Opgepakte PL-speler is verdachte in nog eens twee verkrachtingszaken

Dinsdag, 5 juli 2022 om 17:37Tom Rofekamp • Laatste update: 17:39

Een 29-jarige Premier League-speler is maandagochtend vroeg opgepakt op verdenking van verkrachting van een jonge vrouw, weet The Telegraph. Volgens het Engelse dagblad gaat het om een gerenommeerde naam, die vanwege juridische redenen niet bekend mag worden gemaakt. Wel is het duidelijk dat het om een international gaat die goede kans maakt op een uitverkiezing voor het komende WK in Qatar. Sky Sports meldt dinsdag dat de betreffende speler wordt verdacht van twee verkrachtingen van een andere vrouw en daarom opnieuw is gearresteerd. De verdachte is voorlopig op borgtocht vrijgelaten.

De betreffende speler, die woonachtig is in Barnet (een district in Noord-Londen), werd maandag in hechtenis genomen. De verdenking betrof verkrachting van een vrouw in haar twintiger jaren, welke afgelopen maand zou hebben plaatsgevonden. De Londense politie vertelde BBC Sport dat het onderzoek momenteel nog loopt. The Telegraph weet dat de club van de verdachte op de hoogte is, maar kreeg nul op het rekest bij het vragen om een reactie.

Alles wat de krant verder kan melden is dat het om 'een internationaal gerenommeerde speler' gaat en dat het onduidelijk is of hij aan kan sluiten bij de voorbereiding op het komende Premier League -seizoen (de competitie in Engeland gaat op 5 augustus van start). Ook lijkt WK-deelname op de tocht te staan voor de verdachte, die naar verluidt grote kans maakte op een selectie voor zijn land.

Afgelopen januari werd Engeland al opgeschud door opgedoken beelden en audiofragmenten van een verkrachting door Manchester United-aanvaller Mason Greenwood. De enkelvoudig Engels international werd direct geschorst door zijn club en een dag later opgepakt. Niet veel later kwam Greenwood op borgtocht vrij in afwachting van verder onderzoek. In die zaak is het nog altijd wachten op een definitieve aanklacht.61 reacties (laatste reactie door aqua1)

Vindt het wel schandalig dat mensen online al verschillende namen gokken,zag zelfs ziyech voorbij komen omdat het om een 29jarige ging uit london...son kwam ook voorbij

4 juli 2022 om 22:20

Menseigen, men wil weten wie het is en gaat balletjes opgooien.
Maar het is een kwestie van elimineren denk ik. Club uit london, leeftijd 29, international, hoeveel spelers houden we over?

4 juli 2022 om 22:25

Waarom moet de politie dan specifiek zeggen dat het gaat om een 29 jarige uit london komt,je weet dat mensen dan gaan gokken,we hebben het over bekende voetballers,dus dan is het makkelijk om namen te gissen...

4 juli 2022 om 22:27

Aan de andere kant, als ze het niet zeggen, dan kunnen alle spelers uit london verdacht zijn. Is dat dan beter?

4 juli 2022 om 22:27

Club hoeft natuurlijk niet in Londen te spelen. Zahavi woonde ook in Amsterdam.

4 juli 2022 om 22:28

Klopt, maar die kans is wel klein lijkt me.

4 juli 2022 om 22:30

Mischien wel,want dan is het zo groot dat het geen nut heeft om te gissen,je kan het vergelijken met "wie is het",hoe minder plaatjes overzijn hoe makkelijker het is om te gokken

4 juli 2022 om 22:31

Ze kunnen toch beter niets zeggen zolang het onderzoek nog loopt. Niemand heeft baat bij de aandacht die het op dit moment krijgt.

4 juli 2022 om 22:38

Op twitter zei iemand 14 uur geleden; Arsenal fans are gonna wake up to some bad news about Thomas Partey. Better plan a season whitout him.
Het kan zijn dat dit de geruchten voed.

5 juli 2022 om 08:19

Dat voedt de geruchten maximaal natuurlijk, maar tot nu toe is niet eens bekend of het een speler van een club uit Londen is, alleen dat ie in Londen opgepakt is en 29 jaar is. Kan dus een speler zijn van elke club in Engeland, die toevallig op dat moment in Londen was. Al die speculatie haalt ook nog eens de aandacht van het slachtoffer af, dat is minstens zo erg!

5 juli 2022 om 11:44

Als hij woont in Barnet, zal hij vast niet toevallig op dat moment in Londen geweest zijn.

5 juli 2022 om 11:56

Samcro, tuurlikl woont ie wel in Noord Londen. Stel ik heb een misdrijf gepleegd en ik ga naar een andere stad dan waar ik woon, hoe gaat de politie mij vinden? Ze hebben geen Gps tracker op me. De aanklacht was ook pas op 4 juli (gisteren) ingediend dus het is niet alsof de politie super lang aan het zoeken was naar de verdachte. Lijkt me gewoon dat hij op zijn huisadres in Barnet is opgepakt.

6 juli 2022 om 08:08

R.madridista, iemand kan jou herkend hebben of je bent bij een vriend thuis aan wie jij het verhaal vertelt en hij vindt dat hij de politie moet inlichten.

4 juli 2022 om 22:23

Zelfs dit bericht draagt daar aan bij, zet er dan geen namen bij.
Met de Engelse roddelpers zal dit wel snel zat naar buiten komen.

4 juli 2022 om 22:27

Hoezo draag ik erbij,ik geef juist aan dat ik het afkeur,het is al grootschallig bezig op social media,ik bericht iets over wat al gaande is...

4 juli 2022 om 22:42

Nou niet alleen de roddelpers neem aan dat alle PL clubs inmiddels weer trainen. Dus wie staat er niet op het trainingsveld en woont in Barnet en is 29 jaar. Denk dat we morgen of overmorgen wel weten om wie het gaat.

4 juli 2022 om 22:45

@Marieke:
Je noemt nu zelf ook 2 namen die daardoor ook bij mensen 'blijven hangen'. Ik ben te lui en ongeïnteresseerd om mogelijke spelers uit te zoeken, maar door 30sec scrollen in dit topic heb ik nu al 4 'verdachten'

4 juli 2022 om 23:00

Pak ze maar op dan,ow wacht daar ben je te lui voor....ik kan daar niks aan doen dat jij niet de moeite wilt nemen over iets wat je blijkbaar wel intersant vond anders zou je hier niet op hebben geklikt...

5 juli 2022 om 06:35

@Marieke: lekkere reactie

Je vraagt zelf aan raaijkeweste hoe zelfs jouw reactie bijdraagt aan het speculeren over namen. Nou zo dus, door het zelf benoemen van 2 namen.

4 juli 2022 om 22:23

En Kane, Partey, Davies... Palace heeft er ook een paar. Dat speculeren is heel gevaarlijk.

4 juli 2022 om 22:26

Partey en Davies worden veel genoemd schijnbaar :-% Zal een dezer dagen wel openbaar worden wie het is en wat de politie eventueel gevonden heeft

5 juli 2022 om 07:17

@Marieke: het schandalig vinden dat er namen genoemd worden om vervolgens in dezelfde reactie nog namen te noemen?!

Vervolgens ga je een mogelijke verkrachting vergelijken met "wie is het?" Gaat alles verder wel helemaal goed?

On: voor sommige mannen blijft het lastig om met de pootjes van vrouwen af te blijven. Wat zijn we soms toch een zwak geslacht.

5 juli 2022 om 08:19

Vaak gaat inderdaad de vlieger op van 'waar rook is, is vuur' maar vooralsnog is het blijkbaar nog een verdenking.

5 juli 2022 om 11:45

Het ging met name over Thomas Partey die gewoon in Duitsland zit met Arsenal. Ziyech en Son stonden alleen in een lijstje met 29 jarige spelers..

5 juli 2022 om 18:11

Heb je daar een bron van? Op andere kanalen lees ik dat Partey wel in Londen is en niet is meegaan naar Duitsland.

5 juli 2022 om 19:10

Ja dat is dus nu opeens veranderd. Nadat Chris Wheatley eerder tweette dat hij in Duitsland was en dit weer verwijderd heeft om nu weer te melden dat hij in London is. Wat een slang zeg..

5 juli 2022 om 17:49

Son is in Zuid-Korea, hij komt niet terug naar Engeland want Tottenham heeft daar pre-season wedstrijden en komt zelf die kant op binnenkort.

Het heeft geen zin om te gaan speculeren, wacht het onderzoek gewoon af er moet sowieso nog gezien worden of de persoon in kwestie schuldig is of niet.

Bizar verhaal natuurlijk, heeft weinig zijn om te gaan speculeren. Rustig het onderzoek afwachten en dan zien we wel.

Vervelend nieuws. Maar je gaat ervan raden, wie zou het zijn? Dat heeft ook niet zoveel zin en is een beetje lelijk om te doen.

4 juli 2022 om 22:19

Raden deden sommigen al over Xhaka en Partey. Maar dat is bij beiden ontkracht.

4 juli 2022 om 22:21

We kunnen vermoedelijk een hele lijst maken. Wie het ook is, dit is natuurlijk een hele treurige zaak.

4 juli 2022 om 22:44

Morgen of overmorgen weten we het. Wie van de spelers in de PL 29 en woont in Barnet staat morgen niet op veld. Dat gaat de pers snel achterhalen. Idd gokken heeft geen zin.

5 juli 2022 om 08:21

Hoeft niet eens daar te wonen, is daar opgepakt.

Hoe dan ook, wie het ook is, keihard aanpakken mits schuldig bevonden.

5 juli 2022 om 17:53

Is op een adres in Barnet opgepakt, er is niet duidelijk of de speler daar woont toch?

5 juli 2022 om 21:23

In dit artikel staat dat ie daar woont.

Altijd pijnlijk zulke berichten. En dan heb je het internet dat gretig gaat speculeren en zo onbedoeld iemand kan raken met valse beschuldigingen. Veel meer dan het onderzoek en overige feiten afwachten kunnen we niet lijkt me.

Er zijn maar iets van 5/6 spelers als het een Londense club betreft... bizar dit.

5 juli 2022 om 00:09

toch hou ik de optie open of het daadwerkelijk verkrachting is mocht dat zo zijn is dat kwalijk, is wel eens niet zo... verkrachting is ernstig laat dat voorop stellen. is gevaarlijk als het gaat om bekende voetballers, of er bij betreffende vrouw niets iets achter zit.

5 juli 2022 om 17:59

Verkrachting is een breed iets he. Niet alleen een brute scene maar kan ook gewoon sex met een vrouw onder invloed zijn geweest. Dat is net zo goed verkrachting als zij niet duidelijk aan kan geven of ze wel wil.

5 juli 2022 om 19:17

Dat is natuurlijk totale onzin. Dan is elke dronken seks verkrachting. In mijn ogen is het in zo'n geval gewoon afhankelijk van hoe het gaat. Als we een beetje vrijen en het gaat steeds verder, kun je het moeilijk verkrachting noemen. Hoe moet iemand weten dat het niet wederzijds is als alles dat lijkt aan te geven?

5 juli 2022 om 19:33

Verkrachting is voor mij als je iemand van de fiets trekt en met brute geweld binnendringt.

5 juli 2022 om 20:05

dus als je wel met brute geweld binnendringt, maar niet van fiets getrokken hebt, dan is het geen verkrachting volgens jou?

maar ps gaat niet om wat jij of ik vinden, maar wat de definitie is volgens strafrecht. Dat bepaalt

5 juli 2022 om 20:30

En dan blijkt het toch maar moeilijk om zomaar iets verkrachting te noemen. Want echt bewijs is er vaak niet.

5 juli 2022 om 22:06

@nijogethNee je bent nu dus aan het overdrijven niet hij. Niet 'elke dronken seks' is verkrachting. Het is verkrachting als zij niet duidelijk aan kan geven of ze sex wilt. Daarbij denk ik dat het 9 van de 10 keer ook al is een vrouw erg dronken, heel erg duidelijk of ze er lichamelijk of mondeling toestemming geeft of niet.

5 juli 2022 om 22:08

@aqua1

Dat is onzin. Een vrouw die dronken in slaap gevallen is en een man die heeft vervolgens sex met haar is gewoon dus verkrachting.

Wat jij zegt is hetzelfde als:' Het is alleen moord als iemand bruut wordt vermoord'.

5 juli 2022 om 22:23

Het strafrecht denkt daar anders over Herosennin44. Daar is het lichaam binnendringen onder dwang verkrachting. Daar is het wetboek vrij duidelijk over, maar ook dat bijvoorbeeld een opgedrongen tongzoen er niet onder valt. Dat is ontucht. Verder ben ik er ook van overtuigd dat in 99,99% van de gevallen echt wel duidelijk is als iemand geen seks wil in dronken toestand. Ze zijn of knockout of ze zijn nog enigszins aanspreekbaar en kunnen echt nog wel nee zeggen. Daar zit vrij weinig tussen in mijn ervaring.

Vroeg of laat wordt toch wel bekend wie het is. Voorbereiding op het seizoen begint weer en het zou ook raar zijn als een speler lange tijd ontbreekt in de selectie. Kijk maar naar Sigurdson, wordt verdacht van misbruik van minderjarige en heeft tot op heden geen wedstrijd meer gespeeld.

5 juli 2022 om 17:50

Was Sigurdsson voor misbruik? Wow
Heb daar inderdaad ook niks meer van gehoord.

5 juli 2022 om 18:02

die is zelfs clubloos op dit moment..

5 juli 2022 om 18:12

Begrijpelijk want zelfs zonder uitspraak wil je zekerheid als club en is het slecht voor het imago van je club.

Verkrachting kan natuurlijk meer zijn dan alleen die brute scene die wij dan allemaal meteen op ons netvlies zien he. Sex hebben met een vrouw die beschonken is en dus niet duidelijk aan kan geven dat ze eigenlijk niet wil en er maar in mee gaat onder invloed is ook verkrachting en de dag er na zit zij met de ellende en een schuldgevoel terwijl hij gewoon fout zat. Of op een andere manier misbruik maken van een situatie. Het blijven nare dingen.

5 juli 2022 om 18:11

Helemaal mee eens.

De vraag blijft natuurlijk hoe het te bewijzen valt dat iemand een "ja" heeft gezegd voor sex. Dat blijft toch een eeuwig probleem.

5 juli 2022 om 19:25

Maar, dat is gewoonweg geen verkrachting. Hoe kun je iemand een verkrachter noemen die niet weet dat iets tegen iemand zijn of haar wil is? Zit je lekker op te bank te vrijen, ga je steeds verder, hij/haar doet lekker mee en de dag erna heb je zogenaamd iemand verkracht. Gewoon nee zeggen als je niet wil, behalve als je er daadwerkelijk niet toe in staat bent. Maar dat doet alcohol bijvoorbeeld niet met je. Je kan praten of je bent knockout.

5 juli 2022 om 22:12

@nijogeth.

Als een dame dus vrij en blij meedoet heb je haar dus niet verkracht. Als zij dit dus niet persé doet omdat ze dus zoals je zegt daartoe niet instaat is, dan wel.

Daarbij heb ik bij zowel vrouwen als mannen vaak genoeg gezien dat ze zo dronken zijn dat ze niet kunnen praten maar gewoon bij bewustzijn zijn, zoals bijvoorbeeld een meid vroeger die met de deur open op de wc pot zat en later aangaf dat ze dacht dat ze heel normaal op een stoel zat.

Of dat niet een probleem is die we ook zouden moeten bespreken dat mensen zich zo krom drinken dat ze niet meer weten wat ze doen is ook een discussie waard, maar al is het gelinkt in veel verkrachtingszaken, is dat niet persé van belang.

5 juli 2022 om 22:27

Tja, maar die meid op de pot die kun je dus een vraag stellen en een antwoord terugkrijgen. Of dat ze enigszins doorheeft wat de vraag is en of ze ook beseft wat voor antwoord ze geeft, dat doet er volgens mij niet toe. Het is alleen zo raar dat zulke dingen vaak achteraf gezegd worden. Ik heb ook weleens met mijn dronken kop mijn kleine kopje in een sloot geduwd waar ik m achteraf niet in had willen duwen. Maar toen ze vroeg of ik wilde, zei ik toch echt ja. Spijt komt later, maar verkrachting was het niet.

Ik vermoed dat dit om Thomas Partey gaat. Het blijft speculeren natuurlijk en bewijs heb ik niet, maar ik las eerder ook al een vaag verhaal op VI dat hij een nieuw huwelijk aannam. Dat is al apart te noemen natuurlijk. Bovendien lees ik op meerdere kanalen dat Partey afwezig op de training van Arsenal en dat supporters hem niet meer bij de club wilde. Dan is het vrij aannemelijk dat het om Partey gaat.


ht t ps :/ /ww w.vi. n l/nie uws/thoma s-part ey-nee mt-na-huwe lijk-ander e-naam-a an

5 juli 2022 om 18:23

Is niks meer dan botte speculatie, leuke manier gevonden om een link hier te delen.

5 juli 2022 om 18:34

Klopt idd. Gewoon spaties toevoegen tussen de link. Dan wordt je reactie niet automatisch verwijderd bij delen van een link.

5 juli 2022 om 18:40

Hij nam gewoon een andere naam aan bij zijn huwelijk omdat hij zich bekeerde tot de Islam. Dat is een vrij normale gang van zaken. Ik vind het eerder apart dat jij er niet van op de hoogte blijkt te zijn en het aanhaalt in dit verband.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren