Sensatie in de maak? Zaakwaarnemer Ronaldo dineert met Laporta

Dinsdag, 5 juli 2022 om 16:59Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:02

Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo, en Barcelona-voorzitter Joan Laporta hebben maandagavond met elkaar gedineerd. De Portugese spelersmakelaar beschikt over een indrukwekkende klantenportefeuille en AS weet dat spelers als Rúben Neves, Rafael Leão en Bernardo Silva ter sprake zijn gekomen, maar dat ook de mogelijke komst van Ronaldo naar Barcelona is besproken. Ronaldo is teleurgesteld in het gebrek aan daadkracht van the Red Devils tijdens de huidige transferwindow en hij heeft United naar verluidt laten weten te willen vertrekken.

AS schrijft dat Laporta vorige zomer ook al de mogelijkheid bekeek om Ronaldo naar Barcelona te halen. De slechte financiële situatie waar de Catalanen toen in verkeerden, weerhield hem er echter van om ook maar een serieuze poging te wagen om de komst van Ronaldo naar het Camp Nou te realiseren. Uiteindelijk vertrok de 189-voudig Portugees international op de laatste dag van de zomerse transferwindow voor vijftien miljoen euro exclusief bonussen van Juventus naar United.

Ronaldo zou maandag beginnen aan de seizoensvoorbereiding van United en in gesprek gaan met manager Erik ten Hag, maar de 37-jarige aanvaller ontbrak op de training, waarbij Engelse media en transfermarktexpert Fabrizio Romano ‘familieomstandigheden’ als reden opgaven. United eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende zesde plaats, waarmee de club zich slechts kwalificeerde voor de Europa League. Ronaldo heeft echter nog altijd de wens om in de Champions League actief te zijn. Bayern München en Chelsea, maar ook AS Roma en Napoli werden de afgelopen dagen met hem in verband gebracht.

De naam van Cristiano Ronaldo zou het onderwerp van bijna de hele ontmoeting tussen Laporta en Mendes zijn geweest, hoewel ook Silva (Manchester City), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers) en Rafa Leao (AC Milan) uit Mendes’ klantenbestand door Laporta als potentiële versterkingen worden gezien. Laporta en Barcelona dromen vooral over de komst van Silva, maar de spelmaker kan City alleen verlaten voor een bedrag van honderd miljoen euro, hetgeen momenteel veel te gortig is voor Barça.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door psvmanunited)

Alles is mogelijk in voetbal zeggen ze. Maar Cristiano Ronaldo in een shirt van FC Barcelona? Nooit.

5 juli 2022 om 07:15

Waarom niet?. Hij was ook rustig naar city gegaan afgelopen seizoen en gelijk heeft ie.

T zal ook prima passen bij t wanbeleid van barca al is het wellicht een betere optie dan 50 miljoen voor een oude lewa

5 juli 2022 om 10:06

Dat ging natuurlijk om Silva of heel misschien één van die andere spelers maar never nooit niet om Ronaldo.. dit is gewoon sensatie zoeken en clickbait vanuit de media

5 juli 2022 om 10:47

@nederland79 Wanbeleid voor de voorganger van Laporte zeker? Laporte is een zeer goede weg aan het maken met Barca op dit moment.

5 juli 2022 om 11:21

Het is Laporta, excedo, maar nee- Barcelona wordt structureel uitgekleed en alle rechten worden gesleten aan investmentbankers en grote bedrijven en van dat geld moet dan per se een Lewandowski ofzo komen. Het gaat vanzelf weer fout op deze manier.

5 juli 2022 om 12:45

Alleen ging hij toch naar United ipv City nederland79..

5 juli 2022 om 18:28

Hij was rustig naar City gegaan? Huh? Dat heb ik even gemist. City was geïnteresseerd in hem maar volgens mij keerde hij toch echt naar Manchester United terug.

5 juli 2022 om 19:05

Hij wil om de prijzen spelen

5 juli 2022 om 19:47

Jaartje Ronnie in de spits en dan Lewa gratis oppikken 👍😎

6 juli 2022 om 07:19

Ronaldo heeft de grootste spijt. Dacht onoverwinnelijk te zijn en met andere clubs ook prijzen te pakken in europa. Maar bij real deed die het zo uitstekend omdat wereldklasse spelers als benzema en modric hem alle ballen gaven. Natuurlijk deed die het ook zelf. Maar nu heeft die 4 jaar verspilt. Perez had toch weer gelijk.

5 juli 2022 om 07:15

Hoezo niet? Ronaldo wilt de CL in, Barca 1 van de weinige clubs die bizarre bedragen uitkeert en Ronaldo is niet al te chique vertrokken bij Real. Zie het wel gebeuren, of beide partijen het moeten willen is een tweede.

5 juli 2022 om 19:03

Barcelona deelt juist geen bizarre bedragen meer uit. Als dat wel zo was, was het aanblijven van Frenkie de Jong ook geen probleem. Ronaldo gaat echt niet voor 5 miljoen bruto spelen in Catalonië.

5 juli 2022 om 07:54

Ik zou als welke topclub dan ook zijnde, sowieso Ronaldo niet meer halen. Voor clubs daar net onder zou het een mooie kans kunnen zijn.

5 juli 2022 om 09:16

Het maakt niet uit welke club je bent. Ronaldo weten te contracteren brengt iedere club een flinke boost in shirt en extra sponsor geld.

5 juli 2022 om 12:46

En een schever salarishuis dan de toren van Pisa... Nee, dit wordt een topclub of de MLS.

5 juli 2022 om 18:10

Mensen die nog steeds denken dat clubs veel verdienen aan shirt verkoop…

5 juli 2022 om 18:36

Precies, het brengt heus wel extra geld in het laatje, maar lang niet zoveel als iedereen altijd denkt.

6 juli 2022 om 15:32

Ronaldo verdient voor een topclub echt geen heel exorbitant salaris hoor. Hij verdient bij United rond de 26 miljoen per jaar, wat natuurlijk heel veel geld is, maar hij gaat er nu qua salaris echt niet nog een keer op vooruit en staat al amper meer in de top-10 van bestbetaalde spelers ter wereld. Pogba verdiende afgelopen seizoen ter vergelijking 8 miljoen meer. Nu betaalt United geschifte salarissen, maar ik denk dat je Ronaldo wel hebt voor een salaris van rond de 25 miljoen, dat willen spelers als Lewandowski, Haaland, en noem ze maar op ook allemaal.

Ik hoop van harte dat Ronaldo volgend seizoen bij United blijft, maar de meeste topclubs kunnen dat echt makkelijk ophoesten voor een speler als Ronaldo.

5 juli 2022 om 08:07

Zeg nooit nooit

5 juli 2022 om 08:33

Ik zou het alleen al willen voor mensen zoals jij.

5 juli 2022 om 08:35

Zeg dat nou niet te hard...

5 juli 2022 om 09:09

Hij riep waarschijnlijk ook al een half jaar dat Mbappe bij real speelde.

5 juli 2022 om 08:51

Messi bij PSG had ook nooit iemand verwacht dus alles kan

5 juli 2022 om 13:23

En Messi bij Real? Als Ronaldo naar Barca gaat dan breken er zware rellen uit zowel in Madrid als in Barcelona.. de overgang van Messi naar PSG kun je daar absoluut niet mee vergelijken..

5 juli 2022 om 13:32

Zware rellen zelfs. Toe maar...

5 juli 2022 om 18:38

Misschien als het rechtstreeks was,maar nu Juventus, en united er tussen hebben gezeten ligt dat ietsje minder gevoelig.
Het is geen Figo scenario

Mss heeft mr Laporta meer spelers onder zijn hoede?

5 juli 2022 om 07:17

Dat klopt! En Mendes ook...

5 juli 2022 om 07:19

Je bedoelt Mendes?

Hahahahaha wat een sensatie makerij!
Ohja ik vergeet het woord poppenkast

5 juli 2022 om 07:23

Jep tegenwoordig zet VZ nieuws dat eigenlijk voor de “wandelgangen” bedoeld is gewoon plop op de hoofdpagina. Vroeger was nieuws dat op de hoofdpagina stond ook echt nieuws. Ik blame ze niet hoor. More money natuurlijk

5 juli 2022 om 07:39

Gewoon een rookgordijn. Mendes is namelijk ook de zaakwaarnemer van Carlos Vinicius en na het vertrek van Superluuk zoeken ze daar een nieuwe bonkige spits

5 juli 2022 om 08:00

Haha! Jij bent de eerste die het door had ik ga helemaal mee in deze lijn van gedachte.

5 juli 2022 om 13:25

Hahaha laat het dan een ruildeal zijn met Braithwaite

Madristas be like Ronaldo the Goat! Oh nee wacht toch Messi.

Voor 5 miljoen per jaar zou dit oke zijn. Niet meer dan dat. Weet ook niet of het überhaupt wel verstandig. Met Ronaldo in je team zakt de waarde van andere spelers sneller dan snel, plus Barcelona moet naar boven denken niet naar beneden. Voor 5 miljoen per jaar kan je het risico wel nemen en kom je sneller van hem af, mocht het net als bij United helemaal mis gaan.

Ronaldo naar Barca en als Real Messi weg haalt uit Parijs, dan kunnen we weer genieten in La Liga.

Of Mendes is gewoon lekker aan relatiebeheer aan het doen omdat hij een van de grootste zaakwaarnemers ter wereld is. Wat een baan ook zeg. Sensatiemakerij dit.

Wat moet het toch fijn zijn om sportjournalist te zijn. Gewoon wat dingen uit je duim zuigen en dingen schrijven waar nergens op slaan.

Cristiano Ronaldo naar Barcelona zie ik niet gebeuren, hij zou dit denk ik niet eens willen maar tegelijk kan Barcelona hem toch nooit betalen? En waarom zou Barcelona dit überhaupt willen?

5 juli 2022 om 19:10

Het hoeft niet eens uit de duim gezogen te zijn hè? Er gaan al tijden geruchten dat Ronaldo niet blij is met United door het gebrek aan daadkracht en openstaat voor een vertrek. Zo'n etentje met Laporta kan dan ook prima gebruikt worden om de druk op United een beetje op te voeren.

Vreemd familie probleem. Dineren met je zaakwaarnemer.

5 juli 2022 om 09:17

Lees nog een keer. Ronaldo dineerde niet met zijn zaakwaarnemer. Laporta dineerde met zijn zaakwaarnemer.

Hahaha, vergeet ‘t maar. Ronaldo gaat heus nooit voor Barcelona spelen. Die transfer lukt me in FIFA ook nooit.

Haha wat een onzin! Zware problemen met de salarissen en dan zouden ze voor Ronaldo gaan? Zal wel over Ruben Neves ofzo zijn, als vervanger van Frenkie.

5 juli 2022 om 14:52

of B.Silva, daar waren ook geruchten over dat barca erachter aan zat.

Barcelona moet de enige ploeg ter wereld zijn die spelers als Lewa, Silva, Raphinha, Ronaldo wil maar geen geld heeft.

5 juli 2022 om 08:29

De plaatselijke amateurclub hier loopt tegen hetzelfde probleem aan

5 juli 2022 om 09:14

De plaatselijke amateurclub dineert niet met de zaakwaarnemer tenminste. Ze houden het bij jaarlijkse zomer bbq voor de nodige fondsen.

5 juli 2022 om 09:18

Oftewel.. Er is wel geld?

5 juli 2022 om 09:53

Nou ja, er zullen meer ploegen zijn die ze willen, maar die zijn verstandig en leven niet in fantasia dus ze spreken het niet uit.

Ik kan me voorstellen dat ze het over Ronaldo hebben gehad, maar Jorge Mendes heeft spelers als Bernardo Silva, Leao en Ruben Neves onder zijn hoede. Allemaal spelers in wie Barca geïnteresseerd is of was. Als Laporte toch voor Ronaldo zou gaan dan zou dat heel gek zijn. Xavier als trainer van Ronaldo? Messi niet behouden en Ronaldo binnenhalen? Gaat onrustig creeeren en dat is juist wat Barca niet nodig heeft.

En iedereen maar klikken om aan te geven hoe stom het is. Intussen wordt de koe verder gemolken.

Ze kunnen Frenkie al niet betalen. Waar moeten ze het geld voor Ronaldo vandaan halen. Er komen steeds maar nieuwe spelers bij terwijl ze de huidige niet kunnen betalen?

Zal vast over ronaldo zijn gegaan, zie barca dit alleen doen als lewa echt niet mag komen. Denk dat dit uiteindelijk niet zal gebeuren, ga geen nooit roepen zoals die gasten hier roepen. Die riepen ook ow haaland en mbappe zijn getekend, denk niet dat hij gaat maar als opties wegvallen en barca blijft over gaat hij gewoon. Cl voetbal is namelijk een hele grote obsessie van hem.

Ronaldo die in een stadion gaat spelen waar ze elke wedstrijd Messi Messi Messi roepen 😂

Maar wie heeft het bonnetje opgepakt? Laporta inschattende zal het wel weer doorgeschoven worden naar een ander...

Waarom meteen over Cristiano speculeren? Hij is niet z’n enige client of wel? En daarnaast dineren zaakwaarnemers wel vaker met voorzitters van bepaalde clubs…

Als dit waar is valt alles weg in madrid dan is het klaar alles wat hij gepresteerd heeft bij Real valt in zwart gat

Ronaldo , als hij zou gaan vertrekken.. is dan een aardige job hopper geworden.
Ik geloof niet , dat de topclubs
Zitten te wachten op Ronaldo
Vind zichzelf nog steeds erg goed , en eigenlijk verheven boven de rest .
Nou is hij ook een geweldige voetballer , maar je moet dan je elftal voor hem compleet gaan omgooien.
Want stel dat je dit als trainer niet zou doen , dan is het team direct een gigantische stoor factor rijker ..
Zit je daarop te wachten als team ??
Moet Ronaldo wel gelijk geven met de hele langzame activiteiten van een grote club als Man U .
Maar hebben in het verleden teveel fouten gemaakt onder de immense druk .
Ik ben ervan overtuigd , dat een Ronaldo gewoon straks in het veld staat bij Manchester United.

Ach die Mendes is niet alleen de zaakwaarnemer van Ronaldo. Sensatie om niks. Denk echt niet dat Ronaldo naar Barcelona gaat hoor.

5 juli 2022 om 17:22

Ik wordt Moe van die leugens maar ja het verkoopt goed en mensen slikken het als zoete koek

Dat een "journalist" dit überhaupt durft te zeggen, dan ben je als journalist echt ongeloofwaardig. Puur verkopen van de krant, want met journalistiek heeft dit niks te maken. Mendes heeft zoveel voetballers in zijn zak

Ah kom op. Zoals de tekst al zegt, hij is zaakwaarnemer van veel spelers. Maar omdat cr zegt dat hij wellicht weg wil, denkt de media 1 en 1 is 2, dus hebben ze weer een mooi artikel. Wat een heerlijk makkelijke baan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3911 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 1 0 0 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren