‘Barcelona kijkt met toenemende interesse naar ’goedkope optie‘ bij Ajax’

Dinsdag, 5 juli 2022 om 23:11Mart van Mourik • Laatste update: 11:21

De interesse van Barcelona in Nicolás Tagliafico is toegenomen, zo maakt Sky Sports dinsdagavond bekend. De linksachter wil graag vertrekken bij Ajax, dat naar verluidt een prijskaartje van vijf miljoen euro om de nek van de Argentijn heeft gehangen. In Engeland worden de ontwikkelingen rondom Tagliafico met bovengemiddelde belangstelling gevolgd, daar onder meer Nottingham Forest and Brighton & Hove Albion hebben uitgesproken graag met de 29-jarige back in zee te willen gaan.

Het is niet voor het eerst dat Barcelona belangstelling voor Tagliafico toont. De linkervleugelverdediger was in januari al klaar om naar Barcelona te vertrekken, maar hij kreeg destijds geen toestemming van Ajax. Tagliafico heeft al meermaals aangegeven graag te vertrekken bij Ajax; hij respecteerde tot dusver echter de wens van de Amsterdammers om hem binnenboord te houden. Volgens de Britse berichtgeving zien de Catalanen Tagliafico als een ‘betaalbaardere optie’ dan Marcos Alonso, die eveneens op de radar van Barça staat.

Eerder op de dinsdag meldde Mundo Deportivo dat Alonso een nieuw transferverzoek heeft ingediend bij Chelsea. De linksachter wil volgens de Catalaanse sportkrant graag terugkeren naar Spanje om dichter bij zijn familie te kunnen zijn. Alonso is zelf geïnteresseerd in een dienstverband bij Barcelona, maar door de beperkte investeringsmogelijkheden zou de club liever kiezen voor een goedkopere optie.

De vertrekwens van Tagliafico en zijn vraagprijs zijn inmiddels algemeen bekend in Europa en de back heeft aan buitenlandse interesse zeker geen gebrek. Afgelopen zaterdag meldde het toonaangevende L'Équipe nog dat Peter Bosz de Zuid-Amerikaan graag naar Olympique Lyon zou willen halen. Tagliafico geeft zelf overigens de voorkeur aan het spelen van Champions League-voetbal, waardoor de kans groot is dat Lyon en de eerder genoemde Premier League-clubs afvallen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door vinroo)
5 juli 2022 om 23:48

Barca is de club waar Nico graag naar toe wil gaan.
En voor slechts 5 miljoen zouden ze gek zijn om het niet te doen. Haalt Barca direct een speler met grinta in huis.

Barcelona zou gek zijn om hem voor 5 miljoen te laten lopen. Perfecte linksback voor aanvallende spel daar

5 juli 2022 om 23:20

Iedereen is al jaren gek dat ze Tagliafico niet kopen.

6 juli 2022 om 00:05

Helemaal eens, waarom die jongen nog steeds op een transfer zit te wachten is mij ook een raadsel. Ik zou hem bij PSV ook wel willen zien, waarschijnlijk komt er dan een concurrentie miljoen bij in de transfersom, maar dan nog. En ik weet dat er velen zijn die klagen over zijn fysieke spel, maar ik heb hem bij Ajax uitstekende wedstrijden zien spelen, die is die 5 miljoen meer dan waard.

6 juli 2022 om 07:28

Denk niet dat die voor dat bedrag naar psv toe mag. Zullen geleerd hebben van Vermeer denk ik.

6 juli 2022 om 07:37

@romarky Nico zal natuurlijk nooit naar PSV gaan. Hij wil juist bij Ajax weg omdat hij in een andere competitie de uitdaging aan wil gaan. Vorig jaar in de zomer, toen hij dus nog wel een basisplek had, wilde hij ook vertrekken mits er een goede club voor hem zou komen.

6 juli 2022 om 07:39

Ik vind dat Barca een dergelijke back zelf moet kunnen opleiden.. er moet op La Masia toch wel een speler rondlopen van het niveau van Tagliafico.. onbegrijpelijk dat volgens jullie een bankzitter van Ajax goed genoeg is voor Barca.. al was hij gratis dan zou ik hem nog niet nemen kost alleen maar salaris en loopt jeugd in de weg

6 juli 2022 om 09:01

Pardon? Tagliafico is gewoon ruim voldoende voor CL niveau he... Als je daar 'gewoon' iemand van in rond hebt lopen in La Masia had Barcelona een stuk minder problemen nu!

6 juli 2022 om 12:30

Waarom zit hij dan bij Ajax op de bank als hij zo goed is?

6 juli 2022 om 13:53

Omdat je in 90% van de wedstrijden die Ajax speelt wegkomt met Blind als linksback en die aanvallend meer toevoegt dan Nico.

6 juli 2022 om 20:29

Jeugd waarvan je zelf al eigenlijk zegt dat die er niet is. Dus wie loopt hij dan in de weg volgens jou?

Blijkbaar hebben ze niks op La Masia lopen en zoeken ze daarom naar goede alternatieven. Al is het ter overbrugging tot er wel wat uit de jeugd komt.

Nico is echt een meer dan prima back en had hem graag bij Ajax als basisspeler gezien. Wijndal moet nog maar laten zien dat die het aankan.

5 juli 2022 om 23:21

Valt aan de bal nog echt tegen. Zeker voor het niveau waar Barca naar streeft. Verdedigend is het voor Barca wel lekker een echte bijter op linksback in plaats van mister slappe hap Jordi Alba. Ik zou m lekker laten lopen als Barca en naar een betere linksback zoeken.

6 juli 2022 om 00:01

Ja barca heeft Amper geld, dus dan lijkt nico mij een prima optie voor een paar miljoen. Gewoon een prima back. Geen wereldtopper maar echt wel gewoon prima niveau. Verdedigend in ieder geval 10 keer beter dan alba die exht wel klaar is hoor imo.

6 juli 2022 om 06:11

Valt aan de bal tegen. Whahahahahahahahaha

5 juli 2022 om 23:21

Voetballend is Nico vooral goed vanwege zijn diepgang en felheid. Maar hij heeft niet de opbouwende kwaliteiten van een Blind of de geweldige voorzetten van een Angelino. Ik snap wel dat clubs Tagliafico links hebben laten liggen, zeker toen het bergafwaarts ging na 2020. Als je hoog druk wil zetten en dynamisch wil spelen, blijft het gewoon een toppertje.

5 juli 2022 om 23:44

diepgang en felheid hebben dus juist niets meer voetballend vermogen te maken hahaha.. beiden zijn zonder bal toch?

6 juli 2022 om 00:02

Daarnaast is Nico ook prima aan de bal. Heeft een heerlijke voorzet en kan de bal vanaf de achterlijn perfect terugleggen op de rand 16

6 juli 2022 om 01:36

Kan daarnaast ondanks zijn lengte nog prima koppen

6 juli 2022 om 08:27

Het is een hele goedkope optie, maar het is natuurlijk verre van Europese top op dit moment. Met spelers als Tagliafico is strijden om plek 1 in La Liga onmogelijk.

Als er een iemand is die je als Ajacied een mooie transfer gunt, dan is het Nico wel. Nooit geklaagd, altijd hard gewerkt en zelfs dit seizoen met alle tegenslagen zijn steentje bijgedragen. Ik denk dan al snel aan de belangrijke assist op Antony tegen Feyenoord, de openingstreffer in de kampioenswedstrijd en zijn uitmuntende optredens in het slot van het seizoen. In 18/19 en 19/20 fenomenaal. Als het gaat om linksbacks heb je eigenlijk een tijdperk voor Nico en een tijdperk na Nico. Voor zijn komst, was ik gewend aan Dijks, Boilesen, Sinkgraven en Atouba. Voor mij is Tagliafico dan ook de beste linksback die ik ooit gezien heb bij Ajax. En dat de lat hoog gelegd is, heeft Blind dit seizoen gemerkt. Ik hoop enorm dat dit rond gaat komen. Nico speelt als een fanatieke supporter die voor negentig minuten mag ruiken aan het grote werk. Voor altijd een publiekslieveling, onze nummer 31.

5 juli 2022 om 23:58

Haha ja wat een drama heeft er op linksback rondgelopen zeg. Mijn favoriet blijft Maxwell maar tagliafico staat stevig op plek twee. Geweldige speler en mentaliteit. Een van mijn favoriete spelers van de afgelopen jaren.

6 juli 2022 om 07:39

Die heeft nog achterop mijn shirt gestaan, dat prachtige geel / oranje uitshirt uit 2005 meen ik. Samen met Trabelsi had Ajax toen echt 2 toppers op de back posities.

6 juli 2022 om 00:40

Helemaal eens met je verhaal. Maar vergeet Maxwell niet. Dat was ook een fantastische linksback.

6 juli 2022 om 08:56

de beste die jij gezien hebt, dat kan. Maar absoluut niet de beste ooit, bij Ajax.

6 juli 2022 om 09:42

Dat zeg ik ook zeer zeker niet :-)

6 juli 2022 om 11:42

Vond Maxwell misschien wel beter als Nico. maar moet zeggen dat Nico een bepaalde agressiviteit in de ploeg bracht die we zo erg miste waardoor zijn aanwezigheid meer invloed heeft gehad. Tja en daarvoor moeten we al kijken naar namen als Bogarde en F. de Boer die erg goed waren. Of nog verder terug naar Krol maar dat heb ik ook alleen van horen zeggen dat hij op lb 1 van de beste van zijn tijd was.

Nico is goede aanwinst voor Barcelona. Af en toe maakt hij wel onnodige tackle op verkeerde plek, maar een back up voor 5 miljoen is perfect eigenlijk. Bij Ajax wordt hij sowieso onderschat. Trouwens het vertrek van Overmars gaat Ajax echt wel voelen. Die Levy was letterlijk ieder week de prijs voor bergwijn aan het verhogen, omdat hij al door had, dat hij met onervaren ( amateurs ) aan onderhandeling tafel zat. Uiteindelijk hebben ze nog meer dan de hoofdprijs betaald. Slecht teken voor Ajax voor toekomstige transfers.

5 juli 2022 om 23:33

Levy heeft de onderhandelingen niet gedaan, maar zijn technisch directeur. Daarnaast staat hij al sinds jaar en dag bekend als 1 van de meest veel eisende, irritantste, geduldigste en zwaarste onderhandelaars uit de top van de voetbalwereld. En die eisen geeft hij sowieso mee aan zijn technisch directeur (Patricio oid, toch?). Levy laat zijn spelers niet zo maar gaan. Ik had niet verwacht dat Ajax hem voor veel minder zou kunnen krijgen. De prijs kan je niet op het conto van de ervaringen van het nieuwe technisch bestuur schrijven in mijn optiek.

5 juli 2022 om 23:54

Ben ik niet mee eens. Zelfs al zat iemand anders aan de tafel. Levy is toch echt gene die daar bepaald en is eindverantwoordelijk bij Tottenham. Er is maar liefst 32,5 miljoen betaald voor iemand die op de bank zat en amper heeft gespeeld afgelopen twee jaar. Ja je kan Levy niets kwalijk nemen. Ik denk dat ieder club wel zo iemand graag in dienst heeft. Veder zie ik ze ook gewoon hoofdprijs betalen voor Brobbry. Eerste beste inkomende transfers is gelijk de duurst ooit voor Ajax. Meer dan wat Overmars ooit uit heeft gegeven aan een transfer.

6 juli 2022 om 00:34

Er is ook nog nooit iemand bij Ajax vertrokken voor 20+5miljoen met slechts een eenjarig contract maar nu met de opvolgers van Overmars wel. Daarbij was de inkomende eerste transfer volgens mij Winndal. Jullie glazen zijn half leeg. Stel Martinez en Antony worden verkocht, dan hebben we samen met Haller en Gravenberch straks rond de 160-180 miljoen binnengeharkt en dan is het helemaal niet gek dat je daar een deel van herinvesteert.

6 juli 2022 om 06:13

Levy zit achter de knoppen hoor. Die bepaald

6 juli 2022 om 07:42

@ Bar Bar, maar de prijzen gaan nu eenmaal steeds meer omhoog. Records worden komende jaren alleen maar meer verbroken. En Overmars wilde Bergwijn ook al halen, en dat ging toen ook om een bedrag van rond de 25 miljoen, dat was dus ook een record geweest. Dan kun je nu wel zeggen dat je Bergwijn toen had moeten halen in de winter, maar dat is niet helemaal fair. Want Ajax was toen namelijk bijv nog niet verzekerd van de CL miljoenen van komend jaar. Of de miljoenen van de transfer van Haller. Valentijn is weer lekker ouderwets aan het stoken, dat Overmars dit bedrag nooit uitgegeven had. Maar die had dit ook gewoon betaald hoor. Die werd in de winter ook tegen gehouden door Susan Lenderink onder andere (en terecht overigens).

6 juli 2022 om 00:31

Ach, Spurs komt vaker bij Ajax dan Ajax bij Spurs voor spelers dus die gaan in de toekomst het veelvuldige betalen voor de pareltjes van Ajax. Absolute hoofdprijs na dit 'geweldige' onderhandelen van Levy en consorten.

6 juli 2022 om 07:01

Exact, die gaat zichzelf nog tegenkomen.

Ik hoop het. Tagliafico verdient dit wel. Heeft jaren zijn hart en nieren gegeven aan Ajax (bijgetekend op het moment dat meerdere Europese topclubs hem wilden hebben) en laatste 2 jaar is het wat minder gelukkig verlopen. Vond het jammer om te lezen dat hij toen overwoog om naar Lyon te gaan. Ook een mooie club, maar op dit moment niet beter dan Ajax. Barca is sportief ook niet meer alles, maar blijft qua alles nog een enorme club. Wens je het beste!

Vraag me af waarom ze bij barcelona Alonso als optie zien. Dan lopen er straks 2 oude backs die beide niet kunnen verdedigen

6 juli 2022 om 09:41

En Alonso is geen haar beter dan Alba. Alba corrigeert alles nog met zijn snelheid. Alonso wordt volgens mij nog ingehaald door een 12-jarige, wat een slak.

Vind ik een veel betere optie dan Marcos Alonso bijvoorbeeld wat ik een ontzettend matige speler vind. Dan heb ik liever Tagliafico ook nog eens goedkoper. Lijkt me een goede back-up voor Alba.

Barca kennende zullen ze hem weer gek maken en 1 cent bieden. Leg lekker die 5 miljoen op tafel, deze held verdient een toptransfer. Was heerlijk op dreef de laatste weken. Ga hem enorm missen, wie weet komt ie ooit nog een keer terug.

Jammer dat dit zo gelopen is. Dit was nou echt een speler geweest die gewoon 10 jaar in het eerste had moeten voetballen. 100% inzet, kwaliteit genoeg en publiekslieveling. Ajax is nog niet zo’n slechte plek om te voetballen. Iedereen heeft het altijd maar over een volgende stap maar zelden wordt t echt beter daarna.

Je moet er niet denken dat onze 2 stoere Argentijnen niet meer bij ons spelen komend seizoen. Hun passie en onverzettelijkheid is echt ondergewaardeerd, dat ga je missen!! Maar een transfer naar Barca gun je Nico wel!

Dit dus. Heb dus niet begrepen waarom al die grote clubs niet voor Nico gaan en een Barca is hier een goed voorbeeld van. Geeft altijd meer dan 100% en een stabiele factor die ook nog eens enorm goed kan voetballen. Hopelijk gaat ie naar Barca.

Altijd doen. Nicolas is tenminste een vechter die de kantjes er niet van af zal gaan lopen. En laat dat nou juist een mentaliteit zijn waar het bij Barcelona zo vaak aan ontbreekt.

Nico zou wel eens wat pit in die defensie brengen bij Barca. Enige nadeel is dat hij nog altijd een Alba voor zich heeft in de pikorde. Die wordt wel wat minder, maar is in mijn ogen nog steeds aardig goed hoor.

Voor 5 miljoen denk ik dat wel eens wat meer teams in de Europese (sub)top een gokje kunnen wagen.
Arsenal mag, in mijn ogen, voor dat bedrag echt wel een gok wagen met Tagliafico. Brengt pit en felheid mee en daarnaast is hij defensief ijzersterk. Tierney is best vaak geblesseerd, dus aan minuten komt hij dan sowieso.

Vind dat bedrag wel heel laag, zelfs voor een speler die men blijkbaar een transfer moet gunnen. Ik ging uit van 8-10 miljoen euro. Wordt wel moe van dat hele coulance gedoe van Nederlandse clubs waardoor we spelers voor een appel en een ei kwijtraken en buitenlandse, top 5 competities zich kapot lachen. De Nederlandse tv-geld pot is natuurlijk al zakgeld in verhouding tot de top 5 competities en dit soort dingen maakt het nog erger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

51 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren