Kopenhagen rekent in kiezelhard statement opnieuw af met Feyenoord

Maandag, 4 juli 2022 om 17:30Guy Habets

FC Kopenhagen heeft in een statement opnieuw zijn onvrede laten blijken over het verloop van de oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De Deense topclub won afgelopen zaterdag met 0-7 van de Rotterdammers en bij monde van trainer Jess Thorup werd na afloop aangegeven dat men niet tevreden was met het gebrek aan tegenstand. Kopenhagen heeft nu aangegeven dat het de situatie er niet bij laat zitten.

Feyenoord trad afgelopen zaterdag noodgedwongen aan met een jong elftal. De spelersgroep van trainer Arne Slot was uitgedund door vakanties van internationals en daardoor was het team dat wel acte de présence gaf, niet in staat om Kopenhagen ook maar een strobreed in de weg te leggen. De Denen hadden op meer weerstand gehoopt en zijn nog altijd kwaad. 'De uitkomst van de oefenwedstrijd in Rotterdam was niet bepaald wat we ervan hadden verwacht', zo valt te lezen in het vreemde statement. 'Dat heeft onze trainer ook al aangegeven. En de wedstrijd is al een tijdje afgelopen, maar voor Kopenhagen is deze zaak nog niet afgesloten.'

Peter Christiansen, de sportief directeur van de Denen, meldt dat er naar alle waarschijnlijkheid actie zal worden ondernomen en dat Feyenoord daar zeker nog iets over te horen zal krijgen. "Er zijn sommige verplichtingen die we afgesproken hebben met Feyenoord en die zijn ze niet nagekomen", laat hij weten. "We hebben zeker niet de wedstrijd gekregen die we afgesproken hadden en daar gaan we Feyenoord absoluut van op de hoogte stellen. We kunnen op dit moment niets zeggen over eventuele consequenties."

Zaterdagmiddag stond de eindstand van 0-7 al na een uur op het scorebord. Onder meer Kevin Diks, die in het verleden nog bij Feyenoord speelde, maakte een doelpunt voor Kopenhagen. De Denen openen de competitie wel al over anderhalve week, terwijl het seizoen voor Feyenoord later pas begint. Toch was Thorup, de oefenmeester van Kopenhagen, eerder al niet mals in zijn beoordeling van Feyenoord. "De ambiance was goed. Door het mooie grasveld en de vele toeschouwers leek het op een serieuze wedstrijd. Maar we hoopten ons te kunnen meten met een ploeg die de Europese top heeft aangetikt en dat is niet gebeurd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door genieterr)

Oke ik snap de frustatie, maar je kan ook te ver doordraven daarin… of denken anderen daar anders over?

4 juli 2022 om 17:37

Je kunt volgens mij (in ieder geval in competities) gestraft worden wanneer je niet in je best mogelijke opstelling aantreedt. Maar als er nog veel op vakantie waren, was dit blijkbaar de best mogelijke opstelling.

4 juli 2022 om 17:40

Kopenhagen baalt gewoon omdat ze te weinig weerstand hadden. Snap ik ergens wel aangezien Feyenoord met een C-elftal op kwam treden. Maar als je een beetje logisch nadenkt, dan had je dit wel kunnen verwachten. Kopenhagen begint over anderhalve week aan de competitie en Feyenoord trainde pas net een weekje.. Kunnen blijven door zaniken daar in Denemarken, maar met een beetje verstand had je dit kunnen verwachten. En wat de consequenties betreft, ga ik er niet vanuit dat Feyenoord daar iets van merkt. Kan me niet voorstellen dat er een boete op staat of iets dergelijks. Jammer voor de Denen en veel succes met de laatste trainingen voor de competitie begint

4 juli 2022 om 17:44

Als je gewoon even leest, wordt er meermaals aangegeven dat er afspraken zijn gemaakt over dat er een representatief elftal op komt dagen. Hoezo zou Kopenhagen dat moeten verwachten dat dat niet gebeurt? Feyenoord had in deze gewoon nooit die afspraak aan moeten gaan.

4 juli 2022 om 17:46

Maar wat is representatief? Bijlow, Wahlemark, Danilo waren er gewoon bij.

4 juli 2022 om 17:54

Een ploeg die niet met 7-0 tegen het grote Kopenhagen van de mat wordt gespeeld.

4 juli 2022 om 17:58

Zolang Feyenoorders de nederlaag goedpraten met het idee dat het een C-elftal betrof kan je niet spreken van een representatief elftal.

4 juli 2022 om 18:04

Er staat toch helemaal nergens dat er is afgesproken om met een representatief elftal te spelen? Hij zegt alleen dat hij vindt dat de afspraken niet na zijn gekomen en hij gehoopt had op meer tegenstand' maar er zijn zat afspraken die je op meerdere manieren kan interpreteren 'beste elf opstellen' bijvoorbeeld. Je beste elf onder contract of de beste 11 die dan beschikbaar zijn?

4 juli 2022 om 18:05

Hoe kan je nou na 1 week trainen zonder de internationals verwachten dat er representatief elftal op het veld staat? Beetje naief wat mij betreft.
Ik ben benieuwd wat er in de afspraken staat? Verplichte opstelling?

Kopenhage heeft pech. De meeste clubs spelen in deze periode tegen goed willende amateurs en niet tegen profclubs die al langer in de voorbereiding zitten.

4 juli 2022 om 18:10

Dan moet fejienoord dat soort afspraken maar niet maken.

4 juli 2022 om 19:47

Wat probeer je nu precies te beweren dan? Dat Feyenoord om Kopenhagen te pesten expres toch een wedstrijd heeft gepland terwijl ze al een paar maanden geleden wisten wanneer ze deze wedstrijd zouden spelen en welke spelers dan nog op vakantie waren? Feyenoord heeft deze wedstrijd gepland toen het nog dacht dat het veel eerder weer in Europa moest aantreden. Doordat ze ineens de Europa League instroomden is de planning volledig veranderd. Feyenoord heeft de best beschikbare spelers opgesteld en heeft daarmee aan de voorwaarden voldaan. Ookal was het een C elftal.

4 juli 2022 om 17:39

Je maakt afspraken over oefenwedstrijden. Als Kopenhagen had geweten dat Feyenoord met een C/D-elftal aan ging treden, hadden ze wel tegen iemand anders gespeeld.

4 juli 2022 om 18:07

Ongetwijfeld. Ze hadden even kunnen googlen en dan hadden ze gezien dat Feyenoord pas een week in training was en dat alle internationals ontbraken. Dan kan je niet meer verwachten dan dit elftal omdat die spelers simpelweg niet beschikbaar waren.

4 juli 2022 om 18:25

Ja natuurlijk, want het is natuurlijk niet zo dat de vriendschappelijke wedstrijden maanden van te voren geregeld worden. Dit is zwaar kansloos van Feyenoord, ze hadden de wedstrijd moeten annuleren alleen omdat het een thuiswedstrijd was en ze er iets aan konden verdienen hebben ze het doorgelaten.

4 juli 2022 om 18:39

Poeh, het is teveel gevraagd om even te communiceren hoe eventuele afspraken niet nagekomen kunnen worden?

4 juli 2022 om 17:40

Ligt eraan wat er daadwerkelijk met Feyenoord is afgesproken en wat daarvan is vastgelegd. Maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat Feyenoord dit heeft afgesproken aangezien ze toen ook wisten dat dit niet ging gebeuren. Maar daarnaast heb ik iets gemist? Feyenoord de Europese top aangetikt?

4 juli 2022 om 17:50

Finale Europees toernooi, niet zo galbakken. Vorige jaar veruit de best presterende Nederlandse ploeg in Europa. Ben geen Feyenoord fan, maar dit lijkt me moeilijk om niet te snappen

4 juli 2022 om 17:58

Veruit best presterende ben ik niet helemaal mee eens, tot aan de kwartfinale/halve finale is het geen bijzonder toernooi.. Het is een toernooi waarbij NL clubs gewoon serieus kans maken op de beker, Europese top aan tikken vind ik dan ietwat overdreven

4 juli 2022 om 18:26

@Mantitty Hou toch eens op hiermee. Veruit best presterende haha, laat me niet lachen, en dan zeggen dat wij Amsterdammers arrogant zijn. Hilarisch.

4 juli 2022 om 19:21

Wat Ajax heeft laten zien in de groepsfase is vele malen knapper.

4 juli 2022 om 22:06

Finale van een europees toernooi dat opgericht is om kleine clubjes ook een keer leuk mee konden voetballen. Verder een knappe prestatie hoor, maar Europese top laat me niet lachen

5 juli 2022 om 09:11

@excedo, er op blijven reageren zegt genoeg.. zie je die plaat niet? houd zelf eens op.

4 juli 2022 om 17:41

Ik weet het niet. Je bent serieus bezig met je voorbereiding. Plant een oefenwedstrijd in en spreekt hierbij blijkbaar af dat er een representatief elftal op komt dagen en vervolgens gebeurt dat niet. Daarmee word wel gewoon je voorbereiding serieus verstoort. Afspraak is afspraak, anders moet je deze niet maken.

4 juli 2022 om 18:00

Weet je hoeveel het kost om alles in goede banen te leiden en daar aansluitend een oefenwedstrijd te laten plaatsvinden, gebaseerd op een tegenstander waarmee je afspraken hebt gemaakt 🤨

4 juli 2022 om 19:13

@iscorma

Nee ik denk er hetzelfde over. Ik ben jurist en hou niet van onnodige procedures. Mensen moeten ook eens hun verlies leren nemen en hun teleurstelling accepteren. Ik weet niet wat ze afgesproken hebben, maar als internationals op vakantie zijn dan houdt het op. Dat wist Kopenhagen ook.

Je wint nu en hebt te weinig weerstand. Vette pech. Je kan ook een nare blessure oplopen, dat is veel erger. Bij sport heb je het gewoon niet in de hand.

4 juli 2022 om 21:12

het is heel gebruikelijk dat er voor oefenwedstrijden afspraken gemaakt worden over kwaliteit van het team. Heeft bijvoorbeeld ook te maken met wat je als club kan vragen voor de licentie van de beelden van de wedstrijd.
Nu suggereer je overmacht voor Feyenoord, maar dan had Feyenoord niet deze afspraak moeten maken (ik ga er gemakshalve van uit dat hier ook de gebruikelijke afspraken gemaakt zijn)

Als er afgesproken was dat beide teams met een sterke opstelling gingen spelen dan heeft Kopenhagen gewoon het volledige recht hun onvrede te uiten.

4 juli 2022 om 17:38

Het was op dat moment ook de sterktste opstelling want de rest van de selectie was op vakantie. Dat zouden ze toch moeten weten. Er zijn blijkbaar afspraken gemaakt dus ze hebben met elkaar gesproken. Slot heeft zelfs een jochie van 16/17 die normaal gesproken centraal op het middenveld speelt op linksback gezet omdat we die anders niet hadden. Wieffer is gekocht als middenvelder en speelde noodgedwongen centraal achterin. Dat doe je niet uit luxe.

4 juli 2022 om 17:40

En als je op hun afspraken afgaat, zijn die afspraken niet gerespecteerd. Wat gewoon perfect mogelijk is.

4 juli 2022 om 17:45

De afspraak was met sterkst mogelijke opstellingen, en dat is gebeurd. Onvoorzien was dat Feyenoord zo ver in Europa kwam, en dat de vele internationals van de club nu nog op vakantie waren. Had Feyenoord die gasten dan een week eerder van vakantie terug moeten halen, voor een oefenpotje tegen Kopenhagen? Wat een gejank zeg. Ik snap de frustratie, maar het is niet alsof Feyenoord de A-ploeg op de bank hield om later die dag tegen een andere club te laten oefenen.

4 juli 2022 om 17:47

En waarom zou Kopenhagen op de hoogte moeten zijn van wanneer spelers van Feyenoord op vakantie zijn? Als zij die afspraak hebben gemaakt mag Kopenhagen er gewoon vanuit gaan dat er een sterk team komt. Feyenoord had in dit geval moeten aangegeven dat ze op dat moment in de voorbereiding niet met een representatief elftal konden komen. De schuld hier bij Kopenhagen leggen slaat natuurlijk nergens op.

4 juli 2022 om 17:48

Laten we aub niet gaan doen alsof wij ook maar enige weet hebben van wat de exacte afspraken waren en op basis van clubvoorkeur gaan stellen dat de ene club geen fout gemaakt heeft en de ander niet.

4 juli 2022 om 17:50

@wazza Ik ben om die reden ook wel benieuwd naar het punt dat Kopenhagen denkt te hebben. Welke afspraken zijn er geschonden? In het geval dat het ging om 'de beste opstelling' is dat sowieso vrij vaag (en lijkt me niet eenvoudig aan te tonen dat er niet de best mogelijke opstelling op het veld stond). Als het ging om 'x aantal A-spelers' is het ook vreemd, want het lijkt me dat Kopenhagen toch op de hoogte zou kunnen zijn van het feit dat die er nog niet bij zouden zijn? Bovendien zou ik niet begrijpen waarom Feyenoord zoiets zou beloven, want die wisten in ieder geval dat daar geenszins sprake van zou zijn.

4 juli 2022 om 17:52

@skes14 Het lijkt me vrij gebruikelijk om bij het uitzoeken van mogelijke tegenstanders voor een oefenwedstrijd in de voorbereiding, eerst even te checken of zij wel hun A-spelers tot hun beschikking zullen hebben. Bij de meeste teams van dit niveau zijn nog niet alle spelers terug toch?

4 juli 2022 om 17:56

Ja denk jij dat dat gebruikelijk is? Ik denk namelijk van niet. Daarom maak je met elkaar zo een afspraak, dat er representatief elftal staat. Als je hier als club dan niet aan kan voldoen moet je daar gewoon eerlijk in zijn.

4 juli 2022 om 18:18

@skes14 Ik denk van wel, maar dat weet ik uiteraard ook niet. Echter, als je het kennelijk zo belangrijk vindt zoals Kopenhagen dat lijkt te vinden, dan vind ik wel dat je dat zou moeten doen. Bovendien lijkt het me dat zij ook op de hoogte waren dat Feyenoord in de finale van de Conference League speelde, toch? Om dan plots na de wedstrijd zo verbaasd te zijn, vind ik wel vreemd.

4 juli 2022 om 18:30

Nogmaals, daar maak je afspraken voor. Als jij met iemand om 20.00 afspreekt ga je toch ook niet checken of hij dat wel redt?

4 juli 2022 om 18:45

@skes14 Ik ben het uiteraard met je eens dat de gemaakte afspraken nagekomen dienen te worden. Immers, pacta sunt servanda. Als er bijvoorbeeld de afspraak gemaakt is dat Feyenoord een X aantal A-spelers op zou stellen en daar niet aan hebben voldaan, heeft Kopenhagen volkomen gelijk dat ze dit niet netjes vinden en eventuele vervolgstappen overwegen. Alleen hebben wij geen idee welke afspraken gemaakt zijn. Ik bedoelde daarom enkel te zeggen dat ik het een vreemde situatie vind.

4 juli 2022 om 19:10

Is het ook, maar gezien het feit dat Kopenhagen er zo een punt van maakt ga ik er toch wel vanuit dat er bepaalde afspraken mbt de selectie niet zijn nagekomen.

4 juli 2022 om 19:16

@skes

Interlands zijn gewoon bekend, dat Feyenoord de CL finale zou halen, was niet bekend. Shit happens. Prima dat ze hun frustratie uiten, maar om dan weer te gaan kijken of er officiele consequenties moeten volgen, vind ik sneu. En nee Lierse, ik ben geen Feyenoorder, maar Ajacied. Ik vind gewoon dat mensen ook eens een tegenvaller moeten accepteren in plaats van procederen o.i.d.

4 juli 2022 om 19:37

Jij denkt dat die oefenwedstrijden vorige week zijn ingepland? Daar gaat echt wel een tijdje overheen natuurlijk. Ik denk overigens dat deze wedstrijd is ingepland met het idee dat Feyenoord nog voorrondes moest spelen voor de EL en dus al verder in hun voorbereiding zouden zitten. Als het goed is hoeven ze dit niet te doen als ik mij niet vergis. Verder weten we niet wat de afspraken zijn geweest, dus laten we gewoon even afwachten op reactie van Feyenoord of een verder besluit van Kopenhagen

4 juli 2022 om 21:16

Wat een onzin zeg, hoe zou jij je voor willen bereiden als prof ploeg?
Tegen waardige tegenstander, jezelf oppeppen voor Bayern München?
En BM komt met jeugd team op de proppen? Niet zo janken, A selectie is op vakantie…😂

4 juli 2022 om 17:38

Je mag altijd zeuren natuurlijk. Maar feyenoord speelde met de sterktst mogelijke 11.

4 juli 2022 om 17:39

Het lijkt erop dat de afspraken toch gebroken zijn. Anders zeggen ze dit soort dingen niet.

4 juli 2022 om 19:18

@lierse

Als het klopt dat de afspraken waren gemaakt voordat Feyenoord ver kwam in de conference league, dan kan het toch gewoon zijn dat feyenoord zich niet aan de afspraken KON houden? Volgens mij worden er bij oefenwedstrijden weleens gedetaileerde afspraken gemaakt, van de vaste basis een X aantal spelers, pas wisselen in de pauze, etc. Maar Feyenoord gaat ze niet een kortere vakantie geven voor zo'n wedstrijd.

Dus het lijkt me best mogelijk dat er afspraken geschonden zijn, maar dat er gewoon niks aan te doen was. Overmacht, komt vaker voor in de wereld.

4 juli 2022 om 19:58

"het lijkt erop dat de afspraken toch gebroken zijn. Anders zeggen ze dit soort dingen niet."

Was getekend, Lierse 1997, 4 juli 2022 om 17.39.

"laten we aub niet gaan doen alsof wij ook maar enige weet hebben van wat de exacte afspraken waren en op basis van clubvoorkeur gaan stellen dat de ene club geen fout gemaakt heeft en de ander niet."

Was getekend, Lierse1997, 4 juli 2022 om 17.48

Volg je eigen raad op, zou ik zeggen.

4 juli 2022 om 20:40

Matige poging. “Het lijkt erop” is iets heel anders dan weten wat de “exacte afspraken” inhouden.

Ik spreek een vermoeden uit op basis van uitspraken van betrokkenen. Ik doe absoluut niet alsof weet heb van de exacte afspraken.

4 juli 2022 om 21:01

Ja, en precies dat is al enorm vooringenomen terwijl je zelf al aangeeft dat je er geen enkele weet van hebt. Je hebt geen flauw idee maar toch een vermoeden. Knap.

4 juli 2022 om 21:37

@hijniet haha inderdaad. Over het algemeen vind ik Lierse erg genuanceerd hier op het forum, maar dit kan ik echt niet goed volgen. Ik snap de frustratie van Kopenhagen wel, maar kom op zeg. In welk scenario heeft Feyenoord nou echt de boel lopen bedonderen hier? Dit is gewoon een oefenpotje zoals je die al 100 jaar speelt, en Kopenhagen is niet eens zo'n aansprekende tegenstander. Het is niet alsof die hun stadion voor 50.000 man hebben uitverkocht en Feyenoord ineens de C1 stuurt. Soms zit het mee, en soms tegen. Als vergelijk zie Roma dat opeens Barcelona afblaast zonder goede reden. Dit is toch een compleet begrijpelijke situatie van Feyenoord, dat zelf waarschijnlijk ook niet had verwacht er zo hard af te gaan.

5 juli 2022 om 11:51

@lierse: Best mogelijke opstelling is een waardeoordeel. Je kunt het dus op verschillende manieren interpreteren. Kopenhagen kan het interpreteren als dat Feye de beste spelers opstelt en ze uit dat perspectief denken gelijk te hebben. Feye kan het juist interpreteren als best mogelijke spelers en uit dat perspectief denkt gelijk te hebben. Welke interpretatie je zou moeten hanteren is dus mogelijk afhankelijk van de precieze omschrijving en/of andere voorwaarden.

Ik heb overigens zat contracten gezien die om grof geld gingen en je na het lezen alsnog afvroeg: wtf hebben ze precies afgesproken. Daarmee wil ik zeggen dat zelfs contracten geen uitsluitsel geven.

4 juli 2022 om 17:43

De afspraken zijn denk ik niet gebroken, want het was op dit moment de sterkste opstelling van feyenoord. Je kan moeilijk even iedereen terugroepen van vakantie.

4 juli 2022 om 17:46

Dat zal nog blijken. Maar het is te makkelijk dit gewoon af te doen als stom gezeik van Kopenhagen.

4 juli 2022 om 18:14

Eens Lierse, maar het is wel raar dat ze boos zijn terwijl dit de allereerste wedstrijd in de voorbereiding is voor Feyenoord. Als Kopenhagen echt serieuze tegenstand wilde, waarom dan oefenen tegen een club die net een paar dagen is begonnen met trainen? Vind het vanuit Feyenoord ook nogal raar om te beginnen tegen een team dat er al staat

4 juli 2022 om 17:58

Als Kopenhagen zo graag tegen een volledig A team wilt spelen hadden ze toch ook een team kunnen kiezen die ook over 1,5 week met de competitie begint? Dan weet je zeker dat ze compleet zijn. Alle sterk houders van Feyenoord waren nog heerlijk aan het genieten van het zonnetje. Al sta ik er wel in dat de Feyenoorders die speelde wel iets meer hun best konden doen dan deze flinke nederlaag..

4 juli 2022 om 18:08

Dit waren de de spelers die voorhanden waren. Ik neem trouwens niet aan dat de technisch directeur van Kopenhagen gaat bepalen wie de trainer van Feyenoord moet opstellen en wat de beste opstelling is?

4 juli 2022 om 19:19

Soms maken ze gedetailleerde afspraken, bijvoorbeeld dat er van een lijstje van 10 namen minstens 7 moeten spelen, dat soort dingen.

4 juli 2022 om 18:18

Ach dit wisten ze toch wel van tevoren? Beetje hun winst aandikken bah!

Feyenoord is net een week terug en voor de Denen begint het over een week. Dan kan je toch zelf ook wel indenken misschien is de timing niet handig als je sterke tegenstander wil. En bij Feyenoord kwam het er nog niet uit.

4 juli 2022 om 21:45

Als dat is afgesproken heeft Kopenhagen inderdaad gelijk. Als is afgesproken met de best beschikbare opstelling te spelen kun je feyenoord echter niks aanrekenen. Ik vond het overigens maar apart dat Kopenhagen een sterk feyenoord verwacht Als ze net met de voorbereiding beginnen. Ik weet uiteraard echter niet wat ze onderling hebben afgesproken.

Hoe treurig het ook was, dit waren voor Feyenoord in de eerste helft de 11 best beschikbare spelers. Dat dat niet best is, kan Arne Slot niet zoveel aan doen, eigenlijk niemand. De internationals waren nog niet terug van vakantie en dat was toch al een tijdje bekend.

4 juli 2022 om 17:49

Feyenoord had hier wel degelijk wat aan kunnen doen. Ze weten al lang wanneer iedereen op vakantie is etc. Ze hadden gewoon netjes kunnen melden dat ze geen representatief elftal op de been konden brengen.

4 juli 2022 om 17:54

Kijk en dat is dus niet zo. Ze weten niet wanneer spelers op vakantie gaan, omdat je seizoen door play-offs of een Conference League opeens weken langer kan duren. Daarbij komt dat er nog interlands aan het einde van het seizoen werden gespeeld en je van tevoren niet weet wie wel en wie niet geselecteerd gaat worden. Dus nee, ze weten niet zomaar allang wanneer iedereen op vakantie is.

4 juli 2022 om 18:00

Ze weten dus al minimaal een maand welke spelers wanneer op vakantie gingen toen was alles op clubniveau namelijk gespeeld en alle internationals waren bekend. Dus ja, dat is wel zo. Ze hadden dus ruim een maand geleden Kopenhagen al kunnen informeren dat ze zich niet aan de afspraken zouden kunnen houden en dan de keus aan Kopenhagen laten.

4 juli 2022 om 18:02

@rikdegier Maar dat geldt bij ieder team van dit niveau, toch? Het lijkt me dat daar dan standaard bepaalde afspraken over gemaakt worden. Of niet, maar dan is het een risico dat er nou eenmaal bij hoort.

4 juli 2022 om 19:22

@skes, klopt, maar misschien hebben ze dat ook wel gedaan. Zo lang de clubs niet met gedetailleerde uitspraken komen, bijvoorbeeld door gewoon te zeggen welke afspraak is geschonden, en wanneer, weten we het niet. Het zal mij verder jeuken want ik vind dat dit geen zaak is om grote problemen over te maken. Maar ik vind het vrij irritant als mensen zo vaag dingen in de media slingeren. Ook bij coaches die wat te klagen hebben over spelers. Die roepen dan wat vaags, dan is het verwijt gemaakt, maar niemand kan beoordelen wat er gebeurd is.

4 juli 2022 om 19:58

Beetje zwak Skes14, als Kopenhagen het echt zo belangrijk vond hadden ze dat van tevoren wel gecheckt. Nu gaan ze achteraf lopen klagen op iets wat een oplettend persoon vooraf zelf had geweten.

Hahaha wat een grap. Neem aan dat feyenoord duidelijk gecommuniceerd heeft dat internationals er niet bijwaren? Weet niet wat Kopenhagen precies verwacht had, maar de spelers die beschikbaar waren speelden. Lang seizoen voor alle spelers die conference league speelden. En volgens mij loopt dit ook gelijk met bv ajax en psv.

4 juli 2022 om 17:41

Als ik het zo lees had Kopenhagen blijkbaar afgesproken dat Feyenoord met een beter elftal zou spelen. Mocht dat waar zijn hebben ze toch gewoon gelijk? Dat veel spelers nog op vakantie zijn, kan Kopenhagen niks aan doen. Die hebben een deal en verwachten dat Feyenoord die na komt. Dan lijkt het me eerder vanuit Feyenoord niet handig om zulke afspraken te maken al in de eerste wedstrijd van de voorbereidingen.

4 juli 2022 om 17:51

@genieterr jij bent hier de grap gezien je zelf zegt 'aan te nemen dat' ... Kortom jij weet niet wat er inhoudelijk is afgesproken en Kopenhagen dus wel. Feyenoord heeft hier duidelijk toezeggingen gedaan anders maakt Kopenhagen er niet zo'n punt van. Daarnaast gaan ze niet vlak voor hun competitie start welwillend afspreken om tegen Feyenoord D te spelen. Lees het artikel eerst en denk vervolgens zelf even na voordat je allerlei wilde aannames doet. Grapjas!

5 juli 2022 om 11:53

Niemand weet wat er is afgesproken. Zowel bij Ajax, PSV, AZ en Feyenoord sluiten interlandspelers pas sinds deze week aan. Buiten die spelers om speelde feyenoord gewoon in sterkste opstelling. Dus weet niet welk punt je nu wilt maken? Feyenoord D was gerwoon Feyenoord B....slechte poging om de boel groter te maken dan het is.

Zou Kopenhagen niet op de hoogte zijn gesteld dat alle internationals nog op vakantie waren? Lijkt me sterk dat ze nergens vanaf wisten.

Haha, wat willen ze nou. Feyenoord kon niet echt veel beters opstellen nog, toch? Als ik zo kijk naar de bank van die wedstrijd. En lijkt me heel sterk dat er contractuele verplichtingen zijn over hoe goed het team is dat speelt. Nou ben heel benieuwd naar de stappen die Kopenhagen gaat zetten. haha!

Lol wat willen ze doen en waarom zit het zo diep. Het is niet Feyenoords probleem dat zij twee weken voor hun competitie start een oefenwedstrijd tegen Feyenoord spelen…

"Maar we hoopten ons te kunnen meten met een ploeg die de Europese top heeft aangetikt en dat is niet gebeurd."

Europese top aangetikt? Knap om de finale van de Conference League te halen natuurlijk, maar Europese top is nog wel even wat anders hoor. Vreemde Denen!

Wat wil je hier als Kopenhagen zijnde uithalen vraag ik me af? Een vergoeding? Ik ben benieuwd hoe dit juridisch in elkaar steekt, want ik vind de reactie nogal dramatisch op het eerste gezicht.Tja wij kunnen eigenlijk weinig zeggen omdat wij de afspraken tussen de clubs niet weten. Maar het lijkt mij dat ze niet zomaar uit het niets zo pissig zijn. Ben benieuwd wat hier uit komt.

Daar gaan de miljoenen van Leeds 🤪. Maar zonder grappen, wat een gezeur van Kopenhagen, had dan later gepland... Dit kon je verwachten. Weet ook niet Feyenoord had afgesproken?

Wat willen ze doen? Een boete eisen omdat ze van Feyenoord hebben gewonnen?

Feyenoord, de club waar wanbeleid en amateurisme hoogtij viert.

Hoe verzin je het om dergelijke afspraken te maken terwijl je weet dat het gros van je basiself er niet bij is?

4 juli 2022 om 17:43

@Raubaht

Lekker makkelijk om direct het standpunt van Kopenhagen als waarheid aan te nemen. Voor hetzelfde geldt was er helemaal geen afspraak dat Feyenoord met alle internationals moest spelen en heeft Kopenhagen geen poot om op te staan.

Het lijkt me namelijk sterk dat ze een overeenkomst hebben afgesloten waarin stond dat “Kokcu, Sinisterra, Trauner en Aursnes 90 minuten moeten spelen en anders volgt er een boete”.

4 juli 2022 om 18:10

Raubaht is een troll

zoooo echt kiezelhard zeg! kansloze clickbait titel weer

Lachwekkend die Denen. Alsof Feyenoord er zelf bij gebaat is om 7-0 te verliezen. Pas de eerste wedstrijd van een nog lange voorbereiding waarbij een aantal (terecht) internationals extra rust kregen. Belachelijk doordrammerig gedrag.

Probleem is natuurlijk dat Feyenoord, op Bijlow na, al in de eerste helft geen spelers op het veld had staan wat materiaal is voor de vaste basis komend seizoen. Daar mag Kopenhagen zich over beklagen als daar vooraf andere afspraken over zijn gemaakt.
Behalve dat er wat sterkhouders vertrekken hebben ze dus ook niets achter de hand. Het gaat een lang en zwaar seizoen worden voor Feyenoord.

De vraag is wat er contractueel over die wedstrijd is afgesproken. Dat FC Kopenhagen al tegen competitieniveau zit en Feyenoord nog lang niet kun je wel begrijpen als je weet dat de Denen over anderhalve week al weer starten en Feyenoord (nederland) nog lang niet. Heeft niemand dat dan voorzien in de besprekingen ? Zowel in Rotterdam als Kopenhagen moeten ze toch hebben geweten dat Feyenoord een aantal spelers nog niet terug had ? En dat de club amper in training was ? Waarom ga je zowel als FC Kopenhagen als Feyenoord dan een afspraak met elkaar maken ?

Oh, sorry dat onze competitie later eindigt en begint, laten we onze internationals geen vakantie geven want Kopenhagen moet zich voorbereiden.

Ach ja ... voor niks komt de ZON op

Kunnen hoog of laag springen maar wat ze ermee hopen te bereiken is voor mij niet duidelijk.
Aangezien je er ook niks mee zult bereiken.

Lijken wel nederlanders die Denen, zeuren om te zeuren !

Ik zou zeggen een reglementaire nederlaag: 0-3

Ok misschien ligt het aan mij maar waarom win je dan niet gewoon 13-0 en verneder Feyenoord. Dan heb je er als team er iig nog iets leuks uitgehaald en dan vind ik ook dat je nog meer recht van spreken hebt. Nu is het "slechts" 7-0. Wat hoopt Kopenhagen hiermee te bereiken? Nu maar hopen ze elkaar Europees tegenkomen. Al weet ik niet of dat mogelijk is.

Haha ondertussen heeft Feyenoord gewoon z'n stinkende best gedaan en is er alsnog met 7-0 afgevlogen.

Ik snap die trainer wel,toch moet dit hoe dan ook pijnlijk zijn als Feyenoordfan. Een tegenstander die boos is omdat je niet goed genoeg bent. Ik gun Feyenoord een goede selectie komend seizoen. Nog 8 weken de tijd om te versterken waar mogelijk.

4 juli 2022 om 18:59

Waarom zou dit pijnlijk zijn? Het gaat om een elftal wat meer weg had van de O19 dan van het eerste, met namen die nog nooit samen op het veld hebben gestaan. Pas een week aan het trainen ook. Geloof me, niemand in Rotterdam geeft hier iets om.

4 juli 2022 om 19:42

Deze nederlaag doet allesbehalve pijn. De basiself van Kopenhagen die op volle toeren draait tegen Jong Feyenoord en wat 3e keuzes, Danilo en Bijlow. Nou boehoe. Komende weken zullen iets belangrijker worden.

Ik kan me niet voorstellen dat feyenoord heeft aangegeven met een "sterk" elftal te gaan spelen, als ze weten dat de internationals nog op vakantie zijn....

Hahahaha een klacht aan je broek krijgen omdat je te slecht was. En dat van Fc Kopenhagen… laat die maar eens de finale van de conference League halen.

Ach ja. Is lullig voor Kopenhagen, maar feyenoord heeft vast en zeker zijn best gedaan. Of ze in hun gelijk staan weet ik niet, want ik weet niet exact wat de afspraak is/was.

Bla bla hoop klagen bereik je niks mee. Dan zoek je maar lekker een tegenstander met minder internationals of eentje uit je eigen competitie die net zover in de voorbereiding zit.

Goed verhaal..wat verwacht je dan van een 1ste wedstrijd na de 'zomerstop'..en doooorrr

Dan hadden ze een week later moeten spelen. Wat verwacht Kopenhagen dan? Feyenoord wat net een week in training is zijn basiselftal nog niet terug heeft en dus met de reserves en de onder-21 moet aantreden kan uiteraard geen weerstand bieden tegen een Kopenhagen wat al met de sterkst mogelijke selectie naar Rotterdam komt omdat hun voorbereiding bijna voorbij is omdat hun seizoen over 2 weken begint

Denk dat FC Kopenhagen er weinig mee opschiet om hier nu nog over door te zeuren, maar wat klunzig weer van Feyenoord. Andere topclubs in Nederland overkomt dit soort stommiteiten nooit... Zijn het niet de fans die de club in diskrediet brengen, is het wel de leiding die afspraken niet nakomt. Amateuristisch.

Wanneer is dit afgesproken, dat zou doorslaggevend kunnen zijn als dat binnen een maand zou zijn geweest. Toen wist de club dat het gros van de basisspelers met vakantie zou zijn. Ben erg benieuwd wat het maximale is dat Kopenhagen hieruit kan halen.

Denk zelf dat ze uit zijn op een schadevergoeding, anders zou ik niet weten wat ze hiermee willen bereiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren