Ajax bezorgt PSV financiële injectie met recordbedrag voor Steven Bergwijn

Dinsdag, 5 juli 2022 om 21:42Mart van Mourik • Laatste update: 00:16

Het akkoord tussen Ajax en Tottenham Hotspur over de transfer van Steven Bergwijn heeft positieve financiële gevolgen voor PSV. Journalist Rik Elfrink weet dat PSV recht op een solidariteitsvergoeding van 3,75 procent van de totale transfersom, die volgens Mike Verweij 32,5 miljoen euro bedraagt. Zodoende kunnen de Eindhovenaren een bedrag van circa 1,2 miljoen euro tegemoetzien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door bossie)
5 juli 2022 om 21:51

Ja bedankt he altijd even goeie vrienden

5 juli 2022 om 21:53

Kijk eens aan, dus Ajax betaalt het salaris van Luuk de Jong grotendeels.
Zullen ze blij mee zijn in Eindhoven 😀

5 juli 2022 om 22:19

Verdient die zo weinig, dat voorspelt weinig goeds 😂😂

5 juli 2022 om 22:21

Ik denk hooguit de helft van Luuk's eerste jaar, dat is verre van grotendeels. Lekker meegenomen voor PSV overigens, dat wel Edit: Is trouwens bij meer mensen dat laatste topic over de Bergwijn transfer plots verdwenen of ligt dat aan mijn app?

5 juli 2022 om 22:45

@Sander, niet alleen het topic, ook alle originele reacties.

6 juli 2022 om 08:45

Met alle plezier, hopelijk haalt psv meer luuk de jong achtige spelers haha

Ik vind het echt een veel te hoog bedrag. Maar het is wel een kwaliteitsinjectie. Ik ben benieuwd wat de opstelling volgend seizoen gaat worden. Een aanval met Antony, Tadic en Bergwijn zou wel geweldig zijn.

5 juli 2022 om 22:06

Sterker nog, ik vind 30 miljoen echt een absurd hoog bedrag. Ajax had hiervan 2 Antony's kunnen kopen. Verantwoord beleid wordt hiermee teniet gedaan lijkt het. Hoeveel zal de volgende kosten....40 miljoen. Ik zie Leipzig al glunderen. Zo van, Ajax heeft geld zat en laten wij ook 25 plus miljoen eisen voor Brobbey. Ik vind dit geen goede ontwikkeling.

En nogmaals; niets ten nadele van Bergwijn. Hij is een goede speler en kan er ook niks aan doen dat Ajax zoveel voor hem betaalt.

5 juli 2022 om 22:22

Ook de Braziliaanse clubs zijn niet achterlijk, die zitten tegenwoordig ook hoger in de boom met hun transfer waardes van hun spelers..

Daarnaast kostte Anthony geen 15 miljoen maar een bedrag dat middels bonussen richting de 22 miljoen gaat..

Daarnaast is een speler uit een ander continent een veel grotere gok dan een speler die Nederlands international is en er direct zal kunnen staan.
Hij kent de club, kent een hoop spelers van de interlands en spreekt de taal.

Wellicht te duur maar een kwaliteits impuls is het zeker.

5 juli 2022 om 22:35

Ik ben het op veel punten met je eens burwatti. De transfermarkt lijkt weer helemaal terug te gaan naar het scenario van voor de Corona. Er wordt wederom met miljoenen gesmeten.

Ik heb alleen echt heel veel moeite mee dat Ajax hierin meegaat. Ik ben juist trots op Ajax vanwege het beleid om geen buitensporige bedragen uit te geven icm met de jeugdopleiding. Dat is hoe Ajax groot en gezond is geworden. Ik wil graag dat ze hiermee verder gaan.

Ik had ook eerder al veel moeite met die 22,5 miljoen voor Haller. Gelukkig dankzij een zeer goed CL campagne en einde corona lockdown, is hij met winst verkocht.
Ik hoop niet dat dit een signaal is naar andere clubs toe en voor Ajax standaard factor maal 2 gaan hanteren.

5 juli 2022 om 22:36

Voor een wisselspeler van Tottenham die gewoon geen uitzicht had om echt een basiskracht voor de club te worden vind ik 30 of 32,5 echt enorm fors. Daarbij kan ik mij in het Nederlands elftal enkel slappe optredens van hem herinneren op de laatste drie of vier na dan in ieder geval. Ben bang dat dit een 'grote' flop gaat worden. Voor 30 miljoen verwacht je immers wel iets.

5 juli 2022 om 22:42

Ik ben bang dat er momenteel geen andere speler is gevonden door de scouting die op vrijwel alle posities voorin uit de voeten kan, die er direct staat en significant minder moest kosten dan Bergwijn.

In de Eredivisie lopen er momenteel geen spelers rond die haalbaar zijn en een directe versterking zijn voor ons.

De monster verkopen van Haller, Gravenberch en de opkomende transfer van Martinez + CL start premies maken het onderhandelen ook niet gemakkelijker, clubs weten wat de club binnen haalt waardoor de vraagprijzen ook stijgen.

5 juli 2022 om 22:44

ikea

Voor 30 mil verwacht ik iedere wedstrijd hattrick aan goals en assists.

Pff wat een bedrag. Ben bang dat prijskaart hem lang gaat achtervolgen.

Geld lijkt wel lui te maken. Niet meer verrassingen, maar bekende namen als Wijndal (prima prijs), Brobbey (vraagprins 25 mil belachelijk) en Bergwijn (30 mil).

Had liever bij 2 van de 3 doorschakelen.
Voor 30 mil had Ajax op 2 a 3 posities kunnen versterken. Idem voor 25 mil.

Nu maar hopen dat Ihattaren, Unuvar, Taylor, Regeer en Sontje stappen zetten en kunnen aanhaken.

5 juli 2022 om 22:45

Die wisselspeler van Tottenham was wel op zijn 20ste al een van de uitblinkers van de Eredivisie, heeft een hoop kunnen leren van Kane en Son, heeft een fysiek en snelheid waar je u tegen zegt (zeker voor de eredivisie).

Is volwaardig Nederlands elftal speler en is nog pas 24 jaar.

Als hij goed presteert in de CL, of een goed Wk speelt kan je hem wss weer met winst verkopen.

5 juli 2022 om 22:55

Wederom goede argumenten van jou burwatti. Vooral jouw laatste alinea is treffend. Dat zorgt er inderdaad voor dat verkopende clubs hoog in de boom gaan zitten. Ik geef ze geen ongelijk.

Laten we hopen dat Ajax dit niet te vaak gaat doen. Focus moet op eigen jeugd en anders spelers halen die jong zijn en nog (relatief) goedkoper zijn. Of spelers zoals Tadic, Blind. Wat ouder en hierdoor betaalbaar.

Zou mooi zijn als Bergwijn de sterren van de hemel gaat spelen bij Ajax en Oranje op het WK. In dat geval zal zijn waarde alleen maar stijgen.

5 juli 2022 om 23:02

Antony kwam voor 21.75 miljoen

6 juli 2022 om 00:04

Daramy haalde je voor 13. Dus hooguit 2 daramy's.

6 juli 2022 om 00:58

Vind het maar een doodloper en die passen meestal niet bij ajax, zie daramy etc. Bergwijn speelde bij oranje goed omdat oranje nu een 532 achtige counter tactiek speelde maar je ziet aan zn acties dat het veel blind en afgelopen paar potjes goed ging (doordat er dus meer ruimte is) maar toen oranje gewoon 433 speelde en hoger stond had je dus ook weinig aan hem omdat hij zich steeds dood loopt. Totenham countert ook veel en psv idem toen. Prima speler maar niet voor ajax gezien je als speler van ajax veel handiger moet zijn in de kleine ruimte en minder blind moet zijn omdat de meeste speler graag willen combineren en pas vanuit de 1/2 diepte loop acties maken. Denk dat tadic zich flink gaat ergeren als hij zich steeds aanbiedt en deze jongen zich vast loopt met een actie. Ik bedoel je kan best ala antony neres etc een actie aan gaan maar wel met meer behendigheid en minder snelheid en hij moet het meer van de ruimte hebben. Eigenlijk nog meer dan promes dat nodig heeft. Die liep zich al snel vast. Ajax moet meer types als ihatarren en ziyech etc hebben of tadic enzo. Ik snapte het eerst nog als wissel er bij voor diepte in de 2e helft als je voor staat maar voor 32,5 miljoen heb je wel een aardige mischatting gemaakt lijkt mij en ben je een beetje in je eerste idee gaan geloven denk ik en de realiteit uit ogen verloren want deze jongen heeft echt een hoop kut potten gespeeld. En dan is het ook nog eens een held die niks beters te vertellen had dan: ja ik heb echt genoten van het pijnlijkste moment van ajax afgelopen 25 jaar en ik vindt 32,5 miljoen wel erg veel voor iemand die je uit straf de toiletten laat schrobben met een tandenborstel ook al is dat wel lachen.

5 juli 2022 om 22:42

Een kwaliteitsinjectie die nog door de meesten werd afgekraakt toen het telegraafje voor het eerst publiceerde dat Ajax interesse had in Bergwijn.Wat 2 a 3 goede optredens in Oranje niet kunnen doen of heeft het te maken met de club die de speler koopt.

5 juli 2022 om 22:47

Je hoeft toch geen geleerde te zijn om te zien dat Bergwijn wel degelijk een kwaliteits injectie is voor welke Nederlandse club dan ook?

5 juli 2022 om 23:13

Bij PSV was hij een hele goede speler. Veel dreiging en diepgang. Scoorde in verhouding alleen iets te weinig. Zal bij Spurs, ondanks de weinige speelminuten er heus niet slechter op geworden zijn. En ik verwacht ook dat Ajax hem na een aantal seizoenen nog met winst weet door te verkopen.

Ik vind het een hele goede aankoop van Ajax. Veel geld, maar door eigen verdiensten kan Ajax dit soort transfers veroorloven.

1,5 jaar geleden was het gelukkig Driessen die het schreef. Die kraamt altijd onzin uit en zit er gelukkig altijd naast was een veel gemaakte opmerking!

Het verbaast mij alleen hoe de meningen van veel fans 180 graden kunnen draaien. Komt dat door de recente potjes in Oranje of omdat je fan bent van deze club? I.t.t. toen zijn nu fans, al hebben sommige wel een kritische noot op de hoogte van de transfersom, in de nopjes met de aanstaande transfer.

5 juli 2022 om 23:24

De laatste potjes van Oranje hebben zeker mee geholpen in de positiviteit rond deze transfer, en door mijn club voorkeur zie ik wellicht de positieve punten meer dan normaal haha 😜

Hopelijk voor ons word dit een voltreffer!

5 juli 2022 om 23:33

Voor de eredivisie zou het goed zijn als Ajax een paar matige jaren beleefd. Dan weten we vooraf niet wie er kampioen wordt. De voorsprong van Ajax was afgelopen seizoen minder groot, maar komt ook dat Ajax regelmatig op 80% speelde en dan loop je wel eens tegen puntverlies aan. PSV mag een paar leuke spelers hebben aangetrokken waarvan een deel zich nog moet bewijzen. Mijn inziens is het gat nog steeds enorm.

6 juli 2022 om 00:00

Nee, dat zou voor jullie leuk zijn en helemaal niet goed voor de Eredivisie. Door de Europese prestaties van met name Ajax hebben we weer vaste plekken in de CL. Er is zelfs een seizoen geweest dat we als kampioen voorronde CL hadden, nu hebben we straks gewoon 2 vaste CL poulefase plekken. Daarnaast komt er met succes van Ajax veel geld binnen in de Eredivisie. Ajax verdient veruit het meeste aan uitgaande transfers maar spendeert ook het meeste aan binnenlandse inkomende transfers. Nu gaat een Wijndal naar Ajax voor een dikke 10 miljoen, anders zou hij misschien naar Burnley of Leeds ofzo gaan. Ik weet nou niet zeker of je met zulke uitspraken vooral hoopt dat Ajax slecht gaat of dat je er echt van overtuigd bent dat het goed is voor de Eredivisie maar ik vind het een vrij naïeve theorie.

6 juli 2022 om 07:52

Dus door de koop van Wijndal heeft AZ €10 miljoen maar de andere clubs in de ED niets.

6 juli 2022 om 08:19

Qua Europese toernooien ed ben ik het met je eens hoor. Maar hoe leuk is de Bundesliga en League 1? Eens in de 10 a 15 jaar een andere kampioen, maar meestal eindigt dezelfde club met een straatlengte voorsprong op de hoogste trede. Geef mij maar een binnenlandse competitie waarbij nog 2 a 3 ploegen kampioen kunnen worden op de laatste speeldag. Het mooiste zou zijn dat dat niet ten kostte zou gaan van de Europese coëfficiëntielijst. Maar als ik moet kiezen, dan liever een spannende eredivisie.

5 juli 2022 om 22:48

Natuurlijk is het een belachelijk bedrag. Maar voor hetzelfde geld speelt hij een goede seizoenshelft en een goed WK. Dan pak je er zo weer 10 a 15 miljoen op. Ajax zit nu eenmaal op de wipwap van de Europese subtop. Daar moet je soms helaas met geld smijten. Dan is Bergwijn nog enigszins gericht aangekocht.

6 juli 2022 om 01:33

Is ook te duur. Zijn beste positie is vanaf links. Gaat hij tadic er echt uitspelen? Bij PSV was hij best goed maar ook niet de beste van de eredivisie. Voor dit geld zijn er zat betere talenten te vinden. Hij gaat echt niet voor meer geld dan 35m worden doorverkocht binnen 2 jaar. BHij mist scorend vermogen. Danjuma vind ik persoonlijk overigens ook veel beter. Iedere competitie laat hij weer progressie zien alhoewel hij ook paar jaar ouder is.

Zou toch mooi zijn als je 1,2 miljoen van Bergwijn en pakweg 4,4 miljoen van Scamacca krijgt. Kun je dat mooi in de jeugdopleiding investeren of nog een CV halen. Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste

5 juli 2022 om 21:51

Waarom in je jeugdopleiding investeren als je alleen maar namen inkoopt😅😉 Ik snap dus wel dat je voorkeur naar het laatste gaat haha.

5 juli 2022 om 22:04

Is jouw Ajax niet de clubdie meer dan 50 miljoen aftikt om 2 voormalig jeugdspelers die voor noppes zijn vertrokken terug te kopen? 😜

5 juli 2022 om 22:06

Myvision, ik ben ook Ajacied. Echter heeft PSV Teze, Obispo, Gakpo als basisspelers komend seizoen, Boscagli vanwege zijn blessure niet meegerekend, met nog een sliert jeugd op de bank. Ajax heeft van de niet-teruggekochte jeugd Rensch en Timber in de basis volgend jaar, misschien ook Taylor. Rensch ook een vraagteken. Blijd, Klaassen, Bergwijn en eventueel zelfs nog Brobbey zijn voor hoge bedragen teruggekocht. Een Daramy van 12 miljoen zit op de bank, een Bandé van 11 miljoen niet eens op de tribune.

Ik ben helemaal in voor zeuren op PSV. Maar hierom? Het is een beetje zwakjes.

5 juli 2022 om 22:36

Ik heb toch echt een prachtige knipoog er achter gezet. Maar zoals ik al hieronder ergens zeg, Ajax heeft al 50miljoen binnengehengeld en dat kan zomaar 150-170miljoen worden als een Martinez en een Antony wel verkocht worden. Dan moet Ajax wel herinvesteren. PSV verkoopt ook wel aardig, maar heeft volgens mij de afgelopen weken vooral dure mannen die behoorlijk op de salarishuishouding gaan drukken binnengehaald. Maar bovenal, het was met een knipoog.

5 juli 2022 om 22:38

Boscagli niet meegenomen als basisspeler of als eigen jeugd? Is vanzelfsprekend namelijk geen eigen jeugd mocht je daarop doelen.

5 juli 2022 om 23:06

Er is met Zahavi, Bruma, Gotze, Mvogo en Doan enorm veel salaris ruimte vrij gekomen en we hebben (terwijl we nog niet eens een klapper hebben hoeven maken) al bijna 20 miljoen euro aan transfers opgehaald. En dan moeten de sommen van Danjuma, Scamacca, Andreas Pereira en Bergwijn (leuk he zo'n jeugdopleiding) daar nog bijkomen. Niets aan de washand dus, myvision.

5 juli 2022 om 23:22

Dat denk ik ook niet. Maar die uitgaande transfers zorgen er natuurlijk bij Ajax voor dat we behoorlijk kunnen en moeten investeren. Inderdaad gaan er bij jullie vooral ook hoge salarissen weg.

6 juli 2022 om 08:48

Idd, maar wij kunnen het makkelijk missen, geen steun van de staat nodig

Tsja, ik vind het helemaal mooi. Ajax heeft nu al 50 miljoen binnengehaald en dat kan zomaar eens oplopen tot 100 of 180miljoen, dan moet je wel herinvesteren en met Bergwijn bouw je behoorlijk wat zekerheid in. Topdeal, leuk dat PSV er ook wat van overhoudt, kunnen ze die dure salarissen van die grote namen makkelijker betalen.

5 juli 2022 om 22:10

Het is gevaarlijk beleid. Ajax hoeft maar 1x de CL mis te lopen en de begroting komt in gevaar. Nu overmars weg is zie ik het technisch beleid somber in. Er worden ineens grote bedragen uitgegeven of mogelijk uitgegeven (brobbey).

5 juli 2022 om 22:40

Het is vooral gevaarlijk beleid als het kapitaal niet voor een groot deel op het veld staat want dan loop je juist de CL mis. En dat ineens grote bedragen uitgegeven wordt slaat nergens op. Vorig jaar heeft Overmars nog het transferrecord verbroken met Haller. Daarvoor met Blind, Klaassen, Tadic, Neres ook niet de goedkoopsten binnengehaald. Op Brobbey en Bergwijn zit ontzettend veel restwaarde en met de stevige en langdurige contracten gaan zij het geld wel weer opleveren als ze dat al niet in Europa doen komend seizoen.

5 juli 2022 om 22:44

Mooi, want Overmars is begonnen met grote bedragen uitgeven net zoals grote bedragen ontvangen en wat denk je? Dat doen we nu weer. Ja goed verhaal. Ajax haalt een topspeler voor ED begrippen en betaaald daar voor en beleid is ineens slecht 😂. Daarnaast zullen er nog een paar aankopen zijn en zullen we 4 a 5 Jong spelers toevoegen waarbij er ook minstens 2 echt een kans zullen krijgen.

5 juli 2022 om 22:45

Om nog maar te zwijgen over een eventuele langdurige blessure (kruisband of iets dergelijks). Dan ben je 32 miljoen uit je budget kwijt. De topclubs waar Ajax zich mee wil meten zetten dan gewoon nummer 2 of 3 erin van hetzelfde kaliber, waar Ajax direct moet grijpen naar 3 niveaus lager uit eigen jeugd.

6 juli 2022 om 01:51

Waar baseer je op dat op dat op bergwijn nog veel restwaarde zit? Heeft bij spurs niks laten zien. Het is meer hoop dan kijken naar cijfers. Hij heeft het nu alleen 2 potjes bij oranje laten zien. Memphis is echt beter en daar gaat Barca ook geen 40m voor krijgen.

Hij heeft ook in de opleiding bij Ajax gezeten. Krijgen die daar dan ook nog iets van terug? Rare vraag misschien maar kwam ineens bij me op haha.

Als Antony blijft heb je wel een belachelijke aanval zo zeg. Als Brobbey ook nog komt met Tadic erachter gaan we in de eredivisie echt genieten. Dynamiek, snelheid, diepgang en enorm veel voetbal.

5 juli 2022 om 22:50

Dan gaan ze Klaassen en Berghuis dus laten banken?

5 juli 2022 om 22:55

Klaassen was sws plek kwijt en Berghuis kan ook op plek van Gravenberch.

6 juli 2022 om 07:35

Berghuis gewoon op 8 en Klaassen was al geen basis.

Ik ben benieuwd. Bij de Spurs kwam hij er niet echt aan te pas en dat is weliswaar een grote club, maar niet echt de internationale top. Zijn concurrentie op rechts was ook geen absolute top. In Oranje maakt hij dan wel een goede indruk op me de laatste tijd in de oefenpotjes, dus hopen voor Ajax dat hij met regelmaat dat niveau weet te halen in de CL. Dan is die 30 miljoen zeker gerechtvaardigd

5 juli 2022 om 21:54

Misschien kwam hij er wel niet aan te pas omdat het spel ook geen internationale top is daar. Het spel van Ajax is dat wel, als het zo loopt als in 18-19 maar ook als tegen Chelsea, Dortmund, Sporting etc. Qua voetbal ligt dat Bergwijn denk ik veel beter gezien Ajax vooral op de helft van de tegenstander wil staan.

5 juli 2022 om 21:56

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat Tottenham minder vaardig is en hij daarom niet in zijn kracht werd gezet? Nee Son en Kane zijn inderdaad maar matige spelers en voetballen ze 9 van de 10x counter voetbal. 😂

5 juli 2022 om 21:59

@myvision Dat gaat me weer iets te ver. Je doet nu net of ze bij de Spurs nul verstand van voetbal hebben, maar Conte heeft vooralsnog meer bewezen op een hoog niveau dan Ten Hag. Die krijgt nu bij United de kans om tot Conte prestaties te komen. Dit gaat me er niet om wie van de coaches beter is, want Ten Hag vind ik een goede coach, maar laten we niet gaan doen of een Conte niks van voetbal en speelwijzes snapt. Bergwijn kon gewoon het niveau niet aan daar en was minder dan zijn directe concurrentie. Verder twijfel ik er juist aan of Bergwijn beter is als hij op de helft van de tegenstander speelt. Zijn beste momenten in Oranje kwamen voort uit de omschakelmomenten

5 juli 2022 om 22:00

Ik ben dr nog niet uit of je nou serieus bent of sarcastisch. Ik hoop het laatste want anders zijn je reacties een beetje triest 😂😂

5 juli 2022 om 22:12

Beste myvision, 2 toptrainers mourinho en conte zagen het niet zitten in bergwijn. Je praat alsof ajax steven maradona heeft binnengehaald. Hij moet minimaal de kwartfinale CL halen, anders slaat de 32.5m investering nergens op

5 juli 2022 om 22:46

Ik heb het over het spel van Ajax. Dat is toch echt in die wedstrijden die ik benoem van topniveau geweest met een heel aantal spelers die er nu nog zitten..ik zeg nergens dat Ajax zelf altijd internationale top is. Ze kunnen op een bepaald tempo de Hollanse school totaalvoetbal van deze tijd spelen, dat ligt een Bergwijn goed en dat speelt een Spurs minder. Ik zeg niet dat een Spurs niet van Ajax zou winnen want dat deden ze nog gewoon in de halve finale CL ja.

5 juli 2022 om 22:51

@Bochherief: Niets staat verder van het spel van Ajax als het spel van Mourinho. Dus ik vind het niet zo'n goed argument dat Bergwijn er onder hem niet aan te pas kwam, hij had hem minder hard nodig. Dat Mourinho zijn spel niet succesvol zou zijn, zeg ik natuurlijk nergens want die gast verslaat ons altijd.

5 juli 2022 om 22:53

Bergwijn zou juist moeten renderen onder het spel van mourinho. Snelheid heeft hij. Desondanks niet gered. Denk daar maar eens over na.

5 juli 2022 om 21:55

Wel bijzonder dat hij in Europese toernooien nog nooit gescoord heeft. Had ik niet verwacht. Edit: In voorrondes is hij wel al ooit trefzeker geweest.

5 juli 2022 om 21:56

Bergwijn is toch ook op zijn best op links? En daar staat met Son een van de vleugelspelers ter wereld.

5 juli 2022 om 21:57

Ik vond hem in Oranje zelfs buitengewoon sterk; dat vond ik opvallend.
Zo zag ik hem niet bij PSV en Tottenham.

5 juli 2022 om 21:58

Misschien ligt het aan het systeem dat de Spurs speelt of op de manier hoe hij gebruikt wordt.
Het valt me op dat clubs spelers kopen die het bij hun vorige club het goed deden en het bij hun nieuwe club niet. En dat zijn niet alleen spelers die uit de eredivisie vertrekken, maar ook bv uit de PL ..

5 juli 2022 om 22:11

Bergwijn heeft nooit echt rendement gehad bij spurs kom je er niet mee weg en bij PSV in de eredivisie wel.. Ik ergerde me toen al aan zijn zwakke afmaken en laag rendement.

Tikt toch lekker aan weer 1,2 miljoen erbij.

5 juli 2022 om 22:41

Blijft het hopelijk niet bij met die italiaan danjuama en memphis haalt PSV toch 6/7 miljoen op. Mogelijk vertrekt ook piroe nog geen idee of daar een doorverkoop percentage op zit.

5 juli 2022 om 22:58

Kan je alles bijelkaar toch wel een redelijke centrale verdediger van halen van 6/7 miljoen.

5 juli 2022 om 23:08

Scamacca kan echt een klapper zijn. Gaan ook geruchten dat het percentage richting de dertig procent gaat. We gaan het zien, hopelijk is die transfer snel rond.

Dat valt toch mee dat bedrag , dan levert Botman toch heel wat meer op voor Ajax.

5 juli 2022 om 22:38

Bergwijn heeft ons (mede) een kampioenschap opgeleverd, 30MIO aan een transfer en 1,2MIO erbij nu. Ik weet niet hoe Botman Ajax meer oplevert.

5 juli 2022 om 23:16

Elfrink zei laatst dat PSV zelfs 32 heeft gekregen van Spurs voor Bergwijn. En dan nu 1.2 erbij. 33.2 dus toen eigenlijk. Prima hoor.

5 juli 2022 om 23:33

Dan is Bergwijn eigenlijk een koopje voor Ajax . Hij ging dus enkele jaren geleden weg bij PSV voor 32. Nu na een aantal jaren PL-ervaring en goed presteren bij Oranje , betaald Ajax dus 500.000 meer . En dat terwijl ze hem toen wilde halen toen hij nog bij PSV voetbalde er bedragen werden genoemd rond de 50 miljoen..

6 juli 2022 om 07:53

Als je het zo beschrijft, is het inderdaad een koopje😉. Bergwijn en Mo terug zien op flanken, grappig beeld.

32,5mio voor Bergwijn.. gekkenwerk dit hoor! Heb je hem uberhaupt nodig vraag ik mij af?? Ja je hebt nog wel een flankspeler nodig maar niet zozeer iemand van 32,5 mio. Je hebt al Berghuis Antony Mo en Tadic. Kan je net zo goed een talent voor 10-15mio ophalen uit Brazilie bijv.

Dergelijke bedragen verwacht ik echt wereldtop mee (net eronder) en nee dat is Bergwijn niet.

5 juli 2022 om 22:13

Ik snap dat je Tadic nog steeds tot de buitenspelers rekent maar Schreuder heeft juist zo lopen aandringen op de komst van Wijndal en Bergwijn omdat hij de toch op leeftijd rakende linkerkant van Blind en Tadic wil doorbreken. Het lijkt erop dat hij Tadic als uitzakkende spits wil gaan gebruiken en als Martinez verkocht wordt kan hij ervoor kiezen om Blind terug naar het centrum te brengen, anders zou het me ook niet verbazen dat hij Blind gaat proberen in te passen op het middenveld. Wat dat betreft al een plus voor Schreuder ten opzichte van Ten Hag, het werd hoog tijd dat de linkerkant met Blind en Tadic ververst zou worden en met Wijndal en Bergwijn heb je weer een dynamische linkerkant met 2 Nederlandse Internationales waarmee het aanvalsspel van Ajax dynamischer, verrassender en minder makkelijk te verdedigen zal zijn dan afgelopen jaar met Tadic op links en de statische Haller in de spits.

5 juli 2022 om 22:21

Dus dan wordt het Bergwijn-Tadic-Antony(als hij blijft) met Berghuis op 10, Kudus als 8 en Blind als 6?

Is niet verkeerd maar ik zie persoonlijk liever, mits je miljoenen neer gaat tikken voor Brobbey, Brobbey in de spits, en dan Tadic op links (ben ook geen fan van Tadic) en dan langzaam Naci brengen. Bespraar je en 32,5mil en voor wellicht heb je een ‘superster’ in je selectie (naci). Denk dat de huidige selectie wel voldoende moet zijn om de titel te pakken.

5 juli 2022 om 22:41

Met Brobbey er nog bij denk ik idd dat de selectie aardig rond begint te komen al blijft de achterhoede dan nog wel iets om in de gaten te houden. Mocht Martinez verkocht worden zal je of een nieuwe rechtsback moeten kopen als ze ervoor kiezen om Rensch centraal naast Timber te zetten ( was hier ook niet mee bekend maar het schijnt dat links centraal van nature Rensch zijn beste positie is) Wil Schreuder Rensch op rechtsback houden bij een verkoop van Martinez dan zal er zeker een nieuwe centrale verdediger moeten komen want 1 op 1 Schuurs naar de basis doorschuiven lijkt me iets teveel van het goede.

5 juli 2022 om 23:52

Ik mag hopen dat Schreuder niet Blind maar gewoon Alvarez op 6 gooit. Tegen Paderborn was weer heel mooi te zien wat er in de selectie ontbrak : een goede, fysiek sterke 6 met de juiste mentaliteit. Je moet geen elftal maken op basis van zoveel mogelijk leuke technische voetballers, er moet een stuk fysieke power en mentaliteit zijn.

6 juli 2022 om 03:25

Wat dacht je van Ihatarren?
Er is geen plek voor Naci momenteel, Mo is gewoon 2 x beter dan Naci, er zit een wereld van verschil tussen deze 2spelers als je ze bij Jong samen ziet spelen. Ook als je hem met Bergwijn vergelijkt lijkt Naci nog steeds op een jeugdspeler. Die jongen zal als Aissati of Maher eindigen ben ik bang.

Ter compensatie van de belofte die Bergwijn ooit deed dat hij nooit voor Ajax meer zou spelen omdat zijn hart bij PSV zat of iets dergelijks.

5 juli 2022 om 22:08

Was Bergwijn ook niet degene die triomfantelijk vertelde dat hij heel hard moest juichen toen Ajax uit de halve finale van de CL werd geknikkerd? Die jongen is achteraf wel de koning van de ongelukkige uitspraken gebleken haha. Al kan ik het bij hem wel hebben.

5 juli 2022 om 22:36

Als ajacied zijnde is het momenteel heel makkelijk om zulke uitspraken naast je neer te leggen.

Wat een bizar bedrag… tuurlijk, heeft hij kwaliteiten maar dit geeft het signaal af dat er blijkbaar geen plan B was om dan toch maar dit bedrag neer te leggen en dit geeft het signaal af dat Ajax bereid is dit soort bedragen te betalen waardoor aankopen in de toekomst alleen nog maar duurder gaan worden. Mag hopen dat het goed uitpakt, een groot risico is het in ieder geval wel.

Ik blijf erbij dat ajax veel en veel te veel betaald heeft. Dit geld ga je nooit meer terugverdienen. Die Levy heeft ajax echt tot het uiterste gedwongen.

Ik ben het er echt absoluut niet mee eens als dit de transfersom is. Sorry, maar dit zijn investeringen die absoluut niet verantwoordelijk zijn. Al die verhalen met “ja maar we verkopen hem wel met winst door” Dat hebben we ook ooit van Sulejmani gedacht … alsof het een vanzelfsprekendheid is dat een aankoop het zo geweldig gaat doen komende jaren. Vergeet niet dat bij Spurs, een elftal wat nou niet zoveel meer kwaliteit heeft dan Ajax, wist hij het niet te redden. Welke garantie hebben we dat hij ons gaat dragen in de CL? Haller was 22,5 miljoen en die schoot er even 11 in de CL in 8 duels in en werd topscorer in de Eredivisie, liep qua goals en assists bijna 1 op 1. Gaat Bergwijn dat ook doen?25 vond ik heel erg veel, 30 absurd maar alles daarboven helemaal onverantwoordelijk. En de clowns van De Telegraaf die als een stelletje fanboys aan het pushen waren keren straks 180 graden. We gaan de exacte transfersom wel in het bericht van Ajax lezen. Alle euforie over transferpolitiek mag even opgeborgen worden met de wisseling van de wacht. Een wat kritischere houding lijkt me toepasselijker.

Pff... veels te veel geld voor een concurrent van Tadic, Unuvar en Hansen. Hij zal wel voor de basis gehaald zijn, dus verwacht dat Tadic naar de spitspositie verhuisd met Bergwijn en Antony op links en Berghuis daarachter. Bergwijn wordt in oktober pas 25 jaar, dus zijn prime ligt bij Ajax. Echter betwijfel ik of Tottenham hem elders voor 25mil had kunnen verkopen. Ze hadden beter kunnen wachten, want geen enkele ploeg had waarschijnlijk zoveel geld geboden. Het is een absurd bedrag.

7 juli 2022 om 05:31

Hoe langer Ajax wacht, hoe meer nadelig het zal zijn voor de Amsterdamse club. Het is voor de speler en team beter dat hij zo snel mogelijk bij de groep aansluit tijdens voorbereiding op nieuwe seizoen. Dit maakt kans op succes (vooral in CL) groter, waarmee je als club hiermee ook veel geld mee zult binnenhalen. Als Ajax in januari had toegehapt, dan hadden ze waarschijnlijk circa 20 mln hoeven te betalen. Maar Ajax wilde niet meer dan 15-18 mln betalen. Achteraf gezien hadden ze het toch maar beter wel gedaan. En Ajax wil nu ook niet risico nemen dat Bergwijn mogelijk elders gaat tekenen. Hij is een absolute aanwinst voor de Eredivisie. De supporters en sponsoren van de club zullen hier ook blij mee zijn.

Nu Brobbey nog terughalen. 50 mio voor 2 spelers uit je eigen jeugd. Goed beleid. Ach ja, geld zat in Amsterdam.

Natuurlijk is het veel geld, maar Ajax haald dit er zeker ook wel uit. Bergwijn is een absolute kwaliteitsspeler die voor Ajax het verschil kan maken van wel of geen kwampioen worden, net als Haller. Niemand praat meer over de 22,5 mln die voor Haller was betaald. Daarnaast heeft Ajax ook slim onderhandeld, door 30 mln in 4 termijnen te betalen. Dus bijv elk halfjaar betaald Ajax 7,5 mln van transferbedrag. Tot de tijd dat ze dit bedrag moeten betalen, hebben ze het (als goed is) het bedrag al terugverdiend. Ben blij met deze aanwinst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: odd van 2.18 voor een goal van Bergwijn tegen Fortuna

Zaterdagmiddag speelt Ajax zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen. De Amsterdammers gaan om 16.30 uur op bezoek bij Fortuna Sittard, dat met het aantrekken van Burak Yilmaz voor een grote verrassing...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren