig miljoen euro neer te tellen en de beleidsbepalers van The Mancunians gaven onlangs al aan dat ze alles in het werk stellen om de Nederlander binnen te halen.

Een vertrek van De Jong bij Barcelona is volgens Laporta dan wel niet gewenst, maar zou dus wel de nodige financiële mogelijkheden opleveren. Met Robert Lewandowski hoopt de Catalaanse club een aanvalsleider van formaat binnen te halen en een verkoop van De Jong zou dat een stuk makkelijker kunnen maken. Maandag rondde Barça de komst van Franck Kessié en Andreas Christensen al af en bij die inkomende transfers zal het waarschijnlijk niet gaan blijven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door sirius)

Mooizo. Of gewoon de maximale prijs betalen of Frenkie blijft bij ons. Gewoon op de plaats van busquets zetten, en je hebt één van de beste spelers ter wereld op die positie.Oja, ik geef alvast het startsein om Barcelona te bashen: 3...2...1..: START

6 juli 2022 om 14:13

Hij is geen speler die op de plek van Busquets kan spelen. Speelde bij Ajax altijd in een dubbele zes samen met Schone. Alleen speelt Barcelona met een zes en dat is Busquets.

De beste periode die hij heeft gehad als Barcelona speler is onder Koeman toen hij in een 3-5-2 als een soort libero speelde. Wil je Frenkie in zijn kracht laten spelen moet Xavi veranderen van formatie. Kessie is gemaakt voor de rol waarin Frenkie nu speelt als een soort box to box. Dus als United bereid is flink te betalen zou ik hem als nog verkopen.

6 juli 2022 om 14:19

@el_guaje7 ook onder ten hag zakte Frenkie terug om naast de 2 cv’s te staan in de opbouw en stonden Nico en Nous heel hoog als een soort 3-4-3. Dus ik denk dat je zeker gelijk hebt en dat Ten Hag weer op een vergelijkbare wil spelen bij Man Utd. Het is voor alle partijen gewoon het beste als Frenkie die transfer maakt, als hij op de juiste manier gebruikt wordt dan zal die echt wel weer schitteren.

6 juli 2022 om 14:20

Met Pedri, Kessie en frenkie heb je 3 spelers die een fantastische longinhoud hebben, en dus kunnen rouleren van positie. Met Frenkie dan als vaak het verste terug heb je iemand die verdedigend top is, het spel uitstekend leest, veel snelheid heeft om counters eruit te halen, en iemand die een mannetje meer kan creëren vanuit zijn positie. Ik zou het zeker aandurven.

6 juli 2022 om 14:22

@missinglink als wat je zegt klopt, is Malacia een zeer moeilijk te verklaren aankoop. Daar waar aanvallen nou niet echt z’n sterkste punt is.

6 juli 2022 om 14:26

"hij is geen speler die op de plek van Busquets kan spelen" - Busquets speelt tussen verdediging en middenveld en kan totaal niet verdedigen. De Jong is wellicht aan de bal niet zo sierlijk in de passing, maar verzet veel meer verdedigend werk en brengt andere kwaliteiten mee voor die positie.

Ook snap ik niet waarom men telkens Schone aanhaalt. Die was ontzettend traag en alleen nuttig aan de bal. Die was verdedigend nou ook niet bepaald belangrijk, integendeel. Dat was juist het grote kritiekpunt van Schone. Ook bij Ajax was De Jong de nummer 6 en de verbinding tussen verdediging en middenveld.

Uiteindelijk is het naar mijn mening vooral de vraag wat Xavi wil. Wil je blijven leunen op Busquets die volgende week alweer 34 jaar wordt en z'n 25-jarige 'opvolger' verkopen? Je hoeft namelijk maar relatief kleine aanpassingen te doen om De Jong te doen renderen en je zou met De Jong op 6 en Kessie ervoor ook genoeg verdedigende inbreng genereren. Met Busquets blijft dat wel een groot probleem.

6 juli 2022 om 14:37

Iedereen doet altijd alsof hij 1 van de beste enkele 6’en in de wereld is. Alleen heeft hij nog nooit op vaste basis op een dergelijke plek gespeeld. En om een of andere reden wordt een de Bruyne nooit op een plek gezet waar hij zogenaamd minder presteert. 1 Van de beste enkele 6’en in de wereld wordt niet al door 4 opeenvolgende trainers niet op die plek gezet.

6 juli 2022 om 14:41

Omdat Goat busquets de beste 6 van Barca all time daar speelt

6 juli 2022 om 14:49

Om een of andere reden staat Puyol ook niet meer centraal achterin. En idem met Iniesta op de plek van Pedri.

Busquets is nog steeds echt goed, maar “1 van de beste enkele 6’en ter wereld” speelt hem er echt wel uit.

6 juli 2022 om 15:07

Je begrijpt het gewoon niet lierse. Net als al die trainers bij barca. Frenkie heeft ooit bij ajax zoveel jaar geleden één heel goed seizoen gehad!! Hij is dus gewoon de beste van de wereld.

6 juli 2022 om 15:11

Het probleem is dat Busquets echt letterlijk alleen op 6 kan spelen, Busquets is niet alleen qua status maar ook voetballend te goed voor de bank, waardoor Frenkie moet schuiven van zijn favoriete positie, dus proberen ze deze 2 samen te combineren, wat overigens geen goede samenwerking tot nog toe is

6 juli 2022 om 15:13

@skes14 Het lijkt er op dat jij weinig tot geen voetbal kijkt als je dit zegt. Het laatste aanvallende wapenfeit van Malacia was namelijk de assist op de winnende goal van Weghorst tegen Wales.

6 juli 2022 om 15:22

Ik kan er perfect in komen dat ze ervoor kiezen de jong daar te zetten omdat hij dat beter kan dan Busquets en dus een betere optie is.

Maar dan nog kan je toch niet beweren dat de jong 1 van de beste ter wereld is op de enkele 6? Want hij speelt er amper.

6 juli 2022 om 16:07

De jong is in het begin van zijn barca-periode geprobeerd als enkele 6 zonder busquets en dat ging zo slecht dat ze dat nooit meer deden.

7 juli 2022 om 10:32

Frenkie moet gewoon iets veelzijdiger worden. Het is toch bizar dat een middenvelder van 86 miljoen die wordt gehyped als een van de beste middenvelders ter wereld alleen kan renderen in een of andere dubbele pivot? Dat is hetzelfde als een spits die alleen in een 4-3-3 systeem uit de voeten kan. Dat heb ik echt nog nooit gehoord. Berghuis werd laatst in Oranje opeens controleur gezet wat pas echt iets heel anders is en die speelde een puike partij. Wijnaldum werd onder Koeman misbruikt als nummer 10 en wist toen toch vaak het verschil te maken. Dan kan je mij niet wijs maken dat Frenkie niet in een rol zou moeten kunnen renderen waar er geen mannetje rechts van hem staat

6 juli 2022 om 14:13

Maar dan zit er alsnog een maar achter. Of gewoon de maximale prijs betalen, of Frenkie blijft bij ons, MAAR dan moet hij wel een groot deel van zijn salaris inleveren.

6 juli 2022 om 15:41

Ja dat laatste vergeten ze hier er even bij te vermelden. Ik vind het wel tof dat vanuit Frankie zelf totaal geen slecht woord komt. Die wil in principe gewoon blijven. Zou denk ik zelfs nog salaris inleveren om te blijven. Maar ook dat is een keer genoeg natuurlijk

6 juli 2022 om 15:57

Wat mij betreft doet hij een Bale'tje. Voor zijn carriere natuurlijk funest, maar wat gun ik het Barca. Er is een contract, dus dan moet je gewoon betalen.

6 juli 2022 om 17:36

Frenkie heeft het er vast voor over om zijn carrière te vergooien om jou een plezier te doen rochus

6 juli 2022 om 14:31

Neem aan dat je de berichtgeving afgelopen week gevolgd hebt? Leg dan eens uit hoe het zit, Barcelona wil Frenkie niet verkopen alleen tegen de absolute hoofdprijs willen ze hem eventueel laten gaan.

Waarom klaagt Barcelona dan openlijk over het salaris dat Frenkie verdient? Als een speler zo belangrijk voor je is dat hij absoluut niet mag vertrekken, dan hoor je toch ook niet te klagen over zijn salaris?

6 juli 2022 om 15:29

Barca klaagt helemaal niet. Ze vragen alleen aan hem om een salaris verlaging te accepteren, zodat er versterkingen kunnen worden gehaald... Oftwel, meer kans op succes met Barca. Er word geen pistool tegen het hoofd van Frenkie gezet dat hij MOET verlagen.. Ze geven hem de optie.

6 juli 2022 om 15:43

Nee ze geven dat pistool aan de fans en kijken dan zelf verontwaardigd. “Tja, wij willen wel toppers halen, maar het is de schuld van umtiti, brainwash en de jong dat we ze niet kunnen betalen. Wat vinden jullie daarvan fans?

6 juli 2022 om 16:02

Nee, die fantasie verhalen maken mensen zoals jij er zelf van.

Er is toch allang aangeven dat het vorige bestuur er een grote puinzooi heeft van gemaakt waar ze nu mee bezig zijn het op te ruimen? Er zullen inderdaad bepaalde salarissen omlaag moeten om de financiële huishouding weer in orde te krijgen, dat is juist prima?

6 juli 2022 om 16:07

Vorige bestuur heeft spelers 'gelokt' met grote salarissen die anders niet zouden zijn gekomen. Het is waar je het nu mee moet doen. Snap best dat je moet reduceren. Door inderdaad te vragen om salaris in te leveren of spelers te verkopen.

Dan kan je aan de andere kant niet een record aan spelers aantrekken voor salarissen die je in de eerste instantie al niet kon betalen. Dat is zo mogelijk nog slechter beleid.

6 juli 2022 om 16:31

Elke speler die nu word aangetrokken is voor een stuk minder salaris dan vroeger en elke transfer word gewoon gekeurd. Dus praat geen onzin, alles wat er nu word gedaan is verantwoord en binnen de perken. Anders waren namen als lewa en rapinha allang binnen geweest...

6 juli 2022 om 16:55

Elke speler die word aangetrokken is voor een stuk minder salaris dan vroeger, maar is alsnog voor meer dan je kan betalen. Man dat is als zeggen dat je geen Ferrari gaat kopen om een audi goed te praten. Met een Fiat budget.

Als je nou de laatste transfers bekijkt (al neem je de winterstop erbij mee) hebben ze ruimte op het budget voor 20. Halen ze spelers binnen voor 30. En vragen ze reductie aan de rest voor 10. Dat is geen incident meer, dat gebeurd nu keer op keer. Afgelopen winter heb je verdorie spelers gecontracteerd die bijna niet konden worden ingeschreven (zonder verlaging door oa Pique), omdat de er geen ruimte was. Een Lewa is een topnaam, maar blijkbaar niet haalbaar. En toch beweegt men hemel en aarde om het te regelen. Hou het dan even met wat je wel hebt: of zoek in een lager segment.

6 juli 2022 om 17:44

Dus als die niks wil inleveren moet Barca verkopen, dan betaald man utd sowieso niet de hoofdprijs, want Barca moet van hem af. Dit speelt Laporta echt goed zeg.

6 juli 2022 om 23:51

Vatros

Er is volgens mij maar 1 reden waarom überhaupt openbaar zou worden gemaakt dat Barcelona wil dat De Jong salaris inlevert. En dat is druk op hem zetten via de publieke opinie. Waarom brengen ze het anders naar buiten? Als het een optie is, en je wil het netjes spelen, dan hou je dat binnenskamers.

7 juli 2022 om 10:33

@westend wat een raar verhaal maak jij ervan zeg.. alsof de fans niet snappen dat de bestuurders verantwoordelijk zijn. Ik heb nog geen enkele barca fan horen zeggen dat de Jong zijn salaris MOET inleveren. Of als hij dat niet zou doen dat alle slechte prestaties zijn schuld zullen zijn. Je hebt een grote fantasie maar volgens mij ben je geen Barca fan, dus waarom spreek je wel namens de fans?

7 juli 2022 om 18:47

Nou ben je wel een beetje de naïeve fan hoor. Er is maar 1 reden waarom laporte dit (en al die andere zaken zoals de transfer van lewandowski, hommeles Umtiti of Franse buitenspeler of zelfs de afkoopsom van Koeman die wilde hebben waar hij recht op had) allemaal lekt: en dat is om de buitenwacht (dus fans) tegen ze te keren zodat ze druk kunnen uitoefenen. Want via de (contractuele) normale routes heeft hij geen poot om op te staan. Als die man een legitieme “nee” hoort, probeert ie het wel via de achterdeur

6 juli 2022 om 14:39

Als Laporta zegt dat je niet verkocht mag worden, dan ben je al verkocht

6 juli 2022 om 16:32

Glashelder statement, wat een grap. Hij blijft, tenzij......
En wanneer is de nood het hoogst? Als de aanbieding goed genoeg is. Wat een dropl.l. is die Laporta toch ook, altijd maar mooi weer spelen voor de buitenwacht maar ondertussen als een slang bezig. Brrr.

6 juli 2022 om 17:47

Waarom zijn United en Barca eruit aan de transfersom. Alleen de bonussen moeten nog goed besproken worden.
Barca kwam zelf naar United dat die voor een goede prijs gehaald kon worden.

Aangezien dit verhaal over dit artikel al oud nieuws is. Ben ik er meer van overtuigd dat Laporte zich in goed daglicht wilt zetten tegen over de fans. Kijk eens wat wij willen. Maar die en die speler willen ons niet helpen door salaris innte leveren. Frenkie heeft al salaris in geleverd. Met een constructie dat die nu meer zou gaan krijgen. Barca willen hem maar al te graag verkopen

7 juli 2022 om 10:35

Hoe weet jij dat Barca hem zelf heeft aangeboden bij United? Graag bewijs leveren hiervoor volgens mij verzin je dit gewoon! Lijkt me veel logischer dat ETH de interesse bij bestuur United kenbaar heeft gemaakt en niet andersom vanuit Barca

7 juli 2022 om 09:19

Maar dan ook niet zeuren over het salaris, en de volledige 18 mln op jaarbasis aftikken.

Net zoals bij het vertrek van Messi, proberen ze nu de schuld bij de speler neer te leggen als hij vertrekt.

6 juli 2022 om 14:49

Alleen werd dat bij Messi helemaal niet gedaan.

Serieus, hoe velen hier hun basisschool hebben af weten te ronden is mij een raadsel.

6 juli 2022 om 14:52

Ik weet te weinig over de hele Messi situatie om hier inhoudelijk op te reageren, maar moest wel hard lachen om je laatste zin, dankjewel daarvoor!

6 juli 2022 om 15:08

Pfff, ik kan mij oprecht vinden in je laatste zin. Ik ben het hier en daar niet eens met wat Barca doet en hoe ze te werk gaan, maar elke Barca topic is alleen maar herhaling van negativiteit i.p.v. inhoud.

6 juli 2022 om 15:09

@Almogaver Ik citeer Messi’s uitspraak over Laporta, vertaald in het Nederlands: “ Zijn woorden hebben mij pijn gedaan, dat verdien ik niet”. Het ging om een uitspraak van Laporta waarin hij zei dat hij had gehoopt dat Messi gratis voor Barcelona zou spelen en nog vele andere uitspraken van hem. Snap dat je het wil opnemen voor de persoon op jouw profielfoto, maar het is een hypocriet, vind ik.

6 juli 2022 om 15:42

Maar wat bereik je er nou mee om binnen 1 week, 2 keer zo duidelijk uit te spreken dat je De Jong niet gaat verkopen als je hem over 2 weken wél gaat verkopen? Dan maakt Laporta zich best belachelijk. En dat weet hij zelf ook. Daar is hij te slim voor. Messi was een ander verhaal waar er echt deze hele zomer geloof was dat hij zou kunnen verlengen. Door LaLiga regels kon het niet.

6 juli 2022 om 15:44

Het is niet hypocriet van mijn kant uit, het is gewoon volledig onjuist van jouw kant.

Laporta wees inderdaad met zijn vinger naar iemand anders, maar dat was naar Tebas met zijn regels. Niet naar Messi. Dat heeft Messi destijds niet begrepen/maar half gehoord. In hoeverre zo'n uitspraak verstandig was of niet, staat daar los van.

6 juli 2022 om 15:46

Hou op man. Messi is er keihard uitgetrapt, net zoals Suarez en net zoals Frenkie nu. Over de zogenaamde geldproblemen wist Laporta, vorig jaar al dat er flinke geldinjecties zouden komen. Hoe sommige mensen niet verder kunnen kijken dan wat er gezegd wordt, is mij een raadsel.

6 juli 2022 om 16:05

Messi is er gewoon uitgetrapt inderdaad door Laporta. Ze hadden hem gewoon gedurende het seizoen kunnen verlengen in plaats van wachten tot z'n contract afliep. Maar Laporta wou hem gewoon niet. Had hij ook gewoon direct kunnen zeggen. Want hij wist duidelijk hoe de financiële situatie en ook de regels eromheen waren.

6 juli 2022 om 16:07

@Almogaver Ik heb jou nooit uitgemaakt als een hypocriet. Ik ben niet iemand die in een discussie de ander beledigd, in tegenstelling tot jou.

Als messi aangeeft dat hij zich zo voelt, wie ben jij dan om te zeggen dat hij het verkeerd heeft begrepen?
Verder denk ik dat deze discussie niet veel gaat opleveren dus hou ik het hierbij.

6 juli 2022 om 16:08

Frenkie moet maar salaris inleveren terwijl hij nog nooit volledig is uitbetaald sinds hij bij Barca zit.. en ondertussen krijgen Christensen en Kessie een mooi salaris en zijn ze al persoonlijk rond met Lewandowski volgens vele journalisten..

6 juli 2022 om 16:45

Dat stuk verkeerd gelezen, mijn fout.

Maar wie ik ben om te zeggen dat hij het verkeerd heeft begrepen? Simpel, een van de vele mensen die de uitleg van Laporta hebben gehoord. Met zijn vinger wees hij naar Tebas. Als Messi zich van dát stuk iets aantrekt, heeft ie dat toch echt verkeerd begrepen.

Lijkt me niet moeilijk.

6 juli 2022 om 16:47

Hoe een Barcaboy zo gigantisch de plank mis kan slaan is anders ook wel mooi. Er waren nog helemaal geen geldinjecties bekend. Niet in de laatste plaats omdat de socis daarover gaan en er gestemd moest worden. En daarover werd pas halverwege het seizoen over gestemd, gezien op dat moment ook pas duidelijk werd wat de mogelijkheden waren.

Groetjes.

6 juli 2022 om 17:49

meneerja zou dat heel misschien iets te maken kunnen hebben met onderhandelingsposities?

Niks nieuws dit, die willen hem gewoon verkopen natuurlijk. Als het echt nodig is zegt Laporta. Mooi verhaal, iedereen weet dat het nodig is. Wat ik wel vreemd vind is dat dit soort uitspraken nu door hem worden gedaan terwijl al enige tijd gepredikt wordt (Ook door Fabrizio Romano) dat de clubs er samen al uit zijn wat betreft de uiteindelijke transfersom (60 miljoen 20 miljoen add-ons), en dat het enkel gaat om de regeling van die 20 miljoen add-ons.

6 juli 2022 om 15:06

dit doet Laporta natuurlijk om zijn transferwaarde zo hoog mogelijk te houden, als ie zegt dat frenkie weg mag kan united lekker heel laag gaan zitten ipv de hoofdprijs betalen. gewoon stukje psychologische onderhandelen.

6 juli 2022 om 15:49

De clubs waren volgens de berichten destijds uit over de vaste transfersom (65 miljoen), maar steggelden nog over de bonussen. Frenkie is echter nog steeds niet verkocht en Laporta weet dat United sowieso 65 wil betalen, dus hij probeert de prijs nog even wat op te drijven.

"laporta heeft aangegeven dat De Jong alleen verkocht wordt als het echt nodig is." Open de internet bankieren app en je zult zien dat het echt nodig is.

Glashelder? Ik lees alleen maar twijfeltaal. ‘Op dit moment’ ‘zolang het niet nodig is’. Zoals ik het lees willen ze Frenkie maar al te graag lozen, zolang er maar flink geboden wordt.

6 juli 2022 om 14:32

Precies dit dus. Echt exact het tegenovergestelde van glashelder. Compleet inaccuraat.

#FreeFrenkie. Hopelijk kan hij spoedig uit de slangenkuil vertrekken.

6 juli 2022 om 15:01

#freeus!!!

Man we gaan weer elke dag meerdere FdJ topics krijgen. Fenkiezone....

"hopelijk kan hij spoedig uit de slangenkuil vertrekken."

Bijna iedere topclub kan een slangenkuil zijn. Ook hier in NL. Als ik denk bij mijn club, hoe Adriaanse spelers pestte door in kleedkamer 2 te plaatsen en onnodige rondjes op en neer in stadion. Alleen om van spelers af te komen.

Ook jouw club zal zulke situaties gehad hebben.

Als Frenk niet presteert bij Man U en Erik wordt ontslagen. Dan kans ook aanwezig dat hij overbodig is. Is het een dure kracht, gaan zij ook alles aan doen om hem weg te krijgen.

7 juli 2022 om 09:08

Maar echt he.. Ik word nu al misselijk als ik zie hoeveel artikelen ze blijven recyclen. Dan wordt er 1 zin toegevoegd en wordt het als nieuw artikel neergezet. Ik las laatst dat VZ bezig het platform te verbeteren, gebruiksvriendelijker te maken. Daar ben ik helemaal voor, maar als de inhoud niet mee verbetert heb je er precies niks aan.

Tja, dat is natuurlijk om de prijs omhoog te schroeven. Het zou dom zijn om te zeggen dat hij weg mag.

6 juli 2022 om 14:29

Dat is het 'm ook. Gewoon een manier om met woorden te verbloemen dat je geen onderhandelingspositie hebt. Alleen al vanwege het salaris willen ze hem maar wat graag lozen, laat staan het feit dat hij ook nog flink wat waarde vertegenwoordigt en Barcelona nog steeds dringend geld nodig heeft (al lijken ze bijna alles weer in die selectie te pompen).

6 juli 2022 om 15:03

Ze zullen hem wel moeten verkopen, ze willen een nieuwe salarisschaal, maar Frenkie gaat niet minderen en groot gelijk heeft ie, heeft niet eens 50 a 60% van z'n salaris gekregen in de afgelopen jaren, asociale club wordt het, ik vond Barca echt fantastisch maar deze Laporta is een dorpsgek die daar niet in die positie hoort te staan

7 juli 2022 om 09:11

Ze hebben wel degelijk een onderhandeingspositie, United heeft nul verdedigende middenvelders, een grote zak geld, en een trainer die Frenkie wil hebben. Dat is een super onderhandelingspositie.

6 juli 2022 om 16:27

Precies dit, ze willen hem dolgraag lozen maar het maximale eruit slepen in de onderhandelingen.

Als 1 iemand niet serieus te nemen is, is het Laporta wel. Ben bang dat Frenkie vertrekt, al hoop ik van niet. Zet hem neer op 6 en je hebt een top speler voor komende 10jaar, alleen houd eke trainer vast aan Bussie op 6 helaas. Als Frenkie weg gaat hoop ik wel dat hij naar een team gaat waar die ze spel kan spelen en toppers om zich heen heeft. Alleen City Liverpool Bayern en Psg zie ik hem op 6 zetten

Hopelijk blikft frankie en maakt hij door middel van zijn salaris enzo het die in en in rotte club van binnenuit finacieel (verder)kapot.

Net zolang totdat ze een keer een realistisch beleid gaan voeren.

Dus eerst willen ze van een speler af en sturen ze Jan en alle man op pad om een plek voor hem te vinden, Manchester United is geïnteresseerd en probeert hem over te nemen voor een appel en een ei, Barcelona komt er nu achter dat ze het geld minder nodig hebben dan verwacht en doen nu alsof ze hem helemaal niet kwijt willen! Wat een rare club is dat toch..Ik las bij The Athletic dat Bayern Munchen gecommuniceerd heeft naar Barcelona dat ze alleen tot een deal kunnen komen voor Lewandowski als Barca meteen alles overmaakt, ze willen geen bonussen of toekomstige vergoedingen afspreken omdat ze denken dat Barcelona over 2 jaar niet meer zal bestaan.. Als dit waar is dan is dat serieuze shade van Bayern’s kant!

6 juli 2022 om 14:29

Nee dat zie je verkeerd.

Bij barca willen ze nu alleen doen voorkomen also ze geen zwakke onderhandelings positie hebben en doen alsof frienkie de boeman is mocht die weggaan.

Allemaal vieze spelletje daar in catalonië

6 juli 2022 om 14:34

Het komt weinig sympathiek over inderdaad..

6 juli 2022 om 14:36

De grap is ook dat veel Barca fans trappen in populist Laporta's vieze trucjes

6 juli 2022 om 14:38

En zo trappen al die Real fans in de geintjes van Perez.. Leiderverheerlijking op een schaal waar ze in Cuba hun petje voor afnemen..

6 juli 2022 om 14:31

Dat zal ongetwijfeld met die injectie te maken hebben die ze kregen door 10 procent van hun TV geld af te staan voor de komende 25 jaar. Echter mag ik hopen dat clubs niet dom zijn en beseffen dat Barcelona nog jaren geld nodig zal hebben. Zeker als ze al hun inkomende kapitaal gelijk weer in de selectie pompen.

6 juli 2022 om 14:35

Dat denk ik ook. Iedereen weet dat ze die kapitaalinjectie gehad hebben en dus kunnen ze faken dat het niet nodig is. Bayern Muchen schijnt alleen nog maar met ze te willen dealen als de centen meteen op de rekening verschijnen omdat ze er vanuit gaan dat Barca over 2 jaar niet meer zal bestaan.

6 juli 2022 om 14:50

Als dat waar is, is dat vanuit Bayern ook wel een manier om de eigen positie sterker te maken. Ik denk dat ze bij Bayern ook wel weten dat er altijd ergens een multimiljardair is die de club dan overneemt.

Wel krijg ik steeds meer de indruk dat die Laporta zich enkel bekommert om zijn periode bij de club. Alle acties die ze namelijk hebben ondernomen om kosten te verlagen, waren nodig om aan de restricties vanuit Laliga te voldoen en zelfs daarin proberen ze elk stukje kapitaal eruit te persen. Zo erg zelfs dat het nu zelfs delen van de club en toekomstige omzet verkoopt en verdampt voor acute kapitaal.

Op het moment dat clubs zich inlaten met investeringsmaatschappijen en delen van de club verkopen, zou je je als supporter ernstige zorgen moeten maken maar om de 1 of andere reden hebben veel van die supporters boter op hun hoofd. Dat vind ik merkwaardig, aangezien de cijfers op tafel liggen.

6 juli 2022 om 15:18

@sirius Ik denk ook dat het deels te maken heeft met de status van Laporta, maar daarnaast ook het willen behouden (of herwinnen) van de status van een topclub met alle sportieve en financiële buffs die dat heeft. Denk aan sponsors, toeristen (belangrijk voor een club als Barca), en topspelers die het waard vinden om bij Barca te spelen.

6 juli 2022 om 14:48

Dat lijkt mij onzin. Bayern is over het algemeen goed ingelicht en hebben kennis van zaken. Denken dat Barca over 2 jaar niet meer bestaat is het meest onnozole wat je kan denken. Dan heb je helemaal geen onderzoek gedaan naar de positie van de club op sportief, financieel en maatschappelijk vlak. Barca is daarnaast niet op zoek geweest naar een verkoper, United heeft zich gemeld onder andere vanwege Ten Hag. Ze willen eerder zijn contract gewoon wijzigen, want Frenkie is gewoon een van de spelers die de afgelopen jaren gewoon het meeste heeft bijgedragen qua minuten. Gezien je comments is het duidelijk dat Laporta rent-free in je hoofd woont lol.

6 juli 2022 om 14:57

De positie van de club an sich is natuurlijk gewoon erbarmelijk. Er is niet meer zo heel veel nodig om de club in een faillissement te storten en dat is erg knap als het zo'n bolwerk betreft. Bovendien zegt de maatschappelijke functie niets, aangezien Spanje min of meer onder curatele staat bij de ECB. Vanuit de overheid en z'n instanties hoef je dus werkelijk niets te verwachten betreft Barcelona. Als Europa de geldkraan dichtdraait, is Spanje binnen 20 jaar wederom failliet. Niet voor niets moesten ze in zee met een Amerikaanse bank. De Spaanse banken mogen geen mazzeldealtjes meer sluiten en ze moeten aan strenge voorwaarden voldoen.

De reden waarom een faillissement onwaarschijnlijk is, is omdat er altijd wel ergens een multimiljardair rondloopt die de club zou gaan kopen, al zitten daar door de hoogte van de schuld en bijbehorende rente flinke haken en ogen aan. Een opsomming: De sportieve toekomst van Barcelona is afhankelijk van het financiele aspect en de beleidvoering, het financiele aspect is momenteel erbarmelijk, de maatschappelijke rol is irrelevant met betrekking tot een eventueel faillissement. Er zal hoe dan ook flink afgelost moeten gaan worden en daar lijken ze bij Barcelona nog niet aan te willen.

6 juli 2022 om 15:15

Ik ben het eens met wat je zegt en het klopt ook gewoon, maar dat ze niet meer zouden bestaan is de grootste onzin. Daar ging het mij namelijk om. De club en zijn positie is daar gewoon te groot voor, het is geen Nottingham Forest die ineens in vergetelheid verdwijnen, bij wijze van. Ze zijn al begonnen met het aflossen van oude, minder aantrekkelijke leningen voor leningen met betere voorwaarden. Als het goed is, zullen zij een deel van het geld van deze zomer dan ook gebruiken om delen af te lossen. Mocht het allemaal niet gaan zoals het moet richting een financieel gezonde staat, dan zal er altijd wel een investeerder zijn die de club wilt overnemen ergens later in het traject. Dat is al zo bij de meeste andere clubs, dat is ook een verschil dat men vaak over het hoofd ziet.

9 juli 2022 om 22:04

Deels mee eens, maar ik doelde op Barcelona in deze hoedanigheid. Er is altijd wel een miljardair die zo'n club over wil nemen. Echter doen ze niets bijzonders. Het is allemaal vreselijk doorzichtig, want ze hebben in weze gewoon leningen geherstructureerd onder het mum van ontwikkeling.

Mensen zien niets over het hoofd, maar met name door supporters word er veel te lacherig over kritiek gedaan. De optelsom: Een schuld van 1,1-1,3 miljard waar ongetwijfeld de lening van 600 miljoen bij zit, een lening van 1,5 miljard, gigantische ristricties en het feit dat de club honderden miljoenen verdampt met slechts 10 procent van TV gelden voor de komende 25 jaar. Daarnaast gaat het 49 procent van z'n licentie- en marketingtak verkopen, waar het rendementsverlies ook ongetwijfeld honderden miljoenen gaat zijn. Als dat niet schreeuwt dat het water je tot aan de lippen staat, dan weet ik het ook niet meer.

Daarom denk ik ook dat Barcelona binnen 5 jaar een eigenaar heeft. Met dit beleid gaan ze namelijk geen schulden wegwerken. Ze zijn aan het leven met die schulden en proppen elke cent nog in het transferpotje. Niet ten faveure van de club, maar de positie van Laporta zolang meneer de voorzitter is. Die socio's en de supporters eten z'n woorden als zoete koek, terwijl een beetje rationaliteit al doet inzien dat dit beleid wellicht gunstig is voor de korte termijn, maar killing voor de (middel)lange termijn. Die gaan waarschijnlijk gewoon overgenomen worden in de komende jaren.

A joh. Geld zat in Barcelona! Miljoenencontract hier, miljoenencontract daar, Lewandowski hier, dan is Frenkie verkopen vast geen noodzaak gezien de financiële mogelijkheden.

Als Laporta elke dag zegt dat je niet weg mag, weet je dat je moet wieberen.

Frenkie, de speler die helaas nooit op de juiste positie zal spelen volgens velen. Snik snik.

Als je hem niet wil verkopen ga je ook niet in onderhandeling met andere clubs
Als je hem wil behouden, dan behoud je hem gewoon onder dezelfde voorwaarde en ga je niet zeggen dat hij salaris moet inleveren.

Daarnaast heeft De Jong volgens mij een loyaliteits bonus, dus zou wel beetje dom zijn om publiekelijk aan te geven hem kwijt te willen en hiermee nog meer geld uit te moeten geven aan De Jong.

Die laporta kan je totaal niet serieus nemen waar is messi nu zei dat die ook zou blijven zou mij niks vebazen dat die volgend jaar gewoon in een rood shirt loopt 🤣🤣😂😂

Barca moet haast wel van Frenkie af willen. Deze jongen gaat 20 miljoen per jaar krijgen vanwege de constructie die hij heeft gekregen. En echt onuitwisbaar is hij nooit geweest. Het beste is om hem te verkopen, zodat ze niet met dat enorme salaris zitten. Zijn waarde gaat niet stijgen en zijn salaris wordt des te hoger.

Maar ze willen natuurlijk wel de hoofdprijs hebben. Als United meteen 85 biedt ipv 65+bonus, dan denk ik dat ze wel akkoord gaan.

6 juli 2022 om 17:24

Dat hete hangijzer dat salaris heet in de financiele situatie waar Barca in zit, daar heeft United natuurlijk ook zicht op. Die kunnen ook zeggen 'take it or leave it', en dan zit Barca weer met het probleem.

7 juli 2022 om 09:13

Dan zit United met een groter probleem; niet 1 verdedigende middenvelders in de selectie.

7 juli 2022 om 11:46

Frenkie is niet de enige verdedigende middenvelder op aarde natuurlijk. Dan schakel je als United zijnde over naar de volgende. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Je moet je als kopende club ook niet gek laten maken natuurlijk. Kimmich, Veratti, Casimero of zelfs Alvarez/ Martinez (ik vergeet altijd wie de middenvelder is en wie de verdediger) of Sangare PSV. Natuurlijk heeft Frenkie de voorkeur, maar niet ten koste van alles. Barca heeft de noodzaak om hem te verkopen uiteindelijk ook.

Net zo glashelder als de sloot inm'n achtertuin. Liever niet, tenzij....

Ze moeten ook niet van Frenkie af. Gewoon een middenveld neerzetten van Frenkie - Kessie - Pedri. DAn heb je nog Busquets die ja kan wisselen voor Frenkie en Gavi & Nico die je kan ruilen voor één van die andere 2.

Barca moet eens af zien te komen van Umtiti, Lenglet, Braithwaite, Neto, Pjanic. Die laatste zag ik zelfs op de foto's voorbij komen, mijn god.

Die Laporta is werkelijk onnavolgbaar. Het ene moment roept hij over een salarisverlaging voor de Jong, het andere moment mag hij niet weg. Lijkt mij niet bevorderlijk voor de verstandhoudingen. En dan, gaat hij een middenvelder die nog in de kracht van zijn leven als voetballer moet komen inruilen voor een veteraan waar hij nog twee a drie jaar lol van heeft maar waar hij nu nog 60 miljoen plus een groot salaris voor moet aftikken. Batommeu deed idioot, zijn opvolger is geen haar beter.

Lierporta is weer bezig. Verschillende United bronnen geven aan dat Barça hem wil verkopen maar openbaar dat ontkennen. United moet deze spelletjes stoppen en een deadline stellen. Beter zelf ,laat Frenkie maar liggen en Barça de 18 mil per jaar ophoesten want ze bluffen te hard nu dat zij geld hebben.

Zolang Busquet zijn goddelijke status bij Barcelona blijft behouden is er voor zijn favoriete stek geen toekomst voor Frenkie. Ik zeg...., wegwezen.

Barca moet wel een beetje oppassen op welke manier ze zich willen neerzetten. Ook deze houding (je hoort vanuit United of vanuit De Jong namelijk vrij weinig) kweekt niet veel goodwill. Ook alle salarisverlagingen zal toch op den duur een belemmering worden voor nieuwe spelers “want ze gaan toch een reductie vragen”.

Een glashelder statement is: hij wordt niet verkocht, punt. Hier wordt gezegd: hij gaat niet weg, behalve dan als hij weg gaat. En Frenkie zegt dat hij wil blijven. Dat zijn gewoon de standaard statements in de pers die gemaakt worden om de onderhandelingspositie van club en speler sterker te maken. En dat betekent dus maar een ding: er wordt momenteel onderhandeld.

Mooi de prijs opdrijven omdat United nu wil handelen en Barca wil uitstellen

6 juli 2022 om 17:18

Die taktiek is al ouder dan Rome zelf. Kan me niet voorstellen dat een kopende club zich door zulke uitspraken uit de tent laat lokken.

Het komt er enkel op aan dat Frankie akkoord gaat met een loonsverlaging.... Barça kan het contract niet aan en tracht dit door allerlei prietpraat van preses Laporte te verbergen....spelers gek maken
met een gigantisch contract en twee jaar later blijkt dat de financiën diep in het rood staan .....Barça zou in Nederland al lang in falling zijn !

Frenkie moet toch gigantisch veel salaris inleveren om te blijven? Als hij wel naar man utd wilt, dan levert die niks in en moet Barca wel. Dan heeft man utd ook nog eens meer macht in de onderhandelingen, omdat ze van Frenkie afmoeten. Laporta brengt zo zijn club mooi in een slechte positie. Als ik man utd was lekker afwachten.

7 juli 2022 om 13:59

Frenkie is best wel bereid om wat water bij de wijn te doen maar er moet wel iets tegenover staan. Zowel onder Koeman als onder Xavi is de positie van Buquets onaantastbaar terwijl hij links en rechts voorbij gelopen wordt, bv Bayern liet geen spaan heel van Barcelona.

Soms heb ik zo’n medelijden met Laporta, dan stap in als president van de Club.enige wat je doet zijn je voorganger rotzooi opruimen.

Wordt of in de laatste week vd deadline verkocht afhankelijk van Lewan, Rafinha en wellicht iemand anders. Mocht dat niet lukken dan blijft die. Benieuwd of Man voor die tijd doorschakelt of dit afwacht. De supporters eisen meer transfers die het elftal echt verder gaan brengen.

Barcelona kan hem helemaal niet meer betalen!! Ze hebben zo’n achterlijke constructie verzonnen dat ze nu de komende jaren zijn achterstand in salaris al helemaal niet meer bij kunnen leggen. En zelfs als hij gaat moeten ze nog bij blijven betalen. Barcelona heeft helemaal niets glashard te bepalen.

Snap de vergelijking tussen Kessie en De Jong niet. Kessie is toch gewoon een power-voetballer, hardloper. Terwijl Frenkie alles aan de bal goed doet. Denk dat het voor Xavi tijd wordt om zijn "vriend" Busquets te passeren en Frenkie eindelijk in zijn kracht te gaan gebruiken

Hoeveel statements brengt Barcelona per week over Frenkie uit? En hebben ze daar speciaal iemand voor in dienst genomen? Lijkt me nogal een dagtaak dit. Los van alle statements over Braithwaith, Memphis, Umtitti etc. etc.

Koste wat het kost willen ze hem behouden.

Maar hij moet vervolgens 50% van zijn salaris inleveren dat is 7 miljoen.

Hij krijgt nog aardig wat centen van de afgelopen 2 jaar , klinkt als een gebed zonder einde bij Barcelona.

Typisch Barca weer, ze gaan Frenkie helemaal uitmelken met als gevolg dat Frenkie weer een slechte voorbereiding heeft voor het volgende seizoen. Barca wil alles snel en roept moord in brand als ze hun zin niet krijgen, maar andersom is het gewoon een club die je wil vermijden aan de onderhandelingstafel. Haaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

267 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona verhuurt concurrent van Frenkie de Jong binnen LaLiga

Nico González speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De spelmaker van Barcelona, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren