Driessen kraakt handelwijze PSV inzake Til: ‘Zo’n sluiproute is niet netjes’

Dinsdag, 5 juli 2022 om 19:23Rian Rosendaal • Laatste update: 19:38

Valentijn Driessen zet vraagtekens bij de handelwijze van PSV inzake de transfer van Guus Til. De 24-jarige middenvelder maakte recent de overstap van het Russische Spartak Moskou naar de Eindhovense club. Saillant is dat het betalingsverkeer met Rusland platligt, om zaken met Russische bedrijven of clubs te ontmoedigen. PSV en Spartak vonden echter een constructie om via een Duitse bank de transfersom van vier miljoen te betalen. “Zo’n sluiproute is natuurlijk niet netjes”, zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen over PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)
5 juli 2022 om 19:39

Je mag blij zijn dat ze die jongen uit Rusland weghalen. Ben je iig van dat gezeik af...

5 juli 2022 om 19:49

Deze drogreden lees ik nu voor de zoveelste keer. Ik ben niet per se tegen deze transfer ofzo, maar Til en zijn familie zaten al niet meer in Rusland en hoefden er ook niet terug naartoe.

5 juli 2022 om 19:59

Dat is niet helemaal waar. Til had nog contract tot 2024 daar, dus zou hij volgend seizoen eventueel wel terug moeten als de FIFA deze regeling niet met nog een jaar verlengd in 2023. Vanuit het perspectief van Til dus volkomen logisch.

5 juli 2022 om 20:19

UEFA en fifa hebben al duidelijk laten zien met hun daden dat niet zomaar te laten gebeuren. Overigens mee eens dat vanuit Til z’n perspectief het logisch is dat ie daar definiet weg wil, geeft toch een stukje rust.

Til dan als gijzelaar in Rusland laten zitten?

5 juli 2022 om 19:40

Ja precies, dat is dus wat Valentijntje wil...

5 juli 2022 om 19:59

Daar zat hij al lang niet meer

5 juli 2022 om 20:04

Maar je snapt dat hij hoofdstuk Rusland definitief achter zich wilt laten toch?

5 juli 2022 om 20:06

En jij snapt dat dat niet de reden is dat psv hem heeft gekocht toch?

5 juli 2022 om 21:33

Jawel joh, psv heeft hem gehaald op humanitaire gronden.

5 juli 2022 om 22:04

Ligt er maar net aan hoe je het spint toch? Spartak heeft Til voor 18 miljoen gekocht en PSV koopt hem voor maximaal 4 miljoen. Dus effectief zou je kunnen zeggen dat PSV de Russen een een verlies van minimaal 14 miljoen heeft toegebracht. Dus niks humanitaire redenen, dit is een oorlogsverklaring van John de Jong aan Vladimir Poetin! We plukken ze kaal!

Ik vind het belangrijker dat til en zijn gezin weer terug zijn in nederland en voorgoed weg zijn uit rusland.

5 juli 2022 om 19:59

Had vast ook gekund door zn contract in te leveren toch?

5 juli 2022 om 20:31

Ah ja het is eigenlijk gewoon een hele nobele daad van PSV geweest

6 juli 2022 om 08:19

Stel je voor dat Til nog een jaar in Rusland met een miljoenencontract in een penthouse in Moskou had gezeten. Amnesty international!

Als ik het zo lees is het inderdaad niet zo netjes, om een eufemisme te gebruiken. Waarom zijn ze bij Psv dan toch zo stom geweest en dan voor Til, waar er nog 100 van lopen. Dan zou ik eerder voor Seuntjes of Flemming zijn gegaan.

5 juli 2022 om 19:48

Nee joh, als je de reacties van de PSV’ers lezen is dit niet omdat ze Til graag wilde kopen maar om hem te redden tot de oorlog is afgelopen. Dan gaat ie netjes terug 😂

5 juli 2022 om 19:50

Nou ja, dat valt nog wel mee toch? Waar de betaling naartoegaat staat niet op de lijst en dus geen bingo voor Mikos en Valentijn.. Dat de bank waar Spartak mee werkt wil eigenlijk niks zeggen. Die Mikos is verder ook wel een clown. Claimde op Twitter dat PSV de eerste Europese club was die een transfersom naar Rusland stuurde, bewijs het tegendeel en stilte na meerdere berichten

Wat is dan het alternatief? Guus Til en zijn gezin in Rusland laten totdat de oorlog afgelopen is? Dat lijkt me toch niet bepaald wenselijk.

5 juli 2022 om 19:51

Ik zou zeggen lees de tekst even. Dan zie je het alternatief keurig netjes staan.

5 juli 2022 om 19:54

Dat alternatief stond Til anders ook niet aan, die dan weer geen stabiliteit en zekerheid voor zijn gezin had. Gaf hij zelf ook nog aan in het interview met PSV en je hoorde het hem in een inside video ook nog op de achtergrond zeggen tegen Ooijer. Was voor hem juist bepalend om naar PSV te komen ipv verhuurd aan Feyenoord: zekerheid dat hij niet meer terug naar Rusland hoeft en niet meer verbonden is aan een russische club.

5 juli 2022 om 20:03

Het was ook heel vreemd geweest als til daar had gezegd dat dit helemaal niet nodig was. Ben overigens helemaal niet per se tegen deze transfer hoor, ging slechts in op dat het alternatief zou zijn dat Til met zijn gezin in Rusland zou moeten blijven, wat pertinent onwaar is. Vind het gewoon onzin dat ik zoveel voorbij zie komen alsof psv dit moest doen om Til uit Rusland te redden ofzo. Ze wilden Til, zagen een kans om dat legaal te doen en hebben dat gedaan, punt.

5 juli 2022 om 20:16

Ik snap ook de ophef niet echt Fossen ik heb het idee dat het weer groot gemaakt word door mensen vanuit een bepaalde hoek.

5 juli 2022 om 19:52

PSV

Man wilt weer zeiken.

Betaling is gewoon gegaan via een Duitse bank. Dus het mag van EU

Een sluiproute zou zijn betaling via Turkije, China of India, die geen sancties kennen.


Wat een zeikerd is het.

p.s. PSV koopt Til niet om menselijke redenen he. Niet o wat zielig, laten we Til verlossen uit Rusland. Ze kopen, omdat hij volgens de experts van PSV toegevoegde waarde heeft en international is.

Als hij niet presteerde, dan zou PSV hem daar gewoon laten zitten totdat de oorlog over is.

5 juli 2022 om 19:57

Ik weet niet hoelang jij het voetbal al volgt, maar Guus Til speelde vorig jaar bij Feyenoord. En denk je dat hij dan zijn vrouw en eventueel kinderen in Rusland achter laat? Het enige wat Guus Til misschien in Rusland achter laat is een huis.

Maar wat ik niet snap, is dat de UEFA en FIFA hebben aangegeven dat niet Russische spelers hun Russische voetbalclub transfervrij konden verlaten als ze daar niet langer onder contract wilde staan. Guus Til had dus, als hij dat wilde, volgens mij transfervrij kunnen zijn. Waarom betaald PSV dan toch 4 miljoen?

5 juli 2022 om 20:05

Dat ging slechts om huur waar je het nu over hebt.

5 juli 2022 om 20:25

Zoals ik de situatie begrijp ben je dan voor één jaar weer transfervrij, waarna je contract 'gewoon' weer in gaat. Dan had hij dus daarna terug gemoeten.

Niet dat dat er iets toe doet, wat wij (als club of als supporters) ook zeggen, dit hebben wij niet uit de goedheid van ons hart gedaan. Dit was gewoon een zakelijke transactie, waar een speler wat goedkoper is door de situatie van het land waar hij onder contract stond.

5 juli 2022 om 20:01

Ah dus PSV heeft dit gedaan om een Nederlandse familie uit een oorlogsgebied te redden. Hulde!

5 juli 2022 om 20:08

We hebben op een goedgekeurde dus legale manier een spelers gekocht waar PSV van vind dat hij een meerwaarde heeft binnen de selectie. Een goede bijvangst is dat hij geen contract meer heeft in een dictatuur die oorlog voert op dit moment.

Wat zijn we moeilijk aan het doen zeg. En het zinnetje bekend staan als club die van Valentijn is ook mega overdreven.

5 juli 2022 om 20:17

@stb040, die eerste zin uit je reactie zegt hoe het is. Psv wilde een speler, kon op een legale manier en dus gedaan. Laten we het dan daarbij houden, ik zie zoveel psv’ers roepen dat het om z’n veiligheid gaat enzo. Dat is niet de reden dat psv het heeft gedaan en dat is ook niet erg. Waarom het dan toch op die manier verdedigen?

5 juli 2022 om 20:22

Ik heb het toch ook over een mooie bijvangst. Ik wordt soort van geduwd om het te verdedigen door opmerking zoals die van Valentijn nu.Van mij hoeft het ook niet mooier gemaakt te worden dan dat het is. Ik ben redelijk blij met de aankoop! Op naar een mooi seizoen, met minder Valentijn.

5 juli 2022 om 20:32

Ik doelde ook niet op jou in deze! Je zei het zoals het is. Mensen moeten enerzijds niet zo moeilijk doen over iets wat psv volkomen legaal heeft gedaan en anderzijds niet doen alsof psv dit heeft gedaan om Til uit Rusland te redden. Een seizoen met minder Valentijn is trouwens per definitie een mooier seizoen:D

5 juli 2022 om 22:31

Achja je mag er van denken wat je wilt maar altijd beter dan een schuldige verkopen aan een land zonder uitleveringsverdrag😂

6 juli 2022 om 07:05

Aaah daar is de Calimero die graag naar Ajax wijst, die he-le-maal niks met de artikel te maken hebben.

Als je binnen Nederland het voor elkaar krijgt dat je onder de gehele top 3 supporters gezamelijk gehaat wordt, doe je toch echt iets fouts.. wat word ik doodziek van deze man. Altijd negatief. Hadden Til lekker moeten laten rotten daar in Rusland blijkbaar.

5 juli 2022 om 21:32

Ja of de middenweg waarin je Til wel overneemt 'transfervrij' voor één jaar. Een leuk bedachte regel van de UEFA om precies zulk soort problemen uit de weg te komen. Je kan het eens of oneens zijn, je kan een hoog of een laag moraal hebben, maar het is niet zwart of wit zoals jij ogenschijnlijk beaamt.

Is een vrij lastig kwestie met name het morele gedeelte. Wat valentijn zegt over helemaal geen handel klopt niet de transfer van Til is rechtsgeldig omdat voetballers niet onder the handelsverbod vallen. Daarnaast staan de eigenaars ook niet op de betreffende lijst. Daarnaast heb je ook nog te maken met til als mensen. Je kan je afvragen of je als PSV zijnde deze transfer dan alsnog wil je weet bijvoorbeeld niet wat er precies met het geld gebeurd maar net als met vele dingen is het niet zo zwart wit als Valentijn en andere colums doen blijken.

Valentijn Driessen zit weer onrust te stoken.
Nog nooit iets positiefs over psv uit zijn strot kunnen krijgen. Gewoon slim gehandeld van psv. Geloof maar dat ze dat tot op de bodem hebben uitgezocht.

Who the f&€@ is Driessen? Wordt het goedgekeurd door uefa fifa en weet ik veel wie nog meer, dan is het ok. Til is ‘verlost’ van Poetin en co.
En mocht het niet goedgekeurd worden, huren ze hem ‘gewoon’ 2 jaar en kopen hem daarna.

Wel leuk om te lezen wat iedereen ervan vind boeit mij helemaal niks eigenlijk. wij hebben Til erbij een goeie voetballer.

5 juli 2022 om 20:33

Voor de breedte mag ik hopen toch? Of vind je het een goede basisklant?

5 juli 2022 om 20:56

Til mag zichzelf bewijzen of die basis aan kan.

5 juli 2022 om 21:43

Niveau Til moet je toch niet in de basis willen zien als PSV fan?

5 juli 2022 om 22:35

Til heeft bij Feyenoord veel Goals gemaakt. waarom zou die dat bij ons niet kunnen doen?. misschien niet in de basis tegen de wat grotere clubs maar tegen clubs als RKC kun je Til makkelijk basis zetten.

Het betalingsverkeer naar bedrijven/personen die op de sanctielijst staan liggen stil.

Wat worden er toch veel niet kloppende reacties gemaakt.

1 ze hadden hem niet hoeven kopen, gratis een jaar overname tegen enkel salariskosten is de etische uitweg die de FIFA aanbiedt.
2 Anti Driessen reacties door altijd dezelfde personen terwijl hij nu gewoon zeer goede, feitelijke punten aanlevert
3 PSV heeft Guus Til en zijn familie niet gered, die zaten al veilig en hadden genoeg alternatieven. PSV profiteert van een situatie op een manier die zeker geen schoonheidsprijs verdient. Ook in Rusland wordt er belasting over transfers geheven en PSV sponsort dus indirect de Russische staat.
4 Til heeft er zelf voor gekozen naar Rusland te gaan puur voor zijn bankrekening. Ondanks de feiten dat Rusland de laatste jaren meerdere landen is binnengetreden, oorlog heeft gevoerd, westerse verkiezingen beinvloed etc. Til loodst zijn familie daar naar toe en heeft zelf genoeg middelen om daar weg te komen.

5 juli 2022 om 20:25

Ach joh, als het mag dan mag het. Als het niet had gekund door de sancties dam was het niet gebeurd. In een miljoenenbranche gaan regels boven ethiek. Of het goed is voor je imago is een ander verhaal maar mensen die hierover vallen moeten bij de UEFA of fifa aankloppen en niet bij een club die de regels van deze entiteiten keurig volgt.

Die sancties slaan sowieso nergens op, zo kansloos en vooral triest om mensen die in principe niets met die oorlog te maken hebben, toch te straffen.

Dat gezegd hebbende, als de deal goedgekeurd is door de Knvb, Uefa, FIFA etc., dan zal het vast volgens de regels zijn gegaan dus wat is dan het probleem.

Waar men zich vandaag de dag toch druk om kan maken. Maak je liever druk om dat linkse kliekje daar in Den Haag, dat een heel land in rap tempo kapot maakt.
Kom bijvoorbeeld op voor onze boeren wiens land wordt afgepakt voor woningen voor al die kansarme gelukszoekers...

5 juli 2022 om 21:28

Guus Til of andere atleten hebben misschien niets met de oorlog te maken, maar het wordt toch nota bene aangestipt in het artikel dat je als EU niet met bepaalde types mag handelen in deze tijd van oorlog. De bankier van Spartak staat op die lijst en geloof mij maar dat die personen op die lijst wel een hand hebben in de oorlog. Dus je kan het eens of oneens zijn met die sanctielijst, maar 'niets te maken met de oorlog' is natuurlijk klinkklare onzin.

Het is inderdaad een slinkse manier om een speler aan te trekken, maar ik vind het toch bovenal gek dat zo'n Guus Til, waar Feyenoord ook aan zat te trekken, kiest voor PSV. Niet zozeer om clubliefde of geen clubliefde, maar meer een bepaalde vorm van dankbaarheid naar een club die je uit een erbarmelijke situatie heeft gehaald waardoor je weer goed in de picture bent, zou je toch verwachten.

Nu weet ik verder niet wat er achter de schermen gebeurt, maar volgens mij wilde Feyenoord Guus Til dolgraag definitief vastleggen.

Ik vind het toch frapant dat zure riooljournalistiek bedrijvende kwallen als Driessen altijd onder de illusie lijken te verkeren dat zij de enige zijn die dit zien. Deze transfer is goedgekeurd door zowel de KNVB als de UEFA en zowel de betrokken Duitse en Nederlandse banken hebben de transactie goedgekeurd. Als Driessen nu een fatsoenlijke journalist was geweest was hij op die organisaties afgestapt en had hij gevraagd waarom de betrokken organisaties zo gehandeld hebben en waarom zij de wrok van de Europese Commissie en de ECB hebben geriskeerd. Maar nee, in plaats van PSV te bevragen over de gekozen constructie (waarvan ik trouwens denk dat PSV dit zeer grondig heeft laten toetsen) wil hij weer even goedkoop scoren door open deuren in te trappen, wederhoor is wel een dingetje bij Valentijn.

5 juli 2022 om 21:37

Misschien is het goedkoop scoren maar volgens mij zegt Valentijn nergens dat het niet of wel mag, enkel dat het niet zou moeten mogen, met de bestaande sancties die er zijn naar Rusland toe. Anderzijds begrijp ik niet dat nu daar het epicentrum van aandacht op ligt, terwijl ik het toch vooral heel gek vind dat Til nu voor PSV heeft getekend in plaats van bij Feyenoord.

5 juli 2022 om 21:53

Eerste regel van de hoofdtekst: "de sancties zeggen dat je geen handel met Rusland mag doen". Laten we daarbij even buiten beschouwing laten dat je handel drijft en niet doet, Driessen velt hier volgens mij best een uitgesproken oordeel over de deal. Of het chique is van Til om Feyenoord zo te laten zitten? Waarschijnlijk niet maar ik heb een gloeilamp op m'n arm getatoeëerd staan dus ik kan niet zeggen dat ik er rouwig om ben.

5 juli 2022 om 22:31

Ah inderdaad, en juist dat zijn de woorden van Driessen die later in de tekst worden genuanceerd door het redacteurtje van de site hier. Het is inderdaad het journalistieke spel dat Driessen weer aan het spelen is dat evenmin chic is.
En betreft de overstap, geen band met beide clubs, ben gewoon benieuwd hoe je als voetballer zo'n slinkse move kunt maken, maar goed ze doen het stuk voor stuk.

Driessen die met zijn vingertje gaat wijzen en andere de les gaat lezen, dat kan ik gewoon niet serieus nemen.

5 juli 2022 om 23:40

Je kan Driessen sowieso niet serieus nemen, zelfs zonder vingertje.

Goed gedaan PSV! Aanwinst voor de club en voor de rest boeie

6 juli 2022 om 00:00

Precies hoe ik er ook over denk. neemt niet weg dat ik het wel leuk vind om te lezen hoe anderen er over denken. maar ik denk wel dat we sowieso 10 Goals van Til mogen verwachen in alle competities bijelkaar.

Denk dat er heel veel manieren zijn om naar deze zaak te kijken. Je kunt stellen PSV een sportclub is en moet doen wat het beste is voor PSV, je kunt de belangen van Til belangrijker vinden dan de ongemakkelijke waarheid dat je geld overmaakt naar Rusland en je kunt helemaal geen zaken willen doen met Russen. Voor alle uitgangspunten is denk ik wel iets te zeggen. Ik zou het zelf verfrissend vinden als voetbalclubs vaker idealistisch handelde. Niet alleen in dit soort zaken maar ook in sponsordeal met gokbedrijven, trainingstripjes naar Qatar en noem het maar op. Helaas is de realiteit dat de voetbalwereld hard en zakelijk is. Niet perse een foute insteek maar dus niet de mijne.

En die Valentijn Driessen die kookt nog wel zn avondeten op Russisch gas (via sluiproute door heel oost-europa uiteraard) en zijn douche wordt met hetzelfde gas verwarmt.. Voor zover ik het heb kunnen lezen is het allemaal legaal gebeurd, zonder achterkamertjespolitiek enzo, dus laat die Driessen lekker zn mond houden!!

Inderdaad belachelijk dat psv zich verlaagd tot deze handelswijze. Gewoon een dikke middelvinger naar alle Oekraïners en de rest van Europa. Waar de ene club een benefiet organiseert spekt de andere de oorlogskas.

Er zijn hier toch gewoon afspraken over gemaakt, spelers die in Rusland of Oekraïne spelen kunnen of verkocht worden of voor een jaar verhuurd worden. In dit geval optie 1, waar hebben we het uberhaupt over.

Zelfs voor Valentijn begrippen is de hoeveelheid onzin die hij de afgelopen dagen de wereld in geslingerd heeft van buitenaards niveau. Wat kan deze man toch onzin verkondigen, en het ergste is dat ie er nog een podium voor krijgt ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 32 15 2 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij hakt knoop door

PSV lijkt dinsdagavond in de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen AS Monaco aan te treden in dezelfde opstelling als tijdens het heenduel (1-1), zo blijkt uit...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren