Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sierra Leone kondigt onderzoek aan na 187 (!) goals in twee play-offduels

Voetbalsupporters in Sierra Leone waren afgelopen zondag getuige van twee ware doelpuntenfestijnen. In de strijd om de play-offs van de eerste divisie probeerden Gulf FC en Kahunla Rangers elkaar op verschillende velden te overtreffen op doelsaldo.

Beide teams hadden 32 punten, waarbij Gulf FC op doelsaldo de tweede plaats bezette. Kahunla Rangers stond bij rust met 2-0 voor, terwijl concurrent Gulf FC met een uiterst comfortabele 10-0 voorsprong de kleedkamers opzocht. Na rust wisten beide teams echter aan de lopende band scoorden.

De nieuwssite Kahawatungu schrijft dat Kahunla Rangers vervolgens afspraken zou hebben gemaakt met de tegenstander, waardoor ze na rust maar liefst 93 keer het net vonden en met 95-0 wonnen. In het andere duel stokte ook de aanvalsdrang van Gulf FC niet, wat leidde tot een 91-1 zege.

“De scheidsrechter in de wedstrijd tussen Gulf FC en Koguima Lebano kon het niet meer aan en besloot in de tweede helft het veld af te lopen, voordat hij werd vervangen door de vierde official”, zo valt er te lezen. De meer dan opmerkelijke uitslagen, 95-0 en 91-1, zijn voor de voetbalbond van Sierra Leone aanleiding geweest om onderzoek te doen naar matchfixing.

1
2

Gelukkig deden ze wel hun best om het zo min mogelijk verdacht te laten lijken.

5 juli 2022 om 12:58

Ik heb wel een vermoeden van matchfixing, maar ik kan het niet bewijzen

5 juli 2022 om 13:04

Vandaar die ene tegentreffer😂

5 juli 2022 om 14:59

Wat vooral apart is in deze toch al krankzinnige situatie is dat de scheidsrechter dus een hele pot aankijkt hoe een team vanaf de middenstip ongehinderd het doel in loopt om dan vervolgens in de laatste minuut toch nog maar even af te fluiten

Hahahaha gelukkig deden ze het niet al te opvallend, niemand die dit merkt

5 juli 2022 om 12:56

Pas op als je als Nederlandse voetbalclub als je een speler uit Sierra Leone oppikt met hele goede stats ...

5 juli 2022 om 14:34

Ibrahim Kargbo😄

Wat het meest opvalt... de tegengoal.... dat verwacht je dan weer niet

5 juli 2022 om 12:46

Soms schiet je wel eens in het verkeerde doel 😉

5 juli 2022 om 12:50

juist wel, dat was om te verbloemen dat ze aan het sjoemelen waren, nu lijkt het alsof ze tegenstand kregen

5 juli 2022 om 13:29

Was een beauty. Zondagsschot met chocolade been. Schijnt

5 juli 2022 om 14:41

Zou mooi zijn, als dat team nog wel op een 1-0 voorsprong is gekomen, maar er er daarna 90 tegen kreeg haha

Wat een onzin. Alsof 95 keer scoren onmogelijk is. Die bond zoekt gewoon dingen.

5 juli 2022 om 13:19

Precies! Als er nu incidenteel bij 1 club 90 goals gescoord worden dan snap ik een onderzoek. Maar het gebeurt in 1 weekend bij minimaal 2 wedstrijden, dus lijkt me normaal gedrag daar.

5 juli 2022 om 13:30

En de scouts van PSV en Ajax slapen weer zeg... schandalig! Meteen de voorhoede van beide teams proberen vast te leggen

5 juli 2022 om 13:50

altf4

"meteen de voorhoede van beide teams proberen vast te leggen"

Haha en dan blijkt volgens de stats, dat de aanvallers amper gescoord hadden, sterker nog de spits stond 'droog' .

Wel leuk voor die spits. Meteen Afrikaanse topscoorder van het jaar en record houder alle tijden.

Haha wat een uitslagen dit moet wel matchfixing zijn.

5 juli 2022 om 12:47

Hun aanvallers waren gewoon heel erg in vorm, als ik de Nederlandse top was zou ik toch even een scout langs laten gaan.

Idd een 95-0 zege zou zomaar van pas kunnen komen aan het eind van het seizoen

5 juli 2022 om 13:21

vermoeden van

5 juli 2022 om 13:28

Oneens. Als het echt matchfixing was geweest, zouden ze niet die ene tegentreffer gehad hebben.

Dit kan toch bijna niet?! Dit betekent 1 goals per 57.8 seconde rekening houdend met blessures, tijdrekken, juichen na een goal, lopen naar middenlijn, hoekschoppen etc.

Maar goed zal wel spannender geweest zijn dan AS Roma-Feyenoord

Sterker nog. Het stond 2-0 met rust en werd 95-0= elke 30 seconden een goal in de 2e helft..... Maar het is slechts een vermoeden dat het matchfixing is 😂😂

De 3-0 was dan ook wel duidelijk een kantelpunt in de wedstrijd.

5 juli 2022 om 14:32

Tegenstanders waren mentaal gebroken na de 3-0, tsja dan wordt het lastig verdedigen.

5 juli 2022 om 14:55

Ja ik zat ook al te rekenen. Zelfs als ze daadwerkelijk 95 keer hebben gescoord in een tijd van 1 tot 2 helften (volgens mij zijn het er 95 alleen tweede helft geweest), dat krijg je gewoon niet voor elkaar. Tijdtechnisch. Dat zijn echt volle sprints die je dan moet trekken.

Ik dacht dat het in de 8ste klasse met 32-0 verliezen erg was, dan ben ik toch een beetje trots dat het niet 95-0 is geworden

Heb een vermoeden van matchfixing. Ik moet wel zeggen "vermoeden", omdat ik er geen bewijs voor heb natuurlijk.

Bij de eerste 83 doelpunten denk je nog: leuke pot voor de neutrale kijker! Maar vanaf doelpunt 85 begon ik toch wel mijn twijfels te krijgen. Doelpunt 73 had de keeper trouwens echt moeten hebben

Doelpunt 69 was ook pikant. De keeper liet die zo door zijn benen glippen

5 juli 2022 om 18:28

Tot aan doelpunt 83 was het leuk voor de neutrale kijker, vanaf doelpunt 85 kreeg je twijfels.. what about goal 84?

6 juli 2022 om 09:38

Magistrale voorzet bij doelpunt 84.

Hahaha, fantastische berichten dit altijd. Ik ben toch benieuwd hoe die ene tegentreffer bij de 91-1 gevallen is terwijl er toch een duidelijk krachtsverschil uit de uitslag naar voren komt.

Hahaha hoe doe je dit in vredesnaam? Je moet vanaf vrijwel iedere aftrap direct op doel schieten om dat aantal goals te halen in 90 minuten.

Wat een onzin, de rangers waren gewoon veel beter.. flauw om dan over matchfixing te beginnen, Calimero gedrag als je het mij vraagt!

Als het krachtsverschil gewoon zo groot is, waarom kan dit dan niet?😂😂😂😂😂 ik zou zeggen we feliciteren het team met het beste doelsaldo nu. Maar even zonder gekheid. Wat hebben de clubs gedacht? Dit valt niet op? Dit gaat niemand uitzoeken? Ik zou gewoon gelijk de nummer 3 doorschuiven en deze 2 belonen door niet te promoveren. En volgend seizoen maar even met 15 punten beginnen of een klasse lager zetten.

Waar kan ik de samenvatting zien.

Wat is dit rot zeg.. Ik had m'n geld op 91-0 gezet.

Ik zie geen problemen hier, moet kunnen toch? Gewoon in rugby opstelling vanaf de aftrap het hele veld omploegen en de bal het goal in jagen. Kan prima elke 55 seconden. 1 keer even de verkeerde kant op lopen en je hebt aangetoond daadwerkelijk tegenstand gehad te hebben en voila!

Dit gaat toch nergens over. Hoezo matchfixing? Hebben jullie nooit een voetbalwedstrijd gezien met zulke uitslagen?

Dit is weer precies wat er mis is in het voetbal tegenwoordig. Een club wint dik en meteen moet er een onderzoek aan vastgeknoopt.. Alsof dit soort dingen niet gewoon vaker gebeuren..

"maak er maar geen 100, want dat zou verdacht zijn" blijkt de voorzitter te hebben gezegd

Ik heb dit bericht met heel veel plezier gelezen. Vooral dat de scheids er ook gewoon mee kapt. Zijn inkt was waarschijnlijk op.

Ik vind het nogal een prestatie om iedere 30 seconden ongeveer weer te scoren. Ze moeten echt redelijk aan het sprinten zijn geweest van aftrap naar vissen in het net en weer terug.

Dat hele Afrikaanse voetbal is één grote put van bedrog, intimidatie, corruptie, discriminatie en racisme. Zowel op club als op landelijk niveau. De Afrika cup van dit jaar was een regelrechte aanfluiting. En het lijkt wel alsof het ieder jaar erger wordt.

5 juli 2022 om 22:14

Neem voorbeeld aan UEFA en FIFA...dan zie je dat bedrog en corruptie veel verfijnder kan worden uitgevoerd met veel beter verdienmodel.

Altijd met de punt vooruit spelen 👌

Dat lukt niet eens op playstation.

5 juli 2022 om 22:16

Sterker...een gemiddeld amateurclubje krijgt er met moeite 90 in 45 minuten in als er geen tegenstander is

@VZ ik wil wel een samenvatting van beide wedstrijden zien graag 😁

Jammer die achterdocht, uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn

Compleet nieuwe betekenissen van " een nipte zege"... als de tegenpartij de 1-0 maakt heb je een compleet andere wedstrijd hahahaha
korte metten, beide teams of clubs schorsen voor een jaar..

95 doelpunten in 45 minuten is al een hele opgave ZONDER tegenstander op het veld met teruglopen en opnieuw aftrappen