Barcelona is los en bevestigt tweede grote transferslag op één dag

Maandag, 4 juli 2022 om 16:20Guy Habets • Laatste update: 16:22

Barcelona heeft de komst van Andreas Christensen wereldkundig gemaakt. De club bevestigt de transfer op de eigen kanalen en schrijft dat hij tot medio 2026 heeft getekend in Camp Nou. De Deense verdediger, die overkomt van Chelsea, is de tweede aanwinst die op maandag wordt gepresenteerd. Eerder werd Franck Kessié al aan het grote publiek voorgesteld.

Het contract van Christensen bij Chelsea liep af en dus maakt hij transfervrij de overstap naar Catalonië. In de verbintenis die de mandekker heeft ondertekend is een afkoopclausule van maar liefst 500 miljoen euro opgenomen. Spaanse clubs zijn verplicht om een dergelijke afkoopsom in contracten op te nemen en om te voorkomen dat spelers zomaar kunnen vertrekken, liggen die bedragen vaak onrealistisch hoog. Barcelona maakt verder bekend dat de Deen donderdag officieel gepresenteerd zal worden en een persconferentie zal geven.

Christensen brengt de nodige ervaring met zich mee. Hij doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Chelsea en debuteerde in het seizoen 2014/2015 voor The Blues. Na een huurperiode bij Borussia Mönchengladbach, waar de stopper twee jaar basisspeler was, keerde Christensen terug op Stamford Bridge en ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerde kracht in de achterhoede van Chelsea. Helemaal onomstreden werd hij echter niet en mede daardoor besloot de 26-jarige verdediger om zijn contract af te laten lopen en voor een nieuwe uitdaging te kiezen.

In de afgelopen weken zorgden de Blaugranas voor financiële ademruimte door spelers te verkopen. Daardoor kunnen Kessié en Christensen nu vastgelegd worden. Barcelona zal het daar waarschijnlijk niet bij laten en de verwachting is ook dat er meer spelers gehaald zullen worden. Robert Lewandowski zou bijvoorbeeld hoog op de Catalaanse lijstjes staan. Ook uitgaande transfers zijn zeker niet uitgesloten: Frenkie de Jong wordt nog altijd in verband gebracht met een transfer naar Manchester United en Francisco Trincão is op weg naar Sporting Portugal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door karbonkeltjes)

Van Lenglet naar Christensen is toch van de regen in de drup?

4 juli 2022 om 16:30

Absoluut niet. Lenglet is oprecht één van de slechste Cv's die ik ooit bij Barca heb gezien. Hij heeft al de uitstraling van een theedoek, maar ik heb ook zelden een CV zo vaak kopduels en fysieke duels zien verliezen, bizar. Voetballend was het oke, maar dat was het dan ook.

4 juli 2022 om 16:46

Dan ben jij maar een jong menneke dat weinig gezien heeft. Barça heeft talloze slechtere verdedigers gehad.

Lenglet deed het ook meer dan prima in het begin. Goed eerste seizoen gehad, tweede was ietsje minder, maar niet veel minder. De twee seizoenen daarna kon hij nooit vrijuit spelen. Lenglet heeft gewoon een nieuwe omgeving nodig om weer op te bloeien.

En dat gejank altijd over "uitstraling" is zo imbeciel.. Moesten we ook jaaaarenlang aanhoren over Valdes, terwijl hij gewoon een van de beste keepers is die we ooit hebben gehad. Mogelijk zelfs de beste, maar ik heb Zamora en Ramallets nooit gezien. Het gaat om kunde. Uitstraling is hooguit een extra, maar ik heb er genoeg gezien met een geweldige uitstraling, die toch met speels gemak voorbijgelopen werden.

4 juli 2022 om 16:52

Ik ben zelf 30, dus heb wel redelijk wat gezien, en je kan tot voor 2000 teruggaan, maar dat vind ik persoonlijk niet echt relevant meer. Natuurlijk zullen er ongetwijfeld slechtere Cv's of net zo slechte Cv's zijn geweest, maar voor het geld en salaris dat hij is gehaald heb ik niet veel slechter gezien. En uitstraling is inderdaad niet leidend, maar als je dan ook nog slecht speelt, en, zoals Lenglet, zoveel kopduels verliest, dan helpt het ook niet meer dat je als een bang hertje uit je ogen kijkt.. En Valdes geen uitstraling? Vond hem aardig wat uitstralen met zijn kale kop hoor.

4 juli 2022 om 16:52

Valdes had juist wel uitstraling. Uitstraling is belangrijk, 80% van de toppers heeft die x factor als extra pluspunt.

4 juli 2022 om 17:21

Nou moet ik hiermee wel bekennen dat Vatros toch gelijk heeft. Niet over de uitstraling, dat is ieder zijn keus, maar meer om de manier van verdedigen over het algemeen.

Elke keer wanneer Lenglet na de 70ste minuut erin kwam dan hiel ik altijd mijn hart vast. Wanneer je dit gevoel heb als supporter dan weet je dat het niet goed is. Ja de eerste wedstrijden waren best goed, maar daarna zakte hij enorm af. Gewoon weg ermee en ik kan langer leven wanneer ik naar Barca wedstrijden zit te kijken.

4 juli 2022 om 20:54

Was het bijna met je eens maar valdes was echt een slechte keeper en om hem een van de beste te noemen bewijst dat jij totaal geen verstand hebt van keepers. Door Puyol en een piqué op zijn best had die niet veel te doen maar als die iets moest doen ging het meestal mis.

4 juli 2022 om 16:34

Nee vind het wel gewoon een stap vooruit. Tuurlijk maakt Christensen soms een fatale fout, maar heeft ook laten zien dat er periodes zijn waarin hij kan presteren. Het belangrijkste is dat Barca net Christensen(en Kessie) ook kapitaal binnen haalt. Mocht het niks worden kan je ze nog altijd voor een miljoen of 50 verkopen.

4 juli 2022 om 16:38

Kessie en christensen gaan never nooit 50m per stuk opleveren. Wat er gaat gebeuren: ze verdienen zo goed bij barca dat ze dat elders ook niet kunnen krijgen. En dus blijft de club zich in die vicieuze cirkel begeven

4 juli 2022 om 16:43

Ik zeg ook nergens dat ze 50 miljoen per stuk gaan opleveren

4 juli 2022 om 16:45

Barca geeft dus niet meer van die belachelijke salarissen.. Daarom word er nu geprobeerd de salarissen te verlagen van spelers en op basis waarvan zou een Kessie geen 50 miljoen kunnen opleveren? Was zo een beetje de beste speler van Milan.

4 juli 2022 om 17:00

Nou Vatros, ik vind een jaarsalaris van 7 miljoen euro van Kessié anders heel behoorlijk. Het is geen speler van de buitencategorie. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat Christensen veel minder dan dit zal verdienen. Nog steeds hele behoorlijke salarissen.

4 juli 2022 om 18:13

Eindelijk iemand die het begrijpt. Ik les zoveel reacties maar echt 80% roept maar wat. Al zou bijvoorbeeld een kessie mislukken dan zou hij inderdaad nog een waarde hebben van 40-50 miljoen. Mensen hebben het over zijn salaris. Is toch logisch dat je een speler een hoge salaris geeft die transfervrij is dat is normaal in de voetbalwereld, of je moet er echt niks van snappen. Je haalt 2 spelers binnen die transfervrij zijn en nog eens een hele carrière voor zich hebben. Barcelona doet met kessie zeker goede zaken.

4 juli 2022 om 22:18

@ Aze/che Lezen is en blijft lastig zie je ook aan het aantal likes. Begrijpend lezen is en blijft een lastig iets blijkbaar

Nergens geef je aan dat ze 50 per stuk opleveren.

5 juli 2022 om 09:06

Punt is dat als Christensen en Kessié zouden mislukken, ze zeer waarschijnlijk hun contract uit zullen dienen van 10+mio per jaar aan salaris, aangezien ze dat op geen enkele andere plek meer gaan verdienen. Dat begint zolangzamerhand Barcelona's levensverhaal te worden namelijk.

5 juli 2022 om 12:16

@MSN Als dat zo makkelijk was zou Barça geen probleem hebben met Coutinho,Dembele,Umtiti en veel anderen te verkopen. Realiteit is dat als ze bij Barça niet slagen ze nergens zo'n contract nog gaan krijgen dus blijven ze lekker cashen wat hun recht is.

4 juli 2022 om 16:46

Ik vind Christensen best een aardige verdediger. Misschien geen wereld top. Maar gezien de financiele situatie van Barca wel een fantastische versterking

4 juli 2022 om 17:38

Mij lijkt het echt het een upgrade, of het een grote upgrade is moet blijken. Garcia (die ook transfervrij kwam) krijgt veel kritiek, maar die is nog echt jong en zou nog stappen kunnen maken. Lenglet, ondanks dat ik hoorde hoe hard het voor hem is gegaan via de tweede divisie in Frankrijk tot hier, heb ik nooit vertrouwen in gehad. Tevens, als Lenglet verkocht kan worden is een transfervrije aanwinst misschien financieel interessant

Nu maar hopen dat Frenkie de Jong zijn club, die zo krap zit qua financiën, wil helpen en een salarisverlaging accepteert...

Prima dat ze versterkingen halen, maar dan kan je redelijkerwijs niet verwachten dat de huidige spelers akkoord gaan met een lager salaris.

4 juli 2022 om 16:30

Je omschrijft het beleid van laporta perfect. Christensen zal 5 a 7m pakken schat ik, kessie 7m, lewa 10+ en de spelers moeten inleveren hiervoor.
Of je investeert in je jeugdopleiding, scouting en kijkt naar goedkopere krachten als barca zijnde. Maar ja, zoals bevestigd door jordi cruijff, de technisch adviseur, er is geen (langetermijn) beleid. Dus daarom worden er dure gearriveerde spelers gehaald

4 juli 2022 om 16:35

De spelers die Bartomeu heeft gehaald zitten op megacontracten die na Corona crisis niet meer te betalen zijn, Kessie en Christensen hebben die bedragen omdat ze tekengeld hebben geëist

4 juli 2022 om 16:39

Waarom spelers halen als je je huidige selectie moet smeken om minder te gaan verdienen?

4 juli 2022 om 16:47

Omdat het beter is als 2 spelers samen 12 miljoen verdienen ipv 1 speler 12.. Dat snap je toch wel lijkt me?

4 juli 2022 om 19:32

Wel grappig om over Barcelona te zeggen dat ze in scouting en eigen jeugd moeten investeren, terwijl de afgelopen jaren Gavi, Pedri, Araujo, Fati en Mingueza zijn doorgebroken. Je moet juist ervaring bijnemen om die jonkies stappen te kunnen laten maken. Daarnaast zijn de contracten van Bartomeu en voor corona even totaal niet realistisch meer. Een Frenkie kan gewoon weg, er ligt een akkoord met Manchester United. Als het hem niet zint, gaat hij toch weg? Als je de salarissen in Engeland ziet, vallen deze aanbiedingen nog wel mee, zeker gezien eerste twee spelers ook nog eens transfervrij zijn.

4 juli 2022 om 21:11

Salaris inleveren en dan alle shit over je heen krijgen als het niet loopt. Besquet heeft nog niet aangegeven om te stoppen al loopt deze met een rollator dan nog zal Frenkie zijn positie niet krijgen. Ik denk dat Frenkie zijn keuze wel gemaakt heeft.

Ik hoop voor Christensen en zijn fragiele mentale gezondheid dat Xavi hem compleet indekt met twee CB’s naast hem en een flinke breker voor zijn neus.. Tuchel heeft met zijn systeem ervoor weten te zorgen dat Christensen een top verdediger leek, maar niets is minder waar. Christensen valt door de mand als de randvoorwaarden niet perfect zijn of krijgt last van zijn maagje en meldt zich ziek.. Ik voorspel een leuk begin maar een flinke val in een diep dal waar hij niet uit gaat komen.

4 juli 2022 om 16:29

Jij bent wel een en al positiviteit altijd hè

4 juli 2022 om 16:44

🤗🤭

4 juli 2022 om 18:08

Ik dacht precies hetzelfde. Als ik zijn naam zie staan weet ik al dat er een speler de grond in geboord gaat worden. Ik ga bijna denken dat hij zelf een top speler is en graag op voetbalzone zit. Of is dit een negatief gevalletje van “de beste stuurlui staan aan wal”

4 juli 2022 om 16:31

Net zoals Rudiger dus . Merk toch een beetje zout uit jouw reactie dan spelers toch liever gratis naar andere clubs gaan, dan bij Chelsea blijven.

4 juli 2022 om 16:37

Ik denk eerlijk gezegd wel dat Christensen een softie is. Nadat bekend werd dat hij bij Barcelona ging spelen schijnt zijn niveau bij Chelsea echt gekelderd te zijn. Ook kon hij een aantal wedstrijden niet spelen omdat hij er “mentaal” niet helemaal bij was.

Begrijp YoeriCFC op zich wel. Maar Xavi schijnt met drie verdedigers te willen spelen hopelijk past hij daar goed in en haalt hij een redelijk niveau. Maar nog een tweede centrale verdediger moet haast wel op het lijstje staan.

4 juli 2022 om 16:37

Valt wel mee, bij Rudiger hoop ik alleen maar dat hij het hartstikke goed gaat doen. Christensen is gewoon een slap figuur, daar heb ik totaal niets mee.

Als Christensen meteen zijn intenties kenbaar had gemaakt was er niets aan de hand geweest. Maar hij heeft tot tweemaal toe een aanbod geaccepteerd om vervolgens niet te tekenen omdat pa Christensen een grotere tekenbonus wilde hebben.. Helemaal prima, maar als je je dan ook nog constant ziek meldt met vage redenen dan ben je gewoon echt een slappe dweil

4 juli 2022 om 16:39

Hopelijk pakken we nog door voor Kounde, die zou echt perfect passen en mentaal kan natuurlijk van alles zijn. Voor erbij is het gewoon een prima speler. En softer dan Lenglet kan bijna niet.

4 juli 2022 om 16:48

Ik ben benieuwd of Chelsea daar nog een potje om wil touwtrekken met Barca. Zoals het er nu voorstaat heeft Barcelona ook nog geen officieel contact gehad met Sevilla las ik vanmiddag. Tuchel schijnt trouwens om te willen schakelen naar een viermansdefensie, dan zit je goed met De Ligt, Colwill, Silva, Sarr, Chalobah en Ampadu.

Off:so Helemaal LOS DAT Barca! EEN Transfer DIE AL Maaaanden Geleden Bekend WAS Wow!

On: Wel natuurlijk gewoon een goede versterking achterin. Is ook gewoon echt nodig natuurlijk. Pique houd het niet meer bij dus ze hebben alleen Araujo wat van Barca Niveau is.

Je lacht je toch een ongeluk om dat gerotzooi van Laporta en zijn manschappen. Keihard overal salarisverlagingen willen doorvoeren en daarna van de overblijvende knaken nieuwe transfervrije spelers binnenhalen. Je bent toch niet bij je hoofd als je als speler van Barca nog een cent salarisverlaging accepteert, je graaft je eigen graf ermee.

4 juli 2022 om 16:34

Je graaft echt je eigen graf als je van 12 naar 7/8 miljoen salaris gaat, dat word echt op een houtje bijten en eventueel een afspraak maken bij de voedselbank..

4 juli 2022 om 16:46

Vatros, ook al gaat het om miljoenen, het blijven mensen en de waarde van een voetballer is meer dan de gemiddelde werknemer. Theo heeft gelijk dat je niet een salarisverlaging moet accepteren. Wanbeleid van de club is niet de spelers schuld. En als je hoort dat nieuwe aankopen allemaal zus en zo kunnen verdienen of moeten kosten, dan word je gek als werknemer

4 juli 2022 om 16:48

Ze hoeven het toch ook niet te accepteren? Uiteindelijk bepalen de spelers zelf of ze ermee akkoord gaan of niet.. Het is niet dat Laporta aan de deur komt en een pistool op hun hoofd zet..

Ben erg benieuwd hoe Christensen het gaat doen bij Barcelona. Bij Chelsea vond ik hem altijd een leuk talent, alleen heeft hij zich niet echt verbeterd de afgelopen jaren. De grote fouten bleven maar aanhouden en dat heeft ons toch echt wel punten gekost en (deels) de Champions league kwartfinale winst tegen Real Madrid.

Aan de andere kant heeft Christensen in het verleden bewezen echt een goede verdediger te zijn. Ik vond hem in de Champions league finale (die Chelsea overigens won onder leiding van Thomas Tuchel) erg goed spelen. Ik hoop voor Christensen en Barcelona dat hij furore gaat maken in de Catalaanse stad, maar ik denk dat het niveau van Barcelona niet echt enorm omhoog gaat na het aantrekken van de Deense stopper. Wellicht weet Xavi, de Spaanse spelmaker er wel raad mee , maar ik verwacht als Professor Tuchel er geen drankje voor deze speler weet te brouwen (zoals hij bijvoorbeeld wel bij Rudiger heeft gedaan) dat Xavi dat ook niet kan. Maar ik laat mij uiteraard graaf verassen

In elk geval heel veel succes Andreas!

Prima transfer. Toch een prima dag zo met het eindelijk bekend maken van Kessie en Christensen. Beide een versterking. Hopelijk komt Kounde nog, en dan hebben we het centrale duo met Aurajo en Kounde en daarachter Christensen prima bezet. Nu nog Frenkie behouden en Lewa binnenhalen en ik heb zin in het nieuwe seizoen!

4 juli 2022 om 16:44

Koundé zou een flinke upgrade zijn voor de verdediging en dus van harte welkom maar Lewandowski zou ik alleen doen als het onder de 30 miljoen is voor de rest prima transfers die ook zeker een goede waarde blijven vertegenwoordigen

4 juli 2022 om 17:33

Ben ik het eigenlijk mee eens. Ik heb 0 verstand van financiën bij bedrijven, ik krijg mee dat het jaren een rotzooi was, dus daarom als Barca fan lijkt een verlanglijstje aan spelers iets te onrealistisch. Desalniettemin: versterkingen als Kounde en echte wingers als Raphinha en Dembouz die wellicht verlengt lijken me een bonus. Maar een hele dure Lewandowski..? Met de spitspositie al bezet met spelers die er net een jaar zitten? Hoe goed ie ook is, zou ik niet doen.

Deze transfer vind ik wel wat minder. Komt imo tekort (nog). Vind hem soms amateuristische fouten maken. Slechter dan een Lenglet zal hij het niet doen, das onmogelijk, maar de vervanger van Pique is hij ook weer niet.

4 juli 2022 om 16:55

Denk wel dat Barca nog wel een verdediger zal gaan halen. Lenglet , Pique en Umtiti zouden ze kwijt willen toch? Dan ga je het niet redden met alleen Auraujo, Garcia en Christensen. Zou me niks verbazen als Kounde zich ook nog daarbij aansluit.

4 juli 2022 om 17:08

Las gisteren dat barca ook al rond is met alonzo. Dat zou nog voor het weekend officieel worden gemaakt.

4 juli 2022 om 20:50

Nou, Monchi heeft gezegd dat Kounde niet in beeld is bij Barca, maar alles kan veranderen natuurlijk.

Ik wordt nou niet bepaald warm van hoe Barca zich nu aan het versterken is. Kessie en Christensen komen blijkbaar voor de bank. Niks mis mee natuurlijk, maar Barca zal hoger mikken. Lewandowski en Raphinha bijvoorbeeld, en ze schieten al een eind op.

4 juli 2022 om 17:11

Die zijn natuurlijk stukken duurder .. denk dat barca eerst de jong moet verkopen aan United en dat ze eindelijk een keer van dembele te horen moeten krijgen wat die nou wil . Leeds wil 75 miljoen en Bayern minimaal 50 hebben

Waar halen ze het geld vandaan? Ze kunnen de huidige spelers niet eens betalen. Moeten deze dan ook al meteen salaris inleveren of anders een uitgaande transfer maken.

R.vatros (17.34) kennelijk snap je niet helemaal wat ik aanduid. Als Frenkie6 miljoen salaris laat vallen, geld waar hij contractueel gewoon recht op heeft, dan maakt hij daarmee direct de weg vrij voor een concurrent voor zijn eigen positie. Namelijk Kessie. Hoe dom zou hij zijn om daarmee in te stemmen. En nee, Laporta staat niet met een pistool op zijn hoofd te mikken. Maar hij zegt, zoals ik het lees althans, wel dat als Frenkie wil blijven hij dat bedrag moet inleveren. En dat beste R.vatros, beschouw ik als een belachelijk voorstel. Bedenk hert maar even n je eigen situatie, die ik uiteraard totaal niet ken. Maar stel jij werkt voor 80.000 per jaar bij een bedrijf. Zegt de directeur tegen jou ondanks een doorlopend contract tegen jou dat je mag blijven voor 40.000 want voor die andere 40.000 ga ik iemand contracteren die jou werk even goed kan doen. En dan zeg jij dat dat goed is ?

4 juli 2022 om 21:24

Kessie is geen concurrentie voor Frenkie. Zijn totaal andere spelers.

Ik snap de leden hier niet.

Ja, je kan kritiek geven op het beleid van de afgelopen jaren en dat is uiteraard terecht. Maar de leden hier(je hebt sommige extremen) zijn echt de realiteit kwijt.

Je hebt een salarisschaal die volledig buiten proportie is en waar de voorzitter aan wil werken. Dit is uiteraard nodig om zwarte cijfers bij te schrijven en om de huidige situatie niet te escaleren.

Je haalt nu twee transfervrije versterkingen die binnen het huidige salarisschaal vallen en niet meer dan 10 miljoen verdienen. Toch blijf ik maar commentaar horen…

Het niveau wordt met de dag triester.

On topic : Heel blij met de huidige transferbeleid en ben ervan overtuigd dat beide spelers iets gaan toevoegen aan de selectie. Beide transfervrij binnen gehaald, daar doe je geen slechte zaken mee.

4 juli 2022 om 20:41

Ze zijn compleet gebrainwashed, dat is wat er aan de hand is. Ja tuurlijk barca heeft zijn problemen maar dat weten we allemaal inmiddels wel maar toch worden er dingen verdraaid idd en heeft men totaal geen idee wat team Laporta aan het doen zijn. Worden er 2 transfervrije spelers gehaald oeee kan toch niet. Nee barca mag niks. Alleen psg die honderden miljoenen verliezen maakt, mag kopen en zo andere olieclubs. Ja die mogen alles! Maar barca? Foei! Zelfs als Madrid fan, begint dit idd echt belachelijk te worden. Men heeft helemaal geen idee man helaas

Het zou mooi zijn als ze hem op de plek van Dani Alves lieten spelen. Immers is die nu weg op rechtsback en Cristensen heeft daar wel eens gespeeld. Met Dest, Mingueza en Roberto liep het daar immers ook niet echt lekker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Verdediger, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren