‘Beroemde’ Xavi Simons heeft één doel voor ogen: ‘Ik ben niet zo van de media’

Woensdag, 6 juli 2022 om 09:08Tom Rofekamp

Xavi Simons heeft een broertje dood aan zijn populariteit op sociale media. De negentienjarige aanwinst van PSV wil zich komend seizoen enkel en alleen bewijzen op het veld en heeft het gevoel dat Nederland 'hem nog niet echt kent', zo zegt hij in gesprek met diverse voetbaljournalisten, onder meer van het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. "Ik ben wel beroemd, maar ik blijf Xavi. Kleine Xavi, die niet anders gaat doen dat hij is."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Xavi Simons zich komend seizoen bewijzen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door sanderk91)
6 juli 2022 om 09:37

Bij het lezen van de titel kreeg ik een matig gevoel. Maar bij het lezen van de rest van het artikel ben ik eigenlijk wel heel erg positief gestemd. Heeft geen sterallures en iemand als Gakpo specifiek benoemen die nooit buiten Nederland heeft gespeeld (maar uiteraard wel verder is in zijn ontwikkeling) vind ik heel positief. En na iets langer nadenken. Die filmpjes van hem als 7 jarige in La Masia heeft hij natuurlijk nooit zelf gepost. Dus misschien heeft hij in het begin wel echt. niet die faam gewild. Als voetballer wordt je tegenwoordig ook gewoon als merk gebruikt, zal niet iedereen relaxed vinden.

6 juli 2022 om 09:58

In Nederland wordt je al snel anders beoordeeld als je wat peroxide in je haar gooit. Dan heb je een slechte mentaliteit of ben je over het paard getild

6 juli 2022 om 10:15

Complete onzin. In Nederland wordt je er wel sneller uitgepikt in verhouding tot andere landen wanneer je een grote mond hebt en je als individu boven de groep lijkt te acteren. Ook niet intelligente praatjes zoals Noa Lang en Depay doen het niet goed, en kinderachtige straataccentjes die men hier soms verkopen als 'natuurlijk en logisch' doen het niet goed. Je kan prima je haar blonderen zonder enig gezeik, en de reden dat niemand daar een woord over zal reppen betreffende Xavi Simons is omdat hij dit ten eerste niet doet en ten tweede omdat het overduidelijk geen domme en asociale jongen is.

6 juli 2022 om 10:27

Dus als Ten Hag met een Twents accent praat dan is hij kinderachtig bezig? Hij kan toch ook gewoon normaal Nederlands praten ipv zo een accent opzetten? Als jij je heel je leven omgeeft met mensen met een bepaalde manier van spreken dan neem je dat vaak onbewust automatisch over. Zo zijn er ook mensen die met een Rotterdams, Amsterdams of Haags accent spreken. Is dat ook allemaal een act dan? Ik heb Memphis ook nooit boven de groep zien acteren. Ik heb het hem wel zien opnemen voor ploeggenoten zoals bv toen met Marcelo bij Ol.Lyon die door zijn eigen publiek werd uitgefloten en gebruikt werd als pispaaltje. Dan laat je juist zien dat je begaan bent met je teamgenoten. Als er nou mensen zijn die zich boven anderen plaatsen zijn het de memsen die zeiken over wat voor kleding iemand aantrekt of die zeiken over wat voor een auto iemand rijdt. Dat wil dus zeggen dat iedereen die niet naar hun eigen standaard leeft niet deugt. Dat vind ik dan weer nare mensen

6 juli 2022 om 10:43

Twents is geen straataccent op basis van stoerdoenerij, en ik heb ook nooit gezegd dat het een 'act' is. Je kan ook heel authentiek een dom persoon zijn. Ik veroordeel tot op een zekere hoogte ook niet een jeugdig en multicultureel vocabulair, maar een passief agressieve of op zijn minst ongepast defensieve houding met gepast jargon wel. Ik denk dat de Depay van 2022 ook veel minder ergernis opwekt omdat hij natuurlijk ook een jaartje ouder is. Ik probeer een door jou vastgesteld vooroordeel te nuanceren. Noussair Mazraoui en Jay Gorter praten niet zoals Jurrien Timber en Daley Blind, en daar heeft werkelijk waar niemand een probleem mee. De focus komt pas na aanleiding van een zeker gedrag.

6 juli 2022 om 10:59

Misschien gebruiken ze dat accent wel heel stoer om te laten zien dat ze boeren zijn en neerkijken op mensen uit de randstad of ze willen zich dmv dat boerenaccentje onderscheiden van de menigte. Wie zal het zeggen? Nou, ik heb weinig van dat gedrag van Memphis gemerkt. Hij zette een keer een hoed op maar wat is daar mis mee? Vroeger droeg je onder een colbert een pantalon en instappers. Tegenwoordig dragen mensen er een spijkerbroek en sneakers onder omdat een of andere modegoeroe het heeft bestempeld als hip, waar je er 10 jaar geleden waarschijnlijk nog om werd uitgelachen om die combinatie. Nu loopt iedereen er zo bij. Wat dat betreft zijn we allemaal net zo simpel als dat we een Memphis en Noa Lang willen bestempelen want we volgen als een stelletje schapen alles wat ons wordt wijs gemaakt

6 juli 2022 om 11:11

@Jackherrer

Echt niemand spreekt straattaal om 'stoer te doen' en mensen tot dom beschouwen door dus bepaald woordgebruik en/of accent, is niet bijster snugger aangezien het werkelijk niks zegt over intellect. Stefan de Vrij(die ik van vroeger ken) sprak gewoon straattaal.

Als we het dus over een 'act' hebben, is het dus dat als hij interviews gaf hij natuurlijk perfect Nederlands sprak.

Anders zou een Jack Herrer hem bevooroordelen op zijn spraak en een toentertijd VWO leerling en WO afgestudeerde dom noemen.

En vind je het echt verrassend dat men een defensieve houding heeft naar meningen als deze? Als ik in hun schoenen stond zou ik niet eens reageren maar 30 seconden van de minuut tijd van een interview gebruiken om keihard te lachen over dit soort opmerkingen.

6 juli 2022 om 11:15

Als ze iemand een accent op zet om stoer te doen, dan veroordeel ik die gene per definitie. Ik denkt dat je een stigma probeert aan te vallen wat niet breed wordt gedeeld onder de samenleving. Memphis werd uitgelachen omdat hij een hoed op had. Als ik een hoed op zet naar werk wordt ik ook uitgelachen. Het is allemaal hartstikke normaal als iemand dusdanig van de norm afwijkt. Ik denk dat we ons punt gemaakt hebben, agree to disagree! Over een ding zijn we het wel eens; we zijn aan het eind van de dag ook een stelletje schapen. Zo simpel als Noa Lang is vrijwel niemand, maar ach haha. I salute you Japie.

6 juli 2022 om 11:24

@Jiraiya sensei: Over het algemeen spreekt men wel straattaal om stoer te doen. Er zijn natuurlijk gradaties, en nogmaals, ik veroordeel niet een jong vocabulair of een natuurlijke taalontwikkeling. Het gaat voornamelijk om de persoon achter het gelul, en dat is in het geval van een Noa Lang dus een clown pur sang. Ik heb verder al aangegeven dat ik niet denk dat het een act is, en als Stefan de Vrij abn praat voor de camera is dat ook niet meer dan normaal. Als iemand op een eloquente en intelligente een groot scala aan modewoorden wenst toe te passen heb ik daar geen enkel probleem mee, maar ik sprak uberhaupt analytisch over de reactie van NL als volk. Ik ben opgegroeid als allochtoon in een multiculturele stad met menig vrienden met sociaal-economische malaise. Ook ik spreek niet zoals Willem Alexander. Anyway, het is goed zo.

6 juli 2022 om 11:37

Jack, hoe kom je er toch bij dat 'straataccentjes' voor de stoerdoenerij zijn? Jouw scheiding tussen zo'n accent en iets als Twents of Amsterdams is volstrekt arbitrair.

6 juli 2022 om 11:43

@JackHerrer Wie weet zou Bill Gates jou ook wel een simpel ventje vinden als je aan hem zou worden voorgesteld. Simpelheid en domheid zijn relatieve begrippen. Je kan jezelf verheven voelen boven een Noa Lang maar ergens anders loopt er wel weer iemand die vijf keer zo intelligent is als jou en die jou simpel vind. Daarom zal ik mensen nooit dom noemen en ik kan alleen maar respect hebben voor memsen die hun eigen ding doen. Een of ander Frank Goofers figuur hoeft mij niet te vertellen wat hip is en wat ik wel of niet moet dragen om erbij te horen. Ik draag wat ik mooi vind. Daar heb ik geen opiniepeiling voor nodig. Mij ga je niet zien in een skinny jeans met te korte pijpen of een knotje in mijn haar, omdat dat toevallig hip is. Verder zal ik niemand veroordelen die er wel zo bij wil lopen. Ik laat iedereen lekker in zijn waarde, want mensen moeten lekker doen waar ze zelf zin in hebben als ze andere mensen er geen schade mee aanrichten. Nu loopt iedereen met een dikke baard. Toen ik nog op school zat werd iemand zwaar uitgelachen omdat hij de enige met een baard was. We zijn dus wel degelijk simpel, want we durven ons zelf niet te zijn. We moeten een bevestiging krijgen of iets hip is, maar durven in Nederland er niet bij te lopen hoe we zelf willen blijkbaar. Je zal maar afwijken van wat ons wordt vporgeschoteld

6 juli 2022 om 11:53

Gozer, dat heeft niks met stoer doen te maken. Die gasten zijn vaak opgegroeid op straat. En in je jeugd ben je nogal beïnvloedbaar door je omgeving dus pas je je spraakgebruik aan aan je directe omgeving. Zo ontwikkelen accenten zich altijd. Ook het Twentse accent. Dat is niet aangeboren. Dat is altijd aangeleerd. En jij ervaart dat misschien als negatief, maar voor Lang en Depay is dat gewoon normaal praten. Waarom erover oordelen?

Overigens spreekt de vrij ook met een heel licht straat accent. Ik kom zelf uit die omgeving en hij heeft nou niet bepaald een puur wit Rijnmonds accent.

6 juli 2022 om 12:53

Ik veroordeel het straataccent maar met mate. Als iemand de tijd heeft genomen om te lezen geef ik meermaals aan dat de nadruk op het gedrag van de persoon ligt en dit vervolgens een vergrootglas legt op alles wat afwijkt. In hoeverre dit wenselijk is oordeel ik niet over, dat doen jullie. Ik geef alleen aan dat het feitelijk gebeurt. Ik ben het met je eens dat je spraakgebruik aan je directe omgeving aanpast. Waarom dan ook niet doorontwikkelen tot een breder en communicatief vaardiger mens? Ik denk dat iemand welke taal dan ook goed of slecht kan spreken. Gramaticaal en stijlvol sterk zijn Depay en Lang beiden niet, en inhoudloos des te meer. Als iemand op dit forum beweert dat Depay en Noa Lang zich niet stoer opstellen, intelligent zijn en ze zonder reden worden bekritiseerd, dan liggen onze denkbeelden ver uit elkaar.

6 juli 2022 om 14:29

Je bent gewoon een pestkop. En nog wat hypocriet ook.

Je zegt eerst dat je niet wordt veroordeeld op basis van het verven van je haar (zoals xavi) maar vervolgens begrijp je het wel dat memphis belachelijk wordt gemaakt omdat hij met een hoed van de norm afwijkt.

Daarnaast ben je erg denigrerend over de intelligentie van memphis en Lang en veroordeel je hun accent (wat je wel degelijk koppelt aan stoerdoenerij: "kinderachtige straataccentjes " )

Hou lekker op met anderen de maat nemen op basis van hun intellect.

6 juli 2022 om 14:51

Ten eerste heeft Xavi zijn haar niet geverfd. Ten tweede geef ik meermaals duidelijk aan dat Depay vanwege zijn gedrag werd aangevallen, is een hoed dragen tijdens een oranje-campagne niet hetzelfde als je haar verfen (depay heeft ook wel is wat geks gedaan, en daar hoorde je niemand over) en tevens is ergens begrip voor hebben niet hetzelfde als er achter staan. Dat gezegd te hebben sta ik inderdaad kritisch tegenover de vorm van communiceren van Depay en Lang, en dat heeft voor 90% te maken met de inhoud. Die vind ik inderdaad van een vreselijk laag niveau maar vooral altijd vijandig of defensief; alsof de wereld zonder reden een probleem met ze heeft. Het is eerder andersom. Ik vind het bijzonder kinderachtige figuren en dat zal onder andere liggen aan hun beperkte denkvermogen. Ten derde neem ik niemand de maat. Ik constateer op basis van mijn perceptie een waardeoordeel wat jou niet bevalt. Ik lach ze niet uit noch ontken ik hun bestaansrecht. Je hebt vrijwel alles verdraaid wat ik heb gezegd, of je hebt het niet begrepen.

6 juli 2022 om 15:39

Dus xavi wisselt natuurlijk tussen blond en bruin haar. Helder.

Je geeft aan dat een hoed opzetten dusdanig afwijkend gedrag is dat het 'normaal' is dat je daarvoor uitgelachen wordt. Dit zeg je zelf he, daar verdraai ik niks aan. Daarmee sta je gewoon achter het uitlachen van iemand op basis van 'afwijkend' gedrag. Alsof het gedrag op je werk de norm is en anderen zich daaraan moeten aanpassen om geaccepteerd te worden. Dit is overigens zo ongeveer de definitie van iemand de maat nemen. Namelijk iemand beoordelen op basis van je eigen normen en waarden.

Je veroordeelt iemand 'per definitie' waarvan je zegt dat ze een accent opzetten. Daarmee impliceer je aan dat dit een bewuste keuze is.

Je uitspraken over straattaal zijn ronduit denigrerend.

Je uitspraken over de intelligentie van Lang en Depay zijn al helemaal beneden alle peil. Wie ben jij om te bepalen wat daarin acceptabel is. Zolang ze geen regels overtreden is er niks aan de hand.

Verder ben ik er wel klaar mee. Ik praat liever niet met een pestkop

6 juli 2022 om 16:08

Iets normaal noemen is niet hetzelde als er achter staan. Nooit gezegd dat iemand 'een accent op zet'. Niks gezegd over welk niveau van intelligentie acceptabel; wat dat ook mag betekenen. Je blijft alles verdraaien, uit verband trekken en je noemt me een pestkop. Alsjeblieft zeg.

Misschien wel het grootste talent met Surinaams bloed na Virgil van Dijk. Ben benieuwd technisch is hij zo begaafd nu nog kijken hoe het met zijn conditie zit

6 juli 2022 om 09:32

Lijkt me echt een prima jongen, zoals hierboven al gezegd, hij zegt in iedergeval verstandige dingen. Hopelijk trekt hij zich inderdaad niks aan van wat op Social Media wordt gezegd en concentreer hij zit volledig op het voetbal.

6 juli 2022 om 09:54

Ik hoop dat Simons het waar kan maken in Nederland, in Frankrijk zag ik een paar leuke dingen maar that's it. Krijg een beetje Kerlon vibes bij deze jongen. Hopelijk heb ik geen gelijk.

Wijze woorden! Goed om te horen dat hij in ieder geval een mentaliteit heeft die goed bij de club past en niet hoog van de toren blaast. De eerste beelden uit het trainingskamp vond ik ook al positief.

Als je niet zo van de social media bent dan post je (waarschijnlijk zijn management) toch ook niet zoveel? Er zijn zat grote namen zowel in als buiten de voetbalwereld die zich daar helemaal niet mee bezig houden en toch succesvol zijn.

Hopelijk kan hij de verwachtingen waarmaken, ben benieuwd wat die jongen nou echt kan.

6 juli 2022 om 09:18

Overal waar geld mee te verdienen is houden mensen zich mee bezig...
Misschien dat zij management op deze manier het merk "xavi simons" aan de man brengt,en met succes zoals blijkt.
Dat deze jongen er zelf niet veel mee doet of omgeeft en gewoon lekker wilt voetballen siert hem alleen maar.

6 juli 2022 om 09:21

Zit denk ik een team achter die dat voor hem doet. Voetballer zijn is eigenlijk een merk zijn en die wil je toch wel promoten

Ik denk dat we hem ongeveer net zo moeten zien als een groot talent uit de eigen jeugd dat vorig jaar als kansen in het eerste kreeg en nu echt moet doorbreken. Het is misschien nog onrealistisch dat hij qua doelpunten en assists brengt wat een top middenvelder in de eredivisie brengt maar wellicht kan die in 2 of 3 seizoenen wel naar dat niveau toegroeien. We gaan het zien, heb echt heel veel zin in het nieuwe eredivisieseizoen met al die grote en nieuwe namen!

Het is samen met Hoever geen jongen waarvoor je de interviews gaat kijken haha. Dacht dat Malen destijds 'erg' was in zijn interviews maar deze twee kunnen er ook wat van 😅 Gelukkig heffen Veerman en Til dat ruimschoots op.

6 juli 2022 om 09:21

Ik vind deze balans heerlijk. Gewoon lekker voetballen en jezelf op het veld bewijzen.

6 juli 2022 om 09:27

Oh ze moeten ook vooral zichzelf blijven hoor, maar valt me gewoon op. In de inside videos van PSV zie je ze wel gewoon losser zijn op het veld met hun teamgenoten dus wie weet hebben ze het niet zo op camera's. Als ik Hoever voor een camera zie zie zitten krijg ik dat idee in ieder geval 😅

6 juli 2022 om 09:39

Moeten ook niet vergeten dat 18-19 echt heel jong is nog. Dat zal met de jaren wel wat beter worden.

6 juli 2022 om 09:22

Je hebt ze er altijd wel tussen zitten die niet zo van de interviews zijn, maar er zijn er ook genoeg die dat wel goed kunnen bij PSV. Vooral Veerman is zo heerlijk in interviews, neemt geen blad voor de mond en zegt waar het op staat. Wat mij betreft gooien ze hem elke week voor de camera.

6 juli 2022 om 09:57

Eens. Veerman is echt top. Die reactie van hem na het incident met die 'pingel' bij Feyenoord uit, laten we het er verder niet over hebben, maar die reactie van hem toen was echt top. Precies zoals wij ons als fans ook voelden toen. Neemt geen blad voor de mond maar blijft toch sympathiek, dat is perfect.

6 juli 2022 om 10:07

Ik vind Veerman persoonlijk ook heel fijn om naar te luisteren, die zou zo een podcast kunnen beginnen haha.

6 juli 2022 om 09:24

Haha, is gewoon een erg rustige gast, net als Hoever. En zo bewegen ze zich ook in de groep. Helemaal prima joh. De 'kaartclub', om het zo maar even te noemen, bestaat uit Veerman, Van Ginkel, De Jong en Til, die zijn wel anders voor de camera ja.

6 juli 2022 om 09:38

Uitzondering is Drommel, die hoort ook bij de 'kaartclub' maar valt meer in de categorie van Hoever (en Simons blijkbaar, heb nog niet gekeken)

6 juli 2022 om 09:45

Moet zeggen dat ik Xavi wel ontwapenend vind (beetje verlegen) en dat het bij Hoever overkomt als desinteresse, maar laat me graag verrassen

6 juli 2022 om 10:01

@Fossen Wat een onzin! Heb zijn interview gezien en dat waren gewoon slimme antwoorden. Omdat hij niet constant grapjes maakt net zoals die non voetballer Til is het gelijk minder? Stuk beter dat hij gewoon inhoudelijk blijft want het werkt alleen maar tegen je.

6 juli 2022 om 10:19

Ik heb het ook niet over de inhoud van zijn antwoorden (al waren die natuurlijk gewoon uit het boekje) maar meer over mimiek, uitstraling, articulatie etc. En dat is prima, niet iedereen hoeft als een clown voor de camera te staan. Maar dat valt mij gewoon op. Het zijn saaiere interviews dan met bijvoorbeeld Veerman of Til. Niet om de grapjes maar omdat daar wat meer uit komt. Ik stel ook niet dat dat erg is he, dus snap niet waarom je zo gepikeerd doet?

6 juli 2022 om 11:09

Dat komt voornamelijk doordat de Nederlandse taal hem niet zo eigen is als bij ons. Als je een interview in het Spaans van hem kijkt ratelt die wel lekker door.

Komt erg verstandig over en zo beleeft het voetbal erg volwassen volgens Ruud. Ontzettend benieuwd naar deze jongen, hij straalt in alles uit er echt voor te willen gaan en komt met wijze woorden. Een jongen die zich ondanks zijn vooruitgesnelde roem heel goed beseft dat hij pas aan het begin van zijn carrière staat. Nu tijd om je waanzinnige potentie te gaan laten zien Xavi!

Ben benieuwd naar hem en naar zijn niveau. Hopelijk laat hij zien wat voor goede voetballer hij is in PSV 1.
Hij komt in ieder geval erg gretig over en lijkt er echt zin in te hebben, dat is al één van de pluspunten. Verder heeft hij ook wel verstandige teksten, maar komt hij (in mijn ogen) niet bijster slim over als ik hem hoor praten. Weet niet wat het precies is bij hem. Heb ook zijn 1e interview bij PSV gezien. Zegt die niks geks ofzo, maar hij komt op mij niet erg slim over.

6 juli 2022 om 09:40

Dat kan idd. Voetbal is wat dat betreft ook wel mooi, het is een mix van allerlei soorten mensen. Daarnaast is hij ook ontzettend jong, ik denk dat velen op die leeftijd nog een beetje ongemakkelijk overkomen (op camera).

6 juli 2022 om 11:52

Eens. Maar ik vind hem niet zo zeer ongemakkelijk, maar in zijn spraak gewoon vrij ''dom'' overkomen ofzo. Weet niet wat het is, kan het moeilijk beschrijven.

6 juli 2022 om 13:29

Je moet niet vergeten Glennn dat deze jongen al sinds zijn 9e geloof ik niet meer in Nederland woont. Het is niet heel vreemd dat gesprekken in het Nederlands daardoor wat stroever verlopen. Als jij vanaf morgen in een internationale omgeving gaat werken waar Engels gesproken wordt zul je ook een tijdje nodig hebben om aan te passen gok ik.

6 juli 2022 om 15:03

Ik heb langere tijd in het buitenland gewoond, maar praat niet zo (gelukkig).
Het is ook niet perse slecht ofzo, maar is meer iets wat ik zelf heb als ik hem ''zie'' spreken tot nu toe. Wellicht veranderd nog wel gaandeweg zijn tijd bij PSV.

6 juli 2022 om 15:08

Denk dat het moment waarop je naar het buitenland verhuisd wel belangrijk is. Als ik nu zou verhuizen zou ik op mijn leeftijd inderdaad ook geen problemen ervaren bij terugkomst.

Helaas is niet te zeggen of een speler succes gaat hebben. Dit is afhankelijk vannzowel de.club, teamgenoten als eigen inzet. Succes is ook niet te koop maar maakt het met de juiste investering wel makkelijker. Laten we voor beide hopen dat het een langdurig succes gaat worden.

Hij heeft er helemaal geen broertje dood aan, dat betekent namelijk dat hij er een hekel aan heeft. Het interesseert hem niet zoveel, das iets heel anders.

6 juli 2022 om 10:06

Hij bedoelt volgens mij dat hij hekel heeft over zijn social media status ten opzichte van zijn voetbalprestaties. Dat men zijn Insta account vergelijkt met die van de club, zegt wel wat over de onderwerpen wat er wordt besproken rondom Xavi.

6 juli 2022 om 13:33

Die uitdrukking werd vorige weer ook al verkeerd gebruikt in de kop van een artikel. Dezelfde redactuer denk ik

6 juli 2022 om 16:53

Ja en toen zei ik er ook wat van, trieste taalnazi die ik ben

7 juli 2022 om 08:23

Gelukkig heb je niet gezien dat ik redacteur verkeerd geschreven heb dan

Dit klinkt in ieder geval veelbelovend. Hij kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij zo een Social media sensatie is geworden en daardoor de verwachtingen zo hoog zijn. Hij is ook nog maar 19 jaar. Er lijkt tenminste een slimme kop op te zitten. Het is te hopen voor het Nederlandse voetbal dat hij zijn potentie gaat waarmaken!

Zou wel fijn zijn als het talent er nu ook eindelijk uitkwam, of beter gezegd: Zou fijn zijn als hij nu ook daadwerkelijk een fatsoenlijke kans kreeg om consistent te laten zien wat hij kan anders wordt het zo'n eeuwig talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 2 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 6 0 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Hij is de grootste verrassing van de Eredivisie’

Valentijn Driessen is zeer gecharmeerd van de prestaties van Xavi Simons. De middenvelder van PSV eiste tegen Go Ahead Eagles (2-5) een hoofdrol voor zich op met twee treffers en een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren